..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::.. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-01, 12:21   #4771
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
tez myslalam o pilatesie kiedys ale ja, wyleczylam zerwane sciegna i bylabym poczatkujaca w cwiczeniach,moge juz spalac tluszcz. Co najlepsze? rowerki? przegladam od dawna strony internetowe z klubami fitness i ciemnosc widze

tamilee to ja na brzuch cwiczylam, daje wycisk! dzis juz wiem, ze źle cwiczylam
Ewelko ja chodze do poczatkujacej grupy i nie zamierzam tego zmieniac bo mi godziny nie pasuja i dni jesli chodzi o zaawansowana. Zreszta rozmawialam z instruktorka, ze jesli zaczniemy cwiczyc jak nalezy to wcale nie potrzeba jakiegos zaawansowania zeby sie ladnie rozciagnac. Przede wszystkim wazne sa oddechy, skupienie i napinanie miesni a nie ilosc powtorzen, szybkosc czy stopien trudnosci Ale mysle, ze jak mialas problemy ze sciegnami to trzeba lekarza zapytac zeby krzywdy sobie nie zrobic.

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
zgadzam sie Papraczku w 100%... ja wiem ze statystyki przemawiaja ale mnie wlasnie to uderzylo jak przyjechalam do stanow... ze niby kraj taki demokratyczny i tak zroznicowany jezeli chodzi o narodowosci a chyba w nim najwiekszy rasizm panuje...
ale wiesz co tez zauwazylam... juz nie w ilosci grubasow co w jakosci ze polskie grubasy to sa takie napakowane zazwyczaj, ubite, a amerykanscy to tacy ociekajacy tluszczem... wiesz o co mi chodzi? tlusz sie wylewa z kazdej mozliwej szczeliny w ciuchach...
to w ameryce po raz pierwszy zobaczylam ze mozliwe sa faldy tluszczu na przedramieniu!!!

Faldy tluszczu na przedramieniu oraz rozstepy na rekach! Ten inny rodzaj otylosci to poprostu wieksza otylosc. W Polsce to ja nie widuje az takich grubasow. Znam jednego ale nie widzialam go w neglizu to nie wiem. Ale u nas ludzie maja po 20kg nadwagi a nie 200kg

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
A skąd niby ta teoria, że komuna zabiła w nas dobre tradycje ?

Ja tam uważam, że w Polsce ze swiadomością żywieniową jest bardzo dobrze, nie znam osoby z mojego bliskiego otoczenia, dla której kwestie diety, zdrowego trybu życia, ruchu byłyby obojętne - chyba że ja się otaczam tylko takimi osobami
Patrze na pokolenie moich rodzicow i stwierdzam, ze komuna zniszczyla tradycje kulinarne z prostej przyczyny - w sklepach na polkach tylko ocet. A gdziez te bazanty w borowkach i przepiorki jakie kiedys goscily na polskich stolach Pamietam w dziecinstwie jak jedlismy kanapki z maslem i musztarda albo smietana i cukrem bo nie mozna bylo kupic wedliny czy sera zoltego, nie mowiac o warzywach w zimie. I niewazne czy ktos byl biedny czy bogaty, jadlo sie tylko wieprzowine w postaci mielonych i schabowych z ziemniakami i buraczkami czy marchewka. Albo jakies surowki ze sloika. Przyprawy ograniczaly sie do ziela angielskiego i liscia laurowego, pieprzu i soli. Pozniej weszly mieszanki typu vegeta. Teraz podoba mi sie, ze zaczynami jak Wlosi czy Francuzi dbac o nasze regionalne potrawy. Zaczynamy zastrzegac nazwy by chronic nasze produkty i je promujemy na swiecie. Jest mnostwo potraw polskich tradycyjnych a na swiecie znana kielbasa i pierogi tylko

Milego dnia i przypominam sie z tymi prostymi ciastkami maszynkowymi Chyba sama bede musiala cos wymyslic
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 12:48   #4772
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
.

Faldy tluszczu na przedramieniu oraz rozstepy na rekach! Ten inny rodzaj otylosci to poprostu wieksza otylosc. W Polsce to ja nie widuje az takich grubasow. Znam jednego ale nie widzialam go w neglizu to nie wiem. Ale u nas ludzie maja po 20kg nadwagi a nie 200kg

Patrze na pokolenie moich rodzicow i stwierdzam, ze komuna zniszczyla tradycje kulinarne z prostej przyczyny - w sklepach na polkach tylko ocet. A gdziez te bazanty w borowkach i przepiorki jakie kiedys goscily na polskich stolach Pamietam w dziecinstwie jak jedlismy kanapki z maslem i musztarda albo smietana i cukrem bo nie mozna bylo kupic wedliny czy sera zoltego, nie mowiac o warzywach w zimie. I niewazne czy ktos byl biedny czy bogaty, jadlo sie tylko wieprzowine w postaci mielonych i schabowych z ziemniakami i buraczkami czy marchewka. Albo jakies surowki ze sloika. Przyprawy ograniczaly sie do ziela angielskiego i liscia laurowego, pieprzu i soli. Pozniej weszly mieszanki typu vegeta. Teraz podoba mi sie, ze zaczynami jak Wlosi czy Francuzi dbac o nasze regionalne potrawy. Zaczynamy zastrzegac nazwy by chronic nasze produkty i je promujemy na swiecie. Jest mnostwo potraw polskich tradycyjnych a na swiecie znana kielbasa i pierogi tylko

Milego dnia i przypominam sie z tymi prostymi ciastkami maszynkowymi Chyba sama bede musiala cos wymyslic
No w tym względzie to wiadomo, nie było nic więc wykwntnie być nie mogło, ale przecież ta trauma minęła. Przynajmniej w mojej rodzinie, nawet mama stara się wciąż zaskakiwać nowinkami kulianarnymi- i okazuje się, że na obiad nie musi być schaboszczak
U mnie wszysscy mają fizia na tym punkcie więc nie mogę narzekać.

Właśnie przed chwilą dowiedziałam się, że mąż przyjaciółki sam sobie wymyślił dietę- nie je nic smażonego, pieczywa, ziemniaków i słodyczy- aż nie schudnie 10 kg Faceci też potrafią być wytrwali ale to rzadki przypadek .
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 13:02   #4773
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez feline2 Pokaż wiadomość
dlaczego źle? No Tamilee daje wycisk.... Ale ja to raczej ćwiczyłam "z doskoku"... Ciekawa jestem jakie efekty daje....
źle bo najpierw to trzeba zrzucic ten tluszczyk a przynajmniej polaczyc z interwalami, bieganie, skakanka. A ja wtedy tylko cwiczenia na brzuch robilam tamilee i miesnie mi sie rysowaly ale za tluszczem

Cytat:

a jeszcze lepiej planowac na kartce co sie bedzie jadlo w ciagu dnia i twardo sie tego trzymac wtedy na pewno Twoje porcje beda takie jak powinny byc bo z gory beda przemyslane

a ja Kochane sie doczekalam!!!!! dzisiaj waga ruszyla i 700g w dol!!!
a nadprogramowego nabytego w zwiazku z przejsciem na SB 1,5 kg zostalo jeszcze tylko 800g! mam zamiar przegonic je w ciagu tygodnia

gratuluje spadku wagi, to zawsze tak cieszy
napewno bede zapisywac dzien wczesniej caly jadlospis, lubie miec diete, wtedy konkretnie wiem co jest i nie ciagnie mnie do slodyczy. Mam nadzieje ze z czasem wejdzie mi to w nawyk, bardzo mi sie podoba SB.

Widze, duzo dziewczyn narzeka na I faze, ja tylko jeden dzien slabo sie czulam, ale wtedy prawie nic nie zjadlam sama sobie zawinilam

Cytat:
Ewelko ja chodze do poczatkujacej grupy i nie zamierzam tego zmieniac bo mi godziny nie pasuja i dni jesli chodzi o zaawansowana. Zreszta rozmawialam z instruktorka, ze jesli zaczniemy cwiczyc jak nalezy to wcale nie potrzeba jakiegos zaawansowania zeby sie ladnie rozciagnac. Przede wszystkim wazne sa oddechy, skupienie i napinanie miesni a nie ilosc powtorzen, szybkosc czy stopien trudnosci Ale mysle, ze jak mialas problemy ze sciegnami to trzeba lekarza zapytac zeby krzywdy sobie nie zrobic.

masz racje, rozciaganie chyba nie dla mnie, rozmawialam z fijoterapeutka, jakies 2-3 miesiace stopa bedzie dochodzic do siebie, juz nie moge usiedziec na mejscu, chce zaczac sie ruszac choc przeraza mnie zwykly aerobik, no nie wiem juz mi sie wydaje ze lepiej pobiegac niz placic za to zeby skakac w miejscu
Stary 2010-04-01, 13:15   #4774
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

U nas tez od lat sie zmienilo wiele i rodzice juz zdrowiej i rozmaiciej jedza, zwlaszcza odkad tato zachorowal. Ale znam wiele osob, ktore uwazaja, ze przesadzam z tym zdrowym odzywianiem i dalej co niedziele tluka kotlety schabowe

Dziewczyny zamiescilam przepis na kulebiaczek dozwolony od drugiej fazy. Zachecam do wyprobowania. Jestem w trakcie przygotowywania barszczu czerwonego na zakwasie, ktory mysle, ze bylby dobrym jego dopelnieniem

KLIK
Stary 2010-04-01, 16:46   #4775
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze wiedziec a nie zawiere cukru?

Ten z lidla? Blee fuuuuj miałam go, nie ma cukru ale całą długą listę różnych E i słodzików, okropnie słodki, nie polecam.

a jeszcze lepiej planowac na kartce co sie bedzie jadlo w ciagu dnia i twardo sie tego trzymac wtedy na pewno Twoje porcje beda takie jak powinny byc bo z gory beda przemyslane

a ja Kochane sie doczekalam!!!!! dzisiaj waga ruszyla i 700g w dol!!!
a nadprogramowego nabytego w zwiazku z przejsciem na SB 1,5 kg zostalo jeszcze tylko 800g! mam zamiar przegonic je w ciagu tygodnia
Gratuluje

Cytat:
Napisane przez feline2 Pokaż wiadomość
Pół szklanki po czy przed ugotowaniem?

Ja mam płytę z Pilatesem... Chyba się przemogę i zacznę robić te ćwiczenia skoro są takie fajne A czy któraś z Was robiła może ćwiczenia Tamilee Webb?
Po ugotowaniu

Cytat:
U nas tez od lat sie zmienilo wiele i rodzice juz zdrowiej i rozmaiciej jedza, zwlaszcza odkad tato zachorowal. Ale znam wiele osob, ktore uwazaja, ze przesadzam z tym zdrowym odzywianiem i dalej co niedziele tluka kotlety schabowe

Dziewczyny zamiescilam przepis na kulebiaczek dozwolony od drugiej fazy. Zachecam do wyprobowania. Jestem w trakcie przygotowywania barszczu czerwonego na zakwasie, ktory mysle, ze bylby dobrym jego dopelnieniem

KLIK
Pysznie wygląda, ja mam przepis na taki podobny kulebiak, zawsze go robiłam na wigilię do barszczyku, może wygrzebię przepis i zrobię, jak czasu starczy. Zaraz zabieram się za pasztet fasolowy

Ahhh z tego wszystkiego zapomniałam napisać że u mnie NAPRAWDĘ waga drgnęła w dół po prawie 5 tygodniach ok 800 gram w dół

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2010-04-01 o 16:48
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 19:07   #4776
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Ewelko alez ten czas leci, juz na trzecim roku jestes! Ja ciebie wicaz z kafeterii kojarze Mozesz nam czasem jakas wiedze kosmetyczna sprzedac Zebysmy piekniejsze byly
chętnie dowiem się czegoś nowego i pożytecznego

Cytat:
dygotko pilates jest WSPANIALY! Zadne fitnessy Tbc czy Body Builidng sie nie umywaja. Chodzilam wiele lat na roznosci a efektu srednie wciaz. Pilates po kilku godzinach daje ci pieknie zarysowane miesnie, maksymalnie rozluznia i czyni cialo elastycznym jak plastelina. Jednak zanim tak sie stanie musisz nauczyc sie panowac nad swoim cialem, cwiczyc miesniami a nie nadwyrezac kosci, odpowiednio oddychac i caly czas kontrolowac pozycje ciala. Niesamowicie wysmukla cialo, jest jak toner. I w przeciwienstwie do innych cwiczen kladzie nacisk na inne partie brzucha niz miesien prosty, ktory zazwyczaj mamy odstasjacy od brzuszkow. Mi naprawde kilka ladnych zajec zajelo kontrolowanie tego miesnia aby nie wyskakiwal i zeby inne miesnie pracowaly. I powiem ci, ze jak sie skupisz i przylozysz to jestes porzadnie zmeczona wbrew powszechnej opinii. Dzis bylam na dwoch godzinach. Na drugiej godzinie juz mnie miesnie piekly z rozgrzania i rozciagalam bez problemu poza granice moich mozliwosci, bo wczesniej myslalam, ze pewne cwiczenia nie sa dla mnie do opanowania az w takim stopniu. Z czystym sercem polecam jako weteranka fitnessu, silowni, basenu. Teraz pilates i nordic walking to moje ulubione zajecia

Dziewczyny pieke dzis chleb, moze wrzuce przepis w trakcie swiat na zmaczny wizaz bo chlebek na zakwasie smaczny i zdrowy
ale mi smaka narobiłaś na te ćwiczenia w tym miesiącu pójdę na jedne zajęcia i zobaczę jak się będę na nich czuła-choć już wiem,że czasem te pierwsze zajęcia mogą trochę niezbyt pozytywnie nastawić,ale może mi się od razu spodobają

dziewczyny,mogłybyście mi nieco pomóc Mianowicie nie bardzo wiem co mam ćwiczyć by zgubić ciut tkanki tłuszczowej -zwłaszcza uda,pośladki,trochę bioderka i brzuszek (jestem typem gruszki chyba więc w górnej partii nie mam zbyt dużo tkanki tłuszczowej.Chciałabym zgubić i wówczas jakoś zarysować mięśnie. Na razie chodzę około półtora miesiąca na fitness i ubyło mi co najmniej 2 kg(dokładniej będę wiedziała w poniedziałek jak się zważę choć to będzie po świętach więc waga może być nieco zawyżona)
na fitness chodzę 2x w tyg. i miałam zwiększyć do 3x ale nie pasowały mi godziny więc teraz już wiem,że od maja zacznę chodzić na pilates jeszcze.
Czy wg Was,Waszej wiedzy i doświadczeniu to jak myślicie -może mi się udać i jakoś coś zrobić ze swoim ciałem do czerwca?Dużo czasu nie mam już późnawo się obudziłam niestety
i tak sobie pomyślałam po konsultacji z jedną z wizażanek,że powinnam spróbować dołożyć ćwiczenia siłowe ze 3x w tyg.Co sądzicie o pompkach,brzuszkach i wykrokach(na początku po 8 powtórzeń w 3 seriach):confus ed: Może to pomóc??Przyspieszy spalanie tk.tłuszczowej

a dziś głowa mnie rozbolała i nadal boli i jak wróciłam do domu to znowu nabrałam ochoty na słodycze.Końca świata nie będzie,ale zawiodłam się na sobie Tak sobie myślę,że może po świętach tak gdzieś w okolicy 12 kwietnia zaczęłabym 1 tydzień I fazy-myślę,że dłuższa byłaby bez sensu.Dobrze myślę??Druga faza myślę,że nie oduczy mnie chęci na słodkie;/
Muszę coś zrobić bo nie wiem czemu takie mam ciągi na słodkie w ciągu dnia nie głodzę się, do godziny 16 jadam jakieś 4 posiłki łącznie z przekąskami.
np
śn. placuszki naleśnikowe z serkiem wanilinowym i żurawiną
p.pół jogurtu owocowego z połową kostki sera chudego lub serek wijeski z warzywami/pestki słonecznika
o.pierś kuraka,fasolka szparagowa i kasza gryczana
p.banan
k.serek wiejski z warzywami albo serek homogenizowany

Świadoma jestem,że jem dużo węgli-i to chyba za dużo
Staram się nie jadać chleba,makaronu od 5 już dni

Strasznie się rozpisałam,ale proszę o jakieś rady,sugestie.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 19:22   #4777
zielonamorelka
Zakorzenienie

hej
Cytat:

ja zamiast ketchupu jem teraz koncentrat pomidorowy i nawet jak znajdziesz taki ketchup dietetyczny/light to sprawdz jeszcze czy nie zawiera cukru
mleko odtluszczone mozna jesc
nie,nie zawiera cukru ale mi osobiscie nie smakowal.a poza tym jest w bardzo niepraktycznej wysokiej szklanej butelce z ktorej nic sie nie da wyciagnac heh
kiedys kotlin mial bez cukru ale to chyba byla seria limitowana niestety
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 19:31   #4778
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

dygotka mam podobny problem, gruszka, choc gdybym miala wekszy biust to klepsydra jestem brzuch, biodra i uda, wiecej nie potrzebuje zeby zgubic z tego co wiem to interwaly czyli bieganie skakanka, tu chodzi o rozne tempo, tetno, moze byc nawet basen. Taki aerobik tez fajna sprawa. A na jaki chodzisz? przegladalam oferty, w jednym klubie fitness znalazlam karnet na 8 wejsc (czyli 2 razy w tygodniu) i kosztuje 99 zl, ale jest basic aerobik, fat burner no roznosci i jest nawet pilates, chyba sie skusze

