|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cytat:
![]() ![]() Niezły początek dnia.
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1833 |
|
Zadomowienie
|
Cześć,
przepraszam, że tylko na chwilkę i od razu z prośbą, ale trochę nie mam czasu. Biegam, robię sto rzeczy naraz i się nie wyrabiam. Wróciłam do pracy, a beze mnie był taki rozpierdzielnik, że próbuję ze wszystkim dojść jakoś do ładu. Każdy z pracowników robł co chciał i teraz wolę nie mwić co tu się dzieje Poza tym szefowa poszła mi bardzo na rękę, aby póki Okuś jest malutki, żeby było w pracy bardzo prorodzinnie i Tż jest z nim ciągle ze mną. Póki nie ma dużo ludzi siedzi ze mną "za ladą", więc czasu mam jeszcze mniej ![]() Pozwalam sobie na bezczelnego dodać Jego ostatnie zdjęcie, a Was Kochane bardzo proszę o oddanie głosu na hotel. Wystarczy wejść na linka i wcisnąć przycisk GŁOSUJ!. Nie trzeba się logować itp. Hotel "Na Skarpie" Mikołajki. Link: http://www.polturismo.pl/glosuj-na-obiekt-miesiaca Z góry bardzo Wam dziękuję, a jak będę miała wolną chwilkę (zawsze mam ją w nocy i Was podczytuję, ale Was już nie ma chlip!) to się odezwę
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2010-03-29 o 16:17 |
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ja! jaki już duży! a jaki piękny! A jakie ma chochliki w oczach ![]() ![]() Szkoda że tak zabiegana jesteś że nie masz czasu zaglądać do nas w dzień ![]() Chociaż wieczorem skrobnij czasem ze 2 zdania Można zagłosować tylko raz z jednego IP?? Czy np można oddać jeden głos codziennie?? EDIT. Wlazłam na stronę hotelu zerknęłam na cennik z myślą " a może kiedyś tam pojadę" I mnie zatkało!! Wypoczynek w Polsce TYLKO dla bogaczy
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-03-29 o 16:47 |
|
|
|
|
#1835 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do świąt wielkanocnych to my się w pierwszy dzień świąt wpraszamy do rodziców na wyżerkę a w drugi coś się wymyśli więc też chętnie bym podłapała coś szybkiego i smacznego do zrobienia
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego tez każdy posiłek muszę z nim konsultować bo ja mogę nastać sie w kuchni kilka godzin a on później tego nie tknie bo akurat tego dnia mial ochotę na rybę a nie na wolowinę po chińsku Generalnie to lubi wszystko prócz kurczaka
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-03-29 o 17:56 |
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Przestańcie mówić o jedzeniu, bo ja jestem w pracy do 21 i nie mam obiadu w domu
![]() Mój TŻ poszedł dziś dzielnie do laryngologa...ze względu na chrapanie. Ciekawe co się okaże... |
|
|
|
#1838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O matko chrapanie Butter jak sobie z tym radzisz? Masz jakieś zatyczki do uszu?
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro idę na seminarium o projektowaniu przyjaznych budynków biurowych
I kończąc dyskusję na temat perfum kupowanych w różnych cenach/różnych miejscach, skontaktowałam się z koleżanką z wspominanej już dzisiaj przeze mnie perfumerii - będę mogła kupić mój zapach ze znacznie większym rabatem, niż wskazuje kupon ![]() Diano, zagłosowałam ![]() Odnośnie gotowania, to u mnie robi to TŻ. Zjem praktycznie wszystko, co upichci On też zje moje dania, ale jest szczery do bólu, potrafi skrytykować Z tym że przeważnie ma rację
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tego nie znoszę po prostu!! Budzę się, nie śpię po nocach...chrapanie to jeden z bardziej drażniących mnie dźwięków...cały czas szturcham TŻ, tyrpię, kopię, krzyczę...jak mam lepsze dni (a właściwie noce), to głaszczę, kiziam... Ale właściwie nic nie działa...a mnie to tak cholernie męczy, że masakra ![]() Dlatego powiedziałam TŻ, że musi coś z tym zrobić, bo jak nie pójdzie do lekarza i nie zacznie leczyć chrapania, to nie biorę z nim ślubu!! |
|
|
|
|
#1841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje sandałki nie przyszły, a ażurowe nie wiadomo czy będą rozglądam się ewentualnie za takimi jakich nie wiedziałam u nas w sklepach ![]() Cytat:
albo wybierz najładniejszą z tych, które przymierzałaś ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
zagłosowałam A i jeszcze miałam pisać L_V niezła imprezka ![]() Butter super utwór No i podpisaliśmy umowę z grajkami na wesele
|
|
#1842 |
|
Zadomowienie
|
Haniu i pozostałe dziewczyny! Strasznie moooocno dziękuję Wam za głosy!!!
Nie mam pojęcia czy można głosować więcej niż jeden raz. Ale i tak dzięki Wam jesteśmy na prowadzeniu, więc te z Was, które jeszcze nie zagłosowały bardzo proszę o ten głosik Nie ukrywam, że wróciłam po dość długiej przerwie i staram się "zabłysnąć" ![]() A co do cen Haniu, to dla kogo jak dla kogo, ale dla Was dziewczyny... 30% rabatu. Poza sezonem to myślę, że i więcej dam radę. To ja ustalam ceny na recepcji i czasami mogę sobie pozwolić na drobne szaleństwo - bez przesady, ale jednak ![]() A Okuś rośnie, jest moim oczkiem w głowie. Samodzielnie jeszcze nie siedzi, ale jak się o coś podeprze to i owszem. Ciągle się do wszystkich uśmiecha, a do dziewczyn to już szczególnie Jak widzi jakąś babę to w głos się szczerzy... adorator jeden ![]() Edit. Ostatnio byłam na spotkaniu hotelarzy w naszym mieście i okazało się, że jesteśmy najtańsi. Nie wiem czy to ten kryzys, ale wakacje w Polsce naprawdę robią się coraz droższe
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2010-03-29 o 21:27 |
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Diano zagłosowałam fajny ten Twój synek. Świetnie, że masz możliwość mieć go przy sobie w pracy. Rozumiem, że to TŻ się nim zajmuje ? Pytałam kiedyś czy wykorzystałaś też te 2 tygodnie dodatkowego macierzyńskiego? Ja na razie jeszcze jestem na urlopie wypoczynkowym. I skoro już o dzieciach to się Wam pochwalę, że mój synek wczoraj nauczył się raczkować. Jaką mu to niesamowitą radość sprawia, uroczy jest EDIT: ad. konkursów chyba się Wam nie chwaliłam, ale wygraliśmy konkurs fotkowy, a w nagrodę wielkie pudło ciuszków
Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2010-03-29 o 22:24 |
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Diano, zagłosowałam na hotel ![]() Synek uroczy, mały zawadiaka ![]() Zuza, gratuluję wygranej, takie ciuszki to fajna sprawa, na pewno zawsze się przydadzą ![]() A mi mój pozytywny wiosenny humor diabli wzieli Po pierwsze nie chcą nam przepuścić naszego dziadowskiego auta na przeglądzie, jest starym beznadziejnym rzęchem...a do jasnej cholery, nie mamy kasy na naprawę, a tym bardziej kupienie nowego auta.. A co gorsza, wczoraj u laryngologa okazało się, że mój TŻ prawdopodobnie będzie musiał mieć operację...bo nie dość, że ma powiększone ostro migdałki, to jeszcze ma jakieśtam flakowate podniebienie, przez co może sie w nocy dusić...i dlatego chrapie... i trzeba te migdałki usunąć, a to podniebienie naciągnąć czy cośtam Boję się o niego...No i w związku z tym mam doła...i w związku z tym musiałam Wam pomarudzić przepraszam...
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Jakoś nie mogę się przestawić z tym czasem, wieczorem nie jestem śpiąca i rano są potem tego efekty - takie że jestem nadal nieprzytomna |
|
|
|
|
#1846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W życiu na Mazurach nie byłam i chętnie bym to zmieniła...tylko najbliższy możliwy termin to wiosna- przyszłego roku ![]() Na ten rok już mamy zaplanowane wszystkie wyjazdy. Ceny są masakryczne....za domek nad morzem płacimy tyle co w alpejskich kurortach. ![]() Że synek podrywacz od razu zobaczyłam- w jego oczkach ![]() Cytat:
Butter nie martw się..usuniecie migdałków to drobny zabieg, nie ciężka operacja. Mój mąż miał usuwane jako dziecko...to sie robi tylko na znieczuleniu miejscowym. Z podniebieniem tez pewnie większego problemu nie będzie- a Ty się Babo martwisz jakby na ciężką chorobę zachorował ![]() Cytat:
To daj jakieś zdjęcie konkursowe. ![]() Cytat:
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
kolejny słoneczny dzionek na konkursowym mało widać synka bo głównie chodziło o produkty firmy Ale mogę wkleić jakieś inne
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawaj inne
|
|
#1849 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, raz jeszcze bardzo dziekuje za głosy!!! Dla mnie jest to bardzo ważne, a wiedziałam, że mogę na Was liczyć. Jeśli ktoś jeszcze nie głosował to ja w dalszym ciągu bardzo proszę ...
Ach, czesc ![]() Udaje mi się rano do Was zajrzeć. Dziś jeszcze w pracy, potem dwa dni wolnego i znów dwa dni pracy. Troche musiałam sie pozamieniać, żeby święta mieć wolne. Zuza, musiałam przegapić to pytanie wcześniej. Tak, wykorzystałam te dodatkowe dwa tygodnie. Nawet nie wiedziałam, że można, ale mama mi je w przepisach wynalazła. Zawsze to dodatkowy czas z małym. No i połowa wypłaty. Gratuluję raczkowaia! A tu w pracy tak, jest ze mną Tż. Siedzi z małym, choć wykorzystuje każdą chwilkę, żeby gdzieś pójść, a mi zostawić małego No i gratulacje tego zestawu ciuszków! Co to był za konkurs? Jakie ciuszki? Wszystkiego jestem ciekawa Butter, nie przejmuj się. My też mamy samochód do wymiany, ale aktualnie brak kasy na takie ekstrawagancje jak nowe (czyt. nowsze) auto. Głowa do góry Miskowa, dziękuję za chęci Rany, dziewczyny, sprzątałyście coś na święta? My robimy korytarz, jest taka rozpierdziawa, wszędzie syf, tynk i farba. Nie chce sprzątać, bo się nosi i brudzi Cytat:
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na święta i tak wyjeżdżam, ale odczuwam potrzebę gruntowniejszych porządków na wiosnę. Wczoraj wyszorowałam porządnie łazienkę, dziś postaram się zrobić kuchnię i tak sukcesywnie. Tylko że ja małego dziecka nie mam i małe mieszkanie, więc to zupełnie co innego |
|
|
|
|
#1851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na hotel zagłosowałam, może się nawet kiedyś wybiorę i skorzystam ze zniżki ![]() Cytat:
MOżliwe że okaże, się że ma nadwagę ,a to jedna z przyczyn chrapania i często się okazuję, że ma krzywą przegrodę nosową i wtedy tylko operacja ![]() Cytat:
![]() cześć ja dzisiaj z Flavią jestem
|
|||
|
|
|
#1852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też czuję, że dom potrzebuje takie odświeżenia, przewietrzenia gruntownego po zimie.
|
|
#1853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli jak jesteś w pracy to masz rodzinkę przy sobie- nieźle ![]() A mąż nie pracuje?? (tez jestem wszystkiego ciekawa )Ja o dziwo posprzątałam..znaczy okna wymyłam - a to duży sukces ![]() Jak masz remont w domu to sprzątanie staje się syzyfowa pracą. Daj sobie spokój. Omieć co z grubsza posprzątasz jak pozbędziesz sie walającego tynkuCytat:
Butter dobrze że TŻ Cie posłuchał i w ogóle do tego lekarza poszedł. Mojego to ja bym wołami nie zaciągnęła. A też tragicznie chrapie. Po piwie to już w ogóle masakra jest ![]() ------------ Wczoraj uskuteczniłam bunt. Zrobiłam paskudne kotlety mielone z dodatkiem syfu z proszku knorra ![]() Tym sposobem mam 0,5 kg kotletów do wywalenia ![]() Ale mąż powiedział że może jeść nawet kurczaka byle nie ten syf z proszku
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam się otwarcie przyznaję, że korzystam z gotowców też. Nie zawsze mam czas, chęci albo wenę na pichcenie, kombinowanie... Mój tż wszystkożerny, więc je z proszku, ja tam też jak dodam proszek i doprawię po swojemu, to nie narzekam. Staram się unikać, bo wiadomo, że chemia jest zbędna, no i przecież i tak wszechobecna, ale jednak nieraz się poddaję. Tym sposobem używam sosów w proszku, zup w proszku i gotowych mieszanek przyprawowych. Czekam na lincz
|
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() konkurs polegał na tym że na zdjęciu miało być dziecko z charakterystycznym produktem firmy no i się nam udało wygrać hihia ciuszki różne - koszulki, koszule, spodnie, piżamka, nawet był dresik, kurtka, a co najfajniejsze to niektóre będą dobre na 3 latka! wklejam moje cudo
|
|
|
#1856 |
|
Zadomowienie
|
Dori, jeśli chodzi o święta na Mazurach, a może konkretnie u nas...
Pracujemy w święta, przygotowaliśmy specjalne pakiety 4-dniowe. W cenie nocleg, całodzienne wyżywienie, rejs statkiem, malowanie jaj (dla dzieci), dla nich zresztą projekcje bajek, gry i zabawek, przejażdzka bryczkami po okolicy. To wszystko za sporo niższą cenę niż normalnie. W tym oczywiście super świąteczne śniadanie w niedzielę (szefowa ma na tym punkcie bzika). I co? Kilka telefonów. Mazury chyba nie są popularne na święta. A w okolicy trochę jest rzeczy do zobaczenia. Dla dzieci wiadomo - aquapark w Gołębiu
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też należę do osób które święta chcą spędzić w rodzinnym gronie, nie tylko z połówką, ew. dziećmi, tylko całą rodziną może dlatego że nie jest to wielki spęd, jest miła atmosfera, a mama pichci najlepiej na świecie
|
|
|
#1858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ciuszki super sprawa! Dodatkowy macierzyński uważam za wspaniały pomysł. Tylko dokładnie - nikt o tym głośno nie mówi. Nie wiem czy przypadkiem nie byłam jedyną, która z niego do tej pory skorzystała w mojej miejscowości. Haniu, Tż jest na tzw. "zasiłku rehabilitacyjnym". Co trzy miesiące mu go przedłużają, za m-c zobaczymy czy dalej tak będzie (oby). Noga dalej jest w kiepskim stanie, przyjmuje codziennie zastrzyk w brzuch (już od ponad roku), bez pończochy ortopedycznej może nawet nie wychodzic z domu. Boli, puchnie, jest fioletowa. Leczenie potrwa conajmniej jeszcze z rok On się wkurza, bo już nie chce siedzieć w domu, za dużo w domu też zrobić nie może
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Jestm dzisiaj zbulwersowana od rana, bo jakiś gówniarz zmacał mnie po tyłku w tramwaju. |
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli tobie ułatwia to życie to czemu nie używać. Ja nie używam bo nie odczuwam takiej potrzeby, jakoś sobie radze bez tego, bo jak dla mnie to to żadne ułatwienie nie jest. ![]() No bo co to za ułatwienie- do mięsa dodałam proszek rozpuszczony w wodzie, wyrobiłam i usmażyłam na oleju..zajęło mi to tyle samo czasu (a nawet więcej bo sie babrałam ze smażeniem) co kotlety mojego autorstwa. Ja mięcho po pierwsze piekę w pieraniku (nie śmierdzi olejem) dodaję pokrojona wczesniej i czekająca do użycia nać pietruchy, zioła , paprykę w proszku , czonek przeciśniety, bułka namoczona w mleku, jajko wkładam kotlety do piekarnika i za 20 min są gotowe. Ja stety- niestety mam tak że jak już raz na ruski rok coś z gotowca zjem to mam zgagę i piję non stop wodę od tej chemii ![]() Kiedyś jeszcze używałam kostki rosołowe..ale okazało sie że bez nich zupy smakują tak samo wiec po co mam to dodawać .
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

Poza tym szefowa poszła mi bardzo na rękę, aby póki Okuś jest malutki, żeby było w pracy bardzo prorodzinnie i Tż jest z nim ciągle ze mną. Póki nie ma dużo ludzi siedzi ze mną "za ladą", więc czasu mam jeszcze mniej