|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Hej ho
Cytat:
Gratulujemy ![]() Cytat:
Moze skontaktuj sie z lekarzem i zapytaj o ten antybiotyk ![]() Nie chce ci dawac rad, bo slyszalam rozne teorie Cytat:
Moze tak sie czujesz, bo sie zestresowalas? --------------- U nas byla dzis piekna pogoda, wiec kilka godzin nas nie bylo. Wybralismy sie na dlugi spacer wybrzezem. Po powrocie zrobilam szybki obiad, a wlasciwie juz kolacje, bo jeszcze znajomy nas odwiedzil. a potem wszyscy poleglismy . Antonio zaczal sie pokladac i przytulac do mnie i zasnal przytulonyt do mnie na sofie. Niestety podczas przenosin sie rozbudzil i skonczylo sie na polozeniu w lozku z mamusia i tatusiem, gdzie spalismy wszyscy przez 3 godziny ![]() Dzisiaj Antonio jakis domagajacy sie , np wymysil sobie, zeby go przez czesc spaceru niesc, a nie wozic w wozku... ![]() My mamy rzadkie, kwasne kooopki juz od 2 miesiecy + napady placzu itp, ale zebow nie ma ![]() Antonio jeszcze nie pokazuje noska i oczka, ale za to ladnie bawi sie pilka, potrafimy tak siedziec na dywanie i turlac pilke ze mna naprawde dlugo.
|
|
#3812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
no ładnie
zanim ja wszystko przeczytałam, to Wy sobie poszłyście ![]() zapomniałam się pochwaliś, ze mamy kolejnego ząbka to już 7 - lewa dolna dwójka ![]() no i Maluszkowi język się rozwiązał jak zaczął raczkować to przestał "mówić" ... a od wczoraj znów słyszę mamamama, babababa, ... a jak wyciąga rączki do mąłza, żeby go wzział na ręce to on mu mówi: "powiedz tatato Cię wezmę" ![]() aaaa i jeszcze /tak mi się co chwile coś przzypomina / pani rehabilitantka stwierdziła, ze Bartek jest chudzinka i aż go zważyła - waży 8100 g troche mało, prawda? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3813 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... przyssał się ząbkami i podarł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój mnie dzisaij zawiódł proponowałam wspólny prysznic, ale nie chciał to do niego nie podobne ![]() Cytat:
bo widzę, ze pierwsze miejsca już zajęte ![]() eeee nieeee ale bałam się depilatora
|
||||
|
|
|
#3814 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet klub ostatnio zaniedbuje. Ja staram sie gotowac poprzedniego wieczoru, albo jak ma drzemke.W ciagu dnia to taki szybki i na raty udaloby mi sie ugotowac ![]() Cytat:
![]() Zdecydowanie za wysoka jak na ząbkowanie ![]() Cytat:
![]() zjadłabym z ogromną checia ![]() Cytat:
U mojej niuni tez byly wszystkie te objawy przy pierwszym zabku Cytat:
Teraz sie rozochocila i dziubek otwarty nadstawia kotom Tego sie obawiam...ze zastrajkuje na wózek i skoncza sie fajne, dlugie spacery To ja powtorze ze objawy wystepuja na kilka tygodni przed. Laura tez tego nie potrafi Cytat:
gratki, gratki ![]() malo nie malo, moze taka jego uroda.L wazy ok10 i moim zdaniem jest "lekkim" klopsem ![]() a znam przypadek ze chodza juz od 10mc ![]() U nas wyglada to tak ze czesciej pełza niz raczkuje.W zabawie napewno jak zalezy jej szybko dotrzec do jakiejs. Nie zajrzalam wczoraj ludzac sie ze dzis bede miec od rana tyyyllleee do czytania, a tu zaledwie 1,5 strony...ehhh Tak wciagnelam sie w pożądki ze jak mąż po 2h wrocil z mala to jeszcze znalazlabym sobie kilka rzeczy do zrobienia. Ona chwile predzej zasnela wiec zaraz odbilismy sie do mamy spacerkiem gdzie jeszcze na ogrodzie z godzinke,i dopiero na obiad do domku. Droge powrotna przespala i do 20 z nami urzedowala, wlasnie tak sie tulac,miziając jak kotek i bawiac Ja to nawet na chwile oko zamknelam ![]() Po kąpieli dzieciątka wybylam ogladac prawie wyremontowane gniazdko kolezanki a jak wrocilam to mąż czekał w łózeczku wiec pognalam do niego... Jestem wyspana, choc od okolic 1 wstawalam "milion" razy.Ale własciwie po nic, bo to placz przez sen, albo smoczek byl potrzebny, tak wiec chyba powtorka z rozrywki sie zapowiada, a tyle co sie chwalilam ze kilka zeszlych nocy cale przespane .---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- megi- a jak zbijasz temp? tak jak ostatnio pisalysmy > panadol na zmiane z nurofenem a jak nie pomaga to pyralgina? (chodzi o to by wciąż inny środek walczył z temp) czy tylko 1 syropem/czopkiem? Masz mozliwosc w tak awaryjnej sytuacji zadzwonic do dr i sie poradzic?zapytac co dalej? Fajnie bedzie jak rano wpadniesz i napiszesz ze tempki nie ma. ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Kobiet, co z wami? spicie? nikt mi nie potowarzyszy? 2ga kawke juz pije ![]() Piekny dzien sie zapowiada.Super, bo jestem umowiona na spotkanie dzieciaków. Moja, sisterki 2 i psiapsiółki 1, ale bedzie fajnie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||
|
|
|
#3815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aloha
![]() Cytat:
![]() Kubuś też ładnie bawi się piłką, ale nie turla, tylko rzuca ![]() Cytat:
![]() A Kubuś nic nie mówi, tylko "ooo" , nieładnie, że Małż dziecko szantażuje ![]() Kubuś też chudzina, dzisiaj wieczorem ważenie, to napiszę, ile waży , widzę, że piętouderzanie to chyba norma ![]() Dajesz radę Go jeszcze przewijać na przewijaku? Nie ucieka Ci? Czuję się pocieszona, bo Kubuś dopiero przyjmuje postawę do raczkowania
|
|
|
#3816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie posłuchał ![]() ![]() Cytat:
![]() *** Ja od dzisiaj znów będę chodziła spać o 22. , Kubuś coraz wcześniej wstaje i od razu na brzuch i wędruje. Potem, za jakąś godzinkę, już się pokłada i cwaniaczek sobie śpi, a mnie głowa boli z niewyspania
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
fajna stronka
http://www.dzieciaki.net.pl/abc/rozw...iesiaca-zycia/
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3818 | |||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kolejny gnom ![]() Cytat:
U nas tylko jeden sklep w okolicy .... Mają monopol, żadnej konkurencji i jakie ceny.... I jak on zamknięty to trzeba wsiadać w samochód i albo do reala, albo obok do miasteczka lub Warszawy (mieszkamy przy granicy). Biedny Maluszek, dobrze, że chociaż na wadze przybiera Cytat:
Cytat:
Ojej, a jak dzisiaj po nocy, lepiej? A mój rosołek już dotarł? Cytat:
Na czym byłas? Cytat:
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3820 | ||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Piłka to ostatnio jedna z lepszych zabawek, turlamu, kręcimy itp. Biega za nią jak szalony. Planowałam ku kupić coś takiego: http://www.allegro.pl/item987838211_...czkowania.html Cytat:
![]() A niektóre w ogóle nie raczkują. I wg mojej pani Logopedy (choc ja się z tym jakoś nie zgadzam), dzieci, które nie raczkowały mają w przyszłości problemy typu: dysleksja, dysgrafia, dysortografia.. ![]() Cytat:
![]() Mój dep. leży w szafie i zdecydowanie wolę plastry. Ew pachy na szybko czasami. Nie lubię, bo włoski mi potem wrastają i mam teraz czerwone kropki, których już kilka lat nie mogę się pozbyć Cytat:
![]() No kobiety, np ja - piszą te posty od 6.08, ale była już drzemka Antosia, więc i ja jeszcze wskoczyłam do łóżeczka. Nie wyspałam się dzisiaj Wstawałam też "milion" razy tyle, że na karmienie itp... Zazdraszam dnia ![]() My jak się nie pokłócimy, to pójdziemy na spacer po okolicy.. Ten mój Małż taki leniuch, że wyciągnąć go do parku, łazienek czy na starówkę (no może nie dzisiaj, bo tłumy) to graniczy z cudem. On tylko by tu łaził godzinkę po naszych laskach i zaraz do domu na playstation - wczoraj chodziła od 11 do 2 w nocy non stop.... Cytat:
Cytat:
Ja też zamierzam o 21 już do łózka chodzić. Muszę mieć siłę w dzień, a nie ziewać cały czas ![]() Ahoj ![]() No i tak pisałam te posty 3 godziny z przerwą na spanie. Jeszcze pranie powiesiłam dzisiaj ładne słoneczko i na pewno wyjdziemy, ale na ile i gdzie, to nie wiadomo ...Idę na kawkę, bo ta drzemka mnie rozespała i chyba jeszcze bardziej mi się spać chce... Wiecie, że u nie farby, tapety, półki, płyty itp cały czas leża i nie mogą się doczekać na robotę. Chyba w końcu ja się za to zabiorę...... Miłego
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez slyszalam taka opinie a nawet to wyczytalam.Moze cos w tym racji jest to bo ja nie raczkowalam, a zdarzaja mi sie błędy ort ![]() jestes usprawiedliwiona ![]() a ja jeszcze tej tapety nie kupilam, a bardzo mi na niej zalezy.Tak samo jak na zmianie łózka, zeby wiecej miejsca dla malej bylo. Moje dziecko jeszcze spi ![]() Zbiera sily na mile popoludnie.
|
|
|
|
#3822 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na szczescie sytuuacja sie poprawila. Cytat:
![]() Cytat:
jakd dzieci hahadziewczyny czy wasze dzieci tez sa takimi zlosnikami? jak sie czyms bawi, wezme jej to jest afera na caly blok |
|||
|
|
|
#3823 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podzielić się muszę, znaczy się? ![]() Cytat:
![]() Co do stronek o rozwoju - nie wszędzie piszą to samo ![]() Cytat:
![]() Serio? , ile rzeczy człowiek nie wie ![]() No to się nie dziwię, że śpi do południa Podziwiam Cię, naprawdę My w ogóle nie korzystaliśmy z przewijaka, a teraz to i na łóżku ciężko nad Kubą zapanować . I też strasznie się wścieka i krzyczy na mnie z taką złością ![]() Ciekawe, co nam z tych postanowień wyjdzie ![]() ![]() Cytat:
, łączę się w bólu
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-04-18 o 10:39 |
||||
|
|
|
#3824 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
ale dzisiaj piekna pogoda ![]() przebil sie drugi zabek ![]() Cytat:
Cytat:
a jak dzisiaj sie czujesz? Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki zeby temp. spadla ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ta tez jest fajna i tansza widze wiec chyba jej kupie tez ostatnio w jakims programie mowili o tym samym
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, kupowała któraś z Was może body Early Days albo Mothercare, takie w 7-miopakach? Chcę kupić Kubusiowi, nie wiem, które lepsze
|
|
|
#3826 | |||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Choć Mama moja mówi, ze ja nie raczkowałam, od razu zaczęłam wstawać i chodzić, a problemów dyslektycznych nigdy nie miałam. Moze kilka błędów w życiu zrobiłam i raczej z pośpiechu. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajna, znalazłam używaną idealną za połowę ceny, chyba kupię ![]() I mam jeszcze mnóstwo innych typów, tylko kasy brak ![]() My mamy przewijak tylko przy wanience i już mam problem żeby Antosia na nim utrzymać, raczej biorę na kolana i ubieram. Cytat:
Czyli coś w tym musi byc Cytat:
http://www.allegro.pl/item974503466_974503466.html Szukałam z napami przy dekolcie, bo wkurzają mnie te zakładkowe - mam early days bo córce koleżanki i są takie rozciągnięte przez te zakładki właśnie, że Antoś ma dekolt do klatki piers. ![]() A zakładkowe mam jeszcze mothercare w dł rękaw z 3-packa i też są przy szyi szerokie, mniej niż ED, ale są i się rozjeżdżają.
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
Mam mala przerwe, wiec zerkam na wizaz ![]() noc nie byla zla, maly wstal o 4.30 na mleko, spal jeszcze 2 godziny i wstal z mezem , ja pospalam do 9 Dzis rowniez idziemy na aspacer, ale moze nie tak dlugi i dopiero po niedzielnym obiedzie. Ide dzis do pracy na nocke i musze miec troche sil, aby pracowac . Wczoraj wszyscy doslownie upilismy sie tym swiezym powietrzem ![]() Wstawilam do ALBUMU kilka fotek z zeszlego tygodnia . Zapraszam,
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=595 u mnie też cienko, ale kuszą ![]() My już po deserku, zaraz biore się za gotowanie zupy dla Oliwki. |
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy, pilka swietna, tez mam kilka w obserwowanych, moze mu kupie, ale dodam do prezentu urodzinowego
![]() Na raize zbieram na jakas spacerowke - terenowke, ale nawet nei wiem jeszcze na jaka ![]() Svinecko, sciskam mocno, mam nadzieje, ze z TZ juz lepiej.
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w doopkę chcesz? Znów coś fajnego , ja wiem o tych zakładkach, nie ma już takich, które pokazałaś, buuu , też wolę z napkami . Teraz lecę szykować Mu obiadek, bo zaraz wróci ze spaceru i będzie głodny ![]() Mariola, Antonio jest boski
|
|
|
#3831 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla TżaCytat:
zeby goraczka i choroba sobie szybko poszla.---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Czeko gratuluje kolejnego ząbalka! Anka Wam rowniez gratuluje kolejnego zabka , 7 normalnie jak grzybki po deszczu .U nas katarku ciag dalszy , biedny moj maly smarkatek . Sliczna pogoda wiec pewnie zaraz wybywamy na spacerek . Milego dzionka zycze ! ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Ach wiem co jeszcze chcialam napisac Mariolu Antos przeslodzutki ! Nic tylko schrupac!
|
|
#3832 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
bylam wczoraj na THE BOX - PULAPKA nie idzcie na to!!!!!!!!!!!!!! taki zryty i nudny film, ze koniec ![]() nie wiem jak wysiedzialysmy tam my zaraz jedziemy do moich rodzicow na obiad i do tesciow, takze mnie nie bedzie milego dzionka ps. jaki kolor wozka mam kupic?
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiuuulka widze cie
![]() Miramejku, Texasiku ![]() Unholy, to jest czarny dres adidas chile, ale nie jest ze skory, tylko takie swiecacy i takie sprawia wrazenie. Antos dostal go od jednej z kochajacych ciotek
|
#3834 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
UFFFFFFF wreszcie doczytałam
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kla ski:doczekałayscie sie i wy ![]() a u nas nadal nic........... Cytat:
dzisiaj juz ładnie nocke przespała i juz sie jej z noska nie leje, wiec tylko frida, ale juz mam dosc, boje sie ze mi sie zajdzie tak nie cierpi jak jej cos przy nosku robie Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:czy ja wiem czy mało, po prostu nie dużo jeszcze sie mu zmieni, a powód pewnie taki ze raczkował zaczął. widzisz moja Zuzia tez mam wrazenie ze w miejscu juz od jakiegos czasu jest z waga, ale ona cały czas w ruchu, raczkuje jak szalona, to znów wstaje do czego sie tylko da (pomijam ze juz potuczona na maxa jest, pod okiem guz malutki, na nosku przeciete, ale ona sie przewróci i jak udaje ze nie patzre to od nowa wstaje )w 11 m-cu? spoko, to moja mala mysza w 8 zaczeła a mo małż "podobno" w 8 to juz chodził (choc ja nie wierze)Cytat:
|
|
#3835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Morski albo beżowy ![]() Cytat:
|
|
|
#3836 | ||||
|
Zakorzenienie
|
2 godziny spacerku zaliczone
![]() mala zjadla tylko pol porcji obiadku, mleka wypila teraz tylko 80ml i wiecej niet ![]() Cytat:
wlasnie ostatnio w tesco chcialam kupic body i rampersy bo tez sa fajne wielopaki ale nie wzielam w koncu bo nie moglam sie zdecydowac na rozmiar chcialam oczywiscie z krotkim rekawkiem body a rampersy myslalam zeby do spania miala na lato bo u nas taki gorac zawsze jest ze powietrza brakw zeszlym roku Wercia spala tylko w body z krotkim i pieluszka flanelowa byla przykryta Cytat:
![]() Cytat:
pomarancz? ![]() Cytat:
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
Czesc kobietki
Aż się gotuje we mnie ze złości Była u nas teściowa i juz po raz 3 była rozmowa o chodziku, ze czemu nie chce chodzika dla Tomka skoro on chce chodzic( tak jak ona Go bierze pod pachy i tak prowadza, a On wali pietami w podłogę-jakos to znosilam jak tak robila )I dałam jej wszystkie argumenty, a Ona ze to glupoty i dalej o chodziku. No normalnie nie moge ........Jestem wściekła na maksa, Tż cielak nic jej nie powie na to
|
|
#3838 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny,
mariolasl mnie przyuwazyla ![]() nie mam teraz za bardzo czasu pisac, wrocilam do pracy u nas kiepsko bo Adas chory zapalenie krtani, na szczescie lagodnie przebiega, ale biedny meczy sie i wogole taki nieswoj jest![]() myslalam ze to moze zabki ida, bo zaczelo sie goraczka i katarkiem i mnostwem sliny,no ale doszedl tez kaszel a z milych rzeczy to adas zaczal wstawac przy wszystkim przy czym sie da jest taki z siebie dumny
|
|
|
|
#3839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. A może TŻ nie wie, dlaczego nie chcesz chodzika?Cytat:
![]() *** Mój synuś przyniósł mi dzisiaj ze spaceru bukiet tulipanów
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
my dziś spędziliśmy cały dzien u teściów - najpierw na spacerku potem grilowaliśmy w ogródku
bylo tak ciepło, ze Tomuś w samym dresiku urzędował... moje dziecko nie chce juz siedzieć, jak tylko go posadzę jest wrzask, a jak nie reaguję to raczkuje sobie do czegokolwiek i wstaje ![]() potrafi tak stać nawet poł godziny... kica, piszczy, skubie paluszkami to cos przy czym stoi... kupiliśmy taki pchaczojeździk - mam nadzieję, ze szybko dojdzie, bo prowadzanie go jest mega męczące wieczorem nadrobię co tam u Was
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

ale czopek zbił nawet szybko i okłady z kapusty. Rano dałam jej antybiotyk i butlę, a po 5 min zwymiotowała
i nie wiedziałam czy znów jej dać lek czy nie
i ta gorączka ciągle wraca 

. Antonio zaczal sie pokladac i przytulac do mnie i zasnal przytulonyt do mnie na sofie. Niestety podczas przenosin sie rozbudzil i skonczylo sie na polozeniu w lozku z mamusia i tatusiem, gdzie spalismy wszyscy przez 3 godziny 

zanim ja wszystko przeczytałam, to Wy sobie poszłyście 
/ pani rehabilitantka stwierdziła, ze Bartek jest chudzinka i aż go zważyła - waży 8100 g 

Małż Svi zresztą też

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, widzę, że piętouderzanie to chyba norma
i od razu na brzuch i wędruje. Potem, za jakąś godzinkę, już się pokłada i cwaniaczek sobie śpi, a mnie głowa boli z niewyspania 

Była u nas teściowa i juz po raz 3 była rozmowa o chodziku, ze czemu nie chce chodzika dla Tomka skoro on chce chodzic( tak jak ona Go bierze pod pachy i tak prowadza, a On wali pietami w podłogę-jakos to znosilam jak tak robila )I dałam jej wszystkie argumenty, a Ona ze to glupoty i dalej o chodziku. No normalnie nie moge ........Jestem wściekła na maksa, Tż cielak nic jej nie powie na to