Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Pokaż wyniki sondy: Boisz się,że jak osiągniesz wymarzoną wagę,to zajdziesz w ciąże i znów walka z kg?
Tak 28 51,85%
Nie 5 9,26%
nie myślałam o tym 21 38,89%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-29, 23:34   #3481
czerwona15
Rozeznanie

GG do czerwona15
Dot.: Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I

ja lecę już spać bo rano znowu trzeba wstać o 6 nienawidzę wstawać tak wcześnie wrrrrr. miłych snów laseczki do jutra

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110716310513.html
czerwona15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 23:42   #3482
pysia1711
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiolka122 Pokaż wiadomość
Ale widze , ze ktos ładnie wyłapał zmiane w wadzePysi.I to nasz Matka Chrzestna, ale nawet sie nie pochwaliła tą 3ka na końcu, no nieładnie.

Ok lasencje, ide lulu, bo juz na prawde zasypiam na siedząco.Kolorowych snów życzcze kochane.
jak to nie!!! przecież matka się wyspowiadała i powtarzała nieraz że utyła blondyneczko moja kochana sprawdź poprzednie wpisy matki

pysia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 06:23   #3483
czarownica2010
Raczkowanie

Dzien dobry Chudzinki.
Przeczytalam Was wczoraj, ale sil na odpisanie zabraklo. Wogole przez te swieta mam tyle roboty, ze szkoda gadac. Nie powiem, zeby mnie to jakos martwilo, bo wiecej ruchu=mniej kilogramow. Dzis jeszcze troche ogarne mieszkanie, jutro zmienie posciel i biore sie za gotowanie, wprawdzie jeszcze nie swiateczne, ale prawie. Pojutrze wieczorem przyjezdza moj maz a ja od rana w czwartek mam fryzjera i kosmetyczke. Mam nadzieje, ze wyrobie sie ze wszystkim przed jego powrotem . Najgorsze, ze @ jak zwykle sie spoznia!!! Ale juz sie w sumie do tego przyzwyczailam.
Z dietka u mnie dobrze, wczoraj zjadlam 2 activie+ talerz zupy pomidorowej+ filet pieczony z sosem czosnkowym+ plasterek sera zoltego "odtluszczonego". Ten ser zolty light Hochland ma 15 % tluszczu !!!
Milego dnia.
Stary 2010-03-30, 06:31   #3484
lufer
Raczkowanie

margolka u nas też trzeba tak szybko rezerwować, w niektórych lokalach nawet 2 lata do przodu nie ma nic wolnego ale moja siorka miała fuksa bo ktoś w ostatniej chwili zrezygnował
jakoś nie czuję nastroju przedświątecznego
wczoraj umyłam 1 okno nie chciało mi się reszty :/
na święta jedziemy do rodziców a w II dzień idę do pracy <beczy>
przez @ nie mogę się wyspać i siedzę nieprzytomna kto zrobi mi kawę??
miłego dnia
lufer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 07:25   #3485
mysiunia85g
Zadomowienie

Dzień doberek
No i co? nie śpię od ponad godziny, a śniadania jak nie było tak nie ma, znowu brak apetytu, czyli dziś znowu kawa na śniadanie będzie
Miesiąc marzec trochę pod względem diety i ćwiczeń jest do
Od poprzedniej spowiedzi schudłam aż kilogram, dobre i to, przynajmniej nie przytyłam, ale do spowiedzi może cosik jeszcze wycisnę, ostatnio zamiast ćwiczeń były spacery, więc czas wrócić do orbitreka i siłowych

Cytat:
Napisane przez Libbie Pokaż wiadomość
A do wszystkich dziewczyn to błagam Was, nie pijcie tych wszystkich herbatek spalająco, oczyszczająco, wyszczuplających. One cholernie rozleniwiają jelita przez picie tego świństwa przez ostatnie dwa lata chodzę teraz do toalety co 2-3 dni i jest to cholernie męczące Jedyne co pomaga to wypicie takiej herbatki lub kawy (do której nie chcę się przyzwyczajać, bo jak na razie piję ją tylko dla przyjemności od czasu do czasu)... Help...
Ja zawsze to powtarzałam, że picie takich herbatek nie ma sensu, szczególnie jeśli zawierają w składzie liść senesu i korę kruszyny, powinni to z rynku wycofać.
A Tobie mogę poradzić jeść więcej błonnika, picie przynajmniej 1,5l wody, płatki owsiane i rodzynki, mi to pomogło, a uwierz mi, ja chodziłam o wiele rzadziej do WC niż Ty, a teraz nie ma problemu

Cytat:
Napisane przez anusia10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wróciłam z zakupów, butki nr 1 są moje

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

znalazłam fajne tabele kalorii, może się przydają http://www.ile-kalorii.pl/index.html
Zapisałam sobie stronkę w zakładkach buciki nr 1 mi się najbardziej z wszystkich podobały
Dzięki za przepis na sernik, kto wie może się skuszę
Cytat:
Napisane przez pysia1711 Pokaż wiadomość
jak to nie!!! przecież matka się wyspowiadała i powtarzała nieraz że utyła blondyneczko moja kochana sprawdź poprzednie wpisy matki
A no potwierdzam, że M.Ch. się wyspowiadała, ładnie się przyznała, że przytyła, wybacz Filce ona pewnie to tak ze zmęczenia nie zauważyła
mysiunia85g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 08:48   #3486
Milenkar20
Raczkowanie

Cześć Chudzinki
Nie było mnie 3 dni i już się za wami stęskniłam
Melduje ze dietka dobrze ,chociaż w łikend trochę zgrzeszyłam
Mój Fifi już się w miare dobrze czuje . Za to teraz ja chora
Mam taki katar że nie mogę
I kaszel straszny
Miłego dnia
Milenkar20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:42   #3487
misialinana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lufer Pokaż wiadomość
kto zrobi mi kawę?? miłego dnia

Prosze bardzo Nie wiedzialam czy lubisz z mleczkiem czy bez, wiec masz do wyboru

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
Misia w takim razie obie musimy sobie poradzić z obronieniem się na studiach ale tyle osób się broniło to co nam się nie uda ?
No jasne, ze sobie poradzimy! nie wiem tylko czy wyrobie sie do czerwca, ale napewno w tym roku! Ja wlasnie jade na uczlenie w czwartek na korekte... trzymam za Ciebie kciuki, a Ty za mnie trzymaj Razem razniej Trzymam tez kciuki za Twojego lubego, by nie panikowal i zeby udalo Wam sie wszystko zalatwic! a duze wesele robicie, czy z umiarem?
Cytat:
Napisane przez mysiunia85g Pokaż wiadomość
Miesiąc marzec trochę pod względem diety i ćwiczeń jest do Od poprzedniej spowiedzi schudłam aż kilogram, dobre i to, przynajmniej nie przytyłam, ale do spowiedzi może cosik jeszcze wycisnę, ostatnio zamiast ćwiczeń były spacery, więc czas wrócić do orbitreka i siłowych
O jejku jejki, czyli nie jestem sama! Dla mnie to byl naprawde ciezki meisiac pod wzgledem dietkowania - primo - pofolgowalam na samym poczatku miesiaca i wrocilo mi 2 kilo a potem stres, przedterminowy @ i przesilenie wiosenne... dobra, wiem, 'wymowki, wymowki' ...ale ubylo mi tez kolo kilograma na razie i to sie liczy. Grunt to walczyc dalej tak szybko sie mnie nie pozbedziecie

Oktavia i Anusia, dopiero teraz zobaczylam, ze wpisalyscie mi sie na NK. milo
Milenkar, super, ze synek zdrowszy! mam nadzieje, ze teraz bedziesz tu czesciej mogla zagladac! I Tobie tez zdrowia zycze!

Ok, musialam przyjsc do biura, zeby wydac geodecie dokumenty.. a ze nadal funkcjonuje wg zimowego czasu to jakbym wstala o 5:30 O_o A ze biurowe sprawy zalatwione, na forum odpisane - to zbieram sie do domku - moze zalicze po drodze (juz drugi dzis! ) spacerek (taki 'żwawy' oczywiscie) bo pogoda cudna

no to milego!

We cannot discover new oceans
unless we have the courage
to lose sight of the shore...

misialinana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 10:32   #3488
pysia1711
Wtajemniczenie

mówiłam,że ucieknie ten kilos i uciekł. poczułam się lżejsza i stanęłam 82,2kg haha wystarczyło tylko trochę poćwiczyć

Z racji, że późno wstałam dzień zaczynam od śniadanio-obiadu hehe
pół kostki chudego(130), makrela wędzona(300)

Stary 2010-03-30, 11:43   #3489
lufer
Raczkowanie

Misia dzięki za kawkę pyszna była
u mnie pogoda się psuje i robi się znowu kicha a chciałam z TŻ do rodziców na rowerkach jechać jakieś 10 km :/
ehh może się jeszcze wypogodzi??
ogólnie mam lenia nie chce mi się pracować a roboty tyle że szkoda gadać
ale szefostwa nie ma więc jak to mówią jak cię widza to pracuj
Stary 2010-03-30, 13:29   #3490
misialinana
Rozeznanie

No.. juz w domku

Pysia, gratuluje!! ja swoje dodatkowe 2 kilo tracilam ze 3 tygodnie hehe...

No to dzis mam za soba
- pol twarogu light z cebulka i pomidorkiem. mniam.
-kawka z mleczkiem...niestety 7% bo innego w pracy nie bylo...
-3 kanapeczki swiezutkiego pysznego chlebka zytniego z siemieniem z chuda wedlinka.
Za 3 godzinki zjem jakies warzywko z dusoznym mieskiem i starczy..
liczyc kalorii dzis nie bede, bo na oko widze, ze jak nie zjem za duzo tego mieska to nie przekrocze

Stary 2010-03-30, 14:07   #3491
Libbie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysiunia85g Pokaż wiadomość

Ja zawsze to powtarzałam, że picie takich herbatek nie ma sensu, szczególnie jeśli zawierają w składzie liść senesu i korę kruszyny, powinni to z rynku wycofać.
A Tobie mogę poradzić jeść więcej błonnika, picie przynajmniej 1,5l wody, płatki owsiane i rodzynki, mi to pomogło, a uwierz mi, ja chodziłam o wiele rzadziej do WC niż Ty, a teraz nie ma problemu

Mysia senesu akurat nie zauważyłam w składzie, ale wiesz jak to jest - człowiek faktycznie taki lżejszy się robił po tym... A teraz cierpi

Co do Twoich rad to: wody piję codziennie 2,5 - 3 litrów, błonnik starałam się zwiększyć, nawet otręby sobie kupiłam i zawsze do serka czy jogurtu dodawałam ale jakoś nie zauważyłam poprawy może za mało go było. A z płatkami mam jakiś problem psychiczny - tzn. nigdy mnie do nich nie ciągnęło i jakoś się boję spróbować
A i jeszcze zaczynam sobie jabłka wprowadzać, choć ostatnio wybitnie nie mam na nie ochoty
W ogóle staram się urozmaicić dietkę, bo jeszcze chwila i wszystko zacznie mi się nudzić

A dziś na II śniadanie miałam koktajl z jogurtu i truskawek i od razu jakoś tak weselej się zrobiło - tzn. powoli już czuć te wiosenne smaki (fakt, że jeszcze dość kwaśne i szklarniowe ale w koktajlu to wystarcza, a i tak już parę lat nie jadłam dobrych, słodkich, polskich truskawek więc chyba mi to nie specjalnie przeszkadza )

Miłego słonecznego dnia dziewczynki i pewnie do później
(30)
Libbie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 15:43   #3492
pysia1711
Wtajemniczenie

Gdyby jutro miała być spowiedź to mogłam bym się pochwalić po miesiącu tylko 2kg spadkiem ,a tak to będę mogła się pochwalić większym i związku z tym nie przejem się w święta
A póki pamiętam... dzwoniłam do babci czy będę jej potrzebna dziś, bo jakoś naszła mnie wena na swój pokój i okazało się, że nie muszę przychodzić była wczoraj u lekarza i jutro rano ma być u lekarza w wawie więc pewnie tam już zostanie na święta u ciotki albo chrzestnego i tym samym będę miała do zaliczenia tylko jeden przystanek w święta czyli śniadanie u babci ze strony mamci ,a w poniedziałek z mamą i sis zrobimy sobie święta ewentualnie pójdę na chwilę sąsiadki może im wtedy zaniosę jakieś słodycze, że niby od zająca no chyba tak zrobię.
W czwartek albo piątek idę do kwiaciarni żeby jakieś stroiki sprzedawać(babcia mnie prosiła) to coś kasy wpadnie

a teraz spowiedź, bo dziś więcej nic je jem:
pół kostki chudego(130), makrela(300), mleko(132), wieśniak(113), szkl. bulionu(100), aktivia(124), drugie pół sera(130)

Razem: 1039kcal

Stary 2010-03-30, 16:13   #3493
Camila1983
Zadomowienie

Dzień Dobry Laseczki

Na początek miła wiadomośc Spotkałam dzis takiego policjanta, którego czasem spotykałam wśród znajomych moich znajomych na różnych spędch motocyklowych. I powiedział mi, że schudłam i wypiękniałam Mała rzecz a cieszy!

A teraz gorsza wiadomośc. Już nastawiam tyłek na baty Mamo Chrzestna! Znowu pożarłam w pracy kilka czekoladowych pralinek Nie wiem ile moze to miec kalorii, ale zawyżę i powiem, ze 500
No i tak jak wczoraj kara musi byc dotkliwa! Piłam za karę kawę bez mleka (nie lubię ) i nie będzie kolacji najprawdopodobniej.
A teraz normalne jedzenie:
śniadanie: jabłko+ mały jogurt owocowy- ok. 200 kcal
obiad: zupa pieczarkowa z ziemniakami- ok. 300 kcal

Mam nadzieję, że zmieściłam się w 1000 kcal Jutro rano ważę się i spowiadam, żeby taki miesięczny bilans sobie zrobic Ale, zeby Wam smutno nie było, to 11 kwietnia też się z Wami zważę
puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..."
Camila1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 16:13   #3494
lufer
Raczkowanie

pysia a następne ważenie zbiorowe będzie 30 kwietnia?? to szału nikt nie zrobi :/ poza tym długi weekend okazja do grzeszenia
Stary 2010-03-30, 16:20   #3495
czarownica2010
Raczkowanie

A propos tej przesunietej spowiedzi to nie bardzo rozumiem , czemu tak ma byc?! Przeciez jutro jest ostatni dzien miesiaca. Gdyby spowiedz wypadla bezposrednio po swietach bylby powod na jej przesuniecie a tak to nie wiem o co chodzi???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 16:32   #3496
Camila1983
Zadomowienie

Czarownico, ja też nie rozumiem o co chodzi i czemu służy to przesunięcie terminu, ale tak czy inaczej Mama Chrzestna tu rządzi i ja sie słucham

Ja w każdym razie chcę zrobic cobie bilans miesieczny a nie prawie 6 tygodniowy wiec tak czy siak ważę się jutro z rańca Ale na oficjalną spowiedź 11 kwietnia oczywiście też sie zgłoszę Chociaż nie powiem, ciekawa jestem bardzo jak u pozostałych Dziewczyn zamyka się ten miesiąc i ile Wam się udało zgubic w samym marcu
Stary 2010-03-30, 16:41   #3497
anusia10
Raczkowanie

Dzień dobry Dziewczynki Miłego popołudnia i wieczorku

Cytat:
Napisane przez czarownica2010 Pokaż wiadomość
A propos tej przesunietej spowiedzi to nie bardzo rozumiem , czemu tak ma byc?! Przeciez jutro jest ostatni dzien miesiaca. Gdyby spowiedz wypadla bezposrednio po swietach bylby powod na jej przesuniecie a tak to nie wiem o co chodzi???
ja też nie wiem czemu akurat 11 kwietnia, ja ważę się jutro a jak trzeba będzie to 11 oczywiście też

moja spowiedź na dziś:
ś- jogurt truskawkowy z musli 331kcal
o- fasola po bretońsku 300kcal
p- pół pomarańczy, kawałek jabłka, pół kiwi 91kcal
k- bułka z 2 plastrami polędwicy 258kcal
razem 980 kcal
Stary 2010-03-30, 17:15   #3498
pysia1711
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lufer Pokaż wiadomość
pysia a następne ważenie zbiorowe będzie 30 kwietnia?? to szału nikt nie zrobi :/ poza tym długi weekend okazja do grzeszenia
Cytat:
Napisane przez czarownica2010 Pokaż wiadomość
przesiosłam, bo:
1) myślałam, że mnie nie będzie
2) 4 wypadają świętą
3) żeby się nie przejeść w święta
a następne tak 30kwietnia

ale jak chceta może być jutro,a po świętach takie sprawdzenie kto bardzo mocno grzeszył przez święta

camila proszę cię bardzo dawaj dupsko za te pralinki to ja się męczę dukanem przed świetami,a ty czekoladki wpierdzielasz nonono!!!

i sobie bardzo zawyżasz kcal:
1 pralinka obojętnie z jakim nadzieniem 60kcal
jabłko małe 35kcal duże 60kcal
jogurt(175ml) 160kcal (100ml-90kcal)
zupa góra 250kcal

nie wiem ile tych czekoladek zjadłaś powiedzmy,że 5 i że jogurt miał 175lm,a jabłko duże to ci w sumie wyjdzie: 770kcal gdyby zupę liczyć tyle co ty było by 820kcal więc ja myślę, że na kolacje wolno ci zjeść jeszcze jakieś 180-200kcal

Stary 2010-03-30, 17:31   #3499
Camila1983
Zadomowienie

Dziewczyny, to ja mam propozycję, kto ma ochotę niech zważy się jutro i pochwali wynikami Poprosimy Mame Chrzestną zeby nam pozmieniała wyniki w tabelce, moim zdaniem to motywacja, zeby od tej wagi przez święta nie przytyc Oczywiście to tylko propozycja dla chętnych, bo obowiązkowe ważenie wyznaczone jest na 11
Stary 2010-03-30, 17:37   #3500
mysiunia85g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Libbie Pokaż wiadomość
Mysia senesu akurat nie zauważyłam w składzie, ale wiesz jak to jest - człowiek faktycznie taki lżejszy się robił po tym... A teraz cierpi

Co do Twoich rad to: wody piję codziennie 2,5 - 3 litrów, błonnik starałam się zwiększyć, nawet otręby sobie kupiłam i zawsze do serka czy jogurtu dodawałam ale jakoś nie zauważyłam poprawy może za mało go było. A z płatkami mam jakiś problem psychiczny - tzn. nigdy mnie do nich nie ciągnęło i jakoś się boję spróbować
A i jeszcze zaczynam sobie jabłka wprowadzać, choć ostatnio wybitnie nie mam na nie ochoty
W ogóle staram się urozmaicić dietkę, bo jeszcze chwila i wszystko zacznie mi się nudzić
Ja płatki owsiane zawsze sobie dodaje do jogurtu lub serka, oczywiście nie ugotowane, tylko takie prosto z torebki, na pewno błyskawiczne się sprawdzą
A z tymi jabłkami to dobry pomysł moja mama przez 20 lat cierpiała na zaparcia, dopiero od tego roku jej przeszło właśnie za sprawą jabłek, codziennie przynajmniej 2 je

Spowiedź na dziś:
bieluch z 2 k. chrupkiego pieczywa
chochla rosołu + 2 miniaturowe krokiety bez panierki(własna robota, nie kupne)
jajecznica z szynką
45 min. orbitrek po dłuższej przerwie

Jakby jutro była spowiedź, to tylko 1kg mniej by było, ale tak do 11 może jeszcze coś pójdzie w dół
mysiunia85g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 17:54   #3501
misialinana
Rozeznanie

....ja juz po dzisiejszym limicie... a tak bym jeszcze cos zjadla...
az chyba sobie podlicze, czy jeszcze czegos nie wcisne ...choc watpie...

Pol sera- 130, kawa z mleczkiem zageszcz - 100, kanapki 3 z 3 plastrami wedlinki (3x60+3x51) 333 kurczak-300 warzywka - glow. groszek w te j mrozonce :| - nie wiem - 200?- Jak nic wyszlo - 1063kcal...

no coz... napije sie czerwonej... mam ochote na bananka (bez skojarzen! ) dlatego przybieglam tu do was szybciutko, zebyscie mnie pilnowaly

Nie wiem czy jutro sie zwaze - zalezy czy uda mi sie zalatwic pewna rzecz choc watpie, bo tez mam taki problem, ze co 3-4 dni...

Ale Camila, jak chcesz wiedziec, to mi ubylo nie wiecej niz 1 kilo... narazie boje sie w ogole wchodzic na wage

Edytowane przez misialinana
Czas edycji: 2010-03-30 o 17:57
Stary 2010-03-30, 18:05   #3502
pysia1711
Wtajemniczenie

Camila1983 mi tak pasi zważyć się jutro i na dodatkowej (11) sprawdź co tam się zadziało przez święta
misia ja to myślę,że coś tam jeszcze możesz lekkiego ciapnąć oby tylko nie przekroczyć 1200 to będzie git

Stary 2010-03-30, 18:10   #3503
Camila1983
Zadomowienie

Dziewczyny, ja właściwie to mogę się wyspowiadac za marzec już dziś

Mój wynik nie jest oszałamiający, bo po ostanim ważeniu miałam prawie 2 tygodnie rozpusty, po których wróciło mi parę kilogramów. Tak naprawdę wzięłam się za dietę dopiero w połowie marca i od tej pory zgubiłam te nadrobione kilogramy i dodatkowo jeszcze jeden
Ważę teraz 81 kg i nie ma się moze szczególnie czym chwalic, ale ja jestem zadowolona, bo waga leci w dół, a przez 2 tygodnie schudłam w sumie jakieś 3 kilogramy, więc myślę, że jest ok
Tym bardziej, że grzeszyłam czasem ostro... No cóż, szału nie ma, ale ja i tak sie cieszę, bo chudnę
Stary 2010-03-30, 18:31   #3504
Libbie
Raczkowanie

Dziewczyny, jakby Wam się nudziło to dość ciekawy wątek do poczytania :http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387851

a i czy Wy na pewno dobrze mierzycie te kalorie?
mi np. dzisiaj jabłko (dość małe) wyszło 135 gram czyli jakieś 70 kcal;
oprócz tego jedna kromka mojego chlebka słonecznikowego to ok. 40 gram - i to jest prawie 100 kcal.

ja wszystkie wartości sprawdzam na wadze i od samego początku jestem zszokowana ile niektóre rzeczy ważą... Mój mąż już ma mnie dość z tą wagą (jemu nakładam normalnie obiad, a sama sterczę jeszcze parę minut nad swoim daniem ) i czasem się ze mnie śmieje

i kolejny bardzo ciekawy artykuł warty przeczytania: http://www.styl.pl/piekno/news-po-co...etoks,nId,4386
(30)

Edytowane przez Libbie
Czas edycji: 2010-03-30 o 18:42
Stary 2010-03-30, 19:35   #3505
misialinana
Rozeznanie

Libbie, jesli chocdzi o pieczywo to ja korzystam ze strony www.ilewazy.pl i tam sa juz zwazone kromki podane. A nawet jesli popelniam bledy w obliczeniach i dochodze do 1300kcal zamiast 1000 to tragdii nie ma, gdybym do tego jeszcze miala wszystko wazyc i sie zastanawiac to bym calkiem zeswirowala

Camila, calkiem zmienilas moje myslenie na temat mojego 'tragicznego' odchudzania! Choc ostatnio na wadze widzialam cos pomiedzy 87,5a88 to caly czas plakalam, ze od lutego (bylo 88,7) to tylko kilo roznicy... ale patrzac Twoim rozumowaniem - i odliczajac od tego co mi po lutym przybylo (2 kilo!) to mam 3 kilo w dol hehe. od razu mi lepiej Dzieki, podoba mi sie takie pozytywne myslenie.

A teraz kiedy juz wiemy jak latwo podczas odchudzania przybrac te 2 kilo z powrotem i ile sie przez to traci (moglam wazyc juz z 85! ) to bedziemy sie napewno lepiej pilnowac w kwietniu!

Pysia, okazalo sie, ze zwyczajnie musialam poczekac az sygnal z zoladka laskawie dotrze do mozgu i mu zakomunikuje, ze jednak sie najadlam popijam teraz czerwona i jestem z siebie dumna

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Libbie, dzieki za linki.. wlasnie sobie czytam - ciekawe

..Kurcze... i znowu pisza o tym, ze dieta 1000kcal to samo zlo
Ale tak sobie mysle -jesli po schudnieciu (...) bedziemy co kilka tygodni zwiekszac systematycznie o 100-200kcal to nic nam nie grozi. Mysle, ze na tym polega problem jojo po 1000ce... ze nie mozna z niej bezposrednio przerzucic sie na 2tysiace np... tylko trzeba powoli - ciagle kontrolujac wage. Ciesze sie, ze w koncu mam w domu wage. Napewno - nawet jak juz schudne - bede wchodzic na nia min raz na 3 tygodnie, by pilnowac sie i nie przytyc znowu...

Edytowane przez misialinana
Czas edycji: 2010-03-30 o 19:36
Stary 2010-03-30, 19:36   #3506
Camila1983
Zadomowienie

Libbie, ja wiem, że niektóre produkty, nawet małe, wagę mają całkiem sporą, a na oko ciężko ją okreslic. Stąd właśnie ( jak pisały Dziewczyny) moge zawyżac wartości kaloryczne posiłków. Możliwe, ze tak jest, bo nie posługuję się wagą. Ja natomiast mam wrażenie, że Mama Chrzestna podaje za małe wartości kaloryczne niektórych rzeczy... I bądź tu mądra Z prawdą pewnie spotkamy się gdzieś po środku Nie ma bata, po wypłacie kupuje wage kuchenną i miarkę

Misia, ja też nie jestem z siebie dumna, bo wiem, ze gdyby nie moje grzeszki to spokojnie mogłabym byc teraz conajmniej o 3 kilo lzejsza. Ale trzeba cieszyc się z każdego zgubionego kilograma Ja sobie zawsze tak wmawiam, że im dłużej będę chudła ( w przypadku kiedy waga stoi) tym lepiej dla mojego organizmu, skóry i mniejsze prawdopodobieństwo jo-jo. Wiem, tak się pocieszam, ale zawsze to coś Misia, przybij piątkę! Kilogram w miesiąc, pędzimy jak torpedy
Stary 2010-03-30, 19:55   #3507
lufer
Raczkowanie

witam prawdziwe kobiety
a tu ciągle 117 strona... zastój w interesie < pysia bez skojarzeń>
zrobiłam dziś 15 km na rowerze super było pojeździć po lesie z TŻ ale on ma kondycję że ledwo za nim nadążałam wiecie co jazda na rowerze jest znacznie lepsza niż jakieś brzuszki czy przysiady i o wiele ciekawsza
a teraz piję sobie kieliszek wina ( w 2 fazie dukana można 6-7 łyżek ale chyba jako przyprawa <haha> ) ogólnie to jutro się również zważę ale mam @ więc się za bardzo szału nie spodziewam
a gdzie jest daga??
Stary 2010-03-30, 20:54   #3508
Libbie
Raczkowanie

Czerwona, wracając do wczorajszej rozmowy o "the biggest loser" to niestety obecnie leci chyba tylko ta australijska edycja na Sky1. Ale z innych bardzo ciekawych, wartościowych programów to polecam Ci też "Supersize vs. superskinny" - właśnie się kończy na Channel 4 (czasem leci tez chyba na innych kanałach typu E4).
Ehhh, od razu widać jaki problem z wagą populacji mają w UK skoro leci tu mnóstwo tego typu programów... :/
(30)
Stary 2010-03-30, 21:06   #3509
czarownica2010
Raczkowanie

Matko Chrzestna, z pokora nadstawiam swoje grzeszne 4 litery na !!! Cos mnie podkusilo i polazlam (w porze kolacji) do kolezanki a ona smazyla nalesniki... Ciag dalszy nie jest trudny do przewidzenia... Tak, tak- skusilam sie na nie. Zjadlam 3 z dzemem truskawkowym. Na usprawiedliwienie dodam, ze byla tez do tego bita smietana, ktora sobie odpuscilam. No i jeszcze to, ze w poludnie dostalam @ (wiadomo- ma sie rozne zachcianki)... Ale i tak lanie sie nalezy!!!
Stary 2010-03-30, 21:12   #3510
nigdziebyc
Raczkowanie

Hej piękne..

Wybaczcie, że się nie odzywam.. Ale nie mam zupełnie nastroju.. Szczerze to ciągle siedzę i płaczę..

Zadzwonił do mnie TŻ.. Spytałam się, czy coś się stało.. Powiedział, że tak.... Dowiedziałam się, że po południu zginął w wypadku samochodowym mój kolega a jego w sumie przyjaciel i kolega z klasy.. Był pasażerem.. Jego kolega siedzący za kierownicą wyprzedzał, było zderzenie czołowe i jeszcze ciężarówka w nich uderzyła.. Zmarł w szpitalu mimo reanimacji.. Pozostali ludzie żyją.. Po prostu tak strasznie się czuję teraz.. Tak się boję o mojego TŻ.. Przecież.. Co musi czuć dziewczyna tego chłopaka..? 19 lat.. To straszne jest ;( I jak teraz mam się nie martwić kiedy TŻ jedzie gdzieś samochodem? Ja wiem, że on wariatem nie jest.. Ale inni ludzie? mamy oboje okropny humor, jak z resztą cała jego klasa.. Nic dziwnego.. Weszłam na stronę konińską poczytać o tym wypadku, czy jest jakiś artykuł.. I przeraziłam się, jak zobaczyłam, co wypisują ludzie w komentarzach.. Aż miałam ochotę wszystkich polać wrzątkiem..

nigdziebyc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości