|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Hej
alez sie naczytalam! swietne historie dziewczyny, zazdroszcze ![]() hd nie tylko Ty nie mozesz ania22 dla meza Ja odliczam dni do usg polowkowego, juz za tydzien. Ze szkoly rodzenia zrezygnowalismy w tym miesiacu mimo, ze po pierwszym spotkaniu zapowiadalo sie super. Najwazniejsze jest teraz malenstwo. |
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
![]() ja z Markiem też jesteśmy dla siebie pierwsi
|
|
|
|
|
#1143 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jest zdecydowanie najlepszym partnerem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No my sobie tez odpusczamy bo podczas sexu jakos tak staramy sie uwazac, nie robic gwaltowym ruchow, a my jestesmy troche wariatami, takze nie mamy zbytniej frajdy
|
|||||
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
siala śliczne ubranka
ja mam jakiegos fioła- prawie codziennie wyciagam z szfy ciuszki dla dzidzi i je ogladam, składam, rozkładam ![]() Fajne te Wasze historie o początkach znajomości z tż ![]() U mnie to wyglądało inaczej. Ja ie miałam nikogo przed Markiem, on przede mą też nie. Zresztą poznalismy się jak ja miałam 16 lat, a on 18 wiec co tu duzo mówić. Nie mniej jednak gdzieś po miesiącu spotkań i spacerów już wiedzielismy, ze jesteśmy dla siebie On pierwszy powiedział mi, ze kocha, mi zajęło to troszkę więcej czasu, może dlatego, że bałam się w pewnym sensie odtrącenia Ja nie mogłam trafić lepiej. Spędzamy ze sobą każdą wolną chwilę, raz na jakis czas on wychodzi gdzieś z kolegami, a ja z kolezankami, ale uważam, że to normalne. Nigdy mnie nie zawiódł, mogę na niego liczyć w każdej sytuacji, chociaż tak jak powiedziała pszczółka- jesteśmy biedi, nie stac nas a własne mieszkanie, to nie zamieniłabym go na innego faceta. podobnie jak u pszczółki, mąż mojej siostry zarabia kupe kasy, jest dyrektorem najwiekszej galerii handlowej w trójmieście, mają 3 mieszkania, auto...ale miłości to tam nie widać. On wraca z pracy wiecznie wkurzony, ona mu nadskakuje, jak wraca z pracy to ma byc cisza, moja siostra ogląda na drugi dzień powtórki seriali, bo jej cudowny mąż musi miec wieczorami spokój... w ogóle traktuje ja jak służącą i wydziela pieniądze, wiecznie wrzeszczy na ich córkę i ogólnie nie cierpię go., to taki cham! No, a u nas wiadomo, ciężkie chwile też są, ale razem dzięki miłości i wsparciu damy radę ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- To tez niezły kolosik
|
|
|
|
#1145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My z TŻem znalismy sie kilka lat zanim zostalismy para, zawsze mu sie podobalam ale ja jakos nie zwracalam na niego uwagi, no a potem tak wyszlo ze oboje bylismy sami, spotykalismy sie ciagle na jakis imprezach i na jednej z nich przegadalismy cala noc, wtedy mi sie odmienilo Zakochalam sie nawet nie wiem kiedy Po pol roku zamieszkalismy razem, zareczylismy sie po roku, a moje zycie sie zmienilo (na lepsze). Ale tez sobie czasem wychodzimy oddzielnie, nie wyobrazam sobie zeby czegos sobie zabraniac Tez nie mamy super nowoczesnego mieszkania, ani nie zarabiamy nie wiadomo ile ale to nie jest dla mnie najwazniejsze, poza tym wszystko przed nami Klocimy sie nawet czesto ale takie mamy temperamenty, zaraz sie godzimy
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam koleżankę, która ma 28 lat i skacze z kwiatka na kwiatek, a jak się dowiedziała, że jestem w ciąży to była PRZERAŻONA Twierdzi, że marnuję młodość, a gdzie imprezy, faceci. W ogóle ona mówiła mi zawsze, że będę żałować, że jestem od początku z jednym facetem, że nie mam porównania jak to jest z innymi itp. Ale po co mi porównania, kiedy ja jestem po prostu szczęśliwa, kocham go, on mnie i to, że będziemy mieli dzidzię nie jest dla mnie żadną karą, wręcz przeciwnie, jak straciłam pierwszego dzidziusia, to już nie mogłam się doczekać kiedy ponownie zajdę w ciążę. ja czuję się gotowa na "dorosłe życie". Rozumiem, że dla każdego ten moment przychodzi kiedy indziej, ale po co krytykować?---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
A jak się dowiedziałam, że dzidziuś zdrowy jak rybka to po prostu kamień z serca Niby wierzyłam, że wszystko ok, ale przecież każda z nas jakieś tam obawy ma...A czemu zrezygnowałaś ze szkoły rodzenia? Pytam z ciekawości, bo sama i tak się tam nie wybieram. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- W ogóle odkryłam wczoraj, że mogę budzić swoją dzidzię jak poszczypię się za brzuch to zaczyna pukać
|
||
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no to przesada co piszesz o swoim szfagrze..anuszka.
Wiadomo, ze jak siedze w domu to gotuje obiad i sprzatam, ale my ogolnie wszystko robimy razem, Irek zawsze mi pomagal w domu, ja gotuje on sprzata, teraz pomaga mi wiecej i dba o nas...co do kasy to ja decyduje, ale zawsze po konsultacji itd. Ostanio poszedl ze mna na zakupy, zebym nie dzwigala, choc zawsze podjezdzam wozkiem pod auto...stara mi sie pomagac we wszystkim, jest moim partnerem, przyjacielem i kochankiem...jest WSZYSTKIM CO MAM, nie wyobrazam sobie zycia bez niego, ja nie umiem spac bez niego itp. Co do wyjscia to zawsze chodzimy razem, oddzielnie tylko do pracy i kosmetyczki, choc czasem i razem. My mamy oboje po 24 lata, i jak bralismy slub 3 lata temu to ze jestem w ciazy, a my wzielismy slub bo chcielismy i wiek nie ma tu znaczenia, ja tez slysze ze marnuje zycie, a ja je wykozystuje, bede miala wiecej czasu na inne rzeczy niz na szukanie meza... Wstawiam zdjecia z 24tc 6dnia - 5,5 kg na plusie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-12 o 10:33 |
|
|
|
#1150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karolcia niezly brzuszek, jaki duzy Zazdroszcze tych kg, ja sie zwaze za tydz u lekarza to bede miec pewnosc ale obawiam sie ze domowa waga pokazuje niestety prawde
Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-04-12 o 10:34 |
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety, taka prawda o tym moim szwagrze durnym Ja na miejscu mojej siostry chyba nie mogłabym być z takim człowiekiem. Zresztą oni jak się poznali to on miał 21 lat, a ona 24, po krótkiej znajomosci okazało się, że moja siostra jest w ciąży, szybko wzięli slub i tak o... ale nie sądzę, aby była z nim szczęśliwa. Zresztą w zeszłym roku jak poroniłam ( to też była tzw. "wpadka"), to bardzo to przezyłam, mój tż też, a ona była w szoku, że Marek tak się zachował, bo jak jej mąż (jeszcze wtedy nie mąż), dowiedział się, że ona jest w ciąży, to zapytał "A w razie czego usuniesz?" Już wtedy powinno zapalić się u niej czerwone światełko. Ja z takim facetem nie decydowałabym się na ślub |
|
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A brzuszek rosnie...nio widze ze co raz wiekszy, wlasnie jem sniadanie... Anuszka - jak nam ciaza obumrla, jak bys zobaczyla mojego TZ to bys zrozumiala, plakal nie wiedzial co robic, myslalam ze oszaleje, nie okazywal tego zebym ja nie cierpiala bardziej, ale znajomi mowili ze jak mnie nie byla na 1 noc bo bylam w szpitalu to po prostu nie chcieli go zostawiac samego, wygladalm jak cien...wiem ze przezyl to i teraz bardzo sie ciesy kiedy mala kopnie i pyta czy napewno bedzie oki.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-12 o 10:48 |
|
|
|
|
#1153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile przytyłaś?Bo ja konczę 24 tydzień i mam 5 na plusie. Wiesz co, nie przejmuj się tymi kilogramami, ja też się przejmowałam,ale doszłam do wniosku, że zrzucę po ciąży, będę dużo chodzić z wózeczkiem ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Przy mnie też tego nie okazywał. A teraz jak dzidziuś kopie i widzę dumę na jego twarzy to aż serce mi rośnie
|
||
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc chcialbym wazyc po ciazy mniej nic przed, zobaczymy jak mi pojdzie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
basia 84 fajne zakupy anoxa ja mam teraz wśród kilku innych badan skierowanie m.in na hiv to zrobie, napewno bede placic, ale ile to nie wiem. Ja pisałam o gumce , bo mnie gin tak powiedział.Zdziwiłam sie tylko ze juz od 20tc bo z kilku innych zródeł syszałam, ze po 30tc. Gumki tylko raz w życiu używaliśmy i to przy naszym pierwszym razie (ja byłam jego pierwsza a on moim jak zaczeliśmy "chodzić "to ja miałam 19 a Tż 20 ) Tak czy siak my jesteśmy wyposzczeni od listopada , bo wczesniej zakaz a teraz jakos ciezko sie przelamac a na brak temperamentu i dopasowanie tez nie narzekalismy alutka gratulacje karolcia fajna wyprawka daysy ja na targach kosmetycznych byłam w listopadzie w Krakowie. Zostawiłam tam 300,- ,podobało mi się.hd to byłaś w samym epicentrum siala świetne ciuszki ania ![]() karolcia ślicznie ![]() Ja dziś rano wstałam i zobaczylam małe żółte plamki na koszulce , czyli tzw siara ? 27tc. |
|
|
|
#1156 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jem normalnie, moze troche czesciej siegam po slodycze, staram sie ruszac... Mam jeszcze cicha nadzieje ze z waga cos nie tak No nic, za tydzien sie okaze na 100%. Staram sie nie przejmowac, teraz dzidzia najwazniejsza, potem jakos zrzuce
Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-04-12 o 11:06 |
||
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż teraz mam napady apetytu i na słodycze większą ochotę, to staram się to kontrolować ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- A mi czasem wyciekną takie przezroczyste kropelki jak ścisnę sutek Ale nie codziennie.
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chcialam, ale w tym miesiacu nie ma to sensu...nie dosc, ze sie rozchorowalam to jeszcze nie moge za bardzo nigdzie chodzic, cwiczyc.. poza tym zastanawiam sie w ogole czy to ma wiekszy sens...skoro bede miala cc,a tylko jedne zajecia z 6 poswiecone sa cc Ciagle sie waham. |
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
muszę kupić sobie jakąś kurtkę albo płaszczyk, a na allegro prawie nic nie ma
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vetta-ja tez mam zalecana cc, ale dowiem sie pewnie wszystkiego na nastepnej wizycie, a my bedziemy raczej chodzic na zajecia, dla informacji ![]() Anuszka- ja kupilam kurtke w ciucholandzie, bo tez nie mialam w czym chodzic, jest tam naprade wiele fajnych rzeczy
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-12 o 11:26 |
|
|
|
|
#1162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo musiałabym jeździć 40 km i nie wiem czy później dam radę, bo musiałabym pociągiem, sama bez tż, on pracuje od 7 do 19 i musi dojeżdżać samochodem... A poza tym, wszystko mówią przy porodzie, jak oddychać itp. Aha, no jak będziesz miała cc to faktycznie nie wiem czy jest sens... A pielęgnacji dzidzi się nauczysz, jak to się mówi "wszystko wyjdzie w praniu" ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Dziś zaczęłam dzień od dwóch kawałków murzynka, którego wczoraj upiekłam ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Może faktycznie się tam wybiorę, ale nie wiem nawet czy tu w poblizu jest jakiś fajny... |
||
|
|
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie sutki jakies takie wypukle sie zrobily i znowu bola mnie piersi
![]() Vette tez wlasnie z tego samego powodu sie waham nad szkola... moze zadzwonie i sie zapytam co jest na tych zajeciach. Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-04-12 o 11:32 |
|
|
|
#1164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My jak bedziemy chodzic to razme
||
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
Dziś u mnie przynajmniej nie pada... wybiore się chyba na jakiś spacer bo ileż można w domu siedzieć??
My jesteśmy w 23 tygodniu i mamy 3,5 kg na plusie, także chyba nie tak dużo... Pszczółka Wojtki to fajne chłopaki ;p a mnie koleżanki odradzają, żebym tak nie dawała na imię synkowi... ale ja znam jednego który dla swojej dziewczyny jest "do rany przyłóż" a z tego co czytałam Twój Wojtek też fajny facet... może one się nie znają
|
|
#1166 |
|
Rozeznanie
|
hej mamusie...piękne słoneczko u mnie dziś--lece na misato po zakupy--lodówka pusta, a w brzuszku burczy często
23 tydzień leci ehh .......super
|
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
siala superowe ciuszki karolcia piękny brzusio papeteria ja mam na biustonoszu takie kropki żółte na białym widać najbardziej Ale dzisiaj się wkurzyłam tzn bardzo przykro mi się zrobiło aż się popłakałam przez jednego palanta. Pojechałam dziś rano na jogę do Katowic i tam jest zawsze problem z zaparkowaniem, obok jogi jest taki mały sklepik z meblami ale mają ogromny plac z parkingiem i faktem jest,że pisze parking tylko dla klientów ale nawet jaby wszystkie dziewczyny cięzarne z jogi tam parkowały to by im starczyło miejsca na jeszcze jakieś 20 samochodów gdyby nagle się taki tłum ludzi zdecydował na kupowanie mebli w ich małym sklepiku, a dzisiaj to już była masakra z zaparkowaniem nawet jakbym pojechała swoją małą corsinką którą się wszędzie wcisnę to bym się nie wcisnęła tyle aut, i jeszcze nie zaparkowałam a już leci burak i krzyczy, że mi nie wolno tu zaparkować a ja do niego ładnie, że nie ma gdzie i żeby był człowiekiem pozatym nie przyjechałam tu nie wiadomo na co tylko na zajęcie dla ciężarnych a on mi że jego to nie obchodzi że jestem w ciąży i nikt oprócz klientów nie może tu parkować a ja jemu na to to że co jakby podjechała osoba niepełnosprawna też by nie mogła tu zaparkować a on mi na to, że też nie więc mu podziękowałam i powiedziałam, że jest miły, kulturalnym i dobrze wychowanym człowiekiem a on coś tam jeszcze zaczął bąkać ale ja już zamknęłam szybę i odjechała (jak to się delikatnie mówi, żeby do jutra makaronem obrusł), objechałam uliczki dookoła i nigdzie nie było miejsca parkingowego i się poryczałam, że takie buraki są na świecie i pojechałam do domu. I wiecie co zauważyłam, że jeżli spotykałam się z życzliwością bo ludzie widzieli, że jestem ciężarna to były to ludzie młodzi, a ci wszyscy starsi po 40 to chamy jak sto pięćdziesiąt wręcz jeszcze bardziej byli wredni - co za naród a mówili wczoraj, że by się zjednoczyli wszyscy i nie było żadnych barier, przeszkód i każdy był dla siebie dobry, miły itp. Piękne historie mamuśki. A mój M jest dla mnie pierwszy łóżkowy, wcześniej było paru ale nić oprócz kissów nie było zresztą miała 17 lat jak go poznałam on miał przede mną jakieś łóżkowe ale do końca nie wiem ile. A poznałam go tak, jechałam do koleżanki autobusem i zobaczyłam, go jak szedłz chłopakiem mojej przyjaciółki i potem mówię Kasce, że widziałam jej MArcina jak szedł z fajnym kolegą i tak umawiali nas na randkę w ciemno pół roku Kaśka nie bardzo chciała bo był bardzo łobuz z niego a jak już nas poznali to powiedziała nie angażuj się bo złamie ci serce i tak już 12 lat razem. A jak umówili nas na randkę w ciemno tzn. ja go wcześniej widziała to przed samym spotkaniem chciał uciekać bo się bał i wogóle. A i tak czekła rok zanim poszliśmy do łóżka - wytrwały, no i potem się zmienił każy mówił że się już bał co z niego wyrośnie on sam twierdzi, że gdyby nie ja to pewnie teraz nie miał by pracy i tego wszystkiego co mamy i pił by z tymi pijakami z jego rocznika pod blokiem, żerował na rodzicach a może i nawet siedział w więzieniu jak jego koledzy z osiedla. Przyjechałam do domu a tu wody nie ma i nie będzie do 15 No ale wam namarudziałm ale musiałam sie wyżalić
|
#1168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzoooooo fajny facet ![]()
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz od dawna mam takie strupki jakby, ale nie cisne piersi i nie zauwazylam aby wczesniej cos ciekło, no a w nocy poczułam mokra koszulke no i mam takie zolte plamki jakby.
Mówiłam TŻtowi a ten bohatersko zgłosił się na ochotnika że może spróbować jak smakuje zignorowalam jego chęci
|
|
|
|
#1170 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zrobisz jak uwazasz - ale na pewno bedzie Ci ciężko samej z dzieckiem moim zdaniem nie musicie byc razem i nie musicie sie kochac - ale jesli Ojciec dziecka chcialby miec z nim kontakt nie powinnas mu tego utrudniac.. Cytat:
i ten pajac z uszkami- piekny!!!! Cytat:
kazdy z nas ma jakies wady i zalety i nie ma takich zwiazkow w ktorych nikt nie narzeka - ale i tak uwazam, ze moj mąż po prostu jest wyjątkowy chyba umarlabym jesli cos by sie mu stalo... echh ![]() przeraza mnie ta tragedia w Smolensku.. nie znasz dnia ani godziny... i najgorsze bylo jak wyczytywali nazwiska zmarlych a ja przy kazdym zastanawialam sie czy mogl zostawic male dzieci... ![]() Cytat:
![]() mam nadzieje, ze moja teoria genetyczna zadziala - bo jak nie.. ![]() Cytat:
gdzie sie udac i co robic w przypadku zastoju pokarmu, kiedy i w jakich przypadkach zglaszac sie na Izbe, pokazuja porodowke, Oddzial - zeby wiedziec juz przed jak to wszystko wyglada duzo duuuzzoo informacji i przede wszystkim tez dla Tatusiow ;] Cytat:
![]() a ja wczoraj kupilam kolejną mega pakę na Allegro dla mojej dziewczynki... w sumie potrzebowalam spiworek i kilka spodenek - bo reszte ciuszkow mam juz tyle od znajomych, ze bliźniaki bym ubrala ![]() ale skusila mnie jeszcze ta bluzeczka z napisem "śliczna jak mamusia" ![]() no i za pake 20 zł+ wysylka wkleje Wam tylko ciekawsze ciuszki, bo w sumie zestaw liczy 25 roznych ubranek |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

, bo wczesniej zakaz a teraz jakos ciezko sie przelamac a na brak temperamentu i dopasowanie tez nie narzekalismy 
Jem normalnie, moze troche czesciej siegam po slodycze, staram sie ruszac... Mam jeszcze cicha nadzieje ze z waga cos nie tak