ale napewno bede biegac i skakac na skakance
cwiczenia silowe, jasne ze tak! ja rok temu najwieksze efekty widzialam po 8 miutowkach, wpisz na youtube 8minute buns, legs, abs. Te na posladki daja niezly wycisk mam zamiar do tego wrocic, czyli interwaly + silowe, aeroby. najlepiej wszytsko polaczyc
Stary 2010-04-01, 19:46   #4779
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
dygotka mam podobny problem, gruszka, choc gdybym miala wekszy biust to klepsydra jestem brzuch, biodra i uda, wiecej nie potrzebuje zeby zgubic z tego co wiem to interwaly czyli bieganie skakanka, tu chodzi o rozne tempo, tetno, moze byc nawet basen. Taki aerobik tez fajna sprawa. A na jaki chodzisz? przegladalam oferty, w jednym klubie fitness znalazlam karnet na 8 wejsc (czyli 2 razy w tygodniu) i kosztuje 99 zl, ale jest basic aerobik, fat burner no roznosci i jest nawet pilates, chyba sie skusze

ale napewno bede biegac i skakac na skakance
cwiczenia silowe, jasne ze tak! ja rok temu najwieksze efekty widzialam po 8 miutowkach, wpisz na youtube 8minute buns, legs, abs. Te na posladki daja niezly wycisk mam zamiar do tego wrocic, czyli interwaly + silowe, aeroby. najlepiej wszytsko polaczyc
no ja też gdybym miała ciut większy biust to byłabym klepsydrą
odpisałam Ci na pw

Stary 2010-04-01, 20:04   #4780
karton
Zakorzenienie

ale tutaj ruch

Papraczku, właśnie moja mama zaczęła chodzić na pilates
zastanawiałam się czy by nie zacząć chodzić z Nią (ale się wstydzę oczywiście, wiesz - grubasss mode), a tu czytam taką pochlebną opinię w Twoim poście

Dygotko, nosisz aparat orto prawda?

Edytowane przez karton
Czas edycji: 2010-04-01 o 20:05
karton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 20:16   #4781
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
ale tutaj ruch

zastanawiałam się czy by nie zacząć chodzić z Nią (ale się wstydzę oczywiście, wiesz - grubasss mode), a tu czytam taką pochlebną opinię w Twoim poście

Karton-nie ma się co wstydzić-na golasa tam się przecież nie ćwiczy w przeciwnym razie to i ja bym nie poszła...basen między innymi dlatego odpada,że się wstydzę...Ale idź idź koniecznie i daj znać jak Ci się zajęcia podobają może Ci się spodobają i nabierzesz chęci by się jeszcze na jakieś zajęcia zapisać

wpadłam ostatnio na wątek aparatowców,ale nikt nie kwapił się z odp więc zrezygnowałam i raczej juz tam nie będę zaglądała-pytnaia powtarzają się niemal od 1 części wątku...
a aparat orto mam tzn górę zdjęłam po 20 miesiącach noszenia a za 2 tyg zdejmuję dół po 13 miesiącach noszenia
a Ty też zakładasz bo widziałam Cię w tamtym wątku a możesz mi napisać jaką masz wadę??Dodawałaś zdj w tamtym wątku?
Jeśli masz jakieś pytania to chętnie Ci odp(choć jutro jadę do domu i pewnie dopiero po świętach,ale odpowiedzieć odpowiem)

Stary 2010-04-01, 20:19   #4782
Acredo
Zadomowienie

Ale na święta będę mieć spadek aktywności diety ;/ W domu są kilogramy cukierków... rozpusta dla podniebienia jak i dla wagi

Ale za to dziś jakie pyszne gołąbki miałam na obiad Aż palce lizać
A jak wy dacie radę na święta? Robicie sobie dyspensę?
Stary 2010-04-01, 20:51   #4783
karton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Karton-nie ma się co wstydzić-na golasa tam się przecież nie ćwiczy w przeciwnym razie to i ja bym nie poszła...basen między innymi dlatego odpada,że się wstydzę...Ale idź idź koniecznie i daj znać jak Ci się zajęcia podobają może Ci się spodobają i nabierzesz chęci by się jeszcze na jakieś zajęcia zapisać

ok, pogadam z mamą i po Świętach postaram się z Nią wybrać...

wpadłam ostatnio na wątek aparatowców,ale nikt nie kwapił się z odp więc zrezygnowałam i raczej juz tam nie będę zaglądała-pytnaia powtarzają się niemal od 1 części wątku...
a aparat orto mam tzn górę zdjęłam po 20 miesiącach noszenia a za 2 tyg zdejmuję dół po 13 miesiącach noszenia
a Ty też zakładasz bo widziałam Cię w tamtym wątku a możesz mi napisać jaką masz wadę??Dodawałaś zdj w tamtym wątku?
Jeśli masz jakieś pytania to chętnie Ci odp(choć jutro jadę do domu i pewnie dopiero po świętach,ale odpowiedzieć odpowiem)

mi mimo wszystko ten wątek naświetlił wiele kwestii, teraz trochę przestałam czytać bo pierwsza konsultacja dopiero 28.04 a póki co więcej pytań nie mam, ale jakby co to nie zawaham się też uderzyć do Ciebie

zdjęcia nie umieszczałam, ale wadę mam niestety jedną z gorszych bo zgryz otwarty. nosiłam przez jakiś czas aparaty ruchome i fundę (takie paski z gumy się szyje) jak miałam ok 10 lat, ale niestety strasznie się buntowałam i bardzo skutecznie olałam temat krzycząc w końcu, że "to moje zęby i moje życie" i, że mają się odwalić
no nieźle.
mam szparę między górą a dołem ok 3mm, nie stykają się ze sobą jedynki, dwójki i dolna lewa trójka też nie dotyka "góry".
wyrosła mi też częściowo jedna ósemka (czy jest więcej ukrytych jeszcze to się okaże...) i zaczynam z nią i z wadą zgryzu kojarzyć taki dziwny dyskomfort i nacisk/ból szczęki, głowy...

stomatolog mi powiedział kiedyś, że ortodonta sto lat temu mnie na pewno straszył operacją szczęki (ta która kazała mi nosić tą maskę fundę, bo jak nie to...), ale niestety, google nie kłamią, wystarczy wpisać "zgryz otwarty leczenie" i operacja często jest nieunikniona. a to naprawdę wielka przeprawa, ryzykowna, inwazyjna i nawet nie chcę o tym myśleć ani mówić póki co.
jak się tak naczytałam to niemalże marzę o aparacie, hyraxie - wszystkim na raz
chociaż i w przypadku operacji aparat też zalicza się do leczenie, zwłaszcza, że chyba moim zębom trochę ciasno bo np dolna dwójka jest nasunięta trochę na jedynkę itp... blablabla.

szeroki temat, wiesz.
cieszę się, że już po wszystkim u Ciebie, uchhh
wybaczcie Plażowiczki ten esej "nie na temat" ^^
Stary 2010-04-01, 20:55   #4784
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:

ale mi smaka narobiłaś na te ćwiczenia w tym miesiącu pójdę na jedne zajęcia i zobaczę jak się będę na nich czuła-choć już wiem,że czasem te pierwsze zajęcia mogą trochę niezbyt pozytywnie nastawić,ale może mi się od razu spodobają

dziewczyny,mogłybyście mi nieco pomóc Mianowicie nie bardzo wiem co mam ćwiczyć by zgubić ciut tkanki tłuszczowej -zwłaszcza uda,pośladki,trochę bioderka i brzuszek (jestem typem gruszki chyba więc w górnej partii nie mam zbyt dużo tkanki tłuszczowej.Chciałabym zgubić i wówczas jakoś zarysować mięśnie. Na razie chodzę około półtora miesiąca na fitness i ubyło mi co najmniej 2 kg(dokładniej będę wiedziała w poniedziałek jak się zważę choć to będzie po świętach więc waga może być nieco zawyżona)
na fitness chodzę 2x w tyg. i miałam zwiększyć do 3x ale nie pasowały mi godziny więc teraz już wiem,że od maja zacznę chodzić na pilates jeszcze.
Czy wg Was,Waszej wiedzy i doświadczeniu to jak myślicie -może mi się udać i jakoś coś zrobić ze swoim ciałem do czerwca?Dużo czasu nie mam już późnawo się obudziłam niestety
i tak sobie pomyślałam po konsultacji z jedną z wizażanek,że powinnam spróbować dołożyć ćwiczenia siłowe ze 3x w tyg.Co sądzicie o pompkach,brzuszkach i wykrokach(na początku po 8 powtórzeń w 3 seriach):confus ed: Może to pomóc??Przyspieszy spalanie tk.tłuszczowej
Najpierw musisz zgubic sadelko o ile takie posiadasz czyli aeroby - duzo pocwiczen ale male obciazenie, tutaj super sa np. stepy, bieznia, rowerek, jogging. Tylko wlasnie male obciazenie i pedalowac az pot bedzie plynal. Jak sadelko pojdzie precz to cwiczenia na miesnie - ciezsze i wolniejsze. Duze obciazenie a malo powtorzen. Pilates bedzie swietnie rzezbil cialo

Cytat:
Napisane przez karton Pokaż wiadomość
ale tutaj ruch

Kartoniku ja dzis poszlam na dodatkowy pilates z pilkami Te cwiczenia sa boskie, wyniki rewelacyjne jesli naprawde oddychasz i prawidlowo i utrzymujesz sylwetke jak nalezy z caly czas podwinieta koscia ogonowa.
Uwaga techniczna - nie stroic sie w obcisle bluzki, nawet jak sie jest szczuplym, KAZDE najmniejsze sadelko widac jak na dloni i sie czlowiek krepuje. Na nogi moga byc legginsy ale bluzeczka dluzsza i niezbyt obcisla, skarpetki z absem

Bede piec pasztet z fasoli chyba
Stary 2010-04-01, 22:02   #4785
karton
Zakorzenienie

Cytat:
Kartoniku ja dzis poszlam na dodatkowy pilates z pilkami Te cwiczenia sa boskie, wyniki rewelacyjne jesli naprawde oddychasz i prawidlowo i utrzymujesz sylwetke jak nalezy z caly czas podwinieta koscia ogonowa.
Uwaga techniczna - nie stroic sie w obcisle bluzki, nawet jak sie jest szczuplym, KAZDE najmniejsze sadelko widac jak na dloni i sie czlowiek krepuje. Na nogi moga byc legginsy ale bluzeczka dluzsza i niezbyt obcisla, skarpetki z absem
dzięki za cenne rady moja wyrocznio sportowa (jak nie nordic to pilates )!

dygotko, wkleiłam na Aparatkach zdjęcie (http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4922), tam jest taki ruch, że jedna osoba coś odpowiedziała a później zostałam przytłoczona miliardem kolejnych postów. to forum może konkurować śmiało z tym o diecie Dukana
Stary 2010-04-02, 07:59   #4786
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
potwierdzam Tylko rzeczywiście trzeba wiedzieć jak ćwiczyć i robić to porządnie- odpowiednia postawa, brzuch cały czas napięty itp. Można się wtedy zmęczyć nawet przy takich z pozoru lekkich ćwiczeniach. I najważniejsze- to działa.
Ja póki co mam, można powiedzieć, przymusowy odpoczynek do ćwiczeń. Mam nadzieję, że wrócę do swojego fitness klubu za kilka miesięcy
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 08:29   #4787
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ahhh z tego wszystkiego zapomniałam napisać że u mnie NAPRAWDĘ waga drgnęła w dół po prawie 5 tygodniach ok 800 gram w dół
no ja rowniez gratuluje!!!!! klask i:

Cytat:
jak wróciłam do domu to znowu nabrałam ochoty na słodycze.Końca świata nie będzie,ale zawiodłam się na sobie Tak sobie myślę,że może po świętach tak gdzieś w okolicy 12 kwietnia zaczęłabym 1 tydzień I fazy-myślę,że dłuższa byłaby bez sensu.Dobrze myślę??Druga faza myślę,że nie oduczy mnie chęci na słodkie;/
Muszę coś zrobić bo nie wiem czemu takie mam ciągi na słodkie w ciągu dnia nie głodzę się, do godziny 16 jadam jakieś 4 posiłki łącznie z przekąskami.
np
śn. placuszki naleśnikowe z serkiem wanilinowym i żurawiną
p.pół jogurtu owocowego z połową kostki sera chudego lub serek wijeski z warzywami/pestki słonecznika
o.pierś kuraka,fasolka szparagowa i kasza gryczana
p.banan
k.serek wiejski z warzywami albo serek homogenizowany

Świadoma jestem,że jem dużo węgli-i to chyba za dużo
Staram się nie jadać chleba,makaronu od 5 już dni

Strasznie się rozpisałam,ale proszę o jakieś rady,sugestie.
no ja jak wiele razy pisalam to nie jestem zwolenniczka wracania na I fazie bo po co? skoro umiesz wprowadzic rygor na I to tak samo zrob na II powiedz sobie ze wzorowa IIFAZA i tyle!

co do jadlospisu to wg mnie troszke za duzo tego nabialu ktorys z posilkow serkowych zamienilabym na omlet z warzywami, wioczorem jakas rybka...
i pamietaj ze monotonnia w jadlospisie nie sprzyja chudnieciu!!!!

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
hej

nie,nie zawiera cukru ale mi osobiscie nie smakowal.a poza tym jest w bardzo niepraktycznej wysokiej szklanej butelce z ktorej nic sie nie da wyciagnac heh
kiedys kotlin mial bez cukru ale to chyba byla seria limitowana niestety
dziekuje Ci za opieni jak i Laurce!

Cytat:
Napisane przez Acredo Pokaż wiadomość
A jak wy dacie radę na święta? Robicie sobie dyspensę?
ja przygotowuje sobie potrawy dla siebie! robie sobie maly serniczek SB, do tego babeczke mala upieke wg przepisu Telika, do tego jajca faszerowane i stwierdzilismy ze zamiast tradycyjnego obiadu swiatecznego robimy grila wiec tez jakiegos cycka rzuce i ogramna miche salatki i bedzie git!

no to teraz sie witam
dzisiaj znow zanotowalam malutki spadek bo 200g ale jakby nie bylo waga sobie spada nie ukrywam ze bardzo mnie to cieszy!

ja wczoraj juz wszystko sobie posprzatalam, TZ upral mi wykladziny [ok 60m2] a dzisiaj w pracy tylko do 12 i biore sie za pieczenie i gotowanie
obiecalam Emilce ze przyjda po nia dzisiaj do przedszkola [bo zawsze to odbiera ja TZ albo moja mama bo ja za pozno koncze prace] wiec i spacerek 5km bedzie zaliczony
do tego postanowilam dzisiaj troszke popiscic. oczywiscie nie glodowka aby nie wstrzymac metabolizmu ktory po cichu musze stwierdzic ze chyba sie troszke rozbujal ale tak naprawde zmiescic sie w 800-1000kcal...

poki co milego dnia Wam zycze!

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 10:40   #4788
Katelicious
Zadomowienie

Coś dawno mnie tu nie było . Na drugiej fazie jestem już 5 dzień - jedyne co wprowadziłam z węglowodanów to kawałek chleba na śniadanie , nie czuję jakiejś większej potrzeby wprowadzania owoców, ryżu etc. Jednakże, dla urozmaicenia, zacznę jeść powoli owoce, brązowy ryż, makaron . Nie wiem czy chudnę <zepsułam wagę> ale b. dobrze się czuję - rano mam bardzo płaski brzuch, aż szkoda mi coś jeść bo od razu się powiększa . Wczoraj zjadłam parę kostek gorzkiej czekolady bo nie miałam siły na dalsze porządki w domu, ale z tego co wyczytałam można od czasu do czasu pozwolić sobie na 2 fazie na takie wygrzeszenie. Za to we wtorek byłam na zakupach i na obiad zjadłam kurczaka w sosie słodko-kwaśnym - to wydawało mi się najbardziej zgodne z 2 fazą.
Lecę szukać przepisów na ciasta

mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną

Katelicious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 10:50   #4789
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Dziewczyny, po miesiacu na Sb, ktory calkiem grzeczny nie byl ale staralam sie naprawde. Waze tylko 0,5 kg mniej ale mam @ wiec zwazesie tez jutro, moze woda w organizmie, sama nie wiem...

Ale za to czuje ze schudlam, waga 55,3 wzrost 166
talia z 74 cm (sic!) na dzien dzisiejszy 69 cm tu widze najwieksza roznice, kiedy sie myje, smaruje balsamem, czuje ze tegociala mniej, boczki znikaja talia sie pojawia (na jakis czas prawie zanikla bylam jak kulka )
biodra 95 bez zmian ale tu na spadek szybki nie licze, taka natura i nawet ja lubie
udo z 55 cm (!!!!! jak moglam dotego dopuscic) dzisiaj 53 cm
Stary 2010-04-02, 11:01   #4790
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, po miesiacu na Sb, ktory calkiem grzeczny nie byl ale staralam sie naprawde. Waze tylko 0,5 kg mniej ale mam @ wiec zwazesie tez jutro, moze woda w organizmie, sama nie wiem...

Ale za to czuje ze schudlam, waga 55,3 wzrost 166
talia z 74 cm (sic!) na dzien dzisiejszy 69 cm tu widze najwieksza roznice, kiedy sie myje, smaruje balsamem, czuje ze tegociala mniej, boczki znikaja talia sie pojawia (na jakis czas prawie zanikla bylam jak kulka )
biodra 95 bez zmian ale tu na spadek szybki nie licze, taka natura i nawet ja lubie
udo z 55 cm (!!!!! jak moglam dotego dopuscic) dzisiaj 53 cm
Ja tak samo nie chudnę, ale brzuch mam bardziej płaski (po obudzeniu się ), spodnie ze mnie zlatują - coś w tym musi być . Szkoda że nie zapisałam sobie tak ja Ty wymiarów byloby mi łatwiej ocenić czy naprawdę coś tam się zmienia, czy to tylko moja autosugestia . Trzymam kciuki za dalsze sukcesy

mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

Stary 2010-04-02, 11:04   #4791
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
tu widze najwieksza roznice, kiedy sie myje, smaruje balsamem, czuje ze tegociala mniej, boczki znikaja
mam tak samo wychodzę spod prysznica ucieszona. już mi się brzuch nie fałduje w 10 miejscach jak siedzę.

tylko dziewczyny, mam problem - zerowy apetyt. samo patrzenie na jedzenie powoduje u mnie mdłości zmuszam się oczywiście, ale po każdym posiłku chodzę jak struta... od kilku dni jedzenie mogłoby nie istnieć. na NIC nie mam ochoty
Stary 2010-04-02, 11:31   #4792
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
potwierdzam Tylko rzeczywiście trzeba wiedzieć jak ćwiczyć i robić to porządnie- odpowiednia postawa, brzuch cały czas napięty itp. Można się wtedy zmęczyć nawet przy takich z pozoru lekkich ćwiczeniach. I najważniejsze- to działa.
Ja póki co mam, można powiedzieć, przymusowy odpoczynek do ćwiczeń. Mam nadzieję, że wrócę do swojego fitness klubu za kilka miesięcy
???
mhhh a czemuż to??

Cytat:
Napisane przez Katelicious Pokaż wiadomość
Coś dawno mnie tu nie było . Na drugiej fazie jestem już 5 dzień - jedyne co wprowadziłam z węglowodanów to kawałek chleba na śniadanie , nie czuję jakiejś większej potrzeby wprowadzania owoców, ryżu etc. Jednakże, dla urozmaicenia, zacznę jeść powoli owoce, brązowy ryż, makaron . Nie wiem czy chudnę <zepsułam wagę> ale b. dobrze się czuję - rano mam bardzo płaski brzuch, aż szkoda mi coś jeść bo od razu się powiększa . Wczoraj zjadłam parę kostek gorzkiej czekolady bo nie miałam siły na dalsze porządki w domu, ale z tego co wyczytałam można od czasu do czasu pozwolić sobie na 2 fazie na takie wygrzeszenie. Za to we wtorek byłam na zakupach i na obiad zjadłam kurczaka w sosie słodko-kwaśnym - to wydawało mi się najbardziej zgodne z 2 fazą.
a czemu nie wprowadzasz węgli złozonych? one są bardzo ważne dla dobrego funkcjonowania organizu
czekolada a i owszem mozna ale to cukier prosty i trzeba uważać. lepiej skupić na produktach skrobiowych. (polecam wprowadzić owsiankę na poczatku, makaron z jakimiś warzywkami, ryż brązowy)
owoców tez nie ma co sie sie bac o ile wprowada sie zgodnie z planem. Ja wiem że to łatwo być na I fazie i wiecznie szybko tracic na wadze ale trzaba pamietac ze wolniej gubione kilogramy nie wrócą tak szybko. I właćiwą forma diety redukcyjnej jest faza II

Papraczku widze ze Ty szalejesz sportowo, jesteś moim guru noralnie:d
a pochwal sie co pichcisz na świeta, bo Ty zawsze masz fajne pomysły
Stary 2010-04-02, 11:37   #4793
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
???
a czemu nie wprowadzasz węgli złozonych? one są bardzo ważne dla dobrego funkcjonowania organizu
czekolada a i owszem mozna ale to cukier prosty i trzeba uważać. lepiej skupić na produktach skrobiowych. (polecam wprowadzić owsiankę na poczatku, makaron z jakimiś warzywkami, ryż brązowy)
owoców tez nie ma co sie sie bac o ile wprowada sie zgodnie z planem. Ja wiem że to łatwo być na I fazie i wiecznie szybko tracic na wadze ale trzaba pamietac ze wolniej gubione kilogramy nie wrócą tak szybko. I właćiwą forma diety redukcyjnej jest faza II
Jakoś po prostu nie miałam ochotę na wymienione przez Ciebie produkty, ale od dzisiaj zacznę je jeść . Co do tracenia na wadze to ja nie straciłam dużo, może z pół kg , więc to nie dlatego nie jem produktów skrobiowych, aby ciągle chudnąć, po prostu nie czuję takiej potrzeby . Więc od dzisiaj zaczynam jeść więcej węglowodanów . Dzięki za pomoc, nie pierwszy raz dajesz mi ogromną poradę

Edit: dzisiaj na 2 śniadanie zjem jabłko, a do obiadu dodam pół szklanki ryżu brązowego/makaronu .

Edit 2: a owsianka nie ma bardzo, bardzo dużo węglowodanów?

Edytowane przez Katelicious
Czas edycji: 2010-04-02 o 11:41
Stary 2010-04-02, 11:50   #4794
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Jakoś po prostu nie miałam ochotę na wymienione przez Ciebie produkty, ale od dzisiaj zacznę je jeść . Co do tracenia na wadze to ja nie straciłam dużo, może z pół kg , więc to nie dlatego nie jem produktów skrobiowych, aby ciągle chudnąć, po prostu nie czuję takiej potrzeby . Więc od dzisiaj zaczynam jeść więcej węglowodanów . Dzięki za pomoc, nie pierwszy raz dajesz mi ogromną poradę

:d

Edit: dzisiaj na 2 śniadanie zjem jabłko, a do obiadu dodam pół szklanki ryżu brązowego/makaronu .
no i super

Edit 2: a owsianka nie ma bardzo, bardzo dużo węglowodanów?
tak jak inne produkty skrobiowe, a najlepsze z jakimis owacmi jagodowymi (malinki, jagody, truskawki)
ninaad
Stary 2010-04-02, 11:56   #4795
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

ja owsianke jem codziennie, ae nieprzejmuje sie tym zbytnio, z rana,takaporcja wegli w sam raz. Jeszcze moje ulubione polaczenie z bananem to dopiero chyba zmodyfikuje troche swojjadlospic.Owsianka co drugi dzien, a w dni bez owsianki na obiad ryz/makaron, zastosuje sie do tabelki jak wprowadzac wegle.W koncu wszytsko mi sie w glowie zaczyna ukladac

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
mam tak samo wychodzę spod prysznica ucieszona. już mi się brzuch nie fałduje w 10 miejscach jak siedzę.
hahahahahahaha
az chce sie smarowac szczuplejsze cialo co? ja ostatnio taki masaz sobie zrobilam, boczki smarowalam kostkami na dloni (polecam niezle uczucie, skora zacerwieniona takma byc!) i zrobilam sobie siniaczki na boczkach

ja wymiary mam zapisane bo odchudzam sie od... stycznia 2009 i zawsze po wakacjach wracam do puktu wyjscia, tym razem powiedzialam koniec, chce wprowadzic nawyki zywieniowe do konca zycia,i ruch duzo ruchu!
Stary 2010-04-02, 12:09   #4796
Katelicious
Zadomowienie

Cytat:
ja owsianke jem codziennie, ae nieprzejmuje sie tym zbytnio, z rana,takaporcja wegli w sam raz. Jeszcze moje ulubione polaczenie z bananem to dopiero chyba zmodyfikuje troche swojjadlospic.Owsianka co drugi dzien, a w dni bez owsianki na obiad ryz/makaron, zastosuje sie do tabelki jak wprowadzac wegle.W koncu wszytsko mi sie w glowie zaczyna ukladac
A banany są dozwolone na drugiej fazie ?

Mi też powoli zaczyna się w głowie układać - w końcu wiem co i jak .
A z jakich płatków etc. robisz tą owsiankę? Szukam różnych propozycji, bo wstyd się przyznać, ale chyba nigdy nie jadłam takiej prawdziwej owsianki 'wieloskładnikowej' (jak coś to musli, otręby z mlekiem - tylko takie małe połączenia ).

Stary 2010-04-02, 12:11   #4797
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Cytat:

tylko dziewczyny, mam problem - zerowy apetyt. samo patrzenie na jedzenie powoduje u mnie mdłości zmuszam się oczywiście, ale po każdym posiłku chodzę jak struta... od kilku dni jedzenie mogłoby nie istnieć. na NIC nie mam ochoty
Dziewczyny jak pisze telik nie tedy droga, dostarczacieza malo kalorii i spowalniacie metabolizm. Nie schudniecie trwale bez weglowodanow i zima bedzie znowu 5kg do przodu. Nie ma tak, ze jest ochota na wegle czy nie ma - jemy je codziennie bo organizm potrzebuje energii i jesli jej nie dostarczycie bo nie macie apetytu to zaprocentuje to zwolniona przemiana materii. Koniec kropka. Cudow nie ma.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
???
mhhh a czemuż to??

Papraczku widze ze Ty szalejesz sportowo, jesteś moim guru noralnie:d
a pochwal sie co pichcisz na świeta, bo Ty zawsze masz fajne pomysły
To Ty masz fajne pomysly - ja jak stara baba kucharze moje kochane weglowodany na 1000 sposobow Upieklam wczoraj pasztet z fasoli z tego przepisu, ktory podawala laurka tylko zamiast dusic warzywa ugotowalam je z wyjatkiem cebulki i troche przyprawy zmienilam. Dzis bede robic galaretke drobiowa. Mam nastawiony zakwas na czerwony barszczyk do ktorego wczoraj upiekla znow cos ala paszteciki z kapusta kiszona. Kusi mnie jakies ciastko drobne, w sensie do pochrupania herbatniczkow. Moze ta idea zakielkuje SLinka mi leci na mysl co w tej Twojej przepieknej kuchni sie szykuje. Twoje dania sa zawsze takie roznorodne i wykwintne a ja tylko maka i maka! Ale taka dawka ruchu jakiej dostarczam mysle, ze usprawiedliwa te weglowodany. Waga 55,8kg, spodnie rozmiar mniejsze pomimo skoku wagowego i jestem zadowolona
Stary 2010-04-02, 12:21   #4798
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak pisze telik nie tedy droga, dostarczacieza malo kalorii i spowalniacie metabolizm. Nie schudniecie trwale bez weglowodanow i zima bedzie znowu 5kg do przodu. Nie ma tak, ze jest ochota na wegle czy nie ma - jemy je codziennie bo organizm potrzebuje energii i jesli jej nie dostarczycie bo nie macie apetytu to zaprocentuje to zwolniona przemiana materii. Koniec kropka. Cudow nie ma.
wiem, wiem. ja jem, zmuszam się. tylko, że mam straszny jadłowstręt. nie wiem czym to jest spowodowane odrzuca mnie od wszystkiego.
Stary 2010-04-02, 12:23   #4799
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
A banany są dozwolone na drugiej fazie ?

Mi też powoli zaczyna się w głowie układać - w końcu wiem co i jak .
A z jakich płatków etc. robisz tą owsiankę? Szukam różnych propozycji, bo wstyd się przyznać, ale chyba nigdy nie jadłam takiej prawdziwej owsianki 'wieloskładnikowej' (jak coś to musli, otręby z mlekiem - tylko takie małe połączenia ).
ja mam platki owsiane gorskie, z tesco,najzwyklejsze zalewam mlekiem, pod przykrycie i pecznieja,poźniej dodaje owoc, no bo w innej kompozycji to nie za bardzo mi smakuja

banana z tego co wiem to rzadko, aaaaaaaaaa sama nie wiem, jadlam tylko 2 razy . Jadlam raz ziemniaki, na I fazie watrobke bo cos mi sie pomylilo, wpadlo kilka niedozwolonych rzeczy, z niewiedzy

ja z kolei mam apetyt zawsze, i jem wegle jakos sie ich nie boje, tylko chyba za duzo porcji dodalam

Edytowane przez _Ewelka___
Czas edycji: 2010-04-02 o 12:25
_Ewelka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 12:24   #4800
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
wiem, wiem. ja jem, zmuszam się. tylko, że mam straszny jadłowstręt. nie wiem czym to jest spowodowane odrzuca mnie od wszystkiego.
Czasem efekt plaskiego brzucha i podswiadoma chec utrzymania go takim jaki jest a nastepnie obrzydzenie gdy po zjedzeniu on zaczyna odstawac sprawiaja, ze podswiadomie nie chcemy jesc zeby tego efektu nie zepsuc. Mam znajoma ktora tak ma i jak jej sie uda schudnac to twierdzi, ze malo je bo nie ma apetytu. Nastepnie zima 8kg do przodu i tak w kolko. Bedzie miala 30 lat i skora sie zbuntuje i nie bedzie elastyczna, pojawia sie rozstepy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości