Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-15, 17:41   #3901
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ale i tak uważam, że najlepsze pieluszki to te bella happy - przynajmniej dla mojego małego, tylko kurna nigdzie ich kupić nie można, są same od 3 w zwyż, a 2 nie ma nawet w tesco i makro
U nas tych pieluch dostatek. Bo bella to firma Toruńska. Ale dla mojej kruszyny 1-ki za duże te z pampka są mniejsze. W happy nogawką jej wylatywało kupsko
Ale jak coś to wal do mnie, mogę kupić i przesłać

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Mam pytanko jak wasze szkraby się budzą to najpierw je karmicie czy przebieracie??
Ja najpierw przebieram choć faktycznie zdarza się, że i po karmieniu znów muszę bo jest wielkie srrrrrut... ale wole przed bo po cycu juz ją moge klaść spac bo zasypia, a jak bym zaczęła ją przebierac to znow się rozbudza.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
grrrrrrrrr a ja od 2 dni jestem uziemiona bo pada deszcz i jest zaledwie 8 stopni
Dziewczyny ja już nie wyrabiam z dietą dzisiaj sobie gotuję "pyszną" zupkę: 3 skrzydełka, 2 marchewki, 5 ziemniaków, trochę soli i zabielę jogurtem naturalnym ale się najem... a tak bym zjadła kotlecika jakiegoś smażonego....jakąś zupkę ogórkową lub pomidorwą...a za wieś maca to bym się dała pokroić
Co to za drastyczna dieta?? J jem niemal wszystko. Dziś miałam kotleciki

Dzis miałam kryzys, ryczałam razem z małą. Za nic od dziss w nocy nie chciała zlapac mi sutka. Męczyła się, wkurzala... aż położna poleciła kapturki. I eureka!! Mała ciągnie az miło patrzeć
Mam tylko problem, ciężko mi ją wybudzać, jak się naje to potrafi spać 3-4 godziny więc ją wybudzam na siłe ale ciężko. Pewnie spala by i dłużej ale muszę ja budzic na jedzenie zeby ta nieszczęsna żółtaczka schodziła... ech... ciekawe ile jeszcze kryzysów przede mną

A dziś pierwszy spacerek zaliczony

Dołączam moją śpiącą niunię

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-04-15 o 17:46
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 17:58   #3902
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Mam pytanko jak wasze szkraby się budzą to najpierw je karmicie czy przebieracie??
Ja najpierw karmię później przewijam. Z pełnym rzuszkiem przy przewijaniu może się dziecku ulewać a pozatym chyba niewygodnie mieć mokrej pupy (nawet w pampku).
Stary 2010-04-15, 18:05   #3903
mezatka07
Zakorzenienie

To i ja dolaczam do grona jedzacych prawie wszystko
ale poki co unikam jednak smazonego moze po tym bolec brzuszek..... za to gotuje albo pieke

Dziewczyny a jak u Was z waga po porodzie?
U mnie pieknie schodzily kilogramy (doszlo z 17kg w ciazy) a pozniej sie zatrzymalo i ciagle mam 5kg do zrzucenia nie wspominajac o tych sprzed ciazy
Stary 2010-04-15, 18:11   #3904
mloda1989
Zakorzenienie

ja bylam dzisiaj w szpitalu tez...bo mnie mama zestresowala i wogole juz nie wiedzialam co robic i pojechalismy....maly wczesenij slabo sie ruszal a jak podlaczyli mnie do ktg to szalal....tylko szkoda ze nadal 0 skurczy...lekarz mnie zbadal a tam tez nadal 0 rozwarcia....ehh....teraz mam w sobote jechac do szpitala i zobaczymy co dalej

es od drcron:

"Podziekuj dziewczynom za kciuki i pogratuluj nowym mamusiom - wiec gratulacje od drcon - nas przeniesli na inna sale tuz przy dyzurce pielengniarek leze sama z niunia a za szklanymi drzwiami jest druga dziewczyna z dzieckiem ale jakas dziwna...probowalam nawizac rozmowe ale nic nie powiedziala...w dodatku czas zaczal sie strasznie dluzyc... nasza corcia ma dzisiaj juz skonczony tydzien duza z niej pannica....na zdjeciu w szpitalnej kreacji....pozdrawiam cieplutko"

i drugi ze zdjeciem:

"zdjecie mojej mleko pijki (wydoi dwa cyce i jeszcze 90ml mleka sztucznego przy czym po godzinie znow krzyczy)"
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:33   #3905
agnieszka09
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
mojej michasi starsznie skórka schodzi ale połozna powiedziała że tak ma być.. że dziecko "zrzuca jak wąż" skórke.. i ja myje tylko w Oilatum i niczym nie smaruje..
Czyzby powinnam?

mojej Karince tez schodzi skorka.bardzo schodzila z raczek,stopek i teraz z twarzy.takze kapie w oliatum w wodzie przegotowanej.ale dodatkowo smaruje kremem oliatum.kolezanki coreczce tez zschodzila skora z twarzy.na poczatku malo a pozniej to strasznie wygladalo.az doszlo do tego,ze miala takie rowy na twarzy i czerwona skore.takze ja nie ryzykuje i smaruje...wydaje mi sie,ze to od wody....

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:56   #3906
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny byłam niegrzeczna bo nie wpoiłam sobie wiedzy na temat hemoroidów jak wy pisałyscie bo mnie to nie dotyczyło a teraz ..buuuuuuuuuuu mam..buuuuuuu bo mnie dupsko na nowo zaczeło bolec troche jak siedze no i znalazł się syf jeden!!!

Dziewczyny co sie z tym robi jak się leczy??? co mam zrobic/

Ja bym zmolestowałą gina o receptę na posterisan H (czopki), bo bez recepty to chyba masc posterisan się dostanie, a te czopki to są ze sterydem i działają o niebo lepiej, brałam w ciąży i po porodzie, bo oczywiście się uaktywniły parszywce. Wzięłam z zalecenia lekarza dwa opakowania bez przerwy po porodzie i póki co jest spokój.

ASIULEK, jaki cudaczek śliczny!!!! ma ustka jak moja Gabi takie wykrojone ładnie!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 19:30   #3907
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Dziewczyny byłam niegrzeczna bo nie wpoiłam sobie wiedzy na temat hemoroidów jak wy pisałyscie bo mnie to nie dotyczyło a teraz ..buuuuuuuuuuu mam..buuuuuuu bo mnie dupsko na nowo zaczeło bolec troche jak siedze no i znalazł się syf jeden!!!

Dziewczyny co sie z tym robi jak się leczy??? co mam zrobic/

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Uwaga!!! Potwierdzam!

Cynamonkowa rozpakowana! GRATULUJĘ!!!
NADIA witamy!!!!
Waga 4300g i 58 cm cesarka!

GRATULACJE I DUŻO ZDRÓWKA DLA DZIEWCZYN
Stary 2010-04-15, 19:44   #3908
natka294
Rozeznanie

witam kochane.zglaszam sie jako szczesliwa mama pieknego synka Mateuszka.
w piatek 9.kwietnia po 13 godz i 30 min okropnych boli,o 16.30 na swiat przyszedl nasz synek.wazyl 3700 i mierzyl 56 cm.
porod byl piekny.chociaz bolalo..ale mysli o tym ze kazdy skurcz przybliza nas do zobaczenia synka wydawal sie nie najgorszy.porod byl rodzinny.kazda chwile przezywalismy bardzo gleboko i spokojnie.moj tz dal mi ogromna milosc i wsparcie.widzial wszystko i chociaz balam sie jego reakcji przyjal wszytsko ze spokojem i skupieniem.dalismy rade uczucie kiedy synek pojawil sie na moim brzuszku,te pierwsze chwile wspominam do tej pory ze lzami w oczach- lzami szczescia pozdrawiam was wszystkie i tym dziewczynka ktore czekaja na swoje malenstwo zycze tak pieknego porodu jaki ja mialam,mimo ze sie ciagnal.ale mysli ze to dla tego szkraba,ze jeszcze chwilke i bedzie na swiecie daja taka sile ze mozna wszytsko.pamietajcie tylko o oddychaniu,skupcie sie tylko na sobie i mowicie sobie DAM RADE sciskam Was Wszystkie i te rozpakowe i te w dwu paczkach-jeszcze
natka294 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 20:34   #3909
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
I wklejam dzisiejsze zdjecie Oliwii
No i ma Oliwka różowy he he
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Mam pytanie:w nocy tak straszliwie mnie bolały biodra czy miednica,ja miałam wrażenie,że mi wszystko popęka,że mnie porozrywa...to normalne?miałyście tak?

Ja też tak miałam ale tylko w tej ciąży w poprzedniej jakoś się obeszło bez

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Właśnie była u mnie położna na wizycie, każe mi dziecko mąką ziemniaczaną sypać, żeby nie używać chemii. To jej przytaknełam, a i tak swoimi kremikami smaruję , pewnie w poniedziałek pochwali, że mąka podziałała na szpitalne potówki

.
Ta mąka to nie taki zły temat przydaje się latem przy dzieciach co mają fałdki stosować jak puder .

Cytat:
Co do opłacania położnej na noc to te 300 zł razy trzy nocki - i oczywiście z rączki do rączki jak to ładnie się wyraziła przełożona tych położnych
Ale cóż począć, bez tego bym nie dała rady i by mnie z położnictwa odwieźli na oddział psychiatryczny Oni po prostu żerują na takich sytuacjach
brak normalnie słów na to co się dzieje w szpitalach nie napisze też co bym zrobiła z taka babą bo bo mnie wywalili z forum

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Ania p jesteś moim guru!! Uwierzyć nie mogę że Twój Szymcio ma 1,5 roku a Ty już masz drugiego brzdąca Przecież Ty się wykończysz kobieto Ja to po Hani sobie odpoczęłam, ale z drugiej strony Ty hurtem odbębnisz pieluchy i całą reszte i bedziesz się cieszyc "wolnością".

Kurcze i ja muszę spróbować z tą pieluchą czy koszulką bo w dzień syn potrafi dłuuugo spać a w nocy co chwilę się budzi i ciumka cycka Tylko ja mam Go tym przykryć czy jak?? Wystarczy jak położę obok??
Wystarczy obok położyć . dziecie czuje mame i jest spokojniejsze u mnie działa jak wsadze taką pieluche w mleku to kima a jak bez to się budzi cwaniara szybko . Co do dzieci to właśnie na to licze że potem sie dobrze dogadają bo mała różnica wieku .
Co do oilanu to twój mam poprostu taką suchą skóre bo ja małą myje i jest ok tylko na brzuszku miała taką suchą to dosmarowuje czasem balsamem z emolium ale to raz na 2dni . linomagu miałam kiedyś olejek do kąpieli , szampon i krem dobre te rzeczy i tanie

Cytat:
Ja najpierw karmie bo robi kupe po karmieniu

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
kurde moj szkrab cos od rana sie nie rusza, wołam budze stukam ugniatam i nic i zaczynam sie juz bac zawsze cos tam sie ruszył jak tak robiłam ostatnio wogóle wariacje wyprawiał niby mało miejsca a masakra co mi tam robił a dzis cisza. ja rozumie ze moze spac ale ja tu osiwieje do porodu... mam nadzieje ze zacznie sie normalnie ruszac bo jak nie to po południu dzwonie do gina bo juz same czarne mysli w głowie
U mnie jak się mała nie ruszała to wieczorem mi wody odeszły

Cytat:

Uwaga!!! Potwierdzam!

Cynamonkowa rozpakowana! GRATULUJĘ!!!
NADIA witamy!!!!
Waga 4300g i 58 cm cesarka!

Gratki duża panna

]

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dzis miałam kryzys, ryczałam razem z małą. Za nic od dziss w nocy nie chciała zlapac mi sutka. Męczyła się, wkurzala... aż położna poleciła kapturki. I eureka!! Mała ciągnie az miło patrzeć
Mam tylko problem, ciężko mi ją wybudzać, jak się naje to potrafi spać 3-4 godziny więc ją wybudzam na siłe ale ciężko. Pewnie spala by i dłużej ale muszę ja budzic na jedzenie zeby ta nieszczęsna żółtaczka schodziła... ech... ciekawe ile jeszcze kryzysów przede mną

A dziś pierwszy spacerek zaliczony

Dołączam moją śpiącą niunię
Ja też czasem karmie przez kapturki bo jak za dużo mleka w cycu to ona nie może złapac i się wścieka wtedy kapturki i za chwile już je bez nich .

Ja dzis po cyrku u pediatry Szymek zapamietał że tam zastrzyki dają więc już w progu był jeden wielki ryk .. nie płakał z powodu szczepionek tylko dla zasady i tak całą wizyte . potem dalej ryczał u męza na kolanach bo lekarz małą ogladał . Szymek zaszczepiony na pneumo i 6w1 . Pneumo zdrożały bo doszło 6 nowych szczepów. Jego szczepionki mam już z głowy tylko na meningo go zaszczepie za jakieś może dwa miechy .
Mała przytyła 300g, bo ze szpitala wyszła z waga 2990 a teraz 3300 wsio jest ok . ale ropieje jej to jedno oczko i ide z nią do okulisty we wtorek w środe ma USG przezciemiączkowe i jamy brzusznej bo u mnie profilaktycznie maluszki mają . Potem ortopeda i USG w 6 tyg. z małym też mam ortopede w środe bo dawno nie byłam to niech zobaczy jak łazi itp.. do tego w pon mam zdjęcie szwów i odebranie aktu urodzenia .. dużo tego i daleko bo do przychodnie do wawy 50 km do szpitala 70 .. eehh ale co zrobić . Do tego dzis w wawie jeden wielki kor był bo te trumny wozili z okęcia i całe miasto stało.
Stary 2010-04-15, 21:04   #3910
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Aniu p a Ty chyba do samego końca wątpiłaś w to że z brzusia wyskoczy Ci Mała OLA ?? A tu jednak - udało się
Mam dwa głupie pytania Czy po CC też się oczyszcza macica i ma się niekończący się okres ?? A pytanie nr 2 ... czy jest wśród nas mamusia, która ma za sobą poporodowe przytulanie się z TŻtem?? Bo ja się zastanawiam kiedy można ...

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 21:11   #3911
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu p a Ty chyba do samego końca wątpiłaś w to że z brzusia wyskoczy Ci Mała OLA ?? A tu jednak - udało się
Mam dwa głupie pytania Czy po CC też się oczyszcza macica i ma się niekończący się okres ?? A pytanie nr 2 ... czy jest wśród nas mamusia, która ma za sobą poporodowe przytulanie się z TŻtem?? Bo ja się zastanawiam kiedy można ...
Wolałam się nie rozczarować bo mam koleżanke co jechała córcie rodzić a z synkiem wróciła Dla mnie to w sumie by było co by było i chłopca bym kochała całym sercem tak jak kocham Szymka ale mój mąz ma już dwóch chłopaków z poprzedniego małżeństwa i myslę że mega dumny jest z tej córy ..
Ja już praktycznie nie mam długaśnego okresu . Teraz to już używam zwykłych wkładek bo jakieś tam plamki się czasem pojawią .. ale wczorak jaja jak berety .. Myje sie w wiadomym miejscu i czuje coś jakby glut a tu wylazł kawałek czopa myślałam że padne ze śmiechu .. ale w sumie przeciez przy CC tam nic nie wyczyszczą i coś musiało zostac . . przy wodach też jakoś nie widziałam żeby odszedł .. to sobie wylazł teraz . Co do przytulanie to ja jeszcze nie bo doktorek mi mówił że to może mi się wydawać że CC to mogę ale żeby odczekac te 6 tyg do kontroli . Bo tam musi się wszystko zrosnąć w macicy a dwa że teraz można szybko jakieś zapalenie złapać czy inne dziedostwo . wiec ja tam poczekam
Stary 2010-04-15, 21:28   #3912
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Wolałam się nie rozczarować bo mam koleżanke co jechała córcie rodzić a z synkiem wróciła Dla mnie to w sumie by było co by było i chłopca bym kochała całym sercem tak jak kocham Szymka ale mój mąz ma już dwóch chłopaków z poprzedniego małżeństwa i myslę że mega dumny jest z tej córy ..
Ja już praktycznie nie mam długaśnego okresu . Teraz to już używam zwykłych wkładek bo jakieś tam plamki się czasem pojawią .. ale wczorak jaja jak berety .. Myje sie w wiadomym miejscu i czuje coś jakby glut a tu wylazł kawałek czopa myślałam że padne ze śmiechu .. ale w sumie przeciez przy CC tam nic nie wyczyszczą i coś musiało zostac . . przy wodach też jakoś nie widziałam żeby odszedł .. to sobie wylazł teraz . Co do przytulanie to ja jeszcze nie bo doktorek mi mówił że to może mi się wydawać że CC to mogę ale żeby odczekac te 6 tyg do kontroli . Bo tam musi się wszystko zrosnąć w macicy a dwa że teraz można szybko jakieś zapalenie złapać czy inne dziedostwo . wiec ja tam poczekam
O masakra Nie ma to jak utrata czopa 8 dni po porodzie Bomba
Kurde to ja cały czas mam taki jakby okres A jutro mijają 3 tygodnie od porodu ... Buuuuu, ja już nie chcę!!
O przytulanie pytam, bo po Hani to w ogóle o tym nie myślałam bo mnie wizja porodu prześladowała a teraz mam wrażenie że psychicznie już bym mogła Rzecz jasna wstrzymam się bo tak jak piszesz o zakażenie łatwo i lepiej się wstrzymać do kontroli
Po trzech synach mała Ola na pewno będzie oczkiem w głowie tatusia

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 21:53   #3913
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
no miałysmy wizyte we wtorek i moja córa jest ciut mniejsza od Twojej,waży 3300-ciekawe jak to się będzie miało do realnej wagi?no,ale zobaczymy
No to idziemy równo
Mnie się zdaje, że moja będzie mniejsza niż USG pokazuje bo wydaje mi się, że ma długie nóżki po prostu.
Obstawiam tak ze 3200-3400 (bo od tego USG z wtorku od dnia CC akurat może do tej wagi dorośnie).

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 22:55   #3914
la_wenda
Raczkowanie

Hmm kurcze normalnie z tym internetem zwariuję - może teraz sie uda ?
Tomek
ooooo sukces no to Kasia będzie dumna, że mężowi po 20 latach doświadczeń z komputerem udało sie wstawić zdjęcie

Edytowane przez la_wenda
Czas edycji: 2010-04-15 o 22:57
la_wenda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 00:08   #3915
P0P70
Zakorzenienie

Cynamonkowa- duże gratulacje dla dużej dziewczynki

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
PoP, przypomnij mi na kiedy Ty miałaś planowany termin porodu?
Termin miałam na 03.03.2010
Moja mała dzisiaj kończy 4 miesiące i waży 4,4 kg i dł. 61. Czyli prawie tyle co Darusi Oliwka w dniu urodzin.
Jeżeli chodzi o uśmiechanie dzecka to dziecko uśmiecha się już w brzuchu matki wiem bo moja Oliwka uśmiechałą się już w 30 tg. A od jakiś 2 tygodni zaczeła się chyba już świadomie uśmiechać bo na mój widok. Co mnie niezmiernie cieszy bo jednak widzi.

No i dzisaj w końcu uzyskałam pozwolenie na szczepienie. Zaszczepię tą 5w1 i na pneumokoki. A i jeszcze chcę na rotwirusy. Pani doktor w poradni ds szczepień stwierdziła że nawet powinnam mała zaszepić na to wszystko bo wcześniaki są mało odporne.
A logopeda teraz mi zaleciła nowe uciskanie pyszczka małej.
no i pediatra powiedzała że jest ok tylko mała ma szmery w serduszku. I ogólnie to jakoś bardzo szybko sie męczy. No ale wizytę (kolejną)u kardiologa mamy w maju to zobaczymy jak to będzie.
Idę karmić małą.

Dziewczyny i Tomek - wszystkie maluchy na przedstawionych zdjęciach są przesłodkie i prześliczne.: love:

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-04-16 o 00:58
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 03:59   #3916
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
kochana daleko szukac nie trzeba,jechalam rodzic Kacperka a mam moja Księżniczke[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 03:59 ---------- Poprzedni post napisano o 03:53 ----------

GRATULUJE MAMUSIOM śliczne maluszki

kurcze nie mam przekonania do wszystkich malych dzieci bo sa na prawde takie ,ktore mnie nie urzekają, ale wiecie, że tu na forum to bym zjadla chyba każde?:P sąąąą boskie!!

a u nas nadal walka z kupą, espumisan nie pomagal wiec kupilismy Infacol, teraz przy przewijaniu znalazlam suprise w gatkach, zobaczymy jak bedzie dalej, mala steka i sie prezy a ma trudnosci z zalatwieniem, a ja czasami jak sie meczy to az lzy w oczach, jak jutro nadal tak bedzie, to bedziemy zmieniac mleczko na bebilon, a to co mamy bo mamy jeszcze 2 opakowania to stwierdzilam ze zapytam poloznej czy nie ma jakiejs biedniejszej rodziny do ktorej chodzi i im oddam, podobnie z pieluszkami, haggies 2 rozmiarem sa identyczne jak pampers 1 i mam do oddania prawie pelne paczki , a dzis kupilam dada w biedronce, na razie nie zauwazylam nic niepokojącego, chusteczki tez kupilismy, bedziemy probowac. Tak wiec d dzis jedziemy na wiekszych pieluszkach bo po tamtych malej sie takie pręgi na nożkach robily;/

Bozzzeee, jak ja ją kocham!!
A.Camus

Edytowane przez Darusiaaaa
Czas edycji: 2010-04-16 o 04:01
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 06:53   #3917
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja od poniedzialku zaczynam diete( te co schudlam wczesniej przed ciaza 20 kg na niej)
ciekawe jak tym razem waga bedzie spadała

a na marginesie przy karmieniu o 3 znalazlam kupke i teraz tez wiec zmiana leku pomaga jestem super zadowolona Ten Infacol jest dobry, chociaz wolalabym by zalatwiala sie bez specyikow. Widocznie Espumisan byl za slaby. W poniedzialek jak przyjdzie polozna powiem ze chcemy chyba zmienic mleczko i zeby mnie umowila z nasza pediatra to pojde po recepty- bebilon na recepte kosztuje 10 zł.
A.Camus
Stary 2010-04-16, 07:20   #3918
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
No u mnie aż wstyd sie przyznać, ale jestem już po przytulaniu z TŻ(świeżo wczoraj 10 dni po porodzie ). Ale to dlatego że po porodzie hormony we mnie szaleją, i jako że mało inwazyjnie u mnie wyszło to już mogłam sobie pozwolić. Ale to tak na pół gwizdka , z dużą satysfakcją . Po pierwszym dziecku miałam duże nacięcie i wtedy odczekaliśmy 5 tyg. Teraz miałam jednego szwa, dzieki cudownej położnej co się o to postarała i mi instrukcje dawała, żeby krocze ochronić.

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Tak zauważyłam, że im więcej rozpakowanych, tym mniejsza aktywność na forum. Ale po sobie widzę że w nocy staram się wykorzystać każdą chwilę żeby oko zamknąć.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:01   #3919
anakazar
Zakorzenienie

Witam
asiulek ,la wenda,drcron śliczne wasze dzidziulki-nic tylko schrupac

Ja dzisiaj wyspana,mąż też spał i nie świrował"czy to już?"

gusienek może tak jak aniap napisała-że jak się nie rusza to akcja się zacznie?

ale tu pustki...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:57   #3920
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

witam... nadal 2w1 a juz myslałam ze aniap okaże sie prorokiem
Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Hmm kurcze normalnie z tym internetem zwariuję - może teraz sie uda ?
Tomek
ooooo sukces no to Kasia będzie dumna, że mężowi po 20 latach doświadczeń z komputerem udało sie wstawić zdjęcie
sliczny Ignas i jakie włoski

Cytat:
Witam
asiulek ,la wenda,drcron śliczne wasze dzidziulki-nic tylko schrupac

Ja dzisiaj wyspana,mąż też spał i nie świrował"czy to już?"

gusienek może tak jak aniap napisała-że jak się nie rusza to akcja się zacznie?

ale tu pustki...
jestem niestety
ale mój szkrab nadal baaardzo grzeczny do srody strasznie szalał rozpychał sie itp a od wczoraj spokój, wieczorem cos tam kobminował ale to zupełnie nie to co było, wiec moze moze cos sie niedługo zacznie?
podbrzusze całe pobolewa ale zadnych innych oznak nie ma

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:10   #3921
anakazar
Zakorzenienie

mlodej coś nie ma...?

a izumi ma na dzisiaj termin,ciekawe co u niej?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-04-16, 10:13   #3922
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Macica tak samo się zachowuje jak po sn i tak samo resztki muszą sie jakoś wydostać , czyli jak to nazwałaś - niekończący się okres
Stary 2010-04-16, 10:17   #3923
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dziewczyny dzisiaj wprowadzamy nowe mleczko tylko bebilon czy emfamil?;/ macie moze jakies wiadomosci na ten temat?

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

moze mloda sie doczekala
ja tez tak jak ona nie mialam zadnych skurczy ani nic a tu bach nagle delikatne klucia i wody zaczely odchodzic i juz oby sie doczekala.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

mnie juz tak delikatnie ten "niekonczacy sie okres" leci
A.Camus
Stary 2010-04-16, 10:42   #3924
mloda1989
Zakorzenienie

nic z tych rzeczy..nadal sie mecze w dwupaku

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

a dzidzius sliczny...
Stary 2010-04-16, 11:53   #3925
ania p
Zakorzenienie

Darusiaa - na recepte jeswt tylko bebilon pepti a to mleko dla dzieci ze skazą białkowa więc dlaczego chcesz go małej dawac skoro skazy nie ma ? Tak samo na recepte jest nutramigen tańszy też na skaze . Normalny bebilon musisz sama nabyc w sklepie .

Tak to już jest że jak sie urodza dzieciaczki to się ma mniej czasu na forum . Przerobiłam to już na Szymkowym ale ekipa cały czas się trzyma .. ba nawet znamy się z większością osobiście ja byłam u kilku dziwczyn w innych miastach a i do wawy kilka zawitało na spotkanka .
Stary 2010-04-16, 11:54   #3926
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
nic z tych rzeczy..nadal sie mecze w dwupaku

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

a dzidzius sliczny...
a już myślałam,że poszłaś sobie na porodówke

położyłam się spac,ale coś ostatnio nie mogę w dzień się dobrze wyspac-nie wiem dlaczego

Stary 2010-04-16, 11:57   #3927
mloda1989
Zakorzenienie

oj chcialabym....ale dzidzia nie chce....
Stary 2010-04-16, 12:15   #3928
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
oj chcialabym....ale dzidzia nie chce....
u Ciebie jak u drcron-najpierw niecierpliwe oczekiwanie,a pózniej niespodziewanie się zacznie i tylko nam smska napiszesz

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

mloda,ale jutro czyli 17 u Ciebie jest ten drugi termin,tak?i co jak nic się samo nie ruszy to co kazali Ci iśc do szpitala czy co?co powiedział Twój gin?

Stary 2010-04-16, 12:36   #3929
mloda1989
Zakorzenienie

jutro bede 7 dni po terminie tym drugim (10.04) i dlatego mam isc do szpitala bo mam niby skierowanie ze jestem po terminie i najpozniej 17 kwietnia mam sie stawic w szpitalu....jak bylam wczoraj to powiedzieli mi ze wcale nie jest powiedziane ze mnie zostawia...a tym bardziej ze cos zaczna wywolywac;/...tylko ze wg tego pierwszego terminu to jutro bedzie juz 11 dni po terminie...a nie wiadomo przeciez do konca ktory byl najbardziej wiarygodny....pewne jest to ze w pierwszych dniach sierpnia bylam juz w ciazy bo wtedy test robilam...ostatni okres mialam 30 czerwca...ale wczeseniej bralam tabletki jak bralam tabsy to okresy mialam co 28 dni....a wczesenij co 32-35....tylko ze tabletki bralam jakies 3 miesiace i nie wiem czy lekarz dobrze zrobil ze wyliczyl mi z tego ze mialam co 32-35 dni okres - czy ten pozniejszy termin....ehhh
Stary 2010-04-16, 12:41   #3930
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Baobabku a czemu Ty masz tak restrykcyjną dietę?? Bo Kubuś ulewał i wymiotował??
Tak właśnie ze względu na jego ulewania i wymioty - na szczęście od wizyty nic się już takiego nie dziej tzn ulewa dalej ale ilość śladowa - kilka kropelek dosłownie

Cytat:
Tak to już jest że jak sie urodza dzieciaczki to się ma mniej czasu na forum . Przerobiłam to już na Szymkowym ale ekipa cały czas się trzyma .. ba nawet znamy się z większością osobiście ja byłam u kilku dziwczyn w innych miastach a i do wawy kilka zawitało na spotkanka .
fajnie masz,że się mogłyście poznać osobiście ja też bym się chętnie z kilkoma dziewczynami spotkała ale to będzie ciężkie do wykonania jesteśmy strasznie porozrzucane po Polsce...a ja to już najdalej od Was wszystkich jestem może do Izumi bym miała najbliżej - jakieś 160 km...no i do Gmyrelki jak w kielcach przebywa - 50km. A moim marzeniem zawsze było mieszkać w Warszawie Do tej pory od czasu do czasu truję mojemu tż żebyśmy się przeprowadzili...ja bym prace po angielskim miała od ręki pewnie w stolicy, ale tż jako technik informatyk (nie działający w zawodzie hehehehe) to już kiepściej, bo wypadł z obiegu Ehhh te wszystkie galerie handlowe, starówka, metro, masa ludzi....zawsze uwielbiałam duże miasta...dlatego tak dobrze w Londynie mi było, a tu mi przyszło zostać na tym zadupiu...

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2010-04-16 o 12:43
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości