Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-30, 18:09   #4501
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
dziewczyny patrzcie!!! orgazm podczas porodu-pierwszy raz słyszę! w takim razie mogę rodzic tydzień
oczywiscie jestem sceptyczne nastawiona do tej teorii :P

http://www.youtube.com/watch?v=k_dJv_LmTyQ
Milo sie patrzylo. No czy orgazm czy nie to jednak bardzo zazdroszcze porodow w domu, tzn tej wolnosci, naturlanosci, wlasnego biegu porodu, atmosfery domowej, milosci itp.. A nie tylko tego bialego lozka i kabli..

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Wczoraj padł mi net.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
spokojnie, z drugim dzieckiem wygladala juz gorzej
Skąd wiesz?

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja zapisuje sie odrazu po wizycie, gin w karcie ciazy wpisuje date nastepnej wizyty i sie zapusuje ale ja chodze do prywatnego gina wiec nie wiem jak by bylo jak bym chodzila na NFZ.
No ja tez nie wiem jak to jest w NFZ.
Ostatnio juz w nowym gabinecie bylam na 2 wizytach i sie zapisywalam. No ale teraz te L4 wypadlo. Potem jednak nie pojechalam wiec musialam telefonicznie ustalic nastepna..
Juz nawet dzis sie zebralam i dzownilam do gina, ale nie odebral- pewnie pacjentki mial.

Nie bede juz go blagac by przyjal mnie predzej... tylko mu powiem ze po 4 tyg od ostatniej nie ma miejsca, ze dopiero po 6 i co mam zrobic z tym twardym brzuchem przez wiekszosc czasu, czy cos brac i czy mam zrobi badania krwi, moczu glukozy predzej czy dopiero jak przyjade (bo juz drugi miesiac mija jak mialam ostatanie badanie krwi... to troche dlugo)

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
prywatnie i takie akcje??? kobieto to zmieniaj lekarza skoro za to płacisz. no chyba że lekarz do rany przyłóż tylko ta baba i zapisy?
Dokladnie zgadlas! Lekarz cacko, ale babke se straszna zatrudnił.
Kiedys telefonicznie to chyba jego zona rejestrowala-nigdy jej na oczy nie wiedzialam po prostu kazdy zapis na wizyte trzba bylo dzwonic. I wtedy obojetnie, ona mi mowila ze wtedy i wtedy ja wolne, a ja mowilam ze on powiedzial ze ma byc np za 2 tygodnie. I sprawa zalatwiona, wciskala mnie gdzies. W prawdzie potem trzeba bylo jak sie przyszlo poczekac troche, czasem pare kobitek, a czasem nikogo nie bylo..

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
I mój brzuchol 19tc6d
Słodziuchny!

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Przyszło mi pismo od mojego kochanego pracodawcy. Niedawno dzwoniła mama, że listonosz przyniósł polecony. Poprosiłam by otworzyła, choć pod wieczór i tak będę u nich, bo mam do odbioru samochód, ale niecierpliwość zwyciężyła i poprosiłam ją by mi sprawdziła co i jak. Tak więc co tu dużo mówić, mój intelientny pracodawca cofa rozwiązanie umowy, przedłużając mi ją do dnia porodu... prosząc tylko o odesłanie świadectwa pracy. I coś tam jeszcze. Śmiać mi się chce, mam wredny uśmiech na gębie i błyszczące oczy. A co by było gdybym sobie darowała? Co by było gdybym była innym człowiekiem? I to po prostu olała? Obawiałam się trochę wejścia na drogę sądową, bo to dodatkowy stres i wogóle, a teraz siedzę dumna z siebie i oddycham mimo wszystko z ulgą!
No to po problemie
dobra robota!

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
idealne[/B] z wynajmowanego mieszkania do swojego domu sie przenosimy
ale fajowo!!!!!!!
I jak dzis poszlo?

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
idealne bo normalnie dostaniesz za te czarne mysli o swoim brzuszku
.
A co dostane? przydało by sie pare złotych

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
idealne niefajnie z tym lekarzem. mi brzuch zaczal twardniec 3 dni po wizycie a nastepna za miesiac. zadzwonilam do gin i kazala brac nospe i przyjsc za dwa dni bez umawiania sie. dostalam zwolnienie i nospe biore do tej pory
A no widzisz, czyli jednak musze dzownic i dzwonic i mu powiedziec, w koncu to w mojej sprawie, moja dzidzia. Fajnie by jeszcze bylo gdyby kazal przyjechac predzej niz 27mego bez zapisania hehe i skonfrontacja z polozną dupa by jej zbladla, ze lekarz kazal..

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
porod w wannie jest dostepny w coniektorych szpitaach... poza tym to chyba tez duzo zalezy od naszego podejscia
dobranoc
A ja ci powiem ze jeszcze wiecej zalezy od personelu, na kogo trafisz, chyba ze mozna sobie wynajac kogos kogo sie zna go wesprze i z kim sie wszystko ustali czego sie oczekuje, czego obawia, czy jak by sie chcialo by porod przebiegal- w miare mozliwosci oczywiscie..

Bo kurcze ja mialam nastawienie w stylu "chce juz porodu, chce juz bole, chce rodzic". Nie umialam sie doczekac. A potem tragedia, lezec kazali -choc wskazan nie bylo. Non stop po oxyto, czylu tez pod ktg, nie mili, wredni, nikt nie raczyl pomoc, ani nawet nie probowali zrozumiec.

Oj bylo to dla mnie traumatyczne przezycie. Choc bylam tak pozytywnie nastawiona..

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Nie tylko Ty męczysz się ze "wzdęciem" Mój brzuszek z wczoraj (kiepskie zdjęcie - aparat mi umarł więc z komórki zrzucone).
A nie przypadkiem 9 tydzien? śliczny taki zgrabniutki marzy mi sie..

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Skandynawowie to blondyni(szwedzi, finowie, dunczycy...)
Yhhhhhhmmm, no to ja wole jednak innych - z ciemnymi wlosami

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Przygoda wyglądała tak:
zostawiliśmy samochód przed blokiem, rano M wyszedł z psem i zobaczył, że ktoś nam wjechał w tył. Oczywiście żadnej kartki, przepraszam, żadnych świadków. Pięknie, kur...., pięknie !
Naprawa na własny koszt bo przecież nie ma winnego... Masakra

Po dwóch dniach znaleźliśmy kartkę za wycieraczką "Proszę pojawić się na policji, świadek zdarzenia złożył zeznanie". Euforia!
Na policji okazało się jednak, że świadkiem był starszy Pan, który widział całe zdarzenie ale nie zapisał numerów rej. samochodu więc duuupa (((

Okazało się, że samochód dostawczy nie wyrobił się przy skręcaniu i zwiał !

Naprawa na własny koszt - klepanie i lakierowanie całej tylnej klapy, kilka nowych części, plastiki - 1500 zł !!!!!!!!!!!!!!!

Super prezent od losu przed świętami [COLOR="Silver"]
No zajączek jak znalazł bezczelne są ludziska!

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Wczoraj na allegro zamówiłam koszulę do spania i bluzeczkę jak przyjdą to dam znać czy fajne
http://moda.allegro.pl/item966632874...du_xl_xxl.html kolor zielony
http://moda.allegro.pl/item973208447..._xl_xxl42.html kolor wrzos

i zastanawiam się jeszcze nad tą kolor turkus

http://moda.allegro.pl/item974198814...k_rekawek.html
Ja ja ja pierwsza chce znac relacje z ciuszków!
Ja nadal nie wybralam ktore chce
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:12   #4502
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Hej Dziewczynki!
Siedzę dzisiaj cały dzień i szukam (chyba) niemożliwego.
Mam przyszłego szwagra, lat 8 wkrótce i poszukuję komiksów pewnych, które chcielibyśmy mu dać, co okazuje się wcale nie takie proste jak by się wydawało...
Już mi się w oczach troi.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:15   #4503
Alguien
Zadomowienie

Wlasnie sie zorientowalam, ze zostalo mi 75 dni do terminu porodu
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:15   #4504
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny,
używacie nadal depilatorów?
Musze przyznać, że moja skóra robi się coraz bardziej wrażliwa i depilacja staje się uciążliwa

Kremy odpadają - uczulenie
Golenie - masakra, szybko odrastają

Ja depilatorow bym nie wytrzymala, goleniue masakra zawsze potem wloski wrastaja (okolice intymne, bo nogi i pachy zawsze gole), no wiec na intymne zostaje krem. Narazie nie uczula, choc ja wlasnie uczuleniowiec jestem.. Tylko teraz to sie raczej ograniczam tzn - nie całą.. jeszcze czasem cipciunie troche nasmaruje bardziej od srodka tzn tam gdzie by moglo cos sie dostac, troche wazelina czysta, zeby jakby sie dostalo to nie uszkodzilo naskorka -a juz pare razy niezle sobie narobilam.
I teraz tylko nakladam w kroku calkiem w pachwinach, by nic nie wychodzilo obok majtulów, no a wargi omijam, troche sie boje, a wazniejsze ze mi przeszkadza- jak wszystkiego sie pozbede to odrastajace wloski zachaczaja o majtoki grry nie cierpie..
No a wyzej to zawsze jakic paseczek zostawiam, tez wygodniej..

Ale teraz mam PROBLEM! Bo nie widze nic! Zawsze przed kremem, nozyczkami "przycinam wszystko". A teraz kurcze tylko brzuch widze.. Moze czas na lustro?
Stary 2010-03-30, 18:19   #4505
wiolek1
Zadomowienie

a ja mimo że wizaż włączony całą dobe to podczytuje was na raty ;/
i już nie wiem co mam zrobić chyba jajko zniose ;/
nie moge siedzieć bo BOLĄ MNIE PLECY !!! tzn jakby w jednym punkcie troche powyżej pasa po prawej stronie ciała coś na tej wysokości jak się biustonosz kończy. i boli tylko jak siedzę i jak siedzę dalej to ból się nasila coraz bardziej tak że nie moge wytrzymac i muszę chodzić albo leżeć bo żadna pozycja siedząca nie jest dobra ;/ i niby wszyscy mówią że to normalne ale jeszcze nikogo nie spotkałam żeby tak miał i tydzień temu jak byłam na połówkowym to gin też mowił że to normalne (dla mnie to dziwne bo mam jeszcze dość mały brzuch jak na ten tydzień i nie bardzo ma mnie co obciążać) ale od tamtego czasu się to nasiliło i po 10 minutach siedzenia jest katastrofa musze miec conajmniej godzine chodzenia albo lezenia na płasko żadne tam bokiem czy jak ;/
dziewczyny słyszałyście o czymś takim albo któras to ma ?
bo to strasznie uciążliwe na weekendzie miałam studia i wiadomo tam się siedzi a niektórzy wykładowcy nie robią przerw i musi sie siedziec półtorej godziny mimo że sama sobie robiłam przerwe to i tak po 2 dniach to już płakałam z bólu bo co 10 minut przeciez nie będe wychodzić ;/
i nie wiem już czy do jakiegoś lekarza z tym iść ? ( każdy mówi ze to normalne i nic mi lekarze nie dadzą ) a jak tak to do jakiego ? moja rodzinna to taka że tak powiem "tępa" baba że nie wiem czy jest sens wogóle ;/
jak któraś się spotkała to pomóżcie
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:31   #4506
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
a mi sie wlasnie pranie podoba,ale nie moga nic świnskiego zjesc ani miesa ani nic pochodnego bo mi wszystko, nawet wywar smierdzi skarpetami meza po pracy :/
Ja tez nadal mam uczulenie na mieso.. a myslalam ze przejdzie przeciez juz daleko..

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
z

Cały dzień na nospie i nie jestem w stanie wytrzymać
Mam ochotę rozerwać sobie brzuch i go wyrwać!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Wow.. fajnie.. ja mam dzis 99!!!!!!
Wczoraj byla studniówka!

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
nie moge siedzieć bo BOLĄ MNIE PLECY !!! tzn jakby w jednym punkcie troche powyżej pasa po prawej stronie ciała coś na tej wysokości jak się biustonosz kończy. i boli tylko jak siedzę i jak siedzę dalej to ból się nasila coraz bardziej tak że nie moge wytrzymac i muszę chodzić albo leżeć bo żadna pozycja siedząca nie jest dobra ;/ i niby wszyscy mówią że to normalne ale jeszcze nikogo nie spotkałam żeby tak miał i tydzień temu jak byłam na połówkowym to gin też mowił że to normalne (dla mnie to dziwne bo mam jeszcze dość mały brzuch jak na ten tydzień i nie bardzo ma mnie co obciążać) ale od tamtego czasu się to nasiliło i po 10 minutach siedzenia jest katastrofa musze miec conajmniej godzine chodzenia albo lezenia na płasko żadne tam bokiem czy jak ;/
bo to strasznie uciążliwe na weekendzie miałam studia i wiadomo tam się siedzi a niektórzy wykładowcy nie robią przerw i musi sie siedziec półtorej godziny mimo że sama sobie robiłam przerwe to i tak po 2 dniach to już płakałam z bólu bo co 10 minut przeciez nie będe wychodzić ;/
i nie wiem już czy do jakiegoś lekarza z tym iść ? ( każdy mówi ze to normalne i nic mi lekarze nie dadzą ) a jak tak to do jakiego ? moja rodzinna to taka że tak powiem "tępa" baba że nie wiem czy jest sens wogóle ;/
Mnie krzyze bolą wiec nie pomoge.. Kurcze moglby sie jakis lekarz zainteresowac.

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Slyszalyscie w wiadomosciacho tej malej dziewczynce, co sie urodzila miajac cos ponad 400g? Dzis wyszla do domu..
Kurcze jaką to daje nadzieje co nie? Ze mozna takie malenstwo uratowac!
Stary 2010-03-30, 18:36   #4507
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

A mi zostalo 118 dni dzis malutka szaleje na calego Poczytuje was troszke Tz sie przeziebil i go kuruje, spelniam zachcianki

Dzis bylam w pracy u rodzicow, troszke zmeczona jestem
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 18:45   #4508
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj nie przejmuj sie to rzeczywiscie normalne Ja mam chyba to samo, od okolo 2-3 tygodni boli z prawej strony na wysokosci stanika, a dokladnie to to sa zebra i w ciazy maja prawo bolec. Wiem ze to uciazliwe, bo mialam raz taki dzien ze ani siedziec ani lezec nie moglam i maz w nocy dzwonil do ginekologa, a ten zalecil oklady z termoforu i Tylenol. Powiem ci ze jak przykladam termofor w to bolace miejsce to bol mija, a lekow staram sie nie brac bo to zawsze niepotrzebna chemia.

U mnie dzisiaj oberwanie chmury a maz wzial do pracy jedyna dzialajaca parasolke i nie moge isc sobie chleba kupic
Wklejam fotke dzisiejszego zakupu dla malej

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:49   #4509
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Cześć mamki, mam takie pytanie, może będziecie wiedziały. Otórz od początku roku ubezpieczyłam się grupowo w pracy w PZU i co miesiąc odciągaja mi składki. I teraz jestem ciekawa czy dostaniemy później pieniądze z tego ubezpieczenia. Niby okres karencji wynosi 6 m-cy a mam termin na początek lipca, czyli zdążą odprowadzić za pełne pół roku. Jak myślicie? spotkałyście się z tym?
Właśnie się dopytywałam męża w sprawie tego ubezpieczenia, powinnaś dostać, mąż ubezpieczony był zawsze u siebie w pracy też grupowo w PZU ale w grudniu podwyższył składkę i jeszcze dodatkowo ubezpieczył mnie, z tego co nam wiadomo bo rozmawiał z ubezpieczycielem to (przynajmniej u nich- w wojsku) nie ma już tej karencji 6- cio miesięcznej i powiedział nam że dostaniemy kasę.Może zapytaj u siebie w pracy.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Jestem już po
Z dzidziolem wszystko ok, póki co nadal ma siusiaka, waży 350 gram i jest bardzo ruchliwy. Machał rączkami, otwierał buźkę. Ja tylko mam kiepskie wyniki i nabawiłam się anemii, dostałam pełno tabletek, a już myślałam, że wszystko ok. Mięcho, buraki, żelazo nic nie pomogło, dostałam jakieś silniejsze tablety. Poza tym wszystko dobrze, szyjka idealna, 2 kg przytyłam od początku ciąży-w końcu coś ruszyło. A na poprawę humoru kupiłam młodemu kilka ciuszków, jutro wrzucę fotki bo dziś nie dam rady.
No to kochana pilnuj się tabletki łykaj jak lekarz kazał!!!Dbaj o siebie i małego.Dobrze że reszta w porządku a wynikami się nie martw, wszystko idzie uregulować
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:50   #4510
kashha
Zadomowienie

A mnie do porodu zostało 136 dni
Czuję się jakaś taka osłabiona, nic mi się nie chce ;/
I jakoś tak smutno mi...
Ale Wojtuś szaleje i nie daje mi się smucić. Rozszyfrowywałam dziś skróty z usg... Wojtuś ma obwód główki 18,6 mm a tułów 16 mm i 3,4 mm długość kości udowej i waży 399 g... same powody do radości...

Mam jeszcze pytanko, bo szukałam na internecie ale jakoś nic nie mogę znaleźć... a chodzi mi o pomoc dla samotnej mamy, będę wdzięczna za jakieś info...

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:53   #4511
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Oj nie przejmuj sie to rzeczywiscie normalne Ja mam chyba to samo, od okolo 2-3 tygodni boli z prawej strony na wysokosci stanika, a dokladnie to to sa zebra i w ciazy maja prawo bolec. Wiem ze to uciazliwe, bo mialam raz taki dzien ze ani siedziec ani lezec nie moglam i maz w nocy dzwonil do ginekologa, a ten zalecil oklady z termoforu i Tylenol. Powiem ci ze jak przykladam termofor w to bolace miejsce to bol mija, a lekow staram sie nie brac bo to zawsze niepotrzebna chemia.

U mnie dzisiaj oberwanie chmury a maz wzial do pracy jedyna dzialajaca parasolke i nie moge isc sobie chleba kupic
A mam taka mate

A co do ubezpieczeni dodtakowych, mam takie, ale mamy zmienic na bardziej oplacalne, skladka taka sama ale wieksza kase place...zobaczymy czy sie uda, ale w kazdym razie 600zl napewno dostane a Tz niestety nie ma ale i to dobre

kashha- napewno jak masz maly dochod dostaniesz 1000zl becikowego i 1000zl zapomogi socjanej i moze ubiegac sie o dodatkowoa kase od Mopru, powinnas sie przesc i dowiedziec jakie sa procedury

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-03-30 o 18:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 18:54   #4512
bassienkaw
Zakorzenienie

Siema babeczki, moja mała powsinoga została u babci... na noc spoko spoko, wczoraj u teściów, dzisiaj u babci... ciekawe kiedy w domu będzie spać
W sumie to nie narzekam, bo czasem fajnie jest móc posiedzieć od tak po prostu, nie śpieszyć się z niczym, nie denerwować, tylko od po prostu 'nudzić' się
Zaraz Wam wrzucę zdjęcie ze spaceru... bo robiłyśmy dla taty... dzisiaj tak pięknie było, choć wiatr dokuczał... ale w parku akurat spokojnie było...
Chyba wezmę się zaraz za książke... tym razem czytam jedną z książek Moniki Szwaja

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:58   #4513
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Ja gole, ale rzadko mi teraz wlosy rosna kiedys codziennie musialam a teraz co tydzien

Mi laktatora, smoczkow, fridy i kosmetykow brakuje

Matko ja dzisiaj zauwazylam cos okropnego na nogach!!!!!! Cos ala czerwone wyprysko-ranki :/ Kilka malych i jeden duzy co myslalam wczesniej, ze sie zachaczylam o cos, ale te male sie pojawily i one tak samo wygladaja Nie swedzi mnie to, ale cholera wie co to jest, jutro ide do dermatologa na 12 15, ale sie boje bo juz mam przed oczami diagnoze z: rozyczki, szkarlatyny, liszaja, rumienia, malarii i cholera wie co jeszcze
oby wszystko było dobrze, daj znać jutro po wizycie!!!!!

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
O rany przeraziłaś mnie rzucając tak konkretną liczbę , im bliżej tym gorzej, nie przypominaj nawet że to tak szybko mija !!!
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 19:12   #4514
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
I jakoś tak smutno mi...
Ale Wojtuś szaleje i nie daje mi się smucić. Rozszyfrowywałam dziś skróty z usg... Wojtuś ma obwód główki 18,6 mm a tułów 16 mm i 3,4 mm długość kości udowej i waży 399 g... same powody do radości...

Mam jeszcze pytanko, bo szukałam na internecie ale jakoś nic nie mogę znaleźć... a chodzi mi o pomoc dla samotnej mamy, będę wdzięczna za jakieś info...
Przysługuje ci becikowe http://www.mpips.gov.pl/index.php?gid=809
Dodatek z tytulu urodzenia dziecka http://www.mpips.gov.pl/index.php?gid=296
Z tytulu samotnego wychowywania dziecka http://www.mpips.gov.pl/index.php?gid=298
Jak bys nie wrocila do pracy http://www.mpips.gov.pl/index.php?gid=297

Stary 2010-03-30, 19:15   #4515
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ja gole, ale rzadko mi teraz wlosy rosna kiedys codziennie musialam a teraz co tydzien

Mi laktatora, smoczkow, fridy i kosmetykow brakuje

Matko ja dzisiaj zauwazylam cos okropnego na nogach!!!!!! Cos ala czerwone wyprysko-ranki :/ Kilka malych i jeden duzy co myslalam wczesniej, ze sie zachaczylam o cos, ale te male sie pojawily i one tak samo wygladaja Nie swedzi mnie to, ale cholera wie co to jest, jutro ide do dermatologa na 12 15, ale sie boje bo juz mam przed oczami diagnoze z: rozyczki, szkarlatyny, liszaja, rumienia, malarii i cholera wie co jeszcze
hej a moze ci poprostu wloski wrastaja jesli golisz je maszynka? ja tez mialam cos takiego, ale kupilam sobie neutrogene i od kad nia smaruje to jest super poznikalo w cholere ;]

a ja wlasnie wrocialm od lekarza. dostalam skierowanie na glukoze 75 g blech nie wiem co ja mu takiego zrobilam ze dostalam ta wieksza dawke no i podejrzelismy niunie i znowu trzymala sie za glowe heh, widac moja corka ma same zmartwienia juz od poczecia lol.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 19:17   #4516
papeteria
Zakorzenienie

roztrzepaniec śliczny ciuszek
hd koniecznie nowa fotka
leż sobie, może pogoda też swoje robi a może mały ię tak po prostu rozpycha
lilka super, że wszystko ok a twoje wyniki napewno się poprawią , ale ci dobrze 2 kg ja to już chyba z 12 kg
fajne ciuszki
anuszka a ja uwielbiam lenor niebieski mogłabym mieć takie perfumy
lazurowa
niezawsze moze z oliwki to masz albo kemu jakiegos ale warto sprawdzic
dzidzia ale stary ten szwagier
alguien no czas zasuwa a jak czytam w którym jesteś tyg za każdym razem w szoku kiedy to zleciało.
Wogóle powiem wam że pierwsze miesiace mi się ciągły a teraz jakoś to pędzi
wiolek ja dwa razy tak miałam w tym samym miejscu jakby takie kłucie promieniujące ale pochodziłam, masowałam i przechodziło
bajka super, ze wszystko ok

a ja juz jutro wizyta 25tc i 2dni
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 19:21   #4517
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
hej a moze ci poprostu wloski wrastaja jesli golisz je maszynka? ja tez mialam cos takiego, ale kupilam sobie neutrogene i od kad nia smaruje to jest super poznikalo w cholere ;]

a ja wlasnie wrocialm od lekarza. dostalam skierowanie na glukoze 75 g blech nie wiem co ja mu takiego zrobilam ze dostalam ta wieksza dawke no i podejrzelismy niunie i znowu trzymala sie za glowe heh, widac moja corka ma same zmartwienia juz od poczecia lol.
Nio to super ze oki wszystko

Ja mam wizyte w nastepnym tygodniu, nie moge sie doczekac

Stary 2010-03-30, 19:37   #4518
aniaa22
Zakorzenienie

czyli wychodzi ze u nas dzis studniowka!!!
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 19:42   #4519
Carmena_
Raczkowanie

niezawsze nie panikuj tylko, może to po prostu uczulenie na coś. ale znam to-zawsze czarne scenariusze

wiolek ja mam ale nie tyle że na wysokości stanika a w krzyżach i w prawym boku pleców na dole, a co do zaintersowania lekarza, to mój się tym nie zainteresował, stwierdził że normalne i L4 mi nie da.zatem wywnioskowałam : "CIERP CIAŁO JAK SIE CHCIAŁO..."

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

Slyszalyscie w wiadomosciacho tej malej dziewczynce, co sie urodzila miajac cos ponad 400g? Dzis wyszla do domu..
Kurcze jaką to daje nadzieje co nie? Ze mozna takie malenstwo uratowac!

oglądałam o tym. i pomyslec że pare lat temu nie dało by się takiego dziecka wyratować. 5 miesięcy-co to jest! a jeśli chodzi o nadzieje to nadzieja nadzieją-liczy się dobry szpital, dobry personel i silny organizm dziecka.

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 19:44   #4520
bassienkaw
Zakorzenienie

A u nas 135 dni do porodu... więc jeszcze daleko jak będzie poniżej 100 dni to pewnie szybciej poleci, zresztą po 30 tygodniu to już z górki

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 19:48   #4521
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Ja z zakupami chciałabym się wyrobić do końca czerwca, bo nie wiadomo jak to będzie w lipcu z pogodą i ze mną skoro już ledwo dycham. Chociaż jak na razie mam tylko śpiworek do spania i część ciuszków

Przed chwilą kupiłam
http://allegro.pl/show_item.php?item=968079550
Rozmiar na 6-9 miesięcy(nawet do roku z tego co napisali), ale wzorek mnie zaczarował
Ja bym chciała mieć już wszystko przed czerwcem,a przynajmniej większość,przy której zakupie chcę być.Potem to już nie wiadomo czy się doturlam do sklepu i czy się wcześniej nie rozpakuję... Po świętach trzeba się wziąć ostro za zakupy
A ubranko superowe i dla większej dzidzi nawet fajniejsze,bo jak tak sobie wyobrażę maleństwo stawiające pierwsze kroczki w takich spodenkach

Cytat:
padam na kolana !!!
To chyba najładniejsze ubranko jakie widziałam na tym forum
Tak właśnie myślałam,że Tobie powinno się spodobać,bo pierwsze z czym mi się skojarzyło to z Twoimi decoupagowymi pracami
Cytat:
A mnie równo 90.Ale leci...

Cytat:
Może dzięki temu będziesz miała robioną glukozę tylko raz.Ja dzisiaj odebrałam wyniki z 50g i są ok,ale lekarz powiedział,że niedługo robimy większą dawkę,bo tak się robi i już,więc za 2 tyg czeka mnie kolejne picie i czekanie 2 godziny

Skrót mojej dzisiejszej wizyty: wyniki ok,Hb trochę spadła,ale na razie mam tylko jeść buraczki , kolejne 2kg na plusie ,bóli przy chodzeniu nie powinnam mieć,ale nie powiedział mi co z tym zrobić (na szczęście szyjka się nie skraca,ani nie ma rozwarcia,więc ok).A położna powiedziała,że jak kupię wanienkę to przyjedzie do mnie ze specjalnym ćwiczebnym bobaskiem i będzie nas uczyć jak kąpać itd. Ma mi też podać listę co zabrać do szpitala,jak rozpoznać poród,ćwiczenia oddechowe mi pokaże.Normalnie prywatna szkoła rodzenia się szykuje
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 19:54   #4522
Linka24
Wtajemniczenie

Nie no masakra tu jest wogole nie da sie przebić
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 19:59   #4523
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
5 miesięcy-co to jest! a jeśli chodzi o nadzieje to nadzieja nadzieją-liczy się dobry szpital, dobry personel i silny organizm dziecka.
dokładnie..
Stary 2010-03-30, 20:01   #4524
Carmena_
Raczkowanie

farminka pozazdrościć położnej mnie pewnie będzie uczyć matka

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Nie no masakra tu jest wogole nie da sie przebić

maleństwo
Stary 2010-03-30, 20:02   #4525
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość

no tylko u mnie ból mija jak tylko zaczne chodzić albo leżeć ale właśnie ciężko tak funkcjonować nie siedząc wogóle

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
I jakoś tak smutno mi...

mój maleńki w 21 tygodniu mial główke 18.77 więc prawie jednakowe

papeteria no u mnie ten minus że boli codziennie po jakies hmmm nie wiem 20 -30 razy dziennie heh jak tylko siąde ;/

Carmena ten lekarz to naprawde szkoda gadać szukaj tego innego bo to bezczelne i skoro pracujesz fizycznie twoim przywilejem jest ze mozesz iśc na L4 a nie tak jak on ci gadał ;/

farminka to fajnie z tą położną

u mnie 127 dni do porodu
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 20:05   #4526
idealnecialo
Zadomowienie

Ginek nie odbiera. Nie wiem czy wypada jeszcze teraz dzwonic, kiedys o tej porze jeszcze przyjmowal,ale nie wiem jak w tym nowym gabinecie... ehh..

A no i juz łozeczko dla młodej zamówione. 200x90 cm bo na 180 bylo te drugie (Tedi) co mi sie az tak nie podobalo (jak Victioria), + szuflada na prowadnicach.. razem z przesylką 704 zl! Masakra! A jeszcze materac! nowa kołderka + poduszeka nowe (bo kolderka wyglada masakrycznie po tych 3 latach.. ).
Dla małego w brzusiu tez kupie kolderke + poduszke. I jeszcze 2 pary poszewek 1 dla malego a 1 dla corci.

Jeszcze raz wam pokaze ktore to lozka
te zamowilam:
http://www.allegro.pl/item966036860_...cm_90x200.html

a te bylo te zwyklejsze, ktore mogli zrobic na 180.. ale coz
http://www.allegro.pl/item975229818_...cm_90x200.html

Moze da rade przyjsc przed swietami jeszcze.. ale i tak co z tego skoro mała bedzie w nim spac dopiero jak sie wyprowadzimy na gore, czyli naj naj wczesniej miesiac przed porodem.. czyli moze w czerwcu.. Ehhhh

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2010-03-30 o 20:06
Stary 2010-03-30, 20:30   #4527
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:

Carmena ten lekarz to naprawde szkoda gadać szukaj tego innego bo to bezczelne i skoro pracujesz fizycznie twoim przywilejem jest ze mozesz iśc na L4 a nie tak jak on ci gadał ;/
no właśnie wracam do starego (prowadzącego) jak na razie (mimo że wolałabym nie) ale L4 nie biorę...skoro wróciłam do pracy to nie będę od razu po kilku dniach wracała z powrotem, pomęczę się trochę (z miesiąc ) i poproszę o L4. jakoś wytrzymam, trudno...

maleństwo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 20:46   #4528
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

No to piszę co tam na wizycie...
Otóż, dziecko rozwija się prawidłowo, wszystkie narządy w normie. Machało do mnie rączką.
Niestety skróciła mi się szyjka i muszę szczególnie na siebie uważać, nie wolno mi nic dźwigać (nawet powiedział, że jak mam ciężką torebkę to mam wyciągnąć to co niepotrzebne), skakać, schylać się... kiedy ja mam tyyyyle energii i mogłabym góry przenosić. Wiadomo musiał jeszcze zasadzić tekst: "i zero sexu" ale przecież u mnie nie ma o tym nawet mowy bo niby z kim?
No i mam anemię. Żelazo dwa razy dziennie.
I powinnam na siebie uważać.

Dziękuję wszystkim za kciuki
Stary 2010-03-30, 20:49   #4529
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie wracam do starego (prowadzącego) jak na razie (mimo że wolałabym nie) ale L4 nie biorę...skoro wróciłam do pracy to nie będę od razu po kilku dniach wracała z powrotem, pomęczę się trochę (z miesiąc ) i poproszę o L4. jakoś wytrzymam, trudno...
ja po 2 miesiacach zwolnienia wrocilam do pracy i po 2 dniach zaczely sie problemy z twardnieniem brzucha po 4 dniach poszlam na L4 wolalam nie ryzykowac.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Otóż, dziecko rozwija się prawidłowo, wszystkie narządy w normie. Machało do mnie rączką.
Niestety skróciła mi się szyjka i muszę szczególnie na siebie uważać, nie wolno mi nic dźwigać (nawet powiedział, że jak mam ciężką torebkę to mam wyciągnąć to co niepotrzebne), skakać, schylać się... kiedy ja mam tyyyyle energii i mogłabym góry przenosić. Wiadomo musiał jeszcze zasadzić tekst: "i zero sexu" ale przecież u mnie nie ma o tym nawet mowy bo niby z kim?

dobrze ze dzidzia zdrowa a ty musisz sie jakos przyzwyczaic do tego oszczedzania sie. mam nadzieje ze wszystko wroci do normy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 20:57   #4530
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość

to uważaj tam teraz na siebie!!!!

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja po 2 miesiacach zwolnienia wrocilam do pracy i po 2 dniach zaczely sie problemy z twardnieniem brzucha po 4 dniach poszlam na L4 wolalam nie ryzykowac.
no i dobrze no ja jeszcze staram się w pracy nikomu nie narzekać na te plecy, ani głowę bo nie chce być uważana za chodzącą kalekę i usłyszeć "ja jak byłam w ciąży to mi nic nie dolegało" (a wiadomo jacy ludzie są), tym bardziej że dopiero co wróciłam z L4, więc tylko ogólnie powiedziałam co mi dolega ale bez każdochwilowych szczegółów, może samo przejdzie-oby. jeśli chodzi o twardnienie brzucha to mi jeszcze nie doskwiera.

maleństwo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości