Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 12:38   #2521
monini2507
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
To ja bym mu odpowiedział, że ja daje 50 zł.
Takich księży to w ogóle nie powinni dopuszczać do kontaktów z wiernymi.
Dokładnie mnie to się aż coś dzieje jak księza ustalaja sobie kwoty za msze zapowiedzi itp. Nie podoba sie to nie ide do innej parafi albo załatwiam top w inny sposob.
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 12:48   #2522
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grateful Pokaż wiadomość
Ja byłam ostanio dać na zapowiedzi, wyjęłam 50 zł, a ksiądz do mnie na beszczela , że "tu się daje 100 zł", więc wyjęłam jeszcze 50zł i dałam. Myślę, że to zależy od parafii, przeważnie jest co łaska, przynajmniej powinnno być, chyba, że księża ustalą sobie cenniki tak jak u mnie , dlatego też m.in. nie biorę u siebie w parafii ślubu.
A w której to parafii taki "wspaniały" ksiądz urzęduje?
Stary 2010-04-06, 12:57   #2523
elusia20
Raczkowanie

GG do elusia20

Witajcie po świętach, jak wasze kilogramy po świętach. U mnie wspaniale nawet schudłam
elusia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:01   #2524
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elusia20 Pokaż wiadomość
Witajcie po świętach, jak wasze kilogramy po świętach. U mnie wspaniale nawet schudłam
No to jestem pod wrazeniem tez bym tak chciala. Ja postanowilam po swietach wziac sie za siebie bo od maja rozpoczyna sie u mnie sezon wesel pierwsze juz 22 maja
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:25   #2525
medioza
Przyczajenie

Witam wszystkie PM po świętach "Wielkiego obżarstwa"Okres świąteczny spędziłam pracowicie: byłam an próbnej fryzurze ślubnej i próbnym makijażu. Efekt: fryzura w stylu "la kopka siana" ale za to makijaż bardzo mi się podobał. Podsumowując: zamówiłam już wizażystkę (którą szczerze polecam: Pani Ewa Filipecka) ale nadal szukam fryzjera
medioza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:34   #2526
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ja byłam ostanio dać na zapowiedzi, wyjęłam 50 zł, a ksiądz do mnie na beszczela , że "tu się daje 100 zł", więc wyjęłam jeszcze 50zł i dałam.
dobrze że u mnie nie ma takiego księdza....
Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Mam mały dylemat.
Po świętach zaczyna się u mnie w parafii kurs przedmałżeński.
Teraz nie wiem czy iść tu czy na Karczówkę jak planowałam.
Za moja parafią przemawia fakt że dowiem się (chyba) jak to tutaj się odbywa ale trwać będzie kilka tygodni.
Karczówka to jedna sobota więc bardzo mi to odpowiada.

Co byście wybrały?
Ja bym wybrała karczówkę...zresztą miałam taki sam dylemat jak Ty, bo u mnie był kurs, tylko że 8 spotkań. A ja mam zjazdy w co druga niedzielę. I podziękowałam.

Cytat:
Napisane przez elusia20 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez medioza Pokaż wiadomość
byłam an próbnej fryzurze ślubnej i próbnym makijażu. Efekt: fryzura w stylu "la kopka siana" ale za to makijaż bardzo mi się podobał. Podsumowując: zamówiłam już wizażystkę (którą szczerze polecam: Pani Ewa Filipecka) ale nadal szukam fryzjera
A u kogo robiłaś fryzurkę?

A w ogóle to ja też się melduję po Świętach

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 13:35   #2527
marciadela
Raczkowanie

GG do marciadela

Cytat:
Witam wszystkie PM po świętach "Wielkiego obżarstwa"Okres świąteczny spędziłam pracowicie: byłam an próbnej fryzurze ślubnej i próbnym makijażu. Efekt: fryzura w stylu "la kopka siana" ale za to makijaż bardzo mi się podobał. Podsumowując: zamówiłam już wizażystkę (którą szczerze polecam: Pani Ewa Filipecka) ale nadal szukam fryzjera
medioza a możesz powiedzieć ile bierze Pani Ewa za makijaż? bo z tego co wiem to ona jest mistrzynia polski to pewnie sie ceni i napisz jeszcze, który fryzjer Cię tak urządził, ku przestrodze
marciadela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:13   #2528
niunia_leyla
Rozeznanie

Witam po świętach.
U mnie były pracowite, w niedziele byliśmy z teściami u moich rodziców niby szczegóły przed weselem obgadać ale jako że rodzice już nieźle sie znają to spotkanie było typowo towarzyskie i z planowania nici wyszły.
Wczoraj z TŻ, mamą i teściową ustaliliśmy wstępne menu (dokładne będziemy mieć po spotkaniu z kucharką) i stanęło na ulubionych potrawach moich i TZ:
19.00 OBIAD:
-zupa do wyboru: rosół i flaki.
-jakiś kotlet schabowy faszerowany(ser-szpinak lub pieczarki)
-ziemniaki, buraki zasmażane na ciepło, surówka z białej kapusty i jeszcze jakaś

20.00 Tort po pierwszym tańcu

21.30 półmisek grilowanych mięs,grilowane pieczarki, brokuły i bezy z puree ziemnieczanego.

23.15 zupa gulaszowa

1.00 lody po oczepinach

2.30 szaszłyk z kuskusem, chrzan i musztarda

4.00 barszczyk z pasztecikami

co o nim myślicie, macie jakieś sugestie?
Stary 2010-04-06, 14:37   #2529
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Ja byłam ostanio dać na zapowiedzi, wyjęłam 50 zł, a ksiądz do mnie na beszczela , że "tu się daje 100 zł", więc wyjęłam jeszcze 50zł i dałam. Myślę, że to zależy od parafii, przeważnie jest co łaska, przynajmniej powinnno być, chyba, że księża ustalą sobie cenniki tak jak u mnie , dlatego też m.in. nie biorę u siebie w parafii ślubu.
ha ha ha no masakara!! Ale ja Wam powiem jeszcze lepszy motyw. Moja znajoma i jej narzeczony pochodza z tej samej parafii co ja ale ślub mają na karczówce - u mnie nie było już wolnego terminu. za zapowiedzi ksiądz sobie zaśpiewał 300zł mimo że ślub ma w innej parafii!!!!!

sjoanna zdecydowanie karczówka!

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
19.00 OBIAD:
-ziemniaki, buraki zasmażane na ciepło, surówka z białej kapusty i jeszcze jakaś
21.30 półmisek grilowanych mięs,grilowane pieczarki, brokuły i bezy z puree ziemnieczanego.
23.15 zupa gulaszowa
1.00 lody po oczepinach

Zupa zdecydowanie rosół!!! Co do szpinaku to wydaje mi sie ze to zły pomysł bo niektórzy go nie znoszą!!! No i według mnie lody o pierwszej w nocy to pomyłka! Jeśli już to lody po obiedzie w ramach deseru. Ale to tylko moje zdanie... U mnie lodów nie bedzie bo po prostu nie ma czasu żeby je podac! Myślę że 5 gorących posiłków wystarczy.
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:39   #2530
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Witam po świętach.
U mnie były pracowite, w niedziele byliśmy z teściami u moich rodziców niby szczegóły przed weselem obgadać ale jako że rodzice już nieźle sie znają to spotkanie było typowo towarzyskie i z planowania nici wyszły.
Wczoraj z TŻ, mamą i teściową ustaliliśmy wstępne menu (dokładne będziemy mieć po spotkaniu z kucharką) i stanęło na ulubionych potrawach moich i TZ:
19.00 OBIAD:

23.15 zupa gulaszowa

1.00 lody po oczepinach

Ja bym lody dał wcześniej i dzięki temu trochę bardziej rozstrzelił posiłki bo kto to zje jak ma tylko 2 i mniej godziny przerwy między jednym a drugim daniem

Np.

22.30 lody

23:30 zupa gulaszowa - co by goście sił przed oczepinami nabrali

2:00 szaszłyk z kuskusem, chrzan i musztarda

4:00 barszczyk z pasztecikami
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 14:43   #2531
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziastanczyk Pokaż wiadomość
ha ha ha no masakara!! Ale ja Wam powiem jeszcze lepszy motyw. Moja znajoma i jej narzeczony pochodza z tej samej parafii co ja ale ślub mają na karczówce - u mnie nie było już wolnego terminu. za zapowiedzi ksiądz sobie zaśpiewał 300zł mimo że ślub ma w innej parafii!!!!!
W Janie Chrzcicielu tak sobie zażyczył? No to mnie załamałaś Ciekawe ile nam krzyknie za udzielenie ślubu
Stary 2010-04-06, 14:55   #2532
Lena _
Raczkowanie

Dziewczyny, kolejną mam prośbę; podajcie proszę na priv namiary na jakiegoś dobrego fryzjera i makijażystkę. Naprawdę bardzo liczę na Waszą pomoc, bo nie znam kompeltnie Kielc nie nie wiem kto jaką ma opinię. Żeby nie było, że to reklama, będę wdzięczna za info chociażby na priv. Z góry bardzo Wam wszystkim dziękuję
Pozdrawiam po świętach.
Lena _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 15:22   #2533
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
W Janie Chrzcicielu tak sobie zażyczył? No to mnie załamałaś Ciekawe ile nam krzyknie za udzielenie ślubu
Ja też jestem w szoku!!!!!!!!! Co do kasy za udzielenie ślubu to moja koleżanka dała w zeszłym roku 500zł i ja właśnie tyle mam zamiar dac. Zwłaszcza że kwiaty do przystrojenia kościoła musimy sobie kupic sami i jeszcze nie wiem jak to jest z przystrojeniem krzeseł dla młodych... W niektórych kościołach kwiaty i przystrojenie jest wliczone w cene.
co nam zabrała sen
...
Stary 2010-04-06, 15:24   #2534
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jestem w szoku!!!!!!!!! Co do kasy za udzielenie ślubu to moja koleżanka dała w zeszłym roku 500zł i ja właśnie tyle mam zamiar dac. Zwłaszcza że kwiaty do przystrojenia kościoła musimy sobie kupic sami i jeszcze nie wiem jak to jest z przystrojeniem krzeseł dla młodych... W niektórych kościołach kwiaty i przystrojenie jest wliczone w cene.
Ehhhh... W sobotę pójdziemy protokół spisać, więc jak się wszystkiego dowiem, to dam znać
Stary 2010-04-06, 15:29   #2535
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Okres świąteczny spędziłam pracowicie: byłam an próbnej fryzurze ślubnej i próbnym makijażu. Efekt: fryzura w stylu "la kopka siana" ale za to makijaż bardzo mi się podobał. Podsumowując: zamówiłam już wizażystkę (którą szczerze polecam: Pani Ewa Filipecka) ale nadal szukam fryzjera
Ja również polecam panią Ewę Filipecką. 2 lata temu byłam modelką jej uczennicy i miałam przyjemnośc byc malowana również przez sama mistrzynie Efekt był powalający. Pani Ewa pracuje na kosmetykach Mary Kay. niestety ceny za makijaż ślubny nie znam
co nam zabrała sen
...
Stary 2010-04-06, 16:26   #2536
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Ja bym lody dał wcześniej i dzięki temu trochę bardziej rozstrzelił posiłki bo kto to zje jak ma tylko 2 i mniej godziny przerwy między jednym a drugim daniem

Np.

22.30 lody

23:30 zupa gulaszowa - co by goście sił przed oczepinami nabrali

2:00 szaszłyk z kuskusem, chrzan i musztarda

4:00 barszczyk z pasztecikami
Dzięki masz rację z tymi godzinami. Naniosłam poprawki.

Cytat:
Zupa zdecydowanie rosół!!! Co do szpinaku to wydaje mi sie ze to zły pomysł bo niektórzy go nie znoszą!!! No i według mnie lody o pierwszej w nocy to pomyłka! Jeśli już to lody po obiedzie w ramach deseru. Ale to tylko moje zdanie... U mnie lodów nie bedzie bo po prostu nie ma czasu żeby je podac! Myślę że 5 gorących posiłków wystarczy.
Dzięki za opinię.
Co do zupy to będą obie goście sami wybiorą co zjedzą.
Sama za szpinakiem nie przepadam ale w tym kotlecie to go nawet nie czuć w smaku tylko ładny kolor jest w środku. Ale zastanowimy się nad tym.
A co do pogrubionego to nie bardzo rozumiem czemu pomyłka? po obiedzie w ramach deseru będzie tort bo ja nie jestem zwolenniczką tortu po północy bo wtedy raczej nikt na niego nie ma ochoty.
Stary 2010-04-06, 16:34   #2537
domika88
Raczkowanie

GG do domika88

Możecie mi powiedzieć gdzie znajduje się salon w którym maluje pani Ewa Filipecka?
Stary 2010-04-06, 16:50   #2538
milam
Raczkowanie

Cytat:

Dzięki za opinię.
Sama za szpinakiem nie przepadam ale w tym kotlecie to go nawet nie czuć w smaku tylko ładny kolor jest w środku. Ale zastanowimy się nad tym.
A co do pogrubionego to nie bardzo rozumiem czemu pomyłka? po obiedzie w ramach deseru będzie tort bo ja nie jestem zwolenniczką tortu po północy bo wtedy raczej nikt na niego nie ma ochoty.
ja też nie lubię podawania tortu o północy, nigdy go nawet nie próbuję bo nie mam już o tej porze ochoty więc u nas też będzie podany po obiedzie i pierwszym tańcu, gdzieś około 21 tak sobie już zamówiliśmy zresztą
Stary 2010-04-06, 16:50   #2539
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

halo halo jak po świętach ??
chciałam się pochwalić (Tż robił zdjęcia na chrzcie w niedziele) zdjecia z przygotowań wyszły cudo wiec uwaga
www.blog.fabrykafajnychfo t.pl

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 17:11   #2540
magolina
Wtajemniczenie

niunia_leyla ja też uważam że lody po północy troche nie pasują, przynajmniej ja już podejrzewam nie miałabym na nie ochoty. Zazwyczaj podawane są jako deser po obiedzie ale Ty chcesz tort. Kwestia gustu ale ja nie podałabym lodów o tej godzinie.

My w kościele w którym będziemy mieć ślub płacimy 150 zł za zapowiedzi a jeszcze dochodzą zapowiedzi w mojej parafii i aż mnie skręca jak pomyślę że muszę wydać jakieś 300 zl na same zapowiedzi
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 17:36   #2541
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:

Dzięki za opinię.
Oj oj oj no to pewnie macie duzo kelnerek bo zanim one spytaja co kto chce i zanim przyniosa to troche minie... Ja tez nie jestem zwolenniczką tortu po północy ale lodów o tej godzinie to też raczej nie będa chcieli jesc - zwłaszcza po alkoholu, niektórzy mogą juz miec za dużo we krwi...

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez domika88 Pokaż wiadomość
Możecie mi powiedzieć gdzie znajduje się salon w którym maluje pani Ewa Filipecka?
Pani Ewa ma swoją szkołe wizażu na ulicy Stokowej
www.wizazystka.com.pl
co nam zabrała sen
...
Stary 2010-04-06, 17:41   #2542
wiewi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Witam po świętach!
Jak tam z przejedzonymi brzuszkami?

Mam mały dylemat.
Po świętach zaczyna się u mnie w parafii kurs przedmałżeński.
Teraz nie wiem czy iść tu czy na Karczówkę jak planowałam.
Za moja parafią przemawia fakt że dowiem się (chyba) jak to tutaj się odbywa ale trwać będzie kilka tygodni.
Karczówka to jedna sobota więc bardzo mi to odpowiada.

Co byście wybrały?
Ja też poleciłabym wam Karczówkę. Ksiądz Jan pokarze wam dokładnie jak będzie przebiegał ślub, a jak się odbywa w waszej parafii to można iść a czyjś ślub i zobaczyć. My dzisiaj byliśmy w USC i zamówiliśmy torta u Januszów więc troszkę do przodu

I jeszcze jedno w sobotę wybieram się do Krakowa, jakie sklepy byście mi poleciły z butami ślubnymi i sukniami wieczorowymi, oczywiście nie przesadzając w cenach

Edytowane przez wiewi
Czas edycji: 2010-04-06 o 17:49
wiewi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 17:48   #2543
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Oj oj oj no to pewnie macie duzo kelnerek bo zanim one spytaja co kto chce i zanim przyniosa to troche minie... Ja tez nie jestem zwolenniczką tortu po północy ale lodów o tej godzinie to też raczej nie będa chcieli jesc - zwłaszcza po alkoholu, niektórzy mogą juz miec za dużo we krwi...
Co do lodów to chyba macie racje.
A co do zup to liczba kelnerek nie ma znaczenia bo nie jestem zwolenniczką podawania gościom wszystkiego na talerzach pod nos, więc u nas będą wazy z zupami i każdy naleje sobie co chce tak samo z drugim daniem każdy sobie nałoży, np ja nie jadam ziemniaków i jestem wybredna co do surówek i wydaję mi się że lepiej zostawić gościom wybór co i w jakiej ilości zjedzą. Poza tym zauważyłam też na różnych weselach że jak kelnerki podają gotowe porcje to jeden stół już zdąży zjeść a drugi jeszcze nie dostanie. A na weselach u kuzynów gdzie praktykowali wazy i półmiski to wszyscy dostawali porcję w podobnym czasie. Tylko to chyba ma większą szanse powodzenia jak organizuję się samemu jedzenie a nie przez restaurację.
Stary 2010-04-06, 18:02   #2544
jaga22
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wiewi Pokaż wiadomość
Ja też poleciłabym wam Karczówkę. Ksiądz Jan pokarze wam dokładnie jak będzie przebiegał ślub, a jak się odbywa w waszej parafii to można iść a czyjś ślub i zobaczyć. My dzisiaj byliśmy w USC i zamówiliśmy torta u Januszów więc troszkę do przodu

I jeszcze jedno w sobotę wybieram się do Krakowa, jakie sklepy byście mi poleciły z butami ślubnymi i sukniami wieczorowymi, oczywiście nie przesadzając w cenach
Czy dobrze zrozumialam: kurs sie odbywa w ostatnia sobote miesiąca i trwa 1 dzień?? A czy moga w nim uczestniczyc pary z poza Kielc??
jaga22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 18:45   #2545
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jaga22 Pokaż wiadomość
Czy dobrze zrozumialam: kurs sie odbywa w ostatnia sobote miesiąca i trwa 1 dzień?? A czy moga w nim uczestniczyc pary z poza Kielc??
wszyscy mogą w nim uczestniczyć
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 18:56   #2546
Alice the Bride
Raczkowanie

ja dzisiaj bylam na fryzurze probnej i makijazu. Niestety moja umowiona makijazystka Iwona dostala zapalenia spojowek... ale udalo mi sie pojsc do drugiej: pani Ewy z salonu Wiosna (zaplacilam 60zl). Nawet jestem zadowolona. Z ta pierwsza umowilam sie na 16 kwietnia i wtedy sobie porownam Dziewczyny ktore szukaja fryzjerki: z czystym sercem polecam Sylwie z salonu z hotelu Dal. Nie wiem dokladnie ile one tam biora, ale naprawde Sylwia jest konkretna, ma fajne pomysly.
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:22   #2547
ewelinap5
Raczkowanie

Również witam po świętach.
My dziś po traumatycznym przeżyciu i jak widzę nie pierwsi i nieostatni.
Byliśmy u księdza w mojej parafii dać na zapowiedzi. No i nakrzyczał na nas i wygonił bo chcieliśmy mu dać 50 zł.
Tyle daliśmy u Jana Chrzciciela i ksiądz tylko podziękował, nie mówił o żadnych stawkach.
No i teraz nie wiem co będzie z tymi naszymi zapowiedziami. Zobaczymy za miesiąc jak pójdę po papierek.
Oczywiscie ksiądz powiedział że Pan Młody powinien mu zapłacić pół ślubu, bo taka jest opłata.
Wytłumaczył to tym, że zabieramy pieniądze jemu, kościelnemu i organiście, a zanosimy tamtemu księdzu.

Edytowane przez ewelinap5
Czas edycji: 2010-04-06 o 19:39
ewelinap5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:55   #2548
Alice the Bride
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelinap5 Pokaż wiadomość
Oczywiscie ksiądz powiedział że Pan Młody powinien mu zapłacić pół ślubu, bo taka jest opłata.
Kościół jakims tam zarzadzeniem zniosł półślubek w ok 1980 roku!!! I trzeba mu bylo to powiedziec. Ja chyba wysle tż po licencje. Skoro to nasza wspolna parafia to co za roznica kto z nas pojdzie???
Dziewczyny czy to prawda ze zapowiedzi moge dopiero zamowic jak protokol spisze???
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:04   #2549
ewelinap5
Raczkowanie

Alice - ja powiedział mu że nie ma takiej opłaty.
A na zapowiedzi to przy spisywaniu protokołu ksiądz ci wypisze taką kartkę i dopiero z nią idziesz do drugiej parafii.
Stary 2010-04-06, 20:21   #2550
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinap5 Pokaż wiadomość
Również witam po świętach.
My dziś po traumatycznym przeżyciu i jak widzę nie pierwsi i nieostatni.
Byliśmy u księdza w mojej parafii dać na zapowiedzi. No i nakrzyczał na nas i wygonił bo chcieliśmy mu dać 50 zł.
Tyle daliśmy u Jana Chrzciciela i ksiądz tylko podziękował, nie mówił o żadnych stawkach.
No i teraz nie wiem co będzie z tymi naszymi zapowiedziami. Zobaczymy za miesiąc jak pójdę po papierek.
Wytłumaczył to tym, że zabieramy pieniądze jemu, kościelnemu i organiście, a zanosimy tamtemu księdzu.
Szkoda gadać o tych kościołach. Ja dziś zadzwoniłam do Jana Chrzciciela zapytać czy moglibyśmy przyjść spisać protokół w sobotę bo jesteśmy przyjezdni i w tygodniu nie możemy, to ksiądz mi powiedział, że nie będzie teraz ze mną rozmawiał, bo się źle czuje

Edytowane przez alamig
Czas edycji: 2010-04-06 o 20:24
alamig jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości