Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 10:09   #4111
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
t

a ten SS da sie kupic u nas w aptekach?to na bol brzuszka?tylko ze ja nie wiem kiedy go brzuszek boli,albo moze nie bolal ogolnie stęka sobie ale jak płacze i po dostawieniu do piersi sie uspakaja to chyba chodzi o jedzonko a nie o ból brzuszka,chyba ze kupki nie moze zrobic to tez stęka i czasami popłakuje.
niestety nide.. trzebaz niemiec sprowadzic..
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:09   #4112
P0P70
Zakorzenienie

Musiałam przerwać i nakarmić Oliwkę.
Wracam więć do tematu.
Natomiast Plantex jest oparty na koprze włoskim.

Nam Plantex nie pomógł ale też nie zaszkodził.
A wracając do tamtych trzech opartych na SImeticon-ie to opróćz tego składnika mają różne substancje smakowe. Więc jeżeli tego Simeticonu jest mniej to tych innych substancji więcej. Ja w domu mam i Bobotic i Sab simplex (niemiecki). Jak na razie stosuję Bobotic ale tylko dlatego że jest POLSKI i pani doktor z poradni noworotka i wcześniaka (a więc ona tylko takimi maluchami się zajmuje) nam go zaleciła (a nie poleciła). I nie podaję go tak jak jest w ulotce tylko mniej czyli 2-3 krople do ust 3 razy dziennie przed jedzeniem mleczka .

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:21   #4113
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Wszytkie te 3 leki czyli Infacol, Bobotic i Sab simplex są oparte na SIMETICON-ie. różnica jest w zawartości tej substancji. Infacol
ma jej najmniej(40mg/ml) a najwięcej sab simplex (69,19 mg/ml) a Bobotik ma 66,66 mg/ml a więc niewiele mniej niż sab. substancja ta nie jest szkodliwa i się nie wchłania ale rozbija nagromadzone gazy.
Pop a nie wiesz moze czy jak do tej pory nie ma kolek to juz nie bedzie mial,czy to cholerstwo moze sie zawsze uaktywnic?dzisiaj ma 7 tyg

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
kochana ja Cię pocieszę....nie miałam ani 1 rozstępa przez całą ciążę...za to teraz....pod pępkiem mam siwo od rozstępówja mam wiecznie wszystko na odwrót - normalnym ludziom w ciąży wychodzą - monisi po ciąży

ja mam Infacol i mi się sprawdza

Pisze do WAs a nogą tryndam wózek, mały nie chce zasnąć...a powiedzcie mi ile taki 5 tygodniowy niemowlak powinien z cycka zjeść (pytam tych odciągających) bo mi jak ściągnę 60 ml to się najada, jak 80 to też, jak 100 ml to też więc nie wiel jaka jest norma, bo on każą ilość dciągniętego zjada a Nana za to 90 potrafi wmłucić i ani kropli więcej nie chce Czy wasze maluchy też tak szybko rosną??ja już mam tyle ciuszków do odrzutu większości nawet nie założył a wczoraj ważyliśmy go i już ma 4100 przytył kilogram od urodzenia - mam nadzieję, że to w sam raz
u mnie 7 tyg i 5200 a z ur. 3400 tez spioszki juz za male,body z krotkim praktycznie wszystko nowe nieuzyte.

do dziewczyn,ktore jeszcze przed porodem chociaz pewnie juz macie wszystko kupione,najbardziej sie sprawdzily body długi rekaw i spioszki,inne rzeczy moglyby dla mnie nieistniec przynajmnie do tej pory.ewentualnie pajacyk praktyczny.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:22   #4114
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

czesc. Chciałam się wam pochwalic... wczoraj skonczyłysmy 4 tyg wazymy juz 5 kg (ur.4200) wiec 800 g przytyła . Pop ile czekałas na wizyte u kardiologa?? Bo ja mam termin dopiero na 5.07 :szok: Wiki ma malutkie szmery

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011

Edytowane przez Mysia1234
Czas edycji: 2010-04-19 o 10:26
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:33   #4115
anakazar
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o ten SS to jest sprawdzony u nas na dwójce dzieci-od maluszka mamy im to podawały i ani jedno dziecię ani drugie w ogóle kolek nie miało-właśnie mi też to wujek miał przywiezc,ale skoro jak pop napisała,że jest tak strasznie mała różnica tego simeticonu między tymi dwoma to może kupię ten u nas Polski?

nie wiem sama...

eh idę umyc okna,bo coś zasnąc nie mogę,a tak mi się chciało

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Pop a nie wiesz moze czy jak do tej pory nie ma kolek to juz nie bedzie mial,czy to cholerstwo moze sie zawsze uaktywnic?dzisiaj ma 7 tyg

u mnie 7 tyg i 5200 a z ur. 3400 tez spioszki juz za male,body z krotkim praktycznie wszystko nowe nieuzyte.

do dziewczyn,ktore jeszcze przed porodem chociaz pewnie juz macie wszystko kupione,najbardziej sie sprawdzily body długi rekaw i spioszki,inne rzeczy moglyby dla mnie nieistniec przynajmnie do tej pory.ewentualnie pajacyk praktyczny.
no i fajnie,bo ja mam mało body na krótki-jakoś wszystkie kupowałam na długi i mam ich od cholery-dopiero dwa tyg temu dokupiłam pare szt na krótki.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
czesc. Chciałam się wam pochwalic... wczoraj skonczyłysmy 4 tyg wazymy juz 5 kg (ur.4200) wiec 800 g przytyła . Pop ile czekałas na wizyte u kardiologa?? Bo ja mam termin dopiero na 5.07 :szok: Wiki ma malutkie szmery
Mysia córcia śliczna,ale jakie ma na sobie body

Dziewczyny rozpakowane wasze dzidziulki kiedy zaczęly wyrastac z roz 56??tzn ile wtedy ważyły tak mniej-więcej?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:38   #4116
aguska01982
Przyczajenie

Hej hej!witam wszystkie mamusie(te przyszle tez!!)ja urodzilam 04.03.2010 corke.na imie ma paulinka.wazyla 3880 a wzrostu miala 58.
aguska01982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:48   #4117
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Dziewczyny rozpakowane wasze dzidziulki kiedy zaczęly wyrastac z roz 56??tzn ile wtedy ważyły tak mniej-więcej?
Zależy od wagi urodzeniowej. Moja córcia (2800 i 52cm) teraz ma 5 tyg. i waży 3400g. Właśnie musiałam odrzucić kilka rzeczy w rozm. 56 bo już są za krótkie na nią.
A ty kochana kiedy na porodówkę się wybierzesz??? Już czas najwyższy

Zdjątka wkleję mojej Leny. Aktualne

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2010-04-19 o 10:51
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:50   #4118
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
I ja mowie z rana dzien dobry
moje dziecie po calonocnej walce z cycem i smokiem na zmiane wreszcie zasnelo mam jakies 30 minut dla siebie nie mam szans zeby was nadrobic zostalo mi jeszcze jakies 10 stron ale postaram sie
co do mojego porodu to hehe nikt nie powiedzial ze bedzie latwo i bez komplikacji a juz po porodzie lekarz chcial mi podac krew to powiedzialam mu ze jesli krew meza to bardzo chetnie innej nie chce no ale na szczescie obylo sie bez

mamusie po jakim czasie wrociliscie do wygladu z przed ciazy ?? i po jakim zasie mozna stosowac pas ?? bo w sumie to ja juz wygladam tak jak przed ciaza < tylko mam ta cholerna plame na nosie i polikach bleeeee > tylko taka faldka skury mi zwisa i mnie denerwuje chetnie bym ja wcisnela z powrotem czy jak juz nie plamie to moge zalozyc ten pas ??

a i jeszcze jedno dziewczyny ktorych dzieciaczki mialy fototerapie to czy mialyscie robione badanie oczek po niej i po jakim czasie bo my mamy sie zglosic na to badanie dopiero za 3 dni i nie wiem czy to nie zadlugo wtedy tez mamy zrobic kolejny posiew < boziu nie moge patrzec jak podlanczaja cewnik mojej niuni by pobrac jalowy mocz w szpitalu szlam na drugi koniec korytarza i tak slyszalam jak placze >
i jeszcze jedno < zapomnialam spytac lekarki > czy jesli karmie piersia i raz dziennie podaje butelke to tez mam podawac vit K czy tylko ja podaje sie wtedy kiedy karmi sie cycem ??

a czy ktoras z was kapala dziecie w krochmalu ?? mi lekarka powiedziala zeby kilka razy wykapac wtedy skorka bedzie sliczna lepsza niz po emolientach < to babciny stary sposob ale sie sprawdza ponoc > tylko ja zapomnialam jaki ma byc stosunek tego krochmalu do wody
a i jaki kolor kupki swiadczy o rozwolnieniu ?? moja niunia ma od wczoraj takie zolte kupki lekko wodniste to normalne ??
przepraszam ze mam tyle pytan no ale .........
Ja już dwie kąpiele w krochmalu robiłam, bo po tych płynach do kąpieli z oliwką to tylko pryszczyków nadostawał. I mogę powiedzieć że u nas zdziałał cuda. Ładnie się wszystko zagoiło, a do nawilżenia i pod pieluchę daję tylko balneum, i nic więcej.

Ja mojemu też czasem butlę zaserwuję, tak raz na dzień lub na dwa dni, ale to wypije z niej może z 30 ml (ciągle się swoim mlekiem zalewam, ale przy problenach z kupcią te 30 ml go uspokaja) i podaję mu i vit D i Vit K, bo tak sobie myślałam że żeby ich nie podawać to by trzeba cały dzień na sztucznym trzymać.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:52   #4119
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:

no i fajnie,bo ja mam mało body na krótki-jakoś wszystkie kupowałam na długi i mam ich od cholery-dopiero dwa tyg temu dokupiłam pare szt na krótki.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

to chyba nie waga a wzrost bo mi spioszki sie za krotkie porobily,jak bylam teraz w przychodni to mial 57,5 cm i waga 5kg

ciekawe jak DUSIAKA sobie radzi,nic sie nie odzywa.

aguska-gratulacje!
mysia sliczna córeczka i wcale nie widac tej wagi,ale juz jest co nisic,mi tez juz rece mdleja,a co bedzie pozniej hihi

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-04-19 o 10:55
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:00   #4120
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no jak widac da sie przyzwyczaic i to na tyle ze tylko przy odlozeniu do lozeczka jest ryk a na rece spokoj, a ja calonocnych wycieczek pokojowych tez robic nie bede.

Dzisiaj tz kupil fajna ksiazke-encyklopedia zdrowia dziecka od narodzin d dojrzewania -27 zl ( w zwyklym kiosku)

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

ja wole trzymac na rekach niz nosic, fajnie bo wazy 4 kg tylko jak bedzie wazyla 10 juz nie bedzie tak kolorowo, a blisko ze mna jest caly czas i z tz tez.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:06   #4121
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Jeśli chodzi o ten SS to jest sprawdzony u nas na dwójce dzieci-od maluszka mamy im to podawały i ani jedno dziecię ani drugie w ogóle kolek nie miało-właśnie mi też to wujek miał przywiezc,ale skoro jak pop napisała,że jest tak strasznie mała różnica tego simeticonu między tymi dwoma to może kupię ten u nas Polski?

nie wiem sama...

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Ja niestety mam sporo ciuszków na 56 i nawet próbowałam użyć, tylko że w pajacykach nóżki nie wyprostuje, a jak body 56 mu założyłam to ramie mu wychodziło, to w szpitalu body nie zapinałam w kroku żeby dekoltu nie miał za dużego . Wszystko co nosił od początku to w rozmiarze 62 a jakiś wielki nie był bo 4050. Za to szwagierce jak się córa urodziła 4450waga dł. 62 to jeszcze 2 tyg 56 ubierała. Więc niewiem od czego to zależy, bo ciuszki miałam różnych firm.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Zależy od wagi urodzeniowej. Moja córcia (2800 i 52cm) teraz ma 5 tyg. i waży 3400g. Właśnie musiałam odrzucić kilka rzeczy w rozm. 56 bo już są za krótkie na nią.

Na tym drugim zdjęciu fajne spojrzenie ma, jakby zapamiętywała co mama jej dokuczyła. śliczniutka, tak dorośle wygląda

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:14   #4122
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
tylko Izumi mogla to wymyslec

ja robilam ten krochmal,2 łyzki stolowe mąki ziemniaczanej rozmieszaj w połowie kubka zimnej wody i wlej do litra wrzącej wody,to się zagęści i tak wlej do wanienki z wodą.rzeczywiscie po umyciu jest taka skórka nawilżona.
a te kupki to raczej normalne,dzieci karmione piersia ogolnie maja bardzo luźne kupki,a jak kolor żółciutki to wsio ok

a ten SS da sie kupic u nas w aptekach?to na bol brzuszka?tylko ze ja nie wiem kiedy go brzuszek boli,albo moze nie bolal ogolnie stęka sobie ale jak płacze i po dostawieniu do piersi sie uspakaja to chyba chodzi o jedzonko a nie o ból brzuszka,chyba ze kupki nie moze zrobic to tez stęka i czasami popłakuje.

Czy ta melisa jak pijecie dziala na maluszka uspakajajaco i ewentualnie to by trzeba było pic regularnie czy np po jednej filizance jest różnica?

i mamy które karmia modyfikowanym,wszystkie robicie mleczko na wodzie źródlanej??bo ja robie na zwyklej wodzie z kranu przegotowanej-czy to źle?

dzisiaj synus wreszcie dał pospac troszke pobudka 2,6,9

Darusia jak zamierzasz odzwyczaic od raczek?my tez nie nosimy ale chyba juz przez karmienie na rękach sie przyzyczail i teraz tez płacze jak lezy a jak go wezme to sie uspakaja mały cwancyk ja go odluczyc?
dzekuje

Cytat:

nie wiem sama...

moja kluska juz w szpitalu nosila 62 ale ona ma dlugie rece i bylo wszystko przykuse i jak dziecko wojny wygladala
tak samo z pampkami huggis 1 cale 3 dni je uywala potem kupa sie wylewala i przeszlysmy na 2 a dwie paczki 1 zostaly w szpitalu w domu jest jeszcze jedna

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

a powiedzcie mi prosze co stosujecie na potowki ?? bo mi polozna polecala spirytus ale to przeciez piecze dziecko

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:14   #4123
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość

Lenka śliczna,jak ja kocham jak dzieci mają w buzi smoczki

Hmm powiem Ci,że gdyby to ode mnie zależało to zapomniałabym już co to poróda tak to sobie tylko mogę czekac...

Coś mlodej nie ma

tylkooliwka wczoraj albo i dzisiaj widziałam na pasku dusiaka

Czyli te rozmiary i dzieci wagowo przedstawiają się bardzo różnie,bo ja mam bardzo mało ubranek na 56 i się boję czy nie za mało-cóż jak coś to dokupimy

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-04-19, 11:17   #4124
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

To wszystko zależy od tego jakie dziecko sie urodzi. Moja urodziła sie 48 cm i 2600 więc wszystko mam za duże. Tylko ciuszki na 50 wyglądają na niej normalnie w 56 się topi. Ale moja kruszyna to ewenement

Jak ja Was tak czytam jakie te Wasze dzieci głodomorki to Wam zazdraszczam...
Ja mam wiecznie stresy- czy ona oby na pewno się dobrze najada? Wszystko sie okaże w środę bo idę na ważenie. Zobaczę ile przybrała po tygodniu. Ale mam wrazenie, że nie za wiele, przynajmniej nie widze jakiejś wielkiej roznicy... i sie boje.
Moja niunia ma cały czas ta wstrętna żołtaczkę i przez to jest apatyczna. Muszę ja często wybudzac i karmić a zrobić to to mega wyczyn. Wybudzam ją dlugo, nawet przewijanie nie działa Za to w nocy nie mysli za bardzo o spaniu tylko oczy wielkie jak 5 zł. Przy cycku usypia a jak ją odkladam to nerwy i gryzienie wszystkiego co popadnie.
Do tego wszystkiego jeden cycek nie produkuje mi wystarczającej ilości mleka. Mała nie lubi z niego pić bo musi sie niexle nadoić zeby coś wydoić a z dugiego leci ładnie. Jaki efekt- róznica miedzy cyckami to jakies 3 rozmiary pewnie... masakra.

Ona jest taka malutka, tak bym chciała juz zobaczyć fałdki na jej ciałku... boję się tej wizyty... i jeszcze ta żółtaczka... tez nie widzę jakijs znacznej rożnicy- nadal mały chinolek...
Ech... to się pożaliłam...

P.s. i na dodatek pępek nie chce odpaść

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:18   #4125
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dzekuje

moja kluska juz w szpitalu nosila 62 ale ona ma dlugie rece i bylo wszystko przykuse i jak dziecko wojny wygladala
tak samo z pampkami huggis 1 cale 3 dni je uywala potem kupa sie wylewala i przeszlysmy na 2 a dwie paczki 1 zostaly w szpitalu w domu jest jeszcze jedna

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

a powiedzcie mi prosze co stosujecie na potowki ?? bo mi polozna polecala spirytus ale to przeciez piecze dziecko
Jak dziecko wojny mówisz

A ja kupiłam 160szt pampersów od 4-9 kg,tak niech już sobie leża(promocja fajna była)i bratowa mi powiedziała,że zaczne ich używac dopiero po 2 miesiącachprzec ież jak skoro są od 4 kg?

mloda ehhh widzę Cię-czyli jeszcze jesteś

Stary 2010-04-19, 11:20   #4126
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Aaaa... i jeszcze pytanko:

JAK WY UBIERACIE DZIECINY NA SPACERY W TAKA POGODĘ JAK DZIŚ CZY JAK BYŁA WCZORAJ? BO JA SIE BOJĘ ŻE PRZEGRZEWAM

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-19, 11:20   #4127
mloda1989
Zakorzenienie

no jestem jestem....i nic sie nie dzieje....dzisiaj ide na ktg do szpitala ale pewnie tak tam nic nie wyjdzie...ehhh

sliczne dzieciaczki
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:25   #4128
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
A może chuste możesz od kogoś pożyczyć i wytestować może to taki mami synek i przytulas o być go w takiej chuście nosiła ?
Ja własnie wezme od kolezanki na testa i zobacze czy się małej spodoba . a piłaś jakiś koperek czy cuś ? Może brzuszek go meczy a nie widac . biedny mały
Kurcze z chusta to jest tak że mój kręgosłup chyba tego nie przeżyje Boli mnie krzyż jak nie wiem od zawsze i to by mu zdecydowanie nie służyło... ale może spróbuje A co do koperku to ja mam pić czy dać Małemu??
Wczoraj dałam Marcelkowi wit. K i puścił takie pawia że połowe głowy miał morką ... I w ogóle wrzeszczy od zeszłej soboty a od tego dnia właśnie podaję Mu witaminy ... czy to możliwe że to od nich??

tylkooliwka
zazdraszczam przytulasów

A jak Mamuśki karmiące cycem planujecie się zabezpieczać?? Bo ja to za prezesami nie przepadam i tak rozważam inne opcje ... zastrzyku się boję bo ja jestem podatna na migreny, a jego nie da się cofnąć ... o jedynych dostępnych tabsach są kiepskie opinie mamusiek więc co zostaje??

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:33   #4129
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Kurcze z chusta to jest tak że mój kręgosłup chyba tego nie przeżyje Boli mnie krzyż jak nie wiem od zawsze i to by mu zdecydowanie nie służyło... ale może spróbuje A co do koperku to ja mam pić czy dać Małemu??
Wczoraj dałam Marcelkowi wit. K i puścił takie pawia że połowe głowy miał morką ... I w ogóle wrzeszczy od zeszłej soboty a od tego dnia właśnie podaję Mu witaminy ... czy to możliwe że to od nich??

tylkooliwka zazdraszczam przytulasów

A jak Mamuśki karmiące cycem planujecie się zabezpieczać?? Bo ja to za prezesami nie przepadam i tak rozważam inne opcje ... zastrzyku się boję bo ja jestem podatna na migreny, a jego nie da się cofnąć ... o jedynych dostępnych tabsach są kiepskie opinie mamusiek więc co zostaje??
właśnie a na co jest ta witamina K

i przyłącze się do pytania,bo najbardziej chyba ta spirala mi pasuje,bo tabsy przerabiałam i kurcze wolałabym już ich nie brac,zastrzyk też odpada to ja tak jak Ty migreny...więc nie wiem?

Stary 2010-04-19, 11:37   #4130
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u nas kaftaniki sie sprawdzily, śpioszki , pajace i polspiochy.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

z potowkami mam na razie spokoj, nic jej nie wyszlo ale ciotka moja jak ostatnio byla u nas tez mowila ze ona spirytusem robila;/

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

JAK WY UBIERACIE DZIECINY NA SPACERY W TAKA POGODĘ JAK DZIŚ CZY JAK BYŁA WCZORAJ? BO JA SIE BOJĘ ŻE PRZEGRZEWAM
my jeszcze nie bylismy na żadnym...
A.Camus
Stary 2010-04-19, 11:39   #4131
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja prawdę mówiąc używam tylko body długi i krótki rękaw i pajace. rzadko śpiochy. Ale ja musze zakladać to co mam maleńkie. Więc wyboru nie mam za duzego Nie lubię kaftaników. Ale że mam małe rozmiary to czasem zakładam jak juz wszystko zasroli

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
my jeszcze nie bylismy na żadnym...
Dlaczego? Nas pani doktor i położna wyganiały już po tygodniu. Wczoraj byliśmy trzeci raz... Dziś zamierzam iść też. Rodziłam w ten sam dzień co Ty

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-19, 11:39   #4132
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
To wszystko zależy od tego jakie dziecko sie urodzi. Moja urodziła sie 48 cm i 2600 więc wszystko mam za duże. Tylko ciuszki na 50 wyglądają na niej normalnie w 56 się topi. Ale moja kruszyna to ewenement

Ja mam wiecznie stresy- czy ona oby na pewno się dobrze najada? Wszystko sie okaże w środę bo idę na ważenie. Zobaczę ile przybrała po tygodniu. Ale mam wrazenie, że nie za wiele, przynajmniej nie widze jakiejś wielkiej roznicy... i sie boje.
Moja niunia ma cały czas ta wstrętna żołtaczkę i przez to jest apatyczna. Muszę ja często wybudzac i karmić a zrobić to to mega wyczyn. Wybudzam ją dlugo, nawet przewijanie nie działa Za to w nocy nie mysli za bardzo o spaniu tylko oczy wielkie jak 5 zł. Przy cycku usypia a jak ją odkladam to nerwy i gryzienie wszystkiego co popadnie.
Do tego wszystkiego jeden cycek nie produkuje mi wystarczającej ilości mleka. Mała nie lubi z niego pić bo musi sie niexle nadoić zeby coś wydoić a z dugiego leci ładnie. Jaki efekt- róznica miedzy cyckami to jakies 3 rozmiary pewnie... masakra.

Ona jest taka malutka, tak bym chciała juz zobaczyć fałdki na jej ciałku... boję się tej wizyty... i jeszcze ta żółtaczka... tez nie widzę jakijs znacznej rożnicy- nadal mały chinolek...

P.s. i na dodatek pępek nie chce odpaść
Nie zamartwiaj się tak kochana Ty jesteś drobna to i dziecko masz drobne Moja siostrzenica urodziła się nie wiele dłuższa - 52 cm i ważyła 2250, zjadała odciągane mleko jednorazowo po 20 - 30 ml Później zaczęła ładnie przybierać i teraz ma roczek skończony i głowę wielką jak dynia Nie martw się, bo na pewno nadrobi Twoja Wercia a i nasza dominisia też miała żółtaczkę i w szpitalu ją z tydzień trzymali

Cytat:

Ja wczoraj (18 st. i ładne słońce) ubrałam małego w body z krótkim i na to bluzka bawełniana, półśpioszki bawełniane i na to bojówki,skarpetki cieniutkie, adidasy i cienką kurteczkę. Chyba się nie przegrzał, bo sprawdzałam po karczku w załączeniu zdjątko jak wyglądał wczoraj

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:47   #4133
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Pop a nie wiesz moze czy jak do tej pory nie ma kolek to juz nie bedzie mial,czy to cholerstwo moze sie zawsze uaktywnic?dzisiaj ma 7 tyg.
.

Ja stosuję Bobotic nie tylko ze względu na kolki ale także ze względu na zaparcia. Mojej kolki się pierwszy raz pojawiły dwa tyg. temu czyli było to w jej 4 m-cu życia. Ale ja tutaj nie jestem za dobrym przykładem. Co prawda jak rozmawiałam z lekarzem to mi owiedziała że koli mogą się pojawić do 6-go m-ca życia. Zwłaszcza wtedy gdy coś w jedzeniu zmieniamy np. nowe mleko.

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
Moja Oliwka to już w szpitalu była parę razy badana przez kardiologa a po wyjści ze szpitala to pierwszą wizytę miałyśmy tak około m-c później. A teraz pod koniec maja mam następną kontrolę. Więc długo nie czekam.
Córcia sliczna

Cytat:

body z krótkim rękawkiem przydaje się w czasie szczepień.
Moja jeszcze nie wyrosła z 56

Cytat:
Napisane przez aguska01982 Pokaż wiadomość
Hej hej!witam wszystkie mamusie(te przyszle tez!!)ja urodzilam 04.03.2010 corke.na imie ma paulinka.wazyla 3880 a wzrostu miala 58.
GRATULACJE

Cytat:

No majej to i tak nie pobije tutaj nikt- przypominam że nasza waga wyjściowa to 900 gr i teraz po 4 m-cach mamy lekko ponad 4 kg. Więc twoja malutka na pewno będzie więkasza. A jeżeli chodzi o jedzenia to ja Cię też doskonale rozumiem bo moja to też niejadek a właściwie to może i chciała by zjeść ale się strasznie męczy i karmienie trwa bardzo długo.
Ale fałdki na nuszkam ma piękne, nawet trochę je pudruję aby nie porobiły się zaparzenia.

Aixa- Lnka to już taka duża dziewczynka.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:47   #4134
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

tylkooliwka zazdraszczam przytulasów

no to ja już totalnie zgłupiałam teraz mi w szpitalu neonatolog i teraz prywatnie pediatra jak byłam nie kazały dawać wit. K, bo powiedziały, że ona jest w mleku matki i nawet jak dokarmiam sztucznym to nie ma potrzeby podawać tej witaminy i moja siostra też nie podawała bo jej w kielcach to samo powiedzieli a tymczasem ja już gdzieś wyczytałam, że właśnie się przy karmienu powinno dawać i ja już nie wiem...to ona wkońcu jest w tym mleku z cycków czy nie??
Co do zabezpieczeń to ja zamierzam powrócić do tabletek...brałam Yasmin i bardzo dobrze go tolerowałam spirali się boję, zastrzyków też, plastrów nie znoszę bo wyglądają jak dla mnie obleśnie więc nic innego mi nie pozostaje

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:48   #4135
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no nam polozna mowila ze jak dzisiaj przyjdzie to powoli spacerki takze sie tego trzymam.
A.Camus
Stary 2010-04-19, 11:49   #4136
mloda1989
Zakorzenienie

ale slodziak w tej kurteczce
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:49   #4137
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
właśnie a na co jest ta witamina K

i przyłącze się do pytania,bo najbardziej chyba ta spirala mi pasuje,bo tabsy przerabiałam i kurcze wolałabym już ich nie brac,zastrzyk też odpada to ja tak jak Ty migreny...więc nie wiem?
Na opakowaniu jest napisane że odpowiada za prawidłową krzepliwość krwi. Jej obecność jest również wymagana przy tworzeniu białek kości i w prawidłowym metabolizmie wapnia. Ma też właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Niedobór wit K może prowadzić do choroby krwotocznej noworodków, która ma bardzo ciężki przebieg. Zalecane jest podawanie dziecku tej wit do 3-4 mż.

Kurde a tej spirali też się jakoś boje ... ciało obce w organizmie .. czy ona nie będzie powodować jakiś zapaleń itp ... Kurde kiedy wymyślą jaką powszechną antykoncepcję dla facetów dlaczego my mamy się nad wszystkim głowić

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:51   #4138
Izumi
Wtajemniczenie

Heloł, heloł
Laseczki... nie dawajcie już zdjęć waszych przecudnych Skarbeczków, bo pierdzielca dostanę z zazdrości że moje wyleźć nie chce ŚLICZNOŚCI TE WASZE MALUSZKI! ... Ehhhh

Jesteśmy już 3 dni po terminie ... dziś było kolejne ktg i ................ .. ANI PÓŁ SKURCZU! Nawet jakiegoś symbolicznego na 30, czy 40
A pod koniec tygodnia w moim szpitalu zamykają porodówkę na tydzień na dezinfekcję ... Heh... MIIIIICHAŚ.... wychodzisz ;d?
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:52   #4139
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u nas spiralka odpada bo za 3-4 latka chcemy 2 bejbika, takze ja nie mam pojecia jak bedzie...
A.Camus
Stary 2010-04-19, 11:53   #4140
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Nie zamartwiaj się tak kochana Ty jesteś drobna to i dziecko masz drobne Moja siostrzenica urodziła się nie wiele dłuższa - 52 cm i ważyła 2250, zjadała odciągane mleko jednorazowo po 20 - 30 ml Później zaczęła ładnie przybierać i teraz ma roczek skończony i głowę wielką jak dynia Nie martw się, bo na pewno nadrobi Twoja Wercia a i nasza dominisia też miała żółtaczkę i w szpitalu ją z tydzień trzymali

Ja wczoraj (18 st. i ładne słońce) ubrałam małego w body z krótkim i na to bluzka bawełniana, półśpioszki bawełniane i na to bojówki,skarpetki cieniutkie, adidasy i cienką kurteczkę. Chyba się nie przegrzał, bo sprawdzałam po karczku w załączeniu zdjątko jak wyglądał wczoraj
Ja najbardziej martwie się ta żółtaczką. Bo jak bylam w szpitalu to miała naświetlania. jak wychodzila ze szpitala to miala coś ok 10. A teraz już minął tydzien a ja nie widze róznicy a wg pomiaru (nie z krwi) wychodzi na glówce 13 na klatce piersiowej 10. Wiec w sumie bez zmian. Moze ona za malo pije? I wkurza mnie ze nic nie każą z tym robić tylko czekać Może w środę jak sie okaze, że ni jest lepiej to coś wreszcie zaradza. Może jakies dopajanie???

A czy dziś mogę ubrać body krotki rękaw, pajaca, skarpetki, czapusie i wsadzić ją do welurowego kombinezonu (3 rozmiary za duzego heheh... szukam jej w nim łapek i nózek )? Przykrywać jeszcze kocykiem szczelnie? Bo na to jeszcze osłonka na wozek. Nie wiem czy nie za dużo tego, bo dzis cieplutko. U mnie 24 wskazuje termometr i ladne słonko.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości