|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..
Cytat:
Ale mysle, ze jak mialas problemy ze sciegnami to trzeba lekarza zapytac zeby krzywdy sobie nie zrobic.Cytat:
![]() Cytat:
Pamietam w dziecinstwie jak jedlismy kanapki z maslem i musztarda albo smietana i cukrem bo nie mozna bylo kupic wedliny czy sera zoltego, nie mowiac o warzywach w zimie. I niewazne czy ktos byl biedny czy bogaty, jadlo sie tylko wieprzowine w postaci mielonych i schabowych z ziemniakami i buraczkami czy marchewka. Albo jakies surowki ze sloika. Przyprawy ograniczaly sie do ziela angielskiego i liscia laurowego, pieprzu i soli. Pozniej weszly mieszanki typu vegeta. Teraz podoba mi sie, ze zaczynami jak Wlosi czy Francuzi dbac o nasze regionalne potrawy. Zaczynamy zastrzegac nazwy by chronic nasze produkty i je promujemy na swiecie. Jest mnostwo potraw polskich tradycyjnych a na swiecie znana kielbasa i pierogi tylko ![]() Milego dnia i przypominam sie z tymi prostymi ciastkami maszynkowymi Chyba sama bede musiala cos wymyslic
|
|||
|
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie wszysscy mają fizia na tym punkcie więc nie mogę narzekać. Właśnie przed chwilą dowiedziałam się, że mąż przyjaciółki sam sobie wymyślił dietę- nie je nic smażonego, pieczywa, ziemniaków i słodyczy- aż nie schudnie 10 kg Faceci też potrafią być wytrwali ale to rzadki przypadek .
|
|
|
|
|
#4773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluje spadku wagi, to zawsze tak cieszy ![]() napewno bede zapisywac dzien wczesniej caly jadlospis, lubie miec diete, wtedy konkretnie wiem co jest i nie ciagnie mnie do slodyczy. Mam nadzieje ze z czasem wejdzie mi to w nawyk, bardzo mi sie podoba SB. Widze, duzo dziewczyn narzeka na I faze, ja tylko jeden dzien slabo sie czulam, ale wtedy prawie nic nie zjadlam sama sobie zawinilam ![]() Cytat:
masz racje, rozciaganie chyba nie dla mnie, rozmawialam z fijoterapeutka, jakies 2-3 miesiace stopa bedzie dochodzic do siebie, juz nie moge usiedziec na mejscu, chce zaczac sie ruszac choc przeraza mnie zwykly aerobik, no nie wiem juz mi sie wydaje ze lepiej pobiegac niz placic za to zeby skakac w miejscu
|
|
#4774 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tez od lat sie zmienilo wiele i rodzice juz zdrowiej i rozmaiciej jedza, zwlaszcza odkad tato zachorowal. Ale znam wiele osob, ktore uwazaja, ze przesadzam z tym zdrowym odzywianiem i dalej co niedziele tluka kotlety schabowe
![]() Dziewczyny zamiescilam przepis na kulebiaczek dozwolony od drugiej fazy. Zachecam do wyprobowania. Jestem w trakcie przygotowywania barszczu czerwonego na zakwasie, ktory mysle, ze bylby dobrym jego dopelnieniem ![]() KLIK |
|
|
|
#4775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ahhh z tego wszystkiego zapomniałam napisać że u mnie NAPRAWDĘ waga drgnęła w dół po prawie 5 tygodniach
Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2010-04-01 o 16:48 |
|||
|
|
|
#4776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny,mogłybyście mi nieco pomóc Mianowicie nie bardzo wiem co mam ćwiczyć by zgubić ciut tkanki tłuszczowej -zwłaszcza uda,pośladki,trochę bioderka i brzuszek (jestem typem gruszki chyba więc w górnej partii nie mam zbyt dużo tkanki tłuszczowej.Chciałabym zgubić i wówczas jakoś zarysować mięśnie. Na razie chodzę około półtora miesiąca na fitness i ubyło mi co najmniej 2 kg(dokładniej będę wiedziała w poniedziałek jak się zważę choć to będzie po świętach więc waga może być nieco zawyżona)na fitness chodzę 2x w tyg. i miałam zwiększyć do 3x ale nie pasowały mi godziny więc teraz już wiem,że od maja zacznę chodzić na pilates jeszcze. Czy wg Was,Waszej wiedzy i doświadczeniu to jak myślicie -może mi się udać i jakoś coś zrobić ze swoim ciałem do czerwca?Dużo czasu nie mam już późnawo się obudziłam niestety![]() i tak sobie pomyślałam po konsultacji z jedną z wizażanek,że powinnam spróbować dołożyć ćwiczenia siłowe ze 3x w tyg.Co sądzicie o pompkach,brzuszkach i wykrokach(na początku po 8 powtórzeń w 3 seriach) :confus ed: Może to pomóc??Przyspieszy spalanie tk.tłuszczowej![]() a dziś głowa mnie rozbolała i nadal boli i jak wróciłam do domu to znowu nabrałam ochoty na słodycze.Końca świata nie będzie,ale zawiodłam się na sobieMuszę coś zrobić bo nie wiem czemu takie mam ciągi na słodkie w ciągu dnia nie głodzę się, do godziny 16 jadam jakieś 4 posiłki łącznie z przekąskami.np śn. placuszki naleśnikowe z serkiem wanilinowym i żurawiną p.pół jogurtu owocowego z połową kostki sera chudego lub serek wijeski z warzywami/pestki słonecznika o.pierś kuraka,fasolka szparagowa i kasza gryczana p.banan k.serek wiejski z warzywami albo serek homogenizowany Świadoma jestem,że jem dużo węgli-i to chyba za dużo ![]() Staram się nie jadać chleba,makaronu od 5 już dni Strasznie się rozpisałam,ale proszę o jakieś rady,sugestie.
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
kiedys kotlin mial bez cukru ale to chyba byla seria limitowana niestety
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
dygotka mam podobny problem, gruszka, choc gdybym miala wekszy biust to klepsydra jestem
brzuch, biodra i uda, wiecej nie potrzebuje zeby zgubic z tego co wiem to interwaly czyli bieganie skakanka, tu chodzi o rozne tempo, tetno, moze byc nawet basen. Taki aerobik tez fajna sprawa. A na jaki chodzisz? przegladalam oferty, w jednym klubie fitness znalazlam karnet na 8 wejsc (czyli 2 razy w tygodniu) i kosztuje 99 zl, ale jest basic aerobik, fat burner no roznosci i jest nawet pilates, chyba sie skusze![]() ale napewno bede biegac i skakac na skakance ![]() cwiczenia silowe, jasne ze tak! ja rok temu najwieksze efekty widzialam po 8 miutowkach, wpisz na youtube 8minute buns, legs, abs. Te na posladki daja niezly wycisk
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpisałam Ci na pw
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
ale tutaj ruch
![]() Papraczku, właśnie moja mama zaczęła chodzić na pilates ![]() zastanawiałam się czy by nie zacząć chodzić z Nią (ale się wstydzę oczywiście, wiesz - grubasss mode), a tu czytam taką pochlebną opinię w Twoim poście Dygotko, nosisz aparat orto prawda?
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2010-04-01 o 20:05 |
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w przeciwnym razie to i ja bym nie poszła...basen między innymi dlatego odpada,że się wstydzę...Ale idź idź koniecznie i daj znać jak Ci się zajęcia podobają![]() wpadłam ostatnio na wątek aparatowców,ale nikt nie kwapił się z odp więc zrezygnowałam i raczej juz tam nie będę zaglądała-pytnaia powtarzają się niemal od 1 części wątku... a aparat orto mam tzn górę zdjęłam po 20 miesiącach noszenia a za 2 tyg zdejmuję dół po 13 miesiącach noszeniaa Ty też zakładasz bo widziałam Cię w tamtym wątku a możesz mi napisać jaką masz wadę??Dodawałaś zdj w tamtym wątku?Jeśli masz jakieś pytania to chętnie Ci odp(choć jutro jadę do domu i pewnie dopiero po świętach,ale odpowiedzieć odpowiem
|
|
#4782 |
|
Zadomowienie
|
Ale na święta będę mieć spadek aktywności diety ;/ W domu są kilogramy cukierków... rozpusta dla podniebienia jak i dla wagi
Ale za to dziś jakie pyszne gołąbki miałam na obiad Aż palce lizać ![]() A jak wy dacie radę na święta? Robicie sobie dyspensę?
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4784 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Te cwiczenia sa boskie, wyniki rewelacyjne jesli naprawde oddychasz i prawidlowo i utrzymujesz sylwetke jak nalezy z caly czas podwinieta koscia ogonowa.Uwaga techniczna - nie stroic sie w obcisle bluzki, nawet jak sie jest szczuplym, KAZDE najmniejsze sadelko widac jak na dloni i sie czlowiek krepuje. Na nogi moga byc legginsy ale bluzeczka dluzsza i niezbyt obcisla, skarpetki z absem ![]() Bede piec pasztet z fasoli chyba
|
||
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)! dygotko, wkleiłam na Aparatkach zdjęcie (http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4922), tam jest taki ruch, że jedna osoba coś odpowiedziała a później zostałam przytłoczona miliardem kolejnych postów. to forum może konkurować śmiało z tym o diecie Dukana
|
|
#4786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja póki co mam, można powiedzieć, przymusowy odpoczynek do ćwiczeń. Mam nadzieję, że wrócę do swojego fitness klubu za kilka miesięcy
|
|
|
|
|
#4787 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() co do jadlospisu to wg mnie troszke za duzo tego nabialu ktorys z posilkow serkowych zamienilabym na omlet z warzywami, wioczorem jakas rybka... ![]() i pamietaj ze monotonnia w jadlospisie nie sprzyja chudnieciu!!!! Cytat:
ja przygotowuje sobie potrawy dla siebie! robie sobie maly serniczek SB, do tego babeczke mala upieke wg przepisu Telika, do tego jajca faszerowane i stwierdzilismy ze zamiast tradycyjnego obiadu swiatecznego robimy grila ![]() no to teraz sie witam ![]() dzisiaj znow zanotowalam malutki spadek bo 200g ale jakby nie bylo waga sobie spada ja wczoraj juz wszystko sobie posprzatalam, TZ upral mi wykladziny [ok 60m2] ![]() obiecalam Emilce ze przyjda po nia dzisiaj do przedszkola [bo zawsze to odbiera ja TZ albo moja mama bo ja za pozno koncze prace] wiec i spacerek 5km bedzie zaliczony do tego postanowilam dzisiaj troszke popiscic. oczywiscie nie glodowka aby nie wstrzymac metabolizmu ktory po cichu musze stwierdzic ze chyba sie troszke rozbujal ale tak naprawde zmiescic sie w 800-1000kcal... poki co milego dnia Wam zycze! |
|||
|
|
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
Coś dawno mnie tu nie było
. Na drugiej fazie jestem już 5 dzień - jedyne co wprowadziłam z węglowodanów to kawałek chleba na śniadanie , nie czuję jakiejś większej potrzeby wprowadzania owoców, ryżu etc. Jednakże, dla urozmaicenia, zacznę jeść powoli owoce, brązowy ryż, makaron . Nie wiem czy chudnę <zepsułam wagę> ale b. dobrze się czuję - rano mam bardzo płaski brzuch, aż szkoda mi coś jeść bo od razu się powiększa . Wczoraj zjadłam parę kostek gorzkiej czekolady bo nie miałam siły na dalsze porządki w domu, ale z tego co wyczytałam można od czasu do czasu pozwolić sobie na 2 fazie na takie wygrzeszenie. Za to we wtorek byłam na zakupach i na obiad zjadłam kurczaka w sosie słodko-kwaśnym - to wydawało mi się najbardziej zgodne z 2 fazą. Lecę szukać przepisów na ciasta
najlepsze wakacje w moim życiu ! Turcja 08.07 - 22.07 mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną |
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, po miesiacu na Sb, ktory calkiem grzeczny nie byl ale staralam sie naprawde. Waze tylko 0,5 kg mniej
Ale za to czuje ze schudlam, waga 55,3 wzrost 166 talia z 74 cm (sic!) na dzien dzisiejszy 69 cm ) biodra 95 bez zmian ale tu na spadek szybki nie licze, taka natura i nawet ja lubie ![]() udo z 55 cm (!!!!! jak moglam dotego dopuscic) dzisiaj 53 cm
|
#4790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), spodnie ze mnie zlatują - coś w tym musi być . Szkoda że nie zapisałam sobie tak ja Ty wymiarów byloby mi łatwiej ocenić czy naprawdę coś tam się zmienia, czy to tylko moja autosugestia . Trzymam kciuki za dalsze sukcesy
najlepsze wakacje w moim życiu ! Turcja 08.07 - 22.07 mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną |
|
|
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wychodzę spod prysznica ucieszona. już mi się brzuch nie fałduje w 10 miejscach jak siedzę.tylko dziewczyny, mam problem - zerowy apetyt. samo patrzenie na jedzenie powoduje u mnie mdłości zmuszam się oczywiście, ale po każdym posiłku chodzę jak struta... od kilku dni jedzenie mogłoby nie istnieć. na NIC nie mam ochoty
|
|
|
#4792 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mhhh a czemuż to?? ![]() Cytat:
czekolada a i owszem mozna ale to cukier prosty i trzeba uważać. lepiej skupić na produktach skrobiowych. (polecam wprowadzić owsiankę na poczatku, makaron z jakimiś warzywkami, ryż brązowy) owoców tez nie ma co sie sie bac o ile wprowada sie zgodnie z planem. Ja wiem że to łatwo być na I fazie i wiecznie szybko tracic na wadze ale trzaba pamietac ze wolniej gubione kilogramy nie wrócą tak szybko. I właćiwą forma diety redukcyjnej jest faza II Papraczku a pochwal sie co pichcisz na świeta, bo Ty zawsze masz fajne pomysły
|
|
#4793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Co do tracenia na wadze to ja nie straciłam dużo, może z pół kg , więc to nie dlatego nie jem produktów skrobiowych, aby ciągle chudnąć, po prostu nie czuję takiej potrzeby . Więc od dzisiaj zaczynam jeść więcej węglowodanów Edit: dzisiaj na 2 śniadanie zjem jabłko, a do obiadu dodam pół szklanki ryżu brązowego/makaronu .Edit 2: a owsianka nie ma bardzo, bardzo dużo węglowodanów?
najlepsze wakacje w moim życiu ! Turcja 08.07 - 22.07 mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną Edytowane przez Katelicious Czas edycji: 2010-04-02 o 11:41 |
|
|
|
|
#4794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
ja owsianke jem codziennie, ae nieprzejmuje sie tym zbytnio, z rana,takaporcja wegli w sam raz. Jeszcze moje ulubione polaczenie z bananem
chyba zmodyfikuje troche swojjadlospic.Owsianka co drugi dzien, a w dni bez owsianki na obiad ryz/makaron, zastosuje sie do tabelki jak wprowadzac wegle.W koncu wszytsko mi sie w glowie zaczyna ukladac ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
az chce sie smarowac szczuplejsze cialo co? ja ostatnio taki masaz sobie zrobilam, boczki smarowalam kostkami na dloni (polecam niezle uczucie, skora zacerwieniona takma byc! ) i zrobilam sobie siniaczki na boczkach ja wymiary mam zapisane bo odchudzam sie od... stycznia 2009 i zawsze po wakacjach wracam do puktu wyjscia, tym razem powiedzialam koniec, chce wprowadzic nawyki zywieniowe do konca zycia,i ruch duzo ruchu!
|
|
#4796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?Mi też powoli zaczyna się w głowie układać - w końcu wiem co i jak . A z jakich płatków etc. robisz tą owsiankę? Szukam różnych propozycji, bo wstyd się przyznać, ale chyba nigdy nie jadłam takiej prawdziwej owsianki 'wieloskładnikowej' (jak coś to musli, otręby z mlekiem - tylko takie małe połączenia ).
|
|
|
|
#4797 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Upieklam wczoraj pasztet z fasoli z tego przepisu, ktory podawala laurka tylko zamiast dusic warzywa ugotowalam je z wyjatkiem cebulki i troche przyprawy zmienilam. Dzis bede robic galaretke drobiowa. Mam nastawiony zakwas na czerwony barszczyk do ktorego wczoraj upiekla znow cos ala paszteciki z kapusta kiszona. Kusi mnie jakies ciastko drobne, w sensie do pochrupania herbatniczkow. Moze ta idea zakielkuje SLinka mi leci na mysl co w tej Twojej przepieknej kuchni sie szykuje. Twoje dania sa zawsze takie roznorodne i wykwintne a ja tylko maka i maka! Ale taka dawka ruchu jakiej dostarczam mysle, ze usprawiedliwa te weglowodany. Waga 55,8kg, spodnie rozmiar mniejsze pomimo skoku wagowego i jestem zadowolona
|
|||
|
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odrzuca mnie od wszystkiego.
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalewam mlekiem, pod przykrycie i pecznieja,poźniej dodaje owoc, no bo w innej kompozycji to nie za bardzo mi smakuja![]() banana z tego co wiem to rzadko, aaaaaaaaaa sama nie wiem, jadlam tylko 2 razy . Jadlam raz ziemniaki, na I fazie watrobke bo cos mi sie pomylilo, wpadlo kilka niedozwolonych rzeczy, z niewiedzy ja z kolei mam apetyt zawsze, i jem wegle jakos sie ich nie boje, tylko chyba za duzo porcji dodalam
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-04-02 o 12:25 |
|
|
|
|
#4800 |
|
Wtajemniczenie
|
Czasem efekt plaskiego brzucha i podswiadoma chec utrzymania go takim jaki jest a nastepnie obrzydzenie gdy po zjedzeniu on zaczyna odstawac sprawiaja, ze podswiadomie nie chcemy jesc zeby tego efektu nie zepsuc. Mam znajoma ktora tak ma i jak jej sie uda schudnac to twierdzi, ze malo je bo nie ma apetytu. Nastepnie zima 8kg do przodu i tak w kolko. Bedzie miala 30 lat i skora sie zbuntuje i nie bedzie elastyczna, pojawia sie rozstepy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

rowerki? przegladam od dawna strony internetowe z klubami fitness i ciemnosc widze
ze polskie grubasy to sa takie napakowane zazwyczaj, ubite, a amerykanscy to tacy ociekajacy tluszczem... wiesz o co mi chodzi? tlusz sie wylewa z kazdej mozliwej szczeliny w ciuchach... 

- chyba że ja się otaczam tylko takimi osobami
Pamietam w dziecinstwie jak jedlismy kanapki z maslem i musztarda albo smietana i cukrem bo nie mozna bylo kupic wedliny czy sera zoltego, nie mowiac o warzywach w zimie. I niewazne czy ktos byl biedny czy bogaty, jadlo sie tylko wieprzowine w postaci mielonych i schabowych z ziemniakami i buraczkami czy marchewka. Albo jakies surowki ze sloika. Przyprawy ograniczaly sie do ziela angielskiego i liscia laurowego, pieprzu i soli. Pozniej weszly mieszanki typu vegeta. Teraz podoba mi sie, ze zaczynami jak Wlosi czy Francuzi dbac o nasze regionalne potrawy. Zaczynamy zastrzegac nazwy by chronic nasze produkty i je promujemy na swiecie. Jest mnostwo potraw polskich tradycyjnych a na swiecie znana kielbasa i pierogi tylko

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
klask i: