|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
itakasia z 75c zrobiło się 75e
poza tym teraz w ciazy mam dekold w kropki na weselu bylam we sukience z dekoldem ale musiałam ładnie przypudrowac....carmena super z tym łóżeczkiem Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-16 o 17:28 |
|
|
|
#2192 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u mnie bałagan...drugi dzień do późnych godzin popołudniowych nie ma wody, a że pichciłam to sterta naczyń i wogóle ...tornado m. in rozbity talerz na podłodze nic ide sprzątać....
|
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ostatnio czytałam że 80 % dzieci urodzonych w 22- 23 tyg ciąży normalnie przeżywa a w latach 80- tych tylko 30 %, tak rozwinęła się medycyna, a wiadomo im starsze tym szanse rosną Nie rozmyślaj już tyle!!!
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
eleo
mamy ten am termin wiec u ciebie tez juz 26tc, spokojnie, odpoczywaj i futruj sie, niech dzidzia ladnie rosnie papeteria no wlasnie cos mi sie kolataly po glowie te krostki ![]() jusdan taka jest kolorowa ze od razu wiosne czuc hd to niech remont przebiegnie teraz sprawnie
|
#2196 |
|
Zadomowienie
|
Mezus przyjechal caly. Dotarl po 3.. wiem ze dawal mi buziaka i mowil czesc.. Ale ja padnieta ze hej bylam, dalej chrapanko.. Potem nad ranem nie wiem ktora byla moze 6? kto to wie? najpierw poglaskal mnie po rece-przestraszylam sie bo strasznie zalaskotalo, ale zaraz zasnelam, a za chwile on znow po cycuchu, a ja znow wystraszona ze snu.. odrzucialam jego reke, przykrylam sie i dalej chrap chrap. A on,chyba obrazony, obrocil sie tylem i poszedl dalej spac.
Ale co ja moge, bylam tak wykonczona ze nie w glowie mi inne rzeczy.. Dzis za to znow go widuje-sniadanie-obiad, a potem to nie wiem czy kolacja, a potem pewnie dopiero noc, znow znow to samo.. za duzo ma roboty, przy aucie, cos tam na gorze.. ehhh, takie zycie.. Przyjezdza a nie mamy chwili dla siebie.. Myslalam nawet o wyskoku na godzinke na basen, ale widze ze chyba niiiciii z tego.. Ide troche sie polozyc.. i tak nie mam co sama robic, a sprzatac mi sie nie chce. Mala tez spi. |
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eleo nic sobie nie wkrecaj! Bedzie dobrze zobaczysz. |
|
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka to te kluchy to troszke jak kluski kladzione alebo jak pyzy ziemniaczane tzn nie wiem dokladn ie jak sie je robi ale cos mi sie kojarzy ze tak moja babcia je robila
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wcinam znowu arbuza...
Moje dziecko wróciło już od teściów, całą drogę jechała rowerkiem... a to prawie 4 km... tzn jechała nie jechała, jeszcze nie przyzwyczaiła się, że musi sama pedałować i kierować sama... więc pchali ją Teraz rządzi w pokoju u babci... Zrobiłam dwa prania, i poszłabym jeszcze na spacer, ale chyba sobie dzisiaj już darujemy! |
|
|
|
#2200 |
|
Raczkowanie
|
idealnecialo pewnie sobie myślał że ty o 3 w nocy, przebudzona najbardziej masz wtedy ochote na pieszczoty
bo jakżeby inaczej ![]()
|
#2201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta jest z sosem bolognaise i sosem beszamelowymCytat:
dzisiaj moze nadrobicie ![]() a mnie Hubcio kopie mecz chyba sobie urzadzil ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- a wczoraj polozna na szkole rodzenia mowila na koniec jak mierzyla tetno ze to jeszcze maluszek toz to mi sie wydawalo ze to juz olbrzymek a dla niej to jeszcze maluszek
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do remontu, ja dziś obliczyłam, że potrzebujemy na ten nasz pokój ok. tysiaka. No, ale musimy kupic farbę, nową lampę stojącą, żyrandol, karnisz i roletę, to nie jest tak źle
|
|
|
|
|
#2203 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kochane jestescie Patrze na Bastusia jak on szybko rosnie jaki kochany jest i mi normalnie łzy leca widze że on kurcze przezywa jak widzi ze się martwię , bo nie raz mi łezka poleci .
Czekamy ![]() https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqtqywd83r0zcb.png Już z nami ![]() Sebastian 2007 Sara 2010 Sylwia 2017 Kruszynka[*]29.11.2012 Maleństwo[*]18.12.2013 Edytowane przez eleonoremio Czas edycji: 2010-04-16 o 17:21 |
|||
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo własnie miesza się gotowane ziemniaki i surowe
|
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Ogarnełam troche mieszkanie i zrobiłam pranie.
TŻ pomył podłogi Cytat:
![]() a my z TŻ od listopada posucha chyba już się nie przełamiemy bo jak już pisałam wielokrotnie najpierw był zakaz a jak już było zielone światło to TŻ jakoś zdziczał ...chyba się boi zreszta ja chyba troszkę też ale on to się nawet dotknąć nie da ![]() basienka jeszcze nie jadłam arbuza w ciąży i nawet niespecjalnie mam ochotę... anoxa, anuszka ja kiedys w biedronie kupilam lasagne i w porownaniu do domowej jakas ciapa wyszla , ale musze sprobowac tej z lidla bo nie chce mi sie bawic z robieniem... |
|
|
|
|
#2206 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc nie skarzylam sie na skurcze![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzis caly dzien u rodzicow bylam,, TZ po mnie przyjechal, gotowalysmy, zakupy spacerek, pieklysmy rogaliki z marmolada, zupe pomidorowa, ryz z jabkami ![]() Po za tym dowiedzialysmy sie ze ciocia zmarla, mama wczoraj byla u nie w szpitalu(zona mamy brata-bratowa) czula sie lepiej i w nocy z maral, we wtorek bede jechac na pogrzeb ![]() Pogoda nawet oki...dzis odpoczywam juz
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|||||
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia wspolczuje straty cioci
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Remont trwa tzn. przygotowaliśmy pokój do malowania
Oczywiście okazało się, że czegoś tam brakuje i najważniejsze nie mamy chleba w domu a jutro w W-wie wszystkie sklepy pozamykane M pojechał na zakupy. Muszę Wam pokazać to zdjęcie. Zrobione dzisiaj czyli 25 tc I niech ktoś powie, że mam mały brzuszek Załącznik 3035887 nie wiem co będzie w 9 mc Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-04-16 o 18:14 |
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
hd ja też już mam taki brzuś coś mi się wydaje albo i większy
![]() uroczy i ta spódniczka karolcia kondolencje z powodu cioci |
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
hd brzus sliczny i faktycznie spory moj chyba jest mniejszy niestety nie ma mi kto zdjecia zrobic
![]() a moze sie poprostu najadlas? wtedy tez wzdyma brzuszek i nie zazdroszcze tego remontu
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Hd baaaaaaaajecznyyyyyyy , śliczny, uroczy , efektowny, słodki i w ogóle czaaaad ja już nie mogę się doczekać kiedy mój będzie taki fajowy.
Ja niby mam brzuch ale czasem wydaje mi się , że on jest taki dziwny, jakby tłuszcz + gazy+to co zjadłam a na końcu ta moja kruszynka, której nie czułam od 2 dni prawie wcale ![]() Idealnieciało za tą z niebieskimi rękawkami 15 a za tą z bocianem na 2 strony rozpinaną 35 |
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny bylam wlasnie na watku mamus majowo czerwcowych i juz kilka z nich sie rozpakowalo i kolejne zaczynaja
a nastepne w kolejce jestesmy my
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rety już faktycznie bliżej jak dalej ![]() edit: bydgoszczanka rozpakowana a jeszcze niedawno wrzucała swój brzuszek na watek ze zdjeciami
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-16 o 18:55 |
|
|
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoxa nie strasz!
|
|
|
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spódniczka jest wygodna bo sie rozciąga. Na zdjęciu nie wyszła zbyt efektownie ale ma wszystkie kolory świata ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Właściwie dzisiaj malutko jadłam. |
||
|
|
|
#2216 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() eleo ciesze sie, ze uspokoilas sie troche i na pewno wszystko bedzie dobrze anoxa ma racje Nigdy nie wiadomo, ktora z nas bedzie pierwsza, moze wcale nie ja carmena to mogla byc pepowina widoczna na filmiku z usg ![]() Wczoraj w mojej szkole rodzenia bylo o srodkach znieczulajacych, o interwencjach podczas porodu i o cc. Przyniosla polozna nawet narzedzia rozne, zeby nam pokazac, jakiego sprzetu uzywaja, jak np nie moga zlapac dokladnie bicia serca dziecka No i nadal mam zamieszanie w glowie, co sadzic o epiduralu i czy chce go, czy nie...ehhh...
|
|
|
|
#2217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus jest taki, że już nikt nie może powiedzieć, że nie jestem w ciąży. Pomaga np. w tramwaju ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
proszę... jeszcze nie my Jeszcze muszę tyle rzeczy załatwić, muszę tyle zrobić - Mały (uwaga, mówię do dziecka) siedź spokojnie u mamusi i się nie wygłupiaj z tą tęsknotą do świata
|
||
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
hd wygląda na wygodną, chyba kiedyś z dwa lata temu
obserwowałam coś podobnego na all , gdzie kupiłaś
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje dziewczyny za kondolencje ![]() A no blizej niz dalej do tego porodu
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
alguien rety nie wiem czy chciałabym widzieć te narzedzia...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

poza tym teraz w ciazy mam dekold w kropki
na weselu bylam we sukience z dekoldem ale musiałam ładnie przypudrowac....

(((. Zaczynamy remont 

ja ostatnio czytałam że 80 % dzieci urodzonych w 22- 23 tyg ciąży normalnie przeżywa a w latach 80- tych tylko 30 %, tak rozwinęła się medycyna, a wiadomo im starsze tym szanse rosną

bo jakżeby inaczej 

ale on to się nawet dotknąć nie da 

rety już faktycznie bliżej jak dalej
obserwowałam coś podobnego na all , gdzie kupiłaś