|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Dzień dobry
![]() Nie powiem, teraz miałam co nadrabiać i dobrze.Z nowości co u nas... Przemek opanował turlanie Zaczął też obracać sie wokól własnej osi (na piankowych puzlach które mu kupiłam. Koniecznie chciał zobaczyć każdy kwadrat). Nuci sobie melodyjki Zaczęłam słyszeć sylaby co jakiś czas... Generalnie idziemy na przód ale ząbki dalej nie wyszły... ile to jeszcze bedzie trwać?? mam wrażenie, że wykluwają mu się powoli i falowo... eh... Cytat:
![]() Ja mam pomarańczowy wózek i muchy nas nie obsiadają ![]() Cytat:
Cytat:
Mała odżyje ![]() Cytat:
trzymam żeby to choróbsko szybko się skonczyło.Cytat:
po pierwszym użyciu jestem bardzo MILE rozczarowana ![]() Cytat:
coś mi się zdaje, że nowi politycy nam rosną... Tak się garną do władzy ![]() Cytat:
trzymam kciuki, żeby nad Wami zaświeciło słonko i żeby przegoniło te chmurska któe sprawiają, że jest Ci źle.Cytat:
Ja oczywiście nie zamierzam mojemy synkowi w razie czego tego serwować bo po co wywoływać wilka z lasu. Teraz jest wiele innych bezpieczniejszych środków... Ale zaintrygowało mnie to... Cytat:
qurde.... tyle się naklikałam wielocytuj i połowię mi zjadło ![]() Unholy - widziałam że Ty potrafisz robić tak żeby nie było widać całego linka tylko nazwę pod którym link się kryje... Jak to robisz?? ![]() Sviniecka - mam nadzieję, że w końcu nasza cudona Służba Zdrowia zajela sieTwoim tatą... Normalnie jak czytam co to sie wyprawia to włos mi się na głowie jeży... Skandal i tak ogólnikowo (bo mi zjadło cytaty) GRATULUJĘ świadomych, wyczekanych przez nas słów MAMA GRATULUJĘ kolejnych postępów dzieciaków Co do świat... Spędzę je generalnie w pracy na szczęście pierwsze święcenie koszyczków bedziemy mogli zaliczyć wspólnie całą 3 osobową rodzinką ![]() I jeszcze jedno... Na jakiej to stronie wywołujecie zdjęcia?? Bo zapomniałąm ostatnio dodać sobie ją do zakładek Pls. przypomnijcie mi
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-03-31 o 11:49 |
|||||||||
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Unholy a nie czujesz glodu??
|
#2493 |
|
Ola-Unhola
|
Ja też pamiętam smak polopiryny, ale chyba miała więcej niż 12 lat, a może się mylę. Nie wiem. Na pewno Mama dawała mi czopki.
Piszę słowo np KLIK, zaznaczam je i wtedy kilkam na kulę ziemską ze "spinaczem" (wstaw link), wyskakuje okeinko z adresem strony i tam wklejam stronę, którą chcę pokazać. I już
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O właśnie... wiedziałam, ze coś sie tam z globusikiem kombinuje ale nie pamiętałam dokładnie jak ![]() Dziękuję
|
|
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym padła gdybym tak mało jadła
|
|
|
|
|
#2496 |
|
Ola-Unhola
|
No właśnie od jakiegoś czasu nie. Jeszcze nie dawno non stop zaglądałam do lodówki i coś pojadałam, a to słodycz, a to coś. W sklepie też kupowałam batoniki. A od momentu jak powiedziałam sobie, ze nie kupuję już słodyczy na spacerku, to przestałam byc odczuwać głód i jakąs wielką chęc na normalne jedzenie
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- No właśnie mało nie ważę. Tak normalnie z 55 kg (nie mam wagi). Dużo piję i może dlatego głód czuć mniej. ![]() Zaklepałam właśnie wakacje nad morzem 5-15 lipiec Już się doczekać nie mogę
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to nad morzem ![]() My dopiero w przyszłym roku bedziemy mogli sobie na to pozwolić... |
|
|
|
|
#2498 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziendobry kochane
![]() dziekuje za wszystkie kciuki ![]() po paru godzinach spedzonych z tata w szpitalu w koncu PRZYJELI GO zanioslam jego rzeczy od razu na sale pooperacyjna, pobrali mu krew i poszedl na ekg wiec chyba dzis go zoperuja - przynajmniej mamy taka nadzieje, i tak twierdzili rano teraz prosze o kciuki aby operacja odbyla sie jak najszybciej i zeby przebiegla pomyslnie widzialam zdjecie tej reki, kosc jest w rozsypce, kazdy jej kawalek wygiety w inna strone napewno bedzie mial reke na srubach i prawdopodobnie wszczepia mu metalowa blaszke, z ktora bedzie musial zyc na staleno i jeszcze musze napisac cos o moim mlodszym synku - skubaniec raczkuje juz po calym domu i cwaniaczek jeden otwiera sobie wszystkie drzwi i wlazi gdzie chce kojec dopiero zamowilam i nic nie moge w domu zrobic, przez to i przez te jezdzenie do szpitala az wstyd sie przyznac, ze porzadki swiateczne sie nawet u mnie nie zaczely nawet okien nie umylam ani nic
|
|
#2499 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To sobie Bartuś wybrał porę na zabawę ![]() Cytat:
Zdradzasz nas jak Marek Hankę ![]() Cytat:
Trzymaj się dzielnie agga19851985 Chyba musicie zmienić tego lekarza, tabletki dziecku Namęczcie się oboje z podawaniem leków Ja Amelii daję tylko syrop, a i tak muszę uciekać się do różnych sposobów. Udaję, że daję jej smoka, mała otwiera buzię a ja pstryk wstrzykuję syrop tą strzykawką od Ibufenu Brawo dla Alanka ![]() Zazdroszczę Ci wymiany garderoby ![]() Cytat:
może jeszcze do niedzieli się wszystko ułoży.Cytat:
nawet nie chce mi się tego wszystkiego przypominać.Witam środowo ![]() U nas dzień targowy więc z rana poleciałam, ale wróciłam tylko ze skarpetkami dla małej ![]() Do tego wszystkiego popsuł nam się samochód Na benzynie nie chce jeździć, a na gazie ma takie wysokie obroty, że wyje jak ciągnik ![]() Tż pojechał do mechanika i oczywiście u niego wszystko działa jak któraś ma jakiegoś małża mechanika to Zapomniałam Wam napisać, że leżąc na oddziale z Amelką naoglądałam się jak różnie matki wychowują swoje dzieci Np jedna cały czas mówiła, że jej synek nie chce jeść( ma 2 latka) a cały dzień wciskała mu w butelce colę a na obiad dała zupkę chińską ![]() O idę i ja mojej córci obiadek zaserwować
|
|
#2500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2501 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba oczywiste jest, że ja ze swoim paranoizmem nie podałabym pyralginy od razu Myślę, że każda mama jest na tyle rozsądna, że najpierw sięgnie po mniej inwazyjne środki, ale jeśli nic, zupełnie nic nie działa, to nie demonizowałabym pyralginy i sięgnęłabym po nią bez wyrzutów sumienia, że powoduje nie wiadomo jakie środki uboczne - to z resztą domena wielu leków i co chwilę musiałybyśmy wklejać, że ten lek to to, a inny siamto powoduje. I na każdy organizm różne rzeczy działają inaczej - coś, co jest niby bezpieczne też może wywołać poważne konsekwencje. Zwykłe przeciwgorączkowe środki przeciwbólowe też mają napis (przynajmniej mój syropek ma), że podawanie dzieciom poniżej 2 lat powinno być zlecone przez lekarza i kto na to patrzy A pyralginę jednak można, wyjątkowo, ale można stosować u małych dzieci, więc nie przesadzajmy - bardziej przyczepiłabym się do propozycji podawania niemowlętom preparatów przeznaczonych wyłącznie dla dorosłych (np. Sachol), a lekarka, która to poleca jest beznadziejna, bo patrzy tylko na skuteczność, a nie na bezpieczeństwo. Co do ilości jedzenia - PS Byłaś z pieprzykiem u lekarza? ;> Cytat:
![]() Nie wierzę....
|
|
#2502 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
co do pyralginy jeszcze.....widzicie ja do tej pory nie wiedzialam, ze jest nie wskazana za bardzo i juz jak Eryk byl malutki i chorowal to lekarka kazala mi dawac pyralgine w czopkach wlasnie - i zawsze jak mial wysoka goraczke i nie dalo sie jej zbic syropem dostawal czopek pyralginy
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- maly zasnal wiec ide gotowac zurek ![]() chyba musze poprosic TZ zeby jeszcze w tygodniu wzial malego na caly dzien do rodzicow i hurtem posprzatam cala chate w jeden dzien - okna, lazienki, kuchnia itp bo inaczej nie dam rady a na raty nie cierpie robic
|
|
#2503 | |||
|
Zakorzenienie
|
moja siora tak samo mówi
Ona ma takie napady.Jest chwila ze świruje, a jest chwila ze jej przejdzie , tak czy siak mi jej zal, a jeszcze woda z nosa zaczela jej leciec...ehhh Mam nadzieje ze zaraz po katarze zab wyjdzie, jak u naszego mlodszego kolegi wrzesniowego Cytat:
ja tez czesto robilam, jeszcze w ciazy sie zajadalam, uwielbiam ![]() Cytat:
Cytat:
ja mam od 2 lat wszedzie, bo kocur mi myszkował po szafach, a teraz są też dla Urwiski ![]() Laura dzis marudka... i sie obudzila ![]() dopisze pozniej
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#2504 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() przyzwyczai sie to bedzie dla niego normalka i nie bedzie moze mi psocil, buszowal i myszkowal za bardzo ![]() Eryk jak zaczynal raczkowac i chodzic to siedzial ze mna zamkniety caly czas w jednym pokoju bo wszedzie gdzie indziej bylo niebezpiecznie u rodzicow i to poskutkowalo tym, ze jak tylko wydostawal sie poza pokoj to zachowywal sie jak dzikus, lecial wszedzie, wszystko chwytal, wszedzie wlazil - bo to byla nowosc dla niego a tak jak sie przyzwyczai to moze nie bedzie zle - kolezanki synek ma ponad rok i ona moze spokojnie siedziec na kanapie i on siedzi bawi sie, nic nie zrzuca nie majstruje a Eryk jak mial w zasiegu reki przedmioty z polek do zrzucenia to wszystko fruwalo, nie wspomne o zrzucaniu doniczek i wysypywaniu ziemi z kwiatow a synek kolezanki nawet nie zwracal uwagi na moja palme bo przyzwyczajonyale sie rozpisalam
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
fałszywy alarm
to był płacz przez sen, ale wątek zgubiłam co chciałam dopisać ![]() porobię coś w domu i kumpelka ma wpaść jeszcze raz bo się nie nagadałyśmy.Ktoś utrudniał ;>
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2506 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wiem, ze sa dzieci i dzieci ale ja licze na spokojne macierzynstwo
(jasne )
|
|
#2507 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Svinecka;18256662]
Cytat:
też stwierdziła, że kupi wnusiowi na dzień dziecka a ja mam sobie go wybrać... i teraz się zastanawiam czy chcę taki drewniany czy też "siateczkowy"...Cytat:
|
||
|
|
|
#2508 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
[QUOTE=adaikaka;18258983]
Cytat:
http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=964664094 bo jest najwiekszy z dostepnych - 110cm do tego dokupilam uchwyty do wstawania bo nie ma: http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=971502944 drewnianego nie kupuj bo sie poobija o niego, przy kazdym upadku bedzie uderzal sie o szczebelki raczej nie ale nadzieje mozna miec ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- dziewczyny zapraszam na tandem - otworzylam trzy zamowionka
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Svinecka;18259222]
Cytat:
też ten mi wpadł w oko jak wczoraj je przeglądałam najlepszy z nich wszystkich.właśnie też to drewniane budziło moje wątpliwości... widziałam oczyma wyobraźni jaki bedzie ryk jak się zacznie przewracać... |
|
|
|
|
#2510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
popytam TŻ jak przyjedzie, ma być dzisiaj niestety późno, nie wiem tylko czy będzie wstanie coś podpowiedzieć wirtualnie aa i już wiem jakie pytania zada : -co to znaczy "nie jedzie?" zbiera się na obroty czy nic? -jakieś inne rzeczy poza tym się dzieją?
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-03-31 o 14:51 |
|
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
|
|
|
#2512 |
|
Wtajemniczenie
|
ty się nie śmiej
najlepiej żebym spróbowała taki wydać z siebie
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
heh ja na szczescie nie mam takich problemow bo przy bylym fachu mojego TZ sama wiem co mi puka i stuka i mowie mu np. tylko "kochanie lozysko lewe tylne jest do wymiany"
|
|
#2515 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie zapala jak jest na benzynę przełączony małż dzisiaj po teścia do szpitala jechał to cudem dotarł bo prosa droga i cały czas na 5 jechał ![]() Poza tym wszystko ok, on ma takie napady kilka razy w roku jedziesz jedziesz a tu gaśnie i takie cuda odprawia jeszcze małża zapytam dokładnie jak to wygląda ![]() Cytat:
|
|
#2516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2517 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() mam dosc naszej sluzby zdrowia mama pojechala do szpitala zobaczyc co z tata i lekarz jej powiedzial, ze nie bedzie dzisiaj napewno operacji bo maja problemy organizacyjne z kolei potem pielegniarka powiedziala jej, ze nie wiadomo czy dzis bedzie czy nie bo tata jest przygotowywany normalnie jakby mial miec operacje, jest pod kroplowka, dalej na czczo itp ![]() czyli jedna wielka niewiadoma moze byc, ze bedzie mial ja jutro a mecza go juz dzis bez jedzenia ehh mam nadzieje, ze jednak uda sie dzisiaj i do swiat ojciec bedzie mogl wyjsc do domu
|
|
|
#2518 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze aukcyjne zakupy
![]() Fisher Price zabawka interaktywna Fisher Price łóżeczko Twego maluszka FISHER PRICE PIANINKO DLA MALUCHA |
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
oj...chyba bedzie sie dzialo...
z obiadu zaledwie 5 łyzeczek lekko podwyzszona temp i maruda
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

.

niestety. dostalismy antybityk na 10 dni. No i temperature mamy zbijac zeby duża nie była, bo straszyła mnie doktorka, ze u takich małych dzieci to drgawki mogą być od gorączki. Wiec zbijamy jak sie tylko da. Dajemy Oliwce paracetamol w syropku, tyle ze można go podawać co 4 godziny. Co jeszcze można robić aby temp. spadła? Oprócz chłodnej kąpieli?
trzymam
żeby to choróbsko szybko się skonczyło.
trzymam kciuki, żeby nad Wami zaświeciło słonko i żeby przegoniło te chmurska któe sprawiają, że jest Ci źle.
Będę wdzięczna 

kojec dopiero zamowilam i nic nie moge w domu zrobic, przez to i przez te jezdzenie do szpitala az wstyd sie przyznac, ze porzadki swiateczne sie nawet u mnie nie zaczely 

jak któraś ma jakiegoś małża mechanika to

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
małż dzisiaj po teścia do szpitala jechał to cudem dotarł bo prosa droga i cały czas na 5 jechał