|
|
#2551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Cytat:
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Raczkowanie
|
A powiedzcie mi dziewczynki jestem zameldowana u dziadków, mieszkałam z rodzicami. Parafia dziadków to obecna parafia TŻ, w której bierzemy ślub. U dziadków jestem zameldowana od urodzenia. Tak myślę, czy muszę dawać na zapowiedzi do parafii rodziców skoro jestem adresowo zameldowana u dziadków .... Co o tym sądzicie?
|
|
#2553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak zrobiłem i wszystkie sprawy załatwialiśmy w parafii moich rodziców bo byłem zresztą dalej mam stały adres zameldowania w Krakowie .Z tym że od ślubu, jestem pod parafią tarnowską ale do ślubu była krakowska. Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2010-04-06 o 21:01 |
|
|
|
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Castia;18264800]ja włąsnie po wizycie u dentysty i też się pytałam o wybielanie ząbków bo mam bardzo brzydką barwe zębów i na nic pasty wybielające
![]() Wybielanie jest zabiegiem dość inwazyjnym na zęby, kiedyś odkryłam świetna pastę wybielającą z serii BlanxMed, gorąco polecam nawet dla mega wrażliwych zębów, nie ściera szkliwa bo zawiera wyciąg z porostu islandzkiego i rewelacyjnie wybiela nawet bardzo trudne przebarwienia pod szkliwem. W zależności, którą z tych past się wybierze można je w większości stosować do codziennego użytku. |
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
równiez polecam blanxa, do tego szczoteczka elektryczna i naprawde potrafi zdziałac cuda
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#2559 |
|
Zakręcony Chochlik
|
Hej można się dołączyć?
Dziewczęta ile zajęło Wam szukanie sali? Myslicie ze uda się zaklepać jeszcze jakaś ładną salę na ok 80 osób na przyszły rok lipiec/sierpień? Zdecydowaliśmy się w końcu z TŻ na ślub po ponad 6latach
|
#2560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak w ogóle to protokół może spisac tylko proboszcz czy wikary również???
|
|
#2561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My rezerwowaliśmy salę w maju 2009 na lipiec 2010 wiec Nam się udało. Musisz szukać najpierw w necie, potem obdzwonić, pojechać zobaczyć i się szybko decydować. Szaleństwo weselne trwa więc trzeba działać szybko
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi salami to jest róznie bo zalezy co chcesz wydaje mi sie ze przy takiej ilosci osob bedziesz chciala placic od osoby i wg chyba nie bedzie problemu ze znaleziem sali. A tak wogole to powiedz nam cos wiecej o sobie |
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Fakt ze moja mamuśka jak tylko wróciła z pracy już dzisiaj dzwoniła. Przejęła się. Orientujesz sie może gdzie znajdę salę na tak niewielką ilość osób?(Nie musi byc w Kielcach) Co jeszcze trzeba zarezerwowac duzo przed terminem? Pewnie w kościele mszę (juz mi sie cisnienie podnosi jak o tym myslę i o naukach... ), fotografa/kamerzystę, dja, tort? Cos jeszcze? Jak to jest z wystrojem sal weselnych i kościoła? Kogoś się dodatkowo najmuje? Liczę na waszą wiedzę i wskazówki ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Z TŻ jestem od ponad 6lat(od prawie roku jesteśmy zaręczeni - 17kwietnia rocznica Co 2 tygodnie przyjezdzamy do Kielc do rodziców.Cóż więcej pragniesz wiedzieć?
Brian Tracy „Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2010-04-07 o 17:23 |
|
|
|
|
#2564 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a czy któraś z Was słyszała jak jest ze ślubem w Kościele Garnizonowym? Opłaty itp. Mamy tam mieć ślub, bo w naszych parafiach nie było już wolnych godzin.
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Trinette wszystko zależy jaką wybierzecie salę, bo niektóre można spokojnie później zamówić. Ja na przykłada w Pałacu w Kurozwękach zamawiałam we wrześniu 2009 roku, faktycznie ślub mamy też we wrześniu ale tylko dlatego że taka chcieliśmy datę. Bo proponowana nam jeszcze terminy w lipcu i sierpniu
Ale najlepiej tak jak mówią dziewczyny, poświęcić weekend i pojeżdzić po salach. A jak już będziecie mieli sale zaklepaną wybrać się do kościoła i tutaj też było różnie. Ja u św. Krzyża zamawiałam na rok wcześniej i już godziny które mnie interesowały były zajęte, a niektóre z nas robiły to dopiero w listopadzie. Jeśli chodzi o moją salę spokojnie mogę Ci ją polecić, bo sala jest maxymalnie na 125 osób, przy 80 będzie bardzo fajnie i na pewno nie za mało
|
#2566 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
przecież nikt tu nikomu łaski nie robi. A z tego co wiem to nie ma cennika i po to się mówi co łaska że każdy daje wedle uznania i na ile go stać. A jak mają z tym problem to niech się opodatkują i już oficjalnie cennik wystawią. Po prostu sobie żarty robią Ja też mam zamiar dać u siebie w parafii 50zł za zapowiedzi i jak będzie mu za mało to niech ich nie czyta. Mi tam one do szczęścia nie są potrzebne... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z salą płaconą od osoby nie powinno być problemu Wcześniej trzeba się jeszcze rozejrzeć za fotografem i kamerzystą. Nie wiem hak jest z dj-ami ale jak chcesz zespół to też trzeba pomyśleć o tym wcześniej
|
||||
|
|
|
#2567 |
|
Zadomowienie
|
Trinette-witamy
Jak czytam tu Wasze przygody z księdzem to włosy jeżą mi się na głowie. Strasznie źle się dzisiaj czuję...chyba jakieś choróbsko mnie bierze
|
|
#2568 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Zespolu nie chce ![]() Edit. Przyznam szczerze, że myślałam że się nigdy na ślub nie zdecydujemy, bo już chyba z 3razy zaczynaliśmy temat i nic. W końcu z rodzicami na święta pojechaliśmy do teściów i jak mamuśki się pytały co dalej to powiedzieliśmy by załatwiały Moja już wczoraj dzwoniła
Brian Tracy „Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić” ![]() Walt Disney Edytowane przez Trinette Czas edycji: 2010-04-07 o 08:46 |
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byliśmy na drugim (ostatnim) spotkaniu w poradni. Powiedzcie mi czy słyszałyście, że metoda naturalna oprócz kalendarzyka, mierzenia temperatury i obserwacji śluzu, składa się też z (uwaga!) badania palcami szyjki macicy? Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć
|
|
|
|
#2570 |
|
Zadomowienie
|
alamig- też mi to powiedziano w poradni, to właśnie wtedy dostaliśmy ataku śmiechu. Jak sobie wyobraziłam tę sytuację to myślałam, że padnę
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo co jak zarezerwujesz fotografa czy kam na konkretny termin a potem się okaże, że fajna sala jest wolna w innym terminie - tracisz zaliczkę. Jeden z lepszych polskich fotografów ślubnych u którego ostatnio byłem na szkoleniu z edycji zdjęć , pobiera zaliczkę w wysokości 2,5 tyś. zł. I pól biedy jak by miał wolny termin bo wtedy przeniesie zaliczkę ale jak by termin był zajęty to bye, bye pieniążki. Mi by się wtedy bardzo pzikro zrobiło gdybym się z taką kasą pożegnał. Aczkolwiek on robi zdjęcia takim parą, że dla nich to żadna kasa. Opowiadał na szkoleniu jak robił plener parze na jednej z egzotycznych wysp. Dzwoni do młodej żeby dowiedzieć się kiedy ma do nich przylecieć, Ona mu na to że na wyspie są od poniedziałku i żeby dowiedział się po ile są bilety. Wiec się dowiedział i dzwoni do niej, że we wtorek 3800 zł a w czwartek prawie 11 tyś zł. Słyszy w tel. jak ona uzgadnia z mężem jego lot i słyszy jak on mówi żeby przyleciał we czwartek bo we wtorek to będą jeszcze nie wyspani
|
|
|
|
|
#2572 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o fryzurę to nie chcę robić czarnego PRu bo wychodzę z założenia, że jeśli chodzi o fryzurę wszystko zależy od rodzaju włosów i dopasowania poczucia estetyki. Byłam u polecanej tutaj Pani Ani Świebody. Mam kręcone włosy. Chciałam mieć koka hiszpańskiego ze swobodnie przebiegającymi lokami po całej głowie (bez ulizywania, bo nie pasuje to do mojej twarzy). Wyszło zupełnie coś innego, moje loki stały się jedną wielką natapirowaną szopą.
|
|
|
|
|
#2573 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Srubko asekuracyjnie radzę zażyć jakiś specyfik albo chociaż gorącą herbatę z miodem lub sokiem malinowym. Ja jeszcze mam zawalone gardło i nos ale troszkę lepiej się czuje niż wczoraj ![]() Cytat:
a tu nawet nie wiadomo jeszcze czy gdziekolwiek w podróż poślubną się pojedzie |
||
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
medioza dzięki za info
też mam kręcone włosy i chciałam do pani Ani iść...jak znajdziesz kogoś kto robi coś fajnego z kręciołami daj znać
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
magolina nie martw się o podróż poślubną, czasem można złapać takiego dobrego lasta że na pewno coś Wam się uda wypatrzeć. Przecież nie musicie mieć najlepszy hotel i z pełnym wyżywieniem
|
#2576 |
|
Raczkowanie
|
Wow! jak czytam o tych Waszych przeżyciach na plebani, to przestałam na mojego proboszcza narzekać! Gdy zapytaliśmy ile za zapowiedzi to zapytał, czy my gdzieś półki widzimy i cennik.. Po stwierdzeniu, że to nie sklep TŻ dał 50 zł i z ambony już "spadliśmy", więc chyba wystarczająca "co łaska" była
Z kolei proboszcz mojego TŻ wymyślił kwotę ... uwaga 3 zł! Mówi, że w sumie złotówka za jedną Chociaż, pewnie jak luby pójdzie po odbiór papierka o wygłoszonych zapowiedziach zmieni przelicznik:P
Edytowane przez marzenciaj Czas edycji: 2010-04-07 o 21:23 |
|
|
|
#2577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Srubka nie daj się chorobie. Walcz z nią
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2578 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba ze 1 zł za jedną zapowiedź
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.

i wszystkie sprawy załatwialiśmy w parafii moich rodziców bo byłem zresztą dalej mam stały adres zameldowania w Krakowie 

więc trzeba działać szybko

Ja też mam zamiar dać u siebie w parafii 50zł za zapowiedzi i jak będzie mu za mało to niech ich nie czyta. Mi tam one do szczęścia nie są potrzebne...