|
|
#1651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Jak to nie sprawiłoby ci to problemu to ja poproszę.
|
#1652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też poproszę Ja nic takiego nie dostałam...![]() A położną i tak jeszcze popytam...
|
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
Na pobyt w szpitalu:
Piżama Szlafrok Pantofle Jednorazowe majtki Biustonosz do karmienia Ręcznik Mydło i przybory toaletowe Podpaski (podkłady higieniczne) Chusteczki higieniczne Wkładki laktacyjne Długopis Coś do czytania Na poród: Luźne, wygodne ubranie Ręcznik Kosmetyczka Bielizna Woda w sprayu Dla dziecka: Ręcznik Mydło Ubranka Kocyk Pieluszki (24 sztuki) Wata Śliniaki
|
#1655 |
|
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki
|
#1656 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bede sie wiec starac!Ja mam liste w mojej super-biblii ciazowej, Wy pewnie tez takie ksiazki dostalyscie?
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||
|
|
|
#1657 |
|
Rozeznanie
|
Jezu dziewczyny, ja jestem chyba jakaś nienormalna, zaczęłam czytać o małowodziu i teraz z nerwów brzuch mnie boli i aż mi niedobrze
Naprawdę trzeba być stukniętym, żeby tak się nakręcać
|
#1658 |
|
Wtajemniczenie
|
a ogladalyscie moze ten program na ch4 od? one born every minute
ja sobie obejrzalam... i juz nie chce rodzic i nie chce epiduralu i wokel jestem strasznie przerazona... to dopiero trzeba byc niepowaznym
|
#1659 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mamuski,wpadam tylko na chwilke bo niestety nie mam netu od paru tygodni wiec korzystam od siostry
witam potty-gratuluje coreczki i zocha23-gratuluje synka i skladam wielkie gratki dla kasiowa24 i indiria u nas 34 tydzien malutka juz od 3 tygodni obrocona jest glowka do dolu i bardzo ruchliwa-polozna kazala liczyc czy sie poruszy conajmniej 10 razy dziennie a u mnie ciezko policzyc do dziesieciu zeby sie nie ruszyla
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ja na moment. Jutro nadrobię,a teraz tylko:
Kasiowa i Indiria gratulacje potty witaj jutro wpadnę tutaj to nadrobię i z wami popiszę |
|
|
|
#1661 |
|
Raczkowanie
|
Indiria
Gratulacje Diari,
Edytowane przez Awika Czas edycji: 2010-03-29 o 23:45 |
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiowa i indiria gratulacje
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Pogoda do kitu. To nie oglądaj.Wcale nie jest powiedziane, że twój poród bedzie okropny. Kazdy jest inny. |
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się właśnie dowiedziałam, że kolejna moja psiapsióła będzie mamą
Jedna ma termin na wrzesień a druga na listopad-szkoda, że obie mieszkają w Polsce... ![]() Pogoda u nas paskudna... już drugi dzień leje... tak mi się nie chce z domu ruszać, a na 13 położna-dobrze, że mamy blisko do przychodni. |
|
|
|
#1665 |
|
Rozeznanie
|
Hanjah a to wizytę w przychodni masz? byłam pewna że w szpitalu tak jak ja
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze Wam pokażę jak wyglądamy (zdjęcie z niedzieli):
|
|
|
|
#1668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zobaczymy, czy jak mu sie zrobi ciasniej, tez bedzie tak szalal ![]() Pogoda faktycznie kiepska Trzymam kciuki, zeby na Wielkanoc sie przejasnilo!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy już po wizycie u midwife-wizyta trwała może z 20 minut
![]() Wszystko jest ok, zmierzyła mi brzuch i jest tyle cm ile tygodni (czyli 28), ciśnienie w normie, uderzenia serduszka dziecka 130/min. Pobrała mi krew, żeby sprawdzić czy mam anemię (raczej nie mam, ale niech sprawdzają). Mam też formularz na Health in Pregnancy Grant (wyślę jutro, bo dziś taka pogoda, że najchętniej nigdzie bym się nie ruszała)-jest możliwość, że mogę tego nie dostać? W instrukcji jest napisane, że skontaktują się ze mną czy mi to w ogóle przysługuje ![]() Następna wizyta też w przychodni, za 4 tygodnie-czyli co część UK to inaczej... |
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
U mnie ciagle leje. Ja dziś na zakupkach byłam.Kupiłam do pokoju Oli żyrandol i pozytywke.Ta pozytywka taka jak moja córka miała tylko w nowoczesnym wydaniu.Ciagnie się za kwiatuszka i gra muzyczke za całe 8funtów.W Pl kosztuje sobie tylko 90 zł.. No i sweterek z przeceny . Do łazienki kupiłam taki zestaw mydelniczka,kubek itp. i recznik. Wszystko w TKMaxxie. A szukałam sportowego stanika tylko. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-03-30 o 17:01 |
|
|
|
#1671 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam czasu by pisac o porodzie, póki jestem na świeżo napiszę co wziąc do szpitala.
Na pobyt w szpitalu: Piżama-lepiej wziąc koszule, są przewiewne i mniejsze prawdopodobieństwo, że się pobrudzą, bardzo się krwawi i łatwo o wpadkę. Szlafrok- u mnie się nie przydał, na oddziale było bardzo ciepło Pantofle Jednorazowe majtki-mogą byc jakies tanie bawełniane, są przewiewne, nie szkoda wyrzucic Biustonosz do karmienia- nie używałam, rozpinałam po prostu koszulę, można sobie zasłonic łóżko, żeby nie byc na widoku Ręcznik Mydło i przybory toaletowe Coś do nawilżania ust- bardzo wysychają Podpaski (podkłady higieniczne)- dużo i dużych (długich i chłonnych) Chusteczki higieniczne- niekoniecznie, przy umywalkach są papierowe ręczniki Wkładki laktacyjne- jeśli ma się mleko, u mnie dopiero zaczynała się laktacja Coś do czytania- hehe pod warunkiem, że dziecko jest spokojne i śpi, ja nawet nie miałam czasu przeczytac ulotek szpitalnychNa poród: Luźne, wygodne ubranie- nikt się nie pytał czy mam coś swojego, dostałam szpitalną koszulę, dobrze, bo kompletnie się ubrudziła i tyle, ja niestety byłam podpięta pod kroplówki, cały poród w poziomie, nic więcej mi się nie przydało Dla dziecka: -dla dziecka warto wziąc 2-3 tetrówki, jeśli np mu się ulewa lub wymiotuje, choc nie jest to konieczne, na korytarzu był przybornik ze szpitalnymi kocykami, prześcieradełkami itp. -3-4 bodziaki z krótkim rękawem jako warstwa spodnia -3-4 rozpinane pajace na wierzch, fajnie jeśli mają wywijane rękawki chroniące przed podrapaniem, niedrapki spadają jeśli dziecko ma ruchliwe kończynki -można wziąc swój kocyk -pieluszki -okrągłe waciki do przemywania Nie trzeba brac żadnych kosmetyków dla dziecka, nie polecają ich używania w pierwszych dniach, do przemywania jedynie woda, dziecko nie jest kąpane, tylko je wycierają, śluz który zostaje jest dobroczynny dla skóry malucha. Jeśli czegoś brakuje, zawsze można dowieźc, mnie mąż dowoził ciuszki dla małej, bo często wymiotowała. Nie zjadłam niczego co wzięłam, po porodzie dostałam to co było w szpitalnej lodówce, masę żarcia, kanapki, jogurty, owoce, bo i tak musieli by to wyrzucic na koniec dnia. Karmią dośc dobrze i wystarczająco na obiad i kolacje wybiera się co się chce z menu, pielęgniarki są bardzo pomocne, jeśli decydujecie się na karmienie butelką, dostaje się mleko w jednorazowych butelkach. Można prosic o leki przeciwbólowe jeśli trzeba. Mam nadzieję, że te informacje się przydadzą. Bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje )Gratuluję Kasiowa ślicznego synka, ma piękną okrągłą główkę dzieci po cc są takie zgrabniutkie.Hanjah, który to tc? Wg mnie nie masz powodu do niepokoju o zbyt mały brzuszek. Zasadniczo rośnie po 30tc. Wiem, że to zależy od predyspozycji, ale dla porządku napiszę, że tuż przed porodem czyli w 40+5 mierzyłam 103 cm w obwodzie, ponoc to niedużo, a Lidka naprawdę urodziła się spora. Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-03-30 o 18:07 |
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Thebestme dzięki
![]() Kasiowa raz jeszcze gratuluję.Cieszę sie,że dobrze się czujesz i Oluś także.Śliczny jest hanjah gratuluję nowej pracy TŻowi i tzrymam kciuki,aby była ok. Ślicznie wyglądasz Ewa a nie macie tam coś takiego,jak sklep z używanymi meblami? Diari indiria jeszcze raz wielkie gratulacje,jestem z was dumna ![]() Jaloo ja dostałam listę rzezcy potrzebnych do szpitala na zajęciach w szkole rodzenia. Spakowałam wielką torbę i połowa rzeczy była nieprzydatna ![]() Vedma ja oprócz super biblii mam " W oczekiwaniu na dziecko",polecam tą książkę bardzo,bardzo ![]() potty ja po obejrzeniu "one born every minute" jeszcze bardziej zapragnełam drugiego dziecka i przestałam bać się porodu. Po poprzednim powiedziałam,że nigdy więcej,a teraz proszę,własnie zaczynam 6 tydzien ciąży. Poród to jest najbardziej niesamowite przeżycie. Zauważ,że wszystkie laski w tym filmie są po porodzie szczęśliwe i dumne,że dokonały tego. Nie stersuj się więc tylko nastrój pozytywnie,a zobaczysz,że będzie ok. magdus25 Darianna no proszę jakie udane zakupy,swoją drogą zabawki w Polsce są masakrycznie drogie,zresztą jak wszystko. Czy wiesz,że pampersy są droższe niż tutaj? indiria ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Indiria a już maiłam nadzieję,że napiszesz jak poród,jak Lidka i jak ty się czujesz? ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- A ja byłam wczoraj u GP,powiedział "gratuluję",wziął mocz do badan i kazał mi się skontaktować z midwife unit co też uczyniłam. Dziś otrzymałam green book i ulotki oraz termin pierwszego spotkania na 20.04. Oczywiście mnie nie dziwi to ich podejście,bo poprzednio też tak było. Zdecydowanie tą ciążą mniej się ekscytuję i mniej denerwuję. Termin wciąż mam nie potwierdzony,więc narazie obastaje przy 28.11.10. Moje maleństwo ma więc 5 tygodni i 2 dni. I jestem przekonana,że to dziewczynka .
|
|
|
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
Indria - dzieki za wskazowki. Na pewno sie przydadza
![]() Ursull - to co, dzisiaj ogladamy OBEM razem, tak?
|
|
|
#1674 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Kasiowa wklejała gdzieś zdjęcie?
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i razem ryczymy? ![]() na facebooku |
|
|
|
|
#1676 |
|
Raczkowanie
|
Ursull, zamierzam Wam opisac wszystko dokładnie, taki prywatny OBEM, więc trochę to potrwa zanim znajdę odpowiednią ilośc czasu. Na razie rozsyłam maile w wolnej chwili a powinnam spac póki Lidka śpi. Na razie jeszcze mam resztki adrenaliny poporodowej, ale już jest na wyczerpaniu, potrafię zasnąc na siedząco.
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1678 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Uwielbiam ten program,na mnie działa bardzo pozytywnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Twoje wskazówki na pewno się przydadzą,czekamy na więcej Póki co dbaj o siebie,odpoczywaj i wysypiaj się póki możesz. My mamy czas,to poczekamy ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- U mnie też pogoda okropna... Ale przed chwilą była cudna tęcza.... |
||||
|
|
|
#1679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się później zmierzę, bo sama jestem ciekawa jaki mam obwód brzucha![]() Cytat:
![]() Tak mi się właśnie wydawało, że HPG jest dla każdej przyszłej mamy, dlatego trochę mnie zdziwiło co przeczytałam w tej instrukcji. Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2010-03-30 o 20:53 |
||
|
|
|
#1680 |
|
Przyczajenie
|
wpadam tylko pogratulowac kasiowa i indiria gratuluje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

Ja nic takiego nie dostałam...

przez sn z wagą 3,790. Dziś wyszłyśmy ze szpitala, muszę ochłonąc, potem zdam relację.