Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-01, 21:06   #4891
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Od jutra zaczynam 26 tydzień i nie wiem z jakiego konkretnie powodu ale zaczęłam panikować i taki wewnętrzny niepokój czuć
Tak to jakoś we mnie uderzyło

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 21:10   #4892
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Od jutra zaczynam 26 tydzień i nie wiem z jakiego konkretnie powodu ale zaczęłam panikować i taki wewnętrzny niepokój czuć
Tak to jakoś we mnie uderzyło
U mnie 26 i 1.. paniki chyba ni ma jako takiej.. ale

dzis w szpitalu spotkalam lekarke :/ tą od "jak sobie zrobilas to musisz cierpie"
I prawie sie pozygałam na jej widok!

Wiecej z dzisiejszej wizyty w szpitalu. A tak to wszystko trzyma, szyjka ok, macica wysoko, lozysko tez ok, glowka wychodzila na 27tydz 2 dz wiec sie zdziwilam bo zawsze wychodzi ze dzidzia jest 1,5 tyg mlodsza, a tu wychodzi ze szkrab ma glowe na tydz wieksza . Ale reszty nie mierzyl wiec nie wiem ile wazy nawet.
Mial dzis duzy przemial, w locie mnie "zalatwil", ja jeszcze sie ubieralam obok a juz wjezdzala babka na lozku na usg.. smig mig. Ale byle ok
I jak zawsze magnez, nospa jak cos (choc nie wiem ile razy), bad krwi moczu glukozy zrobic predzej, wiec jakby nie bylo jednak poczekam sobie na ta wizyte na 27 kwietnia dopiero.. no trudno..
A i dzidzia niby glowka na dol juz jest.. Dziwne, teraz to ja juz sama nie wiem gdzie i czym mnie kopie szturcha itp..

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2010-04-01 o 21:14
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 21:14   #4893
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak to jest z tymi skurczami?
Mam często ból zbliżony do bólu przed okresem (w dolnej części brzucha, przy jajnikach) ale to nie przypomina żadnych skurczy...
Gdzieś przeczytałam, że taki ból to właśnie te skurcze ...
Proszę opiszcie jak wyglądają Wasze skurcze?
Nie wiem czy cie to pocieszy czy nie ale mnie od kilku dni strasznie pobolewa lewy jajnik- przy okresie też tak nieraz miałam a mimo wszystko wydaje mi sie że jest ok i ten ból spowodowany jest tym że teraz najbardziej intensywnie zaczyna nam rosnąć i naciągać sie brzuszek Uspokaja mnie to że jeśli dobrze pamiętam to w pierwszej ciąży też tak miałam i właśnie przez te ostatnie miesiące najbardziej mnie wszystko bolało i naciągało się a skurcze te podczas których rodziłam troszkę inaczej wyglądały
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 21:17   #4894
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Bartuś ładne imię i w sumie to dobrze mi się kojarzy...
no mi tez sie podoba ale wlasnie mi maz uswiadomil ze przeciez syn jego siostry tak ma

Cytat:
Wkraczając w 22 tydzień Niestety zdjęcie robione telefonem komórkowym, ale trochę podrasowane
slodko

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

dzis w szpitalu spotkalam lekarke :/ tą od "jak sobie zrobilas to musisz cierpie"

Wiecej z dzisiejszej wizyty w szpitalu. A tak to wszystko trzyma, szyjka ok, macica wysoko, lozysko tez ok, glowka wychodzila na 27tydz 2 dz wiec sie zdziwilam bo zawsze wychodzi ze dzidzia jest 1,5 tyg mlodsza, a tu wychodzi ze szkrab ma glowe na tydz wieksza . Ale reszty nie mierzyl wiec nie wiem ile wazy nawet.
Mial dzis duzy przemial, w locie mnie "zalatwil", ja jeszcze sie ubieralam obok a juz wjezdzala babka na lozku na usg.. smig mig. Ale byle ok
I jak zawsze magnez, nospa jak cos (choc nie wiem ile razy), bad krwi moczu glukozy zrobic predzej, wiec jakby nie bylo jednak poczekam sobie na ta wizyte na 27 kwietnia dopiero.. no trudno..
A i dzidzia niby glowka na dol juz jest.. Dziwne, teraz to ja juz sama nie wiem gdzie i czym mnie kopie szturcha itp..
no i cie nie zostawil dobrze ze wszystko ok. no i ja tak podejzewalam ze moja dzidzia juz glowka w dol jest a maz mowi ze chyba za wczesnie a skoro twoj synus juz to nasz tez juz moze byc
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 21:18   #4895
Basia84
Rozeznanie

u nas dzien mija dzis na zakupach ubranek i kupilismy juz nawet do chrztu (na zdjeciu wydaje sie ogromne ale bedzie w sam raz) mamy taki sklep co go za miesiac zamykaja i ubranko z 40 na 5$!! wiec zal bylo nie brac a w pogodzie dzis 28C!!!!! w cieniu!!!!!!

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-04-01 o 22:07
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 21:22   #4896
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

a co myslicie o imieniu Bartuś?
Bartosz czy Bartłomiej?
Mój M ma na imię Bartosz

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 21:24   #4897
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
No wlasnie jeden jedyny centymetr...to ja nie wiem czym Ty sie martwisz. Jezeli tylko waga swiruje, a po obwodach nie widac wiele to tylko sie cieszyc.

Dziekuje dzis o wiele lepiej, wczoraj myslalam ze wyladuje w szpitalu, baaaardzo ale to baaardzo pieklo mnie w brzucha, do tego mialam jakies rewolucje zoladkowe. Na szczescie dzis juz wszystko przeszlo...malenstwo fika, ja odpoczywam i jest ok.

Sport to cale moje zycie po 15:00
o wiele latwiej jest mi na codzien, mniej dokuczaja mi plecy, a i kondycja tak latwo sie nie poddaje...To smieszne...ale cialo wyrywa sie do przodu, chcialoby sie cos szybciej, lepiej robic a rozum stopuje...
W koncu mam zagrozenie i musze baaardzo uwazac.
Energii mam za dwoje i niestety bardzo sie mecze w takiej sytuacji
Masz rację odpoczywaj jak najwięcej i nie forsuj sie za bardzo, po porodzie przyjdzie na to czas jeszcze się nabiegamy i naruszamy przy tych naszych maleństwach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 21:25   #4898
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Bartosz czy Bartłomiej?
Mój M ma na imię Bartosz
Bartłomiej Bartosz nie za dobrze mi sie kojazy
Stary 2010-04-01, 21:25   #4899
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
hm ja od usg ,

a reszta mamus????jak liczycie tygodnie od miesiaczki czy usg ( zaplodnienie)
Ja licze wg USG W pierwszej ciąży było bardziej wiarygodne
Stary 2010-04-01, 21:25   #4900
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy cie to pocieszy czy nie ale mnie od kilku dni strasznie pobolewa lewy jajnik- przy okresie też tak nieraz miałam a mimo wszystko wydaje mi sie że jest ok i ten ból spowodowany jest tym że teraz najbardziej intensywnie zaczyna nam rosnąć i naciągać sie brzuszek Uspokaja mnie to że jeśli dobrze pamiętam to w pierwszej ciąży też tak miałam i właśnie przez te ostatnie miesiące najbardziej mnie wszystko bolało i naciągało się a skurcze te a podczas których rodziłam troszkę inaczej wyglądały
to dobra informacja

Stary 2010-04-01, 21:25   #4901
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
no i cie nie zostawil dobrze ze wszystko ok. no i ja tak podejzewalam ze moja dzidzia juz glowka w dol jest a maz mowi ze chyba za wczesnie a skoro twoj synus juz to nasz tez juz moze byc
Szczescie ze nie zostawil... widac nie bylo nic az tak niepokojacego.. ale dzis byl niezle odjechany tyle na glowie.. i tak sie okazalo ze jak przyjechalam musialam na niego czekac. Mial byc od rana a jak ja dzownilam po 12 to jeszcze do pracy nie dotarl
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 21:26   #4902
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
oj Bartosz to bardzo fajne imię

Stary 2010-04-01, 21:28   #4903
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
oj Bartosz to bardzo fajne imię
mi sie kojazy z zarozumialym synalkiem dyrektorki mojej podstawowki stare dzieje ale w glowie zostaje.
Stary 2010-04-01, 21:30   #4904
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

Przed chwilą mój 19 letni sąsiad przyniósł mi karton danonków, powiedział, że dla małego dostał od kogoś bardzo dużo i nie przejadłby tego.Fajnego mam sąsiada nie
O proszę , taki młodzieniec a juz wie czego potrzebuje kobieta w ciąży, pozazdrościć sąsiada!!!! a tak swoja drogą to pewnie jego kobietka jak będzie w ciąży to dobrze będzie z nim miała
Stary 2010-04-01, 21:33   #4905
aniaa22
Zakorzenienie

ide spac bo maluch wariuje znowu i chyba mi brzuch zaraz rozerwie. ja to nie wiem czemu moj synus mnie tak nie lubi ze tak mnie kopie
dobranoc mamuski

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 21:35   #4906
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Uff padam na twarz reszta jutro czyli pisanki, szynka, koszyczek na sobotę i pokój jeszcze przetrzeć bo na ciemych meblach bardzo widać kurz.
bassienkaw super zdjęcie normalnie jak z matrixa
idealnecialo u mnie jeszcze mała się nie obróciła zobaczymy za trzy tygodnie.
Jeszcze przed chwilą przymierzałam swoje wiosenne żakiety i ........ żaden się ie dopina tylko jeden na pierwszy guzik ale ledwo, lewdo chyba zostają mi dłufie grubsze swetry,

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 21:40   #4907
muminek88
Zadomowienie

Cytat:

moj gin powiedzial, ze rower jest ok....oczywiscie w ciazy o prawidlowym przebiegu.
no moj tez,w sumie pytalam o stacjonarny bo na nim jezdzilam dopoki mi brzuch nie przeszkadzal :P

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Kochane koleżanka podrzuciał mi gazety o dzidzich i właśnie przeglądam i rzuciły mi się dwa tematy na które kiedyś była dyskusja na wątku pozwolę sobie zacytować: "Układaj malca na boku zwłaszcza jeśli ma zostać samo w pokoju. To zdecydowanie bezpieczniejsza pozycja - jeśli się szkrabowi uleje , nie zakrztusi się mlekiem. Pod plecki podłóż mu zwini,etą pieluszkę. Jeśli jesteś cały czs obok, możesz położy go na wznak. Nigdy nie kładź dziecka do snu na brzuszku- w tej pozycji mogłoby mieć problemy z oddychaniem. Co więcej - spanie na brzuchu sprzyja wystąpieniu bezdechu" i drugi "Mineły już czasy kiedy maluchy od razu po urodzeniu ciasno zawijano w becik. Dziś wszyscy lekarze są zgodni: dziecko powinno mieć swobodę. Przykrywaj je lekką kołderka dokładnie podwiniętą za materac z trzech stron (powstaje coś rodzaju budki). Malec będzie mógł się swobodnie przewracać, poruszać rączkami i nóżkami. Co więcej ciasny becik źlw wlywa na stawy biodrowe szkraba. Jeśli jednak twoje malństwo jest niespokojne, dużo płacze i budzi je najmniejszy hałas, przez jakiś czas (góra miesiąc) zawijaj je w rożek. Ułóż malca w nim na boku. Zwłaszcza noworotki lubią taki "kokon", daje im poczucie bezpieczeństwa bo przypokmina warunki życia w twoim brzuchu."
aniaa ja mam super przepis zawsze z niego robię jest przepyszne
http://www.mniammniam.com/p.php?p=5854
no dobrze jest klasc w rozne strony zeby glowka sie dobrze uksztaltowala a nie tylko na pleckach...

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy was też tak piersi bolą, bo mnie tak ,,,,,ze czasem nie mogę , takie uczucie jak by pokarm napływał ale to za wcześnie.W pierwszej ciąży tak nie miałam ,a siara pojawiła się dopiero koło 7miesiąca no i tak nie bolało.
mnie w pierwszej bolaly strasznie a teraz nie ale rosna w zastraszajacym tempie
Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
ja właśnie wyszłam z wanny i jakoś tak spać mi się niechce.
Dzisiaj oglądałam zdjęcia z ostatniego weekendu i mówię do męża że na tym zdjęciu wyglądam jak pulpet, a mój kochany synuś do mnie taki tekst " Mamo przecież ty teraz jesteś gruba jak pulpet"szczena mi opadła. Albo ostatnio też mówi " tato mam nadzieję że to będzie chłopak , ale będzie solidarność męska w domu" No ja niewiem skąd takie teksty. Ale zawsze przyjdzie i przytula się do brzuch i mówi że już kocha naszą "fasolę"
ja sie tez boja tej solidarnosci,ich 3 a ja sama :P

Cytat:
U mnie 20 tydzien i 4 kg na plusie, brzuszek ma juz 84 cm...
Dzieki musteli rozstepow brak.
wiesz ja w poprzedniej do 38 tyg nic nie mialam,cieszylam sie ze kremy pomogly a potem cala popękalam wiec nie chce cie straszyc ale nie ciesz sie za wczas

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Hmmm... a wiecie, że ja przytyłam 1 kg a to już 20 tydzień?
Gin powiedział, że mam się tym nie martwić i że to lepiej dla mojego kręgosłupa. Dziecko ze mnie wysysa to czego potrzebuje widocznie.
no ja w poprzedniej do 20 tyg nie przytylam nic a potem 11 kg ale po porodzie 5 zostalo :/

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Co do ciast na święta- ja robię:

2 mazurki- jeden z tofi, a drugi czekoladowy
sernik
karpatkę
babkę gotowaną
bananowca z bitą śmietaną
blok czekoladowy
orzechowca czy tam snickersa i to chyba tyle...

W tym roku nie robimy aż tak dużo, bo ostatnio pełno ciasta u nas zostaje, nie wiem czemu...
nie wiesz czemu??a kto to ma przejesc :P

Cytat:
SialaBala a ja myslalam ze u nas duże niedoplaty... wiesz prawde mowiac wolalabym placic wiecej zaliczek i byloby lepiej... nie musialabym potem ogromniastych kwot placic... pocieszam sie,ze teraz powinno byc troche mniej... bo normalnie co pol roku rozliczenia przychodza, a to za wode bylo za 9 miesiecy...
my mamy miec w czerwcu i sie boje bo to pierwsze rozliczenie odkad tam mieszkamy

Cytat:

[/COLOR]a co myslicie o imieniu Bartuś?
piekne,ale mojemu sie niestety nie podba

ktos cos pisal tez o pileegnacji synka...to nic skomplikowanego, mnie bardziej by dziewczynka przerazala, ma wiecej tych wszystkich zakamarkow i wogole...

a tak pozatym to w koncu zazegnalismy chprobska, net mi szwankuje, urlop w pl za szybko ucieka, cale dnie jezdzimy albo jestesmy z malym na dworze
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 21:42   #4908
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Papeteria super ta sukienka!! Muszze sie wybrac do orsaya w takim razie.

Powiedzcie mi jak rozwiazujecie problem swiat z tz-tami? U mnie wczesniej nie bylo bo zawsze jakos pracowalam, wiec tz byl ze mna i z moja rodzina wtedy kiedy ja bylam na swieta a pozniej jechal do swoich rodzicow ok. 300km, ale teraz powstal problem bo mama tz powiedziala, ze psa nie chce na swieta bo nie chce sciagac dywanow(jest mega pedanka) mielismy razem jechac do nich na swieta, ona sobie wymyslila,ze psa nie chce czytaj: zeby go podrzucic do mojej mamy, ale moja mama chora jest a po zatym nie jest dogsiterka dla jej widzimisia!!! Tz oswaidczyl, ze w takim razie on sam pojedzie niestety nie przeszlo to u mnie i oswiadczylam mu, ze ja swiat sama nie bede spedzac!! Ja po prostu tego nie widze co dziecko bedzie i on zostawi mnie z dzieckiem i do mamusi na swieta poleci? Tak to sobie moze nigdy juz nie wracac i z mamusia sobie zyc! Po kilkudniowej awanturze oswaidczyl, ze zostajew domu, ale jego cudowna mamusia powiedziala, ze psa juz nigdy nie chce miec pod swoim dachem(zawsze byl tylko dywany sciagala) i dodala, ze ja tez nie musze przyjezdzac! Dla mnie to chore jest bo jak sie urodzi dziecko to co jednych dziadkow nie bedzie mialo, ale w sumie moze to i lepiej jak taka babcie ma miec. Tylko ja nie potrzebnie sie wkurzam i placze.
Przykra ta cała sytuacja Sama nie wiem co Ci poradzić, szkoda tylko twojego płaczu i nerwów, z tego co widze to teściowa nie jest tego warta, dlaczego tylko ty masz z nich wszystkich iść na kompromis???Może ona też by się czasem dostosowała
Głowa do góry kochana i tak trzymaj, nie daj na sobie wymuszać kompromisów!!!!
Stary 2010-04-01, 21:43   #4909
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie kojazy z zarozumialym synalkiem dyrektorki mojej podstawowki stare dzieje ale w glowie zostaje.
wiem jak to jest Też mam swoje skojarzenia
Nie namawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 22:15   #4910
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Mam.
Nie teraz to on nie pojedzie abym ja sie czula winna, a jesli pojedzie to niech nie wraca i z mamusia sobie zamieszka.
Wczoraj powiedzial, ze rodzicow ma sie tylko jednych...to niech spada.
Jak to mówią lepiej późno niz wcale, komu jak komu ale Tobie to normalnie życzonka złożyć muszę a że dopiero tak późno nadrabiam zaległości to przyjmij proszę te szczere życzenia urodzinowe:

D użo zdrowia, szczęścia,miłości,powodze nia w życiu osobistym,szybkiej zgody ze swoją drugą połową Spełnienia Wszystkich Najskrytszych marzeń oraz "łatwego " i szybkiego porodu no i zdrowego maleństwa!!!!

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

Wizyta szybka i konkretna Ważne że wszystko ok. Ja ostatnio nad tym samym sie zastanawiałam skoro dzidzia jest juz ułożona główką w dół a ciągle sie kręci we wszystkie strony to czy ona "powraca" żeby byc znów główką w dół? , z Martynką jak byłam w ciąży to się nad tym nie zastanawiałam ale teraz mnie to ciekawi.

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
no mi tez sie podoba ale wlasnie mi maz uswiadomil ze przeciez syn jego siostry tak ma

slodko

Pewnie jest już główką w dół, moja mała na wizycie w 21 tygodniu juz była odwrócona

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
u nas dzien mija dzis na zakupach ubranek i kupilismy juz nawet do chrztu (na zdjeciu wydaje sie ogromne ale bedzie w sam raz) mamy taki sklep co go za miesiac zamykaja i ubranko z 40 na 5$!! wiec zal bylo nie brac a w pogodzie dzis 28C!!!!! w cieniu!!!!!!
Ubranko ślicznusie, mały elegancik będzie a pogody to zazdroszę!!!
Stary 2010-04-01, 22:39   #4911
niezawsze
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny jeszcze raz za zyczenia!!!!

To poszalalam troche na zakupach sobie 2 bluzki i ta sukienka co Papeteria kupila normalnie jakby szyta na miare!!! Rajstopki ciazowe i ciasto kupilam bo znajomi byli na ciachu prezent dac-> kolejna bluzke ciazowa z hm mama Wrocilam po zakupach do domu i tz zaczal przepraszac i mowic, ze on mi odda za zakupy kase i bardzo mu sie podobaly ciuszki. Jutro wam wkleje bo dzis juz mi sie zdjec nie chce robic.

W orsayu dali mi 20zl ponad rabatu jak im powiedzialam, ze mam urodziny dzis
Aaaaaaaaa i w carrefourze mnie przepuscili w kasie z pierwszenstwem bez problemu i pani nawet zawolala kasjerka

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 22:42   #4912
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Jedna jedyna zauważyła moją nieobecność
Miałam Wam wkręcić, że mi wody odeszły i miałam szybki poród ale uznałam, że to hardkorowy żart PrimaAprilisowy
nawet niech Ci do glowy nie przyjdzie takich zartow robic nam tutaj

Cytat:
Mala elegantka bedzie a jak zobaczylam, ze caly zestaw (spodnie, bluzeczka i kurteczka) przecenione z $37 na $7.50, to ani sekundy sie nie zastanawialam

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Uff padam na twarz reszta jutro czyli pisanki, szynka, koszyczek na sobotę i pokój jeszcze przetrzeć bo na ciemych meblach bardzo widać kurz.
bassienkaw super zdjęcie normalnie jak z matrixa
idealnecialo u mnie jeszcze mała się nie obróciła zobaczymy za trzy tygodnie.
Jeszcze przed chwilą przymierzałam swoje wiosenne żakiety i ........ żaden się ie dopina tylko jeden na pierwszy guzik ale ledwo, lewdo chyba zostają mi dłufie grubsze swetry,
Zwolnij moze troszke znaczy sie zrob tyle, ile dasz rade. Ja sobie caly czas to powtarzam, ze dzidzius teraz najwazniejszy, a nie tam jakies nieumyte okna

basia kocham Stany za takie przeceny wlasnie
idealnecialo to corka powiedziala! ale nie przejmuj sie, pewnie i tak nie rozumie nawet do konca, co mowila
serduszko ja tyg ciazy licze od usg, gdyz jest bardziej miarodajne w moim przypadku, tak to mialabym juz 32 tc
vette odpoczywaj, odpoczywaj
niezawsze a widzisz, dzien sie dobrze konczy

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-04-01 o 22:43
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 22:42   #4913
niezawsze
Zakorzenienie

Dzieki Jusdan

Alguien sliczne ubranka!
Basia Twoj komplecik slodziutki na komunie i jaki tani!

Ide spaciu bo juz chce jutra aby zalozyc nowe ciuszki taka zadowolona jestem z nich, ze szok

Maciuś
Stary 2010-04-01, 23:00   #4914
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Dzieki dziewczyny jeszcze raz za zyczenia!!!!

To poszalalam troche na zakupach sobie 2 bluzki i ta sukienka co Papeteria kupila normalnie jakby szyta na miare!!! Rajstopki ciazowe i ciasto kupilam bo znajomi byli na ciachu prezent dac-> kolejna bluzke ciazowa z hm mama Wrocilam po zakupach do domu i tz zaczal przepraszac i mowic, ze on mi odda za zakupy kase i bardzo mu sie podobaly ciuszki. Jutro wam wkleje bo dzis juz mi sie zdjec nie chce robic.

W orsayu dali mi 20zl ponad rabatu jak im powiedzialam, ze mam urodziny dzis
Aaaaaaaaa i w carrefourze mnie przepuscili w kasie z pierwszenstwem bez problemu i pani nawet zawolala kasjerka
dobrze że mimo wszystko dzień jednak udany.Pochwal się jutro zakupami!!!

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ----------

Uciekam do spanka, bo oczka juz odmawiaja posłuszeństwa, przydałoby mi sie jeszcze troszkę energii na umycie się, najlepsze teraz jest to, że ja narzekam na senność i zmęczenie a w tym samym czasie mała ma taki przypływ energii i siły że kopie jak szalona aż wysiedzieć nie idzie, mogła by sie podzielić powerem
Jutro mam dużo roboty, drobne, końcowe zakupy no i piecznie, smażenie i gotowanie, dobrze że mam rodziców to mama zawsze dużo pomoże
Nie piszcie jutro jak szalone bo ciężko mi później nadrobić!!!
Alguien ty juz nie szalej tak z tymi zakupami, ja później mam doła jak widze te wszystkie śliczne ubranka bo u nas jak już coś ślicznego to bardzo drogie wszystkie mi się podobają!!!
Stary 2010-04-01, 23:12   #4915
Siala_Bala
Zakorzenienie

Naczytałam się o Waszych zgagach i ucieszyłam się, że ja nie mam.
A tu teraz co? Zgaga jak smok pali i mam wrażenie, że zaraz mi się uleje jak noworodkowi ... fuuujj

Stary 2010-04-01, 23:25   #4916
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Mam.
Nie teraz to on nie pojedzie abym ja sie czula winna, a jesli pojedzie to niech nie wraca i z mamusia sobie zamieszka.
Wczoraj powiedzial, ze rodzicow ma sie tylko jednych...to niech spada.
a zon ile sie ma???

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
hej dziewuszki!! jestem już spowrotem! internet działa już w miarę ok napewno Was nie nadrobię , przez ten czas tyle naskrobałyście!

niezawsze wszystkiego najlepszego!! co do psa to ja akurat rozumiem teściową w sensie takim że moi rodzice np to też nie wpuszczają naszego psa do domu bo rysuje panele itp, poza tym moja mama uważa że miejsce psa jest na dworze (moje zdanie z resztą tez jest takie) i szanuję jej zdanie, tylko że my jesteśmy w tej dogodnej sytuacji że mieszkamy w tym samym mieście więc psa można zostawić w domu... Ale tekstów że możesz też się u nich nie pokazywać nie rozumiem... powinna zrozumieć że macie psa i nie mieć pretensji jeżeli zdecydujecie się nie przyjechać... a Twój mężczyzna niech sobie uświadomi że teraz to Ty i maleństwo jesteście jego najbliższą rodziną i powinien stawiać Was na pierwszym miejscu... Ja się cieszę że nie mamy problemu ze świętami bo i jedni i drudzy rodzice są blisko... bo w innym wypadku byłby duży problem... u mojego męża w domu święta wyglądają jak zwykły obiad, jest poprostu strasznie, nie czuje się atmosfery świąt... u moich rodzicówzawzse zjeżdzają się wszytskie moje siostry i naprawdę jest super, czuje się to rodzinne ciepło i nie wyobrażam sobie świąt bez mojej rodziny...

A tak w ogóle to dziś byłam na wizycie u gin... i tak jak do tej pory w ogóle nie tyłam tak teraz się przestraszyłam bo... weszłam na wagę a tu 6 kg więcej niż miesiąc temu!!!!! waga napewno dobra bo ważyłam się 3 dni temu u mojej siostry i tam Waga też pokazała tyle samo, tylko że myślałam że to nierealne abym tyle przytyła więc stwierdziłam że napewno waga popsuta.... a tu dziś taki szok

hd- czy dostałaś ode mnie wiadomość na priv? bo ja nie jestem pewna czy się wysłała
to ile masz w sumie na plus???
ja sprawdzam w necie kalkulator wagi w ciazy , podajesz tydzien ciazy, wzrost wage przed i pokazuje na jakim etapie mniej wiecej powinno byc

Cytat:
na meza (czytaj fotografa )

ciekawe czy rodzic zaczniemy w tym samym czasie

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

no to u mnie tak samo. pierwszy raz w zyciu mialam zgage w 25 tc

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

a co myslicie o imieniu Bartuś?
ja mialam jakis czas, a narazie ustalo
a moj brat jestek bartek, fajne imie

Cytat:
Tygodnie ciąży liczy się od ostatniej miesiączki...
no ja mialam cykle okolo 34 dni
i w om wychodzi 14 lipiec
z usg 19-20 lipiec
i tak z om jestem w 26 tygodniu a z usg 24 plus 3 dni
i nie wiem ktora date zostawic na suwaczku, i jask sie sugerowac wlasnie przybieraniem na wadze

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 00:22   #4917
niezawsze
Zakorzenienie

Przed ciaza miewalam okropna zgage od fajkow i piwka :/ Teraz mam czasami i w porownaniu do zgagi przed jest slaba i migdaly pomagaja wczesniej nawet manti czasami nie pomagalo :/

Maciuś
Stary 2010-04-02, 00:59   #4918
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Mala elegantka bedzie a jak zobaczylam, ze caly zestaw (spodnie, bluzeczka i kurteczka) przecenione z $37 na $7.50, to ani sekundy sie nie zastanawialam
Napisz gdzie takie przeceny
Zerknij na pare postow wczesniej tam jest link do maty.

Cytat:
Naczytałam się o Waszych zgagach i ucieszyłam się, że ja nie mam.
A tu teraz co? Zgaga jak smok pali i mam wrażenie, że zaraz mi się uleje jak noworodkowi ... fuuujj
na szczescie - odpukac - zgage mialam tylko przez dwa tygodnie i tak jak przyszla znienacka tak nagle sie skonczyla

Cytat:
Synek mojej siostry tak ma na imie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
A na kiedy planujecie chrzest? Tutaj czy w Polsce?

Dawno nie wklejalam zdjecia brzuszka - dzisiejsza fotka czyli 23 i 3 tc

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 01:43   #4919
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Napisz gdzie takie przeceny
Zerknij na pare postow wczesniej tam jest link do maty.

na szczescie - odpukac - zgage mialam tylko przez dwa tygodnie i tak jak przyszla znienacka tak nagle sie skonczyla

Synek mojej siostry tak ma na imie

A na kiedy planujecie chrzest? Tutaj czy w Polsce?

Dawno nie wklejalam zdjecia brzuszka - dzisiejsza fotka czyli 23 i 3 tc
chrzest planujemy tutaj, tak myslimy o dlugim weekendzie we wrzesniu ale to sie jeszcze zobaczy. jaki fajny duzy brzuszek ja tez wklejam zdjecie swojego ze spaceru, tak wialo ze myslalam ze mi glowe urwie
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 02:50   #4920
Siala_Bala
Zakorzenienie

A ja jak zwykle zasnąć nie mogę.. i pośpię pewnie do 13:00 jak już mi się uda
Tak więc dobranoc i dzień dobry

Ptaszki za oknem ćwierkają już ładnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości