Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-03, 09:24   #3031
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

zreszta kurcze sama nie wiem, ale do szpitala to juz ostatecznosc.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

ja cala ciaze nie bylam w szpitalu, ale teraz tez raczej nie bede jechala
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 09:45   #3032
aneczkkaa
Zakorzenienie

ja się należałam 2 tyg masakra

Daria jak tylko coś się pogorszy to jedź

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Dziś miałam taki sen

Urodziłam dziecko przywieźliśmy je do domu rano a dopiero wieczorem zoreintowaliśmy się że nie zmienialiśmy jeszcze pieluchy przy zmianie okazało się że jest to dziewczynka hihi byliśmy w niezłym szoku... Musiałbyc to bardzo realistyczny sen bo rano jak wstawałam to pierwsze co przyszło mi do głowy ,(jezu dziecko trzeba nakarmić dlaczego ona jeszcze nie płacze) hihi po chwili dotarło do mnie że to był sen...
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 09:55   #3033
Darusiaaaa
Zakorzenienie

hahahahahhaa, fajny sen

Jesli tak do 14 nadal bede taki ucisk czula to zadzwonie do gin, albo pojade bo akurat przyjmuje dzisiaj
A.Camus
Stary 2010-04-03, 10:00   #3034
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ja się należałam 2 tyg masakra

Daria jak tylko coś się pogorszy to jedź

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Dziś miałam taki sen

Urodziłam dziecko przywieźliśmy je do domu rano a dopiero wieczorem zoreintowaliśmy się że nie zmienialiśmy jeszcze pieluchy przy zmianie okazało się że jest to dziewczynka hihi byliśmy w niezłym szoku... Musiałbyc to bardzo realistyczny sen bo rano jak wstawałam to pierwsze co przyszło mi do głowy ,(jezu dziecko trzeba nakarmić dlaczego ona jeszcze nie płacze) hihi po chwili dotarło do mnie że to był sen...
Fajny sen
my już postawilismy łóżeczko całe gotowe w sypialni i zawsze jak wstaje to pierwsze co to patrze na nie i myśle"kurcze,że mała jeszcze nie płacze"

Ja już sałatke zrobiłam,muszę się wziąc za mięsko,a nie lubie,bo mi strasznie mięso śmierdzi w ciąży;/

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 10:03   #3035
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u nas tz juz dawno rozlozyl lozeczko i jak wstaje tez codziennie tak mysle ze bedzie zdecydowanie lepiej jak sie tam kiedys nachyle a pewna istotka odpowie mi bezzębnym uśmiechem
A.Camus
Stary 2010-04-03, 10:14   #3036
aneczkkaa
Zakorzenienie

ja też mam już łóżeczko rozłożone czeka grzecznie ma lokatora tego głównego bo kotka już zaklepała sobie miejsce w nogach hihihi
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-04-03 o 10:16
Stary 2010-04-03, 10:19   #3037
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dzień dobry
Wszystkiego Naj z okazji Świąt, szybkich porodów, grzecznych dzieci.

Ja skończyłam robić sałatkę( i już moje chłopaki się na nią rzuciły, mam nadzieję że zostawią choć miseczkę na jutro), jajka z synkiem pomalowaliśmy, i za chwilkę lecimy poświęcić. Choć ciężko żeby wszystko w koszyk zmieścić, bo rano mężusia po chlebek do święconki wysłałam i po babeczkę, to mi kupił taki 400 gr chlebek okrągły, i taką sporą babkę piaskową. Normalnie dobrze że reszte sama zakupiłam, bo inaczej to bym musiała do święconki z siatami iść lub takim koszem na grzyby.
Jeszcze trochę słodyczy dla Eryka musze kupić, to mu u babci w ogrodzie pochowam, to będzie miał zajęcie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 11:07   #3038
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Super. Na pewno się przyda. Już zapisałam
ja tak samo

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
A więc wróciłam od gin

I mam już rozwarcie na conajmniej centymetr,szyjki zero i gin powiedziała, że weekendu nie przetrzymam, wszystko już "tam" gotowe. No, zobaczymy. Skurcze (mimo nospy) są cały dzień, ale nieregularne i o różnym natężeniu. A mała się wierci! Widać ona nie z tych co przed porodem są spokojniutkie i małoruchliwe.
fajnie masz mam andzieje ze juz jestes po i tulasz swoja kruszynke ja mialam na ostatniej wizycie tydzien temu rozwarcie na 2 ale szyjka dalej twarda byla i gin powiedzial ze predko mnie nie widzi w szpitalu no i chyba mial racje
Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny

Widzę,że drcron jeszcze jesteś tutaj,tak jak ja mloda1989 i Darusiaaaa też.terminy zaraz będą nas gonić
No ciekawe...komu dzieciaczki zrobią świąteczną niespodziankę
Jak na razie u mnie nie zanosi się na przejażdżkę do szpitala,choć..człowiek nie zna dnia ani godziny

Wszystkim Mamusiom rozpakowanym i tym jeszcze czekającym na swoje Kruszynki - wiosennych, zdrowych, przepełnionych ciepłem, radością i szczęściem Świąt Wielkanocnych.
Oczekującym - lekkich, szybkich i szczęśliwych porodów, a tym, co już Szczęśliwe..jeszcze więcej tego szczęścia, dzięki malutkim Cudom,które niosą radość i spełnienie!!!
to prawda nie zna dnia ani godziny no ale czasem cos na to wskazuje a u mnie wielka cisza zmienilam nawet firanki w sypialni zawsze jak podnosilam rece do gory to odrazu robil mi sie twardy brzuch tak sie napinal a tym razem nic kompletnie nic zmienilam posciel posprzatalam i cisza za chwilke ide swiecic jajka bede miala odrazu spacerek
a wczoraj wpadlam na genialny pomysl hehe jak nasza niunia jutro < termin> nie wyjdzie na swiat to w poniedzialek jedziemy na spacer do Łomnicy na pysznego pstraga bo za mna juz od kilku dni chodzi :P

a wczoraj zrobilam przepyszne ciasto cytrynowke jelsi ktoras chetna moge podrzucic na forum przepis troszke pracochlonne ale za to przepyszne

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wszystkiego Naj z okazji Świąt, szybkich porodów, grzecznych dzieci.

Ja skończyłam robić sałatkę( i już moje chłopaki się na nią rzuciły, mam nadzieję że zostawią choć miseczkę na jutro), jajka z synkiem pomalowaliśmy, i za chwilkę lecimy poświęcić. Choć ciężko żeby wszystko w koszyk zmieścić, bo rano mężusia po chlebek do święconki wysłałam i po babeczkę, to mi kupił taki 400 gr chlebek okrągły, i taką sporą babkę piaskową. Normalnie dobrze że reszte sama zakupiłam, bo inaczej to bym musiała do święconki z siatami iść lub takim koszem na grzyby.
Jeszcze trochę słodyczy dla Eryka musze kupić, to mu u babci w ogrodzie pochowam, to będzie miał zajęcie
prosze sie nie smiac z grzybowego koszyka ja z takim wlasnie bede tuptala do kosciola hihi byl do wyboru taki malusi gdzie tylko baranek i kilka jajek sie zmiecilo albo wlasnie taki na grzyby ale taki mniejszy hihi bede miala najwiekszy koszyk w kosciele hehe

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 11:13   #3039
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

drcron nie przejmuj się u mnie też cisza na morzu żadnych objawów..
a może to cisza przed burzą?
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 11:27   #3040
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

No a my dzisiaj byliśmy na wizycie u ortopedy. Jak na razie bioderka OK ale jeszcze nie dokońca skostniałe więc musimy przyjść jeszcze na kontrolę w czerwcu. Pytałam się też jego kiedy takie normalnie urodzone dziecko powinno mieć kontrolowane bioderka to mi odpowiedział że tak 8 tygodni po urodzeniu.

.
U mnie w przycvhodni to USG każą robić w 6-8 tyg mniej wiecej z pierwszymi szczepieniami

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

wieczorkiem zauważyliśmy, że jak ja ją mam na rękach to ona chce cyca, a jak M. ją bierze na ręce, to nawet smoczka nie potrzebuje... robi się jakaś spokojniejsza i nie udaje głodnej... heh pewnie wie, że jego cyc się nie nadaje

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
dziewczyny mam do was pytanie.. znaczy do tych rozpakowanych już...
jakiego termometru używacie do mierzenia temperatury waszych pociech? moja ma straszny katar.. aż buzią oddycha... i trochę rozgrzana jest... a jeszcze nie kupiliśmy termometru bo sie wiecznie zastanawiamy jaki będzie najlepszy... w smoczku mała nie będzie chciała... te do ucha podobno mało wiarygodne... juz sama nie wiem..;/ wyślę chłopa do apteki może tam mu coś doradzą..

ehh mam nadzieję że tylko przewrażliwiona jestem..
pa...
Dziecko czuje od ciebie smak mleka dlategpo jak się przechodzi na butle to zwykle powinien uczyć ktoś inny a nie mama . Mozesz spróbować numeru z pieluchą jak będziesz karmiła to wsadz sobie w stanik i taką potem z mlekiem dziecku do wyrka . Będzie czuło ciebie i mleczko albo możesz swoją koszulke wsadzić czy coś co nosiłaś cały dzień .

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no ucisk na dol brzucha ewidentnie jest i tego czopa to moze juz resztka bo sporo wylecialo i wczesniej nie byl taki rozowy jak dzisiaj rano...
zobaczymy jak bede sie czula pozniej;/poki co tak mi dziwnie jakos ;/ odbija mi sie strasznie, mam nadzieje ze jak zjem jakies sniadanie to nie polece do kibelka i nie zwymiotuje tak jak w nocy

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Kurcze mam ucisk taki jakby z samego dolu plecow, bo mnie bola i podbrzusze ale boli caly czas, tak jak na okres, juz wiem co wy za masakre odczuwacie przy tych bolach miesiaczkowych
Kiedyś gdzieś czytałam że jak czop nie jest podbarwiony krwią to się szybko nie urodzi a jak jest to już za chwilkę . Jak dla mnie to u ciebie coś się zaczyna dziać . A takie z dołu pleców to mozesz mieć skurcze takie z krzyża które podobno nie za fajne . Moja przyjaciółka przy jednym porodzie takie miała przy drugim nie . Bolą podobno bardziej a nie wychodza czasem na KTG jako skurcz Pytałas wczoraj o ruchy . ja też tak mam że mała nie raz się nie rusza długo albo ja tego nie czuje . Przy Szymku pod koniec było to samo w sumie , że tylko się czasem przeciagał bo już pewnie nie miał miejsca .
Stary 2010-04-03, 11:27   #3041
fasolka73
Rozeznanie

Dziewczynki, jeszcze jestem

Wczoraj wieczorem jeszcze miałam taki śluz podbarwiony krwią, ale to może po badaniu. W nocy brzuch twardy, a dzisiaj ciszaaa.... Mała trochę się przeciąga i nic... Tak więc nie każdej dany jest taki szybki poród, jak Gmyrelce... (zazdraszczam).
Ja coś czuję, że tu dziś zadebiutuje Darusia

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-04-03 o 11:29
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 11:48   #3042
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam dziewczynki. Widzę, że dzisiejsza noc spokojna pod względem porodów. Ale może dziś nadrobicie?/
Darusiaaa- ja coś czuję, że to dziś trzymam kciuki, żeby poszło szybko i bezboleśnie

A ja wczoraj wieczorem przed snem miałam skurcze. Takie słabe ale były. Tzn było twardnienie brzucha plus ból jak na miesiączkę, taki średnio bolesny ale jednak. Były idealnie co 20 minut aż byłam w szoku, że takie równiutkie odstępy. Tż się pytal czy ma się iśc już golić Potem usnęlam i koniec... cicho sza...
Ciekawe ile razy przed porodem będę miała takie przepowiadacze

WESOŁYCH ŚWIĄT!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 12:06   #3043
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczynki. Widzę, że dzisiejsza noc spokojna pod względem porodów. Ale może dziś nadrobicie?/
Darusiaaa- ja coś czuję, że to dziś trzymam kciuki, żeby poszło szybko i bezboleśnie

A ja wczoraj wieczorem przed snem miałam skurcze. Takie słabe ale były. Tzn było twardnienie brzucha plus ból jak na miesiączkę, taki średnio bolesny ale jednak. Były idealnie co 20 minut aż byłam w szoku, że takie równiutkie odstępy. Tż się pytal czy ma się iśc już golić Potem usnęlam i koniec... cicho sza...

WESOŁYCH ŚWIĄT!
U mnie było to samotyle dni cisza i spokój,a nagle skurcz po skurczu,mała szalała jeszcze bardziej niż zazwyczaj,ja się tak zle czułam-dużo inaczej niż zawsze i oj troszkę się bałam.
Mąż tylko mi powiedział"błagam nie dzisiaj,bo nie mam siły nas zawiezc"

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 12:48   #3044
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ja też mam już łóżeczko rozłożone czeka grzecznie ma lokatora tego głównego bo kotka już zaklepała sobie miejsce w nogach hihihi
ja kota nie wpuszczam do lozeczka, nie chce zeby mi wlazil jak maly bedzie spal

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
U mnie w przycvhodni to USG każą robić w 6-8 tyg mniej wiecej z pierwszymi szczepieniami

[/LEFT]

Dziecko czuje od ciebie smak mleka dlategpo jak się przechodzi na butle to zwykle powinien uczyć ktoś inny a nie mama . Mozesz spróbować numeru z pieluchą jak będziesz karmiła to wsadz sobie w stanik i taką potem z mlekiem dziecku do wyrka . Będzie czuło ciebie i mleczko albo możesz swoją koszulke wsadzić czy coś co nosiłaś cały dzień .

Kiedyś gdzieś czytałam że jak czop nie jest podbarwiony krwią to się szybko nie urodzi a jak jest to już za chwilkę . Jak dla mnie to u ciebie coś się zaczyna dziać . A takie z dołu pleców to mozesz mieć skurcze takie z krzyża które podobno nie za fajne . Moja przyjaciółka przy jednym porodzie takie miała przy drugim nie . Bolą podobno bardziej a nie wychodza czasem na KTG jako skurcz Pytałas wczoraj o ruchy . ja też tak mam że mała nie raz się nie rusza długo albo ja tego nie czuje . Przy Szymku pod koniec było to samo w sumie , że tylko się czasem przeciagał bo już pewnie nie miał miejsca .
no wlasnie byl i jest caly czas podbarwiony krwia teraz takie nitki wychodza, a plecy bola nadal tylko nie czuje za specjalnie jakichs skurczy;/

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

jesli nadal bedzie bolec jeszcze jakis czas to moze na ip pojade, sama nie wiem czy jechac czy nie;/

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:

WESOŁYCH ŚWIĄT!
a widzisz ty czujesz cos takiego a mnie brzuch od nocy boli jak na miesiaczke ale rowno nie tak ze raz mocniej raz slabiej czy cos
A.Camus
Stary 2010-04-03, 13:16   #3045
drcron
Zakorzenienie

Fasolka a ja juz myslalam ze to juz no ale nic straconego heh co sie odwlecze to nie uciecze

wiecie czego ja sie boje najbardziej to tego ze teraz swieta i troszke okrojony personel jest w szpitalu i ja najbardziej boje sie rodzic w swieta bo znajac zycie nie bedzie tak bardzo fachowej obsady lekarskiej i gdyby cos sie dzialo to ..... no wlasnie tego sie boje a jeszcze ostatnio ogladalam interwencje a tam bylo o ciezkim porodzie i ze dziecie nie ...... zablokowalo sie barkami w miednicy i je z powrotem wepchali i na cc pojechali no ale nieststy juz sie nie udalo .......... i ja sie boje rodzic bez mojego ginka co prawda jest pod telefonem wrazie czego mam dzwonic do niego no ale sa swieta i ja nie hccialabym przeszkadzac i ja tak dzisiaj powtarzam do brzuszka zeby nasza corcia jeszcze nie wychodzila niech poczeka do wtorku w sumie to beda tylko dwa dni po terminie wiec nie tragedia a ja bede spokojniejsza ciekawe czy poslucha hihi

a moj maz dzisiaj do mnie mowi hehe pamietasz w tamtym roku w niedziele wielkanocna poprosilem Cie o reke a w tym roku nasza corcia ma sie urodzic w niedziele wielkanocna ale zbieg okolicznosci hihi

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 13:24   #3046
Claire9
Raczkowanie

Minka, wstawiam linka do podręcznego atlasu kupek
https://mamotoja.pl/niemowle_zdrowie_artykul,6830.html

Machaj, u nas sprawdził się Microlife do mierzenia temperatury na odległość. Mierzymy nim temperaturę dziecka, wody w wanience czy mleka w butelce. Rewelacja.
Mam też Browna do ucha ale to lipa kompletna. Za każdym razem inny odczyt.

Jak leczyć trądzik niemowlęcy??? U mojej myszki znów zaognienie!
Stary 2010-04-03, 13:42   #3047
ita83
Wtajemniczenie

Dziewczyny chciałam wam z całego serca życzyć zdrowych spokojnych świat
Tym nie rozpakowanym lekkiego porodu a tym rozpakowanym dużo zdrówka dla maluchów.....oby rosły szczęśliwie.....

Trzymajcie się cieplutko
Stary 2010-04-03, 13:58   #3048
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny właśnie spojrzałam na moje nogi tragedia strasznie spuchły normalnie coś okropnego muszę się położyć z nogami do góry

żeby tylko przeszło już się boję
20-12-14 10 tc
Stary 2010-04-03, 14:40   #3049
koglus
Rozeznanie

witam serdecznie wszytskie mamy i przyszle mamy,

zycze zdrowych , wesołych Sw.Wielkanonych , nierozpakowanym mamom szczesliwego i łatwego porodu , a obecnym mamom duzo radosci w nowym gronie rodzinnym

wlasnie skonczylam kroic sałatke , mnie tez pobolewalo dzis podbrzusze a w nocy mialam nawet strasznie bolesny skurcz jak bylam w toalecie , no ale trzeba odpoczywac, malenka sie obsuwa w brzuszku do terminu mam jeszcze 19 dni ale juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze moja Alicje

mam pytanko czy ktoras z was na usg miala roznice pomiedzy rozmiarami brzuszka a reszta okolo 3 tyg ? a powiedzcie mi czy rozwarcie to tylko gin moze okreslicz ,czy sa jakies inne oznaki ktore by na nie wskazywały ?
pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 14:43   #3050
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

heloł a ja dzisiaj sie strachu najadłam nad ranem...mój mały zaczał chraczec i chlipieć i myslelismy ze to katar... masakra, od razu termometr w dupkę - wszystko ok - 36.8/36.7. Dałam mu do noska Otrivin baby i wyciągnęłam 2 mega glutki z obu dziurek. I na szczęście do tej pory jest wszystko ok - nie charczy, nie kicha, nie marudzi, apetyt ma jak zawsze...nie wiem co to było, mam nadzieję, ze tylko mu się nosek przytkał, bo strasznie się wystraszyłam tego kataru, ani lekarza nie mam ani nic...dzwoniłam na wszelki wypadek do najlepszego perdiatry w okolicy ale oczywiście sekretarka się włącza Dziewczyny objawy kataru to były czy co?? cały dzień w łóżku jesteśmy z małym u święcenia nie byłam, na specerku też i na wypadek wszeliki święta w domu spędzę, a konkretniej w łóżku...
a tak wogóle to WESOŁYCH ŚWIĄT

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 15:22   #3051
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Claire9 Pokaż wiadomość
Minka, wstawiam linka do podręcznego atlasu kupek
https://mamotoja.pl/niemowle_zdrowie_artykul,6830.html

Machaj, u nas sprawdził się Microlife do mierzenia temperatury na odległość. Mierzymy nim temperaturę dziecka, wody w wanience czy mleka w butelce. Rewelacja.
Mam też Browna do ucha ale to lipa kompletna. Za każdym razem inny odczyt.

dziękuję

Baobabku moja Amelka też charczy i ciągle muszę wyciągać jej babolki z nosa, a potem już jest ok. Myślę, że jak by Mały miał katar to chyba leciało by mu z noska i by marudził. Jak nie ma gorączki to myślę, że wszystko jest ok

mi od rana udał się tylko zjeść śniadanie i właśnie placka piekę... co prawda wstałam o 10:30, ale potem Mała ciągle cyca chciała. W końcu M. ją wziął i teraz razem smacznie śpią

a dziś ważyłam się z nią i bez niej...

więc do wagi sprzed ciąży zostało mi 4,5 kg
a Amelka waży 4300g
we wtorek ważyła 3720g, więc w 4 dni przybrała prawie 600g... kurna czy to normalne w sumie ciągle je, to czego się spodziewać

WESOŁYCH ŚWIĄT !!!

Edytowane przez minka26
Czas edycji: 2010-04-03 o 15:24
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 15:33   #3052
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Hej. Dawno się nie odzywałam bo nie miałam za bardzo czasu Ale mała wzieła się za organizacje i teraz jest juz ok W nocy wstaje około 1.30-2.00 pozniej o 4.00-4.30 Noi juz rano tak około 6-7. Jest kochana oswoiłysmy się ze sobą i juz jest ok
Co do czopu to kochane jego jest MNÓSTWO... ja jak byłam w szpitalu to odszedł mi dwa razy... i dwa razy byl prawie jak moja dłoń a jak się okazało na porodówce jeszcze troche w srodku go zostało :szok: ale jak zaczął odchodzic z pt na sobote w nocy tak z sob na niedziele zaczełam rodzic :P
Minka moja ''mała'' jak się urodziła ważyła już prawie 4200

ŻYCZE WESOŁYCH ŚWIĄT

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011

Edytowane przez Mysia1234
Czas edycji: 2010-04-03 o 15:35
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 16:49   #3053
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
dziewczyny mam do was pytanie.. znaczy do tych rozpakowanych już...
jakiego termometru używacie do mierzenia temperatury waszych pociech? moja ma straszny katar.. aż buzią oddycha... i trochę rozgrzana jest... a jeszcze nie kupiliśmy termometru bo sie wiecznie zastanawiamy jaki będzie najlepszy... w smoczku mała nie będzie chciała... te do ucha podobno mało wiarygodne... juz sama nie wiem..;/ wyślę chłopa do apteki może tam mu coś doradzą..

ehh mam nadzieję że tylko przewrażliwiona jestem..
pa...
paskowy, na czoło - orientacyjnie
tradycyjny, rtęciowy - dokładnie
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 17:13   #3054
Kofika13
Zakorzenienie

hej dziewczyny
ja tu z wielka prosba
moja siostra ma miesiecznego synka
jakis tydzien temu przestala karmic piersia i sie zaczelo ,,,,,,,,,
maly nie moze sie wyproznic
placze
"ulewa" mu sie
co robic?
czy takiemu maluchowi mozna podac czopek glicerynowy? herbatke?
bede bardzo wdzieczna za wszelkie porady

wesolych

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 17:22   #3055
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja kota nie wpuszczam do lozeczka, nie chce zeby mi wlazil jak maly bedzie spal
JA wogóle nie rozumiem jak można jakiekolwiek zwierze wpuścić nawet do swojego . Nie żebym zwierzat nie kochała ale u mnie w domu one zawsze miały swoje wyrka a my swoje . Moich rodziców kot śpi np. w pralce a do łóżka wie ze wchodzić nie wolno . U dziecka też sobie nie wyobrażam ale taki już ze mnie typ . .
A co do skurczy to jak Cie bedzie męczyło to możesz przeciez podjechać na samo chociaż KTG i zobaczyć o co kaman . choć jak masz te z pleców one własnie mogą nie wyjśc na zapisie .

Cytat:
Napisane przez Claire9 Pokaż wiadomość
Mozesz delikatnie same te krosteczki posmarować sudokremem o ile nie jest ich jakoś mega dużo . Powinno je przysuszyć i nie smaruj dziecka tam gdzie je ma za bardzo kremami żeby tych porów skóry nie zatykać . Przemyj np, rumiankiem też nie zaszkodzi a działa antybakteryjnie. Rumiankiem możesz nawet kilka razy dziennie.

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
więc do wagi sprzed ciąży zostało mi 4,5 kg
a Amelka waży 4300g
we wtorek ważyła 3720g, więc w 4 dni przybrała prawie 600g... kurna czy to normalne w sumie ciągle je, to czego się spodziewać

WESOŁYCH ŚWIĄT !!!
To też zalezne kiedy ważymy .. takie dziecie z kupą czy bez kupy wysikane czy nie , najedzone czy nie .. he he przy takiej wadze to już nawet takie rzeczy robią różnice

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;18333044]paskowy, na czoło - orientacyjnie
tradycyjny, rtęciowy - dokładnie[/QUOTE]

Rteciowy - a to jeszcze sprzwdają ? Bo przeciez maja być wycofywane .
ja mam zwykły elektroniczny i dobry jest .

Wesołych świąt laski . I jednak żebyscie święta spędziły w domku wśród bliskich a nie na porodówce .

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ja tu z wielka prosba
moja siostra ma miesiecznego synka
jakis tydzien temu przestala karmic piersia i sie zaczelo ,,,,,,,,,
maly nie moze sie wyproznic
placze
"ulewa" mu sie
co robic?
czy takiemu maluchowi mozna podac czopek glicerynowy? herbatke?
bede bardzo wdzieczna za wszelkie porady

wesolych
Niech się zainteresuje mlekiem może jest źle dobrane .
rano dać dziecku przegotowana ciepłą wode na czczo .
Czopek mozna dać ale nie za czesto bo się pupa uzalezni od wspomagaczy ( zacząć od połowy ) . żabki nóżkami przyciskać do brzuszka przy zmianie pieluchy . Ale ogólnie ja bym stawiała przede wszystkim na mleko
Stary 2010-04-03, 18:01   #3056
Kofika13
Zakorzenienie

ania p dzieki wielkie

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 18:08   #3057
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Rteciowy - a to jeszcze sprzwdają ? Bo przeciez maja być wycofywane .
ja mam zwykły elektroniczny i dobry jest .
Elektroniczny miałam raz i postanowiłam, że więcej tego badziewia nie kupię. Rtęciowy dorwałam w mojej najblizszej aptece, w tym roku ), kupiłam z zapasem.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 18:12   #3058
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie plecy nadal bola, brzuch mniej, nie bede jechala, chyba ze mnie lapnie pozniej wiecej cos to ewentualnie wtedy .
Bylam tez z mama na cmentarzu ale czekalam na nia w aucie, teraz mama robi dla nas sernik na zimno
ania p u mnie tez zwierzaki maja swoje miejsce, dokladnie maja swoj jeden wielki pokoj i tam sobie mieszkają, do kotow nie mam zaufania az takiego zeby pozwolic mu sie zblizac do miejsca gdzie bedzie dzieć.
A.Camus
Stary 2010-04-03, 18:18   #3059
la_wenda
Raczkowanie

Witam i życzę wszystkim Wesołych Świąt!

Ja tu też jeszcze z Wami i mam nadzieję, że w Święta nie będę musiała na porodówkę zasuwać. Termin mam na poniedziałek, wtedy się co prawda dużo wody leje więc kto wie?
Właściwie to jestem w rozdarciu, bo z jednej strony fajnie Święta w domu spędzić no i tego okrojonego persolnelu też się boję ale z drugiej strony to powiem Wam, że ja już nie chcę być w ciąży! Jestem zmęczona i to już i fizycznie i psychicznie. Ciągle warczę na męża on biedny usuwa się jak może to ja się wtedy wściekam na resztę świata. Normalnie jakiś testosteron mi się uruchomił czy jak...nigdy taka agresywna nie byłam.
Stary 2010-04-03, 18:23   #3060
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

http://www.zyczeniawielkanocne.yoyo.pl/zyczenia.swf

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości