Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 17:45   #3571
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
zrobiłam testa

i tylko jedna kreseczka

a maż jak zawiedziony, ze 3 razy pytał czy aby na pewno tylko jedna kreseczka a potem kazał pokazac testa bo nigdy nei widział i sam musi sprawdzic

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć!!!
Widzę , że piszecie o depilacji.
Zlinczujecie mnie jak Wam coś napisze.
Nie mam prawię włosów na nogach.
Wosk robię raz na pół roku bo czasem są tam jakieś niby odrosty które czuje pod ręką. Teraz to miałam chyba ten wosk z 3 albo 4 miesiące temu.
ja robie woskiem brwi i boli a co dopiero pod pacha

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Dziewczynki witam juz z domu.Wczoraj mnie wypisali ze szpitala.Czuje sie juz lepiej ,ale i tak brzuch strasznie boli ,problemem jest zwykla czkawka czy kaszelekmakasra mowie wam,nikomu tego nie zycze Moja siora mowi ze po cesarce jest taki sam bol a do tego masz jeszcze dziecko u bokuja tego nie wyobrazam sobie...Moj TZ to chyba tez sie rozchorowal z tych nerwow ,bo dzis zostal w domu.Moja mama tez chora,to musialo byc trudne dla moich rodzicow ,ze leze w szpitalu a oni sa 3 tys km od mnie.Na szczescie dochodze do siebie,teraz dwa tyg zwolnienia a potem chyba polece do domu
witam spowrotem i szybkiego powrotu do zdrowia zycze

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
napisała do mnie dziewczyna w sprawie sukni slubnej, 21 kwietnia chce przyjechac wiec trzymajcie kciuki
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a tz powiedzial, ze jak sobie na plecach na dole zerobie to juz w ogole nie bedzie ze mna gadal
mi tatuaze w tym miejscu kojaza sie z dziewczynami ... no wiesz jakimi

kasiaher - fajny tatuaz

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej
my w poniedziałek wielkanocny mieliśmy chrzciny Julci
i jak bylo?
wrzuc zdjecia

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 17:53   #3572
ktosia86
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
India, śliczna z Ciebie dziewczyna, a się zamazujesz Piękne włosy!

Więc daję znać:

Mały waży jakieś 2900 gramów, jest długi i chudy. Główka na 38 tydzień, a brzuszek na 35. Na razie leży sobie w poprzek- nóżki ma pod moimi żebrami z lewej strony .
Lekarz zrobił mi wymaz na jakieś paciorkowce i jutro rano z wymazem jedziemy do Poradni "K".
Szyjka mocno mi sie skraca i mam już rozwarcie na 1 cm
Lekarz stwierdził, że nie ma się co martwić, bo małemu już teraz nic nie grozi, powody do zmartwień byłyby, gdyby rozwarcie było miesiąc temu.
Powiedział, że urodzę w terminie, albo krótko przed jego upływem.
Aaaa i jeszcze powiedział, cytuję: "Madziu, urodzimy normalnie- dołem"

Jak wstawałam po badaniu USG, coś mi strzeliło w prawym pośladku i teraz mnie boli przy chodzeniu
W ogóle mam wrażenie, że przestałam chodzić, a zaczęłam się toczyć

U mnie test wykrył ciążę 5-tygodniową

Zgadzam się, ja robiąc test byłam pewna, że jestem w ciąży i byłabym ogromnie rozczarowana i wręcz zdruzgotana, jakby test pokazał 1 kreskę

Oj, po prostu się zestresowałaś na widok ciśnieniomierza
Super się maluszek rozwija, ale to zleciało! Już niedługo będzie z Wami
Lekarza masz świetnego, jajcarz A Ty chodzisz do niego prywatnie czy na fundusz?

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Madzia, no raczej mąż przy cesarce nie może być, bo to operacja...
U nas też mąż nie może być przy cesarce.

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
no właśnie taki elektroniczny ... dlatego tym bardziej się martwię bo one podobno zaniżają ciśnienie, co by oznaczało, że miałam jeszcze wyższe niż wskazuje.

Ja sobie nie potrafię wyobrazić jakbym zasnęła z takim brzucholem A w jakiej pozycji najlepiej Ci się śpi?

Kliwia kiedy wyjeżdżasz?
Kochana, one generalnie pokazują ciśnienie źle, nie to że zaniżają. Bo po chwili możesz zmierzyć i wyjdzie zupełnie inny wynik, takze nie masz powodów do zmartwień. Najlepiej pójdź do przychodni i poproś o zmierzenie ciśnienia.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja gole maszynka. niestety nie moge stosowac depilatora. za wrazliwe mam to miejsce wkolo wloska, potrafi mi leciec krew przy wyrwaniu, no i generalnie to miejsce jest ciagle zaczerwienione,

Ale zauwazam to samo co moja mama ma ze sa miejca na nogach w ktorych mimo golenia maszynka przestaja rosnac mi wlosy. Robia sie takie male placki bez wlosow
Moja mama w wieku 52 lat ma moze 10 wlosow na nodze na glowie ma wszytskie zeby nie bylo

klion za tydzien a obmyslalam ciuchy, zeby w razie co zorbic w weekend pranie
Moja mama też nie ma ani jednego włoska na nogach. Zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
hahahah no to bujane krzeslo i heja do spania
a co do odpoczywania to jest taki "przesad" ze jak kobieta duzo chodzi a nie lezy i cos tam robi rusza sie to przy porodzie ebdzie latwiej bo miesnie nie beda zastane...
dlatego tu urodzisz ekspresowo
no ja teraz juz tez zlewam gadanie wojtka i sie ruszam kszatam codziennie spacer obowiazkowy a jak juz bedzie naprawde wiosna to bedziemy duzoooo z mlodym spacerowac

podoba mi sie.. a jestes pewna ze na karku?
Na przykładzie moich trzech koleżanek ten przesąd w ogóle się nie sprawdził. Bo dwie były bardzo aktywne przez całą ciążę, pracowały prawie do konca a potem też się nie oszczędzały specjalnie, a porody do najlżejszych nie należały. Za to moja kolejna koleżanka miała dużo mniej ruchu a urodziła raz dwa. Więc nie ma reguły.
Stary 2010-04-07, 17:56   #3573
stokrotka24
Zakorzenienie

Hej dawno mnie tu nie było, nie mam kiedy zagladać
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
A ja jutro ide na spotkanie do Open Finance w sprawie kredytu mieszkaniowego Szef poszedł mi na rękę i zgodził się "pomóc" w tej sprawie jeśli chodzi o wysokość mojego wynagrodzenia na papierze. Oj mam nadzieję, że uda mi się w tym temacie coś zdziałać!
A i dostałam tel. służbowy...Samsunga z dotykowym ekranem...ciężko się przestawić na macanie paluchem po wyświetlaczu
u mnie w banku wogule nie patrzeli się na zarobki na papierze, tj wogule w pracy nie wypełnaili mi zarobków, tylko brali pod uwagę to co mi faktycznie wpływa na konto, więc nie wiem jak to u ciebie bedzie. Ja barałam w bzwbk, nie wiem czy tak jest wszędzie

kasiaher fajny tatuaż, laska z ciebie

atomufka fajne mieszkanko

dalej nie nadrobiłam może uda mi sie wieczorem bo zaraz do domu idę. U nas po staremu, w świeta się objadłam, teraz trochę sie staram mniej jeść, bo znowu pujdą kg do góry. Buziaki

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 18:14   #3574
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
ja mialam kiedys tel. z dotykowym ekranem ale u mnie sie nie sprawdził nie nadążał za moimi paluszkami

ja ok. mdłości nie mam wcale - narazie, wogole to prawie nic mi nie dolega...
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

witam spowrotem i szybkiego powrotu do zdrowia zycze

trzymam kciuki

mi tatuaze w tym miejscu kojaza sie z dziewczynami ... no wiesz jakimi

kasiaher - fajny tatuaz

i jak bylo?
wrzuc zdjecia
jakimi ? poczytalam sobie
http://wiadomosci.onet.pl/1606730,26...,kioskart.html
Stary 2010-04-07, 18:37   #3575
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
oo to duzo 300 euro , warto się troszkę przemęczyc

ja się ciesze ze wracamy do PL. szybciej będzie mozna rozgladac sie z a pracą i nie bede sobie pluła w brode, ze mi praca ucieknie przez to ze tu jestem.

tak, na działkę juz uzbieralismy i na częśc budowy domu na resztę bedzie trzeba wziąć kredyt. zresztą bez kredytu to i tak by sie nie obeszło, a nie widzi mi sie tu siedzieci jeszcze kilka lat aby na cały dom uzbierac bez sensu troszkę, bo i tak waracając do Pl trzeba wszystko od poczatku zacząć no i dzieciaczek. tutaj nie chce byc w ciązy i chyba to przewazyło
o mamo juz??? ale to od grudnia czy juz mieliscie tez jakas kase odlozona z poprzedniego pobytu?? to ile wam sie tak srednio miesiecznie udaje odlozyc ze tak szybko udalo wam sie nazbierac na ta dzialke?? chyba jednak my tez musimy gdzies wybyc bo tu to sie niczego nie dorobimy...

a ja bylam u dentysty... nie bylo tak zle ale oczywiscie dziurek sporo sie nazbieralo i trzeba leczyc...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 18:40   #3576
atomufka
Zakorzenienie

dzieki zabcia

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:13   #3577
klion78
Zadomowienie

aguś mnie też ósemka bardzo krzywa wyrosła ... dentystka ją widziała, nawet plombowała i nie kazała usuwac, więc chyba nie masz powodów do zmartwień
Stary 2010-04-07, 19:16   #3578
agus87
Zakorzenienie

szczerze, to tez tak mysle klion
wiec w piatek sie dowiem co i jak

gadalam z tesciowa podczas wspolnej pracy
o tatuazu itp
ona mowi, ze moj wybor i fakt, ze sa ladne, ale moge wlasnie zalowac
i czy nie lepiej w siebie zainwestowac
tylko tak mysle, ze na slownie chodze
ja z jednej strony bym chaiala schudnac ale z drugiej strony kocham jesc
i tak mysle nad jakimis masazami ujedrniajac0-wyszczuplajacymi
na tatuaz mam odlozone pponad 200 zl
wiec moze bym cos wymyslila
stepper w domu mam, karnet na basen mam, wszystko mam heh :P ej wiem
rolki
Stary 2010-04-07, 19:57   #3579
ktosia86
Zakorzenienie

Agus co do tatuażu to teściowa ma racje, lepiej zainwestować w siebie. Bo to wszystko fajnie i ładnie wygląda jak się jest młodym, ma się jędrną skórę, a tak po 60-tce to już nie bardzo.

Atomufka fajne to mieszkanko, perspektywa ogródka kusząca no i cena też przyzwoita. Kórnik to też całkiem sympatyczne miasto, więc myślę, że warto się zastanowić. Komunikacja z Poznaniem jest bardzo dobra, mnóstwo autobusów z dużą częstotliwością, poza tym to też nie jest bardzo daleko od Poznania, więc samochodem też się nie zbankrutuje.
Stary 2010-04-07, 19:57   #3580
iwka28
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Przejrzałam ostatnie dwa dni i oto moje przemyślenia:

Madzia – na tą kartę Euro 26 nikt Cię leczył tutaj nie będzie, a to dlatego, że przebywając tutaj ŻADNE ubezpieczenia nie są ważne poza ich. Co najwyżej dostaniesz rachunek do zapłacenia i będziesz sobie z Euro 26 dochodzić zwrotu. Ale na tą kartę do lekarza się nie zapiszesz, bo Cię zapytają o nr polisy, a Ty jej nie masz. Ta karta dotyczy tylko nagłych zachorowań i wypadków – wtedy Cię przyjmą, ale uprzedzam, opieka zdrowotna jest tutaj koszmarnie droga, więc przy pobycie w szpitalu suma ubezpeicznia może nie wystarczyć

Maja – skąd Ty takie rzeczy wiesz? Miałam kumpla, miłośnika kolei, on też wiedział takie cuda.
Mina kolesia musiała być bezcenna

Aguś 87 – Tobie się ma podobać tatuaż, Tż może najwyżej wyrazić opinię. Jesteś zaszczepiona na żółtaczkę? Ale jak masz wątpliwości to może to odłóż i się jeszcze zastanów? Albo zrób henną, taki usuwalny?
A z zębami mądrości – podejdź do dentysty, jeśli krzywo Ci rosną to mogą w końcu powykrzywiać pozostałe zęby. Wyrywania się nie bój – zawsze mogą Cię uśpić.

Anika – Ty to maraton miałaś dziewczyno a nie święta Jak się czujesz? Następnym razem udawaj, że mdlejesz, że Ci słabo. Czasami działa.

Rybulka – widzę że wciągneły Cię Simsy, a mały powoli wybiera się spojrzeć mamie w oczy Kumpele im wyżej były w ciąży śmiały się że to nie one się turlają ale ludzie naokoło zaczęli szybciej chodzić.

Gold – jeśli Tż się nie podoba mieszkanie, to może poszukajcie jeszcze? Jak ma się zgodzić na siłę I narzekać to może lepiej Wam będzie rozejrzeć się za jakimś w lepszym stanie?

Kolanka – U mnie jak przyjaciółki rodziły, to Tż byli od początku, masowali, dawali pić, trzymali za rękę. Jeden wyszedł jak się na dobre zaczęło bo się bali że chłopaka cucić trzeba będzię. Reszta była cały czas.
Mąż u nas może być przy cesarce, ale nie cały czas, a w ogóle jak jest to cesarka w znieczuleniu ogólnym. Najczęściej pozwalają przeciąć pępowinę. To jednak operacja i muszą utrzymywać sterylne środowisko.

Kasiaher - on rośnie jak na drożdżach, a jakie ma śliczne włoski P.S. Bardzo podoba mi się Twoja puma, w stroju kąpielowym musi świetnie wyglądać.

Sysunia – nie ma takiej siły, która by mnie zmusiła do depilacji depilatorem okolic bikini. Nóg nie daję rady, a co dopiero tam. Jak już coś, to plastrami – raz a większa powierzchnia

Corii – Moży Wy się tak dłużej docieracie? I powoli wszystko się poukałada?
Myślę, że nie można odpuszczać, jak się zaczyna psuć, bo potem może nie być czego ratować.

Klion – jak Cię to pocieszy, to ja mam ciśnienie 0/0 wg elektronicznego. Nie wyczuwa mi pulsu. Kiedyś jak miałam przyjemność wylądować na pogotowiu to lekarz miał kłopot - powiedział, że gdyby nie to że ze mną gada to by sobie coś pomyślał o swojej głowie A jak mierzą takim starodawnym, to wychodzi mi też wysokie, ale ja tak reaguję na białe fartuchy. Zostaje mi mierzyć w domu na spokojnie i podawać wynik podczas wizyty.

Rybulka to może niech Tż się przytula do Ciebie? Będzie Ci wygodniej jak się wykokosisz na łóżku Ale teraz to już do końca mało wygodnie czy tak czy tak.

AgatkaL – też mam golarkę do bikini z Philipsa, bardzo sobie chwalę, krostki poznikały, I można poszleć z fryzurą

Daysy, Martucha – ale ja Wam zazdroszczę, raz na parę miesięcy!

Atomufka – wracaj do zdrowia. Mieszkanie – niby fajny ten rozkład, ale ja bym pokombinowałabym z rozkładem – ta łazienka jest zdecydowanie za mała, jest miejsce na większą. I to wejście z holu do holu mi się nie podoba, robią się z tego zakamarku w sumie na drzwi aż 5 par - zupełnie niepotrzebnie i koszmar z otwieraniem. Ale oferta kusząca, nie powiem, ogródek super i garaż I będą ciągnąć wodociągi? Bo szambo szambem, ale w domu z kilkoma mieszkaniami, gdzie jest sporo osób jak wyleje w weekend, to może być nie za ciekawie. A jak jest z woda? Miejska czy studnia?

Kwiatuszek – może się Wam jakoś poukłada, szkoda, by było, żeby Tż musiał wyjeżdżać.

A rodzenie przez szczupłe dziewczyny – to nie tak, że wszystkie kwalifikują się na cesarkę. Mam świetny przykład – 160 w kapeluszu, ze 45 kg wagi I 3 dzieci urodzona siłami natury. Wszystko zależy jak poród będzie przebiegał.

A i my mamy tort z wesela zamrożony na 1 rocznicę. Niestety nie zapowiada się, żebyśmy go na nią zjedli, bo my tu a tort tam

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2010-04-07 o 19:59
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 20:05   #3581
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Maja – skąd Ty takie rzeczy wiesz? Miałam kumpla, miłośnika kolei, on też wiedział takie cuda.
ze szkoły niestety sporo już mi się pozapominało z biegiem lat

A o tych torach był nawet dowcip, jak to w XIX wieku przyszli robotnicy do cara w Rosji i pytają, czy chce iec normalne tory, czy szersze.
Na co car: - A na ch*j mi szersze?
No i zrobili - na ch** szersze

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-04-07 o 20:12
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 20:10   #3582
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Agus co do tatuażu to teściowa ma racje, lepiej zainwestować w siebie. Bo to wszystko fajnie i ładnie wygląda jak się jest młodym, ma się jędrną skórę, a tak po 60-tce to już nie bardzo.

Atomufka fajne to mieszkanko, perspektywa ogródka kusząca no i cena też przyzwoita. Kórnik to też całkiem sympatyczne miasto, więc myślę, że warto się zastanowić. Komunikacja z Poznaniem jest bardzo dobra, mnóstwo autobusów z dużą częstotliwością, poza tym to też nie jest bardzo daleko od Poznania, więc samochodem też się nie zbankrutuje.
Ogolnie jestesmy na tak i chyba sie zdecydujemy bo to ma byc mieszkanie naszych marzenNiestety to nie bedzie w samym Korniku tylko 3 km za ,ale ma tam byc przedszkole i sklepy wiec nie najgorzej widze ze Ty tez WielkopolankaSkad dokladnie?
Mnie boli jedynie to ze musze sie wyniesc z Poznania hmm w sumie juz dawno tam nie mieszkam ,ale sam fakt zycia poza miastem jakos mnie dobija cos za cos ,bo w miescie czegos takiego nie dostaniemy w takiej cenie

iwka jeszcze nie wiem czy studnia czy wodociag,w sumie nic nie wiemy jeszcze ten pierwszy korytarz to wiatrołap,te domki beda dopiero budowane wiec wszystko da sie dogadac.A lazienka faktycznie jest mala

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2010-04-07 o 20:15
Stary 2010-04-07, 20:16   #3583
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
nie nie żałuje to był prezent od tż na nasze pierwsze walentynki , miał byc mniejszy ale podobno jak jest wiekszy robi fajniejsze wrażenie , i zapominam o nim bo go ni widać, przypominają mi inni jak jestem w stroju kąpielowym i tylko wtedy go widzą osoby trzecie , tż oczywiście częściej a najbardziej podoba mu się jak kochamy się od tyłu wtedy mówi że go to bardzo rajcuje

przestancie z tą "świetną figurą" bo wcale taka nie jestem może przed ciążą tak ale teraz.... te boczki, biodra i wogóle ważę 53 kg a zawsze ważyłam 47-49kg także trochę mi brakuje do rzucenia

proszę aguś te zdjęcia zrobiłam przed chwilą troszkę ciężko było samemu je zrobić ale chyba widać dobrze
Załącznik 3012711

Załącznik 3012712
Super tatuaż , ja mam smoki na nerkach wiec na całym "tyle" i tez juz na co dzień nie pamietam ze go mam a Tż tez sie podoba w takich właśnie sytuacjach we dwoje
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 20:26   #3584
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
...

Jakos mi tak dziwnie, ze moze juz za 2 tyg bedziemy wracac do PL. z jednej strony sie ciesze, z drugiej fajnie jakbysmy jeszcze zostali. ale jak wrócimy to bedzie mozna wczesniej szukac pracy, aby nie było tak znowu,z e zadzownia do mnie z jakiejs szkoły a ja w Holandii jestem i dupa z pracy ale.. wszystko sie okaze za 1,5 tyg
Co Wy tak nagle wracacie do Polski? chyba mieliśmy zostać dłużej?

Cytat:

...
Ja miałam dwa razy pod pachą... a do tego włosków mam strasznie dużo i grubych... ale jaki to był spokój... ale nie powiem, że nie bolało...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 20:31   #3585
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
martucha prosze o kilka przepisow na maila, na te desery
ale ja je z miejsca wymyslam.. najczesciej jakies biszkopty na to galaretki bite smietany pianki itd.. albo cos w ten desen D

Cytat:
Na przykładzie moich trzech koleżanek ten przesąd w ogóle się nie sprawdził. Bo dwie były bardzo aktywne przez całą ciążę, pracowały prawie do konca a potem też się nie oszczędzały specjalnie, a porody do najlżejszych nie należały. Za to moja kolejna koleżanka miała dużo mniej ruchu a urodziła raz dwa. Więc nie ma reguły.
dlatego napisalam ze to przesad

laski jutro miedzy 11 a 12 przychodzi dziewczyna ogladac sukienke trzymajcie kciukiii

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 20:35   #3586
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Ogolnie jestesmy na tak i chyba sie zdecydujemy bo to ma byc mieszkanie naszych marzenNiestety to nie bedzie w samym Korniku tylko 3 km za ,ale ma tam byc przedszkole i sklepy wiec nie najgorzej widze ze Ty tez WielkopolankaSkad dokladnie?
Mnie boli jedynie to ze musze sie wyniesc z Poznania hmm w sumie juz dawno tam nie mieszkam ,ale sam fakt zycia poza miastem jakos mnie dobija cos za cos ,bo w miescie czegos takiego nie dostaniemy w takiej cenie

iwka jeszcze nie wiem czy studnia czy wodociag,w sumie nic nie wiemy jeszcze ten pierwszy korytarz to wiatrołap,te domki beda dopiero budowane wiec wszystko da sie dogadac.A lazienka faktycznie jest mala
Życie poza miastem ma ogromne uroki, a tym bardziej jak ma się dzieci, czy nawet potem na stare lata docenia się tą ciszę i spokój. Do Poznania będziesz mieć jakieś 25km, tak? Ja tyle dojeżdżam codziennie do pracy i w ogóle mi to nie przeszkadza, za nic nie przeprowadziłabym się do miasta, żeby mieć bliżej do pracy. Tym bardziej, że np moja koleżanka choć mieszka w mieście, w którym pracujemy traci tyle samo czasu na dotarcie do pracy co ja.
Stary 2010-04-07, 20:52   #3587
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Życie poza miastem ma ogromne uroki, a tym bardziej jak ma się dzieci, czy nawet potem na stare lata docenia się tą ciszę i spokój. Do Poznania będziesz mieć jakieś 25km, tak? Ja tyle dojeżdżam codziennie do pracy i w ogóle mi to nie przeszkadza, za nic nie przeprowadziłabym się do miasta, żeby mieć bliżej do pracy. Tym bardziej, że np moja koleżanka choć mieszka w mieście, w którym pracujemy traci tyle samo czasu na dotarcie do pracy co ja.
Tak do Poznania bedzie ok 23 km,wiem ze to nie jest az tak daleko ,ale ja jestem mieszczuchem hehe 25 lat w Poznaniu mieszkalam teraz mieszkamy na wiosce i nie narzekam,mysle ze jak juz bedziemy mieli swoje miejsce na ziemi to tez bedzie inaczej

szafa

Stary 2010-04-07, 21:08   #3588
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

laski maż mnie z łóżka wygonił do was popisac a sam pije piwko i oglada mecz

byłam u lekarki ponad godzine mnie badała, mam stan zapalny bóle sa po odstawieniu tablet organizm sie "normuje" i do samego konca cyklu moze bolec az tak bardzo no i moze jeszcze długo boleć

dostałam buscopan rozkurczowo i metronidazol na ten stan zapalny, od razu dała skierowanie na usg, jak by sie okres nie pojawił to mam sie zapisac i przyjsc na usg.

spac mi sie chce

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 21:12   #3589
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Przejrzałam ostatnie dwa dni i oto moje przemyślenia:

Madzia – na tą kartę Euro 26 nikt Cię leczył tutaj nie będzie, a to dlatego, że przebywając tutaj ŻADNE ubezpieczenia nie są ważne poza ich. Co najwyżej dostaniesz rachunek do zapłacenia i będziesz sobie z Euro 26 dochodzić zwrotu. Ale na tą kartę do lekarza się nie zapiszesz, bo Cię zapytają o nr polisy, a Ty jej nie masz. Ta karta dotyczy tylko nagłych zachorowań i wypadków – wtedy Cię przyjmą, ale uprzedzam, opieka zdrowotna jest tutaj koszmarnie droga, więc przy pobycie w szpitalu suma ubezpeicznia może nie wystarczyć

Aguś 87 – Tobie się ma podobać tatuaż, Tż może najwyżej wyrazić opinię. Jesteś zaszczepiona na żółtaczkę? Ale jak masz wątpliwości to może to odłóż i się jeszcze zastanów? Albo zrób henną, taki usuwalny?
A z zębami mądrości – podejdź do dentysty, jeśli krzywo Ci rosną to mogą w końcu powykrzywiać pozostałe zęby. Wyrywania się nie bój – zawsze mogą Cię uśpić.

Anika – Ty to maraton miałaś dziewczyno a nie święta Jak się czujesz? Następnym razem udawaj, że mdlejesz, że Ci słabo. Czasami działa.

Rybulka – widzę że wciągneły Cię Simsy, a mały powoli wybiera się spojrzeć mamie w oczy Kumpele im wyżej były w ciąży śmiały się że to nie one się turlają ale ludzie naokoło zaczęli szybciej chodzić.

Gold – jeśli Tż się nie podoba mieszkanie, to może poszukajcie jeszcze? Jak ma się zgodzić na siłę I narzekać to może lepiej Wam będzie rozejrzeć się za jakimś w lepszym stanie?

Kolanka – U mnie jak przyjaciółki rodziły, to Tż byli od początku, masowali, dawali pić, trzymali za rękę. Jeden wyszedł jak się na dobre zaczęło bo się bali że chłopaka cucić trzeba będzię. Reszta była cały czas.
Mąż u nas może być przy cesarce, ale nie cały czas, a w ogóle jak jest to cesarka w znieczuleniu ogólnym. Najczęściej pozwalają przeciąć pępowinę. To jednak operacja i muszą utrzymywać sterylne środowisko.

Kasiaher - on rośnie jak na drożdżach, a jakie ma śliczne włoski P.S. Bardzo podoba mi się Twoja puma, w stroju kąpielowym musi świetnie wyglądać.

Sysunia – nie ma takiej siły, która by mnie zmusiła do depilacji depilatorem okolic bikini. Nóg nie daję rady, a co dopiero tam. Jak już coś, to plastrami – raz a większa powierzchnia

Corii – Moży Wy się tak dłużej docieracie? I powoli wszystko się poukałada?
Myślę, że nie można odpuszczać, jak się zaczyna psuć, bo potem może nie być czego ratować.

Klion – jak Cię to pocieszy, to ja mam ciśnienie 0/0 wg elektronicznego. Nie wyczuwa mi pulsu. Kiedyś jak miałam przyjemność wylądować na pogotowiu to lekarz miał kłopot - powiedział, że gdyby nie to że ze mną gada to by sobie coś pomyślał o swojej głowie A jak mierzą takim starodawnym, to wychodzi mi też wysokie, ale ja tak reaguję na białe fartuchy. Zostaje mi mierzyć w domu na spokojnie i podawać wynik podczas wizyty.

Rybulka to może niech Tż się przytula do Ciebie? Będzie Ci wygodniej jak się wykokosisz na łóżku Ale teraz to już do końca mało wygodnie czy tak czy tak.

AgatkaL – też mam golarkę do bikini z Philipsa, bardzo sobie chwalę, krostki poznikały, I można poszleć z fryzurą

Daysy, Martucha – ale ja Wam zazdroszczę, raz na parę miesięcy!

Atomufka – wracaj do zdrowia. Mieszkanie – niby fajny ten rozkład, ale ja bym pokombinowałabym z rozkładem – ta łazienka jest zdecydowanie za mała, jest miejsce na większą. I to wejście z holu do holu mi się nie podoba, robią się z tego zakamarku w sumie na drzwi aż 5 par - zupełnie niepotrzebnie i koszmar z otwieraniem. Ale oferta kusząca, nie powiem, ogródek super i garaż I będą ciągnąć wodociągi? Bo szambo szambem, ale w domu z kilkoma mieszkaniami, gdzie jest sporo osób jak wyleje w weekend, to może być nie za ciekawie. A jak jest z woda? Miejska czy studnia?

Kwiatuszek – może się Wam jakoś poukłada, szkoda, by było, żeby Tż musiał wyjeżdżać.

A rodzenie przez szczupłe dziewczyny – to nie tak, że wszystkie kwalifikują się na cesarkę. Mam świetny przykład – 160 w kapeluszu, ze 45 kg wagi I 3 dzieci urodzona siłami natury. Wszystko zależy jak poród będzie przebiegał.

A i my mamy tort z wesela zamrożony na 1 rocznicę. Niestety nie zapowiada się, żebyśmy go na nią zjedli, bo my tu a tort tam
ja od kilku lat mowie o tatyuazu, jak bylam mlodsza to mowilam, ze sobie zrobie jak skoncze 18, zeby rodzice nie wyzywali
ale jak mialam 17 to juz zaczelam chodzic z tz i on powiedzial, ze mi nie pozwala
ale w koncu minelo kilka lat, bylimy w ergipcie poznalismy taka babeczke, ktora miala wlasnie to sloneczko na karku, tak sie w nim zakocalam, ze tez takie chce, kupilam sobie nawt taki naszyjnik, no i od wakacji czekalam zeby sie zapisac, ale co mialam odlozonme 200 zl to mowilam, ze worzyszlym miesiacu,
no i rzucilam haslo siostrze i bratu, ze chce zrobic i oni sobie zrobili siostra koliberka na karku wzdluz kregoslupa ( 29 latka, matka 2 dzieci) a brat tribala na cale przedramie (31 lat, kawaler) no i o nich zapisalam sie i ja
teraz juz czekalam od lutego
no i jutro ma byc ten dzien i nie wiem co zrobic:pr osi:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 21:26   #3590
atomufka
Zakorzenienie

agus skoro nie jestes pewna to odloz to nie ucieknie przeciez a jesli bedziesz pewna na 100% to zrob i nie sluchaj rad innych ja zawsze tak robie ,slucham swojego wewnetrznego glosu

szafa

Stary 2010-04-07, 21:36   #3591
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
i jak bylo?
wrzuc zdjecia

było super !
wszystko się udało
malutka ani razu przez cały dzień nie zapłakała
do tego w kościele przespała całą mszę i nawet nie otworzyła oczu na polewanie wodą

fotki

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2010-04-07 o 21:39
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 21:42   #3592
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cześć Dziewczyny, mam urlop, ale nie siedziałam w domu, a teraz wchodzę tutaj i widzę, że pracowałyście ciężko, bo tyle do czytania, ze ciężko nadrobić zaległości
Dzisiaj wypadała nasza 3 rocznica, odkąd się znamy i od małża dostałam torebkę i buty, a drugie buty od teściowej
A jeszcze byłam u urologa i stwierdził, ze jest dobrze i kontrolny posiew za 2 miesiące.
W sumie powinnam się cieszyć, ale zmęczona jestem z tego latania tu i tam, że nie mam już siły

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 21:48   #3593
agus87
Zakorzenienie

to mi sie wydaje, ze ja nigdy nie bede pewna na 100%
Stary 2010-04-07, 21:50   #3594
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Agus a nie mozesz sobie zrobic takiego ktory znika np za 2 lata?

ja bym sobie zrobila skoro od tak dawna Cie to meczy... maz sie przyzwyczai
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 21:55   #3595
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
...
laski jutro miedzy 11 a 12 przychodzi dziewczyna ogladac sukienke trzymajcie kciukiii
A co wymyśliłaś? jaka koncepcja?

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
było super !
wszystko się udało
malutka ani razu przez cały dzień nie zapłakała
do tego w kościele przespała całą mszę i nawet nie otworzyła oczu na polewanie wodą

fotki
Ahhh cudowna ja też bym chciała pierwszą córkę...
Stary 2010-04-07, 21:55   #3596
ktosia86
Zakorzenienie

Strippi bardzo fajne zdjęcia.Julcia jest słodziutka

Corii fajnie, że nareszcie masz spokój.
Stary 2010-04-07, 21:57   #3597
Ana***
Zakorzenienie

agus87 Samba ma całkiem dobry pomysł z tym tatuażem znikającym, aczkolwiek jak chodziłam na kurs kosmetyczny to chodziła ze mną dziewczyna, która zajmuje się profesjonalnie tatuażem i mówiła, że tak naprawdę "tatuaż znikający" nigdy w 100% nie znika, tylko zostaje takie przebarwienie, które ludzie zazwyczaj i tak później uzupełniają, bo szpeci...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 22:01   #3598
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Corii fajnie, że nareszcie masz spokój.
Mam nadzieję, że na dłużej

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 22:05   #3599
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć.
Idę jutro na USG połówkowe
Niby się bardzo cieszę, że zobaczę maleństwo ale boje się , że coś będzie nie tak
Lecę bo muszę się wykąpać bo jeszcze tego nie zrobiłam bo od razu jak wróciłam z pracy o 20:30 to wlazłam na wizaż i czytam zaległości.
Idę sobie... trzymajcie i myślcie o mnie koło 15 bo wtedy będę na wizycie.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 22:11   #3600
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć.
Idę jutro na USG połówkowe
Niby się bardzo cieszę, że zobaczę maleństwo ale boje się , że coś będzie nie tak
Lecę bo muszę się wykąpać bo jeszcze tego nie zrobiłam bo od razu jak wróciłam z pracy o 20:30 to wlazłam na wizaż i czytam zaległości.
Idę sobie... trzymajcie i myślcie o mnie koło 15 bo wtedy będę na wizycie.
A co to takiego USG połówkowe? I nie wolno mieć czarnych myśli Będzie ok
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości