Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-10, 15:04   #3241
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Cześć,
nie chce mi się pisać. Oglądam od rana wiadomości i co chwila płaczę. Pa
Ja tez własnie znow wlaczyłam telewizor i sie popłakałam...tyle ludzi zbiera sie pod pałacem prezydenckim, ile zniczy, kwiatów...

A Kuba juz spi 3 godziny jeszcze na spacerku nie bylismy, wstanie pewnie zaraz, zje obiadek i smigamy na dwor...oby sie tylko pogoda nie popsuła bo cos sie chmurzy

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:06   #3242
marica5
Rozeznanie

GG do marica5
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

szukam cos dla mojej zabci i znalazłam dla chłopca fajny komplecik

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

o i dla laleczki tez jest
Stary 2010-04-10, 15:15   #3243
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jak tak długo się nie pisze to ciężko się wgryźć na nowo

Gorgulku wracaj,smutno bez Ciebie
Dziewczyny co raz mniej się udzielają.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
To teraz trzymam kciuki za dziaselka

Ostatnio powiedzialam Malutkowi, ze sprzedamy wszystkie zabawki i kupimy worek kabelkow..

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

My jutro jedziemy na zakupy i zostawiamy małą z moją mamą. Mam nadzieję, że nie będzie za mną płakała
Ostatnio jak zobaczy, że gdzieś wychodzę to płacze że Tż nie może jej uspokoić albo jak dłużej mnie nie ma to jak wejdę tylko to od progu woła MAMA albo MAMI (czasem też MIMI mówi do mnie ) i za mną chodzi, ciągnie za nogawkę żebym tylko ją na ręce wzięła. Musze ją częściej zostawiać z kimś bo jak wrócę do pracy to będzie problem.
Bartosz ma tak samo,wystarczy że na sekundę zniknę z pola widzenia i jest płacz,nieważne że jest przy nim mąż,czy braciszek

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

niby ta zasada obowiazywac powinna, ale wiesz jak to jest, nikt tego nie przestrzega, jak się nie wepchasz na siłę, to cie nie przepuszczą
Niestety,to prawda co piszesz

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
tak wiec wyjscie suuuper, bardzo mily wieczor
Mala tatusiowi sie wcale nie obudzila, za to ja ledwo weszlam do domu a ta juz zaczela się wiercic.
Mąż za mną czekal z propozycja milego końca wieczoru niestety córka sie obudziła na dobre,zasiadła w lozku i tyle bylo z mizianek.Wyłączylismy tv i światło i czekalismy az zasnie,ale my sluchajac sobie jak gaworzy i bawi sie pluszkami z lozeczka pierwsi padliśmy
wstawie wam fotke, dla p4w z efektem termolokow.Tylko bierzcie poprawke ze moje wlosy sa podatne i same w sobie krecone
Cieszę się,że wieczór udany

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Ja tylko na moment, przywitać się. Jedziemy zaraz do znajomych na cały dzionek tylko pogoda beznadziejna
Więc miłego dnia

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Witam witam!

Mamy drugiego ząbkaTomuś bardzo dzielnie znosi ząbkowanie, nie marudzi więcej niz zwykle

dla Tomeczka.Dzielny chłopczyk

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
tez wlasnie o tym myslalam.......straszne ile ludzi stracilo bliskie osoby

Tragedia
Szkoda tylko,że wielu ludzi między innymi polityków: potrafi się solidaryzować i jednoczyć ze sobą tylko w obliczu takich czy innych tragedii.Smutne to...

Cześć sobotnio
Podczytuję,ale jakoś pisać się nie chcedzisiejszy dzień jakoś nie nastraja...
Nocka nawet,nawet,spacer zaliczony,obiad ugotowany,trochę ogarnełam domek,Bartosz drzemie i Damian już nudzi,żeby mu zerknąć w jedno zadanie z j.polskiego
Później ma wpaść koleżanka-fryzjerka,żeby Damianowi włosy podciąć,bo mu już urosły

Spróbuję jeszcze później zaglądnąć

Miłej reszty popołudnia i wieczoru

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:15   #3244
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ja tez własnie znow wlaczyłam telewizor i sie popłakałam...tyle ludzi zbiera sie pod pałacem prezydenckim, ile zniczy, kwiatów...

A Kuba juz spi 3 godziny jeszcze na spacerku nie bylismy, wstanie pewnie zaraz, zje obiadek i smigamy na dwor...oby sie tylko pogoda nie popsuła bo cos sie chmurzy
my na spacerku nie bylysmy bo pada caly dzien

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:21   #3245
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svi a do czego je zakładasz? Pewnie tylko tuniczki? Do jakich butów pasują? Czy one choc troche wyszczuplają nogi? Bo ja jestem tłusciutka i niska i zastanawiam sie czy będą mi pasowały
no raczej tuniczki, dluzsze sweterki, longi........do butow pasuja praktycznie kazdych - do balerinek, do kozakow, botkow, czulenek, sandalow........wyszczypl aja
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 15:21   #3246
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Cześć sobotnio
Podczytuję,ale jakoś pisać się nie chcedzisiejszy dzień jakoś nie nastraja...
Nocka nawet,nawet,spacer zaliczony,obiad ugotowany,trochę ogarnełam domek,Bartosz drzemie i Damian już nudzi,żeby mu zerknąć w jedno zadanie z j.polskiego
Później ma wpaść koleżanka-fryzjerka,żeby Damianowi włosy podciąć,bo mu już urosły

Spróbuję jeszcze później zaglądnąć

Miłej reszty popołudnia i wieczoru
masz racje dzien nie sprzyja dzisiaj
a ja jeszcze dostalam @ i czuje sie fatalnie-krzyz boli , brzuch boli......
mimo to posprzatalam troche

aaa jutro jedziemy z malzem kaflke poogladac i moze kupimy
a w poniedzialek kuchnie zeby wiedziec jakas chcemy
teraz malz mierzy z tata ile kabli trzeba bo musimy kupic zeby pociagnac prad-moj tato elektryk to fachowca juz nie trzeba a musi to zrobic przed polozeniem kafli i jeszcze musimy doplyw wody pociagnac przez cala kuchnie tam gdzie ta lodowa bedzie stac bo do kostkarki musi byctakze troche roboty jest
moj brat bedzie robic nam podwieszany sufit z halogenkami bo chce miec takie cos nad wyspa
potem tylko goscia wezmiemy zeby kafle polozyl, sciany zrobi i kuchnie postawic
a blat chcemy z marmuru

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-10, 16:40   #3247
Wojtusia
Zakorzenienie

my jedziemy do teściów, wrocimy jutro wieczorkiem to się odezwę. Pa kochane moje

czeko ty nie sprzątaj tylko odpoczywaj w weekend
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 17:02   #3248
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

TZ sie napalil
http://allegro.pl/item981981011_smob...iii_kubus.html
Stary 2010-04-10, 17:12   #3249
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Kurcze ale tragediaTyle ludzi zginęło, życie to jednak jest ulotne. Wystarczy jedna chwila a juz człowieka nie ma.....Ale wiecie co mnie denerwuje ?Że nagle wszyscy dobrze mówią o Lechu Kaczynskim w tv itp a wczesniej same najezdzanie na niego ...ale zawsze tak jest że jak ktoś umiera to się okazuje że każdy go cenił itp ,a za życia wręcz przeciwnie.

Svinecko ale bajer, ale ta cena Szkoda że nas nie stać na takie cuda
Stary 2010-04-10, 18:13   #3250
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

no bajer bajer duzo kosztuje na maksa, ale TZ chce chyba go kupic - on jest lasy na takie bajery

szukam hulajnogi dla Eryka bo stara rozwalil dawno temu - jemu podoba sie taka:
http://allegro.pl/item994604575_skre...ion_board.html

tylko troche dziwne dwa kolka z przodu ale moze lepiej sie skreca?

mi sie podobaja takie drozsze z duzymi pompowanymi kolami jak w rozwerze - ale w sumie jaki sens jest kupowac jak on sie przejedzie dwa razy i rzuci
rower tez glupia zamiast kupic mu zwykly to kupilam mu motor kawasaki a teraz nie chce na nim w ogole jezdzic

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

wybralismy z Erykiem taka :
http://allegro.pl/item984940893_hula...lax4_2683.html
Stary 2010-04-10, 19:37   #3251
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie widzialam-masakra
wprawdzie nie interesuje mnie polityka i politycy ale jednak sie wzruszylam ta tragedia
mnie tez nie intersuje
a stanowisko mam takie jak Svi i Sylka w dalszych wypowiedziach

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
mi tez sie nie chce pisac, tragedia straszna

juz niewazne jacy politycy tam lecieli, niewazne, ze nie bylam zwolenniczka prezydenta i pisu - ale zgineli tam przede wszystkim LUDZIE!!!! ktorzy mieli swoje rodziny
corka prezydenta stracila oboje rodzicow naraz, straszne
brakuje słów

Cytat:
Tak Svi ale nie każdego stac na takie drogie zabawki
A w tym przypadku płaci sie głownie za logo firmy. Teraz wiekszosc zabawek dla dzieci musi miec atesty bezpieczenstwa takze czasami warto zastanowic sie czy jest sens przepłacać.
Zreszta dzieci tak szybko nudza sie zabawkami albo poprostu wyrastaja, ze wg mnie szkoda pieniędzy na drogie gadzety...ale to tylko moje skromne zdanie

Własnie takie dzieci bez zabków rozgniataja jedzonko dziąsłami
no i można kupić inne i jest urozmaicenie
U mnie wzięcie ma wszystko co niedziecięce...portfel,kl ucze,krem,zakrętki,garnek ,dekielki od herbatki,papier toaletowy/papierowy ręcznik kuchenny,rękawice kuchenne,opakowania,kostk a mydla,oliwka itp itd

A pytanko takie... hmmm takie retoryczne zadałam

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość

dziewczyny widziałyscie jakie fajne ciuszki dla naszych szkrabikow są w pepco??? http://www.promomaniak.pl/gazetka.ht...a,2562,Pepco,1
nic bym nie wybrala
nic nie wpadlo mi w oko
cena kusi, ale jakosc odstrasza, choc Cass zapewnia ze nic sie z tym nie dzieje więc moze kiedys cos wpadnie mi w oko i kupie
Cytat:

Nie mam leginsów ale zastanawiam sie nad kupnem, tylko do tego musze miec jakies dlugie tuniczki zeby mi zadek dobrze zasłoniły
kokietka

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
no własnie nocik??? juz uczysz kubusia??? bo moja mama ostatnio wyskoczyła z pomysłem kupna nocika i tak się zastanawiam bo jak mysia robi koooopkę to widac bo jest momentalnie spokojna, skupiona i czerwona sie robi i steka śmiesznie to wyglada
w okolicy 18mc dziecko zaczyna swiadomie panowac nad zwieraczami, ale znam przypadki ze o wiele, wiele wczesniej "wytresowali" dzieciaki

Cytat:
Svi a do czego je zakładasz? Pewnie tylko tuniczki? Do jakich butów pasują? Czy one choc troche wyszczuplają nogi? Bo ja jestem tłusciutka i niska i zastanawiam sie czy będą mi pasowały
znowu kokietujesz szczypiorku

Spędziłam poł dnia u siostry.Mala tak swietnie sie bawi jak sa kolo niej dzieci...Poprostu sie bawi, nie potrzebuje ich do zabawy.Teraz jak sie przemieszcza to juz w ogole
Sunie po zabawke ktora chce, wchodzi do takiego namiotu gdzie maja wszystkie zabawy i wyrzuca klocki itp smiejac sie na całego.
Chce pić to sobie wezmie, bo pod reką gdzies butla lezy, a to siostrzenica poczestuje ją chrupka, chwile na tv sie zatrzyma...ach
No i pierwsze TATA wlasciwie tatata trenowala
Kosztem swietnej zabawy drzemke zaliczyla w spacerowce i na obiad jadła dorosły krupnik a potem cyckała kromke chleba.
Do domu tez wrocila w swietnym nastroju przez co kąpiel byla dopiero o 19

Cytat:
rower tez glupia zamiast kupic mu zwykly to kupilam mu motor kawasaki a teraz nie chce na nim w ogole jezdzic
jaki to> poka

Skierka pisala do mnie ze internetu nie bedzie miala jeszcze tydzien, i ze nowych zabkow brak.

Ide rozwiesic pranie i zrobic paste jajeczna ze szczypiorem

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

acha , jeszcze chcialam sie was zapytac gdzie/na czym bawia sie wasze dzieciaki, bo rozmyslam nad zlikwidowaniem dywanu w kuchni tylko pod spodem sa plytki i mysle czy nie bedzie jej za zimno w dupke?
na panelach bawi sie bez kocyka, bo przemieszcza sie na calego wiec koca by nie starczylo
Dywan rozlozylam specjalnie dla niej, ale wkurzaja mnie na nim kłaki mimo ze jade odkurzaczem.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 19:51   #3252
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kat na nk jest zdjecie Eryka na tym rowerku

moj sie bawi na dywanie albo w kojcu - choc ostatnio wszystkie zabawki sa be i interesuje go tylko lazenie po calej chacie

jade zaraz na solarium tylko pomoge TZ wyciagnac malego z wanny
Stary 2010-04-10, 20:02   #3253
chrupcio
Raczkowanie

GG do chrupcio

Cześć dziewczyny
ja tu nowa i w zasadzie nie wiem czy dobrze trafiłam
mam takie pytanie. Moja mała rozrabiara właśnie skończyła 8 miesięcy i tak się zastanawiam co z siusianiem do nocniczka. Słyszałam że to już czas na naukę. Powiedzcie mi jak jest u was? faktycznie już czas?
chrupcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 20:39   #3254
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
kat na nk jest zdjecie Eryka na tym rowerku

moj sie bawi na dywanie albo w kojcu - choc ostatnio wszystkie zabawki sa be i interesuje go tylko lazenie po calej chacie

jade zaraz na solarium tylko pomoge TZ wyciagnac malego z wanny
ponad 100 zdjec szybko przelecialam i tylko TZ z mlodym na rowerku widzialam, to to?

wiem ze i u mnie by tak bylo dlatego nie myslalam nad kojcem.
Teraz z praktyki moge ci odpowiedziec ,ze tak jak mowilam tak robie.Mala pelza po calym domu, gdzie sie doczołga tam jest, wyciagam ja a to spod stolu, a to spod krzesla, czy suszarki.
Czesto kladzie sie pod drzwiami gdzie jest klapka dla kotow i nią buja
Jak potrzebuje sekundy dla siebie to wsadzam ja do lozeczka opuszcznego na maxa i tyle jest tam wstanie wytrzymac zasypana zabawkami.
Reszte koniecznych czynnosci staram sie wykonac jak spi, albo jak zajme ją chrupkami w foteliku, albo poprostu nic nie robie,mimo ze wydawalo sie to konieczne

Cytat:
Napisane przez chrupcio Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
mam takie pytanie. Moja mała rozrabiara właśnie skończyła 8 miesięcy i tak się zastanawiam co z siusianiem do nocniczka. Słyszałam że to już czas na naukę. Powiedzcie mi jak jest u was? faktycznie już czas?
kilka postow wyzej nadmienilam cos w tym temacie, a tu bardzo ładnie jest napisane
Doslownie jakbym to ja napisala heh, bo mam identyczny pogląd
http://piastunka.pl/Czytaj-art-4.html

Osobiscie nie predzej niz od18mc zaczne swoja corke uczyc zalatwiania sie na nocniczek.
Oczywiscie wiele czynnikow bedzie mialo na to wplyw.Obserwacja przede wszystkim.

Stary 2010-04-10, 21:30   #3255
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Gorgulku, trzymam kciuki za jutro. Na pewno Corcia bedzie dzielna

Była bardzo dzielna i grzeczna. Ładnie się bawiła, ładnie jadła i nie płakała za mamusią

Cytat:
Mamy drugiego ząbkaTomuś bardzo dzielnie znosi ząbkowanie, nie marudzi więcej niz zwykle

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Gorgulku wracaj,smutno bez Ciebie

Bartosz ma tak samo,wystarczy że na sekundę zniknę z pola widzenia i jest płacz,nieważne że jest przy nim mąż,czy braciszek

Jak jestem z małą w domu i wyjdę do drugiego pokoju to nie płacze, dopiero jak widzi, że wychodzę z domu.

Cytat:
Cześć dziewczyny
Witaj
Ja wprawdzie dziś zakupiłam już nocnik i zacznę Zuzię sadzać ale wiem, że nauczy się dopiero za jaaaakiś czas

Witam wieczornie.
Ja również nie mam ochoty na większe rozpisywanie się.

Jechaliśmy z małżem na zakupy jak usłyszeliśmy o tej tragedii . Nie wierzyłam byłam pewna, że coś im się pomieszało, że ktoś coś źle usłyszał. To straszne, tylu ludzi....
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-10, 21:44   #3256
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ponad 100 zdjec szybko przelecialam i tylko TZ z mlodym na rowerku widzialam, to to?

wiem ze i u mnie by tak bylo dlatego nie myslalam nad kojcem.
Teraz z praktyki moge ci odpowiedziec ,ze tak jak mowilam tak robie.Mala pelza po calym domu, gdzie sie doczołga tam jest, wyciagam ja a to spod stolu, a to spod krzesla, czy suszarki.
Czesto kladzie sie pod drzwiami gdzie jest klapka dla kotow i nią buja
Jak potrzebuje sekundy dla siebie to wsadzam ja do lozeczka opuszcznego na maxa i tyle jest tam wstanie wytrzymac zasypana zabawkami.
Reszte koniecznych czynnosci staram sie wykonac jak spi, albo jak zajme ją chrupkami w foteliku, albo poprostu nic nie robie,mimo ze wydawalo sie to konieczne
nieee to nie to, zaraz poszukam i Ci przesle

ale ja wlasnie do kojca wsadzam tylko jak musze cos zrobic - wstawic obiad, isc siusiu, umyc sie......a jak jestem z nim w pokoju to sobie chodzi gdzie chce

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

kat rzeczywiscie nie ma tego zdjecia - nie wiem czemu usunelam czy jak?
utworzylam na wizazu nowy album i tam fotki rowerka - zajrzyj

czy Wam tez wizaz swiruje? czy tylko mi?
Stary 2010-04-10, 21:47   #3257
UnholyOne
Ola-Unhola

Cześć,
kiepski dzień dzisiaj...
Jeszcze z Małżem się pokłóciłam, powyzywałam i doopa z takiego dnia, a miało być tak pięknie...

Spokojnej nocki Wam życzę
Stary 2010-04-10, 21:53   #3258
p4w
Zakorzenienie

mi też świruje wizaz ...

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

ale chwilę temu było 32000 osób buszujących

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 00:30   #3259
mariolasl
Zakorzenienie

Hej...
Wiadomosc o tragedii dotarla do mnie, gdy tylko otworzylam oczy... Przez pol dnia bujalam sie po mieszkaniu w pidzamie, nie moglam znalezc sobie sobie miejsca... To tak boli, tak boli.... Weszlam tylko na chwile na Wizaz "zapalic znicz"... nie wiedzialam co pisac w obliczu takiej tragedii....
--------------------------

Cytat:
Jezdzik swietny, musze poszukac czegos podobnego lub kupie ten, co Czeko.
Cytat:
Spędziłam poł dnia u siostry.Mala tak swietnie sie bawi jak sa kolo niej dzieci...Poprostu sie bawi, nie potrzebuje ich do zabawy.Teraz jak sie przemieszcza to juz w ogole
Sunie po zabawke ktora chce, wchodzi do takiego namiotu gdzie maja wszystkie zabawy i wyrzuca klocki itp smiejac sie na całego.
Chce pić to sobie wezmie, bo pod reką gdzies butla lezy, a to siostrzenica poczestuje ją chrupka, chwile na tv sie zatrzyma...ach
Kosztem swietnej zabawy drzemke zaliczyla w spacerowce i na obiad jadła dorosły krupnik a potem cyckała kromke chleba.
Swietnie sie czyta takie posty, czuje sie niejako czescia waszych rodzin obserwujac postepy Waszych pociech
Brawa dla Laurki

Gorgulku, ciesze sie, ze Malutka byla taka grzeczna

Antonio rowniez zaczyna zwiedzac mieszkanie , dzis dotarl do kuchni, ktora jest laczona z salonem. Oczywiscie od razy byl przy misce od kotow

A propos zabawek...
Z zabawkami u mnie tak jak i z ubraniami dla Malutka - mamy za duzo , ale ja przeczesuje Ebay niczym Unholy Allegro , poluje na okazje cenowe, przeceny. W zeszlym roku bylam na takiej wyprzedazy uzywanych rzeczy dla dzieci, ktora jest organizowana miesiecznie w jednej ze szkol. Kupilam dwa ogromne pudla zabawek w swietnym stanie za ulamek kwoty, ktora musialabym zaplacic w sklepie. I to wszystko Fisher Price, Lamaze, Tony itp itd. Umylam, wypralam i Malutek sie cieszy Lubie ladne ubrania i zabawki i lubie miec duzo, ale nie wydalabym na to fortuny. Nowe mial wozek, hustawke, krzeselko, fotelik itp... Takie "wieksze" rzeczy. Reszte ma uzywana lub z wyprzedazy. Niektore zabawki naprawde wygladaja jak nowe, nieuzywane, a wiele ubranek mialo jeszcze metki

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-04-11 o 08:18
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 07:40   #3260
Tulipfever
Rozeznanie

Hej dziewczyny,

co za tragedia, nie moge sie otrzasnac. Bardzo chcialabym byc teraz w Polsce. Siedze i rycze. Wieczny odpoczynek racz zmarlym dac Panie.
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 09:17   #3261
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Witam niedzielnie

dzisiaj nocka byla pod znakiem wiercenia i pojekiwania ale bez placzu i pobudki

Svi wypasiony ten jezdzik
ja mysle kupic malej kubusia na biegunach widzialam kiedys w makro byly roznych postaci disneya- sa ekstra a nie jak kiedys tylko kon na biegunach byl

Unholy mam nadzieje ze dzisiaj lepiej bedzie z malzem

lece jakies sniadanko jesc
a moja@ jakas dziwna bo niby mialam plamienie wczoraj-brzuch napitalal i nic nie ma........a czuje sie jak balonmoze sie rozkreca dopiero

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-11, 09:22   #3262
katarzynka00
Zakorzenienie

Dzis wszyscy w domu jestesmy w komplecie.

My z córeńka już po sniadanku.Dosuwam jej fotelik do stolu i je ze mna.
Cały środek ze sporej skibki jej wyskubałam i posmarowalam maselkiem a do popicia zrobilam 120ml mleczka.
60ml zostawila
Kaszki od kilku dni wstecz zjadal pies wiec moze za jakis czas wroce do nich.

Stary 2010-04-11, 10:12   #3263
Cassandra 23
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
Dzisiaj sie nie wyspałam, Kuba budził sie kilkanasce razy, popłakiwał, jęczał i nie potrafił znalezc sobie miejsca w łóżeczku. Rano obudził sie i tez szlochał. Chyba cos go bierze bo katarek z noska leci Narazie taki bezbarwny...
Nie mam dla niego leków bo nigdy nie chorował i teraz nie wiem co mu dac. Miałam wapno bananowe to dałam i Bioaron C z duza dawką wit. C. oraz zaaplikowałam Nasivin. Miejmy nadzieje, ze sie bardziej nie rozchoruje

Cytat:
no raczej tuniczki, dluzsze sweterki, longi........do butow pasuja praktycznie kazdych - do balerinek, do kozakow, botkow, czulenek, sandalow........wyszczypl aja
Dzieki za odpowiedz. Jak bede teraz na zakupkach to napewno kupie

Cytat:
Super jezdzik ale cena powala

Cytat:
Svinecko ale bajer, ale ta cena Szkoda że nas nie stać na takie cuda
Nas tez nie

Cytat:
no i można kupić inne i jest urozmaicenie
U mnie wzięcie ma wszystko co niedziecięce...portfel,kl ucze,krem,zakrętki,garnek ,dekielki od herbatki,papier toaletowy/papierowy ręcznik kuchenny,rękawice kuchenne,opakowania,kostk a mydla,oliwka itp itd

nic bym nie wybrala
nic nie wpadlo mi w oko
cena kusi, ale jakosc odstrasza, choc Cass zapewnia ze nic sie z tym nie dzieje więc moze kiedys cos wpadnie mi w oko i kupie

znowu kokietujesz szczypiorku

acha , jeszcze chcialam sie was zapytac gdzie/na czym bawia sie wasze dzieciaki, bo rozmyslam nad zlikwidowaniem dywanu w kuchni tylko pod spodem sa plytki i mysle czy nie bedzie jej za zimno w dupke?
na panelach bawi sie bez kocyka, bo przemieszcza sie na calego wiec koca by nie starczylo
Dywan rozlozylam specjalnie dla niej, ale wkurzaja mnie na nim kłaki mimo ze jade odkurzaczem.
Wlasnie, ja wychodze wlasnie z tego załozenia ze lepiej kupic wiecej tańszych zabawek niz jedną a droższą

Kasiu co do Pepcowych ciuszków to ja naprawe jestem z nich mega zadowolona. Nie mam żadnych zastrzezen. A czesto tam kupuje, nawet ciuchy dla siebie. Czasami mozna spotkac rozne ciuszki niemieckie, nieco drozsze ale naprawde sliczne i niespotykane.
Zawsze moznesz kupic ciuszek i go sprawdzic

Jaki szczypiorku? Przytyłam 2 kg a nawet 2,5 ostro biore sie za diete.

Ale ta Twoja kruszynka mądra i juz jaka samodzielna.

A Kuba bawi sie w duzym pokoju, mamy ten "dlugowlosy" dywan i to jest jego plac zabaw chociaz łazi tez do lazienki i kuchni, dwa pozostale pokoje mamy na pięterku gdzie sam nie wejdzie.

Cytat:
Cześć dziewczyny
My mamy juz nocnik ale jeszcze nie uczymy synka. Wg mnie to za wczesnie. Zaczniemy proby jak skonczy roczek, jak bedzie juz samodzielnie chodził.

Cytat:
A propos zabawek...
Z zabawkami u mnie tak jak i z ubraniami dla Malutka - mamy za duzo , ale ja przeczesuje Ebay niczym Unholy Allegro , poluje na okazje cenowe, przeceny. W zeszlym roku bylam na takiej wyprzedazy uzywanych rzeczy dla dzieci, ktora jest organizowana miesiecznie w jednej ze szkol. Kupilam dwa ogromne pudla zabawek w swietnym stanie za ulamek kwoty, ktora musialabym zaplacic w sklepie. I to wszystko Fisher Price, Lamaze, Tony itp itd. Umylam, wypralam i Malutek sie cieszy Lubie ladne ubrania i zabawki i lubie miec duzo, ale nie wydalabym na to fortuny. Nowe mial wozek, hustawke, krzeselko, fotelik itp... Takie "wieksze" rzeczy. Reszte ma uzywana lub z wyprzedazy. Niektore zabawki naprawde wygladaja jak nowe, nieuzywane, a wiele ubranek mialo jeszcze metki
Ubran tez mamy za duzo a zabawek wystarczająco

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-11, 10:24   #3264
chrupcio
Raczkowanie

GG do chrupcio

katarzynka00 - dziękuję za podesłanie artykułu. Jest bardzo dobry i rozwiał moje wątpliwości

A co do ząbkowania to my mamy już dwa ząbki. Wyszły wprawdzie już z 4 tygodnie temu, ale za to dwa naraz. Jagodek był bardzo dzielny dziąsełka swędziały ją już od 3 miesiąca i strasznie się śliniła, ale tak naprawdę to hard corowy był tylko 1 tydzien przed wyrżnięciem się ząbków, strasznie płakała i przez 3dni miała gorączkę. Teraz zaczyna jej iść chyba góra bo znowu się ślini i wkłada paluszki do buzi.
chrupcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 11:20   #3265
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

dziewczyny nie uwierzycie zostawilam Wercie na macie i poszlam sie umyc i slysze ze jakos cicho jest-patrze a ona na brzuszku i spi w najlepsze
no to nakrylam ja kocykiem i tak sobie chrapie

cos wizaz swiruje bo nie chce cytowac
Cass mozesz dac malemu panadol-nam pomogl jak dalam zaraz jak tylko zauwazylam wtedy ze leci malej z noska -dawalam na noc i katarek szybko poszedlmam nadzieje ze Kubus przegoni gilki z noska

Chrupcio- witamy na watku

aaa @ w koncu pokazala swoje oblicze

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-11, 11:22   #3266
katarzynka00
Zakorzenienie

chrupciu wpadaj do nas czesciej hm?
moze zostaniesz z nami?

Stary 2010-04-11, 11:27   #3267
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej

Ogólnie dzisiaj nie jestem w dobrym humorze (jeżeli to w ogóle można nazwać jakimkolwiek humorem...), więc nie będę zaglądała często, aby nie psuć Wam nastroju. Chociaż Wy pewnie tez z jednego powodu nie macie go najlepszego...
Wizaż szaleje dodatkowo, także dzisiaj chyba nie wskazane częste udzielanie.

Chrupciu, witaj

Miłego
Stary 2010-04-11, 11:37   #3268
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Hej

Ogólnie dzisiaj nie jestem w dobrym humorze (jeżeli to w ogóle można nazwać jakimkolwiek humorem...), więc nie będę zaglądała często, aby nie psuć Wam nastroju. Chociaż Wy pewnie tez z jednego powodu nie macie go najlepszego...

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-04-11, 12:17   #3269
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
A co do ząbkowania to my mamy już dwa ząbki. Wyszły wprawdzie już z 4 tygodnie temu, ale za to dwa naraz. Jagodek był bardzo dzielny dziąsełka swędziały ją już od 3 miesiąca i strasznie się śliniła, ale tak naprawdę to hard corowy był tylko 1 tydzien przed wyrżnięciem się ząbków, strasznie płakała i przez 3dni miała gorączkę. Teraz zaczyna jej iść chyba góra bo znowu się ślini i wkłada paluszki do buzi.
Cześć chrupcio
Witaj u nas na wątku
Napisz cos wiecej o swojej kruszynce
Moze zostaniesz juz z nami na stałe, tylko jest jeden warunek...musisz sie czesto udzielać

Cytat:
dziewczyny nie uwierzycie zostawilam Wercie na macie i poszlam sie umyc i slysze ze jakos cicho jest-patrze a ona na brzuszku i spi w najlepsze
no to nakrylam ja kocykiem i tak sobie chrapie

cos wizaz swiruje bo nie chce cytowac
Cass mozesz dac malemu panadol-nam pomogl jak dalam zaraz jak tylko zauwazylam wtedy ze leci malej z noska -dawalam na noc i katarek szybko poszedlmam nadzieje ze Kubus przegoni gilki z noska
Musi to slodko wyglądać Kuba jeszcze nigdy tak nie usnał w trakcie zabawy

Poczekam jeszcze z tym panadolem, narazie odciagam Fridą i jest ok.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Hej

Unholy, mam nadzieje ze humorek szybko sie poprawi
Przytulam

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-04-11, 13:00   #3270
angy
Zakorzenienie

Witam niedzielnie,
u mnie nastrój od wczoraj niewiele się poprawił Powiem tylko, że Zosia w końcu lepiej spała i można powiedzieć, że się wyspaliśmy. Ślini sie na potęgę, dziąsełka górne spuchnięte, ale zębów na razie brak. Katar jeszcze nie przeszedł To już 5 dzień. U nas Nasivin średnio pomaga.

Miłej niedzieli

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Chrupcio witaj
Napisz coś więcej o swoim dzieciątku

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości