|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
i sliczna
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() gabisun - fajny wózek, niezbyt ciężki, ciekawe tylko, jak się go prowadzi. Szczęśliwa ja miałam usg przez brzuch już w 14tc a zdjęcie wyszło całkiem ładne i wyraźne, wiec to chyba nie jest tak, że 15tc to za wczesnie. Dziewczyny, jak to jest z tym USG? Jak często macie robione? Ja mam na każdej wizycie i nie wyobrażam sobie inaczej. Każde 4 tyg. dłuży mi się, bo już chciałabym zobaczyć mojego Żelka na monitorze.
|
|
|
#603 |
|
Zadomowienie
|
Gabisun... dzieki za link. bardzo fajny ten wozeczek, na pewno wezme go pod uwage przy wyborze pojazdu dla juniora/juniorki
![]() Co do wozków Graco, to zgadzam sie są super, ale ceny sa dla mnie nie do zaakceptowania... no chyba ze ktos dzidzi sprezentuje taki pojazd... ale szczerze watpię. Dziewczyny a mi sie dzis humor tak spieprzyl, ze szkoda gadać. Zaczne od tego ze dzis kolezanka pracy spytala mnie czy bardzo sie ciesze jak mysle, ze bede miala nieldugo dziecko... a ja szczerze powiedziawszy chyba jeszcze nie odczuwam/odczuwlam tego... no wlasnie jak to nazwac (?). No ale do czego zmierzam.... dzis po pracy postanowilam wstapic do H&M bo widzialam fajne sukienko-tuniczki na lato z serii "GARDEN cos tam". Okazalo sie ze jednak żadna mi nie lezy , wiec poszlam na dział ciązowy zeby ewtulanie poszukac czego innego, a ze obok ciazowego wiadomo... ubranka dziecięce. Do tej pory nic dla malenstwa nie kupilam, a dzis cos mnie natchnelo jak zobaczylam komplecik body z krótkim i dlugim rękawkiem z napisem "I <czerwone serduszko> MY DAD", mysle sobie "sprawie mezowi niespodzianke" i kupilam. Po powrocie do domu opowiedzialam oczywiscie, ze jestem spozniona bo bylam pogladac sukienki, ale nic nie pasowalo "ale mam dla Ciebie niespodzianke" i wyjelam swoj zakup, a moj TŻ ewidentni zirytowany "a po co ty takie rzeczy kupujesz, przeciez nawet w polowie ciazy nie jestes i przeciez bylo mowione, ze nic nie kupujemy bo dostaniemy od Twojej kuzynki!"................ ......... Dziewczyny mówie Wam tak mi sie przykro zrobilo jak nigdy to tej pory, zwlaszcza, ze dzis po raz pierwszy kupujac to ubranko wyobrazilam sobie usmiechajacego sie Szkraba na rekach u swojego ojca... Po tym kuble zimnej wody na glowe, wrocilam do swojego poprzedniego stanu zobojetnienia. W koncu, po co mam sie angazowac emocjonalnie, jak ktos mi potrafi zepsuc wszysko jednym zdaniem.... Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-04-07 o 20:44 |
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
c o usg ja mam na kazdej wizycie a mialam 3 wizyty
pierwsze 2 to mialam dowcipnie,a teraz przez brzuszek czyli ostatnia wizyta byla 14tc i byla juz przez brzuszek ![]() mszu ty sie nie przejmuj ah ci faceci chcialas dobrze,a tu facet wypalil ci,ale oni sa inni i glupote palna i olej to jedna rzecz w ta czy w ta kurde chyba twoj facet ma dzis zly dzien,a ty sie tym juz nie przejmuj
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry, ja na chwilkę, żeby sie przywitać i życzyć Wam miłego dnia!
U mnie słonko świeci, chociaż rano był tylko 1 st. na plusie angelikaw - wysłałam Ci priv
|
#606 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewuszki
![]() Moja dzidzia rośnie, termin przesunął się na 6.09.2010 bo dzidzia troszkę większa. lekarz mierzył głowkę, brzusio, nózki, wszystko jest OK ale jestem zawiedziona bo tak samo jak u Klarisyy nie chciało się ujawnić![]() Skało w brzuszku, ruszało się, ale nie chciało nic pokazać co ma lub nie ma między nóżkami .. nastepny termin wizyty 6.05 - to juz bedzie 6 miesiac.. a ja dalej nie bede znała płci Ale mój męzus wymyslił, że tak za 2,3 tygodnie możemy iść na usg4D, jak myslicie w 20tyg będzie dobrze? czy za wcześnie? Mszu i skoro macie dostac cos od kuzynki to myslał, że starczy hehe![]() Mój wczoraj wymyślił, żebym na allegro kupiła od kogoś zestaw używanych ciuszków ehhe ot taki realistaco do wózka to my wczoraj ogladalismy ten http://www.allegro.pl/item986625141_...ozek_2010.html- do Fiata Punto stelaż zmieścił się ale bez kół. Jest ciężki, to fakt, ale ja mieszkam na parterze.. Rewelacyjnie się prowadzi I do tego BARDZO duża GONDOLA =super sprawa ten niebieściutki bardzo ładniutki:-0Jaga - imiona ładne, nieoklepane. Na dniach koleżanka ma rodzić Matylde.Więc jak widać imiona powracają
|
|
#607 |
|
BAN stały
|
Hej Dziewczyny
![]() Mpik fajny wózeczek, mnie cos na różowe wzięło Moim zdaniem trochę za późno na 3,4d. Znajomi byłi raz- okazało się, że za wcześnie (nie pamietam który tydzień wtedy był), później byli w 19tyg to już za późno- bo mały był... już za duży i niewiele było widać...Grunt, że skakał i się cieszył, że Go (Ją) podglądacie. Mój Łobuz tradycyjnie w nocy "wojuje"... mszu faceci są praktyczni i zapewne o nic więcej nie chodziło. Ale rozumiem Ciebie w 100%, każdej z nas zapewne zrobiłoby się przykro nie smutkaj
|
|
|
|
#608 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja u siebie zaczynam widzieć chyba lekką poprawę (jestem w 18tc)![]() Cytat:
Cytat:
Mszu i skoro macie dostac cos od kuzynki to myslał, że starczy hehe![]() Mój wczoraj wymyślił, żebym na allegro kupiła od kogoś zestaw używanych ciuszków ehhe ot taki realista [/QUOTE]ja szczerze mówiąc też się nad tym zastanawiam. Zwłaszcza, że z tego co mi się wydaje, wszystko będziemy musieli kupić sami Cytat:
. Staram się tym nie przejmować
|
||||
|
|
|
#609 |
|
Rozeznanie
|
Co do usg 4D wyczytałam, że najlepiej się robi od 16 do 33 tyg ciąży. U mnie w mieście jest dosyć drogie kurcze 200zł- trwa około 40 minut
Musze jeszcze poszukać może znajde cos taniej
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JA też bym chchiała...musze namówić mojego tza ...dusigrosza....bo u as obowiązuje taki sam cennik jak u Ciebie..200zł...mysle ze teniej cięzko będzie znaleźć... ![]() Ciesze sie że z dzidzią wszystko oki...i ja napewno tez byłabym zawiedziona nie poznając płci..bo bardzo chce wiedziec, obstawiamy drugiego chłopaka.... domik będzie miał kumpla do zabawy
|
|
|
#611 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam teraz robione w 13tc i potem na połówkowe też będę mieć robione Ja w Krakowie też płaciłam 200 zł więc to chyba taka cena wszędzie. A USG jest niesamowite ja siedziałam tam z TŻ prawie godzinę. Dzidzia nie chciała współpracować przez brzuch to mi dowcipne zrobił ale niesamowite wrażenie i jeszcze raz bym poszła na pewno.
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
my tez placilismy 200zl.. i z tego co wize to taki standrad..
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik no szkoda że dzidzia nie chciała sie pokazać, ale skoro planujesz 4d to jeszcze nic straconego
Mszu no po prostu faceci oni nie rozumieją takich subtelności i nie wiedzą że tak łatwo mozna kobitkę zranić. Każdej chyba zrobiłoby się przykro...o uczuciach się trudno się rozmawia, ale może powinnaś mu wyjaśnić jakie to dla Ciebie było ważne i że to nie chodzi tylko o zwykłe ubranko. Kobieta dużo szybciej "czuje się w ciąży" a facet potrzebuje troche czasu, zwłaszcza kiedy nie widzi jeszcze dużego brzucha i nie czuje kopniaków. Jestem pewna że jak tylko poczuje pierwszego kopniaka to oszaleje A ja muszę się pochwalić, że czuję coraz mocniejsze ruchy jeszcze chwilę to trwało, cudowne uczucie, a tż zaczarowany i w szoku
|
|
|
|
#614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a z której strony masz wypchany bardziej brzuszek z prawej czy lewej??? bo to niby wróży płeć... ciekawe czy się sprawdza
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#616 |
|
Rozeznanie
|
Widzę że zbieracie wyprawki... ja narazie nawet jednej skarpetki nie mam... bede musiała wyciągnąć tż i kupować powolutku
napeno to sama przyjemnośćmój mąż też się nie zbiera do oglądania wózków, czy planowania czegokolwiek dla maluszka... trochę mnie to smuci no ale co zrobić ![]() My święta spedziliśmy na weselu i poprawinach, także wogóle nie oddczułam Wielkanocy... ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- podobno z lewej na chłopca
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Elenka właśnie u mnie troche jest inaczej, bo maluszka poczuliśmy z lewej strony, ale tak bliżej środka, na samym dole, a brzuch tak chyba bardziej wypchany z prawej
albo na środku. Przez ostatnie dwa dni czułam maleństwo zawsze wieczorem, ale nie przypuszczałam że tż może to już poczuć
|
|
|
|
#619 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja mam sporą Ja USG miałam do tej pory 4 razy na każdej wizycie. Ale kolejne będę miała dopiero za 7-8 tygodni na połówkowym. W międzyczasie nie ma żadnej diagnostyki, wiec nie ma potrzeby USG, pewnie lekarz tylko serduszka posłucha. Cytat:
Mój całe szczęście, ma zupełnie odwrotne podejście, koniecznie po każdej wizycie u lekarza chce coś maluchowi kupować. Cytat:
Też się zastanawiam nad USG 4D, u nas też kosztuje 200 zł. Mój lekarz nie robi, więc myślę nad tym czy nie pójść do innego w okolicach 20 tygodnia, żeby mieć filmik i zdjęcia 3D/4D na pamiątkę.
|
|
#620 |
|
Zadomowienie
|
Patrzcie jaki wypasik znalazłam..
ale za taka cene to nigdy w życiu.... ![]() http://www.allegro.pl/item982085813_...rek_torba.html
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-04-08 o 11:37 |
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Mamusie
Nadrobilam Was, ale nie cytuje postow, bo nie mam sily - chorobsko rozlozylo mnie na lopatki i nie moge dac sobie rady ![]() poradzce cos bo sie wykoncze!z dobrych wiesci-we wtorek bylam u lekarza i slyszalam nasze male serduszko
|
|
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dawno się nie odzywałam ale nie miałam ochoty na przesiadywanie przed kompem. Ja wizyte kolejną mam w środę. Co do liczenia tyg to wcale się w tym nie łapię więc nawet nie próbuje Za to bębol rośnie w zastraszającym tempie Mam nadzieję że we wrześniu będę mogła jeszcze chodzić a nie turlać się Wszystkim ktore znają juz płeć maluszka gratuluję
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Majka232 - odpisałam
![]() Astorianka - ja też miałam okropny trądzik "ciążowy", który teraz powoli znika... Cytat:
![]() Cytat:
Bo mnie bardzo! i z niecierpliwością czekam aż znów zobaczę swoje maleństwo na ekranie ![]() to tak, jak my ;/
|
|
|
#624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ehhe czyli chłoptaś??Ciekawe czy na nastepnej wizycie 6maja bedzie chcial sie pokazać
|
|
|
#625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamartwiałam się trochę przed pierwszym usg (14tc), bo nie czułam się najlepiej i takie tam... Ale teraz jest ok i jakoś nie jest to dla mnie problemem wytrzymanie do połówkowego
|
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
taram taram taram to MY
skonczony 14 tc, zdjecia swiateczne i przedswiateczne
|
|
|
|
#627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ta cena powala...Bylam dzisiaj u lekarza internisty. Okazalo sie, ze to kolega ze studiow mojego ginekologa A ze bylam chwilke po badaniach krwi, strasznie zglodnialam. Dostalam 2 wafelki i ciagle sie pytal czy na pewno nie zrobic mi herbatki Strasznie mily facet. Co chwile sie upewnial czy nie potrzebuje jakis zaswiadczen lub zwolnien ze szkoly/pracy. Az nie chcialam nie wychodzic ![]() Maggie - ooo jaki duzy brzuszek duzo przytylas?
|
|
|
|
|
#628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)) SUPER!!Ładna sukienusia tez
|
|
|
#629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ta tuniczke bardzo lubie na szczescie moda nam sprzyja i mam ja juz od tamtego roku
|
||
|
|
|
#630 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie dzwonila do mnie mama, ze wyniki krwi juz sa, wszystko ok tylko niska hemoglobina.
Czyli potrzebuje wiecej zelaza/kwasu foliowego, tak? Wiecie co powinnam jesc, zeby to podwyzszyc? edit: wizyte u ginekologa mam za tydzien, myslicie, ze nic sie nie stanie, jesli sama zaczne brac Feminatal N? Edytowane przez xxSHINeexx Czas edycji: 2010-04-08 o 13:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

Machał rączkami i nóżkami. Zdjęcie troszkę kiepskiej jakości, bo robione usg przez brzuch a podobno 15 tydzień to jest troszkę wcześnie na usg przez brzuch. Następna wizyta za 4 tygodnie, ale kolejne usg dopiero za 7-8 tygodni czyli dopiero połówkowe. I dopiero wtedy poznamy płeć.
i sliczna

, wiec poszlam na dział ciązowy zeby ewtulanie poszukac czego innego, a ze obok ciazowego wiadomo... ubranka dziecięce. Do tej pory nic dla malenstwa nie kupilam, a dzis cos mnie natchnelo jak zobaczylam komplecik body z krótkim i dlugim rękawkiem z napisem "I <czerwone serduszko> MY DAD", mysle sobie "sprawie mezowi niespodzianke" i kupilam. Po powrocie do domu opowiedzialam oczywiscie, ze jestem spozniona bo bylam pogladac sukienki, ale nic nie pasowalo "ale mam dla Ciebie niespodzianke" i wyjelam swoj zakup, a moj TŻ ewidentni zirytowany "a po co ty takie rzeczy kupujesz, przeciez nawet w polowie ciazy nie jestes i przeciez bylo mowione, ze nic nie kupujemy bo dostaniemy od Twojej kuzynki!"................ ......... Dziewczyny mówie Wam tak mi sie przykro zrobilo jak nigdy to tej pory, zwlaszcza, ze dzis po raz pierwszy kupujac to ubranko wyobrazilam sobie usmiechajacego sie Szkraba na rekach u swojego ojca...
nie smutkaj

oni nie rozumieją takich subtelności i nie wiedzą że tak łatwo mozna kobitkę zranić. Każdej chyba zrobiłoby się przykro...o uczuciach się trudno się rozmawia, ale może powinnaś mu wyjaśnić jakie to dla Ciebie było ważne i że to nie chodzi tylko o zwykłe ubranko. Kobieta dużo szybciej "czuje się w ciąży" a facet potrzebuje troche czasu, zwłaszcza kiedy nie widzi jeszcze dużego brzucha i nie czuje kopniaków. Jestem pewna że jak tylko poczuje pierwszego kopniaka to oszaleje 

poradzce cos bo sie wykoncze!