![]() |
#2431 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cześć.
Cytat:
Cytat:
![]() Dlaczego protesty są żenujące? Bo: 1. para prezydencka nie żyje i jest żałoba narodowa 2. najbliższa rodzina, mam na myśli córkę, z pewnością bardzo przeżywa stratę obojga rodziców, a dodatkowo ludzie nie potrafią pohamować protestów - z okrzykami, oburzeniem i transparentami 3. decyzja już zapadła i jest nieodwołalna, protesty jej nie zmienią, a zwyczajne "wyrażenie swojego zdania" w ten sposób jest jedynie zakłócaniem żałoby Szkoda tego wszystkiego, bo ten tydzień miał być spokojny i pełen zadumy. W dodatku przy okazji kontrowersyjnego pochówku słyszę komentarze teściowej - już jej się przypomniało, jak to "nie trawiła Kaczyńskiego". Dobra, nie piszę już dalej na ten temat. Zastanawiam się, czy odnaleziono wszystkie ciała. Jeszcze wczoraj rano w TVN24 mówili, że nie. Mam ogromną nadzieję, że się znajdą... Nie wyspałam się kompletnie. Jutro czeka mnie druga szczepionka na WZW B. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
Też tak myślę.
Może i decyzja jest nietypowa..ale gdyby popatrzeć na to tak symbolicznie jak Hania - to w czym problem? A nawet bez tego - CO KOMU PRZESZKADZA? Nie umiem tego pojąć. Jestem apolityczna, zatem nie mają tu znaczenia moje sympatie/antypatie do kogokolwiek. Dla mnie Kaczyński i jego żona to prości skromni ludzie nie chcący się dorobić na swojej funkcji. Konserwatywni to fakt, ale mam szacunek do ludzi, którzy nie zmieniają poglądów bo wiaterek zawiał w inną stronę. Niezależnie czy się z tym zgadzam czy nie. Dziwne, że nie w Warszawie, taka myśl mi się nasuwa czy raczej skromni zmarli by tego chcieli tak na prawdę..całego szumu. Ale dla mnie protest w tej sytuacji jest czystym chamstwem zwłaszcza wobec rodziny zmarłego. No bo po jaką ch..???
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wybierasz klub. idziesz, zapisujesz sie na wieczorne zajęcia, kupujesz karnet i ćwiczysz ![]() Ja kiedyś też mówiłam...no chciałabym ale...czasu nie mam, kasy nie mam, grypę mam, teraz to może nie może za miesiąc..itd itp. ![]() Cytat:
![]() Ja trzymam ostrą dietę od 2 tygodni.... i już mi spadają z tyłka spodnie kupione miesiąc temu ![]() Tak właśnie działa i dieta i ćwiczenia siłowe ![]()
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
Wstyd się przyznać, ale na siłowni byliśmy tylko... raz
![]() Szukam czegoś dla siebie, ale z kasą bardzo krucho, zwłaszcza po zarezerwowaniu apartamentu we Wrocławiu ![]() Ja schudłam już ok. 7 kg, czuję się świetnie. Wprawdzie mogłabym się bardziej wylaszczyć, ujędrnić i wysmuklić, ale efekty są i tak niesamowite. Wszystkie ciuchy mam za duże, większość spodni jest zdecydowanie za luźna. Spódniczka kupiona w zeszłym roku na wakacje jest co najmniej o 2 rozmiary za duża. |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeee pewnie mąż chciał się podlizać, ale jest lepiej niż było, skoro sama bez oporów zaczynam wkłądać inne ciuchy. _________________________ _________________________ Kończąc temat pochówku napiszę tylko, że jestem jak najbardziej za wmurowaniem na Wawelu tablicy upamiętniającej katastrofę Smoleńską z podaniem wszystkich istotnych nazwiask osób, które poniosły śmierć, ale nie podoba mi się pomysł pochowania tam pary Prezydenckiej i mam do tego prawo, choć pikietować nie będę. Chcieli uszanować żałobę, mogli przemyśleć swoją pochopną decyzję, najlepiej winić ludzi, że mają swoje zdanie. _________________________ _________________________ __ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziwię się rodzinie, że tak zadecydowała, bo miała prawo się nie zgodzić przecież. Na miejscu córki wolałabym zdecydowanie mieć rodziców na cmentarzu w Warszawie. Ale podejrzewam, że ona za dużo do powiedzenia nie miała, że to Jarosław jednak. No nie ważne Cytat:
Cytat:
I tak się zastanawiam pod kątem tego, co Hania napisała. Że jak kiedyś będę na Wawelu (czy jako przewodnik, czy z dziećmi), to nie wiem, jak miałabym wytłumaczyć, że wśród bohaterów narodowych i króli, czy zasłużonych ludzi dla Polski znajduje się nagle grobowiec polskiej pary prezydenckiej, która zginęła w tragicznej katastrofie lotniczej a Kaczyński był po prostu politykiem, historykiem a potem prezydentem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś już na wychodzeniu z diety czy cały czas trzymasz ostry reżim?? Cytat:
Co ma to na celu. Już się pisze i mówi w wielu krajach ze zapewne pogrzeb będzie zakłócony przez demonstracje. To przecież masakra jest, ładnie będziemy w oczach świata wyglądać. Najpierw wszyscy płaczą , solidaryzują się i mają nadzieję że to coś zmieni po chwili podnoszą alarm i wrzawę z powodu miejsca pochówku. Co ten Wawel komu przeszkadza. Dla mnie jedyne co jest na nie to to że to Kraków..nie to że Wawel....wydaje mi się że para prezydencka wolałabym w Warszawie spocząć- po prostu..bez patetyczności i wzbudzania sensacji...w swoim mieście po prostu. Ale skoro tak jest jak jest to ja szanuję decyzję. ------------------------------------- Oby tylko mąż wylądował w Balicach bez problemu w niedzielę ![]()
![]() |
#2440 |
Zakorzenienie
|
Miśku, ja nie mam pretensji, że masz jakiekolwiek zdanie w tym temacie, przecież każda z nas je ma. Ale co innego mieć swoje zdanie, nawet je wyrazić w kulturalny sposób, a co innego buczeć, pikietować i do upadłego powtarzać, jaka to beznadziejna decyzja - bo co to zmieni?
Widzę, że z ćwiczeniami mamy podobny problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Zakorzenienie
|
Co Ty
![]() ![]() Pewnie nie dlatego, że nie ćwiczę, ale jak ćwiczyłam to uważałam że nie muszę trzymać diety bo i tak zrzucę, no niestety guzik z tego, nie przytyć a zrzucić to dwie odrębrne sprawy - nie schudłam ani grama ![]() Cytat:
Powiem jeszcze tyle, powtarzając słowa historyka UJ , dla mnie żałoba skończyła się w dniu ogłoszenia miejsca pochowania prezydenta i jego małżonki . Co do podkreślonego zgadzam się, dodałabym jeszcze że zanim został prezydentem Polski był prezydentem Warszawy- z dużymi sukcesami zresztą , a pochowany zostanie na Wawelu bo co ? Prestiż ? I nalezy zadać sobie jeszcze jedno pytanie- czy taka bohaterska śmierć na służbie wystarczy by mitologizować całe życie człowieka, chować go na Wawelu, są przecież jakieś granice... Zresztą to Kraków pokazuje jak bardzo chce mieć u siebie byłego prezydenta, jak na razie pikiety są tylko tam, nie w Polsce ... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 | |
Zadomowienie
|
Cześć
Cytat:
Szkoda mi również córki, wyobrażam sobie jakie to dla niej trudne mieć świadomość, że groby rodziców będą tak oddalone i nie zawsze będzie miała możliwość bywać tam kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba a do tego sprzeciw społeczeństwa, który i tak już nic nie zmieni. Mam tylko wielką nadzieję, że w dniu pogrzebu nikomu nie przyjdzie do głowy demonstracyjnie okazywać swoją niechęć do pochówku na Wawelu, bo to nie na miejscu i kompromitacja dla nas jako narodu, o którym dopiero co pisano, że jesteśmy jednością. Zmieniając temat to wczoraj byłam na kolejnej wizycie. Maluch rośnie bardzo szybko, już czuję muśnięcia i takie lekkie pukanie, niesamowite uczucie ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W żołądku mi się przewraca od rana... Spać w nocy nie mogłam. Jaka ja jestem beznadziejna! Cieszę się, że TŻ jest wybitny i sobie pojedzie na Ukrainę... Ale ja się chyba zatęsknię na śmierć. Wkurzam się na siebie, że tak myślę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katastrofa poruszyła serca całej Polski, Europy i Świata..na pogrzeb przylecieli prezydenci USA, Niemiec, Francji, Hiszpanii, Bułgarii, Czech najważniejsze osobistości UE...książe Anglii. A poza tym kogo mamy na Wawelu chować jak nie tragicznie zmarłych prezydentów??? ....Kogo?? może kurcze Rubika...wybitnych twórców nie ma, królów nie ma, przywódców wojennych nie ma. Ja na prawdę nie widzę nic dziwnego w chowaniu na pary prezydenckiej na Wawelu
![]() |
#2445 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą używam małych ilości ketchupu, oliwy z oliwek, oleju z pestek winogron, wczoraj nawet dodałam trochę cukru do sałatki - a to wszystko jest zabronione. Chcę dobić do 52 kg i przejść na następną fazę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli jednak nie jedziesz? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem zmoblizowana ale szybko się zniechęcam jak nie widzę efektów, taki słomiany zapał ![]() Ja jestem na SB, aktualnie II faza i pobędę na niej pewnie długo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
TŻ dopiero ma jechać się dowiedzieć wszystkiego, ale nie nastawiam się na to, że pozwolą mi pojechać. To ma być wyjazd reprezentacyjny, a ja już studentką nie jestem. No chyba, że potraktują to jak plener (wtedy wystarczy jak chłopak powie, że jego 17-letnia dziewczyna mu dobrze leży, a profesorowie od razu się zgodzą by jechała), ale lepiej się nie nastawiać. Niedługo się okaże.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znacie Aqua Slim - tą saszetkę co się wpuszcza do butelki wody ? kupiłam eksperymentalnie i dzisiaj piję, zoobaczymy, wiem że ma w składzie też L karnitynę , może nie zaszkodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie nie podoba szczerze mówiąc. Wynika z tego że nie jesz w ogole węglowodanów..tyle czasu już. Rozumiem na SB przez 2 tygodnie nie jeść..ale żeby tyle czasu!!!. Znaczy że zdrowych tłuszczy też nie powinno sie jadać??? żadej oliwy, orzechów itp?? Beznadzieja. Dobrze że robisz odstępstwa..zdrowsza będziesz ![]() Cytat:
Zaszkodzić Ci nie zaszkodzi..ale w sumie po co pic jak nie ćwiczysz ![]()
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() widze ze przez chwile trwala dyskusja o pochowku pary prezydenckiej na Wawelu. Ja zgadzam sie z Asiuk i Hania w 100% i mam nadzieje ze nie bedzie zadnych protestow w dniu pogrzebu. Teraz to i tak jest musztarda po obiedzie. Decyzje ktos podjal i nic tego nie zmieni, zadne protesty. A o skutkach (protestach) powinni (pomyslodawcy) pomyslec przed podjeciem tej decyzji ![]() dzis na sniadanie wciagnelam pol arbuza i do tej pory nie chce mi sie jesc tylko ciagle siku latam i po co mi to bylo ![]() ![]() zapomnialam napisac Haniu jestes dla mnie guru (jesli chodzi o cwiczenia i diety ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2010-04-15 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ właśnie pojechał się dowiedzieć o ten wyjazd... I nawet nie wiem czy jest sens prosić Was o kciuki w tej sprawie. Lepiej się nie nastawiać. Jestem beznadziejna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Zakorzenienie
|
cześć
nie mam jakos nastroju na nic. Pamiętacie jak wczoraj wam pisałam o TZ dziadku?? Dziś zmarł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie ta dieta Dukana też jest nie do przyjęcia ![]() No wiem Haniu, ale ja biorę np. Therm Line S już dłuższy czas i nie ćwiczę a działa ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chętnie pomogę ![]() oooo zjadłabym arbuza!! Dobre są już ?? słodkie?? Koniecznie wciśnij wieśniaka..bo póki co to jeszcze nic nie zjadłaś...arbuz się nie liczy bo białka nie ma ![]()
![]() |
#2455 |
Zakorzenienie
|
Ale się rozdyskutowałyście. Ja też się zgadzam z Asiuk i Hanią.
Haniu,dobrze napisane...kogo mamy na tym Wawelu chować, jak nie głowy państwa? Takiego prezydenta jako państwo sobie wybraliśmy, takiemu oddajmy hołd i cześć po jego śmierci. Pikiety, protesty itp są moim zdaniem żenujące. Ci ludzie nie żyją. Nie należy im się coś takiego jeszcze po śmierci. Ja powiem oficjalnie - popieram pochowanie pary prezydenckiej na Wawelu. Nie widzę w tym nic złego... |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W teorii od samej l karnityny sie nie chudnie..ćwiczenia i dieta być muszą dla uzyskania efektu. Ale w sumie skoro dietujesz to już połowa sukcesu ![]() Ja jestem bardzo ciekawa jakie będą efekty po miesiącu treningu+diety+ l karnityny ![]() No i po odzywce białkowej ![]() We wtorek wróciliśmy z mężem po ćwiczeniach do domu...mąż białeczko nam zrobił..wypiliśmy po drinku truskawkowym- jak prawdziwa rodzina sportowców ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli natychmiastowo wracacie do Polskie??
![]() |
#2460 | |||
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
![]() ![]() dziś synek kończy 7 miesięcy! dobra data na rozpoczęcie działań -skoro twierdzisz że da się to zrzucić w ciągu miesiąca spróbuję ![]() A co do diet to napiszę Wam po cichu, że mój mąż zabrał się za siebie. Poszedł do jakiegoś centrum dietetycznego, zważyli go, zmierzyli i dostał dietę rozpisaną na posiłki. Plan to zrzucenie 20kg w 14 tyg. Mam nadzieję, że wytrzyma ![]() Oczywiście oprócz diety ma się ruszać. Przy okazji ja skorzystam bo nie będę tylko dla siebie szykować jakiś pyszności, czy słodyczy . Trzymajcie za nas kciuki ![]() Cytat:
co do USG mój mąż był ze mną kilka razy i z tego co mówił obraz na ekranie to była dla niego zbyt duża abstrakcja ![]() Wrażenie na nim zrobiło pierwsze USG bardzo wczesne, (przed 16 tyg) i sam dostrzegł bijące serduszko - nie zapomnę tej jego radości w oczach ![]() ![]() Cytat:
![]() co do tego co napisałaś o Kaczyńskim to może i prawda, ale.... Nie przenoście nam stolicy do Krakowa! Madziu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.