|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
co do zagęszczania mleczka to już zmolestowałam kumpele o to... i ona jak Brombi- co podejdzie i najpierw dawała kleik (ryzowy lub kukurydziany) a potem przeszła na kaszke i również bananową
Ale nie pisała żeby jej dziecko po ryżowej takie ekscesy miało z kupami... A na początku też dodoawała tylko trochę kleiku a z czasem zwiększała ilość No i na miarke kleiku wystarczają smoczki 3jki z TT ale nie te do kaszki(bo to już do naprawdę gęstego posiłku) a z dziurką normalny smoczek.No więc ja planuje dodać do 120 ml miarke kaszki i się okaże czy prześpi więcej nocy... a kupiłam z bobo vity taka bez glutenu i pisze, że dozwolona dla dzieci z uczuleniem na białko mleka krowiego. Brombi dane mi podać nie zpomnij Muszę Ci w końcu zapłacić.... A krzesełko mi się bardzo podoba
|
|
|
|
#1682 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
Ty masz długaśne włosy więc napewno niejedną sliczną fryzurkę można wyczarować Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to jutro spróbujemy fajnie że Gregory wyzdrowiał |
|||||
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze sie moją dziecinką pochwalę bo jej już dawno nie pokazywałam
Na pierwszej fotce Ola w piżamie a ta trzecia fotka to oczywiście chrzcinowa
|
|
|
|
#1684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie po jazynowej gerbera mala moja dostala wysypki Teraz sie zastanawiam jakich firm kupowac Chyba skonczy sie na tym ze sama zaczne jej gotowac
|
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Simpatica czaję czaję
u mnie problem taki, że nie wiem jak mały wstanie rano... o której bo dziś dostanie ten kleik do mleka i może coś sie pozmienia. A mała śliczna i jak się usmiecha słodko![]() Mamrotka jak dla mnei z hippa są najlepsze... też dawałam te gerberki ale przejde całkiem na hippa. |
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1687 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i dzięki za odp nie wiedziałam, ze z tym takie hocki-klocki będą a łyżka stołowa to taka do zupy? i ta kaszka, jaką ma wtedy konsystencję?? bardziej papkowata czy jednak wodnista??![]() a po gerberku to chyba Grześ Magdy miał wysypkę! ja mam kilka gerberów Jabłuszek, i jak te skończę juz nie będę kupować, jakoś Hipp bardziej do mnie przemawia i Bobovita Kurcze nawet nie pomyślałabym, zeby skład przeczytać. Zwracam tylko uwagę na jaki miesiąc dany słoiczek! ![]() zebra-dzięki za odp! Cytat:
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-04-14 o 21:46 |
||
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wszystkie gerbery mają takie kwiatki w składzie, a z hippa też coś znalazłam co miało sól jodowaną w składzie, tylko to było chyba już coś z mięsem.
Więc, czytać składy i wtedy wszystko wiadomo ![]() Ja mam taką manię, że czytam zawsze składy i na żywności i na kosmetykach, dlatego jak kupuje coś nowego, to to dłużej trwa, bo muszę skład przestudiować No i daty ważności zawsze sprawdzam Dzisiaj jak brałam marchewkową z ryżem z hippa, to były trzy serie na półce, do 12.2010, 3.2011 i 10.2011, wiadomo wzięłam tę "najświeższą" Ela, łyżka stołowa to taka do zupy ![]() Tylko jak dasz 3 to będzie gęsta, mój taką doi, bo przez ten ogromniedziurowaty smoczek z TT. Na początek daj mniej, żeby Olka się nie zszokowała A, i dziewczyny, jak wpadłam kiedyś na pomysł że zrobię kaszkę wcześniej i dałam do podgrzewacza to mi się po kilkunastu minutach zrobiła znowu rzadka Także nie polecam takiego sposobu
|
#1689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm... ale skoro dalej jest na mapie po tylu latach ciemiężenia to musi być niezwyciężony jednak![]() Cytat:
Widzę ze z tymi kaszkami i zagęszczaniem to trzeba sie rozeznac porządnie w temacie... jakie smoczki, jakie rozmiary matko, a na cycu było tak prosto A nie mozna tych kaszek łyżeczką od razu dawać?Brombi dobrze że uczulasz na to czytanie etykiet, wczoraj nabyłam co nieco i oczywiście nie sprawdziłam
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilke...spojrzcie jaka super mata
|
|
|
|
#1691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. nie wiem czy jest w Polsce - Milupa 3. daję smoczek o rozmiar większy 4. w przepisi jest podane, żeby 6 czubatych łyżek (dużych) zalać ciepłą przegotowaną wodą (130ml). Ja daję 5 łyżeczek do herbaty czubatych, zalewam 50 ml ciepłej wody i potem dopełniam do 200 ml mlekiem. Cytat:
|
|
#1692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2490470 Cytat:
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
a co do słoiczków, to my dajemy hippa. Zresztą jak już ich trochę uzbieram, to sama będę gotować dla małej i wekować
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja teraz uwazniej zaczne przygladac sie skladowi słoiczkow bo szczerze mowiac to czytalam ale tak szybko szybko i nie zwrocilam uwagi na tego gerbera ,w domu mam jeszcze dwa słoiczki wiec jutro przestudiuje sklad
Milej nocki ciekawe jak moj maluszek przespi dzisiejsza nocke,druga z kolei z mlekiem zageszczonym kleikiem
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
Wciagnela moja malutka az 180 ml mleczka co jak na nia to duzo bo ostatnio jadla po 90/120ml i musze ja wziasc do siebie do lozka.
Zaczela mi od wczoraj ostro trenowac przewracanie na brzuszek z tym ze z powrotem na plecki to juz nie bardzo i boje sie ze jak sie w nocy przewroci to moze jeszcze do nieszczescia dojsc. No i szaleje w lozeczku, co chwile zmiania pozycje i w poprzek sie jakos sama kladzie A ostatnio jakos tak bylo ze polozylam ja rano okolo 8.30 do lozeczka i ona drzemala sobie to i ja skorzystalam i drzemke sobie mialam, a jak sie obudzilam 0 9tej to mala zmienila pozycje w lozeczku i nozki miala tam gdzie ja glowka klade, normalnie chodzilam sprawdzac czy drzwi mam zamkniete bo myslalam ze ktos byl jak ja spalam i sie z mala bawil i ja odwrotnie polozyl do lozeczka A minelo zaledwie 30 min. No i chyba jutro obnizymy poziom w lozeczku bo mala lapie sie za szczebelki i sie do nich podciaga i boje sie zeby mi nie fiknela z tego lozeczka Juz sie boje co to bedzie jak zacznie raczkowac, chodzic Chyba tez przezuce sie na hippa z gerbera mam jeszcze jedna nieszczesna jazynowa ale juz malej jej nie bede dawac i chyba jakies jablka z jagodami i nie wiem czy dac czy nie ![]() Musze poczytac o tych sloiczkach gerbera, moze to nie alergia na warzywa tylko na gerbera ![]() No i mielismy dzis debiut bananowy, co prawda tylko lyzke jej dalam, najpierw nie wiedziala co to za dziwny smak(slodkie to jak nie wiem co ), bo jabluszka to kwaskowe ale jak zalapala to tylko dawaj, zobaczymy, mam nadzieje ze zadnych niespodzianek nie bedzie, bo mam dosc juz alergii, wysypek i td.Jeszcze wroce do herbatek, mam z bobovity jablkowa z melisa i jest strasznie slodka, czy wszystkie inne tez sa takie? Poki co to pije malutka rumianek, koperek na pierdzioszki, wode i robilam jej soczek z jablka z herbatka koperkowa ale smaka miala ![]() Matko ale sie rozpisalam
|
|
|
|
#1697 |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie,
jestem totalnie niewyspana bo jak już pisałam dziecina mi się spsuła ![]() na szczescie ten rozbrajający usmiech od samego rana dodaje mi jakos energii, bo nie wiem jak dałabym radę. z tymi kleikami i zagęszczaniem mleczka, mam wileką ochotę tak zrobić żeby mała przestała się budzić tyle razy w nocy, ale jakoś się boję ( a czego, to sama nie wiem) co do słoiczków, u nas nie było jeszcze debiutu, ale mam zamiar wystartować z hippem ewentualnie bobovitą, bardziej wymyślne dania z holle, ale gerbera bede omijać, chyba w zeszłym roku albo 2 lata temu była afera z tymi słoiczkami wiec wolę unikać... a teraz tak jak kropka uciekam do klubu wylać żale. |
|
|
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a słoiczki u nas nie nada bo mały nie chce ich jeść - więc teraz gotuję swoje i zjada - własnie zaczełam mu dawac mięsko |
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dzisiaj obudziłam się pierwsza, przed moim pierworodnym, co się juz dawno nie zdarzyło Cytat:
![]() http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...o-dziecka.html Mój pediatra twierdzi zgoła inaczej i jak ostatnio ugotowałam dla Filusia zupkę, to nie soliłam ani nie słodziłam, dodałam tylko łyżeczkę oliwy z oliwek.
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie idę na spotkanie z szefem w sprawie powrotu do pracy - trzymajcie kciuki...
|
|
|
|
#1701 |
|
Zadomowienie
|
ditu... trzymam z całej siły, bo dzisiaj czeka mnie taka sama " przyjemność"
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądam tv i na sofie obok mnie położyłam Młodego, tak się bawił ładnie i nawet nie pisknął Stwierdziłam, że chyba już jest śpiący bo się nieco melancholijny zrobił i zaniosłam go do łóżeczka, zasnął bez marudzenia. Nie wiem, czy mam się cieszyć że dzisiaj taki grzeczny czy bać, że to może być cisza przed burzą ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Widziałyście to? http://www.tvn24.pl/-1,1652190,0,1,t...wiadomosc.html
|
|
#1703 |
|
Raczkowanie
|
Martwie się, bo w niedzielę i poniedziałek dałam małemu tą kaszę ryżową (albo kleik-nie wiem czym to się różni) jedna łyżka na pięć łyżek mleka modyfikowanego, tak kazał lekarz, no i od dwóch dni nie było kupki, a zawsze robił 2-3. Brzuszek nie jest twardy, ale mały jest ciągle zły, jęczy i chce być na rękach, nie chce się bawić, jest śpiący, ale co zaśnie, to się po max 10 min wybudza. No i w nocy się budził co godzine. Jestem zmęczona do potęgi n-tej, ale najbardziej żal mi jego. Dziś mu nie dałam tego, a w przyszłości to będe robić na moim mleku. Mam nadzieje, że do jutra będzie mu lepiej.
Co do filmiku, to przecież można dźwięk zmontować i dodać jakąś inną ścieżke dźwiękową.
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
maly przespal dzisiaj ladnie cal noc pierwszy raz od dluuuugiego czasu... ![]() Mialam energie dzisiaj, ale mama wyssala ze mnie wszystko i nie mam na nic juz sily...
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
My tez po pieknej nocy ,aly oczywiscie obudzil sie o 5,30 na żarełko,dostał mleka i spal dalej razem z mamusia do 9 ![]() ![]() Kurcze to zageszczenie kelikiem u nas nic nie daje bo maly spi tak samo ,moze za mało mu tego daje bo na 210 ml mleka daje dwie łyzeczki kleiku
|
#1706 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wszystkie Oleńki są śliczne DDDDCytat:
patrzy cala zaintrygowana co ta mamuska robi ![]() Cytat:
)Cytat:
ale miałam dzis sen! Śniła mi się katarinai jakieś wspólne wakacje... ale bardzo byłam o nią zazdrosna, bo sie podobala mojemu tż i była taaaaaaka szczupła, a ja miałam taki ogromniasty brzuchol jakbym była w 9mcu ciąży, a wcale nie byłam... co za głupoty...![]() Dziś moja babcia przyjezdza do Blanki,a my wychodzimy ![]() Konspi, kupiłam buty Jak zrobie fotke to wkleje, za 230zł - 10% rabatu, włoskiej firmy Via Roma, beżowo-brązowe, peep toe z kokardka na pięcie i zakochalam sie w balerinach jeszcze, bezowe, zamszowe z kwiatem takim pieknym.. ale 250zl.. no to rabat 10% i i tak 225 za baleriny...
|
|||||
|
|
|
#1707 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Podoba mi sie Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie, co raz mniej podoba mi sie atmosfera wokol tej tragedii z soboty.... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-04-15 o 10:54 |
|||||
|
|
|
#1708 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() podzielam Twoje zdanie |
||
|
|
|
#1709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te protesty w związku z miejscem pochówku mogliby sobie darować.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

Ale nie pisała żeby jej dziecko po ryżowej takie ekscesy miało z kupami... A na początku też dodoawała tylko trochę kleiku a z czasem zwiększała ilość
No i na miarke kleiku wystarczają smoczki 3jki z TT ale nie te do kaszki(bo to już do naprawdę gęstego posiłku) a z dziurką normalny smoczek.
Muszę Ci w końcu zapłacić.... A krzesełko mi się bardzo podoba

na poczatku maja mam przyjsc na probna z gotowym pomyslem najlepiej...ale nie wiem co
Kamilka tez sie juz zlosci jak ja tylko zaczynam rozbierac no bo ilez to mozna 

Chyba skonczy sie na tym ze sama zaczne jej gotowac 

i masło