|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
![]() siary też nie mam ale piersi coraz większe - zobaczymy jak to będzie.... a i na masaż też póki co się nie piszę ![]() za to dzisiaj posadziłam bratki do donic - mama mi trochę pomogła ![]() i tak wesolutko się zrobiło koło domku ![]()
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Ja w poprzedniej ciąży w ogóle siary nie miałam, pojawiła się dopiero dobę po cesarce, jak tylko kazano mi przystawić synka do piersi. Teraz jestem w 28 tygodniu i nic mi nie leci, nawet na to nie czekam, pewnie będzie tak jak w poprzedniej ciąży.
#4713 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Pogoda pod psem i tak sie zaczął mój urlopik. Mam zamiar dokończyć zakupy dzidkowe.Powiesić załonki,poprasowac, umyć okna i poleniuchować. Cytat:
Marta przecież ja miałam i znieczulenie i wyrwali mi ósemke. Czasem mam wrażenie, że nikt nie czyta moich postów. No nic. Mnie z cycyków tez nic nie leci.W poprzedniej ciąży leciało już przed porodem ale nie wiem dokładnie kiedy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też pogoda straszna, do poludnia jeszcze było znośnie, ale teraz leje.
![]() |
#4715 |
Zadomowienie
|
w 24 tyg.leci jak oszalała
#4717 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() Ja po wizycie u gina.. Z małą wszystko ok, waży już 2100 ![]() ![]() dostałam skierowanie do szpitala na 6.. będą mi zakładali krążek, bo szyjka nie wytrzyma.. Ma/miała któraś z Was zakładany krążek ?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
No duuża, duża
![]() w 4 tyg 1kg ![]() Nawet gin powiedział że nieźle przybrała ![]() Taka malutka, malutka a tu prooszeee.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4721 |
Konto usunięte
|
ja tak na moment tylk0- przyszłam się pochwalić jak głupia jestem.
![]() zawiozłam w południe Maksia do mamy, i wzięłam się za mycie okien... a tak łądnie wiosennie na podwórku, że wpadłam na genialny pomysł ![]() ![]() dwa okna umyłam, firanki poprałam, poprasowałam , powiesiłam, te dwa pokoje ozdobiłam już świątecznie, nawet lampy wypucowałam. ![]() a o 18:00 jak mi zaczęło ucho napierniczać, to do 20:00 z bólu wyłam. ![]() ![]() ![]() w końcu nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę przeciwbólową, bo bym chyba zwariowała z bólu... jutro rano do lekarza. A teraz fota- brzuszek na początek 32 tc i nowa fryz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
Lea - ładnie Ci z tą grzywką
![]() Kardashi - czym tak Blankę podkarmiłaś? przyznaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Konto usunięte
|
Kardashi, dziewuszka na schwał
![]() Lea, bardzo twarzowa fryzurka, bardzo ![]() Małż dzisiaj okna umył, zdolniacha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do porzadkow - pelna podziwu jestem dla Was kobitki! Mi sie nic nie chce, jedziemy na swieta do brata malz i dlatego tylko ogarne z grubsza.... krokusy zakwitly w naszym ogrodku, slicznie ![]() milego wieczoru i spokojnie przespanej nocki ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18224041]ja tak na moment tylk0- przyszłam się pochwalić jak głupia jestem. ![]() zawiozłam w południe Maksia do mamy, i wzięłam się za mycie okien... a tak łądnie wiosennie na podwórku, że wpadłam na genialny pomysł ![]() ![]() dwa okna umyłam, firanki poprałam, poprasowałam , powiesiłam, te dwa pokoje ozdobiłam już świątecznie, nawet lampy wypucowałam. ![]() a o 18:00 jak mi zaczęło ucho napierniczać, to do 20:00 z bólu wyłam. ![]() ![]() ![]() w końcu nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę przeciwbólową, bo bym chyba zwariowała z bólu... jutro rano do lekarza. A teraz fota- brzuszek na początek 32 tc i nowa fryz. ![]() szalona kobito!!! oby do jutra przeszlo pieknie wygladasz! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18224041]ja tak na moment tylk0- przyszłam się pochwalić jak głupia jestem.
![]() zawiozłam w południe Maksia do mamy, i wzięłam się za mycie okien... a tak łądnie wiosennie na podwórku, że wpadłam na genialny pomysł ![]() ![]() dwa okna umyłam, firanki poprałam, poprasowałam , powiesiłam, te dwa pokoje ozdobiłam już świątecznie, nawet lampy wypucowałam. ![]() a o 18:00 jak mi zaczęło ucho napierniczać, to do 20:00 z bólu wyłam. ![]() ![]() ![]() w końcu nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę przeciwbólową, bo bym chyba zwariowała z bólu... jutro rano do lekarza. A teraz fota- brzuszek na początek 32 tc i nowa fryz. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krążka nie miałam. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18224041]ja tak na moment tylk0- przyszłam się pochwalić jak głupia jestem. ![]() zawiozłam w południe Maksia do mamy, i wzięłam się za mycie okien... a tak łądnie wiosennie na podwórku, że wpadłam na genialny pomysł ![]() ![]() dwa okna umyłam, firanki poprałam, poprasowałam , powiesiłam, te dwa pokoje ozdobiłam już świątecznie, nawet lampy wypucowałam. ![]() a o 18:00 jak mi zaczęło ucho napierniczać, to do 20:00 z bólu wyłam. ![]() ![]() ![]() w końcu nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę przeciwbólową, bo bym chyba zwariowała z bólu... jutro rano do lekarza. A teraz fota- brzuszek na początek 32 tc i nowa fryz. ![]() Lanie po dupsku się należy za takie sprzątanie i przemęczanie się ![]() Fryzurka Cię odmłodziła ![]() ![]() Brzuszek ![]() Okazało się, że sufit trzeba cały drapać, bo był pokryty jakąś dziwną farbą, która nie przyjmowała nowej emulsji, pomimo gruntowania. Spokojnej nocki. Ps. Zostało nam 5-6 tygodni do porodu ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-03-29 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18224041]ja tak na moment tylk0- przyszłam się pochwalić jak głupia jestem.
![]() zawiozłam w południe Maksia do mamy, i wzięłam się za mycie okien... a tak łądnie wiosennie na podwórku, że wpadłam na genialny pomysł ![]() ![]() dwa okna umyłam, firanki poprałam, poprasowałam , powiesiłam, te dwa pokoje ozdobiłam już świątecznie, nawet lampy wypucowałam. ![]() a o 18:00 jak mi zaczęło ucho napierniczać, to do 20:00 z bólu wyłam. ![]() ![]() ![]() w końcu nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę przeciwbólową, bo bym chyba zwariowała z bólu... jutro rano do lekarza. A teraz fota- brzuszek na początek 32 tc i nowa fryz. ![]() Jak ładnie wyglądasz! I duuużo młodziej ![]() I graty nowego tygodnia ![]() Cytat:
![]() I dziękuje za gratki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Raczkowanie
|
kardashi - wielka Twoja malutka
![]() lea - fryzurka pasuje a brzuszek taki fajniusi ![]() ![]() dziewczyny mam pytanie - ładnych parę stron(może parenaście) temu była mowa o kremie z apteki na rozstępy fa....cośtam - nie zapisałam sobie nazwy bo ich nie miałam ale dzisiaj zauważyłam pierwszego ![]() ![]() i jeszcze jedno - wiem że jak o nim pisałyście to sobie patrzyłam w necie i był i krem i maść - to co lepiej stosować - może któraś bardziej w temacie jest
#4729 |
Konto usunięte
|
Pharmaceris? Koło 40zł kosztuje, smaruję się nim na brzuchu na zmianę z oliwką z Rossmanna, rozstępów nie ma. Delikatny, ledwo wyczuwalny zapach, fajna konsystencja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18226188]Pharmaceris? Koło 40zł kosztuje, smaruję się nim na brzuchu na zmianę z oliwką z Rossmanna, rozstępów nie ma. Delikatny, ledwo wyczuwalny zapach, fajna konsystencja.[/QUOTE]
dzięki ale nie o ten mi chodzi ![]() tamten oscylował w cenie jakoś 20-25 zł a uparłam się na niego bo jakoś mnie przekonał ![]() ale jak nie znajdę nazwy to skorzystam z innych waszych doświadczeń ufff - trochę mi zajęło ale znalazłam o fissan mi chodziło ![]() miłej nocki
Agusiek ![]() Edytowane przez tygrysek99 Czas edycji: 2010-03-29 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lea ślicznie wyglądasz ![]() ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-29 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zadomowienie
|
![]() zawiozłam w południe Maksia do mamy, i wzięłam się za mycie okien... a tak łądnie wiosennie na podwórku, że wpadłam na genialny pomysł ![]() ![]() dwa okna umyłam, firanki poprałam, poprasowałam , powiesiłam, te dwa pokoje ozdobiłam już świątecznie, nawet lampy wypucowałam. ![]() a o 18:00 jak mi zaczęło ucho napierniczać, to do 20:00 z bólu wyłam. ![]() ![]() ![]() w końcu nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę przeciwbólową, bo bym chyba zwariowała z bólu... jutro rano do lekarza. A teraz fota- brzuszek na początek 32 tc i nowa fryz. ![]() leoś, normalnie baty Ci się należą ![]() ale wygladasz ślicznie ![]() Kardashi, krążek rozumiem, że pessarium będą Ci zakładali? to taki duży, gumowy krażek, zakładają u nas nawet bez z nieczulenia, często w gabinetach lekarze. zamyka ujście szyjki i zapobiega jej przedwczesnemu rozwarciu. funkcjonuje się z tym zupełnie normalnie, nie czujesz tego na co dzień. można go założyć jeżeli szyjka ma co najmniej 0,5 cm, zdejmują go najczęściej po 38 tygodniu ciaży.
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczęła mi się ta szyjka rozwierać i gin powiedział że za duże ryzyko przedwczesnym porodem. Mi gin kazał pojawić sie na oddziale, dostałam skierowanie, powiedział że tam założy. Zrozumiałam że mnie położy.. ale na ile to nie wiem, nie zapytałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pesara (u?) nie miałam, ale jak trzeba to trzeba i bardzo dobrze, że Ci założą. Tak jak Daf pisała ponoć można normalnie z tym funkcjonować. Także spoko ![]() Lea ładnie Ci w nowej fryzurce ![]() Nie wiem tylko czemu dziewczyny piszą, że Cię odmładza ![]() ![]() ![]() ![]() dobrej nocy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i dopiero teraz zobaczyłam rok urodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
jak widać nie ma reguły Cytat:
Jak się macie? Tak psychicznie? Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18224041]ja tak na moment tylk0- przyszłam się pochwalić jak głupia jestem. ![]() zawiozłam w południe Maksia do mamy, i wzięłam się za mycie okien... a tak łądnie wiosennie na podwórku, że wpadłam na genialny pomysł ![]() ![]() dwa okna umyłam, firanki poprałam, poprasowałam , powiesiłam, te dwa pokoje ozdobiłam już świątecznie, nawet lampy wypucowałam. ![]() a o 18:00 jak mi zaczęło ucho napierniczać, to do 20:00 z bólu wyłam. ![]() ![]() ![]() w końcu nie wytrzymałam i wzięłam tabletkę przeciwbólową, bo bym chyba zwariowała z bólu... jutro rano do lekarza. A teraz fota- brzuszek na początek 32 tc i nowa fryz. ![]() Super wyglądasz ![]() ![]() Cytat:
![]() Lekarz widział Twoje wyniki, nie masz innych objawów zatrucia, a ślad białka w moczu mógł pojawić się "przypadkowo" ![]()
![]() |
#4737 |
Rozeznanie
|
witajcie we wtorkowy pięęęęękny dzień
![]() zdecydowanie słońce działa na mnie pozytywnie ![]() zaraz jedziemy z TZ na zakupki, potem odbieramy gościa( kuzyn z daleka ![]() PS. Ja od niedawna smaruje brzuchol Fissanem- rozstepów jeszcze nie zauważyłam, ale wydaje mmi się, że to kwestia czasu..u nas to rodzinne.. ![]() A jesli chodzi o cycuszki- od bodajże 3 miesiąca smaruję je Mustelą i jestem zadowolona! Mustelą tez zahaczam o dekolt i szyję ![]() W 29 tyg. jestem na plusie..mhmm, to już będzie z 11 kilo!! I podobno nie widać..hehe..jak może nie byc widać dodatkowej dużej ćwiartki świniaka?? Pozdrawiam mamuski!!!
![]() |
#4738 | |||
Konto usunięte
|
dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18224041]... A teraz fota- brzuszek na początek 32 tc i nowa fryz. ![]() śliczna fryzurka... też mi się taka grzywka majaczy ![]() ![]() Cytat:
![]() w niedzielę małż zabrał mnie na spacerek. pojechaliśmy sobie do lasu, połaziliśmy nad rzeką. nogi mi w d..ę właziły a ja nie miałam ochoty do domu wracać. całą zima wśród betonu, już mnie szlag trafiał. jejku, czasem sobie myślę, że chętnie zamieszkałabym na wsi. ale takiej totalnie zadupiastej (za przeproszeniem) z lasami, łąkami, itd. z daleka od smrodu miasta, halasu... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Rozeznanie
|
witam mamuśki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Byłam u dentysty...okazało się że ząb do leczenia kanałowego i zdjęcie potrzebne..5 minut siedziałam a babka mnie przekonywała że już teraz można robić..że ma nową aparaturę którą sie przykłada tylko do zęba..po czym zadzwoniłam do gina i powiedział że jeśli ząb boli i trzeba zobaczyć co się dzieje na zdjęciu,to żeby robić to rtg.nałożyła na mnie dwa fartuchy i zrobiła.jeny co ja przeżyłam..nadal myśle czy nie zaszkodziło to mojej malutkiej ![]() LEA świetnie wyglądasz, lepiej ci z grzywką zdecydowanie ![]()
![]() |
#4740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() słońce też na mnie działa pozytywnie ale ten wiatr co u mnie wieje już trochę mniej dzisiaj mam wizytę - lekarz zobaczy wyniki z obciążenia - mam nadzieję że są dobre i może coś doradzi na skurcze nóg bo czasem dają mi popalić no i muszę go podpytać o kilka spraw związanych z porodem bo zaczynam się nakręcać.....jeszcze niby mam sporo czasu ale dni tak szybko mijają......
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.