![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Ach, dawno mnie nie było
![]() Najświeższe wieści jednak są takie: na suwaczku 35 tygodni i 1 dzień, Miłoszek waży jakieś 2900, szyjka macicy skrócona, rozwarcie na 1 cm ![]() Jak widać, bezsenność mnie ostatnio dopadła, coraz ciężej mi się śpi, puchną nogi i dłonie, kręgosłup boli i ostatnio mam wrażenie, że już nie chodzę, a toczę się ![]() Oto my z poniedziałku: |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i Ty slicznie wygladasz. ![]() Ja nie spie od 4, malz pojechal do pracy a ja zabieram sie do kolejnych etapow prac domowych. Wczoraj wpadlam na genialny pomysl przefarbowania wloskow z blond na kasztan. Stwierdzilam, ze wygladam nijako i godzine pozniej juz nakladalam farbe. W szoku jestem co sie dzieje ze mna pod wplywem hormonow! sprobuje trzasnac pare fotek chociaz jak i niektore z Was mam ochote aparat zakopac w ogrodku. Dzisiaj bede pakowala torbe, leci 34.tydzien - to czas najwyzszy. Szpitalne dziewuszki trzymajcie sie, duzo o Was mysle! no i milutkiego dnia Wszystkim, wczoraj tak sie rozpedzilam z ukladaniem, praniem itd, ze do wieczora nie zagladalam na forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z Miłoszka już kawał chłopa ![]() od wczorajszego popołudnia jakoś mi się z tą moją szyją poprawiło ![]() poobserwuję to jeszcze, ale może lekarz nie będzie konieczny ![]() zresztą dziś kierunek Katowice - małż jedzie do biblioteki po materiały do magisterki, więc zabieram się z nim przy okazji i nawiedzimy Ikeę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |||
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Super macie brzuszki. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18396653]A dla mnie nie. Wiem, że pamiętałabym o wstydzie, gdyby mi kupsko w trakcie porodu wyleciało, dlatego wolę wcześniej lewatywę mieć. I chyba w szpitalu, sama nigdy nie robiłam. Tak samo nie popieram argumentu, że karmienie piersią przy innych ludziach to normalne i nie ma czego się wstydzić, czy też bycie w szpitalu w stanie totalnie rozmemłanym. No mnie takie rzeczy cholernie krępują, zawstydzają, nie lubię, gdy ktoś z ciekawością na mnie patrzy (i tylko choćby pomyśli - o fuj). I to nie ma nic wspólnego z próżnością, po prostu czuję się takimi sytuacjami szalenie skrępowana. Dlatego gdy leżałam w szpitalu, na co dzień nie miałam piżamy, tylko jeansy i bluzę, jeśli nie musiałam leżeć, a pierwszą rzeczą po dojściu do siebie był porządny prysznic i umycie głowy. A ja w szpitalu wolę, bo przecież nie zrobią mi lewatywy na korytarzu ![]() ![]() A sytuacja w sr - SZOK ![]() Ja się OGROMNIE cieszę, że w moim szpitalu dokarmiają bez problemu. A do szkoły idziemy w piątek, to opiszę, co i jak.[/QUOTE] Racja. ja też podczas moich pobytów w szpitalu miałam na dzień "wyjściowy" dresik, a na noc piżamkę. Przynajmniej pobyt mijał przyjemniej, a nie w takim całodziennym rozmemłaniu. Raz przyjmowali mnie na oddział z babką koło 45, która miała wszytko tak ładnie kolorystycznie dobrane, nawet torbę, że mnie mój dresik wydał się skromny. Aż miło było oczko zawiesić w szarzyźnie szpitalnych sal. Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------------------------------- U nas czas mija powolutku. Święta minęły spokojnie. Czasami nas dołek łapie, ale poza tym jest dobrze. Nic nam nie puchnie, noce przesypiamy w całości. Chyba szczęściara jestem ![]() Poza tym urządzamy pokój małego, a że pokoik jest mały trzeba się nieco na główkować żeby się wszystko zmieściło. W sobotę będziemy kończyć przekładanie mebli. Jak już wszystko poukładamy to wkleję parę fotek. Udanego dnia ![]() A zapomniałam Wam napisać, że widziałam w ulotce Reala że Jumbo Pack Pampersa ma być dziś do kupienia za 40zł. Wydaje mi się że warto jakby ktoś chciał... Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-04-10 o 07:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Rybulko ślicznie wyglądasz!
![]() pamiętam też Kropkę,Margo,Hanjah... kogoś pominęłam? same ładne dziewczyny w tym wątku ![]() i te słodkie bębenki ![]() aż żal,że niedługo bez nich będziecie ![]() lecicie jak szalone,ale chyba nie bardziej od czasu ![]() w temacie: -włosy gęste jak peruka,choć na braki nigdy specjalnie nie narzekałam to poprzednia ciąża nieźle je przerzedziła.Teraz są mega gęste,błyszczące i mocne.Tak jak i paznokcie ![]() Niektórzy mówią,że powinnam ciągle w ciąży chodzić ![]() -lewatywę jeśli już to chciałabym w szpitalu,nie mam pojęcia jak ją zrobić w domu,a już na pewno nie chciałabym,żeby ją robił małż ... jakoś tak niebałdzo.Mimo,iż robiliśmy różne rzeczy przy otwartych drzwiach łazienki ![]() ale też przy ostatnim porodzie w ciągu dnia miałam mega oczyszczanie-o którym pisała już któraś z Was-i lewatywa nie była potrzebna ![]() -trochę puchnę,co widzę zarówno ja jak i inni.2 osoby mi już powiedziały,że nareszcie widać,że jestem w ciąży,bo mam CIĄŻOWE USTA!!! słyszałyście o czymś takim???? bo ja w ciąży drugi raz a nie słyszałam ![]() że niby takie pełne,seksowne ![]() ![]() -waga niestety nie stoi w miejscu ani się nie cofa -a szkoda ![]() mam już +7kg z hakiem -po kilku godzinach od porodu jak tylko wstałam z łóżka poszłam się wykąpać,umyłam włosy,trochę się podmalowałam i od razu poczułam jak nowo narodzona! polecam! nie lubię takiego rozemłania ![]() ![]() jesli ktoś dobrze się tak czuje to ok,ale JA sobie tego u siebie nie wyobrażam ![]() Kardashi- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
ja dopiero dziś po świętach się melduję
i muszę się troszkę wyżalić ![]() byliśmy u teściów w niedzielę - mąż wziął ze sobą zdjęcia Małej bo chciał się pochwalić - nawet fajnie wyszły - Mała buźkę ładnie pokazała i ssała paluszka ![]() no więc jak tylko przyjechaliśmy to oczywiście zamieszanie żeby było mi wygodnie siedzieć - to nawet miłe ale tylko tyle na temat ciąży, nikt nie zapytał jak się czuję, kiedy termin itp, itd no to mąż wziął te zdjęcia i pokazuje swojej mamie ona popatrzyła i powiedziała że nic nie widzi ![]() ![]() ![]() nie powiem mnie też było przykro ale ja się już przyzwyczaiłam w poniedziałek przyjechał do nas drugi szwagier i to już było całkiem co innego ![]() ![]() co do spania to u mnie różnie - wstaję raz albo w cale w nocy, rzadko częściej, za to rano śpię tylko do 7 bo wtedy mąż do pracy idzie waga w miejscu też nie stoi nie wspominając o cofaniu fotek swoich nie dodam bo jakaś taka nie podobna jestem na nich ![]() ale wasze są urocze no i trzymam kciuki za szpitalne mamy - coby było dobrze ![]()
#157 |
Zakorzenienie
|
wczoraj byli u nas znajomi i przynieśli małżowi zaległy prezent urodzinowy w postaci tej oto książki:
http://www.empik.com/bobas-instrukcj...,prod3290093,p nie wgryzałam się jeszcze, ale na pierwszy rzut oka widzę, ze napisana w sam raz dla faceta - gadżeciarza. wystarczy spojrzeć na tytuł rozdziału o karmieniu - "ZASILANIE" ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
a i jeszcze reakcja na poród - hm ja mam podobno być odpowiednio wcześniej położona więc nie wiem
ale koleżanka mi opowiadała że jak złapały ją skurcze to się śmiała a mąż panikował i zbierał jej rzeczy (nie była jeszcze do końca spakowana bo urodziła miesiąc przed terminem) a właściwie to pakował jej same podpaski ![]() a druga z kolei odeszły jej wody w domu w nocy - obudziła męża i mówi jedziemy na szpital bo wody mi odeszły, on na to że to jeszcze czas poczekamy do rana, to ona znowu że leje się z niej że chce jechać, to on pyta a boli cię, ona że nie, więc on to śpij bo w książce napisali że jak nie boli to jeszcze dużo czasu..... ![]()
#159 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i jestem po obchodzie, wiadomości są takie, że ciśnienie spadło i jak tylko zrobią mi USG na którym będzie wszystko dobrze to idę do domu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
Wczoraj bylismy u gina, tydzien po wyjsciu ze szpitala. Szyjka skrocona do 2cm ale zamknieta. Mam zwiekszona dawke fenoterolu bo skurcze sie nadal pojawiaja i teraz biore co 4 godz 1 tabl, czyli 6 na dobe i osłonowo 3 isoptimy. Lekarz stwierdził ze skracanie szyjki to u mnie wina główki dziecka ktora jest bardzo nisko i leze z tylkiem wyzej jeszcze co najmniej 3-4 tygodnie zeby wytrzymala. Pa takiej dawce leku skurczy wlasciwie nie ma ale czuje sie znowu fatalnie: trzesawka, serducho wyskakuje, spac nie moge. Jeszcze bardziej scisle lezenie z krotkim wypadem do wc i spowrotem.
Martwie sie bardzo o zdrowie dziecka, lekarz mowi ze po tym leku ma przyspieszone tetno, wazy teraz ok 2 kg i ze nalezy do maluszkow.
![]() |
#162 | ||||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18396653] A ja w szpitalu wolę, bo przecież nie zrobią mi lewatywy na korytarzu ![]() ![]() [/QUOTE] Ja tez wole w szpitalu, dla nich to normalka. A i mam nadziję, że organizm tez się "sam" troszkę oczyści. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wogóle to tak sobie myslę, że jakbym nie czytała na wątku o waszych dolegliwościch ciążowych to pewno bym zwariowała... tu zakłuje, tak zaboli, pewno juz bym do lekarza leciała a tak to mozna sie przekonac, że nie tylko ja sie borykam z takimi dolegliwosciami...Ja dzis znów niedospana, nie wiem jak ja jescze wpracy pociągne dalej...chyba trzeba pomyslec o L4 od maja...
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ciuszki ![]() Ja lewatywkę zostawiam szpitalowi- ale własnie często się zdarza że kobiety przed porodem mają biegunkę i problem z głowy ![]() Ja sobie jakoś nie mogę miejsca znaleźć. Wszystko j uż prawie przygotowane- poza przewijakiem- M czeka na materiał na niego ma być w tym tyg i kołyska nie pościelona żeby się kurz nie zbierała- ale pościel wyprana wyprasowana i przygotowana- założenie jej to już zadanie dla M i mojej mamy jak my będziemy w szpitalu ![]() I tak teraz już tylko czekać ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-04-07 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuje Kochane za kciukaski ![]() ![]() Dziś jest lepiej. Lezałam całą noc z pompą magnezową i na ktg rano wyszly 3 skurcze do 50-60% . Także jest lepiej.. ![]() Brzuch mi juz wogole nie twardnieje.. Tylko ręka mnie boli juz od tego wenflonu.. Wlasnie urodził się dzidziuś ![]() AnnLee ciążowe usta ![]() ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-04-07 o 10:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
z dwojga złego dobrze ze to nie zatrucie cisnienie ci zbija i wrócisz do domu w 2 paku albo juz jako Mamuśka ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kardashi odpoczywaj, zostało Ci już tak niewiele ![]()
![]() |
#167 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18397095]No właśnie.
Wiem, że poród jest wykończający, że kobieta jest wypluta... Ale mimo wszystko znam siebie - i nie mówię, że zaraz po porodzie rączo pobiegnę się myć i malować ![]() chociaz nie musisz wcale na taka wygladac widziałam focie mojej kuzynki zaraz po porodzie tzn po około 2 godz i powiem wam ze nie wygladała jakby wypluta a rodziła chyba z 20 godz juz niepamietam ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
ech bo to jest juz skrzywienie u mnie ![]() ![]() co do lewatywy czasem jest niepotrzebna a jesli bedzie to poprosze pielegniarke jedynie co to sama sie ogole bo wiem ze u nas w szpitalu nie sa zbyt delikatne w tych sprawach dziewczyny a ja mam sie na "zero" tam ogolic czy jak ?? ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
ja wiec było zagrożenie wczesnym porodem , kurcze leż słoneczko niech mała jak najdłużej u ciebie w brzuszku posiedzi chociaz sama nie wiem czy po piatkowej wizycie tez nie pojde na oddzial małą naprawde strasznie nisko czuje i nic prawie w domu nie robie oprocz obiadu i zmywania naczyn
![]() |
#168 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
jezeli okaze sie w szpitalu taka koniecznosc to prosze bardzo ![]() a zreszta....p.s. fuuuj tak samemu...? Cytat:
mi tez jest przykro w takich momentach bo my sie cieszymy i jestesmy dumnie a rodzina jakby calkiem co innego... znajomi a tym bardziej nieznajomi zadaja wiecej pytan niz rodzinka.. smutne ale nic nei poradzisz.... Cytat:
![]() ![]() dolaczam sie Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-04-07 o 11:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
łał duzy chłopaczek ![]() ![]() ![]() focia sliczna ![]() Amelka dziekuje wszystkim ciocią za pochwalenie ubranek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
nie no i ona jako matka nie wie jaka to jest radosc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
o ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#170 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
mozna sie pozalic troszke...?
na meza.... no bo jak to jest z seksem u was dziewczyny.....? bo u mnie to ostatnio kiepawo.... maz stwoerdzil ze teraz to juz nie mozemy skoro maluszek sie rusza... mowie mu ze zawsze sie ruszal przeciez... a poza tym kto mu tak powiedzial chyba koledzy bo moj lekarz twierdzi ze nie musimy rezygnowac... ale widze ze on ma jakas blokade.. zdarza sie raz na.... 10 dni usredniajac.... ja sie czuje dobrze, nic mi nie dolega, niewiem czy to wszyscy przyszli tatusiowie tak maja czy tylko moj taki strachliwy...? ogolnie est slodki, mowi mi komplementy i ze slicznie wygladam przytulamy sie, patrzy na mnie rozmarzony ale z seksem to juz jak wyzej... pocieszycie...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie wyglądasz ![]() Cytat:
![]() Będzie dobrze. Cytat:
![]() jamaica, u nas wstrzemięźliwość od listopada, ale mąż i tak mówił, że teraz by nie chciał już, bo moglibyśmy uszkodzić dzidzię ![]() Odebrałam dzisiaj wyniki i sama jestem zaskoczona. Hemoglobina 11,9 ![]() Po południu mam wizytę i gina, może Luizka pokaże w końcu buźkę ![]() Mam nadzieję, że moja szyjka będzie bez zmian.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-04-07 o 11:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#173 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja wczoraj małża pytam, czy boi się porodu, to ataku śmiechu dostał i pyta: JAAAA się mam bać? Przecież to ty będziesz rodziła ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj jadę się z Kropką spotkać - dreszczyk emocji ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no moj maz tak samo mowi ze dizdzia wszystko slyszy i widzi i on nie moze.... hehe ![]() echhh moze za surowa jestem, w koncu to jego pierwsze dziecko i moze chlop sie gubi troche w tym wszystkim ![]() gratulacje za wyniki, ja mam usg dopiero 5 maja,,,, moze sie dowiemy jaka plec? ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-04-07 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | ||||
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18396653]A dla mnie nie. Wiem, że pamiętałabym o wstydzie, gdyby mi kupsko w trakcie porodu wyleciało, dlatego wolę wcześniej lewatywę mieć. I chyba w szpitalu, sama nigdy nie robiłam. Tak samo nie popieram argumentu, że karmienie piersią przy innych ludziach to normalne i nie ma czego się wstydzić, czy też bycie w szpitalu w stanie totalnie rozmemłanym. No mnie takie rzeczy cholernie krępują, zawstydzają, nie lubię, gdy ktoś z ciekawością na mnie patrzy (i tylko choćby pomyśli - o fuj). I to nie ma nic wspólnego z próżnością, po prostu czuję się takimi sytuacjami szalenie skrępowana. Dlatego gdy leżałam w szpitalu, na co dzień nie miałam piżamy, tylko jeansy i bluzę, jeśli nie musiałam leżeć, a pierwszą rzeczą po dojściu do siebie był porządny prysznic i umycie głowy. ...[/QUOTE]
chyba mamy to samo skrzywienie. niby wszyscy mi powtarzają, że toż to szpital, tam wszyscy są w tej samej sytuacji i tak samo wyglądają. a rybka mi co inni. ja nie jestem inni ani wszyscy. czułabym się obdarta z godności, wstydziuch ze mnie i już. makijażu robić nie będę, ale brudne włosy czy goły zadek mnie krępują i tyle. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a dzisiaj tak się z nim ścięłam... ja powiedziałam troszkę za dużo, on się nakręcił troszkę za bardzo, tak się poryczałam że nie mogłam się uspokoić. a oczy mam jak królik... i znowu dół... zmieniając temat - zaczynamy 32 tydzień. zaniosłam rano siuśki na posiew, mam nadzieję że zdąży się "wyhodować" to co ma na przyszły tydzień. laborantka stwierdziła że "powinno zdążyć". to ile to może trwać? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Konto usunięte
|
3-5 dni, tak czytałam kiedyś.
Emko, wczoraj nawet z małżem rozmawiałam na temat lewatywy - on sam przyznał, że pielęgniarka ma taką pracę i tu nie ma co się wstydzić, a walnięcie kupy w trakcie porodu na pewno byłoby krępujące - i dla mnie, i dla niego przecież też. W piątek się dopytamy, co z tą lewatywą. Wiadomo, że jak wcześniej biegunkę będę miała, to lew. sobie odpuszczę, ale jak nie, to niech robią. Przyjaciółki pytałam, miała przed operacją, normalnie w ubikacji kobieta jej zrobiła i wyszła, a ona mogła się załatwić. I uśmiałam się, bo doszłam do wniosku, że dla mnie takie "rozkładnie nóg" (czy to u gina, czy przy lewatywie) nie jest specjalnie krępujące, za to - szalenie krępuje mnie dentysta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18409365]
A ja wczoraj małża pytam, czy boi się porodu, to ataku śmiechu dostał i pyta: JAAAA się mam bać? Przecież to ty będziesz rodziła ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj jadę się z Kropką spotkać - dreszczyk emocji ![]() ![]() Miłego spotkania ![]() Trzymam kciuki za ujawnienie płci ![]() ![]() Właśnie dzwoniłam do poleconej położnej i ![]() ![]() ![]() Pytałam o lewatywę i mówiła, żeby nie robić w domu. Od tego jest szpital i nie każdy może mieć robioną. Są jakieś przeciwwskazania u niektórych.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-04-07 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18409933]3-5 dni, tak czytałam kiedyś.
Emko, wczoraj nawet z małżem rozmawiałam na temat lewatywy - on sam przyznał, że pielęgniarka ma taką pracę i tu nie ma co się wstydzić, a walnięcie kupy w trakcie porodu na pewno byłoby krępujące - i dla mnie, i dla niego przecież też. W piątek się dopytamy, co z tą lewatywą. Wiadomo, że jak wcześniej biegunkę będę miała, to lew. sobie odpuszczę, ale jak nie, to niech robią. Przyjaciółki pytałam, miała przed operacją, normalnie w ubikacji kobieta jej zrobiła i wyszła, a ona mogła się załatwić. I uśmiałam się, bo doszłam do wniosku, że dla mnie takie "rozkładnie nóg" (czy to u gina, czy przy lewatywie) nie jest specjalnie krępujące, za to - szalenie krępuje mnie dentysta ![]() dentysta powiadasz? no myślałby kto... ![]() no właśnie. w życiu się nie wstydziłam ginekologa. jak zagląda między nogi, jest ok. ale już coś takiego jak wietrzenie krocza, kiedy na sali obok mnie leży jeszcze ktoś inny i do tego ma gości - przyprawia mnie o dreszcze. mam nadzieję że tylko to sobie tak strasznie wyobrażam... aczkolwiek jak słyszę od niektórych tekst, że "przecież wszystkiem mamy tam to samo" mam ochotę ![]() a lewatywę... no nie ukrywam. wolałabym sama w domu. ale nie wstydzę się pielęgniarki, tylko czuję dyskomfort na myśl o korzystaniu z "obcego" kibelka... kiedy mój taki przytulny i jedyny słuszny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1840983 8]może mu tak jakoś głupio? podobno niektórzy tak mają. mój twierdzi że niby nie krępuje go mała w brzuszku, ale i tak ja narzekam na niedomiar czułości. widzę, że on jest zmęczony, dużo pracuje, martwi się czy "sprosta" wszystkiemu. niby wiem, ale co sobie myślę w głębi duszy to już moje...
a dzisiaj tak się z nim ścięłam... ja powiedziałam troszkę za dużo, on się nakręcił troszkę za bardzo, tak się poryczałam że nie mogłam się uspokoić. a oczy mam jak królik... i znowu dół... zmieniając temat - zaczynamy 32 tydzień. zaniosłam rano siuśki na posiew, mam nadzieję że zdąży się "wyhodować" to co ma na przyszły tydzień. laborantka stwierdziła że "powinno zdążyć". to ile to może trwać? ![]() no wlasnie, ja tez swojemu nie mowie wszystkiego co sie klebi w tej mojej ciazowej glowce i co sobie pomysle raz to jakos zostaje i uwiera....a nie powiem mu bo to nie na chlopskie nerwy, wystarczy to co ma w pracy... ja w poniedzilalek sie poryczalam pozniej pomyslalam ze wlasciwie bez powodu to bylo.... hormony czy co... |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1841013 4]dentysta powiadasz? no myślałby kto...
![]() no właśnie. w życiu się nie wstydziłam ginekologa. jak zagląda między nogi, jest ok. ale już coś takiego jak wietrzenie krocza, kiedy na sali obok mnie leży jeszcze ktoś inny i do tego ma gości - przyprawia mnie o dreszcze. mam nadzieję że tylko to sobie tak strasznie wyobrażam... aczkolwiek jak słyszę od niektórych tekst, że "przecież wszystkiem mamy tam to samo" mam ochotę ![]() a lewatywę... no nie ukrywam. wolałabym sama w domu. ale nie wstydzę się pielęgniarki, tylko czuję dyskomfort na myśl o korzystaniu z "obcego" kibelka... kiedy mój taki przytulny i jedyny słuszny ![]() No i niestety, jak na różnych wątkach czytam, że wygląd po porodzie/wietrzenie krocza/karmienie z cycem na wierzchu i inne takie to normalka i jak w ogóle obcymi można się przejmować - to mnie trzepie ![]() ![]() Jamaica, miałam ci odpisać i zapomniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.