|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
Cytat:
![]() Tych lekarzy i pielegniarki to tylko ![]() ![]()
![]() |
#1652 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
kurde trudno mi cokolwiek powiedziec ![]() Mam nadzieje, ze Gish cos wiecej na ten temat powie, bo ma blizej do Rzeszowa ![]() mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze ![]() a wizyta pewnie rano i dopiero wieczorem, ale jakis lekarz moglby sie zainteresowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
mogłabym jeszcze wykorzystać bieżący urlop.ale juz pisałam że kolega który mnie zastępuje juz nie daj sobie rady, więc wracam. ooo, ja tez musiałam mieć poukładane ![]() miłego spaceru ![]() Cytat:
pietrusia- jedna położna z która rozmawiałam mówiła wręcz, że tetry nie sa dobre dla dziecka. Bo jednak pamper wchłonie siuśki i jakis czas dziecko ma suchą pupkę, a przy tetrowych to byś musiała co 3 min sprawdzać czy są siuśki. Może faktycznie idź do innego lekarza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj nie wiem czy u nas są takie szmatki bo ona sobie przywozi z niemiec chociaż podobne są. ale i tak czasami sie nerwuje mimo wszystko, najpierw przeciera na mokro zwykłą szmatką żeby tłuszcz zetrzec a potem specjalnie ma do tego tą drugą szmatkę ja kiedyś w tesco kupowałam podobne, były 3 kolory i potrafiłam myć okna i wycierać na mokro pozostawić do wyschnięcia i nie musiałam wycierać na sucho i nie było smug a teraz kupiłam drugi raz i to nie te same co ostatnim razem i sie wsciekłam bo mam też szklany stół i musze teraz polerować a tak przetarłam zostawiłam i super no ja tez mam zamiar meble do kuchni na wymiar zamówić ale mój troche marudzi bo dość dużą kuchnie bedziemy mieć i drogo to wyjdzie dodatkowo właśnie nowy piec i ta płyta i zmywarka ale zmywarke rodzice chcą nam kupic to zawsze jakieś 1400zl zaoszczędzimy ![]() pochwal sie też kuchnią ![]() a płyte gazową z mastercooka chyba kupimy zastanawialiśmy się nad tą całą bez palników na prąd ale mój stwierdził że lepiej na ten gaz no i są troche tańsze niż te pełne płyty na prąd
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1656 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo was nie sposób nadrobić, a ja też ostatnio leniuch jestem i po porannym karmieniu o 6 mała ląduje u siebie, a ja u siebie w łóżku i tak śpimy do 8.30-9 ![]() ![]() Cytat:
ponieważ: 1. mam kontrolę ile Sandra zjada i pewność, że się najada 2. tak długo jak będę miała mleko, to będę odciągać i pewnie będzie go coraz mniej, także będzie ono w naturalny sposób zanikać 3. jak już zdecyduję się, że nie chcę dalej karmić, to nie będzie dla małej szoku nagłego przejścia na butlę Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas trwało to tak "długo", bo od lipca 2008, gdy zaczęliśmy się starać, to tz pracował w innym mieście i widywaliśmy się tylko w weekendy, które nigdy nie trafiały na ow. W grudniu ow miałam jak lecieliśmy z Santiago do Arica - 1 dzień po locie do Chile, więc też nic nie wypaliło, a w styczniu tak się rozłożyłam, że o przytulankach nawet nie chciałam słyszeć i w końcu w lutym się udało ![]() Cytat:
No dobra, zmykam wieszać pranie póki młoda śpi ![]()
![]() |
#1657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamprojektkuchni ale na kartce zrobiy to jakwyjdzieto kline zdjecie to oze bedzie co widac a jak nie to zrobie skan ukuzynki to wam pokaze.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1658 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ta nadstawka nie jest gładka tylko jakby z jakiegoś kamienia czy cóś podobnego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
Kurcze wy juz dajecie swoim dzieciom dynie cuda wiankia ja przez touczulenie Kamilki nie moge jej wprowadzac nic nowego wiec zatrzymalam sie na jabłuszki u na marchewce
![]()
#1660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wszystko bedzie dobrze musi być dobrze no i co to za szpital gdzie nie ma lekarza przy dzieciach ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-04-14 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Zakorzenienie
|
Asiu trzymaj się, my tu wszystkie będziemy trzymać za Dominisię kciuki
![]() A postawili już jakąś diagnozę? Gissh córeczka śliczna ![]() A ja dzisiaj z rana byłam u gina, mam jakiś stan zapalny, przepisał mi globulki dopochwowe i czopki dopupne i na noc mam sobie pakować oba na raz ![]() Potem polazłam do fryzjera i wyglądam teraz cudnie ![]() Mam znowu grzywkę i Teściówka stwierdziła, że ubyło mi co najmniej pięć lat ![]() Potem przyszło krzesełko, więc ponad godzinę je składałam i śrubkowałam ![]() ![]()
#1662 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zabory, II wojna światowa? Żeby nie pisać o reszcie, co jak co ale krajem niezwyciężonym to na pewno nie jesteśmy ![]()
![]() |
#1664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poaz foteczke w nowej fryz ![]() ![]()
![]() |
#1665 |
Zakorzenienie
|
AsiCcccA trzymajcie się tam dzielnie
![]() Dziewczyny zagęszczające mleka maluchą... Jak chce dać 1 miarkę kleiku rzowego do 120 ml mleka to muszę mieć ten smoczek z X wyciętym jakby czy zwykły rozmiar 3 wystarczy? Brombi pokaż włoski ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-14 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą czepiać się nie będę, ale i tak w każdej przepowiedni, przepowieści, legendzie i czym tam jeszcze jakieś ziarno prawdy tkwi ![]()
![]() |
#1667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gucia lepiej sie nie kłoć z hist(e)oryczka ![]() ![]() czesc Brombi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ale ja mam dzis mały ubaw z tą moją niunią
wcześniej musiałam ją uspać na rękach bo tak marudziła a teraz znów coś marudziła to biorę ją na ręce bo znów nic nie pomagało to na rączkach ją tule i próbuje ululać do snu a ona niechce i marudzi a tak delikatnie i fajnie mruczała sobie no ale nieusnęła więc kłade ją do łóżeczka a ona cyk jak pstryknięcie palcem i śpi ![]() i bądz tu człowieku mądry ![]() jak ona już sobie wybiera co ona chce i jak chce u kogo na raczkach to co będzie puźniej haha
![]() |
#1669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na 150 ml daje 3 miarki i wtedy juz szmoczek taki z wiekszymi dziurkami biore ![]() a no i daje kukurydziany bo po ryzowym zatwardzenia mala dostala i takie akcje z kupkami byly ze szok, placz, stekanie i td. Edytowane przez mamrotka Czas edycji: 2010-04-14 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1670 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia, tak mi przykro... ![]() Wierze, ze bedzie dobrze i twoja malutka bedzie sie do ciebie usmiechala ![]() Cytat:
André tez nie lubi cukini z ziemniaczkami...brokulow tez nie za bardzo... ![]() A dynie baaardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-04-14 o 16:42 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem, ze jesteś pełna obaw i boisz się ale bądz dobrej mysli ![]() Cytat:
jesteśmy czyli niezwycięzony - ale to taka moja sugestia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba że chodzi Ci o naród, ale naród i kraj to przecież nie to samo ![]() Cytat:
![]() Co do fotek, to nie chce mi się robić, krzesełko takie Załącznik 3030783 Zdjęcie z Allegro. Co do fryzu, to jak mi TŻ zdjęcie zrobi to wrzucę do klubu ![]()
![]() |
#1673 | |
Rozeznanie
|
Moje kupony też ważne do 31 maja, dzisiaj cześć wykorzystałam i odebrałam drugą paczkę, a tam był sok, słoiczek, łyżeczka i próbka kremu
![]() A jeszcze jak byłam na mieście to zaczepiła mnie sonda uliczna z kamerą i pytali o pogrzeb prezydenta ![]() ![]() Brombi krzesełko fajne, pasowałoby do mojej kuchni ![]() ![]() Asica trzymaj się ![]() Buuuu nas też to czeka, ale na szczęście dopiero we wrześniu ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |
Raczkowanie
|
Pietrusiu, Brombi -
![]() Cytat:
Co do szpitala na Lwowskiej to szczerze mówiąc nie wiem jak wygląda sytuacja na oddziałach... Wiem tylko jak jest z przychodnią dziecięcą bo jeździmy tam z niunią do ortopedy... I akurat ta nasza ortopedka jest w miarę ok, ma dobre podejscie do dzieci, interesuje się małą, nawet dała mi swoją prywatną komórkę jakby co... Tyle że te nasze wizyty tam to takie trochę szalone - zawsze tam są straszne tłumy ludzi z dziećmi (nie tylko u ortopedy ale u lekarzy innych specjalności też), czasem nawet korytarzem cieżko przejść... Ale z drugiej strony to chyba dobrze świadczy o przyjmujących tam lekarzach. Nic więcej niestety na temat tego szpitala nie wiem ![]() Jeszcze raz, Asiu, trzymaj się...
![]() |
#1675 |
Zadomowienie
|
Asiu- trzymam kciuki, zeby wszystko dobrze było!!!!
to tak jak Olka ![]() ![]() brombusia- to teraz masz 25? ![]() mam pytanie o zagęszczanie? tzn kilka pytań: 1. czym to najlepiej robić? kaszką,kleikiem?? 2.jeśli kaszka to jaką???? 3. Czy TT ma smoczki do takiego zagęszczonego mleka??? 4. Ile się daje np na 180 ml mleka??? zielona jestem ,a chce Olce zagęszczać bo mi sie psuje w nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Rozeznanie
|
Ela o to samo chciałam zapytać, bo też zielona jestem
![]() Kupiłam dziś kaszkę mleczną manną z Nestle (od 4 miesiąca, zawiera gluten) No i w składzie ma mleko modyfikowane następne, czyli takie które daje się niby od 6 miesiąca i rozrabia się to z wodą (5 łyżek stołowych na 150 ml) Sama nie wiem co z tym zrobić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zadomowienie
|
witam,mamusie
oj mnie sie dziecię totalnie popsuło ![]() w dzień marudna w nocy głodna więc i ja proszę o wskazówki co i jak z tym zagęszczaniem mleczka... Asia! trzymaj się dzielnie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | ||
Zakorzenienie
|
Co mi wiek wypominasz świnko
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Mój pediatra kazał mi robić kaszkę ryżową z wodą i trochę mojego mleka, ale Filusiowi nie smakuje z wodą ![]() ![]() 3. Ma, są od 6 miesiąca, mają dużą dziurę- krzyżyk, więc kaszka musi być naprawdę gęsta, żeby nie wylatywało za szybko i dziecko się nie dławiło ![]() 4. W kaszkach z bobovity, które kupuję daje się 3 łyżki stołowe na 150 ml, o ile dobrze pamiętam. Najlepiej daj spróbować Olce takiej kaszki czy kleiku w dzień łyżeczką, bo mój uskuteczniał dzikie ryki z Afryki, dopóki na tą bananową nie trafił ![]() Cytat:
Jeśli nie to raczej nie dawaj tej kaszki na noc pierwszy raz, bo nie wiesz jak on na niego zareaguje. Z tym mlekiem następnym to dziwne, może lepiej kup samą ryżową, a tę zostaw na później? Wiecie co, dzisiaj w sklepie oglądałam słoiczki i chciałam wziąć jarzynkową z gerbera, ale mam w zwyczaju czytać składy, a tam było obok jarzynek mleko pełne w proszku ![]() ![]()
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
|
Kareninko jetem.. czytam co piszecie ale nie umiem jakos nic sensownego pweidziec wiec siedze cicho..
co do tej przepowiedni nostradamusa ![]() ![]() moje chlopaki w coraz lepszej formie za to bardzo wspolczuje Asicccy i Agusi ze sa w szptalach.. ide do klubu bo chyba sie musze wygadac..
#1680 |
Zadomowienie
|
3mam kciuki za nasze Mamusie i Dzidziusie - chorowitki! bedzie dobrze!
nie mam weny... napisze tylko, ze ja kurde gapa jestem i moja dzis jadla ta jarzynowa z gerbera;/ tam rzeczywiscie jest mleko pelne w proszku! a teraz obejrzalam pozostale, to np. bobo frut "jablko i gruszka" ( co prawda jeszcze go nie dam, bo jest od 6 miesiaca) zawiera cukier. nie napisali jaki (no bo przeciez fruktoza to tam musi byc ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.