Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 14:23   #571
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny. Coz rodziny sie nie wybiera
Nika super ciuszki. Natchnelas mnie i chyba tez wrzuce nasza "kolekcje"

Zgadza się... pocieszę Cię, mój mąż nie pasuje zupełnie do swojej rodziny
Dawaj swoja kolekcję niech nie wyjdę na jedyna świruskę ;D
Mamcia mi właśnie ogrodniczki w rozmiarku 62 jeansowe przyniosła
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:36   #572
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Ja wrzuce tylko troche, bo wymieklam przy robieniu zdjec Dokoncze moze jak TZ wroci
Zaznaczam, ze to jest czesc naszych zbiorow. Dodalam jeszcze zdjecia ciuszkow w worku, ktorych juz nie mialam sily wyciagac inne ciuszki mamy jeszcze u mojej mamy w mieszkaniu.

Rozmiary 56-68

Ogolnie mozna powiedziec, ze z ciuszkami jestesmy "ulozeni" zwlaszcza, ze od paru znajomych jeszcze cos dostane

Edytowane przez xxSHINeexx
Czas edycji: 2010-04-07 o 14:37
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 14:41   #573
NIKaP-n
BAN stały

Shinee o matko
haha nie jest ze mną tak źle

Moje ciuszki rozmiarki od 50 (tych najmniej) do 86

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Fajne i duuużo i to nie wszystko ?
Stary 2010-04-07, 14:58   #574
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wrzuce tylko troche, bo wymieklam przy robieniu zdjec
to jest trochę?
SHINee niezła kolekcja ciuszków
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:20   #575
gabisun
Zakorzenienie

Też mam małą kolekcję, nie mam pojęcia co jeszcze potrzeba
Z najmniejszych rozmiarów mam 11szt. kaftaników, 7 szt. body i 4 śpiochy, z większych ( 62-70) 7szt. kaftaników, 20szt. śpiochów, 3szt. spodenki, koszulki 6szt. 6szt. sweterki.
Tak przeglądałam to i jak się dziecku zakłada body z krótkim rekawkiem to co do tego? spodenki? sweterek? kompletnie nie mam pojęcia jak takiego malca się ubiera

Teraz muszę się dowiedzieć co jeszcze kupić, czego jest za mało, co najbardziej się przyda. Na razie nie mam jeszcze nic nowego, wszystko jest po mojej chrześnicy.

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:20   #576
dash
Raczkowanie

Dziewczyny ale się zdenerwowałam tymi Waszymi opowieściami o teściach, bratach itd... U TŻ-ta w rodzinie też jest kilka takich osób, które tak reagują na "dziewczynkę" i ogólnie ze mną nie gadają na temat ciąży, jakby to było tabu, ale żeby być takim chamskim, żeby na głos takie bzdury wygadywać to już jest szczyt wszystkiego!
Shineexx Ty mu nic nie tłumacz i żyj swoim życiem a on niech siedzi w domu ze swoją głupią dziewczyną i niech się na sobie wyżywają a nie na Tobie!!!
Tacy lidzie mi ciśnienie podnoszą, jak mają zamiar wyrażać swoje puste zdanie to lepiej aby się wcale nie odzywali i tyle.

Zobaczyłam teraz te Wasze ciuszki są prześliczne!!!! Ja nie mam ani jednej rzeczy dla maluszka, ale jak poznam płeć to na pewno coś kupię
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:43   #577
Astorianka
Raczkowanie

U mnie jedynie teściowie popisują się swoją "inteligencją" ale po prostu termin im nie pasuje, bo zawsze o tej porze roku są na grzybach...a ja tu ośmielam się mieć termin porodu... Zresztą jak braliśmy ślub to też była obraza majestatu, bo przecież te grzyby... jakby to było najważniejsze. Mam to gdzieś i tyle. Reszta ludzi jest OK.
Teksty typu "wyśpij się, bo przez następne x-lat nie będziesz spać" albo "napatrz się na swoje cało bez rozstępów" albo "już nigdy nie będzie tak samo" przestały mnie wkurzać, chociaż na początku reagowałam na to strasznie i zastanawiałam się "po co mi to wszystko". A teraz? Wlatują jednym uchem, wylatują drugim. Przestałam się przejmować głupotą i tyle Cieszę się, że jestem w ciąży i cieszę się, ze jak na razie bezstresowo i niemal bezobjawowo to idzie (oprócz brzuszka, który już jest widczny, zmęczenia i trądziku, który doprowadza mnie do szewskiej pasji).
I mam nadzieję, że mój maluszek okaże się dziewczynką chociaż mój mąz marzy cichutko o synku.

Cudne te wasze ciuszki. Chyba zacznę się rozglądać za czymś dla "siebie".Na razie jestem daleko w tyle ze wszystkim. Czytam o wózkach i co już coś wybiorę to nagle znajduję negatywne opinie i znowu jestem głupia. Zakochałam się w bolderach, teraz czytam, że implast to generalnie be.... ech trudne to.
Najtrudniejsze będzie przystosowanie mieszkania. Na razie sprzeczki z rodzicami, w której części domu powinniśmy zamieszkać. Mamy zupełnie inne pomysły na to i oczywiście każda strona twierdzi, że to najlepszy z możliwych pomysłów. Jakoś przejdę i przez to

Za tydzień czeka mnie usg. Teraz leci 15 tydzień i 2 dzień Może uda się określić co tam we mnie rośnie? Zobaczymy

A może któraś z Was ma jakąś dobrą metodę na trądzik? Przez wiele, wiele lat miałam święty spokój, a tu normalnie masakra...
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:49   #578
dra
Zakorzenienie

Mpik szczesliwa dajcie znac po wizycie jak tam i kciuk za wizyte
Ilona to super,ze wszytsko ok i sliczna dzidzia i jednak chłopak gratki
kasienka bo zawsze tak w rodzinie jest,ze ktos musi byc gorszy i tez by mi sie przykro zrobilo,ale olej to ważne,ze wy jestescie szczesliwi,a inni niech se robia co chca
u mnie rodzice to obojętnie pierwszy wnuk/wnuczka,ale tesciowa chce wnuczke na to ja ,ze od mojej strony to babka nie bedzie nigdy w zyciu i niech córke se prosi o wnuczke( jakby to powiedziec babka bedzie,ale ja i moje dziecko nie bedzie uznawane za babke,nie bede tu opisywac,ale nie toleruje rodzicow tż i mam to tez gdzies)
Klarissa ano maluszek sie zawstydzil i nie pokazal co ma a ruchów sie doczekasz i nie smutac sie mi tu,ano jak sie lozysko tak ułożyloa,le jak cie kopnie to bedziesz miec za swoje
ale dziewczyny ciuszkow
ja mam w kartonach na strychu,ale jeszcze nie przegladalam co jest i jeszcze od kolezankem mam dostac oj za duzo tych ciuchow czuje bede miec

aaa chyba dzis w nocy bąbelka poczułam takie pukanie i super to bylo,ale czy na pewno to ale chyba tak super uczucie,ale na kopa wiekszego jeszcze czas
Stary 2010-04-07, 15:54   #579
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Lenko o wiele lepiej (jak dla mnie) wyglądasz w ciemniejszych włoskach
tuniczka też fajna, mi Zając przyniósł podobną
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja już po USG jaka jestem szczęśliwa Przezierność 1,4 przegroda ok wszystkie pomiary super. Dzidzia nie chciała współpracować Musiałam mieć USG dowcipne TŻ w szoku heheh Ale o jeszcze ważne dziś 13 tc leci a Pan Dr o którego byłam (bo dostałam do niego skierowanie) na 90% pewnien że syn : jupi: Czułam od samego początku będzie FRANEK

A tu foteczka mojego synka
Synuś śliczny, dobrze, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje,że to dzidzia pukała i,że zacznie częsciej to robić

Co do teścia to szkoda gadać w ogóle.W Niedziele Wielkanocną mieliśmy zjeść obiad z teściami i siostrą Tżta i jej mężem.Jak już kiedyś pisałam ona za miesiąc rodzi(chłopca).No i przed obiadem siedzieliśmy wszyscy w salonie i teść nagle zarządził wielką sesję zdjęciową.No i robimy te zdjęcia,robimy,a on nagle do wszystkich,żeby się odsunęli,bo on musi sobie zdjęcie Z WNUKIEM zrobić!!!No i wziął siostrę Tżta i się ustawił,na mnie nawet nie spojrzał,a przecież noszę pod sercem dziecko jego syna...Chyba mnie nie wziął pod uwagę,bo wszyscy spekulują,że będziemy mieć dziewczynkę,na co teść strasznie się krzywi,a siostra jest lepsza,bo chłopaka urodzi...Mi zrobiło się strasznie przykro i niewiele myśląc wzięłam męża,ubraliśmy się i nie zostając na zasranym obiedzie,pojechaliśmy do domu mojej mamy-tam poczuliśmy się dużo lepiej.Może i ja jestem przewrażliwiona,ale jak dla mnie to było chamskie...
Brak słów na coś takiego......... też bym stamtąd od razu wyszła.

xxSHINeexx, to samo... Jak tak można Ja mam taką babcię, wokół której wszystko się kręci, a wnuki od syna ma gdzieś i jeszcze to podkreśla.. Więc w ogóle nie mam z nią kontaktu. Na szczęście mój maluszek będzie miał super babcie Obie

Dziewczyny, super ciuszki macie dla maluszków, ja na razie nic nie kupuję, jestem taka ciekawa co mama dla mnie odłożyła, a tu trzeba czekać do maja..
Stary 2010-04-07, 15:58   #580
czarnaelizabeth
Raczkowanie

SHIN - śliczne ciuszki

potem podczytamteraz jadę po syna, zaraz mam autobus, a na petlę 20 minut drogi, z dwójka ślimnaków to nie wiem, czy zdązę, na razie!
Stary 2010-04-07, 15:58   #581
ycnan
Zadomowienie

NIKaP-n, ciuszki super i straaasznie dużo ich już masz. Ale to faktycznie już połowa ciąży u Ciebie, więc pewnie też tyle uzbieram do tego czasu
I naprawdę super, że Twój mąż sam zrobi łóżeczko
Ja narazie mam tylko jedną reklamówkę ubranek, które dostałam od szwagierki. Część po jej synku, część nowych ze sklepu, a część używana (np z all).
Ogólnie, to mam jakąś awersję do ubrań z lumpeksów, ale jak widzę takie z metkami (trafiają się) to jest ok. Jeszcze ubranka dla maleństwa to też troszkę inna bajka. Takie bobaski raczej nie mają grzybicy/świerzba itp, które mnie odstraszają. Wiem, że głupie podejście i się nie zarażę tak, ale jakoś nie mogę się przekonać...

Klarissa, nie dziwię sie, że TŻ rozczarowany. Mój też jak już raz widział dzidzię, to nie pozwolił mi iść samej na następne usg I jak przypomnę sobie jego rozanielony wzrok to nie mam serca mu odmówić Niech się napatrzy, ja za to będę przez 5msc czuła maluszka

Co do doradców i innych komentatorów, to szkoda się nawet wypowiadać. I tak, jak już zostało tu napisane - są to zazwyczaj ludzie, którzy nie mają pojęcia o czym mówią, bo nie mają dzieci, albo mają, ale nie byli na nie gotowi.

xxSHINeexx, wcale nie takie "trochę" tych ciuszków Super, że już tyle macie.
Co do brata - doznałam szoku, jak czytałam... Nie sądziłam, że ktoś tak się może zachować, a już na pewno nie reagować w taki sposób na argumenty...
Choć z teściową też miałam podobne "rozmowy" na temat ślubu (podczas organizowania). Ale nie wnikam w szczegóły. Było minęło. teraz jest "super" teściową. Z dzidziusia się cieszy, więc nie narzekam.

IlonaN2, gratuluję 90% synka ^^ Zdjęcie bardzo dobrej jakości i pindolka widać między nóżkami

Dziś w miejscu pracy powiedziałam, że pracować będę max do końca miesiąca... Ludzie zaskoczeni i oczywiście informacja rozeszła się lotem błyskawicy (btw, za sprawą mężczyzny, nie kobiety ).
Dostałam wykład, że ma nie być tak, ze z dnia na dzień zniknę, że powiem, że czegoś nie zrobię, bo jestem w ciąży (Do tej pory robiłam wszystko bez gadania, to czemu teraz bym miała nie chcieć?). No i "pretensje", że mogłam powiedzieć wcześniej, to by się kierowniczka mnie nie czepiała... A 15 min później przyszła kierowniczka sklepu i mnie zjechała, że nie przyszłam we wtorek (wtorki mam WOLNE - pracuję pon+śr+pt) i ona osobiście musiała zrobić to co "powinnam" była zrobić ja Zrobiłabym, ale w dniu, w którym pracuję a nie wtedy, kiedy mi nikt za ten czas nie płaci.
Może skomplikowane, ale: pracuję na umowę zlecenia, dla kilku różnych firm i sklep jest tylko moim miejscem pracy. Nie podlegam nikomu z kierownictwa i g**no mają oni do powiedzenia w sprawie mojej pensji, czy godzin pracy. Firmy płacą mi za pracę w wyznaczone przez nie 3 dni w tygodniu, za konkretną liczbę godzin.

Śmiać mi się chciało i nawet się z nią nie kłóciłam, tylko poszłam robić swoje Niech mnie cmoknie

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-04-07 o 16:01
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 17:27   #582
Malinka86
Raczkowanie

Chciałam Wam bardzo serdecznie podziękować za gratulacje i za pamięć
Oby te kolejne miesiące zleciały Wam miło i przyjemnie a poród obył sie szybko i dosyć bez boleśnie I oczywiście żebyście mogły cieszyć się zdrowymi i uśmiechniętymi dzieciaczkami

Pozdrowionka

Malinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 17:29   #583
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
darami Ale lezaczek to sobie kupię,bo sporo ich jest,a nie wszystkie mi się podobają.Mam już upatrzony taki jeden w Fisher Price'a

..
Leżaczek to super sprawa, tez mam z fischera i naprawde mi sie przydał, ale juz wysłużony jest...

No i tez się ostatnio strasznie obzeram, bylismy u tesciów cały dzien a ja tylko yślałam o mojej sałatce z kurczakiem która czekała na mnie w lodówce u mnie w domciu. jak tylko wrócilismy rzuciłam sie na nią jak wygłodniały piesek

Nika...wyprawka śliczna i duuuża....a rozmiar 86 to właśnie mój Domis nosi...a ma rok i 2 mc..tak więc troszke ciuszki poczekają
shine..twoja tez jets pokaźna...mi tez sie tyle uzbierało

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Moja mama z nami włóczyła się pod namioty (braciak miał parę miesięcy i jakoś nic mu się nie działo), podróżowali z tatą gdy była w ciąży itp. i nikomu nic się nie stało. Jedni siedzą w domu, inni nie siedzą bez sensu jest takie generalizowanie... A najwięcej do powiedzenia to mają zawsze stare ciotki, które najwyżej jeździły do pensjonatu w Rabce...

.
A jedna mausia z odchowali z mojego wątku jezdzi po całym świecie ze swoim synkiem...była gdzies w egzotycznym kraju jak mały miał pól roku i teraz gdzies też jadą

[QUOTE=NIKaP-n;18410600]Moja siostra się bała, nic nie kupowała, potem szwagier musiał po wszystko biegać, bo Ona leżała po cc...
Inna sprawa, że Oni do końca nie wiedzieli- kto się urodzi
QUOTE]

Mi tez tz zakupy robił jak leżałąm po cc, nie pozwalał mi nic kupic wczesniej choc bardzo chciałam. Na szczescie miałąm dużo ciuszkow od siostry i bratowej wiec mogłam się wczesniej troszke przygotować.
Ale kocyki, wanienki, mydełka itp wsio tz kupował...

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
a ja dziewczyny ciągle jem, całe święta jadłam i nic nie przytyłam nawet jestem na -1kg
zazdraszczam...ja tyc zaczynam...

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość

Najtrudniejsze będzie przystosowanie mieszkania. Na razie sprzeczki z rodzicami, w której części domu powinniśmy zamieszkać. Mamy zupełnie inne pomysły na to i oczywiście każda strona twierdzi, że to najlepszy z możliwych pomysłów. Jakoś przejdę i przez to

Za tydzień czeka mnie usg. Teraz leci 15 tydzień i 2 dzień Może uda się określić co tam we mnie rośnie? Zobaczymy

A może któraś z Was ma jakąś dobrą metodę na trądzik? Przez wiele, wiele lat miałam święty spokój, a tu normalnie masakra...
z rodzicami to ciezka sprawa jest, moja mam ma do tej pory pretensje że Domik chodzi do kuchni i chce sie naczyniami bawić, że szafke pobrudzi, że podłogę cos pobrudzi....
dziś nawet powiedziałą że z dzieckiem w domu to nigdy nie będzie miała posprzątane, ładnie i czysto...
ojj...będzie zła jak sie o drogim dowie....

Widze że jesteś dziń do przodu, bo ja jestem w 15ti 1dz

A na trądzik ja sudocrem używam na noc na umyta buzię...tak miejscowo...

Ja dziś zaszalałąm i przefarbowałam sie na jasny bląd, wczesniej miałam baleyage bląd-brąz...
kolorek nie wyszedł tak jasny jak na opakowaniu, ale mi się podoba...
niestety pasemka nadal znać....i moje włoski nadal na baleyage wyglądają , tylko teraz złoto, popielate z szczypta blądu
tak na poprawe nastroju chciałam cos zmienić w sobie....
ciekawe co tż powie...po ostatniej wizycie u fryzjera nie był zadowolony

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-04-07 o 17:31
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 17:43   #584
gabisun
Zakorzenienie

dziewczyny a co myslicie o tym wózku?
http://www.allegro.pl/item981199283_...3w1_hilux.html

Stary 2010-04-07, 18:04   #585
Ewcia811211
Raczkowanie

hejcia
nika PN- super masz te ciuszki, mania kupowania, hehe
Pomidora-kupilismy wozek Jedo bartatina clasic za 350zł gondola+spacerowka i folia do tego, na pasach, jestesmy bardzo zadowoleni z wozeczka, lekki fajno sie buja na tych pasach;odpakowalismy sprawdzilismy i zapakowalismy spowrotem do kartonu by sie nie kurzył. a co z przesadami?hmm...zawsze mozna sprzedac.bo przeciez jesli cos by mialo byc to czy wozek lub lozeczko ma na to jakis wplyw?
jednak poszlam popoludniu do klekarza -wirusówka i bez wogole gadania dal mi do konca tyg zwolnienie i mam lezec. przepisal mi homeopastyczne leki na katar, kaszel:stodal, potem do nosa krople i co mnie zdziwilo sól emska?
mialyscie cos z tych preparatów?
bo u mnie w domu nie sa co do homeopatycznych lekow przekonani, bo uwazaja ze to w polowie woda i oszukuja na tych lekach homeopat.
niewiem sama co myslec.
tez korci mnie nad kupnem ciuszkow-przyznam sie ze pierwsze zakupy tez juz mamy-z 2spioszki, i z 3 lub 4 body. i proszek do rpania hehe, bo to jednak tez kosztuje
buziaki dla was i do uslyszonka
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 18:28   #586
NIKaP-n
BAN stały

miałam niektóre z tych leków, w starej części wątku wszystko opisane

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

Fajny, choć cięższy od mojego
Czegos mi w nim brakuje, choć kolor malina i grafit

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Dzięki Dziewczyny, stopniowo kupujemy
Ja wiem, że rozmiarek 80, 86 na później, ale to tak różnie wypada, moja siostrzenica jest wysoka i nosi już 80 a w czerwcu ma dop. roczek
Także najmniej kupuję 50-56- bo czasem może tego w ogóle nie założyć
Stary 2010-04-07, 18:37   #587
Majka232
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Ja mam dzisiaj jakiś gorszy dzień, bo:
  1. Źle spałam
  2. Chyba dziś zrozumiałam co to znaczy mieć zgagę brr
  3. Nie dzwonili do mnie z wynikami badania krwi i trochę się denerwuję
  4. Mam problem z rozliczenie PIT, nie wiem jaki PIT wypełnić, bo mój Tż miał dochód wynikający z czynności cywilnoprawnej i nie wiem jakie wartości i w jakie kolumny wstawić i i przez to wszystko źle spałam i wyłam przez jakąś godzinę nad komputerem
    Denerwuje mnie, że takie rzeczy tak bardzo mnie stresują i wyprowadzają z równowagi
gabisun - całkiem fajny ten wózek i cena przystępna. Ja jednak myślę nad kupnem wózka 3w1 (fotelik, gondola, spacerówka), może x-lander, muszę poczytać opinie o wózkach, ale im więcej przeglądam i-net tym mam większy mętlik w głowie.

Co do rzeczy dla dzidziusia, to my nic nie mamy i wszystko będziemy musieli sami kupić, jedynie mebelki zrobi mój Tż, bo ma zakład stolarski, trochę ubranek pewnie przyśle mi ciocia ze Stanów. Na razie nic nie kupuję i pierwsze zakupy planuję najwcześniej na lipiec.

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-04-07 o 18:39
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 18:53   #588
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość

z rodzicami to ciezka sprawa jest, moja mam ma do tej pory pretensje że Domik chodzi do kuchni i chce sie naczyniami bawić, że szafke pobrudzi, że podłogę cos pobrudzi....
dziś nawet powiedziałą że z dzieckiem w domu to nigdy nie będzie miała posprzątane, ładnie i czysto...
ojj...będzie zła jak sie o drogim dowie....

Widze że jesteś dziń do przodu, bo ja jestem w 15ti 1dz

A na trądzik ja sudocrem używam na noc na umyta buzię...tak miejscowo...

Ja dziś zaszalałąm i przefarbowałam sie na jasny bląd, wczesniej miałam baleyage bląd-brąz...
niestety pasemka nadal znać....i moje włoski nadal na baleyage wyglądają , tylko teraz złoto, popielate z szczypta blądu

Moja mama to akurat w drugą stronę Raz, że nie może się doczekać (czasami mam wrażenie, że bardziej niż ja), dwa, że chciałaby "jak najlepiej". Zresztą zobaczymy jak będzie, na razie są jedynie pojedynki na argumenty
Podejrzewam, że to ona będzie rozpieszczać dziecko bardziej niż ja i mąż razem wzięci... Tym bardziej, że zostałam jej tylko ja..mój brat zmarł nagle rok temu. A to on miał być pierwszym, który da jej wnuka/wnuczkę...Ech, dziwne to życie.

Trzymam kciuki za reakcję TZ na Twoje włosy
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 18:57   #589
gabisun
Zakorzenienie

Majka ten wózek jest 3 w 1

Stary 2010-04-07, 18:59   #590
Majka232
Zakorzenienie

gabisun - ooo, to fajnie Ja dziś jestem jakaś wolno-myśląca
Stary 2010-04-07, 19:01   #591
gabisun
Zakorzenienie

widzisz to taki kolejny objaw ciąży, ja też zakręcona i jakaś spowolniona jestem

Stary 2010-04-07, 19:10   #592
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Klarissko no mam, ale tez jestem półtora m-ca przed Tobą

Ja uwielbiam wszystkich ludzi "dobre rady"... każdy czuje się w obowiązku moralnym i chyba nie tylko, żeby uświadamiać co to i jak to teraz będzie...Mnie ostatnio sąsiadka dorwała na ulicy i już zaczęła to teraz musisz...ect. Powiedziałam tylko, że jak będę potrzebować rady, to do niej zajrzę, a póki co- to sami się wszystkiego będziemy uczyć i dowiadywać, bo taka jest kolej rzeczy.
No w sumie ja w swoim czasie też pewnie wszystko pokupię. Na razie nie miałabym nawet gdzie trzymać. W ogóle teraz widzę coraz częściej jak bardzo nieprzystosowane do dziecka jest nasze mieszkanie... Co do tych dobrych rad to masz rację. Też mam tego po dziurki w nosie...

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
Klarissa ano maluszek sie zawstydzil i nie pokazal co ma a ruchów sie doczekasz i nie smutac sie mi tu,ano jak sie lozysko tak ułożyloa,le jak cie kopnie to bedziesz miec za swoje
No złośnik mały, nie chciał się pokazać...

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Klarissa, nie dziwię sie, że TŻ rozczarowany. Mój też jak już raz widział dzidzię, to nie pozwolił mi iść samej na następne usg I jak przypomnę sobie jego rozanielony wzrok to nie mam serca mu odmówić Niech się napatrzy, ja za to będę przez 5msc czuła maluszka

Co do doradców i innych komentatorów, to szkoda się nawet wypowiadać. I tak, jak już zostało tu napisane - są to zazwyczaj ludzie, którzy nie mają pojęcia o czym mówią, bo nie mają dzieci, albo mają, ale nie byli na nie gotowi.
No właśnie jeszcze dzisiaj się o to na mnie focha... A z tymi radami to masz rację. Tak gadają byle gadać.

Cytat:
A jedna mausia z odchowali z mojego wątku jezdzi po całym świecie ze swoim synkiem...była gdzies w egzotycznym kraju jak mały miał pól roku i teraz gdzies też jadą
No właśnie - i kto powiedział, że z dzieckiem się nie da. Wystarczy tylko chcieć i mieć zdrowego dzieciaczka.
Stary 2010-04-07, 19:11   #593
Ewcia811211
Raczkowanie

a tak sobie teraz mysle, stosujecie juz jakies kremy na rozstepy tj. bedac na poczatku 2trymestru?a na piersi tez?bo slyszalam ze wartow ciazy juz o brodawki zadbac by potem nie bolaly przy karmieniu co o tym myslicie?
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:20   #594
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

Może i nam się pochwalisz nową fryzurą,to ocenimy czy mężowi przypasuje czy nie

Cytat:
Jest całkiem,całkiem
Ja dziś pół dnia przeglądałam wózki i mam już mniej więcej obraz tego czego szukam.Teraz muszę tym wybranym przyjrzeć się bliżej,poczytać opinie i zobaczyć na żywo w sklepie(przetestować)

Nika,shinex-śliczne wasze ciuszkowe zbiory.Pokazałabym swoje,ale nie chce mi się tego wszystkiego wyciągać

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:25   #595
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
a tak sobie teraz mysle, stosujecie juz jakies kremy na rozstepy tj. bedac na poczatku 2trymestru?a na piersi tez?bo slyszalam ze wartow ciazy juz o brodawki zadbac by potem nie bolaly przy karmieniu co o tym myslicie?
Od 2 m-ca stosuję na noc oliwkę Babydream Rossman, a na dzień emulsję tej samej firmy. Teraz chyba zamienię (bo mi się kończą) na Mustelę i Elancyl, a na noc może Fissan

Wózek posiadający chyba wszystkie interesujące mnie funkcje, a do tego chyba raczej z tych lżejszych http://www.youtube.com/watch?v=7HmCIpkORF0

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-04-07 o 19:39
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:40   #596
Pomidora
Zakorzenienie

Paula, całkiem pokaźna ta twoja kolekcja ciuszków I bardzo ładna!

Astorianko, mnie też wyprowadzają z równowagi teksty o tym, jak to będę wyglądać po porodzie

Dra, rewelacja z tym bąbelkiem, gratuluję ruchów

Lenko, a dlaczego do maja czekacie z kupnem ciuszków?

Ycnan, to rzeczywiście zachowali się z niebywałą klasą w pracy

Aaneczko, ja normalnie nie mogę uwierzyć, ze twoja mama ciągle się nawet nie domyśla, że drugie nosisz - ale będzie miała minę

Gabisun, ładny ten wózek, ale dla mnie nieodpowiednie coś, co większości się podoba - skrętne koła przednie. Tylko ja dziwak jestem I jeszcze jedno - ja musze koniecznie mieć wózek z amortyzacją na paskach, bo jest bardziej plastyczny. Ten tego nie ma. Ale wizualnie bardzo mi się podoba.

Ewcia, bardzo fajny ten twój wózek, podobny trochę do roana, którego my chcemy mieć

Majka, wyśpij się, może humor się poprawi O Graco czytałam na wizażu, że łamie się szybko stelaż.

My byliśmy na długim spacerze, a że mieszkamy na końcu miasta, to sobie po polach i nad Wisłą piękny spacer zrobiliśmy, po takich bezdrożach - rewelacja!

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-04-07 o 19:42
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:54   #597
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Od 2 m-ca stosuję na noc oliwkę Babydream Rossman, a na dzień emulsję tej samej firmy.
Używam tego samego olejku i emulsji na brzuch i piersi.

Wózek fajny ale cena 2700 zł za 3 w 1 to dla nas za dużo.

Cytat:
Same tego chciałyście :P
Niezła już kolekcja

Cytat:
Ja wrzuce tylko troche, bo wymieklam przy robieniu zdjec
A ta kolekcja jeszcze większa. Super!

Cytat:
Tak przeglądałam to i jak się dziecku zakłada body z krótkim rekawkiem to co do tego? spodenki? sweterek? kompletnie nie mam pojęcia jak takiego malca się ubiera
Też się nad tym zastanawiałam i trochę zaczęłam podpytywać dzieciate koleżanki. Podobno zakłada się najpierw koszulkę, na to kaftanik i później śpioszki lub półśpioszki

Cytat:
całkiem fajny

Ja dziś byłam u lekarza. Z maleństwem wszystko dobrze. Ma już 8cm długości od główki do pupki. Machał rączkami i nóżkami. Zdjęcie troszkę kiepskiej jakości, bo robione usg przez brzuch a podobno 15 tydzień to jest troszkę wcześnie na usg przez brzuch. Następna wizyta za 4 tygodnie, ale kolejne usg dopiero za 7-8 tygodni czyli dopiero połówkowe. I dopiero wtedy poznamy płeć.
Dostałam receptę na żelazo, bo wyniki nie za ciekawe. Ktoś bierze?

I zdjęcie. Gdyby komuś zabrakło wyobraźni- leży do góry nogami, głowa w dole, nóżki w górze- chyba zgięte.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:58   #598
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Lenko, a dlaczego do maja czekacie z kupnem ciuszków?
W maju będziemy u moich rodziców, a mama odłożyła dla mnie troszkę ciuszków po bracie, chcę je najpierw przejrzeć, a potem dokupić to co mi braknie. Chociaż takie większe rozmiary też planuję kupić, ale na razie zwyczajnie nie mamy czasu.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam u lekarza. Z maleństwem wszystko dobrze. Ma już 8cm długości od główki do pupki. Machał rączkami i nóżkami. Zdjęcie troszkę kiepskiej jakości, bo robione usg przez brzuch a podobno 15 tydzień to jest troszkę wcześnie na usg przez brzuch. Następna wizyta za 4 tygodnie, ale kolejne usg dopiero za 7-8 tygodni czyli dopiero połówkowe. I dopiero wtedy poznamy płeć.
Dostałam receptę na żelazo, bo wyniki nie za ciekawe. Ktoś bierze?

I zdjęcie. Gdyby komuś zabrakło wyobraźni- leży do góry nogami, głowa w dole, nóżki w górze- chyba zgięte.
śliczny maluszek

Ja żelaza nie biorę, za to taki preparat gdzie jest cynk+ żelazo + jod. A co ci lekarz przepisał?
Stary 2010-04-07, 20:06   #599
NIKaP-n
BAN stały

Szczęśliwa śliczny maluch ciocia NIKa czuje chłopca :P

Ja juz sobie obiecałam, że więcej nie kupuję... ciuszków. Chyba, że dowiem sie 14, że jednak dziewczynka, to wtedy muszę choć kilka różowych...
Wózek tak z półtora m-ca przed porodem (gwarancja z reguły 12m-cy), łożeczko mężuś zrobi. Na dniach jedziemy do Ikei, tam kupię wanienkę bo jest śliczna i kosztuje 25zł i fajne śliniaczki są 5szt za 10zł Moja siorka mówi, że takie Jej najbardziej pasowały.
I na tym chwilowo zakończę zakupki

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

kasienka, gabisun, Kasia dawajcie foty tego, co macie
Stary 2010-04-07, 20:06   #600
Jaga1111
BAN stały

hejka dziewczyny

U nas bardzo dobrze super...jednym slowem...jestem wreszcie SZCZESLIWA!!!!!!!!!

i wybralismy narazie imionka...Matylda i Seweryn(chodz jest jeszcze ide pod uwage Bartlomiej
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości