|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
W pokoju André jest tak, ze jak slonko zaswieci i ja nie zasloniam to jest od razu 23-25 stopni wiec ciepeeeeelko, a ze jeszcze on wywija jak widac to bylby zgrzany caly...
|
|
#1832 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
ja tez uzywam ![]() Cytat:
Cytat:
ubieram mlodego z body z kotkim i skarpetki. I jeszcze mamy uchylone okno.(i ciagle sa 24 stopnie bo ciagle nam w okna slonce swieci ja tez tak jestem ubrana i mi jest cieplo to dlaczego jemu ma byc zimno? i sprawdzam karczycho i zawsze ma cieple;pW ogole lekarz w szpiatlu powiedzial ze wody mineralnej do mleka bron boze mam nie gotowac. mam zwyklej mineralce mieszac mleko niegotowanej bo jak woda jest zagotowana to traci wszystkie swoje wartosci imineraly.. 100lat dla Nilusi Magdusi i Andre ![]() ![]() ![]()
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-04-16 o 13:50 |
|||
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Domi mała jest boska
A mój mi daje popalić... bujam w wózku, dżwięk samochodu włączyłam i dalej się rzuca... Szału dostane |
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chodzi o kaldzenie na brzuszku to sobie pomyslalam ostatnio, ze moze stoj za Piotrusiem i go glaszcz, rob masazyk, albo szeptaj cos do uszka- moja to lubi ![]() Moja lezy teraz na macie, wiedzialam ze swierszczyk zrobi furrore, bo jest megakolorowy, tylko tak go ciagnie, ze chyba zaraz ten palak sie rozwali :P Kareninko szkoda karuzelki!!! :p Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-04-16 o 13:54 |
|
|
|
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
muszę się w takim razie przełamać!
Przed wczoraj ubrałam Nili na górę tylko koszulkę z krótkim rękawem i cały czas mi się wydawało, że jej zimno ( a karczek miała ciepły). W końcu pękłam i ubrałam jej sweterek a sama chodzę w koszulce na ramiączkach ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Agusiu, a jak wysypka? |
|
|
|
#1836 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ma może któraś kontakt z AsiCcccCĄ?
jakoś często mi teraz w głowie siedzi co tam się dzieje z jej malutką, mam nadzieje że wszystko jest na dobrej drodze i wrócą obie zdrowe do domciu
|
|
#1837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi Pani doktor powiedziala ze dziecko jest normalnym czlowiekiem jak kazdy z nas i jak nam jest cieplo to dziecku tez;p np moja mama zawsze mowi ubierz go! on ma zimne nogi! a ja dotykam swoich nog i mowie ze taz mam zimne ale jest mi cieplo Kark mam cieply dziecko tez wiec jest mu cieplo![]() a wysypka dalej jest.. nie chce zejsc franca.. wyglada jak by byl caly piegowaty;p http://www.allegro.pl/item999056353_...y_80_86cm.html mhm podobaja mi sie to bodziaki i sa nie drogie A mlody wyrasta mi juz z 74.......
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-04-16 o 14:02 |
|
|
|
|
#1838 |
|
Wtajemniczenie
|
Masz rację Aga muszę się przełamać!
Choć kurczaczki z grilla są całkiem smaczne :P |
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Domi ale ja tak robię właśnie i i atk po paru minutach zaczyna wyć
|
|
|
|
#1840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Andre przesłodki
A jakie ma wypasione zabawki w łóżeczku ![]() Gucia współczuję z tymi zębami Cytat:
Każdy ma inne zdanie. A wszędzie piszą, że trzeba gotować i nie można dziecku dawać mineralnej nieprzegotowanej przed ukończeniem roku zdaje się, jest chyba z gerbera taka której nie trzeba przegotowywać. Cytat:
![]() Dziewczyny, a Bella chyba się już dawno nie odzywała, co? I minnie to już chyba z dwa miesiące znaku nie dała. Mam nadzieję, że u nich wszystko w porządku ![]() Mąż mi obiecał, że pójdzie ze mną do kina na film z Szarukiem ![]() To dla niego naprawdę poświęcenie będzie
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Laski ja znow ze swoim strachem:
"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy, metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci. A znakiem pierwszym będą chmury czarne dymu gryzącego i siarki, które pokryją połowę kontynentu. I słońca widać nie będzie, i ptaki w tych chmurach wymrą wszystkie. Ziemia otworzy się od północy i ogniem pokryją się szczyty górskie. Na naród w smutku pogrążony ogniste kule spadną w dniu, który smutek miał zakończyć. I człowiek fałszywy, który bratem się mienił, swe zastępy rozpuści i zwierzę jak robak będzie, robak jak machina, ogień, choroba, wymiesza się..." ![]() Brombi jaki to film? |
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Domi mnie się już powoli Twój strach udziela
![]() To z Nostradamusa? Czyli co, w niedzielę będzie jakiś atak terrorystyczny? A film to "Nazywam się Khan"
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Domi
A Pola Zapomniałam się jeszcze pożalić że czeka nas z Misią samotny weekend... TŻta wysłali z pracy na szkolenie i wróci dopiero w poniedzialek... Oj, chyba trochę smutno nam bedzie...Dobrze że jest Wizaż
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czytalam, ze sobie to ktos wymyslil...oby ![]() ale same zauwazcie, ze tyle zła teraz, to wsyztsko jakies dziwne...Ja juz nie czytam, bo potem sie boje zreszta gdzie bym nie weszla czy otworzyla strone glowna to i tak wszedzie o jednym pisza...a jesli chodzi o film to fajnie Ci- u mnie w kinie nie puszczaja takich filmow, a do porzadnego Mutkikina mam 50 km
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wczoraj byliśmy na tym szczepieniu i dziś zauważyłam że tak około 1cm powyżej ukłucia na tym kitku jest taka twarda kluseczka no moze nie kluseczka ale ciałko takie lekko twarde sie zrobiło jakby siniak ale kolor leciutko czerwony a miejsce ukłucia jest bardzo ładne
marudna nie jest nic ją nie boli mam sie martwić czy poczekać jeszcze o poobserwować bo ostatnim razem nie zwróciłam uwagi po szczepieniu jakie to było
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja ma tez zawsze takie twarde |
|
|
|
|
#1847 |
|
Zadomowienie
|
Domi podobno w ksiazkach nosradamusa nic takiego nie ma a te przepowiednie zostalyy wymyslone po katastrofie i s wymyslane na biezaco jak sie cos stanie..
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, dlaczego ja nie napisałam o Poli ?
![]() Zapomniałam ![]() W każdym razie mnie też się podoba ![]() Rany, a już mnie blady strach dopadł ![]() Gdzieś to wyczytała? "Tyle zła teraz" ? Że wulkan na Islandii? Przecież on juz przed sobotą był aktywny i ewakuowano mnóstwo ludzi z tamtych rejonów
|
#1849 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. My nadal w szpitalu podaja jej lek niby na padaczke i nasz pobyt zalezy od tego jak sie przyjmie moze i pare dni a moze i miesiac:-(jeszcze wszystko zalezy od wyniku eeg który miala dzis robiony mial byc 20ale ze napadów bylo coraz wiecej zrobili dzis,boje sie wszystko mnie boli.......ANIULKA dziekuje ze o nas myslisz
|
#1851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Asicccca kciuki zacisniete za wyniki eeg,mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze z niunia Ide wciagnac talerzyk pomidorowki bo ostatnio jak zrobilam to tz znowu sobie na dzis zazyczył ![]()
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1853 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jakie ma fajnie szerokie łóżeczko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
albo mały coś podjadł ??? jak nie bedize tego śluzu bardzo dużo to ja bym nie szła do lekarza, ale jak tylko cos bedzie cie niepokoiło to idź! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() masz szczęście że masz śliczna córeczkę :P Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-04-16 o 16:18 |
||||||
|
|
|
#1854 |
|
Rozeznanie
|
za chwilke zabieram sie za ndrobienie wczorajszego dnia. wczoraj dopadla mnie jakies zatrucie pokarmowe, wic toalete oblegalam caly dzien, i uczucie bezsilnosci- cos okropnego, wysilkiem bylo utrzymanie glowy w pionie dzisial bylam z miriam na szczepieniu- teraz malutka spi. waga 5950g. troszke malo. mrtwie sie. ale zaczynam wprowadzac pokarm staly wiec mam nadzieje, ze ja podtucze troszke. ale sluchajcie tego z owocow w pierwszej kolejnosci proponowala wprowadzenie pomaranczy ja na to, ze to przeciez owoc ktory jest pelen alergenow,a ona, ze grecja to kraj pomaranczy i dziwne bedzie jesli dzicko nie bedzie ich jadlo. mausie ktorych dzieci juz jedza powiedzcie mi jak to jest z tymi pomaranczami??? a ja ide was przeleciec.....
|
|
#1855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Domi mój taką kluskę miał po szczepieniu na pneumo i żółtaczkę. Można robić okłady z altacetu to szybciej zniknie
AsiCccCA musi być dobrze Trzymam kciuki!Mnie te przepowiednie nie ruszają. Jak coś jest nie do uniknięcia to nic się nie zrobi- wtedy same wiecie 2012 koniec świata. |
|
|
|
#1857 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I bądź tu mądry
|
||
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Asica kciuki zaciskam mocno
![]() dziekuje za komplementy dotyczace mojej Polusi ![]() Zahario a Miraim schudla, bo ostatnio pisalas, ze wazy 6100g...ale tak czy siak to sie nie martw- kazde dzieci waza inaczej ![]() U mnie taki grzmot byl gdzies z godzine temu, ze myslalam, ze zawalu dostane:/ i to tylko jeden... Tz poszedl z kolega na piwo, pozwolilam mu a ja sie nudze
|
|
|
|
#1859 |
|
Rozeznanie
|
My dziś mieliśmy debiut marchewkowy i się niezłe z małżem naśmialiśmy z min młodego
Asica wierzę, że wszystko będzie dobrze Brombi co do pokoju dla Filipka to też bym miała dylemat. Chyba wybrałabym jednak ten przy kuchni i łazience, bo jak już będzie miało 2-3 latka i będzie sie bawiło w swoim pokoju to np. gotując obiad będziesz go miała cały czas na oku. No i wtedy dzieci mają w ciągu dnia tylko jedną drzemkę czy nawet wcale więc już hałasy "dzienne" nie będą mu przeszkadzać. Zaharia Jeśli Miriam nie zacznie jeść pomarańczy na początku rozszerzania diety, to nie znaczy, że nie będzie ich jadła wcale, tym bardziej w Grecji Ja bym zaczęła od czegoś bardziej "lajtowego"---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- A jest tu może ktoś rozeznany w temacie fotelików samochodowych?? Najważniejsze oczywiście żeby był bezpieczny i przepuszczał powietrze, w nosidełku co teraz mamy Kuba strasznie szybko się poci. I czy jak dziecko ma 9 kg to można już montować fotelik przodem do kierunku jazdy czy nadal tyłem, bo w sumie spotkałam się jeszcze z info, że od 13 kg można przodem sadzać
|
|
|
|
#1860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymaj się mocno i dzielnie, ucałuj malutką i trzymam kciuki żeby wyniki wyszły dobrze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

ubieram mlodego z body z kotkim i skarpetki. I jeszcze mamy uchylone okno.(i ciagle sa 24 stopnie bo ciagle nam w okna slonce swieci

Oj, chyba trochę smutno nam bedzie...
zreszta gdzie bym nie weszla czy otworzyla strone glowna to i tak wszedzie o jednym pisza...
wystarczylo haselko i juz pijam Nałeczowinake
: 2 dlugopisy z tego sklepu czy czegos tam, taka mini ramka drewniana, meydelko w takich platkach w platikowym opakowaniu, mini sciereczka ze zwierzatkami, etuiu na komórke, breloczek na komórk- miły gest od strony sprzedawcy
I bądź tu mądry