|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
moj rowniez robi wszystko przy malej, pol na pol
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie nadal mecze.... hehe tez chce juz o kupkach rozmawiac.... poki co moge tylko powiedziec ze dziwnie mnie dzis to toalety ciagnie;]....od rana brzuch mnie pobolewa i mdli mnie ale to moze z nerwow ze mam isc dzis znowu do szpitala juz sama nie wiem....brzuch twardy mi sie robi ale nie mam skurczy....czasami tylo tak piecze od srodka jakby....ehh
drcron pisala ze jutro wychodza bo z malutka juz duzo lepiej ![]() pop na ten cholerny cellulit to czytalam ze bardzo dobra jest tołpa serum na noc....ten vichy akurat nie ma za dobrych opinii... ja teraz z vichy na rozstepy uzywalam i nie wiem czy cos pomoglo bo niby nowe sie nie zrobily ale tamte sa takie jakie byly...a ta tołpe bardzo polecaja dziewczyny na KWC.... kurcze ale oliwka sie zmienila...i chyba strasznie do ciebie podobna.... i w koncu lezaczek zaakceptowala a bracia slodcy...![]() grrr no nie moge nawet normalnie siedziec bo mi brzuch na kolanach zalega ehh.... natala corcia sliczna...ale juz podrosla.... kurcze o tej 16 mam isc do szpitala i nie wiem na co sie nastawiac bo jesli mnie zostawia i nic nie pomoga to lipa lezec tam tak przez weekend a z drugiej strony jak w pon pojde to mnie moga nie przyjac bo poniedzialki maja nawal...ryczec mi sie chce juz z tej bezsilnosci....
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gmyrelka, przedewszystkim musi odbić po jedzeniu za każdym razem, jak nie odbije, to połóż na brzuszku na czymś dość twardym np. na przewijaku albo na materacu w łóżeczku (nie na pościeli, ani kocyku) i masuj plecki okrężnymi ruchami w przeciwną stronę do ruchu wskazówek zegara - powinien ładnie odbić i wtedy jak ma ulać to przy okazji uleje i jest spokój już. Kładź dziecko pomiędzy karmieniami na brzuszku na jakieś 5-10 minut, powinno tez dużo spać na brzuszku - wtedy lepiej trawi mleczko, bączki ładniej uchodzą i ulewania nie ma albo jest niewielkie. Ja kładę małego tak jak mi kazała lekarka i na prwadę różnica jest kolosalna!!! Jak już ma ulać to dosłownie odrobinę POP, NATALALA, DARUSIA mój tż się śmieje, że ja to będę typowa teściowa z dowcipów: "teściowo ty stary rowerze jak ino cie widze, cholera mnie bierze" (ja tak do swojej bym mogła )
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2010-04-17 o 11:34 |
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak liczyc te 3 godziny? Od początku karmienia czy od końca? Bo moja czasem siedzi (z małymi przerwami) około 1,5 godziny, to za 1,5 musialabym ja wybudzać? czy wtedy za te 3 godziny? Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj znowu mam to co wczoraj,ale może cos tam w środku się przygotowuje...nie wiem...A co do cellulitu to też przekopałam KWC i ja kupię topłe,a raczej zamówię,bo mało jest dostępna w sklepach. Rozstępów nie mam,nic kompletnie(TFU,TFU)ale cellulit i owszem jest ale po porodzie kremik,dietka i spacerki z mała i będzie ok.Ja wypróbuje jeden ze sposobów na S czyli spacery-mam obok las to sobie pochodzę i zobaczymy,może małą sobie wychodzę. A okna piernicze dzisiaj,już mi chęc przeszła.Wskoczyłam do wanny,wypeelingowałam całe ciało,ogoliłam się calutka i mam dosyc na dzisiaj-no taką "elegancką"mogli by mnie na porodówke zawiezc ![]() Fajnie,że drcron wychodzi już ![]() mloda nie pękaj,może akurat Cię już zostawią i wyjdziesz z dzidziulkem w każdym razie trzymam kciuki...
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wasze maleństwa tez tak ciężko wybudzić??
Kurcze, ile ja się muszę namęczyć. Nastawiam sobie pół godziny wczesniej budzik, bo jakbym obudziła równo po 3 godzinach to zaczne karmić najwyżej za pół godziny Bardzo rzadko obudzila się sama. Przewaznie chcialaby spac dalej, nie wiem ile tego snu jej potrzeba bo musze ją wybudzać by przybierała na wadze moja kruszyna.
|
#4027 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taki sam kocyk jak ty kupiłam w lidlu i do tego mam taki żółty ręcznik . super są te rzeczy Cytat:
Cytat:
![]() a zawsze mozesz podejść i zwazyc co kilka dniCytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nocka u nas spoko i nawet Szymek się zlitował i pospał do 7 ![]()
|
|
#4028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze a to normalne ze dzieci maja caly jezyczek bialy? taki jakby na nim mleko zostawalo
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale myślę, ze tak może być
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
heh fajnie tak was poczytac-wszystkie rozpakowane-taki plus bycia tu jeszcze z brzuchem,przynajmniej się trochę "podszkole";D
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://mamotoja.pl/mamo_to_ja_niemo...ykul,6038.html
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
a nie wiedzialam, dziekuje
kurde meczy sie jeszcze ze zrobieniem tej kupki, dzisiaj zrobila dopiero 1 co prawda caly pampers ale od wczoraj od 17:45 nie robila, teraz dostala herbatki i leży.
|
|
#4034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeżeli chodzi o kupki to dziecko na sztucznym robi tak jedną na dobę. Cytat:
Cytat:
|
|
#4035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja MUSZĘ dotrwać do środy!!
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jezyka nie przemywalam, mojej kruszynce sie usnelo
tz wrocil z pracy, tata gotowal obiadek i stwierdzil ze bedzie gotowal bo mala ten brzuszek boli i placze i potrzebuje blisko mamusi.
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm.. to dziwnie. To moja by nieraz wogole nie spała. Przyjmując, ze muszę ja karmić co 2,5 godz, karmienie trwa czasem ponad godzinę i czasem usypianie drugie tyle...
np. dziś karmiłam od 8.20-9.00, potem znów o 9.50-10.30 bo nie chciała usnąć i zaczęła szukać cyca. Więc nie powinnam jej usypiać tylko zacząć kolejne karmienie ![]() Ja do tej pory liczyłam od zakończenia jedzenia Bo to dla mnie bylo logiczne skoro dziecko ma się wybudzać po 3 godzinach snu ... ale już sama nie wiem... ????
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-04-17 o 14:55 |
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma czegoś takiego jak chude mleko matki... pokarm moze ewent. zanikac... ja widze jak karmie przez osłonke ze na poczatku mleko jest prawie przeźroczyste i słuzy do napojenia dziecka jesli chciało tylko pic to mu wystarczy.. jesli jest głodne ssie dłużej i potem mleko juz jest takie pełne.. A W NOCY MLEKO JEST NAJTŁUŚCIEJSZE....
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam problem z karmieniem
Tzn mała chce ciagnąć tylko z jednego cyca. Tak było od początku. Przykladalam ją do tego cyca ale był tylko nerw i ryk. Więc ściągałam laktatorem ale było tam niewiele mleka. Teraz mam wrażenie, ze nie mam tam praktycznie w ogole mleka I jeden cyc wielki a drugi maly Co mam robić? Ściąganie laktatorem masakrycznie boli, wcczoraj to ściągnęłam niecałe 30 ml a w tym sporo krwi bo cycek mi zmecerowało Co ja mam robić?? Staram się ją przystawiac do tego cycka ale nie ma rezultatow
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Natala, Pop, mrowak któa jeszcze zdjęcia wklejała!!!!
boziu!!!!!!!!!!! Te nasze wizazowe pociechy sa po prostu rewelecyjne!!!!!!!!!!!!!! Ja to sie napatrzec nie mogę!!! Piekne oczka.. piekne noski piekne usta.. piekne włsoki!!1 Sama słodycz!
|
|
#4042 |
|
BAN stały
|
Madziwnia...ja tez sie napatrzyc nie moge
![]() PoP....nasza grudniowa Gwiazdeczka, jako ze najstarsza to najszybciej zacznie tatusiowi potencjalnych zieciow sprowadzac ![]() A widze ze juz i hustaweczke polubila...pamietam pierwsze zdjecie w hustawce i ta 'radosc' na jej buzce hehe Darusia, ramki przeslodkie.....ta pierwsza jest super!!!!!!!! skad to takie cuda sie wynajduje??? Co do dopajania, mi mowiono ze narazie nie trzeba...latem i owszem ale teraz jeszcze za wczesnie, podobno butla ma starczyc....ale jesli juz ktos chce to moze herbatka koperkowa (moja osobiscie nie lubi)...i na brzuszek dobrze dziala i zawsze inny smak niz woda.... Dziekujemy ciotkom za mile slowka ;* |
|
|
|
#4043 |
|
Raczkowanie
|
ja nie karmię butelka a i tak myje małej buźkę w środku.. języczek i dziąsła... już nawet mała nie płacze przy tym i nauczyłam ja pokazywać język:P tzn tak długo ja jej pokazuję aż ona mi pokaże
i chce pokazać wam zdjęcia małej a co... na 1szym ja jako dumna mama z wózkiem na spacerku na 2gim uśmiech małej buły... 3cie- mała zasnęła po spacerze na kanapie... śmiałam się z mężem że jej ptaszek ze spodni wystaje a na 4... moje 2 cuda!! a raczej 10... uwielbiam te jej paluszki normalnie zjadłabym wszystkie!!p.s mała ma smoczka nuby... i ja jakoś nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia... mała lubi sobie possać a moje cyce do tego nie służą... ona jak już sobie possie smoka to go wypluje i śpi bez... będę miała wyrzuty jak mała będzie miała 2 lata i dalej będzie chciała smoka.. ale do końca pierwszego roku może sobie smoczyć ile będzie tylko chciała... Edytowane przez machaj Czas edycji: 2010-04-17 o 18:49 |
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
machaj córcia śliczna,a Ty przy wózku wyglądasz jak nastolatka
![]() coś nie ma mlodej,może ją zatrzymali i zacznie się u niej dziac...
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
nici z tego...mam sie zglosic w poniedzialek znowu na ktg....napisze pozniej troche wiecej bo teraz filma bedziemy ogladac....
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde mała zawsze zaczyna wyć jak ja usypiam szymka w efekcie ide do niej .. mały wyłazi z wyra i zaczyna biegac .
|
|
#4047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i potem u nas ![]() machaj śliczna niunia, a paluszki boskie edit jest młoda... jak oni mogą tak ciężarna stresować i tyle trzymac grr
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2010-04-17 o 20:29 |
|
|
|
|
#4048 |
|
Raczkowanie
|
hehe nie tylko przy wózku tak wyglądam
głupio sie czułam jak jeszcze z brzuchem chodziłam bo ludzie na mnie patrzyli i głowami kręcili;/ a jak ide z wózkiem to pewnie wszyscy myślą że to nie moje maleństwo a poza tym ja dalej jak nastolatka się czuję.. jakoś do mnie nie dociera że już 24 lata mam;/ pop70... mam pytanie... czy ty mieszkasz w okolicach Opola? bo wydaje mi sie że kiedyś pisałaś coś o Opolu...
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, dziewczyny, mamy jakieś problemy ze zrobieniem kupki. Znaczy tak: pręży się, pręży, płacze przy tym, męczy się wyraźnie i często albo nic z tego nie wychodzi albo musi to potrwać zdrowe 15 minut, żeby coś wyskoczyło,a ona przez ten czas tak niemilosiernie się napracuje.
Czy to już przesłanka do sięgnięcia po jakiś espumisan/infacol/bobotic/plantex? Jeśli tak, to co lepsze? A może jeszcze coś innego? Woda już nie zawsze działa.
|
#4050 |
|
Wtajemniczenie
|
Baobabku dziękuję za dokładny opis
![]() ![]() Dołączam się do pytania mrowak ... Ja jestem załamana, syn mój wyje non stop ... chyba że śpi albo ma cycka w buzi Kolkę wykluczam bo na rękach albo przy cycku leże mega zadowolony. Próbowałam się koło niego położyć i Go przytulać coby nie nauczyć wiecznego noszenia ale też nie pomaga Już nie wiem co robić Pediatra Go widziała tydzień temu i oceniła na super. Kurde moja Hania w ogóle nie płakała a On NON STOP - serce mi pęka ![]() Mamuśki jaki laktator polecacie do dorywczego odciągania mleczka?? Ja po połogu powracam na aerobik i będę czasem potrzebowała mleczka Poza tym czasem też chcę się wyrwać do kina czy na "piwko" Zastanawiam się nad ręcznym Avent ISIS i elektrycznym Medela Mini coś tam A może polecacie coś innego?? Dodam że nie chciałabym się totalnie wykosztować bo to u mnie będzie używane raczej sporadycznie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

I wydaje mi się, że może za chude te moje mleko czy coś, bo jak go dokarmiam sztucznym to jest lepiej. I nie wiem co robić może i cyca i sztuczne mu dawać. A wiecie ile dziecko w wieku 2-3 tyg. powinno na raz zjeść?
mój tż się śmieje, że ja to będę typowa teściowa z dowcipów: "teściowo ty stary rowerze jak ino cie widze, cholera mnie bierze"
(ja tak do swojej bym mogła
Bardzo rzadko obudzila się sama. Przewaznie chcialaby spac dalej, nie wiem ile tego snu jej potrzeba bo musze ją wybudzać by przybierała na wadze moja kruszyna.

Antoni Stanisław 30.03.2010
Ja MUSZĘ dotrwać do środy!!
bo wydaje mi sie że kiedyś pisałaś coś o Opolu...