|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
A Kuba juz spi 3 godziny jeszcze na spacerku nie bylismy, wstanie pewnie zaraz, zje obiadek i smigamy na dwor...oby sie tylko pogoda nie popsuła bo cos sie chmurzy
|
|
|
#3243 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Gorgulku wracaj,smutno bez CiebieDziewczyny co raz mniej się udzielają. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Tomeczka.Dzielny chłopczykCytat:
![]() ![]() ![]() Szkoda tylko,że wielu ludzi między innymi polityków: potrafi się solidaryzować i jednoczyć ze sobą tylko w obliczu takich czy innych tragedii.Smutne to... Cześć sobotnio Podczytuję,ale jakoś pisać się nie chce Nocka nawet,nawet,spacer zaliczony,obiad ugotowany,trochę ogarnełam domek,Bartosz drzemie i Damian już nudzi,żeby mu zerknąć w jedno zadanie z j.polskiego ![]() Później ma wpaść koleżanka-fryzjerka,żeby Damianowi włosy podciąć,bo mu już urosły Spróbuję jeszcze później zaglądnąć Miłej reszty popołudnia i wieczoru |
|||||||
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3245 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jeszcze dostalam @ i czuje sie fatalnie-krzyz boli , brzuch boli...... mimo to posprzatalam troche aaa jutro jedziemy z malzem kaflke poogladac i moze kupimy a w poniedzialek kuchnie zeby wiedziec jakas chcemy teraz malz mierzy z tata ile kabli trzeba bo musimy kupic zeby pociagnac prad-moj tato elektryk to fachowca juz nie trzeba a musi to zrobic przed polozeniem kafli i jeszcze musimy doplyw wody pociagnac przez cala kuchnie tam gdzie ta lodowa bedzie stac bo do kostkarki musi byc takze troche roboty jestmoj brat bedzie robic nam podwieszany sufit z halogenkami bo chce miec takie cos nad wyspa potem tylko goscia wezmiemy zeby kafle polozyl, sciany zrobi i kuchnie postawic a blat chcemy z marmuru
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
my jedziemy do teściów, wrocimy jutro wieczorkiem to się odezwę. Pa kochane moje
czeko ty nie sprzątaj tylko odpoczywaj w weekend |
|
|
|
#3248 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
TZ sie napalil
![]() http://allegro.pl/item981981011_smob...iii_kubus.html
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze ale tragedia
Svinecko ale bajer, ale ta cena
|
|
#3250 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no bajer bajer
duzo kosztuje na maksa, ale TZ chce chyba go kupic - on jest lasy na takie bajery ![]() szukam hulajnogi dla Eryka bo stara rozwalil dawno temu - jemu podoba sie taka: http://allegro.pl/item994604575_skre...ion_board.html tylko troche dziwne dwa kolka z przodu ale moze lepiej sie skreca?mi sie podobaja takie drozsze z duzymi pompowanymi kolami jak w rozwerze - ale w sumie jaki sens jest kupowac jak on sie przejedzie dwa razy i rzuci rower tez glupia zamiast kupic mu zwykly to kupilam mu motor kawasaki a teraz nie chce na nim w ogole jezdzic ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- wybralismy z Erykiem taka :http://allegro.pl/item984940893_hula...lax4_2683.html
|
|
#3251 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a stanowisko mam takie jak Svi i Sylka w dalszych wypowiedziach Cytat:
brakuje słówCytat:
![]() U mnie wzięcie ma wszystko co niedziecięce...portfel,kl ucze,krem,zakrętki,garnek ,dekielki od herbatki,papier toaletowy/papierowy ręcznik kuchenny,rękawice kuchenne,opakowania,kostk a mydla,oliwka itp itd A pytanko takie... hmmm takie retoryczne zadałam ![]() Cytat:
nic nie wpadlo mi w oko cena kusi, ale jakosc odstrasza, choc Cass zapewnia ze nic sie z tym nie dzieje więc moze kiedys cos wpadnie mi w oko i kupie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Spędziłam poł dnia u siostry.Mala tak swietnie sie bawi jak sa kolo niej dzieci...Poprostu sie bawi, nie potrzebuje ich do zabawy.Teraz jak sie przemieszcza to juz w ogole Sunie po zabawke ktora chce, wchodzi do takiego namiotu gdzie maja wszystkie zabawy i wyrzuca klocki itp smiejac sie na całego. Chce pić to sobie wezmie, bo pod reką gdzies butla lezy, a to siostrzenica poczestuje ją chrupka, chwile na tv sie zatrzyma...ach No i pierwsze TATA wlasciwie tatata trenowalaKosztem swietnej zabawy drzemke zaliczyla w spacerowce i na obiad jadła dorosły krupnik a potem cyckała kromke chleba. Do domu tez wrocila w swietnym nastroju przez co kąpiel byla dopiero o 19 Cytat:
![]() Skierka pisala do mnie ze internetu nie bedzie miala jeszcze tydzien, i ze nowych zabkow brak. Ide rozwiesic pranie i zrobic paste jajeczna ze szczypiorem ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- acha , jeszcze chcialam sie was zapytac gdzie/na czym bawia sie wasze dzieciaki, bo rozmyslam nad zlikwidowaniem dywanu w kuchni tylko pod spodem sa plytki i mysle czy nie bedzie jej za zimno w dupke? na panelach bawi sie bez kocyka, bo przemieszcza sie na calego wiec koca by nie starczylo Dywan rozlozylam specjalnie dla niej, ale wkurzaja mnie na nim kłaki mimo ze jade odkurzaczem.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||||
|
|
|
#3252 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat na nk jest zdjecie Eryka na tym rowerku
moj sie bawi na dywanie albo w kojcu - choc ostatnio wszystkie zabawki sa be i interesuje go tylko lazenie po calej chacie ![]() jade zaraz na solarium tylko pomoge TZ wyciagnac malego z wanny
|
|
#3253 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ja tu nowa i w zasadzie nie wiem czy dobrze trafiłam mam takie pytanie. Moja mała rozrabiara właśnie skończyła 8 miesięcy i tak się zastanawiam co z siusianiem do nocniczka. Słyszałam że to już czas na naukę. Powiedzcie mi jak jest u was? faktycznie już czas? |
|
|
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ze i u mnie by tak bylo dlatego nie myslalam nad kojcem. Teraz z praktyki moge ci odpowiedziec ,ze tak jak mowilam tak robie.Mala pelza po calym domu, gdzie sie doczołga tam jest, wyciagam ja a to spod stolu, a to spod krzesla, czy suszarki. Czesto kladzie sie pod drzwiami gdzie jest klapka dla kotow i nią buja Jak potrzebuje sekundy dla siebie to wsadzam ja do lozeczka opuszcznego na maxa i tyle jest tam wstanie wytrzymac zasypana zabawkami. Reszte koniecznych czynnosci staram sie wykonac jak spi, albo jak zajme ją chrupkami w foteliku, albo poprostu nic nie robie,mimo ze wydawalo sie to konieczne ![]() Cytat:
Doslownie jakbym to ja napisala heh, bo mam identyczny pogląd http://piastunka.pl/Czytaj-art-4.html Osobiscie nie predzej niz od18mc zaczne swoja corke uczyc zalatwiania sie na nocniczek. Oczywiscie wiele czynnikow bedzie mialo na to wplyw.Obserwacja przede wszystkim.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#3255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Była bardzo dzielna i grzeczna. Ładnie się bawiła, ładnie jadła i nie płakała za mamusią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak jestem z małą w domu i wyjdę do drugiego pokoju to nie płacze, dopiero jak widzi, że wychodzę z domu. Cytat:
Ja wprawdzie dziś zakupiłam już nocnik i zacznę Zuzię sadzać ale wiem, że nauczy się dopiero za jaaaakiś czas ![]() Witam wieczornie. Ja również nie mam ochoty na większe rozpisywanie się. Jechaliśmy z małżem na zakupy jak usłyszeliśmy o tej tragedii . Nie wierzyłam
|
|||
|
|
|
#3256 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale ja wlasnie do kojca wsadzam tylko jak musze cos zrobic - wstawic obiad, isc siusiu, umyc sie......a jak jestem z nim w pokoju to sobie chodzi gdzie chce ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- kat rzeczywiscie nie ma tego zdjecia - nie wiem czemu usunelam czy jak?utworzylam na wizazu nowy album i tam fotki rowerka - zajrzyj czy Wam tez wizaz swiruje? czy tylko mi?
|
|
|
#3257 |
|
Ola-Unhola
|
Cześć,
kiepski dzień dzisiaj... Jeszcze z Małżem się pokłóciłam, powyzywałam i doopa z takiego dnia, a miało być tak pięknie... Spokojnej nocki Wam życzę
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
mi też świruje wizaz ...
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- ale chwilę temu było 32000 osób buszujących
|
|
#3259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej...
Wiadomosc o tragedii dotarla do mnie, gdy tylko otworzylam oczy... Przez pol dnia bujalam sie po mieszkaniu w pidzamie, nie moglam znalezc sobie sobie miejsca... To tak boli, tak boli.... Weszlam tylko na chwile na Wizaz "zapalic znicz"... nie wiedzialam co pisac w obliczu takiej tragedii.... -------------------------- Cytat:
Cytat:
Brawa dla Laurki ![]() Gorgulku, ciesze sie, ze Malutka byla taka grzeczna ![]() Antonio rowniez zaczyna zwiedzac mieszkanie ![]() A propos zabawek... Z zabawkami u mnie tak jak i z ubraniami dla Malutka - mamy za duzo , ale ja przeczesuje Ebay niczym Unholy Allegro , poluje na okazje cenowe, przeceny. W zeszlym roku bylam na takiej wyprzedazy uzywanych rzeczy dla dzieci, ktora jest organizowana miesiecznie w jednej ze szkol. Kupilam dwa ogromne pudla zabawek w swietnym stanie za ulamek kwoty, ktora musialabym zaplacic w sklepie. I to wszystko Fisher Price, Lamaze, Tony itp itd. Umylam, wypralam i Malutek sie cieszy Lubie ladne ubrania i zabawki i lubie miec duzo, ale nie wydalabym na to fortuny. Nowe mial wozek, hustawke, krzeselko, fotelik itp... Takie "wieksze" rzeczy. Reszte ma uzywana lub z wyprzedazy. Niektore zabawki naprawde wygladaja jak nowe, nieuzywane, a wiele ubranek mialo jeszcze metki
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-04-11 o 08:18 |
||
|
|
|
#3260 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
co za tragedia, nie moge sie otrzasnac. Bardzo chcialabym byc teraz w Polsce. Siedze i rycze. Wieczny odpoczynek racz zmarlym dac Panie.
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() dzisiaj nocka byla pod znakiem wiercenia i pojekiwania ale bez placzu i pobudki ![]() Svi wypasiony ten jezdzik ja mysle kupic malej kubusia na biegunach widzialam kiedys w makro byly roznych postaci disneya- sa ekstra a nie jak kiedys tylko kon na biegunach byl ![]() Unholy mam nadzieje ze dzisiaj lepiej bedzie z malzem lece jakies sniadanko jesc a moja@ jakas dziwna bo niby mialam plamienie wczoraj-brzuch napitalal i nic nie ma........a czuje sie jak balon moze sie rozkreca dopiero
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis wszyscy w domu jestesmy w komplecie.
My z córeńka już po sniadanku.Dosuwam jej fotelik do stolu i je ze mna. Cały środek ze sporej skibki jej wyskubałam i posmarowalam maselkiem a do popicia zrobilam 120ml mleczka. 60ml zostawila ![]() Kaszki od kilku dni wstecz zjadal pies wiec moze za jakis czas wroce do nich.
|
|
|
#3263 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Dzisiaj sie nie wyspałam, Kuba budził sie kilkanasce razy, popłakiwał, jęczał i nie potrafił znalezc sobie miejsca w łóżeczku. Rano obudził sie i tez szlochał. Chyba cos go bierze bo katarek z noska leci Narazie taki bezbarwny...Nie mam dla niego leków bo nigdy nie chorował i teraz nie wiem co mu dac. Miałam wapno bananowe to dałam i Bioaron C z duza dawką wit. C. oraz zaaplikowałam Nasivin. Miejmy nadzieje, ze sie bardziej nie rozchoruje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kasiu co do Pepcowych ciuszków to ja naprawe jestem z nich mega zadowolona. Nie mam żadnych zastrzezen. A czesto tam kupuje, nawet ciuchy dla siebie. Czasami mozna spotkac rozne ciuszki niemieckie, nieco drozsze ale naprawde sliczne i niespotykane. Zawsze moznesz kupic ciuszek i go sprawdzic Jaki szczypiorku? Przytyłam 2 kg ostro biore sie za diete.Ale ta Twoja kruszynka mądra i juz jaka samodzielna. A Kuba bawi sie w duzym pokoju, mamy ten "dlugowlosy" dywan i to jest jego plac zabaw chociaz łazi tez do lazienki i kuchni, dwa pozostale pokoje mamy na pięterku gdzie sam nie wejdzie. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3264 |
|
Raczkowanie
|
katarzynka00 - dziękuję za podesłanie artykułu. Jest bardzo dobry i rozwiał moje wątpliwości
![]() A co do ząbkowania to my mamy już dwa ząbki. Wyszły wprawdzie już z 4 tygodnie temu, ale za to dwa naraz. Jagodek był bardzo dzielny dziąsełka swędziały ją już od 3 miesiąca i strasznie się śliniła, ale tak naprawdę to hard corowy był tylko 1 tydzien przed wyrżnięciem się ząbków, strasznie płakała i przez 3dni miała gorączkę. Teraz zaczyna jej iść chyba góra bo znowu się ślini i wkłada paluszki do buzi.
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie uwierzycie zostawilam Wercie na macie i poszlam sie umyc i slysze ze jakos cicho jest-patrze a ona na brzuszku i spi w najlepsze
no to nakrylam ja kocykiem i tak sobie chrapie ![]() cos wizaz swiruje bo nie chce cytowac Cass mozesz dac malemu panadol-nam pomogl jak dalam zaraz jak tylko zauwazylam wtedy ze leci malej z noska -dawalam na noc i katarek szybko poszedl Chrupcio- witamy na watku aaa @ w koncu pokazala swoje oblicze
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
chrupciu wpadaj do nas czesciej hm?
moze zostaniesz z nami?
|
|
|
#3267 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
Ogólnie dzisiaj nie jestem w dobrym humorze (jeżeli to w ogóle można nazwać jakimkolwiek humorem...), więc nie będę zaglądała często, aby nie psuć Wam nastroju. Chociaż Wy pewnie tez z jednego powodu nie macie go najlepszego... ![]() Wizaż szaleje dodatkowo, także dzisiaj chyba nie wskazane częste udzielanie. Chrupciu, witaj Miłego
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj u nas na wątku ![]() Napisz cos wiecej o swojej kruszynce ![]() Moze zostaniesz juz z nami na stałe, tylko jest jeden warunek...musisz sie czesto udzielać ![]() Cytat:
![]() Poczekam jeszcze z tym panadolem, narazie odciagam Fridą i jest ok. Cytat:
Przytulam
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie,
u mnie nastrój od wczoraj niewiele się poprawił Powiem tylko, że Zosia w końcu lepiej spała i można powiedzieć, że się wyspaliśmy. Ślini sie na potęgę, dziąsełka górne spuchnięte, ale zębów na razie brak. Katar jeszcze nie przeszedł To już 5 dzień. U nas Nasivin średnio pomaga.Miłej niedzieli ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Chrupcio witaj Napisz coś więcej o swoim dzieciątku
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

jeszcze na spacerku nie bylismy, wstanie pewnie zaraz, zje obiadek i smigamy na dwor...oby sie tylko pogoda nie popsuła bo cos sie chmurzy

Gorgulku wracaj,smutno bez Ciebie

dla Tomeczka.Dzielny chłopczyk
Bo ja jestem tłusciutka i niska i zastanawiam sie czy będą mi pasowały 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ostro biore sie za diete.