|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część V
Cytat:
dla mnie fairly light neutral był właśnie zbyt ziemisty a light neutral super
|
|
|
|
|
#932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zreszta wolałam ciutkę być ciemniejsza niż jaśniejsza.. żeby nie zniknąć ![]() A co mi tam!! Wklejam fotę ![]() A więc: Podkład - pod spód podkład Revlon Buff, na to Perfect EDM (dzięki czemu ten post znajduje się w odpowiednim wątku ).Róż - Best Friends (to co wyżej )Makijaż wykonałam sama, oprócz cieni do powiek, którymi pomalowała mnie moja Świadkowa. Eyeliner, kredka, tusz - to już sama ![]() Pod ręką miałam transparentny puder Vipera w kamieniu, którym czasem również Męża miźnęłam na weselu .Miałam bardzo dużo do zakrycia, bo niecały tydzień przed śubem zakończyłam kurację Izotekiem (trądzik Byłam na próbnym makijażu u jakiejś Wizażystki i to co ze mną zrobiła pokazywałam tu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=532 Bardzo bałam się, żeby ludzie składający życzenia nie ukradli mi podkładu z twarzy, dlatego zdecydowałam się na użycie pod spód Revlona.
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2010-03-30 o 20:18 |
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
asix ślicznie wyglądałaś i ten makijażyk taki naturalny
i ona jeszcze kase wzieła?
|
|
|
|
#934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ona chciała w ogóle zakończyć szybciej makijaż.. ja jej kazałam więcej zakryć, porażka W lutym 2009 roku zaczęłam dopiero używać podkładu, dlatego byłam przekonana, że sama nie umaluję się ładnie.. a się okazuje chcieć=móc
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Siedze i sie gapie na nie i utwierdzam w slusznosci mojej decyzji Przepieknie wygladalas Ja mam slub 15 maja, wiec szanse na opalenie sa znikome i nie wiem czy buff z oliwka nie bedzie sie gryzc.
|
|
|
|
|
#937 |
|
Konto usunięte
|
asix, wyglądałaś przepięknie! Tak świeżo i naturalnie... Buzia jednolita i gładka, ładnie podkreślone policzki i oczy. Twój makijaż, mimo że teoretycznie amatorski, prezentował się o niebo, co ja mówię, o tysiąc nieb!
lepiej od tego w wydaniu makijażystki. To pokazuje, że minerały w połączeniu ze sprawną ręką potrafią zdziałać cuda.Muszę przyznać, że ciekawy ten pomysł z użyciem klasycznego podkładu pod minerały. Oczywiście tylko od wielkiego dzwonu.
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;18246379]asix, wyglądałaś przepięknie! Tak świeżo i naturalnie... Buzia jednolita i gładka, ładnie podkreślone policzki i oczy. Twój makijaż, mimo że teoretycznie amatorski, prezentował się o niebo, co ja mówię, o tysiąc nieb!
lepiej od tego w wydaniu makijażystki. To pokazuje, że minerały w połączeniu ze sprawną ręką potrafią zdziałać cuda.Muszę przyznać, że ciekawy ten pomysł z użyciem klasycznego podkładu pod minerały. Oczywiście tylko od wielkiego dzwonu. [/QUOTE]Ja teraz to nawet boję się od wielkiego dzwonu używać tradycyjnego podkładu. Raz myślałam, że nie dam rady zakryć minerałami jakiegoś brzydkiego punktu na twarzy nałożyłam Max Factor i na drugi dzień miałam już w sumie trzy takie brzydkie punkty. Ale fakt, Asix wyglądała pięknie, przy okazji dzięki za patent, jak będę brała ślub za jakiś czas - odgapię od Ciebie.
|
#939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Dziewczyny
![]() woda sodowa, cieszę się, próbuj, próbuj, próbuj. Próbowałam też Max factor Lasting Performance kolor 100 Fair, ale było ciut za jasno, a podkład lepiej się nie trzymał więc juz nie kombinowalam. Eirenn, ten pomysł zaczerpnęłam właśnie na wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=306684 Nie pamiętam już która Wizażanka mi go podsunęła, ale okazał się genialny. Makijaż nie do zdarcia .Próbowałam też czyste minerały + Fixer Kryolan - ale Fixer zbyt wysuszał, czułam się po prostu źle .---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() Jest to znakomita równowaga - trwałość + minerałowy LOOK
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Asix slicznie wygladałas! ty miałas problemy z tradzikiem? <szok>!
ja jak uzyłam tradycyjnego podkładu pod mineraly to okropnie sie zwazył
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#943 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jeszcze trądzik zaczął mi się na jakieś 9 miesięcy przed ślubem!!! Co ja przez to przeżyłam.. miałam nawet myśli o przełożeniu ślubu.. Trafiłam do dobrego dermatologa.. całkiem przypadkiem.. Też jestem w szoku jak to wszystko teraz analizuję.. Mam swoje zdjęcia sprzed i w trakcie kuracji Izotekiem.. aż strach się bać. No i na szczęście rok temu znalazłam ten wątek i poznałam i pokochałam EDM Testuję różne firmy mineralne, ale póki co EDM wygrywa z droższymi podkładami.. Teraz testuję Lucy i Pixie.. ciekawe co z tego wyniknie. Ale i tak mam zapasy EDM na parę lat ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
#944 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie no.. widziałam.. ale jakiejś potrzeby nie odczuwałam, że zagłębiać się w temat. Świadkowa miźnęła mnie korektorem pod oczy Gosha. Teraz testowałam Sunlight i Morning EDM, ale tydzien temu nabyłam żółty korektor Pixie i póki co na tym poprzestaję
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie.. http://www.allegro.pl/item972639486_...kladu_edm.html
Warto go kupić czy lepiej się wstrzymać?
|
|
#947 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;18248606]Mam od tej sprzedającej Angleda do różu i Everyday Eyeshadow. Z obu jestem zadowolona.
Liczyłam na taką odpowiedz Dziękuje
|
|
#949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musisz sama potestować, każda cera jest inna .
|
|
#951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak patrze na twoj makijaz oczu i tez chyba sobie jakies fiolety wezme |
|
|
|
|
#952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jeszcze myślałam nad brązem i wtedy bukiet ze słoneczników, ale w fiolecie bardziej "szałowo" wyglądałam
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
A ja zmieszałam sunlighta z żelem 3 krok Clinique... I muszę powiedzieć, że nawet nieźle się sprawuje, zobaczymy jak na dłuższą metę
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
Papeteria, dziękuję za radę, spróbuję. Ale kurcze dziś się pomalowałam po raz drugi tym light medium i... dupa! Stwierdzam, że jednak jest troszkę za ciemny. Za ciemny i za różowy. Więc szukam czegoś ciemniejszego niż Fawn, ale jaśniejszego i mniej różowego niż light medium. Może chociaż szepnęłybyście w jakich odcieniach szukać? Beige? Olive? Buff?
Patrzyłam na swatche Cathy ale za cholirkę, nie mogę stwierdzić, czego jeszcze spróbować. Jestem naprawdę ślepa. Nie umiem ocenić patrząc na zdjęcia... Macie jakieś pomysły? |
|
|
|
#955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście, że ze zdjęć nie zawsze da się wysnuć dobre wnioski. Liczy się najbardziej próba na żywo, każdy podkład inaczej pracuje ze skórą i to czasem zaskakująco.Z tego co piszesz, ja bym Ci radziła spróbować Golden Light i Buff Light Neutral, te dwa w pierwszej kolejności. Ewentualnie też Buff Beige Neutral i Winged Butter, ale te dwa ostatnie mogą być za ciemne, chociaż na 100% nie mają tonów różowych. Wiele zależy też od formuły, bo np.w semi-matte one wychodzą dużo jaśniej niż w intensive. Ale i tak są ciemniejsze niż w/w GL i BLN. Z kolei kategoria Beige u mnie wybijała świnkoworóżowe tony. Olive nie znam. |
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
nadio - Jeżeli pasuje Ci fairly light neutral to może warto spróbować kłaść go tą grubszą warstwę i na wierzch troszeczkę lekkiej formuły fairly light-ociepliłby się nieco. Nie wiem jakiej formuły używasz i czy lekki błysk byłby przeszkodą bo semi - matte i o-glo by byłyby akurat. Jeśli potrzebujesz całkowitego matu , to może z fairly light neutral zmieszaj trochę fairly light w tej samej formule (matte czy intensive). Poziom jasności będzie prawie ten sam, a nie będzie tak ziemisty. (tylko tą 'grubszą' warstwę to nie chodzi mi o to, żebyś nakładała go grubiej niż normalnie, ale podzieliła sobie. Ja np. nakładam 3 cienkie warstwy- więc 2 fairly light neutral i 1 fairly light w przypadku tylu warstw. To tak przykładowo,bo serio to nakładam 3 warstwy fairly light neutral semi-matte, ewentualnie 1 light almond intensive i 1 fairly light neutral)
Bo sam fairly light może być z kolei za ciepły , to jest taka brzoskwinka raczej .---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- maat- spróbuj na wątku o pixie zapytać, tam dziewczyny na pewno używały i myślę, że Ci doradzą, tu zrobiłaś mały offtop. |
|
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja twarz jest neutralna pierw postawilam na fln okazal sie za ciemny fairly light niby ok ale za rozowy;/ po jakims czasie ciemnial,pozniej mialam light neutral cudownie bylo az nie zciemnial;/ obecnie mam LINEN i jest idealnie neutralny kolorek bez przewagi zolci ani rozu a ze mam 2 bigi fln i ln z buff to mam plan z czasem je mieszac gdy nadejdzie lato dla mnie ideal wiec sprobuj moze Linen jest cieplejszy niz fawn i leciutko ciemniejszy jak nie probowalas light neutral to tez sprobuj szukaj narazie w buff skoro masz neutralny oodcien![]() tutaj post gdzie pisalam o wrazeniach https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=904 a tutaj z fotami mymi bys zobaczyla jaki kolor ma moja skora mam nadzieje ze cos pomoze![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4355
mgr inż. sztuki ogrodowej: Edytowane przez olkie Czas edycji: 2010-03-31 o 13:54 |
|
|
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
Czyżby zniknęły nawilżające korektory?
A ja właśnie chciałam sobie zamówić.
|
|
|
|
#959 | |
|
Jestem groszek... ;)
|
Cytat:
są dostępne osobno w cenie 5$ za sampla! ![]() przykład: Dawn - http://www.everydayminerals.com/stor...lers/dawn.html Edit: nie wchodzi w zniżkę, ha. A i potestowałam Luminizing... i chyba się polubimy za pierwszym razem opalizował na czerwono, teraz nie... nie wiem o co chodzi.. hm...
Wymiana Zakupy z Is mail do adresów: zakupyzis@gmail.com podaj nick w tytule! Za ciemny podkład? Tapeta? Zajrzyj na forum mineralne Edytowane przez Isilindil Czas edycji: 2010-03-31 o 14:34 |
|
|
|
|
#960 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
ale z drugiej strony może być to niezłe rozwiązanie dla osób, które nie potrzebują kolejnego całego zestawu, bo odpowiada im tylko jeden odcień.. choć mogli przecież zostawić i jedną i drugą opcję ... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

dla mnie fairly light neutral był właśnie zbyt ziemisty a light neutral super

).
i ona jeszcze kase wzieła?
Ja mam slub 15 maja, wiec szanse na opalenie sa znikome i nie wiem czy buff z oliwka nie bedzie sie gryzc.

Tak patrze na twoj makijaz oczu i tez chyba sobie jakies fiolety wezme