Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 10:59   #391
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

hej dziewczyny! Witajcie po świętach!

u mnie wszystko ok, chociaż przed świętami miałam tyle roboty, że nie wiedziałam w co ręce włożyć! Na szczęście jakoś dałam radę

Co nowego?
-Brzuch mi wywaliło i w końcu widac, że ciążowy- zrobił się okrągły, Marek się w nim zakochał
- Marek w końcu poczuł ruchy maleństwa- po prostu wieczorem przyłożył rękę, a ono bardzo mocno zaczęło pukać Był wniebowzięty

Chyba przytyłam w święta, no ale nie dziwię się, bo nie żałowałam sobie ani jedzenia ani ciasta

Przyszła moja pościel z allegro do łóżeczka i jest prześliczna, teraz czekam na przewijak, powinien być na dniach
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:03   #392
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wrzucam zdjecia zakupów
śliczne

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:08   #393
wiolek1
Zadomowienie

o matko a ja po tych świętach jeszcze bardziej zmęczona a od wczoraj pogoda jest tak straszna że mam taką zmułe że szok ;/ nie mam sił na nic nawet mi się pisac nie chciało no poprostu bym przeleżała cały dzień w łóżku a tu musze się uczyć bo w sobote poprawke mam ustną bardzo trudną a nawet jeszcze nie zaczełam i nie umiem się zmusić ;/

a od 3 dni mi brzuch na noc twardnieje brałam nospe ale nie bardzo pomaga ale nie marwie się bo to nie cały czas tylko zazwyczaj wieczorem ale wspomne o tym za tydzień ginowi

i tak piszecie jak to was maluchy kopią a ja dzisiaj zaczynam 23 tydzień i mój jakoś albo bardzo spokojny albo nie wiem ;/
czasem zdarza się ze w ciagu 3 dni czuje tylko z 5 puknięc i nie ma czegoś takiego że szaleje, puknie góra 10 razy i spokój a zazwyczaj to w ciągu dnia z 2 razy się zdarza ze puknie 3-4 razy i tyle
to normalne jest ?
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:12   #394
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a ja juz wstalam bo ide dzis do gina na usg, jestem starsznie ciekawa jak tam moja dzidzia
trzymam.

agravka w ciągu paru dni tyle wiadomości?biedaczyna a jest to dla Ciebie bardzo ważne żeby rodzic naturalnie?bo wiesz kilka moich koleżanek chciało mieć cc i taka sytuacja byłaby im akurat na rękę.
a ta różowa bluzeczka 100% the best aż normalnie Ci zazdroszczę tej córy

hd te kapcioszkiii

basienka bluzeczce ze Snoopym daję 10punktów świetna

pszczolka dobrze nie pytamy o powód pewnie błachostka ja ostatnio nawet 'nie buntuję się', jedynie bardzo mnie wzruszają niektóre rzeczy w telewizji. A jeśli chodzi o zrozumienie burzy hormonów to ciesz się. Ja jak się rzucam to muszę mojemu o tym stale przypominać

wczoraj do późna (bo tu była cisza) oglądałam na you tubie pewien reportaż o porodach w USA (że teraz mało kto rodzi naturalnie, że lekarze decydują bez potrzeby o cc itd.)). i teraz tak-nie wiem czy Wam podac linka

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:29   #395
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

W maju idę na komunię do córeczki mojego brata i zamówiłam sobie bluzkę- myślicie, że będzie ok na taką okazję?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=980522761
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:40   #396
Zuziunia
BAN stały

Carmena w pn wróciliśmy ze spotkania ze świadkiem, ja poszłam sie myć bo juz pozno... pzychodzę swieczka zapalona... ok mysle....
lezy kinder jajko na biurku, ale on mi czasami kupuje wiec nic nie zwykłego...
ze nie chciałam zjesc jajka to w koncu on stwierdzł ze on by zjadł no to i ja zjadłam, chciałam zobaczyc zabawke a tam pierscionek...
ukląkł i zapytał

taaaa a wczoraj mnie wkuuuuuuu zamiast zajac sie tym co trzeba umawia sie na piwo ze znajomymi... a tyle rzeczy do soboty trzeba załatwić.... szlag mnie trafia...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 11:46   #397
Carmena_
Raczkowanie

anuszka pewnie

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Carmena w pn wróciliśmy ze spotkania ze świadkiem, ja poszłam sie myć bo juz pozno... pzychodzę swieczka zapalona... ok mysle....
ze nie chciałam zjesc jajka to w koncu on stwierdzł ze on by zjadł no to i ja zjadłam, chciałam zobaczyc zabawke a tam pierscionek...
ukląkł i zapytał
jeeee ....świetny pomysł na oświadczyny w domu. mam nadzieję że mój na coś równie ciekawego wpadnie

a może jak już jesteśmy przy tym temacie to reszta naszych mamusiek się pochwali jakie one miały oświadczyny? ja przynajmniej chętnie posłucham

maleństwo
Stary 2010-04-07, 11:52   #398
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
wrzucam zdjecia zakupów
Ale śliczne rzeczy, aż miło popatrzeć... perełki dosłownie!

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

u mnie wszystko ok, chociaż przed świętami miałam tyle roboty, że nie wiedziałam w co ręce włożyć! Na szczęście jakoś dałam radę

Co nowego?
-Brzuch mi wywaliło i w końcu widac, że ciążowy- zrobił się okrągły, Marek się w nim zakochał
- Marek w końcu poczuł ruchy maleństwa- po prostu wieczorem przyłożył rękę, a ono bardzo mocno zaczęło pukać Był wniebowzięty

Chyba przytyłam w święta, no ale nie dziwię się, bo nie żałowałam sobie ani jedzenia ani ciasta

Przyszła moja pościel z allegro do łóżeczka i jest prześliczna, teraz czekam na przewijak, powinien być na dniach
Cieszę się, że brzuszek jest już widoczny, a co najważniejsze TŻ czuje ruchy, bo to niesamowite przeżycie dla faceta... A pokaż jaką pościel zamówiłaś?

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
trzymam.

agravka w ciągu paru dni tyle wiadomości?biedaczyna a jest to dla Ciebie bardzo ważne żeby rodzic naturalnie?bo wiesz kilka moich koleżanek chciało mieć cc i taka sytuacja byłaby im akurat na rękę.
a ta różowa bluzeczka 100% the best aż normalnie Ci zazdroszczę tej córy

hd te kapcioszkiii

basienka bluzeczce ze Snoopym daję 10punktów świetna

pszczolka dobrze nie pytamy o powód pewnie błachostka ja ostatnio nawet 'nie buntuję się', jedynie bardzo mnie wzruszają niektóre rzeczy w telewizji. A jeśli chodzi o zrozumienie burzy hormonów to ciesz się. Ja jak się rzucam to muszę mojemu o tym stale przypominać

wczoraj do późna (bo tu była cisza) oglądałam na you tubie pewien reportaż o porodach w USA (że teraz mało kto rodzi naturalnie, że lekarze decydują bez potrzeby o cc itd.)). i teraz tak-nie wiem czy Wam podac linka
Też mi się bardzo podoba, choć nie tylko mi, Łucji również... muszę jedynie uporać się z plamką na środku bluzeczki, ale mam odplamiacz, więc dam radę. Co do porodów, to nie ma sensu oglądać, takie jest moje zdanie, niektóre dziewczyny niepotrzebnie potem schizują, stresują się i wogole... a po co

Cytat:
W maju idę na komunię do córeczki mojego brata i zamówiłam sobie bluzkę- myślicie, że będzie ok na taką okazję?

Jeju, dopiero Ty mi uświadomiłaś, że czeka nas teraz komunia w maju mojego bratanka. No i wiadomo prócz prezentu jaki trzeba dać, trzeba też się w coś ubrać... i tu zaczynają się schody, bo nie mam pomysłu... kurcze muszę pomyśleć, pogrzebać w ciuchach, przejrzeć, a jak nie to allegro przekopać... fajna ta twoja bluzeczka, a jaki kolor zamówiłąś?

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
ukląkł i zapytał

taaaa a wczoraj mnie wkuuuuuuu zamiast zajac sie tym co trzeba umawia sie na piwo ze znajomymi... a tyle rzeczy do soboty trzeba załatwić.... szlag mnie trafia...
Ja Cię kręcę, ale niespodzianka... pomysłowy ten twój facet

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 12:03   #399
hd2005
Zakorzenienie

Lecę do pracy bo się za mini stęskniłam
Do wieczora Nie piszcie za dużo

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 12:04   #400
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość

Też mi się bardzo podoba, choć nie tylko mi, Łucji również... muszę jedynie uporać się z plamką na środku bluzeczki, ale mam odplamiacz, więc dam radę. Co do porodów, to nie ma sensu oglądać, takie jest moje zdanie, niektóre dziewczyny niepotrzebnie potem schizują, stresują się i wogole... a po co
no właśnie mnie to nie rusza bo te które tam rodzą to rodzą naturalnie bez znieczulenia, a ja będę chciała Z. Dlatego też zapytałam czy któraś jest zainteresowana

maleństwo
Stary 2010-04-07, 12:13   #401
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
wrzucam zdjecia zakupów

Cytat:
"Porodowy biznes", czy coś takiego? Oglądałam - nie jest takie złe Aż się chce w domu rodzić...

Co do mojego A. to ja na prawdę jestem mu wdzięczna za to, co i jak robi... Widzę, że bardzo kocha nas obie - można powiedzieć, że się między nami ułożyło.
Mimo wszystko nie chciałam odcinać biologicznego ojca od małej (mąż o tym wie). Pokazałam mu jej pierwsze zdjęcie, zdawałam krótką relację po wizytach u gina - nie potrzebnie uznałam, że chciałby wiedzieć, czy z nią wszystko w porządku - a po tej ostatniej rozmowie zastanawiam się jak mogłam się w ogóle zadawać z kimś tak okrutnym, nieczułym i przewrażliwionym na punkcie pieniędzy (żeby nie było - nie prosiłam go o pieniądze)... I te pretensje o wszystko w co drugim zdaniu
Stary 2010-04-07, 12:14   #402
idealnecialo
Zadomowienie

Siedze tu siedze ale cos nie umiem sie zebrac by napisac..
Zmeczona tym przeziebieniem jestem..
Niedlugo obiad-tesciowa szykuje.. A ja nie wiem za co sie zabrac bo nic mi sie nie chce..

Musialabym skoczyc z kafelkami- bo za duzo nam dali, by oddac (do kuchni na sciane), i mieli domowic jakies tam wzroki, i mieli wczoraj mi zadzwonic a nie dzwonili :/, chyba bede musiala sama do nich zadzwonic.
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 12:20   #403
bassienkaw
Zakorzenienie

Roztrzepaniec... pewnie pisałaś wcześniej co i jak, przedstawiałaś swoją historię, ale mogłabyś ją jeszcze raz przybliżyć, bo ja nie do końca wiem co i jak. Wiem tylko, że masz męża, ojcem dziecka jest ktoś inny... nie wiem ile jesteś po ślubie, jak to wszystko wyglądało, skąd ojciec dziecka... a może po prostu wkleisz link do tego co tutaj kiedyś pisałaś na ten temat, bo ja zaglądałam trochę wstecz, ale nie doczytałam... jednak sporo tu jest do przeglądania więc wiesz... mam nadzieje,ze nie uraziłam w żaden sposób i to nie problem... po prostu jestem ciekawa jak to wszystko u Was wyglądało

idę się położyć, bo znowu mam wysokie ciśnienie... rano mi się słabo zrobiło, zaczęło w głowie kręcić, mierzę ciśnienie a tu 180 na 100... położyłam się, po poł godziny mierze i spadło na szczescie, bo jakby nie spadlo to pewnie w szpitalu bym wyladowala.... teraz tez troche wzroslo... 165 na 85, dlatego idę sie polozyc, poczytam Łucji i poleze...

Stary 2010-04-07, 12:27   #404
Carmena_
Raczkowanie

roztrzepaniec989 dokładnie to i też się zaczęłam zastanawiac nad tego typu porodem, ale mam obawy jeszcze-co jeśli dziecko albo może i ja będzie potrzebowac bardzo szybkiej interwencji przy której liczą się sekundy ale reszta za to mnie bardzo pozytywnie nastawiła...do niczego cie nie pośpieszają, nie musisz patrzeć na zniechęcone miny lekarzy i pielęgniarek, czujesz się pewniej we własnym domu itd.

maleństwo
Stary 2010-04-07, 12:37   #405
Xawmeli
Rozeznanie

idealnecialo--nie martw się wszystko będzie dobrze....i usmiech proszę
bassienkaw--oj biedactwo.....u mnie z ciśnieniem to idzie za to w odwrotną stronę mam np 100/70 ....a nawet ostatnio 90/60
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 12:39   #406
itakasia
Zakorzenienie

basiu
kontroluj cisnienie bo z nim nie ma zartow
Xawmeli
ja tez mam niskie, ratuje sie lekka kawka ale niewiele pomaga
Stary 2010-04-07, 12:44   #407
Xawmeli
Rozeznanie

itakasia--ja generalnie kawy to mogę pić bo mam z błędnikiem tak po kawie, że kręci mi się w głowie to samo z napojami wyskokowymi....a w ciąży raz napiłam się lekkiej kawki bo nawet puls miałam 51.....ale ogólnie jest dobrze--co wizyta u gina i mi mierzy to mam 110 i mówi, że ok jest---ja mam poprostu taką naturę

wczoraj u mnie zaczęło się wielkie przygotowanie pokoiku-przerabiamy sypialnie lekko bo mała będzie narazie z nami-na górę nie będę latać do niej więc zostaje na dole ii zaczęliśmy od wstawiania drzwi do sypialni a co za tym idzie framóg--kurzyło się kurzyło..........masakra! !! ale najważniejsze, że idzie do przodu
dziś jedziemy po drzwi i farbkę na ściany.....
Stary 2010-04-07, 12:50   #408
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
i tak piszecie jak to was maluchy kopią a ja dzisiaj zaczynam 23 tydzień i mój jakoś albo bardzo spokojny albo nie wiem ;/
czasem zdarza się ze w ciagu 3 dni czuje tylko z 5 puknięc i nie ma czegoś takiego że szaleje, puknie góra 10 razy i spokój a zazwyczaj to w ciągu dnia z 2 razy się zdarza ze puknie 3-4 razy i tyle
to normalne jest ?
Wydaje mi sie ,ze to kwestia bardzo indywidualna ,tak jak widzisz czesc mamusiek ma tak ,ze dzieciaczki wariuja prawie od rana do wieczora (albo i dluzej ) ,a czesc ma tak ,ze odczuwa ruchy rzadko albo prawie wcale. Nie ma co sie przejmowac. A moze bedzie tak ,ze po urodzeniu bedzie tez tak spokojne

bassienkaw Dlatego mowie ,ze masz fajne podejscie ,ale ja takiego jak ty nie mam i pewnie miec nie bede nawet przy 5 ciazy Czuje ogromna wiez z tym dzieckiem w moim brzuszku ,spiewam mu kolysanki ,puszczam piosenki ,opowiadam o kazdym dniu ,obserwuje kopniaki ,glaszcze pupke jak ja wypina. Moj swiat wywrocil sie do gory nogami i moge dzis stwierdzic ,ze zupelnie inaczej jest chciec byc w ciazy i myslec o tym ,a zupelnie inaczej juz w tej ciazy byc. Nie mialam zadnych dolegliwosci ciazowych i do dzis nie mam ,gdybym wczesniej wiedziala ,ze ciaza to taki niesamowity czas..
A co do chrztu.. to jest chlopiec ma prawie roczek i niestety rodzice nie zyja ze soba ,jak przyjade do Polski to dopytam sie mojego brata czego by ewentualnie potrzebowali ,a pieniedzy tak jak pisalam nie dam ,ze wzgledu na to ,ze matka dziecka jest materialistka i watpie czy te pieniazki poszly by na dziecko ,dlatego kupie prezenty niech dziecko ma pamiatke z chrztu i do tego jakies zabawki ,ewentualnie inne akcesoria. Tak jak mowicie musze sie skonsultowac

Przeszukiwalam wczoraj allegro i w sumie prezentu na chrzciny nie znalazlam jakiegos konkretnego ,ale znalazlam prezenty na roczek mojego drugiego bratanka .. szczeniaczek uczniaczek :http://www.allegro.pl/item980251768_..._z_sercem.html
i zestaw fajnie zapakowanych pieluszek z misiem http://www.allegro.pl/item984994169_...st_roczek.html
anuszka Pewnie ,ze bluzeczka moze byc. Kurcze ja tez musze wykabinowac jak sie ubrac na chrzciny i roczek
agravka Super ciuszki! Odrazu poprosze o adres ciuchlandu A co do zdrowia.. trzeba byc dobrej mysli! Trzymam kciuki zeby bylo dobrze!
roztrzepaniec Tak jak mowia dziewczyny jestes naprawde w komfortowej sytuacji ,az jestem w szoku ,ze twoj maz podjal taka decyzje ,musi bardzo was kochac i byc dojrzalym facetem. Zamknij przeszlosc i ciesz sie tym co masz!
Zuziunia Fajna niespodzianka! Dobrze ,ze skusilas sie jednak na to jajko niespodzianke

Dzis bylam u lekarza ,hemoglobina spadla mi z 14 do 12 ,ale mysle ,ze jeszcze nie ma sie co martwic. Balam sie stanac na wage ,a tu okazalo sie ,ze schudlam kilogram po Swietach Dostalam dzis zaswiadczenie od lekarki ,ze jestem w pelni zdrowa i jutro spokojnie moge leciec do POLSKI!

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-04-07 o 12:58
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 13:16   #409
Xawmeli
Rozeznanie

wklejam moją Nadinkę
Stary 2010-04-07, 13:18   #410
bassienkaw
Zakorzenienie

Co do ciśnienia to kontroluje u siebie na bieżąco, w pierwszej ciązy na koniec wylądowałam z nadciśnieniem ciążowym w szpitalu, i dostałam tabletki... teraz narazie nie ma takiej potrzeby, ale mierze sobie trzy razy dziennie... poza tym mialam robione tez badanie w tej ciazy wlasnie cos apropo tego mojego wysokiego cisnienia, czy dziecko nie ma jakis tam ujm, wad itd...

Co do podejscia do spraw ciazy, dziecka itd... to nie jestem za przesadnym dmuchaniem, chuchaniem, przegrzewaniem dziecka, wynoszeniem go na rekach, przeginaniem... ale to moje zdanie. Znam mamy, ktore są własnie takimi nadwrażliwymi mamuśkami i nie uważam, że to coś złego, uważam że to po prostu ich sprawa, ich problem... nie można z dzieckiem obchodzić się jak z jajkiem... trzeba hartować dzieciaka, uczyć go życia, a nie żyć za dziecko a takie przypadki też znam...

Xawmeli piękna ta twoja córeczka, jak ładnie wszystko widać

Stary 2010-04-07, 13:24   #411
Carmena_
Raczkowanie

Xawmeli też chce 3d ale troszkę szkoda mi kasy, tym bardziej że mamy odkładać na mieszkanie.

bassienkaw co do chuchania, dmuchania to jestem tego samego zdania (o! rym ) znaczy się że dziecko trzeba hartować, no ale mi się fajnie może mówic a sie okaże że po porodzie będę należeć do tego typu matek co biegają nad dzieckiem ale będę się starac byc twarda i uparta-tak sobie ciągle wbijam do głowy. Bo mój chrześniak jest nieco rozpieszczony i niesforny, więc widzę błędy bratowej i chce się na nich uczyć

maleństwo
Stary 2010-04-07, 13:31   #412
bassienkaw
Zakorzenienie

Carmena nie da się uczyć na błędach innych ludzi... niestety albo stety jak kto woli. Przy dziecku trzeba mieć dużo cierpliwości, samozaparcia i tysiąca innych rzeczy by było dobrze. I nie zawsze jest tak jak tego pragniemy, czesto to wszystko odbiega od naszego wyobrażenia na dany temat... wiem sama po sobie. Owszem hartuje Łucka, nie daję się, nie pozwalam wejść sobie na głowę i tysiąc innych rzeczy, ale są też takie sprawy które mnie kłują i to bardzo, i chciałabym to zmienić, wiem jak to zrobić, a mimo wszystko nie potrafię...

Stary 2010-04-07, 13:40   #413
niezawsze
Zakorzenienie

Roztrzepaniec podziwiam meza malo jest takich ludzi, ktorych by bylo stac na takie postepowanie! To bardzo trudna sytuacja, ale dzieki niej przekonalas sie kto jest warty Twojej milosci i zaufania. J na Twoim miejscu zajelabym sie mezem a z tamtym bym zerwala calkowity kontakt. Tobie i mezowi pewnie byloby latwiej zyc bez niego.

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

na plusie dodatkowe 0,5 kg czyli dobry wynik biorąc pod uwagę, że teściowa świetnie gotuje i było mnustwo smakołyków
  • Razem 5,5 na plusie
  • Rozstępów brak
  • Pępek coraz mniejszy
  • M poczuł ruchy malucha (czas najwyższy, w końcu to 24 tc)
  • psiak odsypia świąteczne podróże
  • lodówka załadowana smakołykami poświątecznymi
Niezle juz 24 tydzien szybko leci nie? Waga to normalna ja 6 kg mialam 26 marca.

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
poprosiliśmy siostrę M o kupienie kilku rzeczy dla maluszka w Londynie. Wybraliśmy w necie i na święta przywiozła. Wklejam zdjęcia z netu

Załącznik 3011887Załącznik 3011888Załącznik 3011889
Sliczne, ale spiworek cudowny.

Cytat:
wrzucam zdjecia zakupów
A mialam pytac skad Ty bierzesz te ciuszki sliczne. No no w wawie ten ciuchland?

Cytat:
No to wrzucam rzeczy mojej małej strojnisi...
Snoopy przecudny

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
wklejam moją Nadinkę
Sliczna!!!!!!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 13:45   #414
Carmena_
Raczkowanie

basienka a ja ciągle żyję w przekonaniu że się da. w sensie takim, że np. widzę jak bratowa jest niekosekwentna w wielu rzeczach do mojego chrześniaka. np. on bardzo chce na ręcę, jeśli się mu odmówi to wpada w pewien 'szał' (kładzie się na podłodze, tupie, turla, płacze), przez jakiś czas bratowa nie reaguje ale potem serce jej pęka i go bierze, a potem narzeka, że ma go czasami dosyć bo nie może czegoś tam zrobic bo ciągle za nią chodzi i się jej wciska na kolana lub wykrzykuje chęc wzięcia na ręce. Ja stoję wtedy z boku i widzę ten 'błąd'. I po prostu wiem, że nie chce tego samego ze swoim dzieckiem, bo we wszystkim trzeba mieć umiar. Zozumiale wytłumaczyłam o co kaman ?

maleństwo
Stary 2010-04-07, 13:46   #415
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Co do podejscia do spraw ciazy, dziecka itd... to nie jestem za przesadnym dmuchaniem, chuchaniem, przegrzewaniem dziecka, wynoszeniem go na rekach, przeginaniem... ale to moje zdanie. Znam mamy, ktore są własnie takimi nadwrażliwymi mamuśkami i nie uważam, że to coś złego, uważam że to po prostu ich sprawa, ich problem... nie można z dzieckiem obchodzić się jak z jajkiem... trzeba hartować dzieciaka, uczyć go życia, a nie żyć za dziecko a takie przypadki też znam...
bassienkaw Ja moge sie wypowiedziec tylko w sprawie ciazy,moze nie zrozumialas co mialam na mysli.. chodzilo mi o to ,ze nie wyobrazam sobie tego co by bylo gdyby zostala zerwana wiez miedzy mna ,a moim nienarodzonym dzieckiem,jestem z nim zwiazana emocjonalnie i nawet nie wiedzialam ,ze az tak bardzo mozna je kochac juz przed jego przyjsciem na swiat.
Co do wychowania.. to juz zupelnie inna sprawa ,ja moge sobie planowac ,a w praktyce moze okazac sie inaczej. Mieszkam w Norwegii i chyba nie znam bardziej zahartowanych dzieci niz tutaj ,kilku miesieczne dziedziaciaczki tu chodza do przedszkola ,sa wynoszone na dwor czy to deszcz czy snieg, na dworzu spedzaja mase czasu niezaleznie od pogody, starsze dzieciaczki nawet maja lezakowanie (oczywiscie w kombinezonach) jak na dworze snieg i mroz. Planuje po skonczeniu macierzynskiego czyli jak maly bedzie mial roczek oddac go do norweskiego przedszkola takze o brak zahartowania na dzien dzisiejszy sie nie martwie ,a ze sprawami wychowawczymi tez sami na pewno damy rade choc bledow pewnie tez nie unikiemy.

Xawmeli super zdjecie! W pn. ide na 4D mam nadzieje ,ze maly tez tak ladnie sie ukaze.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 13:57   #416
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
bajka1807 ja nawet ciuszków nie mam no może 2 body. listę zrobię po połówkowym czyli w 22tc. i przyznam się że też 'popalam'.

a co do cm w pępku to mam 93cm
No wlasnie z tym paleniem. Przed ciaza palilam dosc sporo jak i przebywalam w zadymionych pomieszczeniach (taka mialam prace). Myslalam, ze jak bede w ciazy to mnie odrzuci, niestety tez popalam, ale bardzo malo. Jest to mozna powiedziec kropelka w morzu. Jesli chodzi o alkohol to w swieta wypilam pol lampki winka z sokiem pomaranczowym, jak tz pije piwko to lyczka wezme. Rozmawialam ze swoim lekarzem i on powiedzial mi, ze ciaza to nie choroba, ze z niektorych rzeczy powinno sie korzystac z umiarem. Jesli organizm nie odzrzucil samoistnie niektorych rzeczy to znaczy, ze sa one mu w jakims stopniu potrzebne. Nie chce zeby ktos mnie zle zrozumial, ze mozna pic i palic itd.

Cytat:
wrzucam zdjecia zakupów
Super, ja tez chce juz znac plec. Robic zakupy sukieneczek albo niebieskich spodenek.
Cytat:

Co nowego?

Pochwal sie ta posciela.
Cytat:

Mysle, ze bedzie ok. Ja ide w czerwcu na wesele, wlasnie na poprawiny chce kupic podobna bluzke.
Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
wklejam moją Nadinkę
Slodziutka!!!
Stary 2010-04-07, 14:00   #417
niezawsze
Zakorzenienie

Zabka do Zwolinskiego idziesz?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:01   #418
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

A ja wpadłam się tylko przywitać. Taka śpiące jestem dzisiaj, że zaraz idę na drzemkę bo usnę przy kompie.
Chciałam sobie dzisiaj kupić strój, kąpielowy ale jakieś same wyszczuplające są, że brzuch za bardzo spinają. Kurde a w sobotę jadę do aquaparku do Wrocławia, chyba na golasa będę jak nic nie kupię.
Miłego dnia mamuśki i dobranoc hehe
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:02   #419
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
tez tak czasem mam - musze wstac z lozka, bo dzidzia sie domaga jedzonka
Ooo..skąd ja to znam- mój dziś mnie z łóżka wyrzucił, mimo, że głód był skromny..

Cytat:
dziewczynyyy przyszłam się pochwalic! wczoraj poczułam z tej lewej strony co rano-ale wieczorem- 5 kopniaków ale takich konkretnych że wiedziałam że to TO-aż się popłakałam
A nie mówiłam? Gratulacje.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
pociesze cie ze ja też nic nie mam jeszcze i nie jestem chyba wyjatkiem takze spokojnie, też myśle gdzies w połowie maja zaczac gromadzic...
Ani ja.

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

Jedna nowina. Bede chrzestną. Dzidzi mojego brata.. Juz mam treme.. No a zeby nie bylo o moj brat bedzie chrzestnym mojego dzidziaka. I jeszcze jedno sie zastanawiam. Bo nie mam chrzestnej. I taki pomysl chodzi mi po glowie, moj mezuś jest nawet za- by chrzestna zostala moja szwagierka, czyli zona mojego brata, oboje by byli chrzestnymi jednej dzidzi.
Chyba tak mozna zrobic czyz nie?
Mój Ł. jest ojcem chrzestnym swojego brata.
A Zosia ( córka przyjaciółki) chrzczona 2 dni temu za chrzestną dostała przyjaciółkę swojej Mamy, więc w czym problem?
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dzidzia, pszczolka ... co z tym basenem ? moj M stwierdzil ze jak chce chodzic to on zaplaci wszystko bylebym sie ruszala heheh bo juz powoli zaczynam stekac ze mi ciezko
No ja bym poszła...Ale do radissona mi drogo.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nic nie mowcie o wadze... bo ja juz dobijam do 70 po swietach waze 69,3
Ja weszłam na wagę po 3 tygodniach od wizyty u lekarza, a tam nawet kilogram się nie podniósł . To nie w moim stylu...

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy pijecie mleko?? Jak tak to gotowane czy zimne?
Dla mnie mleko jest częstsze do picia niż woda ostatnio. Lubię zimne. Pasteryzowane mleko nie wymaga gotowania, ponieważ proces pasteryzacji to właśnie podgrzanie do wysokiej temperatury i szybkie schłodzenie dla zabicia bakterii. Smacznego

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Z racji tego, ze ja naturalnie jestem bardzo szczupla, to powinnam w ciazy nieco wiecej przytyc niz to minimum. Wiec tak jakos wychodzi to wlasnie, ze niby 7kg to nie duzo, ale ponoc sa kobiety co przybieraja 8kg przez cala ciaze
Moja mama tak tyła.

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Dostałam skierowanie na glukozę 75g - położna powiedziała, że mogę wziąć cytrynę. Prócz tego mam jeszcze antygenHBs+WR, ALAT, AspAT, D-Dimery i bilirubinę bezpośrednią zrobić - miała któraś z was aż tak dużo tego To WR już miałam raz, ale ta cała reszta to na co?
Prawie wszystkie to odczyny wątrobowe.

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość

W ogóle zachowuję się w ciąży jak furiatka.. co te hormony ze mną robią Wczoraj obraziłam się na męża i płakałam pół dnia (nie powiem Wam za co ta afera bo poprostu mi wstyd) a wieczorem jaks ię zastanowiłam to nie wiedziałam już sama o co mi chodziło hehe..
Ja w święta też dałam czadu... Choć w sumie bardziej chyba Ł. Ale nie mam ochoty o tym pisać. Ogólnie niefajnie.

Boli mnie dziś głowa i kręci mi się w niej, zmęczona jestem, zła (w domu bałagan, a mnie zaczyna dopadać syndrom wicia gniazda, tylko sama nie dam rady posprzątać wszystkiego, a Ł. ma ważne zaliczenie i...ech...)

Pokłóciłam się z JEGO rodzicami, mój brzuch na leżąco zaczął z jednej strony znacznie wystawać, więc jednak dzidzia będzie musiała zmieścić się w połowie brzuchola.

Ponadto miałam dziś zawieść mocz, ale przypomniało mi się jak się obudziłam, więc d...pa.
Ogólnie kiepskawy dzień.

A. No i w święta zjadłam mniej niż normalnie. 1 kawałek ciasta, kilka cukierków i max po 2 posiłki. Zabrakło apetytu.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-04-07 o 14:03
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:04   #420
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
No wlasnie z tym paleniem. Przed ciaza palilam dosc sporo jak i przebywalam w zadymionych pomieszczeniach (taka mialam prace). Myslalam, ze jak bede w ciazy to mnie odrzuci, niestety tez popalam, ale bardzo malo. Jest to mozna powiedziec kropelka w morzu. Jesli chodzi o alkohol to w swieta wypilam pol lampki winka z sokiem pomaranczowym, jak tz pije piwko to lyczka wezme. Rozmawialam ze swoim lekarzem i on powiedzial mi, ze ciaza to nie choroba, ze z niektorych rzeczy powinno sie korzystac z umiarem. Jesli organizm nie odzrzucil samoistnie niektorych rzeczy to znaczy, ze sa one mu w jakims stopniu potrzebne. Nie chce zeby ktos mnie zle zrozumial, ze mozna pic i palic itd.
alkoholu się nie tykam. jedynie raz ostatnio wzięłam małego łyczka piwa żeby spróbować czy mi smakuje w ciąży. a tak to nie widzę potrzeby. Gorzej z papierosami. Przebywam cały czas wśród palaczy więc tak czy siak jestem narażona na wdychanie, a jeśli chodzi o mnie to wypalam po pól papierosa po posiłku, bo wtedy najbardziej nie umiem przestać myśleć o nim. Najgorzej jest jeszcze jak gdzieś wychodzę do baru. Wszyscy palą, piją a ja przy tym soczku bez papierosa. Dlatego nie lubię teraz do nich chodzic, może się przyzwyczaję jak się ociepli, bo wtedy to często znajomi w barach (na tarasach) siedzą.

maleństwo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości