|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
hej dziewczyny! Witajcie po świętach!
u mnie wszystko ok, chociaż przed świętami miałam tyle roboty, że nie wiedziałam w co ręce włożyć! Na szczęście jakoś dałam radę ![]() Co nowego? -Brzuch mi wywaliło i w końcu widac, że ciążowy- zrobił się okrągły, Marek się w nim zakochał - Marek w końcu poczuł ruchy maleństwa- po prostu wieczorem przyłożył rękę, a ono bardzo mocno zaczęło pukać Był wniebowzięty ![]() Chyba przytyłam w święta, no ale nie dziwię się, bo nie żałowałam sobie ani jedzenia ani ciasta ![]() Przyszła moja pościel z allegro do łóżeczka i jest prześliczna, teraz czekam na przewijak, powinien być na dniach
|
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
|
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
o matko a ja po tych świętach jeszcze bardziej zmęczona a od wczoraj pogoda jest tak straszna że mam taką zmułe że szok ;/ nie mam sił na nic nawet mi się pisac nie chciało no poprostu bym przeleżała cały dzień w łóżku a tu musze się uczyć bo w sobote poprawke mam ustną bardzo trudną a nawet jeszcze nie zaczełam i nie umiem się zmusić ;/
a od 3 dni mi brzuch na noc twardnieje brałam nospe ale nie bardzo pomaga ale nie marwie się bo to nie cały czas tylko zazwyczaj wieczorem ale wspomne o tym za tydzień ginowi i tak piszecie jak to was maluchy kopią a ja dzisiaj zaczynam 23 tydzień i mój jakoś albo bardzo spokojny albo nie wiem ;/ czasem zdarza się ze w ciagu 3 dni czuje tylko z 5 puknięc i nie ma czegoś takiego że szaleje, puknie góra 10 razy i spokój a zazwyczaj to w ciągu dnia z 2 razy się zdarza ze puknie 3-4 razy i tyle to normalne jest ? |
|
|
|
#394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam.agravka w ciągu paru dni tyle wiadomości?biedaczyna a ta różowa bluzeczka 100% the best aż normalnie Ci zazdroszczę tej córy hd te kapcioszkiii basienka bluzeczce ze Snoopym daję 10punktów świetna ![]() pszczolka dobrze nie pytamy o powód pewnie błachostka wczoraj do późna (bo tu była cisza) oglądałam na you tubie pewien reportaż o porodach w USA (że teraz mało kto rodzi naturalnie, że lekarze decydują bez potrzeby o cc itd.)). i teraz tak-nie wiem czy Wam podac linka
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
W maju idę na komunię do córeczki mojego brata i zamówiłam sobie bluzkę- myślicie, że będzie ok na taką okazję?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=980522761 |
|
|
|
#396 |
|
BAN stały
|
Carmena w pn wróciliśmy ze spotkania ze świadkiem, ja poszłam sie myć bo juz pozno... pzychodzę swieczka zapalona... ok mysle....
lezy kinder jajko na biurku, ale on mi czasami kupuje wiec nic nie zwykłego... ze nie chciałam zjesc jajka to w koncu on stwierdzł ze on by zjadł no to i ja zjadłam, chciałam zobaczyc zabawke a tam pierscionek... ukląkł i zapytał ![]() taaaa a wczoraj mnie wkuuuuuuu zamiast zajac sie tym co trzeba umawia sie na piwo ze znajomymi... a tyle rzeczy do soboty trzeba załatwić.... szlag mnie trafia...
|
|
|
|
#397 | |
|
Raczkowanie
|
anuszka pewnie
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() a może jak już jesteśmy przy tym temacie to reszta naszych mamusiek się pochwali jakie one miały oświadczyny? ja przynajmniej chętnie posłucham
|
|
#398 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale śliczne rzeczy, aż miło popatrzeć... perełki dosłownie!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę do pracy bo się za mini stęskniłam
Do wieczora Nie piszcie za dużo
|
|
|
|
#400 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#401 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Aż się chce w domu rodzić...Co do mojego A. to ja na prawdę jestem mu wdzięczna za to, co i jak robi... Widzę, że bardzo kocha nas obie - można powiedzieć, że się między nami ułożyło. Mimo wszystko nie chciałam odcinać biologicznego ojca od małej (mąż o tym wie). Pokazałam mu jej pierwsze zdjęcie, zdawałam krótką relację po wizytach u gina - nie potrzebnie uznałam, że chciałby wiedzieć, czy z nią wszystko w porządku - a po tej ostatniej rozmowie zastanawiam się jak mogłam się w ogóle zadawać z kimś tak okrutnym, nieczułym i przewrażliwionym na punkcie pieniędzy (żeby nie było - nie prosiłam go o pieniądze)... I te pretensje o wszystko w co drugim zdaniu
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Siedze tu siedze ale cos nie umiem sie zebrac by napisac..
Zmeczona tym przeziebieniem jestem.. Niedlugo obiad-tesciowa szykuje.. A ja nie wiem za co sie zabrac bo nic mi sie nie chce.. Musialabym skoczyc z kafelkami- bo za duzo nam dali, by oddac (do kuchni na sciane), i mieli domowic jakies tam wzroki, i mieli wczoraj mi zadzwonic a nie dzwonili :/, chyba bede musiala sama do nich zadzwonic. |
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Roztrzepaniec... pewnie pisałaś wcześniej co i jak, przedstawiałaś swoją historię, ale mogłabyś ją jeszcze raz przybliżyć, bo ja nie do końca wiem co i jak. Wiem tylko, że masz męża, ojcem dziecka jest ktoś inny... nie wiem ile jesteś po ślubie, jak to wszystko wyglądało, skąd ojciec dziecka... a może po prostu wkleisz link do tego co tutaj kiedyś pisałaś na ten temat, bo ja zaglądałam trochę wstecz, ale nie doczytałam... jednak sporo tu jest do przeglądania więc wiesz... mam nadzieje,ze nie uraziłam w żaden sposób i to nie problem... po prostu jestem ciekawa jak to wszystko u Was wyglądało
idę się położyć, bo znowu mam wysokie ciśnienie... rano mi się słabo zrobiło, zaczęło w głowie kręcić, mierzę ciśnienie a tu 180 na 100... położyłam się, po poł godziny mierze i spadło na szczescie, bo jakby nie spadlo to pewnie w szpitalu bym wyladowala.... teraz tez troche wzroslo... 165 na 85, dlatego idę sie polozyc, poczytam Łucji i poleze... |
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
roztrzepaniec989 dokładnie to
ale reszta za to mnie bardzo pozytywnie nastawiła...do niczego cie nie pośpieszają, nie musisz patrzeć na zniechęcone miny lekarzy i pielęgniarek, czujesz się pewniej we własnym domu itd.
|
#405 |
|
Rozeznanie
|
idealnecialo--nie martw się wszystko będzie dobrze....i usmiech proszę
![]() bassienkaw--oj biedactwo.....u mnie z ciśnieniem to idzie za to w odwrotną stronę mam np 100/70 ....a nawet ostatnio 90/60 |
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
basiu
kontroluj cisnienie bo z nim nie ma zartow Xawmeli ja tez mam niskie, ratuje sie lekka kawka ale niewiele pomaga
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
itakasia--ja generalnie kawy to mogę pić bo mam z błędnikiem tak po kawie, że kręci mi się w głowie to samo z napojami wyskokowymi....a w ciąży raz napiłam się lekkiej kawki bo nawet puls miałam 51.....ale ogólnie jest dobrze--co wizyta u gina i mi mierzy to mam 110 i mówi, że ok jest---ja mam poprostu taką naturę
![]() wczoraj u mnie zaczęło się wielkie przygotowanie pokoiku-przerabiamy sypialnie lekko bo mała będzie narazie z nami-na górę nie będę latać do niej więc zostaje na dole ii zaczęliśmy od wstawiania drzwi do sypialni a co za tym idzie framóg--kurzyło się kurzyło..........masakra! !! ale najważniejsze, że idzie do przodu ![]() dziś jedziemy po drzwi i farbkę na ściany.....
|
|
|
|
#408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bassienkaw Dlatego mowie ,ze masz fajne podejscie ,ale ja takiego jak ty nie mam i pewnie miec nie bede nawet przy 5 ciazy Czuje ogromna wiez z tym dzieckiem w moim brzuszku ,spiewam mu kolysanki ,puszczam piosenki ,opowiadam o kazdym dniu ,obserwuje kopniaki ,glaszcze pupke jak ja wypina. Moj swiat wywrocil sie do gory nogami i moge dzis stwierdzic ,ze zupelnie inaczej jest chciec byc w ciazy i myslec o tym ,a zupelnie inaczej juz w tej ciazy byc. Nie mialam zadnych dolegliwosci ciazowych i do dzis nie mam ,gdybym wczesniej wiedziala ,ze ciaza to taki niesamowity czas..![]() A co do chrztu.. to jest chlopiec ma prawie roczek i niestety rodzice nie zyja ze soba ,jak przyjade do Polski to dopytam sie mojego brata czego by ewentualnie potrzebowali ,a pieniedzy tak jak pisalam nie dam ,ze wzgledu na to ,ze matka dziecka jest materialistka i watpie czy te pieniazki poszly by na dziecko ,dlatego kupie prezenty niech dziecko ma pamiatke z chrztu i do tego jakies zabawki ,ewentualnie inne akcesoria. Tak jak mowicie musze sie skonsultowac ![]() Przeszukiwalam wczoraj allegro i w sumie prezentu na chrzciny nie znalazlam jakiegos konkretnego ,ale znalazlam prezenty na roczek mojego drugiego bratanka .. szczeniaczek uczniaczek :http://www.allegro.pl/item980251768_..._z_sercem.html i zestaw fajnie zapakowanych pieluszek z misiem http://www.allegro.pl/item984994169_...st_roczek.html anuszka Pewnie ,ze bluzeczka moze byc. Kurcze ja tez musze wykabinowac jak sie ubrac na chrzciny i roczek agravka Super ciuszki! A co do zdrowia.. trzeba byc dobrej mysli! Trzymam kciuki zeby bylo dobrze!roztrzepaniec Tak jak mowia dziewczyny jestes naprawde w komfortowej sytuacji ,az jestem w szoku ,ze twoj maz podjal taka decyzje ,musi bardzo was kochac i byc dojrzalym facetem. Zamknij przeszlosc i ciesz sie tym co masz! Zuziunia Fajna niespodzianka! Dobrze ,ze skusilas sie jednak na to jajko niespodzianke ![]() Dzis bylam u lekarza ,hemoglobina spadla mi z 14 do 12 ,ale mysle ,ze jeszcze nie ma sie co martwic. Balam sie stanac na wage ,a tu okazalo sie ,ze schudlam kilogram po Swietach Dostalam dzis zaswiadczenie od lekarki ,ze jestem w pelni zdrowa i jutro spokojnie moge leciec do POLSKI!
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-04-07 o 12:58 |
|
|
|
|
#409 |
|
Rozeznanie
|
wklejam moją Nadinkę
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ciśnienia to kontroluje u siebie na bieżąco, w pierwszej ciązy na koniec wylądowałam z nadciśnieniem ciążowym w szpitalu, i dostałam tabletki... teraz narazie nie ma takiej potrzeby, ale mierze sobie trzy razy dziennie... poza tym mialam robione tez badanie w tej ciazy wlasnie cos apropo tego mojego wysokiego cisnienia, czy dziecko nie ma jakis tam ujm, wad itd...
Co do podejscia do spraw ciazy, dziecka itd... to nie jestem za przesadnym dmuchaniem, chuchaniem, przegrzewaniem dziecka, wynoszeniem go na rekach, przeginaniem... ale to moje zdanie. Znam mamy, ktore są własnie takimi nadwrażliwymi mamuśkami i nie uważam, że to coś złego, uważam że to po prostu ich sprawa, ich problem... nie można z dzieckiem obchodzić się jak z jajkiem... trzeba hartować dzieciaka, uczyć go życia, a nie żyć za dziecko a takie przypadki też znam... ![]() Xawmeli piękna ta twoja córeczka, jak ładnie wszystko widać
|
|
|
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
Xawmeli też chce 3d
bassienkaw co do chuchania, dmuchania to jestem tego samego zdania (o! rym ) znaczy się że dziecko trzeba hartować, no ale mi się fajnie może mówic a sie okaże że po porodzie będę należeć do tego typu matek co biegają nad dzieckiem ale będę się starac byc twarda i uparta-tak sobie ciągle wbijam do głowy. Bo mój chrześniak jest nieco rozpieszczony i niesforny, więc widzę błędy bratowej i chce się na nich uczyć
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Carmena nie da się uczyć na błędach innych ludzi... niestety albo stety jak kto woli. Przy dziecku trzeba mieć dużo cierpliwości, samozaparcia i tysiąca innych rzeczy by było dobrze. I nie zawsze jest tak jak tego pragniemy, czesto to wszystko odbiega od naszego wyobrażenia na dany temat... wiem sama po sobie. Owszem hartuje Łucka, nie daję się, nie pozwalam wejść sobie na głowę i tysiąc innych rzeczy, ale są też takie sprawy które mnie kłują i to bardzo, i chciałabym to zmienić, wiem jak to zrobić, a mimo wszystko nie potrafię...
|
|
|
|
#413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Roztrzepaniec podziwiam meza malo jest takich ludzi, ktorych by bylo stac na takie postepowanie! To bardzo trudna sytuacja, ale dzieki niej przekonalas sie kto jest warty Twojej milosci i zaufania. J na Twoim miejscu zajelabym sie mezem a z tamtym bym zerwala calkowity kontakt. Tobie i mezowi pewnie byloby latwiej zyc bez niego.
Cytat:
Cytat:
A mialam pytac skad Ty bierzesz te ciuszki sliczne. No no w wawie ten ciuchland? Snoopy przecudny Sliczna!!!!!! |
||
|
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
basienka a ja ciągle żyję w przekonaniu że się da. w sensie takim, że np. widzę jak bratowa jest niekosekwentna w wielu rzeczach do mojego chrześniaka. np. on bardzo chce na ręcę, jeśli się mu odmówi to wpada w pewien 'szał' (kładzie się na podłodze, tupie, turla, płacze), przez jakiś czas bratowa nie reaguje ale potem serce jej pęka i go bierze, a potem narzeka, że ma go czasami dosyć bo nie może czegoś tam zrobic bo ciągle za nią chodzi i się jej wciska na kolana lub wykrzykuje chęc wzięcia na ręce. Ja stoję wtedy z boku i widzę ten 'błąd'. I po prostu wiem, że nie chce tego samego ze swoim dzieckiem, bo we wszystkim trzeba mieć umiar. Zozumiale wytłumaczyłam o co kaman
?
|
#415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do wychowania.. to juz zupelnie inna sprawa ,ja moge sobie planowac ,a w praktyce moze okazac sie inaczej. Mieszkam w Norwegii i chyba nie znam bardziej zahartowanych dzieci niz tutaj ,kilku miesieczne dziedziaciaczki tu chodza do przedszkola ,sa wynoszone na dwor czy to deszcz czy snieg, na dworzu spedzaja mase czasu niezaleznie od pogody, starsze dzieciaczki nawet maja lezakowanie (oczywiscie w kombinezonach) jak na dworze snieg i mroz. Planuje po skonczeniu macierzynskiego czyli jak maly bedzie mial roczek oddac go do norweskiego przedszkola takze o brak zahartowania na dzien dzisiejszy sie nie martwie ,a ze sprawami wychowawczymi tez sami na pewno damy rade choc bledow pewnie tez nie unikiemy. Xawmeli super zdjecie! W pn. ide na 4D mam nadzieje ,ze maly tez tak ladnie sie ukaze.
|
|
|
#416 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, ja tez chce juz znac plec. Robic zakupy sukieneczek albo niebieskich spodenek. Cytat:
Cytat:
Slodziutka!!!
|
|
#418 |
|
Rozeznanie
|
A ja wpadłam się tylko przywitać. Taka śpiące jestem dzisiaj, że zaraz idę na drzemkę bo usnę przy kompie.
Chciałam sobie dzisiaj kupić strój, kąpielowy ale jakieś same wyszczuplające są Miłego dnia mamuśki i dobranoc hehe |
|
|
|
#419 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Zosia ( córka przyjaciółki) chrzczona 2 dni temu za chrzestną dostała przyjaciółkę swojej Mamy, więc w czym problem? Cytat:
Cytat:
. To nie w moim stylu...Dla mnie mleko jest częstsze do picia niż woda ostatnio. Lubię zimne. Pasteryzowane mleko nie wymaga gotowania, ponieważ proces pasteryzacji to właśnie podgrzanie do wysokiej temperatury i szybkie schłodzenie dla zabicia bakterii. Smacznego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Boli mnie dziś głowa i kręci mi się w niej, zmęczona jestem, zła (w domu bałagan, a mnie zaczyna dopadać syndrom wicia gniazda, tylko sama nie dam rady posprzątać wszystkiego, a Ł. ma ważne zaliczenie i...ech...) Pokłóciłam się z JEGO rodzicami, mój brzuch na leżąco zaczął z jednej strony znacznie wystawać, więc jednak dzidzia będzie musiała zmieścić się w połowie brzuchola. Ponadto miałam dziś zawieść mocz, ale przypomniało mi się jak się obudziłam, więc d...pa. Ogólnie kiepskawy dzień. A. No i w święta zjadłam mniej niż normalnie. 1 kawałek ciasta, kilka cukierków i max po 2 posiłki. Zabrakło apetytu.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-04-07 o 14:03 |
|||||||||
|
|
|
#420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.

trzymam.

zamiast zajac sie tym co trzeba umawia sie na piwo ze znajomymi... a tyle rzeczy do soboty trzeba załatwić.... szlag mnie trafia...

ale reszta za to mnie bardzo pozytywnie nastawiła...do niczego cie nie pośpieszają, nie musisz patrzeć na zniechęcone miny lekarzy i pielęgniarek, czujesz się pewniej we własnym domu itd.

Czuje ogromna wiez z tym dzieckiem w moim brzuszku ,spiewam mu kolysanki ,puszczam piosenki ,opowiadam o kazdym dniu ,obserwuje kopniaki ,glaszcze pupke jak ja wypina. Moj swiat wywrocil sie do gory nogami i moge dzis stwierdzic ,ze zupelnie inaczej jest chciec byc w ciazy i myslec o tym ,a zupelnie inaczej juz w tej ciazy byc. Nie mialam zadnych dolegliwosci ciazowych i do dzis nie mam ,gdybym wczesniej wiedziala ,ze ciaza to taki niesamowity czas..
po swietach waze 69,3 
. To nie w moim stylu...