|
|
#4891 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
![]() Kot wydrapał dziecku oczy bosssszzz dobrze, że nie wyrył pazurami swoich inicjałów żeby było wiadomo gdzie kata mordercy szukać na przyszłość..A odnośnie zabobonów to ja nic nie mówię.. Mi koleżanka zakazała włosów ścinać bo dziecko będzie miało krótki rozum To chyba jej matka musiała chodzić łysa w ciąży..Sorry ale nienawidze takiego gadania, aż mnie trzęsie na samą myśl że ktoś ma się odezwać z nowymi opowieściami czy kolejnymi zabobono-głopotami
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
heheeeekrotki rozum..... nieźle!! ostatnio odwiedzila mnie znajoma ktora stara sie o dziecko i malo z krzesla ni espadla jak zobaczyla ze nosze łancuszek na szyi! spanikowana byla na serio i zapytala: NIE BOISZ SIE ZE DZIECKO SIE OKRECI PEPOWINA? A W WIZJER PATRZYSZ???!!! tak patrze w wizjer, bo niewiem jaki mialoby to miec wplyw na dziecko... i oczywiscie uslyszalam ze urodze dziecko bez wlosow bo nei mam zgagi.... nie zamierzam wiazac czerwonych kokardek na raczkach dziecka ani innych czarow uprawiac... i ogolnie staram sie zyc w miare mozliwosci normalnie, posrod wielu nienormalnych teorii
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-04-01 o 16:54 |
|
|
|
|
#4894 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4895 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do skurczy przepowiadających; od mniej więcej 32 tygodnia są normą i nie ma co w związku z nimi panikować. trzeba je tylko obserwować, są charakterystyczne: ból podbrzusza i krzyża przypominające bóle menstruacyjne, napięcie brzucha, ale są nieregularne. jeśli obserwujecie, ze HB pojawiają się np co 1/2 h przez 24 h to potrzebna jest konsultacja lekarza, który ewentualnie kieruje do szpitala. u mnie czasami skurcze pojawiają się nawet co 5 minut ale nigdy nie trwa co dłużej niż godzinę, dwie i potem ustępuje. dlatego jeśli się pojawiają widzicie, że jest to więcej niż 1-2 skurcze to poobserwujcie jak są częste i jak długo trwają. zapobiegawczo, żeby nie kusić losu można wziąć nospę, położyć się i odpoczywać. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1828087 1]to mój teść jest lepszy. u nich w domu w zasadzie tylko teściowa teraz sprząta, chociaż ciężej pracuje (i więcej zarabia, dom utrzymuje ) bo zostali we dwoje. on palcem nie kiwnie. za to pija po kilkanaście herbat i kaw dziennie. jak już mu brakuje czystych szklanek i kubków, to wyciąga takie zakurzone, nieużywane, bez uszu, itd. a jak i te się skończą to czeka aż żona umyje i do tego czasu nic nie pije... Cytat:
Cytat:
co do wózka, to wizualnie jest ładny, ale zupełnie nie w moim guście i jak na moje potrzeby zupełnie niepraktyczny... Cytat:
mój synek w pierwszym dniu 30 tygodnia ważył 1190 g więc był nawet mniejszy od Twojego dzidka, nie ma się co martwić, wszystko jest ok
|
|
#4896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale z jakimiś przerwami czy jednostajny ból?
|
|
#4899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) myślę że wszystko bedzie dobrze i dzidzia jeszcze nam przytyje
|
|
#4900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie brzuch rośnie teraz w oczach więc Niunio też pewnie
|
|
#4901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też sie martwiłam że za mało waży a tu proszzee już 2 kg waży
|
||
|
|
|
#4902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tego mam niskie ciśnienie i głowa mi pęka. |
|
|
|
|
#4904 |
|
Zadomowienie
|
to tym bardziej się połóż w zaciemnionym pomieszczeniu, zrób sobie chłodny okład na głowę i kark, ewentualnie weź apap... lepiej nie doprowadzać do "rozwoju" takiego bólu... wiem coś o tym, parę razy nie chciałam wziąć tabletki a potem trzy dni byłam nieżywa. też mam niskie ciśnienie i mordują mnie migreny często.
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4906 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie sprzątania przez małża mego =- sprząta, sprząta, sam z siebie, to on jest porządnicki, a ja bałaganiara
![]() Odnośnie wagi w 30tc - jak najbardziej ok, średniak taki ![]() A ja byłam u fryzjera Z impulsu tak poszłam. Mam 2kolorowe pasemka, rudawe i czerwone, proste włosy i totalną asymetrię
|
|
|
|
#4907 |
|
Zadomowienie
|
odpoczywaj i niech już główka nie boli
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18293029]Odnośnie sprzątania przez małża mego =- sprząta, sprząta, sam z siebie, to on jest porządnicki, a ja bałaganiara ![]() Odnośnie wagi w 30tc - jak najbardziej ok, średniak taki ![]() A ja byłam u fryzjera Z impulsu tak poszłam. Mam 2kolorowe pasemka, rudawe i czerwone, proste włosy i totalną asymetrię [/QUOTE]zdjęcia poproszę
|
#4908 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18293029]... A ja byłam u fryzjera Z impulsu tak poszłam. Mam 2kolorowe pasemka, rudawe i czerwone, proste włosy i totalną asymetrię [/QUOTE]hm, intrygujące... może jakaś fotka?
|
|||
|
|
|
#4909 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18293029]
A ja byłam u fryzjera Z impulsu tak poszłam. Mam 2kolorowe pasemka, rudawe i czerwone, proste włosy i totalną asymetrię [/QUOTE]pokaż się. ![]() ja zostałam chwilowo bez kompa.. więc tylko z doskoku z lapka teściowej korzystam. ![]() Nowe mamusie: proszę o dane do listy na PW. ![]() a teraz zmykam. pa. |
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze, że niewiele napisałyście, dałam radę nadrobić
![]() mam teściów w domu, mniej więcej od południa i już mam dość, a trzeba przeżyć całe święta w jako takiej atmosferze... ![]() ale co by nie narzekać zbytnio, to pochwalę się, że teściowa przywiozła kilka markowych ciuszków upolowanych u siebie w lumpku. po świętach Wam pokażę ![]() za to książeczka z imionami, którą przywiozła to totalny niewypał... mam wrażenie, że "normalnych" imion prawie w niej nie ma. są za to takie kwiatki, jak np. Alfonsyna, Dzierżysława, Gryzelda, Jarochna, Krzesisława, Mara, Pęcisława, Trzebosława... |
|
|
|
#4911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Ano zwyczajnie. Nie wychodzą. Robiłam 5 razy. Zawsze są twarde, zbite i ogólnie nieciekawe.
![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
A znajoma ta ile ma lat, 70? ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Dziewczyny - pisząc o bólu krocza, które miejsce macie na myśli dokładnie? Ja ostatnio mam wrażenie ucisku, rozciągania, rozpychania... dokładnie od spodu, jakby kości miednicy od dołu. Nie wiem, rozchodzą się czy co... ? |
|
|
|
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
ja czuję raczej od góry, ale zdecydowanie ucisk i rozchodzenie, ból straszny jakby mi miało zaraz wszystko popękać w środku. kości miednicy się rozchodzą i stąd ten ból... przeszło mi na jakiś czas a teraz znów się zaczęło
|
#4914 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No to mnie pocieszyłaś z tą torbą. Oczywiście dziś też z mojego pakowania nic nie wyszło. Chociaż torbę mam i nawet ją w zeszłym tygodniu uprałam Może odłożę to na po Świętach.Ja to wogóle zawsze jak gdzieś się pakuję robię to na ostatnią chwilę... kurde mam nadzieję, że w tym wypadku nie będę latać w popłochu między skurczami ![]() Cytat:
Cytat:
a tego o zgadze to nie słyszłam jeszcze idąc tym tropem moje dziecię będzie mega włochate ![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18294473] ja zostałam chwilowo bez kompa.. więc tylko z doskoku z lapka teściowej korzystam. ![]() a teraz zmykam. pa.[/QUOTE] Lea jak ucho? Cytat:
![]() a ja miałam kiedyś w dzieciństwie świnkę morską o tym uroczym imieniu ![]() Cytat:
![]() Te bóle utrzymywały się tak mniej więcej od 28 do 32 tc. Od tamtej pory spokój, póki co. Dobranoc! |
||||||
|
|
|
#4915 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny o poranku!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18286216]Wózek teoretycznie ładny, ale dla mnie do niczego - niepraktyczny wcale. Gdzie bym takim pojechała? Po domu tylko, na ulicę nie. Nie wspominając o jakiejś wyprawie na łono natury.[/QUOTE] Rzeczywiście design ładny, ale tak tylko do parku, gdzie są alejki asfaltowe, a poza tym raczej mało praktyczny. Może nam się za mało podoba bo u nas pomimo tego co inni myślą mamy wiele zieleni na Śląsku i wolimy modele bardziej praktyczne. Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18293029]Odnośnie sprzątania przez małża mego =- sprząta, sprząta, sam z siebie, to on jest porządnicki, a ja bałaganiara [/QUOTE]Mój też jest porządnicki "na zewnątrz" że tak powiem - podłoga musi być czysta etc., ja zaś wolę mieć porządek w szafkach i tak się już parę lat uzupełniamy. A ciąże lubię przede wszystkim za to że sprzątać nie muszę Cytat:
Cytat:
Cytat:
A my wczoraj byliśmy u ginki na wizycie. Na szczęście szyjka przez ostatni miesiąc się nie skróciła, ale ponoć od środka troszkę się zaczyna otwierać. Dalej mamy przykaz wylegiwania się na kanapie. Następna wizyta za dwa tygodnie. Tylko przybyło mi już 15kg Apetyt straciłam po takiej wieści, a tu się zapowiedziała na sobotę teściowa z samymi pysznościami.Dziewczyny myślałyście o znieczuleniu przy porodzie?? Mi lekarka mówiła, że po nim są ponoć jakieś masakryczne bóle głowy, a poza tym dają je dopiero przy rozwarciu 5 cm więc i tak że tak powiem połowa bólu do przeżycia i nie wiem teraz?? ![]() A i jeszcze zapomniałam napisać że chcieliśmy wczoraj zamówić wózek, a jak weszliśmy do sklepu to ten model był akurat na stanie i wzięliśmy go od ręki. Kolejny zakup z głowy
Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-04-02 o 07:25 |
||||
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka - na muffiny to zapraszam do siebie
![]() Szaja - dawaj foty co do tych imion - nawet nie wiedziałabym jak to zdrabniać [zaraz jadę z teściami na targ... ]
|
|
|
|
#4917 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak mu powiem co ma zrobić, to zrobi i na ogół jak już się weźmie do sprzątania to jest bardziej dokładny niż ja, np. zawsze odkurzając czy myjąc podłogę odsunie kanapę, na co ja zazwyczaj nie mam siły i czasu. Ale rozwala mnie ta duma w stylu "patrzcie ja mężczyzna posprzątałem" ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18282838]Małe psy również gryzą Koty skaczą i drapią. Ptaki się drą i spać nie dają. Króliki puszczone samopas srają, gdzie popadnie. I tak dalej.A nad tym wszystkim musi królować zdrowy rozsądek. Przecież nie zabronię dziecku raczkować w obawie, że nie daj Bóg zeżre kocią sierść...[/QUOTE] Heh zapomniałyście o ptasiej grypie itp. Cytat:
imiona bajkaCytat:
Cytat:
Gratuluję zakupu wózka ![]() Cytat:
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Staropolskim obyczajem, dużo szynki życzę z jajem, niech zające i barany pospełniają Wasze plany. Niech to będzie czas uroczy, życzę wszystkim Wielkiej Nocy.
http://www.zyczeniawielkanocne.yoyo.pl/zyczenia.swf |
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
to może zrobię ankietę
|
|
|
|
#4920 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a ja mam zupełnie inne bóle. boli mnie ta kość, centralnie z przodu, to właśnie ta łonowa chyba. zwłaszcza jak za dużo chodzę albo zrobię za duży krok... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

dobrze, że nie wyrył pazurami swoich inicjałów żeby było wiadomo gdzie kata mordercy szukać na przyszłość..

Apetyt straciłam po takiej wieści, a tu się zapowiedziała na sobotę teściowa z samymi pysznościami.
Koty skaczą i drapią. Ptaki się drą i spać nie dają. Króliki puszczone samopas srają, gdzie popadnie. I tak dalej.