Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-16, 12:17   #2131
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Nie wiem dlaczego ale nigdy nie mialam zaufania do termoforów dla dzieci po tym jak słyszałam o przypadku kiedy w jakimś szpitalu zostało poparzone dziecko właśnie wodą z termoforu ale jako zabawka super

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 12:18   #2132
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

ola
wzrost swoja droga. moje ZAWSZE najchudsze w grupie. jedza normalnie, ja tez tak wygladalam kiedys. ale po slubie mi przeszlo
Stary 2010-04-16, 12:25   #2133
vette
Zadomowienie

A jakie ma fajne biustonosze do karmieniahttp://moda.allegro.pl/item990027557..._c_nowosc.html
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 12:27   #2134
itakasia
Zakorzenienie

vette
fajne ale u mnie pod biustem musi byc 65 lub max 70. a tu wybor mniejszy. maja nieusztywniane miseczki i ja takich nie lubie. ale widzialam fajne w sklepie, tyle ze majatek
Stary 2010-04-16, 12:30   #2135
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Moja miala poltora roki i bylam bardzo zadowolona
Rowenty kupilam w koncu a philipsa chcialam, ale pani odradzala bo sie przegrzewa strasznie podobno, zobaczymy...
ja mam philipsa juz dwa i pol roku i jestem bardzo zadowolona nie nagrzewa sie wogole a dosyc czesto modeluje nia tez wlosy

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
slyszy 2 serduszka.moj to prawie zemdlal, jeszcze z taka powaga to mowila, po chwili dodajac ze to drugie to moje ale miala pozniej ubaw
no to musiaa miec niezlu ubaw z was

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Dopiero wrocilam z zakupow i zdazylam zjesc obiadek. Udalo mi sie kupic 2 pary rybaczek ciazowych i jedna tunike takze jestem juz gotowa na przyjscie lata
Zaraz zbieram sie do szkoly rodzenia...
ty tu piszesz o lecie a u nas jeszcze wiosny na dobre nie ma zimno i zimno

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
dzien dobry

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze dodatkowo magnez?
Na początku ciąży ginka mowiła mi, że mogą mnie łapać skurcze mięśni i można brać, ale że nie mialam problemu to nie zapytałam o szczegóły...
A od kilku dni budzę się w nocy właśnie ze skurczem np. w stopie
Czy jest jakis specjalny dla kobiet w ciązy? Czy mogę brać jedną tabletkę dziennie magnum b6?
ja tez ostatnio jak sie prostuje w nocy to mnie lapia skurcze ale staram sie unikac tego przeciagania sie

Cytat:
Ja sie nie obrazilam tylko nie chce sie juz z nia widziec, ale jest jeszcze innych kilka powodow...
A po zatym spytalam czy slyszalyscie o czyms takim jak ta "wrozba" nie prosilam o komentaze na temat mojej znajomosci z nia
kochana ja tego nie znam

a ja dzisiaj najpierw pol nocy spac nie moglam pozniej obudzialm sie po 5 rano meczylam sie lazilam az wkoncu zasnelam i obudzilam sie o 11
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 12:49   #2136
niezawsze
Zakorzenienie

Ja dzis rekordowo wczesnie wstalam ok. 8, ale tz nie poszedl do pracy to dlatego :/

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 13:02   #2137
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzis rekordowo wczesnie wstalam ok. 8, ale tz nie poszedl do pracy to dlatego :/
a ja w tygodniu codziennie 6.30, no chyba ze sie obudze wczesniej. a pozniej w weekend chce odespac to i tak sie budze o 7
Stary 2010-04-16, 13:04   #2138
anoxa
Zakorzenienie

ja jak maz jeste w domu to wstaje o 7 a jak go nie ma to po 8 ale dzisiaj jakos mi sie przysnelo poza tym pogoda taka do duszy
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 13:10   #2139
bassienkaw
Zakorzenienie

Hej dziewczynki, wiem, że jedna z Was prosiła o przepis na ciasto z truskawkami... Już wrzucam:

KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI
3 szkl mąki
1 kostka margaryny lub masła
5 jajek
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
5 łyżek cukru pudru (w przepisie cała szklanka - ale ja zmniejszyłam)
1/2 szkl cukru kryształu
500g truskawek

Mąka + margaryna + żółtka + proszek do pieczenia + cukier waniliowy + cukier puder dobrze zagnieść. Podzielić na dwie części (w proporcji 2/3 do 1/3). Mniejszą porcję wsadzić do zamrażalnika.
Większą część wyłożyć na wysmarowaną blachę, ponakłuwać widelcem. Na to truskawki pokrojone na kawałki. Na to ubita piana z białek i 1/2 szklanki cukru (Najpierw ubijam same białka ze szczyptą soli, a gdy piana jest sztywna, wtedy powoli dodaję cukier).
I na samą górę kruszonka wcześniej wsadzona do zamrażalnika starta na tarce o dużych oczkach
Do piekarnika na 45minut w temperaturze 150-160 stopni

W załączniku zdjęcie

Poza tym kupiłam sobie dzisiaj w biedronce arbuza, i przepyszny był. Wciełam ogromny kawałek, a teraz czekam aż ziemniaki dojdą, będą dzisiaj z surówką i jajkiem sadzonym.
Poza tym kupiliśmy Łucji buciki - adidaski, bardzo fajne za 19,99zł w biedronce. No i dzisiaj kuzynka wychodzi ze szpitala z małą Majeczką i już się doczekać nie mogę. Kupiliśmy dla małej zestaw trzech bodziaków na 62/68 i komplecik na lato: sukienka z majtusiami takimi fajnymi. Może potem zdjęcie pstryknę

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-04-16 o 13:12
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 13:19   #2140
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, wiem, że jedna z Was prosiła o przepis na ciasto z truskawkami... Już wrzucam:

KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI
3 szkl mąki
1 kostka margaryny lub masła
5 jajek
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
5 łyżek cukru pudru (w przepisie cała szklanka - ale ja zmniejszyłam)
1/2 szkl cukru kryształu
500g truskawek

Mąka + margaryna + żółtka + proszek do pieczenia + cukier waniliowy + cukier puder dobrze zagnieść. Podzielić na dwie części (w proporcji 2/3 do 1/3). Mniejszą porcję wsadzić do zamrażalnika.
Większą część wyłożyć na wysmarowaną blachę, ponakłuwać widelcem. Na to truskawki pokrojone na kawałki. Na to ubita piana z białek i 1/2 szklanki cukru (Najpierw ubijam same białka ze szczyptą soli, a gdy piana jest sztywna, wtedy powoli dodaję cukier).
I na samą górę kruszonka wcześniej wsadzona do zamrażalnika starta na tarce o dużych oczkach
Do piekarnika na 45minut w temperaturze 150-160 stopni

W załączniku zdjęcie

Poza tym kupiłam sobie dzisiaj w biedronce arbuza, i przepyszny był. Wciełam ogromny kawałek, a teraz czekam aż ziemniaki dojdą, będą dzisiaj z surówką i jajkiem sadzonym.
Poza tym kupiliśmy Łucji buciki - adidaski, bardzo fajne za 19,99zł w biedronce. No i dzisiaj kuzynka wychodzi ze szpitala z małą Majeczką i już się doczekać nie mogę. Kupiliśmy dla małej zestaw trzech bodziaków na 62/68 i komplecik na lato: sukienka z majtusiami takimi fajnymi. Może potem zdjęcie pstryknę
bassienka to ja prosilam!! dzięki jak dostanę truskawki w kauflandzie to zrobię w niedzielę arbuzy w biedronce kupuje non stop i są pyychaaa, dziś znów jadę i jak upoluję to kupię

ps. a jutro idziemy na wesele, trochę atmosfera nie taka jak powinna być w związku z żałobą ale cóż, takiego wydarzenia się nie da przełożyć.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 13:22   #2141
bassienkaw
Zakorzenienie

Olunia:
Wiesz co, ja uwielbiam kruche ciasto z truskawkami... zreszta nie tylko z truskawkami, juz nie mogę doczekać się jagód i borówek amerykańskich Ciasto naprawdę fajnie wychodzi... Można jeszcze polewą polać, ale akurat nie miałam, bardzo ładnie wtedy się prezentuje. A jak lubisz bardzo słodkie ciasta, to daj trochę więcej cukru
Arbuza w tym roku jem pierwszy raz
A co do wesela... ja bym tam z chęcią poszła teraz. Za to w maju nas komunia czeka

Stary 2010-04-16, 13:28   #2142
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Wiecie co? Ja bardzo dobrze ( podobno) gotuję i mam wielu fanów mojej kuchni.
Ale to, jakie wy robicie rewelacyjne zdjęcia Waszych potraw to masakra.
Ja jak chciałam zrobić moich ostatnich kiełbasek, to wyszła taka bieda, że wygląda raczej nieapetycznie, dlatego nie zamieszczam...Ech...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 13:31   #2143
itakasia
Zakorzenienie

dzidzia
najwazniejsze ze smacznie, a aparat czasami nie oddaje uroku
basienka
skopiowalam
Stary 2010-04-16, 13:31   #2144
kashha
Zadomowienie

Wylałam wczoraj wiadro pomyj… kwasu, jadu, żalu który nagromadził się we mnie przez ostatnie miesiące… ulżyło mi…
Doszłam do wniosku, że to moje negatywne nastawienie nie ma związku z sytuacją która jest teraz… ja się przed tym bronię… bo się boję, że po raz kolejny on mnie zrani, skrzywdzi, zostawi… że po raz kolejny zawiedzie moje zaufanie… Przekłada się to niestety na moje odczucia względem Dziecka… takie przyszło mi skojarzenie że jak wpada lis do kurnika to kwoka chroni siebie, ale chroni także, a może przede wszystkim swoje dzieci przed niebezpieczeństwem, tak jest też ze mną chronię siebie przed tym, że ktoś mnie może skrzywdzić, a jeszcze mocniej chronię dziecko…
Wczorajsze spotkanie było dla mnie bardzo ważne, bardzo trudne… ale przyniosło wiele, wiele dobrego… teraz przed nami budowanie budowanie budowanie… oby w dobrym kierunku…
Cieszę się, że tak to wygląda i wierzę, że się nie popsuje...
Chyba za łatwo przechodzę dołów do stanów euforycznych ;/

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 13:41   #2145
papeteria
Zakorzenienie

laski poszłam na dwie godzinki do kuchni a tu dwie strony
Kregosłup mi wysiada..rybki prawie zrobione, czekam aż zalewa wystygnie żeby zalać...
ola a mi z wczoraj jeszcze składniki na zapiekanki zostały wiec zrobie na obiad ale ty mi za to smaka na tego kopca zrobiłaś, chociaż nigdy nie jadłam a to jest chyba z alko
mini bruschette - co to ?
jak robisz kluski śląskie bo jeszcze nie robiłam
lilka bagietka , pieczarki starte na grubych oczkach, przesmażone i na to starty żółty ser do piekarnika na 10 minut jakoś
olakola dobrze ze wszystko się wyjaśniło
daj znać jak znajdziesz swój typ wózka
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Wizaż jest niebezpieczny!!!!

Wstawiłam do piecyka zapiekanki i tak się zaczytałam, że wszystko się spaliło

Oczywiście juz się tak napaliłam na zapiekanki, że zrobiłam wersje zastępczą czyli pieczywo, ser i warzywa
dobrze, że masz alternatywe

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

ja teraz wstaję codziennie o 6, bo Marek jeździ do pracy na 7 i zawsze chcę mu zrobić śniadanko i kanapki do pracy
moj nie ma ze mna tak dobrze.Owszem na poczatku jak zamieszkalismy razem wstawałam o 4:30 żeby mu te kanapki zrobić a ja miałam wtedy np na 14:00...ale potem dalam se spokoj bo ja tez pracowalam na rano ale on wtedy nie wstawał żeby mi ekstra kanapki zrobić o co nie miałam żalu ale stwierdziłam, że ja ekstra też nie bede wstawac
Narobiłaś mi smaka na marchewke z groszkiem i na brzoskwinie
jusdan placki
basienka apetyczne ciacho
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 13:45   #2146
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
a ja w tygodniu codziennie 6.30, no chyba ze sie obudze wczesniej. a pozniej w weekend chce odespac to i tak sie budze o 7
Ja to samo
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witam!
dzis idę złożyć moj PIT i zachaczę o ciuszek jakis i moze cos sie uda upolowac poza tym umowilam sie na jutro z kolezanka, ktora urodzila 3 tyg temu tylko nie wiem co jej kupic? mowi ze wszystko maja... jest tu troche doswiadczonych mam i moze ktoras mi cos poradzi? myslalam o pieluchach, ale nie wiem czy to nie zbyt praktyczny prezent?

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

a moze jakis kocyk?
Tez dzis zlozylam PIT i kupilam ciuszek
Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Jak Alicja to bardzo mi milo.
U mnie bedzie Alicja
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Wróciłam własnie z Lux Medu.
Miałam echo serca.
Czekałam prawie miesiąc na to badanie
Na szczęście wszystko jest OK Budowa prawidłowa, praca również. Jedynie szybciej pracuje (jest na to jakaś fachowa nazwa, która brzmi jak wyrok) ale to wynik ciąży i lekarz powiedział, żebym się tym nie przejmowała.

Wcześniej miałam ekg i też wyszło OK

Jutro z wynikami mam się zgłosić do kardiologa.

Ulżyło mi bo bałam się, że podczas cc mogą wyjśc jakies problemy z sercem... Teraz wiem, że nie powinno być komplikacji

Mamuski mam pierwsze kupione ubranka, wklejam zeby sie pochwalic
Poza tym mialam dzis usg i malutka wazy juz 600gr Wszystko jest ok.
Acha, mialam zapytac czy ja juz jestem w 6 miesiacu? (skonczylam dzis 22 tydz) Brzuszek chyba mam ciagle taki sam

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-04-16 o 13:47
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 13:46   #2147
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wiecie co? Ja bardzo dobrze ( podobno) gotuję i mam wielu fanów mojej kuchni.
Ale to, jakie wy robicie rewelacyjne zdjęcia Waszych potraw to masakra.
Ja jak chciałam zrobić moich ostatnich kiełbasek, to wyszła taka bieda, że wygląda raczej nieapetycznie, dlatego nie zamieszczam...Ech...
Kochana to rób zdjęcia jakiekolwiek, moje rzeczy też nie zawsze wyglądają apetycznie, a są smaczne! I dawaj przepisy... bo ja lubię coś sprawdzonego, wypróbowanego robić a jakie kiełbaski robiłaś?

Cytat:
dzidzia
najwazniejsze ze smacznie, a aparat czasami nie oddaje uroku
basienka
skopiowalam
Kiedy będziesz ciacho robić?

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Wylałam wczoraj wiadro pomyj… kwasu, jadu, żalu który nagromadził się we mnie przez ostatnie miesiące… ulżyło mi…
Doszłam do wniosku, że to moje negatywne nastawienie nie ma związku z sytuacją która jest teraz… ja się przed tym bronię… bo się boję, że po raz kolejny on mnie zrani, skrzywdzi, zostawi… że po raz kolejny zawiedzie moje zaufanie… Przekłada się to niestety na moje odczucia względem Dziecka… takie przyszło mi skojarzenie że jak wpada lis do kurnika to kwoka chroni siebie, ale chroni także, a może przede wszystkim swoje dzieci przed niebezpieczeństwem, tak jest też ze mną chronię siebie przed tym, że ktoś mnie może skrzywdzić, a jeszcze mocniej chronię dziecko…
Wczorajsze spotkanie było dla mnie bardzo ważne, bardzo trudne… ale przyniosło wiele, wiele dobrego… teraz przed nami budowanie budowanie budowanie… oby w dobrym kierunku…
Cieszę się, że tak to wygląda i wierzę, że się nie popsuje...
Chyba za łatwo przechodzę dołów do stanów euforycznych ;/
To trzymam kciuki by poszło dobrze... a wylanie z siebie wszystkiego, to bardzo wiele!

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
laski poszłam na dwie godzinki do kuchni a tu dwie strony
Kregosłup mi wysiada..rybki prawie zrobione, czekam aż zalewa wystygnie żeby zalać...
ola a mi z wczoraj jeszcze składniki na zapiekanki zostały wiec zrobie na obiad ale ty mi za to smaka na tego kopca zrobiłaś, chociaż nigdy nie jadłam a to jest chyba z alko
mini bruschette - co to ?
jak robisz kluski śląskie bo jeszcze nie robiłam
lilka bagietka , pieczarki starte na grubych oczkach, przesmażone i na to starty żółty ser do piekarnika na 10 minut jakoś
olakola dobrze ze wszystko się wyjaśniło
daj znać jak znajdziesz swój typ wózka

dobrze, że masz alternatywe

moj nie ma ze mna tak dobrze.Owszem na poczatku jak zamieszkalismy razem wstawałam o 4:30 żeby mu te kanapki zrobić a ja miałam wtedy np na 14:00...ale potem dalam se spokoj bo ja tez pracowalam na rano ale on wtedy nie wstawał żeby mi ekstra kanapki zrobić o co nie miałam żalu ale stwierdziłam, że ja ekstra też nie bede wstawac
Narobiłaś mi smaka na marchewke z groszkiem i na brzoskwinie
jusdan placki
basienka apetyczne ciacho
Hehehe ja po prostu Damianowi szykuje wieczorem, jak ma na rano... i nigdy nei byłam tak nadgorliwa by wstawać rano. Bo tak jak mówisz, w dwie strony to nie szło...
Co do ciacha, to właśnie po obiadku mam zamiar sobie kawkę zrobić i zjeść kawałek, bo jeszcze trochę zostało albo z mleczkiem jak nie z kawką, zobaczymy
Co do bruschetty to ja tą tradycyjną trochę urozmaicam... prócz oliwy, czosnku i pomidorów, daję jeszcze albo mozarelle, albo zwykły żółty ser...

Stary 2010-04-16, 13:51   #2148
itakasia
Zakorzenienie

caprica
slicznie wygladasz, piekny twoj brzuszek
basienka
nie wiem, moze poczekam na truskawki

moj tz sam sobie robi kanapki
Stary 2010-04-16, 13:52   #2149
papeteria
Zakorzenienie

caprica ja licze tym sposobem :
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
Super, ze wszystko ok, zgrabniutka jesteś i te ubranka

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

basienka nadal nie wiem co to ta bruschette ide poszukać w sieci
Stary 2010-04-16, 13:55   #2150
bassienkaw
Zakorzenienie

Papeteria zerknij sobie na google, będziesz wiedziała co i jak... ja bardzo lubię, swego czasu dość często robiłam

Itakasia, ja ostatnio w carrefuorze kupowałam za 250 g - płaciłam 1,99zł

Stary 2010-04-16, 13:56   #2151
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Basiu, kiełbasę typu podwawelską (1,5 sztuki)przekrawam na pół i kroję z tego takie kawałki na jednego gryza.
Kroję półtorej sporej cebuli na drobno- chyba, że ktoś lubi większe kawałki.
Jedną puszkę groszku konserwowego (lub dwie, ale Ł. nie lubi) i co najmniej litr soku pomidorowego.
Przekładam warstwami w garze- kiełbasa, cebula, groszek.
Na każdej takiej warstwie papryka ostra, słodka, sól i pieprz.
Stawiam na gaz, zalewam litrem soku.
Gotuję, gotuję, aż cebula zacznie się rozpływać w smaku.
Jak zrobiło się za gęsto, można dolać wody na czas gotowania, ale generalnie kosystencja ma być porządnej gęstości. - na sztywno

Ł. jada z ryżem. Ja z ziemniakami.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-16, 13:57   #2152
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
caprica
slicznie wygladasz, piekny twoj brzuszek
Cytat:
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
Czyli zaraz bede w 6 miesiacu
Dzieki, kochane jestescie

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 13:58   #2153
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

A ja liczę tak. Skoro 18 listopada była ostatnia miesiączka, to 18 kwietnia zacznę 6 miesiąc i tyle .

Ubieram się i lecę na Bydgoszcz. Znowu... miłego weekendu!!!

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-16, 14:00   #2154
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
A ja liczę tak. Skoro 18 listopada była ostatnia miesiączka, to 18 kwietnia zacznę 6 miesiąc i tyle .

Ubieram się i lecę na Bydgoszcz. Znowu... miłego weekendu!!!
czyli wychodzi podobnie bo ten sposób to średnio pełne miesiace czyli 4,5 tygodnia
Milego weekendu
Stary 2010-04-16, 14:05   #2155
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Basiu, kiełbasę typu podwawelską (1,5 sztuki)przekrawam na pół i kroję z tego takie kawałki na jednego gryza.
Kroję półtorej sporej cebuli na drobno- chyba, że ktoś lubi większe kawałki.
Jedną puszkę groszku konserwowego (lub dwie, ale Ł. nie lubi) i co najmniej litr soku pomidorowego.
Przekładam warstwami w garze- kiełbasa, cebula, groszek.
Na każdej takiej warstwie papryka ostra, słodka, sól i pieprz.
Stawiam na gaz, zalewam litrem soku.
Gotuję, gotuję, aż cebula zacznie się rozpływać w smaku.
Jak zrobiło się za gęsto, można dolać wody na czas gotowania, ale generalnie kosystencja ma być porządnej gęstości. - na sztywno

Ł. jada z ryżem. Ja z ziemniakami.
Fajny pomysł na jadełko, muszę wypróbować...

Cytat:
czyli wychodzi podobnie bo ten sposób to średnio pełne miesiace czyli 4,5 tygodnia
Milego weekendu
No u mnie 6 miesiąc leci

Stary 2010-04-16, 14:16   #2156
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Fajny pomysł na jadełko, muszę wypróbować...
No i jak już sok zacznie plumkać, to spokojnie możesz mieszać wszystko.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-16, 14:19   #2157
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

dziewczyny jesteście straszne jak przeczytałam o tych pysznościach to mi w brzuchu zaczęło piszczeć, idę robić obiad.
Basia mi też już 6 miesiąc leci i gratuluję dziewuszki
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 14:26   #2158
Xawmeli
Rozeznanie

dzień dobry......basia nasza wróciła--gratuluję córuni
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 14:31   #2159
eleonoremio
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny, prze;praszam za moja emocjonalna bardzo wypowiedź ale było to pod wpływem duuuzych emocji bo zaraz po wizycie.
Byłam dzisiaj we Wrocławiu, na ul. dyrekcyjnej w klinice akademickiej tak jak mi kazał dr. Floriański, i tam w sumie nie zbadał mnie nikt ale mnie uspokoił taki młody lekarz , mam ze skierowaniem przyjechac za tydzień czyli 23-go na 8.00 na jeden dzień do szpitala mnie położą wszystko zbadają i będzie wiadomo co i jak.
Trochę się już uspokoiłam, najwazniejsze że czuje ruchy i mam nie ściskać brzucha duzo pić tak jak radziłyście.
zobaczymy za tydzień co z dzidzią dlaczego tych wód tak mało, czy to wada wrodzona czy coś innego.
Dzisiaj jeszcze po tym wrocławiu byłam u mojej gin po l4 bo miałam do dzisiaj i zdałam relacje to jeszcze raz mnie zbadała żeby inne komplikacje wykluczyć, to troszkę mi się szyjka skróciła i jest miękka ale nic nie mówiła . Mam 7mego maja przyjść i zdac relacje co i jak, o jeśli sie okaże że mam te małowodzie powazne to oni przejmą prowadzenie ciązy, ale mam nadzieje i ona też że bedzie dobrze Jestem dobrej mysli, ochłonelismy z Marcinem, troche poczytaliśmy, będzie dobrze musi byc wiem że troche spanikowałam ale to chyba normalne

Lepiej sprawdzić niz olac jak to taki jeden lekarz u nas niby fachowiec , p.Koryś , tak prowadził ciąze że mówił że wszystko ok nie ma sie czym martwic i póxniej niestety działy sie złe rzeczy z maleństwami, jednej nie powiedział że ma małowidzie i maleństwo zmarło w 9 miesiącu, mojej koleżance miesiąc temu urodziła , dzidzia miała wodobrzusze gdzie na usg jeszcze wciązy to się wykrywa, a on dobry sprzet ma 3d/4d i niby doswiadczenie ale...
aborcji tez duzo ma za soba...

Nie wazne. Szkoda nie raz słów.

itakasia
ola_k11
Lilka___

dzieki
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 14:32   #2160
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
a ma tego syna i corke z wczesniejszego zwiazku czy zrobil jak juz mial zone ?
On nigdy nie był wcześniej żonaty kuzynka jest jego pierwszą zoną i z nią miał pierwsze dziecko syna który ma chyba z 7 lat no a potem zrobił córę innej kobiecie i przez dwa lata to ukrywał.

caprica6 jaki śliczny brzusio a ubranka przesłodkie

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości