|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
ola
wzrost swoja droga. moje ZAWSZE najchudsze w grupie. jedza normalnie, ja tez tak wygladalam kiedys. ale po slubie mi przeszlo
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
A jakie ma fajne biustonosze do karmienia
http://moda.allegro.pl/item990027557..._c_nowosc.html
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
vette
fajne
|
#2135 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja dzisiaj najpierw pol nocy spac nie moglam pozniej obudzialm sie po 5 rano meczylam sie lazilam az wkoncu zasnelam i obudzilam sie o 11
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak maz jeste w domu to wstaje o 7 a jak go nie ma to po 8 ale dzisiaj jakos mi sie przysnelo poza tym pogoda taka do duszy
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, wiem, że jedna z Was prosiła o przepis na ciasto z truskawkami... Już wrzucam:
KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI 3 szkl mąki 1 kostka margaryny lub masła 5 jajek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 5 łyżek cukru pudru (w przepisie cała szklanka - ale ja zmniejszyłam) 1/2 szkl cukru kryształu 500g truskawek Mąka + margaryna + żółtka + proszek do pieczenia + cukier waniliowy + cukier puder dobrze zagnieść. Podzielić na dwie części (w proporcji 2/3 do 1/3). Mniejszą porcję wsadzić do zamrażalnika. Większą część wyłożyć na wysmarowaną blachę, ponakłuwać widelcem. Na to truskawki pokrojone na kawałki. Na to ubita piana z białek i 1/2 szklanki cukru (Najpierw ubijam same białka ze szczyptą soli, a gdy piana jest sztywna, wtedy powoli dodaję cukier). I na samą górę kruszonka wcześniej wsadzona do zamrażalnika starta na tarce o dużych oczkach Do piekarnika na 45minut w temperaturze 150-160 stopni W załączniku zdjęcie ![]() Poza tym kupiłam sobie dzisiaj w biedronce arbuza, i przepyszny był. Wciełam ogromny kawałek, a teraz czekam aż ziemniaki dojdą, będą dzisiaj z surówką i jajkiem sadzonym. Poza tym kupiliśmy Łucji buciki - adidaski, bardzo fajne za 19,99zł w biedronce. No i dzisiaj kuzynka wychodzi ze szpitala z małą Majeczką i już się doczekać nie mogę. Kupiliśmy dla małej zestaw trzech bodziaków na 62/68 i komplecik na lato: sukienka z majtusiami takimi fajnymi. Może potem zdjęcie pstryknę Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-04-16 o 13:12 |
|
|
|
#2140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
arbuzy w biedronce kupuje non stop i są pyychaaa, dziś znów jadę i jak upoluję to kupię ![]() ps. a jutro idziemy na wesele, trochę atmosfera nie taka jak powinna być w związku z żałobą ale cóż, takiego wydarzenia się nie da przełożyć. |
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Olunia:
Wiesz co, ja uwielbiam kruche ciasto z truskawkami... zreszta nie tylko z truskawkami, juz nie mogę doczekać się jagód i borówek amerykańskich Ciasto naprawdę fajnie wychodzi... Można jeszcze polewą polać, ale akurat nie miałam, bardzo ładnie wtedy się prezentuje. A jak lubisz bardzo słodkie ciasta, to daj trochę więcej cukru ![]() Arbuza w tym roku jem pierwszy raz ![]() A co do wesela... ja bym tam z chęcią poszła teraz. Za to w maju nas komunia czeka
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Ja bardzo dobrze ( podobno) gotuję i mam wielu fanów mojej kuchni.
Ale to, jakie wy robicie rewelacyjne zdjęcia Waszych potraw to masakra. Ja jak chciałam zrobić moich ostatnich kiełbasek, to wyszła taka bieda, że wygląda raczej nieapetycznie, dlatego nie zamieszczam...Ech...
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia
najwazniejsze ze smacznie, a aparat czasami nie oddaje uroku ![]() basienka skopiowalam
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
Wylałam wczoraj wiadro pomyj… kwasu, jadu, żalu który nagromadził się we mnie przez ostatnie miesiące… ulżyło mi…
Doszłam do wniosku, że to moje negatywne nastawienie nie ma związku z sytuacją która jest teraz… ja się przed tym bronię… bo się boję, że po raz kolejny on mnie zrani, skrzywdzi, zostawi… że po raz kolejny zawiedzie moje zaufanie… Przekłada się to niestety na moje odczucia względem Dziecka… takie przyszło mi skojarzenie że jak wpada lis do kurnika to kwoka chroni siebie, ale chroni także, a może przede wszystkim swoje dzieci przed niebezpieczeństwem, tak jest też ze mną chronię siebie przed tym, że ktoś mnie może skrzywdzić, a jeszcze mocniej chronię dziecko… Wczorajsze spotkanie było dla mnie bardzo ważne, bardzo trudne… ale przyniosło wiele, wiele dobrego… teraz przed nami budowanie budowanie budowanie… oby w dobrym kierunku… Cieszę się, że tak to wygląda i wierzę, że się nie popsuje... Chyba za łatwo przechodzę dołów do stanów euforycznych ;/
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
laski poszłam na dwie godzinki do kuchni a tu dwie strony
Kregosłup mi wysiada..rybki prawie zrobione, czekam aż zalewa wystygnie żeby zalać... ola a mi z wczoraj jeszcze składniki na zapiekanki zostały wiec zrobie na obiad ale ty mi za to smaka na tego kopca zrobiłaś, chociaż nigdy nie jadłam a to jest chyba z alko ![]() mini bruschette - co to ? jak robisz kluski śląskie bo jeszcze nie robiłam ![]() lilka bagietka , pieczarki starte na grubych oczkach, przesmażone i na to starty żółty ser do piekarnika na 10 minut jakoś olakola dobrze ze wszystko się wyjaśniło daj znać jak znajdziesz swój typ wózka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moj nie ma ze mna tak dobrze.Owszem na poczatku jak zamieszkalismy razem wstawałam o 4:30 żeby mu te kanapki zrobić a ja miałam wtedy np na 14:00...ale potem dalam se spokoj bo ja tez pracowalam na rano ale on wtedy nie wstawał żeby mi ekstra kanapki zrobić o co nie miałam żalu ale stwierdziłam, że ja ekstra też nie bede wstawac ![]() Narobiłaś mi smaka na marchewke z groszkiem i na brzoskwinie ![]() jusdan placki ![]() basienka apetyczne ciacho |
||
|
|
|
#2146 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie bedzie Alicja ![]() Cytat:
Mamuski mam pierwsze kupione ubranka, wklejam zeby sie pochwalic Poza tym mialam dzis usg i malutka wazy juz 600gr Wszystko jest ok.Acha, mialam zapytac czy ja juz jestem w 6 miesiacu? (skonczylam dzis 22 tydz) Brzuszek chyba mam ciagle taki sam
Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-04-16 o 13:47 |
|||
|
|
|
#2147 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie kiełbaski robiłaś?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do ciacha, to właśnie po obiadku mam zamiar sobie kawkę zrobić i zjeść kawałek, bo jeszcze trochę zostało albo z mleczkiem jak nie z kawką, zobaczymy ![]() Co do bruschetty to ja tą tradycyjną trochę urozmaicam... prócz oliwy, czosnku i pomidorów, daję jeszcze albo mozarelle, albo zwykły żółty ser... |
||||
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
caprica
slicznie wygladasz, piekny twoj brzuszek basienka nie wiem, moze poczekam na truskawki ![]() moj tz sam sobie robi kanapki
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
caprica ja licze tym sposobem :
1 miesiąc - 0-4,5 tyg. 2 miesiąc - 4,5-9 tyg. 3 miesiąc - 9-13,5 tyg. 4 miesiac - 13,5-18 tyg. 5 miesiąc - 18-22,5 tyg. 6 miesiąc - 22,5-27 tyg. 7 miesiąc - 27-31,5 tyg. 8 miesiąc - 31,5-36 tyg. 9 miesiąc - 36-40 tyg. Super, ze wszystko ok, zgrabniutka jesteś i te ubranka ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- basienka nadal nie wiem co to ta bruschette ide poszukać w sieci
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Papeteria zerknij sobie na google, będziesz wiedziała co i jak... ja bardzo lubię, swego czasu dość często robiłam
Itakasia, ja ostatnio w carrefuorze kupowałam za 250 g - płaciłam 1,99zł |
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu, kiełbasę typu podwawelską (1,5 sztuki)przekrawam na pół i kroję z tego takie kawałki na jednego gryza.
Kroję półtorej sporej cebuli na drobno- chyba, że ktoś lubi większe kawałki. Jedną puszkę groszku konserwowego (lub dwie, ale Ł. nie lubi) i co najmniej litr soku pomidorowego. Przekładam warstwami w garze- kiełbasa, cebula, groszek. Na każdej takiej warstwie papryka ostra, słodka, sól i pieprz. Stawiam na gaz, zalewam litrem soku. Gotuję, gotuję, aż cebula zacznie się rozpływać w smaku. Jak zrobiło się za gęsto, można dolać wody na czas gotowania, ale generalnie kosystencja ma być porządnej gęstości. - na sztywno ![]() Ł. jada z ryżem. Ja z ziemniakami.
|
#2152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki, kochane jestescie |
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ubieram się i lecę na Bydgoszcz. Znowu... miłego weekendu!!!
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Milego weekendu
|
|
|
|
|
#2155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
No i jak już sok zacznie plumkać, to spokojnie możesz mieszać wszystko.
|
#2157 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jesteście straszne
jak przeczytałam o tych pysznościach to mi w brzuchu zaczęło piszczeć, idę robić obiad.Basia mi też już 6 miesiąc leci i gratuluję dziewuszki
|
|
|
|
#2158 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry......basia nasza wróciła--gratuluję córuni
|
|
|
|
#2159 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny, prze;praszam za moja emocjonalna bardzo wypowiedź ale było to pod wpływem duuuzych emocji bo zaraz po wizycie.
Byłam dzisiaj we Wrocławiu, na ul. dyrekcyjnej w klinice akademickiej tak jak mi kazał dr. Floriański, i tam w sumie nie zbadał mnie nikt ale mnie uspokoił taki młody lekarz , mam ze skierowaniem przyjechac za tydzień czyli 23-go na 8.00 na jeden dzień do szpitala mnie położą wszystko zbadają i będzie wiadomo co i jak. Trochę się już uspokoiłam, najwazniejsze że czuje ruchy i mam nie ściskać brzucha duzo pić tak jak radziłyście. zobaczymy za tydzień co z dzidzią dlaczego tych wód tak mało, czy to wada wrodzona czy coś innego. Dzisiaj jeszcze po tym wrocławiu byłam u mojej gin po l4 bo miałam do dzisiaj i zdałam relacje to jeszcze raz mnie zbadała żeby inne komplikacje wykluczyć, to troszkę mi się szyjka skróciła i jest miękka ale nic nie mówiła . Mam 7mego maja przyjść i zdac relacje co i jak, o jeśli sie okaże że mam te małowodzie powazne to oni przejmą prowadzenie ciązy, ale mam nadzieje i ona też że bedzie dobrze Jestem dobrej mysli, ochłonelismy z Marcinem, troche poczytaliśmy, będzie dobrze musi byc wiem że troche spanikowałam ale to chyba normalne ![]() Lepiej sprawdzić niz olac jak to taki jeden lekarz u nas niby fachowiec , p.Koryś , tak prowadził ciąze że mówił że wszystko ok nie ma sie czym martwic i póxniej niestety działy sie złe rzeczy z maleństwami, jednej nie powiedział że ma małowidzie i maleństwo zmarło w 9 miesiącu, mojej koleżance miesiąc temu urodziła , dzidzia miała wodobrzusze gdzie na usg jeszcze wciązy to się wykrywa, a on dobry sprzet ma 3d/4d i niby doswiadczenie ale... aborcji tez duzo ma za soba... Nie wazne. Szkoda nie raz słów. itakasia ola_k11 Lilka___ dzieki
|
#2160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
caprica6 jaki śliczny brzusio a ubranka przesłodkie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

a to jest chyba z alko 
moj nie ma ze mna tak dobrze.Owszem na poczatku jak zamieszkalismy razem wstawałam o 4:30 żeby mu te kanapki zrobić a ja miałam wtedy np na 14:00...ale potem dalam se spokoj bo ja tez pracowalam na rano ale on wtedy nie wstawał żeby mi ekstra kanapki zrobić o co nie miałam żalu ale stwierdziłam, że ja ekstra też nie bede wstawac 

jak przeczytałam o tych pysznościach to mi w brzuchu zaczęło piszczeć, idę robić obiad.