Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-14, 14:10   #1651
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
kurcze a ja żadnych kuponów nie dostałam też chcę!

to bardzo się cieszę!

gaz na szkle?
bardzo mi sie takie podobają, ale naczytałam się na necie, że ta szyba może popękać i zdecydowałam się na zwykłą srebrną gazową
A ta srebrna to chyba tez ciezka w utrzymaniu co??

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Czesc Kochane ,jestesmy od rana w szpitalu w Rzeszowie ...jak narazie strasznie od rana nie było żadnego lekarza to jest jakies chore a mala coraz częsciej ma te drgamki pielegniarki nie miłe jak cholera ....czuje sie fatalnie nie moge tu siedziec -usiedziec Tż zostaje na noc bo ja nie wiem dlaczego ale nie umiem ,nie chce zostac jakas chora obawa ,strach ....

.DomiTy znasz szpital na Lwowskiej ,znasz jakies opinie na jego temat ?

Co tam u Was ? tak bardzo Wam zazdroszcze tak bardzo .....moja niunia ani nie wodzi wzrokiem ,nie śmieje sie głosno ,nie łapie Mnie ani nawet siebie za uszka ,nosek ,nie bawi sie paluszkami nie podnosi głowki ...co jej może byc kurde ....tak chce by sie bawiła ,usmiechała głosnio
Kochana trzymaj sie jakos jestesmy caly czas z tobą

Tych lekarzy i pielegniarki to tylko musi byc wszystko dobrze

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:11   #1652
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Czesc Kochane ,jestesmy od rana w szpitalu w Rzeszowie ...jak narazie strasznie od rana nie było żadnego lekarza to jest jakies chore a mala coraz częsciej ma te drgamki pielegniarki nie miłe jak cholera ....czuje sie fatalnie nie moge tu siedziec -usiedziec Tż zostaje na noc bo ja nie wiem dlaczego ale nie umiem ,nie chce zostac jakas chora obawa ,strach ....

Co tam u Was ? tak bardzo Wam zazdroszcze tak bardzo .....moja niunia ani nie wodzi wzrokiem ,nie śmieje sie głosno ,nie łapie Mnie ani nawet siebie za uszka ,nosek ,nie bawi sie paluszkami nie podnosi głowki ...co jej może byc kurde ....tak chce by sie bawiła ,usmiechała głosnio
w jakim jestes szpitalu?
kurde trudno mi cokolwiek powiedziec kolezanka tam rodzila, to byla zadowolona. Pare lat temu moj brat tam byl, bo mial problem z hormonami i raczej rodzice nie narzekali...
Mam nadzieje, ze Gish cos wiecej na ten temat powie, bo ma blizej do Rzeszowa
mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze
a wizyta pewnie rano i dopiero wieczorem, ale jakis lekarz moglby sie zainteresowac

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:14   #1653
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ela, jeszcze jakieś wolne bierzesz? Bo jak Ci wyszlo na 5 maja, skoro Ola pare dni starsza od Stasia, a moj macierzynski konczy sie 29.o4? Czy ja cos źle wyliczylam

Tez musialam miec wszystko pewne i poukładane zanim zdecydowaliśmy sie na dziecko, nie poszlabym na to gdyby coś nie gralo, Ordnung muss sein
A na studiach... oooo wszystko było mi w glowie, tylko nie dzieci

Idziemy na spacer, poki nie pada, pa!
mi macierzyński skończył sie 3 kwietnia + 2 tyg tego dodatkowego i resztę wykorzystuję zaległy urlop.
mogłabym jeszcze wykorzystać bieżący urlop.ale juz pisałam że kolega który mnie zastępuje juz nie daj sobie rady, więc wracam.

ooo, ja tez musiałam mieć poukładane

miłego spaceru

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do Agusi są w szpitalu ale na szczęście wszystkie badania wyszły dobrze i jutro mają iść do domu wiec powiedziała że sie odezwie. Prosiła żeby was pozdrowić i podziękować za troskę
no to super!!

pietrusia- jedna położna z która rozmawiałam mówiła wręcz, że tetry nie sa dobre dla dziecka. Bo jednak pamper wchłonie siuśki i jakis czas dziecko ma suchą pupkę, a przy tetrowych to byś musiała co 3 min sprawdzać czy są siuśki.
Może faktycznie idź do innego lekarza

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:18   #1654
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
A to jakiej szmatki mama uzywa??

Kuchnie mamy do zabudowy, robimy meble na wymiar maja byc na lipca to zobaczymy co z tego bedzie

A Ty tez bedziesz kupowac taka gazowa??

oj nie wiem czy u nas są takie szmatki bo ona sobie przywozi z niemiec chociaż podobne są.
ale i tak czasami sie nerwuje mimo wszystko, najpierw przeciera na mokro zwykłą szmatką żeby tłuszcz zetrzec a potem specjalnie ma do tego tą drugą szmatkę
ja kiedyś w tesco kupowałam podobne, były 3 kolory i potrafiłam myć okna i wycierać na mokro pozostawić do wyschnięcia i nie musiałam wycierać na sucho i nie było smug a teraz kupiłam drugi raz i to nie te same co ostatnim razem i sie wsciekłam bo mam też szklany stół i musze teraz polerować a tak przetarłam zostawiłam i super

no ja tez mam zamiar meble do kuchni na wymiar zamówić ale mój troche marudzi bo dość dużą kuchnie bedziemy mieć i drogo to wyjdzie dodatkowo właśnie nowy piec i ta płyta i zmywarka ale zmywarke rodzice chcą nam kupic to zawsze jakieś 1400zl zaoszczędzimy

pochwal sie też kuchnią
a płyte gazową z mastercooka chyba kupimy zastanawialiśmy się nad tą całą bez palników na prąd ale mój stwierdził że lepiej na ten gaz no i są troche tańsze niż te pełne płyty na prąd
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:18   #1655
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

pietrusia- jedna położna z która rozmawiałam mówiła wręcz, że tetry nie sa dobre dla dziecka. Bo jednak pamper wchłonie siuśki i jakis czas dziecko ma suchą pupkę, a przy tetrowych to byś musiała co 3 min sprawdzać czy są siuśki.
Może faktycznie idź do innego lekarza
No wlasnie masz racje, nie wiem a moze wroce poprostu do pampersów i bede tylko smarocac ta mascia co mi lekarka dala i bede jej czesciej tegopampka zmieniac...

Aniołek[*]
Stary 2010-04-14, 14:19   #1656
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Ktokolwiej widzial, ktokolwiek wie....
Brombi??
Gucia??
Kropka??
...itd itp..????
jestem

bo was nie sposób nadrobić, a ja też ostatnio leniuch jestem i po porannym karmieniu o 6 mała ląduje u siebie, a ja u siebie w łóżku i tak śpimy do 8.30-9 Wiem wiem, powinnam już się nie kłaść po tym porannym karmieniu, ale jak mówię, jestem leń. No a potem to juz standard: karmienie, zabawa, ja trochę posprzątam i już muszę Sandrę kłaść do drzemki, bo już ziewa i oczka trze. Usypianie jakieś 15 minut, a drzemka ostatnio ok 2 godzin, więc mam czas na sport i prysznic. A potem karmionko, zabawa i drzemka, i teraz właśnie jestem

Cytat:

Aha - czy jak zageszczecie mleczko na noc to tylko na jedzenie kolo 19 czy tez do karmienia na spiocha?????
ja zagęszczam tylko o 19

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Gucia a czemu ty już nie karmisz piersią tylko ściągasz?
ponieważ:
1. mam kontrolę ile Sandra zjada i pewność, że się najada
2. tak długo jak będę miała mleko, to będę odciągać i pewnie będzie go coraz mniej, także będzie ono w naturalny sposób zanikać
3. jak już zdecyduję się, że nie chcę dalej karmić, to nie będzie dla małej szoku nagłego przejścia na butlę

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Kreninka jeszcze mi się przypomniało - brat mi mówił że kiedyś czytał że rozdzielenie dwóch braci przez metalowe ptaki to niby chodziło o więże WTC. Ale w sumie pierwsza część tego fragmentu bardziej do nas pasuje - tylko co oznacza "kraj niezwyciężonego"?
a nie przypadkiem "kraju niezwyciężonego"? (od "kraj niezwyciężony"?) Wtedy Polska mogłaby być, bo w końcu jak pokazuje historia nie dało się jej zwyciężyć - pokonać

Cytat:

Aaaaa tak w 3 cyklu to ja tez bym chciala...fajnie musi sie czuc, bo jak robilam test z André to myslalam "Dobra, cholera zrobie co mi tam i tak na pewno nic nie ma, przynjamniej da mi tz spokoj..." a tam II sie pojawilo...
to tak zawsze jest

u nas trwało to tak "długo", bo od lipca 2008, gdy zaczęliśmy się starać, to tz pracował w innym mieście i widywaliśmy się tylko w weekendy, które nigdy nie trafiały na ow. W grudniu ow miałam jak lecieliśmy z Santiago do Arica - 1 dzień po locie do Chile, więc też nic nie wypaliło, a w styczniu tak się rozłożyłam, że o przytulankach nawet nie chciałam słyszeć i w końcu w lutym się udało

Cytat:

Moj wlasnie zjadl obiadek - dzisiaj byla kukurydza + puree ziemniaczane i nieeee bardzo smakowalo oj nie bardzo...
my dziś mieliśmy cukinię z ziemniaczkiem i Sandrze też nie smakowało. Najbardziej póki co lubiła marchewkę z ziemniakiem i dynię.

No dobra, zmykam wieszać pranie póki młoda śpi
Stary 2010-04-14, 14:21   #1657
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
oj nie wiem czy u nas są takie szmatki bo ona sobie przywozi z niemiec chociaż podobne są.
ale i tak czasami sie nerwuje mimo wszystko, najpierw przeciera na mokro zwykłą szmatką żeby tłuszcz zetrzec a potem specjalnie ma do tego tą drugą szmatkę
ja kiedyś w tesco kupowałam podobne, były 3 kolory i potrafiłam myć okna i wycierać na mokro pozostawić do wyschnięcia i nie musiałam wycierać na sucho i nie było smug a teraz kupiłam drugi raz i to nie te same co ostatnim razem i sie wsciekłam bo mam też szklany stół i musze teraz polerować a tak przetarłam zostawiłam i super

no ja tez mam zamiar meble do kuchni na wymiar zamówić ale mój troche marudzi bo dość dużą kuchnie bedziemy mieć i drogo to wyjdzie dodatkowo właśnie nowy piec i ta płyta i zmywarka ale zmywarke rodzice chcą nam kupic to zawsze jakieś 1400zl zaoszczędzimy

pochwal sie też kuchnią
a płyte gazową z mastercooka chyba kupimy zastanawialiśmy się nad tą całą bez palników na prąd ale mój stwierdził że lepiej na ten gaz no i są troche tańsze niż te pełne płyty na prąd
meble na wymiar ładniejsze sa niz jak sie kupi taka gotowa mebloscianke.
mamprojektkuchni ale na kartce zrobiy to jakwyjdzieto kline zdjecie to oze bedzie co widac a jak nie to zrobie skan ukuzynki to wam pokaze.

Aniołek[*]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 14:25   #1658
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
kurcze a ja żadnych kuponów nie dostałam też chcę!

to bardzo się cieszę!

gaz na szkle?
bardzo mi sie takie podobają, ale naczytałam się na necie, że ta szyba może popękać i zdecydowałam się na zwykłą srebrną gazową
moja mamuśka ma już chyba z 4 czy 5 lat tą płyte i nic się nie dzieje jedynie raz zrobiła sobie ryskę na niej ale to porządnie pociągnęła tą nadstawką nad palnikiem to jest dość ciężkie i jakoś wyślizgło jej się to z ręki i machła po płycie a tak to nic sie nie dzieje
a ta nadstawka nie jest gładka tylko jakby z jakiegoś kamienia czy cóś podobnego
Stary 2010-04-14, 14:27   #1659
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Kurcze wy juz dajecie swoim dzieciom dynie cuda wiankia ja przez touczulenie Kamilki nie moge jej wprowadzac nic nowego wiec zatrzymalam sie na jabłuszki u na marchewce

Aniołek[*]
Stary 2010-04-14, 14:32   #1660
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:

jeju strasznie mi przykro i smutno, trzymaj sie dziewczyno
wszystko bedzie dobrze musi być dobrze
no i co to za szpital gdzie nie ma lekarza przy dzieciach

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2010-04-14 o 14:38
Stary 2010-04-14, 14:44   #1661
brombusia
Zakorzenienie

Asiu trzymaj się, my tu wszystkie będziemy trzymać za Dominisię kciuki
A postawili już jakąś diagnozę?

Gissh córeczka śliczna

A ja dzisiaj z rana byłam u gina, mam jakiś stan zapalny, przepisał mi globulki dopochwowe i czopki dopupne i na noc mam sobie pakować oba na raz

Potem polazłam do fryzjera i wyglądam teraz cudnie
Mam znowu grzywkę i Teściówka stwierdziła, że ubyło mi co najmniej pięć lat

Potem przyszło krzesełko, więc ponad godzinę je składałam i śrubkowałam Jest zielone żarówiaste i ma zwięrzątka namalowane, więc pewnie sie Wam podobać nie będzie, ale jest śmieszne, a że kuchni nie mam na cacy więc nie musi mi do niej pasować

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:45   #1662
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Jak karmicie dzeci jak się wybieracie do lekarza czy na szczepienia? My jutro mamy szczepienia od 8 do 10 a karmienie wypadałoby o 9 i chyba musze przed wyjsciem dać mu mleko choć wypadnie to po 1,5- 2 h po karmieniu(a karmie go co jakies 3 h). Też tak robicie?
my jak idziemy to biore ze soba termos z woda goraca, butelke z zimna, mleczko i herbatke, bo raz poszlam bez niczego i poslizg 1 h byl ale wtedy mala na cycu byla wiec spoko, u mnie zawsze jest tak ze trzeba czekac

Cytat:

trzymaj sie bedzie dobrze
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 14:48   #1663
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
a nie przypadkiem "kraju niezwyciężonego"? (od "kraj niezwyciężony"?) Wtedy Polska mogłaby być, bo w końcu jak pokazuje historia nie dało się jej zwyciężyć - pokonać
Ja Cię proszę
A zabory, II wojna światowa? Żeby nie pisać o reszcie, co jak co ale krajem niezwyciężonym to na pewno nie jesteśmy

Stary 2010-04-14, 15:18   #1664
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Asiu trzymaj się, my tu wszystkie będziemy trzymać za Dominisię kciuki
A postawili już jakąś diagnozę?

Gissh córeczka śliczna

A ja dzisiaj z rana byłam u gina, mam jakiś stan zapalny, przepisał mi globulki dopochwowe i czopki dopupne i na noc mam sobie pakować oba na raz

Potem przyszło krzesełko, więc ponad godzinę je składałam i śrubkowałam Jest zielone żarówiaste i ma zwięrzątka namalowane, więc pewnie sie Wam podobać nie będzie, ale jest śmieszne, a że kuchni nie mam na cacy więc nie musi mi do niej pasować

Poaz foteczke w nowej fryz

Aniołek[*]
Stary 2010-04-14, 15:21   #1665
zebra666
Zakorzenienie

AsiCcccA trzymajcie się tam dzielnie No i niestety tlyko na obchodach Wam powiedzą cokolwiek... Ewentualniue musisałabyś lekarza dyzurującego męczyć a to zależy jaki jest...

Dziewczyny zagęszczające mleka maluchą... Jak chce dać 1 miarkę kleiku rzowego do 120 ml mleka to muszę mieć ten smoczek z X wyciętym jakby czy zwykły rozmiar 3 wystarczy?

Brombi pokaż włoski i wyślij mi dane do konta

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-04-14 o 15:22
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 15:34   #1666
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Cię proszę
A zabory, II wojna światowa? Żeby nie pisać o reszcie, co jak co ale krajem niezwyciężonym to na pewno nie jesteśmy
ja tam historykiem nie jestem, ale jak by na to nie patrzeć, to zawsze jakoś nasz kochany kraj na 4 łapy spadał
Zresztą czepiać się nie będę, ale i tak w każdej przepowiedni, przepowieści, legendzie i czym tam jeszcze jakieś ziarno prawdy tkwi
Stary 2010-04-14, 15:55   #1667
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam historykiem nie jestem, ale jak by na to nie patrzeć, to zawsze jakoś nasz kochany kraj na 4 łapy spadał
Zresztą czepiać się nie będę, ale i tak w każdej przepowiedni, przepowieści, legendzie i czym tam jeszcze jakieś ziarno prawdy tkwi

Gucia lepiej sie nie kłoć z hist(e)oryczka

czesc Brombi

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 16:16   #1668
aniulka8204
Wtajemniczenie

dziewczyny ale ja mam dzis mały ubaw z tą moją niunią
wcześniej musiałam ją uspać na rękach bo tak marudziła a teraz znów coś marudziła to biorę ją na ręce bo znów nic nie pomagało to na rączkach ją tule i próbuje ululać do snu a ona niechce i marudzi a tak delikatnie i fajnie mruczała sobie no ale nieusnęła więc kłade ją do łóżeczka a ona cyk jak pstryknięcie palcem i śpi
i bądz tu człowieku mądry
jak ona już sobie wybiera co ona chce i jak chce u kogo na raczkach to co będzie puźniej haha
Stary 2010-04-14, 16:29   #1669
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
AsiCcccA trzymajcie się tam dzielnie No i niestety tlyko na obchodach Wam powiedzą cokolwiek... Ewentualniue musisałabyś lekarza dyzurującego męczyć a to zależy jaki jest...

Dziewczyny zagęszczające mleka maluchą... Jak chce dać 1 miarkę kleiku rzowego do 120 ml mleka to muszę mieć ten smoczek z X wyciętym jakby czy zwykły rozmiar 3 wystarczy?

Brombi pokaż włoski i wyślij mi dane do konta
Ja jak daje jedna miarke i tez na 120ml to pije z dwojki tzn ze sredniego, mam canpola i ma takie trzy dziureczki i jest ok ale ona i mleko bez kleiku z niego pije
na 150 ml daje 3 miarki i wtedy juz szmoczek taki z wiekszymi dziurkami biore
a no i daje kukurydziany bo po ryzowym zatwardzenia mala dostala i takie akcje z kupkami byly ze szok, placz, stekanie i td.

Edytowane przez mamrotka
Czas edycji: 2010-04-14 o 16:32
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-14, 16:40   #1670
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:

Asia, tak mi przykro...
Wierze, ze bedzie dobrze i twoja malutka bedzie sie do ciebie usmiechala

Cytat:
my dziś mieliśmy cukinię z ziemniaczkiem i Sandrze też nie smakowało. Najbardziej póki co lubiła marchewkę z ziemniakiem i dynię.

André tez nie lubi cukini z ziemniaczkami...brokulow tez nie za bardzo...
A dynie baaardzo

Cytat:
Kurcze wy juz dajecie swoim dzieciom dynie cuda wiankia ja przez touczulenie Kamilki nie moge jej wprowadzac nic nowego wiec zatrzymalam sie na jabłuszki u na marchewce
Kamilka ma jeszcze czas, jest troszke mlodsza od mojego urwisa

Cytat:

Fotki!! Fotki!!

Cytat:
Ja Cię proszę
Wy sie nie znacie - tu o ducha niezwyciezonego chodzi...o ducha....

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-04-14 o 16:42
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 16:43   #1671
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Czesc Kochane ,jestesmy od rana w szpitalu w Rzeszowie ...jak narazie strasznie

tak bardzo Wam zazdroszcze tak bardzo .....
Asiu przykro, ze znowu to przechodzicie, trzymaj się mocno i wiedz, ze jesttesmy z Tobą - a niunia jak tylko się wyjaśni to i bedzie się smiac i zobaczysz jak szybko
wiem, ze jesteś pełna obaw i boisz się ale bądz dobrej mysli

Cytat:
Ja Cię proszę
no to jak napisała Gucia:

Cytat:
zawsze jakoś nasz kochany kraj na 4 łapy spadał
jesteśmy czyli niezwycięzony - ale to taka moja sugestia
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 17:05   #1672
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, ale jak może być kraj niezwyciężony, skoro przez 123 lata nie było go w ogóle na mapie
Chyba że chodzi Ci o naród, ale naród i kraj to przecież nie to samo

Cytat:

Wy sie nie znacie - tu o ducha niezwyciezonego chodzi...o ducha....
Jeśli o ducha, to się zgodzę

Co do fotek, to nie chce mi się robić, krzesełko takie
Załącznik 3030783

Zdjęcie z Allegro.

Co do fryzu, to jak mi TŻ zdjęcie zrobi to wrzucę do klubu

Stary 2010-04-14, 18:07   #1673
kamilla123
Rozeznanie

Moje kupony też ważne do 31 maja, dzisiaj cześć wykorzystałam i odebrałam drugą paczkę, a tam był sok, słoiczek, łyżeczka i próbka kremu

A jeszcze jak byłam na mieście to zaczepiła mnie sonda uliczna z kamerą i pytali o pogrzeb prezydenta, a ja byłam taka zaskoczona i zestresowana, że nawet nie wiem co odpowiedziałam

Brombi
krzesełko fajne, pasowałoby do mojej kuchni też się muszę za jakimś rozejrzeć

Asica trzymaj się nie chcę sobie nawet wyobrażać co czujesz. Trzymam kciuki za Dominisię

Cytat:

5 maja wracam, buuuu
Buuuu nas też to czeka, ale na szczęście dopiero we wrześniu dzisiaj byłam w pracy złożyć wniosek o dodatkowy urlop i stwierdziłam, że jakoś nie tęsknię za tym miejscem mimo rocznej przerwy

Cytat:
Kochane ja tak z innej beczki, mam pytanko...

Czy ktoras z was ma moze taka kuchenke?? To jest taka szklana.

Jesli ktoras ma to moglaby mi powiedziec jak z utrzymaniem w czystosci jest z taka kuchenka?? bo chce sobie taka kupic i nie wim wlasnie jak z jejutrzymaniem
Hmm takiej nie mam ale mam elektryczną i jest bardzo łatwa w utrzymaniu w czyśtości
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 18:19   #1674
gissh
Raczkowanie

Pietrusiu, Brombi -

Cytat:

Asiu, z całego serca Ci współczuję tych problemów z Misią... Ciężko mi sobie nawet wyobrazić co Ty i TŻ musicie w tej sytuacji przechodzić... Ale mimo wszystko musisz się starać być dobrej myśli i musisz być silna - dla swojego dzieciątka...

Co do szpitala na Lwowskiej to szczerze mówiąc nie wiem jak wygląda sytuacja na oddziałach... Wiem tylko jak jest z przychodnią dziecięcą bo jeździmy tam z niunią do ortopedy... I akurat ta nasza ortopedka jest w miarę ok, ma dobre podejscie do dzieci, interesuje się małą, nawet dała mi swoją prywatną komórkę jakby co... Tyle że te nasze wizyty tam to takie trochę szalone - zawsze tam są straszne tłumy ludzi z dziećmi (nie tylko u ortopedy ale u lekarzy innych specjalności też), czasem nawet korytarzem cieżko przejść... Ale z drugiej strony to chyba dobrze świadczy o przyjmujących tam lekarzach.
Nic więcej niestety na temat tego szpitala nie wiem

Jeszcze raz, Asiu, trzymaj się...

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 18:32   #1675
elalank
Zadomowienie

Asiu- trzymam kciuki, zeby wszystko dobrze było!!!!

Cytat:
Najbardziej póki co lubiła marchewkę z ziemniakiem i dynię.
to tak jak Olka ostatnio tez lubi jabłko, bo 2 pierwsze razy mi pluła

brombusia- to teraz masz 25?

mam pytanie o zagęszczanie? tzn kilka pytań:

1. czym to najlepiej robić? kaszką,kleikiem??
2.jeśli kaszka to jaką????
3. Czy TT ma smoczki do takiego zagęszczonego mleka???
4. Ile się daje np na 180 ml mleka???

zielona jestem ,a chce Olce zagęszczać bo mi sie psuje w nocy

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 18:51   #1676
kamilla123
Rozeznanie

Ela o to samo chciałam zapytać, bo też zielona jestem

Kupiłam dziś kaszkę mleczną manną z Nestle (od 4 miesiąca, zawiera gluten) No i w składzie ma mleko modyfikowane następne, czyli takie które daje się niby od 6 miesiąca i rozrabia się to z wodą (5 łyżek stołowych na 150 ml) Sama nie wiem co z tym zrobić...
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:23   #1677
xpressja
Zadomowienie

witam,mamusie

oj mnie sie dziecię totalnie popsuło i w dzień i w nocy
w dzień marudna w nocy głodna
więc i ja proszę o wskazówki co i jak z tym zagęszczaniem mleczka...

Asia! trzymaj się dzielnie!

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:24   #1678
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
brombusia- to teraz masz 25?
Co mi wiek wypominasz świnko

Cytat:
mam pytanie o zagęszczanie? tzn kilka pytań:

1. czym to najlepiej robić? kaszką,kleikiem??
2.jeśli kaszka to jaką????
3. Czy TT ma smoczki do takiego zagęszczonego mleka???
4. Ile się daje np na 180 ml mleka???

zielona jestem ,a chce Olce zagęszczać bo mi sie psuje w nocy
1. To zależy co dziecku podejdzie, ja mam w domu kleik kukurydziany, kleik ryżowy, kaszkę ryżową z jabłkami, brzoskwiniami i z bananami Dopiero bananowa Filusiowi podeszła
2. Mój pediatra kazał mi robić kaszkę ryżową z wodą i trochę mojego mleka, ale Filusiowi nie smakuje z wodą Chyba, że odciągnę 100 ml a wody dam 50ml to wtedy i owszem. Możesz robić na swoim mleku, albo na modyfikowanym. Co do kaszek mleczn0- ryżowych to mnie pediatra nastraszył, jak już pisałam wiele razy, że dodają do nich niebieskie mleko w proszku Więc wolę kupić samą ryżową i robić na swoim mleku albo na bebilonie.
3. Ma, są od 6 miesiąca, mają dużą dziurę- krzyżyk, więc kaszka musi być naprawdę gęsta, żeby nie wylatywało za szybko i dziecko się nie dławiło
4. W kaszkach z bobovity, które kupuję daje się 3 łyżki stołowe na 150 ml, o ile dobrze pamiętam.

Najlepiej daj spróbować Olce takiej kaszki czy kleiku w dzień łyżeczką, bo mój uskuteczniał dzikie ryki z Afryki, dopóki na tą bananową nie trafił

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś kaszkę mleczną manną z Nestle (od 4 miesiąca, zawiera gluten) No i w składzie ma mleko modyfikowane następne, czyli takie które daje się niby od 6 miesiąca i rozrabia się to z wodą (5 łyżek stołowych na 150 ml) Sama nie wiem co z tym zrobić...
A gluten już mu dawałaś?
Jeśli nie to raczej nie dawaj tej kaszki na noc pierwszy raz, bo nie wiesz jak on na niego zareaguje. Z tym mlekiem następnym to dziwne, może lepiej kup samą ryżową, a tę zostaw na później?

Wiecie co, dzisiaj w sklepie oglądałam słoiczki i chciałam wziąć jarzynkową z gerbera, ale mam w zwyczaju czytać składy, a tam było obok jarzynek mleko pełne w proszku i masło

Stary 2010-04-14, 19:51   #1679
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Kareninko jetem.. czytam co piszecie ale nie umiem jakos nic sensownego pweidziec wiec siedze cicho..

co do tej przepowiedni nostradamusa juz ja dopasowywano do 11 wrzesnia i WTC wiec jest bardzo uniwersalna

moje chlopaki w coraz lepszej formie za to bardzo wspolczuje Asicccy i Agusi ze sa w szptalach..
ide do klubu bo chyba sie musze wygadac..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-14, 19:59   #1680
asioczka
Zadomowienie

3mam kciuki za nasze Mamusie i Dzidziusie - chorowitki! bedzie dobrze!
nie mam weny... napisze tylko, ze ja kurde gapa jestem i moja dzis jadla ta jarzynowa z gerbera;/ tam rzeczywiscie jest mleko pelne w proszku!
a teraz obejrzalam pozostale, to np. bobo frut "jablko i gruszka" ( co prawda jeszcze go nie dam, bo jest od 6 miesiaca) zawiera cukier. nie napisali jaki (no bo przeciez fruktoza to tam musi byc, wiec pewnie po prostu dosładzają.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości