Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-13, 22:53   #3781
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

madziwina- zmiana gigantyczna. chyba tak troche urosła no i wyładniała. a babcia to bardziej na mamę pasuje niż na babcię.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-13, 23:05   #3782
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
witam
ja też po wizycie i tak:mała moze wyjsc w kazdej chwili,szyjke mam skrocona,rozwarcia brak...

czyli co?nic tylko czekac,ah madkocie jak ja Ci zazdrosze terminu-przynajmniej wiesz kiedy...
No to jest plus CC. Ale skoro chciałaś naturalnie to nie ma tak dobrze
Rozumiem Cię doskonale bo ja mam już tak dosyć ciąży, że zaraz Tż wykona CC nożem kuchennym chyba

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Madcat, ja polecam, bo juz korzystałam z http://www.pocztakwiatowa.pl/slodki-.../1/kwiaty.html
No właśnie o tym nie pomyślałam, dzięki

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:27   #3783
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Witam

tyle chcialam napisac ze nie wiem czy to ogarne....

Na wstepie piekne córeczki Madziwnia i Ania super foteczki

Dziewczyny doczekalam sie mam tyyyyyyyle mleka!od razu inne zycie mały w nocy najedzony odlozony do łóżeczka i spi sobie grzecznie,teraz o 7 zjadl i znowu do łózeczka,spi ale steka strasznie chyba kupa idzie
ale musze jeszcze sciagac troche bo jakis chyba nawał mial az mi sie grutki porobiły.

Do MEGI bylam u lekarza-nie omijaj tej chorej piersi!ja tak robilam ze wzgledu na bol,juz mam jakies zastoje,ginka powiedziala zeby zaczynac od tej piersi,karmic przez kapturki i smarowac mascia do wygojenia,Ona tez kiedys tak robila i teraz nawet po tylu latach jak na miesiaczke to ja bardzo ta piers boli i robia sie takie powiekszone gruczoly.

Mrowak co do szczepiec jak mnie wczoraj wkurzyli poszlam na szczepienia,troche zamet w przychodni-pogadalam i sie dopytalam wszystkiego poloznej,czekam na wizyte wkoncu dr nas przyjmuje,bada malego i gada ze mna min o szczepieniach ja mowie ze chce 5w1 ona namawia mnie jeszcze na rota i reszte ja mowie ze nie bedziemy tego brali na co ona ze lepiej kupic tanczy wózek a dziecko zaszczepic itd ble ble ble,miala mi recepte wypisac na witaminy i jakies krople na ta sapkę-skonczyla i sobie poszla a pielegniarce powiedziala jakie szczepienie,ide z małym do niej(na cycu)ona sie wkuwa-i juz-ja pytam a drugi zastrzyk????ona-jaki?ja-na żółtaczkę!-ona ze w tym juz jest-ja-jak to w tym przeciez to mialo byc 5w1 ona-nie 6w1-wyszłam z siebie pani dr powiedziala ze 6w1!no to super bo juz wstrzykniete i sobie moge pogadac koszt 190zł tamata 130,ja mowie to co pani dr teraz dopłaci? ona mowie ze jak teraz nie mam to moge doniesc mowie ze nie o to chodzi itd,no kompletnie brak odpowiedzialnosci,do tego recepty mi nie wsadzila do ksiazeczki(chyba nawet nie napisala)i znowu musze do nie isc-co za zakrecona baba!! mam nerwy na nia jak nie wiem,musze poszukac jakiegos pediatry bo jeszcze duzo rzeczy mowila co mnie zirytowaly ale bym pisala i pisala.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Wyszłam ze szpitala w piątek a już w sobote jechałam sama A po CC jestem
Ania Ty to naprawde cyborg jakis jestes stworzona do rodzennia dzieci,ciąza przechodzona super,porod jeszcez lepiej rekonwalenstencja wzorowo nic tylko rodzic....

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Elo Elo Elo
Ja tylko na chwilkę. na chwilkę, bo jak to się mówi: "Jak nie urok to SRACZKA" i to dosłownie :jezyk:. Wczoraj w szpitalu coś mnie zaczął brzuszek pobolewać. Dzisiaj wyszłam ze szpitala i ból brzuszka przerodził się w jakieś skurczowe akcje żołądka i jelit, biegunkę, wymioty i wysoką temperaturę . Także wpadam tylko na chwilkę się przywitać z moimi kochanymi mamuśkami i postaram się jak najszybciej was nadrobić

Ania_P - GRAAAATKI

P.S. Dziękuję wam za smski kochane moje
Izumi bidulko-Ty rzeczywiscie masz przechlapane,ciągle jakas choroba albo cos innego,drowiej kochana,mam nadzieje,ze po porodzie bedzie jak ręka odjął i Ci wszystko wynagrodzi

Cytat:

obawiam sie troche pierwszej wizyty u gina-mialyscie juz??????

machaj, sudokrem faktycznie pomogl na wysypke-dzieki

co do "pierwszych slow" to my z TZ sikamy ze smiechu, bo jak Gabi sie porzadnie rozplacze i juz nic nie pomaga, a ma jeszcze smoka w buzi to wychodzi jej piekne "LIGA LIGA"
ja bylam wczoraj,wszystko dobrze,nie ma sie cym martwic,cyto pobrana,porozmawialysmy o antykoncepcji(ja jeszcze nie wiem co robic)jest jakas nowa spirala morena chyba?ale nie wiem czy w to sie bawic,narazie mowimy ze wiecej dzieci nie,ale wiadomo co bedzie za 2 latka

Co do pieluch to mi tez sie tak zdarza szczegolnie teraz wlasnie juz przeszlismy na wieksze 4-9kg i chyba sa troszke za luźne,dzisiaj w nocy tez go musialam przebrac bo sie wylalo ciutke

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ania ale ja to zatyka , a ona mi nie wytrzymuje w wiekszosci 3 godzin a za czesto nie daje sie mleka;/ i kolko sie zamyka.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

noo podobno wlasnie podaje sie glukoze b dziala jakos tam na jelitka i nie ma problemow z kupa taki maluch po niej.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

tak lepiej, obwiazuje sie tym bandazem jeszcze, polozna tez mowila zebym tak robila, szalwie pije i lepiej jest.
Darusia ja tez bym nie dawala glukozy-to puste kalorie tylko_jak chcesz przepajac to moze nawet sama woda przegotowaną zrob 90ml i zobaczysz ile wypije.Ja podawalam glukoze ale ze wzgledu na żółtaczke a później precz

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ja tez zazdrosze zaplanowanego terminu....ja poki co nadal sie mecze w dwupaku i nic nie wskazuje na to ze cos sie zmieni

pisalam dzis do drcron: pisze ze malutka ma bakterkie paleczek i poki co na kroplowkach i antybiotykach jest...lezy w inkubatorze ale bez mamusi nie chce sie uspokic tylko ciagle na cycku by chciala byc...no i ta zoltkaczka....no i drcron nadal hemoglobina spada... biedne....rowniez pytala kto juz sie rozpakowal....i pozdrawia was serdecznie...
Drcron trzymajcie sie kobietki
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 08:54   #3784
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzis tez mi rano poplawkiwala, nie mogla sie chyba zalatwic, zrobilam herbatke Plantax( to jest generalnie dla starszych troszke maluszkow) ale pediatra i pani w aptece powiedzialy ze dla starszych robi sie cala saszetke na 50ml a tu zebym zrobila polowe zaszetki na 40 i pomoglo,pryki ida ze hohoooo
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 09:06   #3785
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
witam
ja też po wizycie i tak:mała moze wyjsc w kazdej chwili,szyjke mam skrocona,rozwarcia brak...

czyli co?nic tylko czekac,ah madkocie jak ja Ci zazdrosze terminu-przynajmniej wiesz kiedy...

nowym mamusiom wielkie gratulacje oczywiscie
u mnie niby tez mały moze zawitac w kazdej chwili ale cos mu sie nie spieszy
dołączam sie do zazdrośnic, tez bym chciała znac termin, no ale cóż

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ja tez zazdrosze zaplanowanego terminu....ja poki co nadal sie mecze w dwupaku i nic nie wskazuje na to ze cos sie zmieni

pisalam dzis do drcron: pisze ze malutka ma bakterkie paleczek i poki co na kroplowkach i antybiotykach jest...lezy w inkubatorze ale bez mamusi nie chce sie uspokic tylko ciagle na cycku by chciala byc...no i ta zoltkaczka....no i drcron nadal hemoglobina spada... biedne....rowniez pytala kto juz sie rozpakowal....i pozdrawia was serdecznie...
współczuje tego czekania, ja jeszcze przed terminem a normalnie mnie trafia... 3mam kciuki aby Cie w koncu wzięło

no i duuuzo zdrówka dla drcron i malutkiej

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
chyba sie troszke mój aniołek zmienił
MICHASIA ja, T. i moja mama
boska i moim zdaniem cała mamusia

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 09:33   #3786
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Mrowak co do szczepiec jak mnie wczoraj wkurzyli poszlam na szczepienia,troche zamet w przychodni-pogadalam i sie dopytalam wszystkiego poloznej,czekam na wizyte wkoncu dr nas przyjmuje,bada malego i gada ze mna min o szczepieniach ja mowie ze chce 5w1 ona namawia mnie jeszcze na rota i reszte ja mowie ze nie bedziemy tego brali na co ona ze lepiej kupic tanczy wózek a dziecko zaszczepic itd ble ble ble,miala mi recepte wypisac na witaminy i jakies krople na ta sapkę-skonczyla i sobie poszla a pielegniarce powiedziala jakie szczepienie,ide z małym do niej(na cycu)ona sie wkuwa-i juz-ja pytam a drugi zastrzyk????ona-jaki?ja-na żółtaczkę!-ona ze w tym juz jest-ja-jak to w tym przeciez to mialo byc 5w1 ona-nie 6w1-wyszłam z siebie pani dr powiedziala ze 6w1!no to super bo juz wstrzykniete i sobie moge pogadac koszt 190zł tamata 130,ja mowie to co pani dr teraz dopłaci? ona mowie ze jak teraz nie mam to moge doniesc mowie ze nie o to chodzi itd,no kompletnie brak odpowiedzialnosci,do tego recepty mi nie wsadzila do ksiazeczki(chyba nawet nie napisala)i znowu musze do nie isc-co za zakrecona baba!! mam nerwy na nia jak nie wiem,musze poszukac jakiegos pediatry bo jeszcze duzo rzeczy mowila co mnie zirytowaly ale bym pisala i pisala.
No pięknie domagaj się teraz żeby Ci sponsorowali droższe szczepienianie wspominając już o tym, że Ty podjęłaś jakąś decyzję a wszystko w łeb wzięło.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 10:13   #3787
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mnie pediatra tlumaczyla wczoraj o szczepieniach napisala wszystkie ceny na co sa, od kiedy do kiedy i co ile sie szczepi i tak dalej, jestem super zadowolona i z lekarza i z poloznej
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 10:55   #3788
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

KTO SIE ZNA DOBRZE NA PITACH?
Stary 2010-04-14, 11:20   #3789
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć kochane u mnie problemów z kupą ciąg dalszy... dałam wczoraj małemu ciepłą wodę przegotowaną i zrobił po jakiejś godzinie...normalną luźną...później sam z siebie po jakichś 3 godzinach zrobił kolejną - taką samą...to było koło 17ej i do tej pory cisza....rano się prężył i stękał, pare bąków poszło i cisza...dałam mu więc znowu wodę i dalej cisza...teraz zasnął i bąków ani kupy ani widu ani słychu czopki na niego nie działają, bo ja wkładam, a on od razu wypycha...infacol mu dawałam - nie działa, tyle tylko, że bąki były a kupy dalej brak...Czytałam na necie, że to nie jest zatwardzenie, bo on robi normalną kupę (jak już zrobi) Ja już nie wiem jak mu pomóc A dzisiaj wyjęłam sobie sama mega wielkie szwy i to ze środka!!!jeden ma aże 8 cm nie wiedziałam, że ja wewnątrz tam no wiecie gdzie też mam te szwy... myślałam, że tylko z zewnątrz A TylkoOliwka, bo Ty już po wizycie w przychodni.., powiedz mi, jak zapisać tam dziecko??trzeba mieć pesel i dowód, że mały w zusie ubezpieczony??? jak oni na te szczepienia zapisują??sami wyznaczają datę??bo mój Kubuś w niedzielę skończy 5 tygodni i nie wiem kiedy się szczepi - jak trwa 6 tydzień czy jak się skończy 6 tydzień??wiem wiem tępa jestem

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 11:30   #3790
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć kochane u mnie problemów z kupą ciąg dalszy... dałam wczoraj małemu ciepłą wodę przegotowaną i zrobił po jakiejś godzinie...normalną luźną...później sam z siebie po jakichś 3 godzinach zrobił kolejną - taką samą...to było koło 17ej i do tej pory cisza....rano się prężył i stękał, pare bąków poszło i cisza...dałam mu więc znowu wodę i dalej cisza...teraz zasnął i bąków ani kupy ani widu ani słychu czopki na niego nie działają, bo ja wkładam, a on od razu wypycha...infacol mu dawałam - nie działa, tyle tylko, że bąki były a kupy dalej brak...Czytałam na necie, że to nie jest zatwardzenie, bo on robi normalną kupę (jak już zrobi) Ja już nie wiem jak mu pomóc A dzisiaj wyjęłam sobie sama mega wielkie szwy i to ze środka!!!jeden ma aże 8 cm nie wiedziałam, że ja wewnątrz tam no wiecie gdzie też mam te szwy... myślałam, że tylko z zewnątrz A TylkoOliwka, bo Ty już po wizycie w przychodni.., powiedz mi, jak zapisać tam dziecko??trzeba mieć pesel i dowód, że mały w zusie ubezpieczony??? jak oni na te szczepienia zapisują??sami wyznaczają datę??bo mój Kubuś w niedzielę skończy 5 tygodni i nie wiem kiedy się szczepi - jak trwa 6 tydzień czy jak się skończy 6 tydzień??wiem wiem tępa jestem
szczepienie jest miedzy 6-8 tyg ja bylam wczoraj czyli 7 tydzien.Jak masz małego zapisanego do przychodni to tylko wyciagasz kartę rano i mozesz powiedziec ze beda szczepienia,u mnie nic wiecej nie potrzeba,nic nie pokazuje.I do doktorowej zabierasz książeczke zdrowia dziecka.Ja jeszcze nie odebralam peselu wiec podawalam date urodzenia.
I musisz oczywiscie juz wiedziec ktore szczepienia chcesz czy te z NFZ czy 5w1 czy 6w1,ja wiedzialam ale wszystko w łeb szczelił.

Wlasnie dziwna sprawa bo maz byl po pesel ale nie wział aktu urodzenia wiec mu tylko spisali numer na kartce i nie wiem czy jest błąd?czy juz nie jest teraz tak ze pierwsze 6cyfr to jest data urodzenia?bo u mnie zamiast 100222 jest 102222

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-04-14 o 11:31
Stary 2010-04-14, 11:34   #3791
mloda1989
Zakorzenienie

to chyba jakis blad..
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 11:38   #3792
catro
Rozeznanie

Cytat:
Wlasnie dziwna sprawa bo maz byl po pesel ale nie wział aktu urodzenia wiec mu tylko spisali numer na kartce i nie wiem czy jest błąd?czy juz nie jest teraz tak ze pierwsze 6cyfr to jest data urodzenia?bo u mnie zamiast 100222 jest 102222
ja jeszcze nie mam Oli żeby sprawdzic, ale wydaje mi się, że jest ok, bo jakby było tak jak mówisz (i jak my mamy) to numery mogłyby się dublować, bo taki sam początek mają ludzie urodzeni w 1910r.

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 11:39   #3793
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
mnie pediatra tlumaczyla wczoraj o szczepieniach napisala wszystkie ceny na co sa, od kiedy do kiedy i co ile sie szczepi i tak dalej, jestem super zadowolona i z lekarza i z poloznej

to zapodaj te ceny poproszę- za 5w1 i 6w1

baobabku, mi polożna tłumaczyła, że jak Gabrysia za tydzień w środę dokładnie kończy 6 tygodni to na szczepienie albo w środę właśnie, albo w czwartek przyjść
Stary 2010-04-14, 11:41   #3794
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziewczyny, martwię się żółtaczką mojej malej bo mam wrażenie że w ogóle jej nie schodzi ostatnio miała 13.9. Czy to dużo?? I czy to groźne?? Mam sie przejmować? Bo naprawde się panicznie boję Czy któras też się boryka z zażółconym dzieckiem??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 11:45   #3795
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Oliwka, Mrowak, dzięki, jutro pojade zapisać małego po południu może nie będą chcieli nic z zusu ze mały ubezpieczony, bo dopiero dzisiaj dostane papiór do wypełnienia i mi pracodawca zgłosi małego, a ponoć jakąś książeczkę rodzinną powinnam mieć??tak mi w pracy w kadrach powiedzieli...mam nadzieję, że się uda bez tego bo tak to się nie wyrobię do 6 tygodnia
AA któraś z Was pisała o sterylizatorze parowym i mokrych butelkach u mnie też tak jest, ale ja wycieram od razu butelki ręcznikami jednorazowymi - nie zostawiają kłaczków, a smoczki są suche od razu (odkąd ma te kauczukwe żółte), bo jak butelek bym nie wytarła, to taki osad się w środku robi - pewnie kamień

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 12:09   #3796
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
to zapodaj te ceny poproszę- za 5w1 i 6w1

baobabku, mi polożna tłumaczyła, że jak Gabrysia za tydzień w środę dokładnie kończy 6 tygodni to na szczepienie albo w środę właśnie, albo w czwartek przyjść
mrowak u mnie 5w1 130zł 6w1 190zł

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, martwię się żółtaczką mojej malej bo mam wrażenie że w ogóle jej nie schodzi ostatnio miała 13.9. Czy to dużo?? I czy to groźne?? Mam sie przejmować? Bo naprawde się panicznie boję Czy któras też się boryka z zażółconym dzieckiem??
tak ja Asia zadzwonie to Ci wszystko powiem bo duzo by pisac.
Stary 2010-04-14, 12:13   #3797
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
mojej też ropiało oczko.. tylko lewe.. kobieta kazała mi zakraplać sola fizjologiczna i jakieś kropelki dała,.. powiedziała żeby nie przemywać rumiankiem.. bo podrażnia.. ja jej przemywałam dzień przed wizytą i miała opuchnięte i zaczerwienione oczko.. a sol naprawdę pomogła.. i myślę że bez tych kropelek dodatkowych też byłoby dobrze..

hmm a wczoraj piłam sok pomarańczowy.. jeśli małą by to jakoś uczuliło to dziś już byłoby widać czy jeszcze nie? bo mi pomarańcze leża i mam na nie wielką ochotę.. na banany już patrzeć nie mogę
jakby coś miało być nie tak to już by było . więc na zdrowie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
No to jest plus CC. Ale skoro chciałaś naturalnie to nie ma tak dobrze
Rozumiem Cię doskonale bo ja mam już tak dosyć ciąży, że zaraz Tż wykona CC nożem kuchennym chyba

No właśnie o tym nie pomyślałam, dzięki
Plusy plusami ja też miałam zaplanowane i co ? he he nie znasz dnia ani godziny

Cytat:
dzis tez mi rano poplawkiwala, nie mogla sie chyba zalatwic, zrobilam herbatke Plantax( to jest generalnie dla starszych troszke maluszkow) ale pediatra i pani w aptece powiedzialy ze dla starszych robi sie cala saszetke na 50ml a tu zebym zrobila polowe zaszetki na 40 i pomoglo,pryki ida ze hohoooo
plentex można dawać mi też tak lekarka powiedziała Szymek dostawał jak miał kilka dni

Cytat:
KTO SIE ZNA DOBRZE NA PITACH?
Nie znam się ale w tym roku sama robiłam więc pisz może coś akurat takiego co ja miałam

Cytat:
szczepienie jest miedzy 6-8 tyg ja bylam wczoraj czyli 7 tydzien.Jak masz małego zapisanego do przychodni to tylko wyciagasz kartę rano i mozesz powiedziec ze beda szczepienia,u mnie nic wiecej nie potrzeba,nic nie pokazuje.I do doktorowej zabierasz książeczke zdrowia dziecka.Ja jeszcze nie odebralam peselu wiec podawalam date urodzenia.
I musisz oczywiscie juz wiedziec ktore szczepienia chcesz czy te z NFZ czy 5w1 czy 6w1,ja wiedzialam ale wszystko w łeb szczelił.

Ten pesel jest dobry już nie ma takich jak kiedyś . Szymek też ma taki już dziwny

Cytat:
Oliwka, Mrowak, dzięki, jutro pojade zapisać małego po południu może nie będą chcieli nic z zusu ze mały ubezpieczony, bo dopiero dzisiaj dostane papiór do wypełnienia i mi pracodawca zgłosi małego, a ponoć jakąś książeczkę rodzinną powinnam mieć??tak mi w pracy w kadrach powiedzieli...mam nadzieję, że się uda bez tego bo tak to się nie wyrobię do 6 tygodnia
AA któraś z Was pisała o sterylizatorze parowym i mokrych butelkach u mnie też tak jest, ale ja wycieram od razu butelki ręcznikami jednorazowymi - nie zostawiają kłaczków, a smoczki są suche od razu (odkąd ma te kauczukwe żółte), bo jak butelek bym nie wytarła, to taki osad się w środku robi - pewnie kamień
Ja dlatego leje z filtra bo mnie ten osad wkurzał strasznie .

U nas nocka ok mała spała sobie grzecznie oby tak dalej . Bo mały się budzi przed 7mą i już gania a ta skubana sobie kima do 11stej i jakby nie Szymon to by można było spać a tak to dupa ..
Stary 2010-04-14, 12:26   #3798
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
jakby coś miało być nie tak to już by było . więc na zdrowie

Plusy plusami ja też miałam zaplanowane i co ? he he nie znasz dnia ani godziny

plentex można dawać mi też tak lekarka powiedziała Szymek dostawał jak miał kilka dni

Nie znam się ale w tym roku sama robiłam więc pisz może coś akurat takiego co ja miałam

Ten pesel jest dobry już nie ma takich jak kiedyś . Szymek też ma taki już dziwny

Ja dlatego leje z filtra bo mnie ten osad wkurzał strasznie .

U nas nocka ok mała spała sobie grzecznie oby tak dalej . Bo mały się budzi przed 7mą i już gania a ta skubana sobie kima do 11stej i jakby nie Szymon to by można było spać a tak to dupa ..
Ania ja tez sama rozliczam tylko ze brat ma z umowy zlecenia podwyzszone koszty uzyskania powinny byc max 1335 a ma 1398,1 a nie dojezdzal do pracy wiec nie wiem skad to podwyzszenie i teraz nie wiem czy na pit 37 moge wpisac normalnie te 1335 mimo ze na pi 11 jest inaczej czy mam wpisac tyle ile na pit 11?
tylko,ze chyba nie mozna w takim przypadku wpisac podwyzszonych koszto nie wiem wlasnie

Szymus jaka ma ladna date urodzenia

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-04-14 o 12:27
Stary 2010-04-14, 12:26   #3799
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

tak ja Asia zadzwonie to Ci wszystko powiem bo duzo by pisac.
Dziękuję kochana Uspokoilaś mnie. Dziś jedziemy na kontrolę to zobaczę czy coś się zmieniło. Jeszcze raz wielkie dzięki. Kochana jesteś

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 12:36   #3800
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania ja tez sama rozliczam tylko ze brat ma z umowy zlecenia podwyzszone koszty uzyskania powinny byc max 1335 a ma 1398,1 a nie dojezdzal do pracy wiec nie wiem skad to podwyzszenie i teraz nie wiem czy na pit 37 moge wpisac normalnie te 1335 mimo ze na pi 11 jest inaczej czy mam wpisac tyle ile na pit 11?
tylko,ze chyba nie mozna w takim przypadku wpisac podwyzszonych koszto nie wiem wlasnie

Szymus jaka ma ladna date urodzenia
Ja miałam umowy z praw autorskich to wpisywałam wiecej a i tak się cofało na mniej . Robiłam na tym programie do pitów ściagnełam ze strony ministerstwa finansów podobno jest najlepszy. Miałam tak 1600 z hakiem a i tak się zmieniało na to 1335. A robiłam pit 37 . sciagnij ten program sobie
Stary 2010-04-14, 12:44   #3801
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Ja miałam umowy z praw autorskich to wpisywałam wiecej a i tak się cofało na mniej . Robiłam na tym programie do pitów ściagnełam ze strony ministerstwa finansów podobno jest najlepszy. Miałam tak 1600 z hakiem a i tak się zmieniało na to 1335. A robiłam pit 37 . sciagnij ten program sobie
no wlasnie tak sie robi czyli mimo ze na pitach mialas wiecej to na rozliczeniu zostawialas to 1335?o to mi chodzilo
Stary 2010-04-14, 13:21   #3802
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam

tyle chcialam napisac ze nie wiem czy to ogarne....

Na wstepie piekne córeczki Madziwnia i Ania super foteczki

Dziewczyny doczekalam sie mam tyyyyyyyle mleka!od razu inne zycie mały w nocy najedzony odlozony do łóżeczka i spi sobie grzecznie,teraz o 7 zjadl i znowu do łózeczka,spi ale steka strasznie chyba kupa idzie
ale musze jeszcze sciagac troche bo jakis chyba nawał mial az mi sie grutki porobiły.

Do MEGI bylam u lekarza-nie omijaj tej chorej piersi!ja tak robilam ze wzgledu na bol,juz mam jakies zastoje,ginka powiedziala zeby zaczynac od tej piersi,karmic przez kapturki i smarowac mascia do wygojenia,Ona tez kiedys tak robila i teraz nawet po tylu latach jak na miesiaczke to ja bardzo ta piers boli i robia sie takie powiekszone gruczoly.

Ania Ty to naprawde cyborg jakis jestes stworzona do rodzennia dzieci,ciąza przechodzona super,porod jeszcez lepiej rekonwalenstencja wzorowo nic tylko rodzic....

Izumi bidulko-Ty rzeczywiscie masz przechlapane,ciągle jakas choroba albo cos innego,drowiej kochana,mam nadzieje,ze po porodzie bedzie jak ręka odjął i Ci wszystko wynagrodzi

ja bylam wczoraj,wszystko dobrze,nie ma sie cym martwic,cyto pobrana,porozmawialysmy o antykoncepcji(ja jeszcze nie wiem co robic)jest jakas nowa spirala morena chyba?ale nie wiem czy w to sie bawic,narazie mowimy ze wiecej dzieci nie,ale wiadomo co bedzie za 2 latka

Co do pieluch to mi tez sie tak zdarza szczegolnie teraz wlasnie juz przeszlismy na wieksze 4-9kg i chyba sa troszke za luźne,dzisiaj w nocy tez go musialam przebrac bo sie wylalo ciutke

Darusia ja tez bym nie dawala glukozy-to puste kalorie tylko_jak chcesz przepajac to moze nawet sama woda przegotowaną zrob 90ml i zobaczysz ile wypije.Ja podawalam glukoze ale ze wzgledu na żółtaczke a później precz

Drcron trzymajcie sie kobietki

SUPER OLIWKA!!! W KOŃCU MASZ DUŻO MLECZKA

a co do szczepień to co za baba szok!!
Stary 2010-04-14, 13:53   #3803
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Witam Wszystkie
Ja już dołączyłam 6kwietnia do grona rozpakowanych. Dopiero dziś wyszłam ze szpitala, ze względu na żółtaczkę, i zapalenie płuc.

Opis porodu chyba sobie daruję, bo większość ma już to za sobą, chyba że ktoś chętny, bo u mnie mimo 8 godzin same pozytywy.

No ale najważniejsze:

synek Erwin waga 4050, 56cm poród SN

No i zdjęcia, chronologicznie po godzinie od porodu, na drugi dzień i wczorajsze. Po obiedzie pewnie więcej narobię fotek, ale muszę zjeść normalny obiad.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:13   #3804
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie
Ja już dołączyłam 6kwietnia do grona rozpakowanych. Dopiero dziś wyszłam ze szpitala, ze względu na żółtaczkę, i zapalenie płuc.

Opis porodu chyba sobie daruję, bo większość ma już to za sobą, chyba że ktoś chętny, bo u mnie mimo 8 godzin same pozytywy.

No ale najważniejsze:

No i zdjęcia, chronologicznie po godzinie od porodu, na drugi dzień i wczorajsze. Po obiedzie pewnie więcej narobię fotek, ale muszę zjeść normalny obiad.
śliczny synuś GRATULUJE i duzy wagowo,fajnie ze poród dobrze wspominasz oby u mnie było podobnie

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:22   #3805
minka26
Wtajemniczenie

Darusia jest u nas w supermieście jakiś sklep a art, dzieciowymy?? mam na myśli wanienki, karuzele itp?? zastanawiam się właśnie, ale coś mi się zdaje, że muszę wszystko na necie zamówić

magda jaki słodziak z Erwinka

a Amelka kończy dziś 4 tygodnie
Stary 2010-04-14, 14:48   #3806
sismuerte
Rozeznanie

Witajcie po długiej przerwie,
ja kompletnie nie mam czasu na nic i dlatego nie zaglądam do was choć strasznie mi tęskno za pogaduchami z Wami Z małym jest tyle p racy, że nie wiem w co ręce włożyć i choć mój mąż mi bardzo pomaga to ta "sielanka" się kończy w poniedziałek, gdy on wróci do pracy .
Mam wrażenie, że kompletnie sobie nie radzę, mały na początku jadł regularnie co 2,5-3 godzinki, przebierałam go, troszkę posiedział z nami i spał. A teraz mu się odmieniło i je zupełnie o różnych porach w różnych odstępach czasu, strasznie płacze i ma chyba kolki, zupełnie nie wiem co robić Czy wy wprowadzałaście jakiś system karmienia czy tak na żądanie jak w szpitalu każą? Bo ja głupieje zupełnie i nie wiem bo może coś źle robie?
I jeszcze pojawił się nam kłopot z psem i musimy ją oddać. Serce się kraja, ale nie damy rady i muszę jej szukać nowego domu
Stary 2010-04-14, 14:59   #3807
mrowak
Zakorzenienie

Minka, Amelka śliczna!!!

Asiulek, z żółtaczką niestety niewiele pomogę. U mnie w szpitalu mówili niby, że od 14 zostawiają na oddziale, a potem położna u mnie w domu mówiła mi, że co szpital to inaczej- dla jednych 12 to wysoko, dla innych dopiero 15 albo nawet 19 i bądź tu mądry. A może zadzwoń do pediatry?

sismuerte, moja Gabrysia je na żądanie, ale to żądanie wypada właśnie co 2,5-3 godziny, czasem dłużej. Coraz częściej łapię się na tym, że jak ona popłakuje to niekoniecznie chodzi o jedzenie, smoczek tylko albo pielucha, albo się siku wydostało albo po prostu jej nie wygodnie.

Muszę lecieć karmić, ale potem Wam opiszę wizytę u ortopedy- wściekłam się jak rzadko!
Stary 2010-04-14, 15:30   #3808
sponsa_bella
Raczkowanie

Cytat:
Ahoj,

nie wiem, czy na Twojego maluszka to zadziała, ale warto spróbować...

1) po ściągnięciu pieluszki, przyginaj nóżki dziecka do brzuszka. Wiadomo, nic na siłę, żeby kruszynki nie połamać. Moja Matylda strzela po tym kupy jak się patrzy, to samo z bąkami (przepraszam za dosadność, na szczęście nam wolno, wszystkie mamy rozmawiają o kupach, a co!)

2) sposób pokazany przez pielęgniarkę - masaż brzucha - dwoma palcami wykonywać ruch po brzuszku zaczynając na pępkiem (kierunek przeciwny do ruchu wskazówek zegara) - robić taki ruch w kształcie litery "C"

Dzisiaj była u nas położna środowiskowa. Jezu, dzięki Ci Panie za tą kobitę!!! Spętała mi dziecię w kocyku i mała pięknie jadła! Bez nerwów, spokojnie, nie szarpała mi piersi (które mam dość obolałe, szczególnie sutki... muszę się smarować MALTANEM - polecam!!!). No tak to ja mogę karmić piersią! Babka wyszła przed 13:00 i od tego czasu dzięcię śpi A pomyśleć, że jeszcze wczoraj w nocy chciałam ją włożyć z powrotem do brzucha

Jak stwierdził mój szanowny mąż - dzisiaj mała wygląda jak człowiek i "straciła mongolskie rysy twarzy"
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:36   #3809
sismuerte
Rozeznanie

Dołączam w końcu zdjęcia Antka To sam początek jeszcze w szpitalu
Stary 2010-04-14, 15:51   #3810
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

GRATULUJĘ!!!!!

synys jest boski
a ja chetnie poczytam opis porodu...
Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
I jeszcze pojawił się nam kłopot z psem i musimy ją oddać. Serce się kraja, ale nie damy rady i muszę jej szukać nowego domu
O jejku.. a co z waszym psem???? mi az serce scisneło jak przeczytałam.. bo mi całą ciąże truli że diora oddadzą.. specjalnie nie straszyli ale na szczecie u nas duzy dom ipies w dzien jest w swoim ogródku a czasami siedzi u mnie tez ale mała jest albo w łóżeczku albo w wózku.. wiec nic jej nie robi.. narazie obaczaja sytuacje jak słyszy że zaczyna kwilić ale jest grzeczny. chodx baaardzo mu brakuje moich pieszczote.. sa ale rzadziej niz przed porodem

IZUMI W SZPITALU!!!!!!!!!!!!
Tym razem na septyku.. (jeszcze nie wiem co to...)
Dwa dni juz nic nie dała rady zjeść ani wypić i michas się mniej ruszał
Podali jej kroplówkę.

IZUMI jestesmy z tobą!!!

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Piosałam do la-wendy.. od 9.30 jest pod kroplówka.. a to było dawno... i połozna jej powiedziała że do 17 byc może urodzi.. miała 3 cm rozwarcia

Trzymam kciuki!!!!!!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości