|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
ycnan i inne chudzinki jak wy macie dobrze z tymi kg . Ja teoretyczne nie powinnam nic przytyć albo max 7 kg jakoś tego sobie niewyobrażam. Nie jem słodyczy bo niemoge na nie patrzec ostatnio odstawiła chleb bo zle sie po nim czuje jem waze no i niejem kolacji chyba że do 18 bo pózniej brzuch jak balon i męczarnia praie jak na diecie w spodnie swoje wchodze. Tylko że na początku to ja 2 miesiące lezałam z poodu tego zagrożenia a do tej pory aktywnie spedzałam czas. Dla mnie to męczarnia bez pracy bez rowera i jeszcze u teściów bo u nas remont masakra.
|
|
|
|
#482 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
I też uważam, że nie może być pięknie cały czas. Żeby docenić te piękne chwile, trzeba zaznać też tych kiepskich. Nam zazwyczaj nieporozumienia, kłótnie służą, bo nauczyliśmy się wyciągać z nich wnioski. A przynajmniej z części angelikaw, przegapiłam jakoś zdjęcie Twojego brzuszka. Duuuży już, fajowy i widać jak byk, że ciążowy Ja mam za sobą 16t1d i mój brzusio już się nie chowa Teściowa była zachwycona, że już taki "duży" ^^
|
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też noszę ( nosiłam
) biodrówki i myślałam, że skooro nie mam brzucha to się wcisne, ale nic z tego ![]() Wczoraj byłam ubrana w legginsy i tunikę taką dopasowaną ale delikatny materiał i jak ktos nie wiedział to w życiu by nie zgadł że to już 5 miesiąc u mnie na studiach wiedzą tylko najbliższe koleżanki, reszta się dowie jak brzuszek wylezie na dobre akurat na egzamin ustny i obronę ![]() Teraz siedzę sobie na tarasie, na huśtawce, świeci słoneczko, lapek na kolanach, kawka obok, normalnie żyć nie umierać nikt mnie stąd nie przegoni ![]() pisał ktoś że chudzinki nie muszą się martwić kg. Ja myslę że każda musi tak samo to kontrolować, znam dziewczynę ( normalnie wieszak) która w ciąży przytyła 23 kg. Więc reguły nie ma, trzeba po rpsotu jeść z głową jak waga za szybko leci w górę. Zresztą każdy gin raczej kontroluje takie rzeczy. Ycan to pochwal nam się
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-04-06 o 14:20 |
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
no z tymi facetami to tak jest kazdy inny,ale zarazek akzdy taki sam
![]() a co do kilogramow jak wymiotowalam mialam -1 teraz juz jak jem nadrobilam i mam 3 kg na plusie a z tego kalkulatora moge przytyc 15kg no ciekawe jak bedzie
|
#485 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ale dzisiaj beznadziejna pogoda.. ja na szczęście siedzę w domku Cytat:
A jeszcze przez święta maluszek tak się ruszał w brzuszku i mocno wiercił, że nawet jak mój mąż przyłożył rękę do brzuszka, to poczuł ruchy! I był bardzo bardzo szczęśliwy Teraz cały czas czeka aż powiem że mały się znów rusza, to dotyka brzuszka i czeka ![]() angelikaw, śliczny brzuszek masz
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka super że już tak czujesz
![]() Teraz się cieszymy a niedługo będziemy narzekać na poobijane żebra |
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
kolejne podziękowania dla Was za miłe słowa pod adresem mojego brzusia
Cytat:
|
|
|
#488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miało byc jak się trafi poprostu, a ze trafiło się szybciutko to cieszylismy się że jest.... ![]() No do wczoraj..... ![]() angelikaw...brzusio sliczny i duzy, ja jestem w 15tc i jakis malutki teraz mi sie wydaje przy Twoim. Choc wswięta jak dobrze pojadłam to mo tak Go wydeło ze szwagier wypalił że pewno Mateo cos juz zmajstrował i to przy wszystkich gościach... ![]() Zaprzeczyłam...co mam się pojanemu gostkowi tłumaczyc... ![]() gabisun..a gdzie to słońce jest?? u nas leje.... buu.....
|
|
|
#489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
żeby potem nie było jęczenia "przytyłam w ciązy 20-30 kg i nie mam jak zrzucić, albo dwa lata temu byłam w ciązy i od tego momentu nie mogę schudnąć". To nie jest usprawiedliwienie... Mniei moja lekarka powtarza, że mam jeść dla dwojga a nie za dwoje. I ma rację.Leci 15 tydzień, jak na razie przytyłam tylko 1 kg i cieszę się Chociaz na początku panikowałam, że może powinnam więcej? Z drugiej strony do chudzielców - wieszaków nie należę i prawdę mówiąc nie będę miała nic przeciwko jak przytyję tylko to co trzeba i ani grama więcej Zobaczymy jak będzie.
|
|
|
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
gabisun, pochwalę się brzuszkiem, ale nie dziś, bo coś mi aparat nawala
postaram się jutro zdjęcie jakieś wstawić ![]() Co do kilogramów, to nie ma znaczenia, czy ktos chudy czy szczupły przed ciążą. I tak może niesamowicie przytyć. U mnie pogoda też do d*** Słońca prawie nie ma, wiatr zimny wieje, a na dworze nie ma nawet 8 stopni ![]() Właśnie się dowiedziałam od męża, że chyba po weekendzie majowym pojedziemy do znajomych do Świdnicy i mi się humor z deczka poprawił. Bo to już za miesiąc, a zaraz potem idziemy na usg 4d i zobaczymy naszego szkrabika W ostatnim tygodniu kwietnia mam usg zwykłe i też sobie pooglądam Nie mogę się doczekać ![]() A co najważniejsze, od maja już nie będę pracować i to mi jeszcze bardziej humor poprawia aneczka1984, ja bym z mężem porozmawiała, czy w ogóle wie co powiedział, bo może nawet nie pamięta. A jeśli jest świadomy tego co zrobił, to niech się teraz tłumaczy, dlaczego. Bo skoro się cieszył, to czemu teraz "zmienił" zdanie. Może po prostu ma jakieś obawy o których na trzeźwo nie ma odwagi porozmawiać. A może po prostu tak wypalił, bo był zły, że nie mógł dalej pić. Powody mogą być różne. Musisz z nim kochana porozmawiać, a przynajmniej napomknąć w rozmowie.
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-04-06 o 15:09 |
|
|
|
#491 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie sądziłam że tak z dnia na dzień te ruchy będą coraz silniejsze Ale baardzo mi się to podoba!Cytat:
Zarejestrowałam się na usg 19.04, nie mogę się doczekać, a to jeszcze 2 tygodnie
|
|
#492 |
|
Rozeznanie
|
No tak...widzę,że święta się skończyły i już wszystkie w komplecie plotkujecie
![]() angelika ... brzuchol cudny, u mnie jutro kończy si e 14tc i mam póki co jego śladowe ilości, ale spokojnie czekam aż urośnie ![]() Butterfly... no z TŻ-tami tak już bywa,że trzeba im prosto z mostu wyjaśnić o co chodzi bo oni tacy niedomyślni. Na szczęście mój jest obecnie przekochany, prawie we wszystkim mnie wyręcza i po brzucholku głaszcze...no oby tak dalej głaskał jak mi boczki po dzidzi zostaną ![]() aaneczka, głupimy tekstami TŻ sie nie martw, przejdzie mu, no ale wiesz dla zasady musisz "postawić focha" conajmniej do wieczora i niech cię przeprasza a co ![]() Dziewczyny które mają w najbliższym czasie USG...trzymam kciuki oby wszystko było dobrze, zresztą na pewno będzie nie ma innego wyjścia. A ja dzisiaj byłam u mojej przyjaciółki od zawsze, ma miesięczną córeczkę i jest taka słodka... już sama nie mogę się doczekać aż się muj szkrab urodzi. Oczywiście siedziałyśmy i robiłyśmy wielkie plany na przyszłość...jak to będzie jak już nasze dzidzie razem się bawić będą ![]() A co do mojego świątecznego horroru z różyczką. Wczoraj po dokładnym przepytaniu mojej siostry co i jak okazało się,że diagnoza o chorobie postawiona została przez mamę i babcię "psiapsiułki". Wysypka zniknęła kilkanaście godzin po podaniu leków odczulających. A tak wogóle wiosną ubiegłego roku to ona miała taką samą "różyczkę". No normalnie jak to usłyszałam to myślałam,że moją młodą rozszarpię, ja się stresuję a tu wszystko wskazuje na to,że to poprostu alergia była. A ja cały dzień znów z życiorysu z powodu stresu wyjęty miałam. No chyba,że różyczkę leczy się lekami na alergię
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
DO mnie przyjezdzacie???Bo ja ze Świdnicy jestem hehe
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Razem z nami na weselu byli znajomi ze swoim 4,5 miesięcznym synkiem. Mój mąż rozczulił mnie w niedzielę, bo poobserwował małego i kilka razy powtórzył do nas, że nie może doczekać się, gdy weźmie swoje dziecko w ramiona
Wygląda na to, że dojrzał już do tego, że zostanie tatą ![]() Lenka, własnie po przeczytaniu Twojego postu zdałam sobie sprawę z tego, że moje USG już za tydzień (13.04), a nie za2tyg., jak pisałam wczesniej Ale ten czas leci!!! Jupi!
|
|
#495 |
|
Raczkowanie
|
Cellaris jeżeli byłaś szczepiona na różyczkę to ta szczepionka chroni przez całe życie (przynajmniej tak twierdzi moja bratowa - lekarka), ale mimo wszystko lepiej, że to alergia niż jakiekolwiek inne paskudztwo
|
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uciekłam już stamtąd bo w słońcu strasznie gorąco, ale zaraz znowu pójdę poleżeć
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wrzuciłam do albumu zdjęcia w tuniczce. Dokładniejszych zdjęć brzuszka nie mam, ale w tym tygodniu na pewno w końcu zrobię. Jak patrzę na te zdjęcia to mi się wydaje że strasznie przytyłam na twarzy ![]() PS. zakupiłam na allegro fajne legginsy: http://moda.allegro.pl/item982505117...0_den_3_l.html i kilka par rajstop ciążowych, nie mogę już nosić tych co do tej pory bo bardzo mnie uciskają:/
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-04-06 o 16:31 |
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka super wyglądasz w tej tuniczce
|
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Własnie miałam problem z rajstopami przed weselem, bo wszystkie z lycry bardzo mnie uciskają - zarówno gdy są na brzuchu, jak i wtedy, gdy je opuszczę i zostawię pod brzuchem. Nawet większy rozmiar niczego nie rozwiązał. Udało mi się jednak kupić rajstopy "bezmajtkowe" i stwierdzam, że nigdy nie nosiłam nic wygodniejszego! Są po prostu boskie ![]() http://www.es24.pl/produkt/0/395508/...zmajtkowe.html
|
|
|
#500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item982209014.html Cellaris bardzo się cieszę,ze to nie różyczka. Koło 7 tyg. tez miałam taki stres, bo moje dziecko z przedszkola przyniosło gorączkę i wysypkę na 3 dzień, ale na szczęście t nie była różyczka. Współczuję stresu ![]() Buterfly witaj Wybaczcie,że nie mam siły się udzielać ![]() Dziewczyny, jaki ja mam straszny miesiąc... Przecież dopiero co pochowałam moją kochana Babcię , a wczoraj zmarła moja teściowa... Mąż chodzi jak cień, nie widziałam go jeszcze tak załamanego. Straszne. Nie będę się może rozpisywać o okolicznościach, bo są tragiczne. Jest dochodzenie i może się to przeciągnąć, nawet nie wiadomo kiedy ją zobaczymy... Wybaczcie ![]() A brzuch od tego strasznie boli, skurcze cały czas. Mam nadzieję,że to koniec czarnej serii. .
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Szokoladko bardzo współczuję
|
|
|
|
#502 |
|
Zadomowienie
|
szokoladka74, Nie wnikam w szczegóły, skoro nie chcesz o tym pisać.
Współczuję Tobie i twojemu TŻ... |
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidora - babcie zareagowały jakoś spokojnie
nawet ta, która nie jest jeszcze prababcią, ale to też dlatego, że te wiadomości przekazywaliśmy w żartach, tak między słowami i jedna babcia myślała, że naprawdę żartujemy ![]() angelikaw - faktycznie masz spory brzuszek i śliczny a mój chyba też niedługo się pokaże (już właściwie lekko wystaje)szokoladka74 - bardzo Ci współczuję Co do kłótni to ja z moim Tż też się czasami kłócę i bywają chwile, że wydaje mi się, że się nie rozumiemy, ale chyba w każdym związku są czasem burze, a po nich wychodzi słonko. Mój Tż mi pomaga, ale muszę mu pokazać co ma zrobić i kilka razy o tym przypomnieć, chociaż ja nie lubię gderać to On mnie jakby do tego "zmusza", bo mi się wydaje, że zapomniał, a chyba tak nie ejst, chociaż zdarzało się, że bez przypominania jednak czegoś nie zrobił. O moje samopoczucie pyta często, ale też chyba nie do końca rozumiał dlaczego nie powinnam myć okien... Do brzuszka jeszcze nie gada, ale jak bardziej się uwidoczni to kto wie, może zacznie No i dziwnie na mnie patrzy jak widzi, że oglądam wózki w i-necie, bo to jeszcze dla niego abstrakcja
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szokoladko tak mi przykro Gabisun a ty nie drażnij ludzi tym słonkiem u nas zimno, wieje i leje brrr
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Widzę, że jakoś czarne te święta były pod względem kłótni z TŻtami. Szkoda,że tak się porobiło i mam nadzieję, że to tylko hormony i szybko znajdziecie jednak wspólny język Mszu, te święta to wcale nie zły pomysł, tylko czasem hormony pewnie dają się we znaki z jednej strony i brak wyczucia z drugiej ![]() Kasiasiar, mój tak samo się zachowuje - wypytuje, chce być na usg i wiedzieć wszystko Gabisun, ale to słodkie, że tak przy wszystkich głaska brzuszek Angelikaw, brzuszek śliczny, okrągły! Na pewno nie tłuszczyk, tylko ciążowy! Ja to takiego nie mam w 19tc ![]() Dra, cieszę się, że już samopoczucie lepsze ![]() Maggie, kuruj się i nie zazięb bardziej Lenko, ale masz fajnie, że twój już wyczuł małego Cellaris, dobrze, że to prawdopodobnie uczucenie było - przynajmniej spokojniejsza jesteś Szokoladko, tak mi przykro Połowę cytatów mi zjadło Pisałyście o wadze - ja na razie przytyłam mniej, niż mi jakikolwiek kalkulator pokazuje, że powinnam przytyć Ale jakoś się nie martwię, mały rośnie zrowo, a ja przynajmniej nie tyję za szybko ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Martucha84 (Marta, 25l.)..................tp . 13.08.2010 Patryk NIKaP-n (Monika,31l.)............ ......... tp. 20.08.2010 Paweł jr Lech Limeta (?,?).................... .................tp. 30.08.2010 chłopiec Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 dziewczynka JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.).......tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... ....tp. 1.09.2010 Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 dziewczynka Anilkadro (Alina,28l.)............. .......tp. 3.09.2010 Madzia_g (Magda,23l.)............. ......tp. 3.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.).tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ...tp. 4.09.2010 Viola211985 (Wioleta, 25l.).............tp. 4.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................tp . 4.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 9.09.2010 Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p. 9.09.2010 Bordowa (Natalia, 20l.)..................tp . 9.09.2010 1985ewa (Ewa, 24l.).................... ..tp. 10.09.2010 Mszu (Marta, 27l.).................... .....tp. 10.09.2010 Kasika84 (Kasia,25l.)............. .......tp. 11.09.2010 Blvex (Ania, 28l.).................... ......tp. 11.09.2010 Mi_kado (Dominika, 28l.)...............tp. 11.09.2010 Osobistość (Monika, 23l.)................tp. 12.09.2010 Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010 NoWaJa (Bernadeta, 24l.)...............tp. 14.09.2010 Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... tp. 14.09.2010 Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010 xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010 Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010 Doroteczka75 (Dorota, 28l.)............tp. 16.09.2010 Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010 Dash (Alicja, 24l.).................... .....tp. 18.09.2010 Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010 Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010 Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010 Jaga1111 (Jagoda, 23l.).................tp. 22.09.2010dziewczynka+chłopiec Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010 Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010 Zuzia01 (Agata, 28l.).................... tp. 26.09.2010 Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010 Karo08 (Karolina, 25l.)................tp. 30.09.2010 Sławka2 (Kasia, 29l.).................... tp. ? Naked21 (Ewa, 25l.).................... .tp. ? Abz (26l.)................... ....................tp. 1.10.2010 chłopiec Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. tp. 1.10.2010 Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .tp. 3.10.2010 Agata81 (Agata, 29l.).................... ..tp. 3.10.2010 Butterfly83 (Ewelina, 27l.)...............tp. 3.10.2010 Rybka2891 (Magda, 27l.).................tp. 4.10.2010 Zajchik (Anastazja, 27)....................tp . 4.10.2010 Starapanna (Ania, 29l.)...................t p. 4.10.2010 chłopiec Maggie1983 (Magda, 26l.)................tp. 4.10.2010 Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ...tp. 5.10.2010 Ewcia811211 (Ewa, 29l.)...................t p. 5.10.2010 Cellaris (Ola, 30l.).................... .......tp. 6.10.2010 malenkaMagda21 (Magda, 25l.)........tp. 7.10.2010 Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ..tp. 8.10.2010 Enis84 (Ania, 25l.).................... ......tp. 8.10.2010 Majka232 (Maja, 28l.).................... ..tp. 9.10.2010 Lisica1 (Marta, 26l.).................... .....tp. 10.10.2010 Ray...................... ......................... tp. 11.10.2010 Aniusia82 (Ania, 27l.).................... .tp. 12.10.2010 MisQa (Monika, 23l.).................... ...tp. 13.10.2010 BeataMi (Beata, 34l.).................... ..tp. 14.10.2010 Aniaj27 (Ania, 28l.).................... ....tp. 15.10.2010 Skorpionek19 (Kasia, 28l)...............tp. 16.10.2010 Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.)....tp. 17.10.2010 IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ...tp. 18.10.2010 Czita18 (Kinga, 24l.).................... ...tp. 21.10.2010 Kotekk81 (Justyna, 29l.)................tp. 21.10.2010 Kalex (Kamila, 26l.).................... ...tp. 22.10.2010 Asia-23 (Asia, 26l.).................... ....tp. 23.10.2010 Manana27 (28l.)................... .........tp. 27.10.2010 Beata_Batumi (Beata, 25l.)............tp. 28.10.2010 JOANNA 16( Joanna, 25l.)..............tp. 28.10.2010 Kaska1980 (Kaśka, 29l.)................tp. 29.10.2010 Weronisia (Weronika, 34l.)............tp. 31.10.2010 Na liście występuje kolor biały Aga2111 [*] Kma1982 [*] Olbka [*] Agnyska81 [*] Dizi [*] Michel82 [*] Iwa_iw [*] Ry-bcia [*] |
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
Szokoladko bardzo mi przykro
trzymajcie się i uważaj na córcię, postaraj się jak najmniej denerwować |
|
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
Szokoladko przykro mi...dbaj o siebie i maleństwo.
|
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
szokoladko dolanczam sie do cieplych slow otuchy... trzymaj sie..
Cytat:
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tą różnicą, że w obu ciążach mąż towarzyszył mi na wszystkich badaniach i USG. Teraz nie był ani razu i już się zapowiedział, że nie ma na to czasu ![]() Tak więc rozumiem doskonale co czujesz. Ja też staram się to jakoś usprawiedliwiać, ale gdy czytam jak inni tatusiowie głaszczą brzuszki, gadają do nich itp. to mi się płakać chce... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

) biodrówki i myślałam, że skooro nie mam brzucha to się wcisne, ale nic z tego 
akurat na egzamin ustny i obronę 

Teraz cały czas czeka aż powiem że mały się znów rusza, to dotyka brzuszka i czeka 

postaram się jutro zdjęcie jakieś wstawić