|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Moja jutrzejsza eRka
![]() 30min biegu (wiem, że nie można na czczo, ale ja mam tak zorganizowany czas, że biegam 2x w tygodniu rano i 2x popołudniu )I - 2 kromki razowca, każda z plastrem polędwicy, jajko, herbata ; jabłucho duże ; kawałek babki (z pewnością niedietetycznej - wyjątkowo)II - 200g jogo nat. z płatkami owsianymi, otr. pszennymi, wkrojone jabłko i troszkę orzeszków ziemnych III - grahamka - każda połówka z polędwicą ; minisałatka z pomidora, ogórka, zielonej cebulki z łyżką jogo nat. 1h ćwiczeń kształtujących IV - ryż brązowy z soczewicą ; schab bez panierki 30min rowerem x2 (na zajęcia i z powrotem) V - omlet z serkiem homo nat. waniliowym domowej roboty
|
|
|
|
#1082 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Rozeznanie
|
U
1. -przypieczona grahamka: pół z polędwicą drobiową, koncentratem pomidorowym i warzywami, 1/4 z dżemem jabłkowo-gruszkowym (domowej roboty -jabłko -kawa z mlekiem 2. marchewka, prawie cały nutridrink 3. resztka nutridrinka, soczewica z serkiem wiejskim i trochę warzyw; kawa z mlekiem 4. kawałek sernika domowej roboty posmarowany serkiem homo, dwie garście mieszanki orzechów, kawałek zielonego ogórka 5. zupa pomidorowa z fasolką zieloną i kawałkami indyka |
|
|
|
#1084 |
|
Przyczajenie
|
R
śń: 150g jog nat 1% z łyżką otręb, łyżeczką rodzynek, łyżeczką migdałowych platków, szczyptą kakao, grejfrut, herbata 2śń: jabłko ob: 4 łyżki ryżu brązowego, plaster ananasa z puszki, połówka brzoskwini z puszki, dwie łyżeczki płatków migdałowych, 2 orzechy laskowe, herbata podw: marchewka, kawa z mlekiem 0% kol: 2 wasy z twarożkiem 4%, ogórkiem, pomidorem, cebulą, actimel lekki, herbata 2l wody niegazowanej |
|
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję za wsparcie w moim poście orzeszku i dekasku
![]() nie, ale poważnie jak czytam niektóre wypowiedzi, nikogo nie krytykując to aż się przerażam. zdrowe i trzeźwe podejście to jest najważniejsze.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1086 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale moglabys dodac wiecej owockow i warzywCytat:
Edytowane przez 201703061224 Czas edycji: 2010-04-14 o 17:37 |
||
|
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
Uu
I śniadanie: owsianka: 4 łyżki owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, łyżka rodzynek, łyżka musli, szklanka mleka 2%, cynamon; kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie: grahamka z masłem, sałatą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i serem Obiad: pół woreczka ryżu brązowego, pierś z kurczaka smażona na oliwie z o. w curry i innych przyprawach; sałatka z sałaty, ogórka, pomidora, rzodkiewki, szczypiorku z jogo naturalnym i przyprawą tzatziki Deser: dwie czekoladki milki; jajo nadziewane Podwieczorek: pół woreczka ryżu brązowego, szklanka kefiru truskawkowego; cynamon; herbata owocowa, ciastko jeżyk Kolacja: 2 jaja na miękko; 2 kromki razowego z masłem; herbatka po (w nocy=nauka): witaminka, kromka razowca z masłem, wędliną, sałatą, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką I jak??
|
#1088 |
|
Raczkowanie
|
moje
U I Śniadanie Stand.(7ł.górskich, 1ł.otrębów, spora garść wiórków kokosowych, pestki dyni - zmieszane z homo nat. i na wierzch wkrojone kiwi) trochę później: Inka z mlekiem + maczane w niej dwa herbatniki ![]() Marsz do szkoły II Śniadanie Grahamka (100g.) z masłem, plastrami twarogu, świeżą śliwką pokrojone w plasterki i poproszone cynamonem III Śniadanie Ponownie grahamka (już mniejsza-50g.) z masłem, pekinką, wędliną i pomidorem w międzyczasie;jabłko Marsz ze szkoły Obiad 1) Mała miseczka krupniku 2) Udko z kurczaka smażone (w jakiejś ziołowej marynacie), 3 łyżki(ugotowanej) kaszy jaglanej, surówka z selera ze śmietaną/jogurtem bałkańskim(?; obiad wyrobu mamy więc nie mam pojęcia) Kolacja Omlet (2 jajka, odrobina mleka) posmarowany wiejskim + na wierzch odrobina szpinaku usmażonego na teflonie z cebulką; kromka chleba z masłem, polędwicą sopocką i pomidorem Z wielką prośbą o ocenę
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
Moje U:
Ś: bułka z soją z szynką babuni, sałatą, pomidorem,rzodkiewką,ogór kiem konserwowym + kawa z mlekiem Przekąska: jabłko + marwit marchewkowy IIŚ: kanapka z twarogiem i zestawem warzyw j.w. 20minut biegu + 1h siłowych O: 2 małe omlety (z 2-óch jaj,łyżki mąki i kapki mleka) jeden z szynką,cebulą,pomidorem, posmarowany łyżką homo nat ze szczypiorkiem i bazylią drugi z łychą homo z kilkoma świeżymi truskawami po: kawusia z mlekiem + figa suszona wpadła Wszystko dosyć późno jedzone, obiad przed chwilą Więc na kolacje pewnie wpadnie połowa serka homo i wrzucę tam pewnie truskawki, bo jeszcze zostały
|
|
#1090 |
|
Zadomowienie
|
luźne R
![]() Ś:1 serek homogenizowany maćkowy waniliowy 250g+ fitella orzechowo- rodzynkowa; kawa parzona z mlekiem Ćwiczenia IIŚ:1 malusia jasna bułeczka koktajlowa:pół z masłem i metką, pół z masłem czosnkowym, 1pomidor; 1 ogórek kiszony; herbata tetley+ 1 słodzik O:zupa ogórkowa z jajkiem P:1 jogurt wiśniowy actiregularis; 1 banan; kawa parzona z mlekiem K:1 kawałek chleba z dynią z masłem czosnkowym; 1 ogórek konserwowy; makrela w galarecie seko; herbata tetley+ 1 słodzik jak to mówi moja dekas obleci??
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1091 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Zadomowienie
|
UTRZYMANIE
|
|
|
|
#1093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1094 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
3mam kciuki Kochana! ps. zamieniłabym tylko ten sztuczny słodzik na np. kapke miodku! duużooo zdrowszy i duużoo smaczniejszy Pozdrawiam ciepełko!
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-04-14 o 19:10 |
||
|
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
SHERRIE...
ok.17-18.... |
|
|
|
#1096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łamiesz dziewczyno konwenanse, da się jednak jeść po swojemu i osiągać cele no nie? a jak komuś smakuje chudy twaróg pięć razy dziennie i we wszystkim co nie ma min 10g białka na 100g widzi zuo to trudno, jego strata (:
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
U.
Śniadanie: 2 placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, garść bakalii (migdały, rodzynki, orzechy brazylijskie i laskowe), 2 łyżki słonecznika, pół łyżki miodu, 1 jajko) posmarowane serkiem homogenizowanym stracciatella (140g) Przekąska: marchewka, zielone jabłko Obiad: talerz zabielanej zupy ogórkowej z ziemniakami Podwieczorek: 125g chudego twarogu + 2 wkrojone kiwi, kawa rozpuszczalna orzechowa Kolacja: serek wiejski (200g) z zielonym ogórkiem i szczypiorkiem Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś ocenił.
|
|
#1098 |
|
Wtajemniczenie
|
.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Przyczajenie
|
matysia153, dziękuje ślicznie za ocenę
![]() mam tylko jedno pytanie: co jest złego w wasie? ![]() |
|
|
|
#1102 |
|
Zadomowienie
|
dziękować, dziękować ślicznotki
wszystko się da to zależy od nas samych. od nas i tylko od nas buziaczki dla moich ulubienic
|
|
|
#1103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1104 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(8.00) 3 garsci musli zalane szklanka mleka. IIŚNIADANIE(13.30) Grahamka i jogurt do picia (310g, truskawkowo-bananowy) OBIAD(18.00) 7 pierogow ruskich, surowka z marchewki i jablka. Deser: kinder niespodzianka, 2 kostki czekolady. (nie wolno mi ale nie moglam sie powstrzymac poza tym jak raz na jakis czas zjem czekolade to ten cholesterol chyba az tak bardzo nie podskoczy, prawda?) KOLACJA(21.00) 2 kromki razowca z maslem orzechowym. |
|
|
|
#1105 |
|
Raczkowanie
|
R
09:30 Śniadanie: 2 kromki chleba razowego z twarogiem półtłustym i miodem, banan 12:30 II śniadanie: 2 kromki chleba pszennego białego z serem żółtym i 2 plasterkami pomidora, słodzona herbata 14:45 III śniadanie: kiwi, 1 i pół kromki chleba pszennego białego z pokrojoną kiełbaską i ćwikłą ![]() 18:00 Obiad I 1 łyżka wazowa flaków 19:00 Obiad II 1, 5 kotleta mielonego, 1.5 ziemniaka, surówka z kiszonej kapusty 21:00 "Niby kolacja": 4 mini wafelki w czekoladzie (razem ok. 130kcal) Na codzień nie jem tyle białego pieczywa, ale akurat skończył mi się mój kochany razowiec i owsianka, którą zajadam się z rana, nad czym ubolewam niezmiernie...
Edytowane przez Single Lady Czas edycji: 2010-04-15 o 00:04 |
|
|
|
#1106 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu miód, tu słodzona herbata, ser żółty, kiełbasa, owoce po południu, wafelki na kolacje.. ogólnie dużo węgli, mało białka, nnkt i warzyw (czyli podstaw). zapoznałaś się z 10cioma podstawami żywieniowymi? bardziej wygląda na U i to takie mało wzorowe, ale przecież raz na jakiś czas można. ja też mam chwile słabości i wczoraj zjadłam słodzony budyń waniliowy (na kolację o zgrozo! śmigaj do sklepu po płatki owsiane! ja też muszę się zaopatrzyć, bo mi się kończą, a nie przeżyję bez nich dnia. ostatnio kupiłam firmy KUPIEC i strasznie mi nie smakują. za to firmy ELOVENA uwielbiam ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- gratulacje ![]() czyli tak sukcesywnie, powolutku, książkowo 0,5kg/tydzień?
Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2010-04-15 o 15:09 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1108 |
|
Rozeznanie
|
Rebelious
Zgadza się, i co najważniejsze bez zbytnich wyrzeczeń, tylko odżywiając się zdrowo I teraz mam pewność że nie będzie jojo
|
|
|
|
#1109 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczorajsze U
1 śn5,00. miska płatków owsianych z pestkami słonecznika orzechami włoskimi, na mleku, jabłko, herbatka zielona, później7,00 pizzerka 2 śn.9,00 2 bułki wieloziarniste z paprykarzem z łososia,masłem, herbatka, po szklanka soku marchewkowego, przekąska12,00 banan jabłko, kuleczki waflowe w czekoladzie, kawka ricore obiad16,00 talerz frytek z ketchupem i majonezem, surówki i burgery rybne Podwieczorek uciekł bo byłam na kursie angielskiego a tam nie ma jak zjeść nad czym boleję Kolacja 2 kawałki chleba z masłem serem sałatą, rzodkiewką |
|
|
|
#1110 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba to powie wszystko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

)
- wyjątkowo)

poza tym podoba mi się.