|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Kashha on Cię zwodzi. Chce, byś czuła się blisko niego, bo wie, że jeśli ograniczy kontakty z Tobą, to Ty go odetniesz od Wojtusia. A on przyszłościowo chce być ojcem dziecka, ale nie Twoim partnerem. Będzie ojcował, wkręci w to swoją Obecną Wybrankę, a Ty będziesz się męczyć z każdą jego wizytą i z każdą reakcją własnego dziecka. Wyobrażasz sobie jak zareagujesz, jak któregoś dnia Wojtuś wróci z takich odwiedzin u Taty i Ci powie, że Ciocia (dziewczyna taty) jest taaaaka fajna? Mnie by krew zalała. Ultimatum. Albo Wy dwoje, albo Ona. Inaczej zamiast cieszyć się macierzyństwem, będziesz cierpieć z powodu niedojrzałości ojca dziecka i jego obecności. Ile razy będzie się pojawiał, tyle razy Ty będziesz ponownie na dnie. To jest choreeeeee!!!!!!!!!!!!
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Moja tylko wieczorem przed zaśnięciem troszkę pokopie, a w ciągu dnia cisza. Nieraz się położę i szczypię brzuch, żeby dała o sobie znać. Pomaga ![]() A ten sen to straszny To znak, że masz odpoczywać ![]() A jak z Twoim l4? |
|
|
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem, to bywa, że po odejściu czopu jeszcze 2 tygodnie kobiety normalnie funkcjonują bez skurczy.
|
|
#2734 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kupujecie pościel do wózka? Ja się zastanawiam czy ma sens bo latem gorąco będzie no a zimą to juz może w spacerówce będę wozić i tak się zastanawiam, jak Wy robicie?
W sumie to mam upatrzoną taką: ( z delfinkami zieloną- h16 albo h31) http://www.allegro.pl/item987603814_...m_poranek.html |
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jest zdrowa, ale wtedy iza jak ja zobaczyła to mówiła, że to ufoludek. Jeszcze główkę miała spłaszczoną bo wszystko wchłonięte i "na sucho" się rodziła... |
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje zdanie jest podobne, nie daj się zwodzić to juz za długo trwa. |
|
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuję. Zimą moje maleństwo będzie miało zaledwie pół roku więc jeszcze dłuuugo w gondoli
|
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo przed ciążą nie pracowałam akurat ![]() Odpoczywam dużo
|
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie od kilku nocek śnią się moi byli faceci. Wszyscy Ci, którzy byli dla mnie znaczący.
Co noc inny. To jest trauma.
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
Jak odejdzie ten czop a nie odejdą wody to można być w domu ale jak juz wody odchodzą to należy jechać do szpitala bo to jest niebezpieczne dla dzidzi, bez wód dziecko jest bez ochrony i mogą się rozwinąć zakażenia bardzo niebezpieczne dla mamy i dzidzi.
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziecko zasadniczo nie ma środowiska bytowania do tego.
|
|
#2742 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie apropo odchodzących wód. Jak szybko trzeba się udać do szpitala po odejściu wód, bo mój szpital jest jakieś 30 km ode mnie i nie wiem jak to wygląda, czy zdążę.
|
|
|
|
#2743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2744 |
|
Rozeznanie
|
sorki za głupie pytanie, ale jak człowiek nie ma doświadczenia to czasem zadaje takie dziwne pytania hehe. Jusdan dzięki za pocieszenie
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zadomowienie
|
hd ja też bardzo ładnie Cię proszę o listę wyprawki
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2746 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
Wpadłam się wytłumaczyc![]() Nie było mnie ostatnio bo znowu mam problem z internetem:/ teraz jestem u rodziców i postanowiłam zobaczyc sobie co tam u Was Nie nadrabiałam Was za specjalnie bo duuuzo naskrobałyscie a mi tak głupio siedziec przed kompem w gościach![]() My juz praktycznie przeprowadzeni do rodziców. Tzn przewieźliśmy juz wszystkie zrezcy kórych nie bedziemy uzywać do przeprowadzki.. zostawilismy sobie takie najpotrzebniejsze Teraz mam zamiar w tygodniu jeździc sobie tam i powoli układac aby nie zawalic sie na jeden raz bo potem ciężko sie odgruzować![]() A tak poza tym.... to męczy mnie katar sienny... myslałam że w czasie ciąży objawy ustąpią-tak jest w niektórych przypadkach ale u mnie oczywiście musiały się nasilic.. od wczoraj jestem zapłakana i zakichana i mam tego juz serdecznie dość... najgoprsze jest to że zabardzo nic nie można stosować.... tam niby lekarze pozwalaja czasem brac tabletkę jak jest naprawdę źle ale co to znaczy naprawde źle?? u mnie to jest zawsze tak że jak juz się zacznie to przez 4 miesiąca nie odpuszcza... i bez leków ja poprostu nie moge normalnie funkcjonować... wczoraj np w ciągu godziny zuzyłam na smarkanie 5 rolek papieru toaletowego ( przy husteczkach bym zbankrupowała) i tak wytrzymac do końca lipca bo to tyle gdzies potrwa? albo liczyc na to że przez 4 miesiące będzie padał deszcz ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- dzidzia śliczny avatar ![]()
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Olu, ale mnie się wydaje, że on nie chce być ojcem. Robi to, czego oczekują od niego rodzice i rodzina. No bo przecież "nie wypada". A ponadto bycie ojcem to nie to samo co zwodzenie matki.
On nie "interesuje się" tylko Wojtkiem. Nie chce uczestniczyć tylko w jego życiu. Na razie to jest chory trójkąt, który zapędza się w kozi róg. Kashha- kiedy on poskarżył się Mamie, to nie zrobił tego po to, by pokazać, że mu zależy, tylko dlatego, żeby jej udowodnić, że się interesuje... A wszystkie wiemy, że robi to pod publikę. Ja już pisałam, ludzie się tak szybko nie zmieniają. Dzięki pszczolko. To taki stary...z dawnych lat. Ale może jeszcze kiedyś będę tak wyglądać .
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-04-19 o 15:02 |
|
|
|
#2749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiec nie kupuje, kupie jakis kocyk polarkowy wrazie co... A na zime mam spiwor taki gruby od srodka welniany wiec starczy ![]() Cytat:
wiec zajmuje to okolo 30minutWlasnie bede jesc obiadek, piers kurczaka zawijana z serem i szynka, ziemniaki i surowka z pory
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
|
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mnie chwyci w maju to do końca lipca trzyma, ja jestem uczulona na trawy i zboża i co roku to samo.Najgorzej mieć alergię i byc w ciąży bo za wiele leków nie można przyjmować, pamiętam jak byłam w ciąży z Martyną lekarka przepisała mi jakiś aerozol do nosa, na którym pisało że w ciąży nie wolno więc sobie odpuściłam i tak się męczyłam.
|
|
|
|
|
#2751 |
|
BAN stały
|
zdj brzuszka z dzisiaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=759
|
|
|
|
#2752 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lazurowa ja bym chyba z nim szczerze porozmawiala a jesli nie potrafisz z nim rozmawiac to moze napisz mu list?? powiedz jak bardzo go nadal kochasz i ze cierpisz bez niego napisz co czujesz... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz chyba dzidzia ktora sie urodzila w 37tc juz jest zaliczona do "donoszonej" nawet o tym z polozna na szkole rodzenia rozmawialam i mowila ze wpelni skonczony 36 tc jest juz dziecko uznawane za urodzone terminowo i podobno jak zaczyna sie porod w 36tc to lekarze juz go nie wstrzymuja a u mnie byla znajoma i troszke poplotkowalysmy a teraz odpoczywam bo sie dzisiaj nasprzatalam jak szalona szorowalam fotryny drzwi i wszystko co sie dalo a teraz sie relaksuje w czystym pachnacym mieszkanku
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
co do dojazdu do szpitala to u nas połozna na szkole rodzenia mówiła że nawet lepiej się wstrzymać z wyjazdem do szpitala dopuki skurcze nie będą regularne, że wczesniej nie ma sensu sie zbierać, bo kobieta w szpitalu tylko bardziej sie stresuje, a io często bywa tak że okazuje sie że skurcze nagle ustepują, że były tylko przepowiadające, wtedy kłada taka na patologii ciąży gdzie nasłucha się różnych niestworzonych historii od kolezanek z sali i potem przy porodzie 3 razy ciężej wszystko znosi bo sie niepotrzebnie stresuje... acha.. i była tam tak parka z miejscowości oddalonej jakies 40 km od Szczecina i mówili że będą rodzić w stargardzie bo bliżej choć w Szczecinie lepsze są szpitale, to połozna ich namawiała żeby jedak na dojazd do Szczecina się zdecydowali bo spokojnie zdążą i że naprawdę może jeden poród na kilka tysięcy jest taki szybki że kiobieta gdzies tam rodzi w drodze do Szpitala i że to raczej nierealne
Także jednym słowem no stres na spokojnie spakować się i jechac bez pospiechu do szpitala ja tez bedę jechac ze Sczezcina do Polic do szpitala chyba.
|
#2754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo ładny brzusio !!!Jak szybko ta ciąża mi leci, już do końca zostało mi tylko 89 dni !!!! Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-04-19 o 15:27 |
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Bydgoszczy w lutym kobieta podczas wielkiego śniegu wezwała taksówkę i mówi do faceta, że ma się spieszyć, bo boli. No to on, że spokojnie (nie wiedział, że rodzi), że za chwilę będą ( osiedle około 5-8km od szpitala). Po czym dojechał do szpitala, a podjazd nieodśnieżony, a tam już główka między nogami!!!!!!!!!!!!! Zadzwonił na izbę i z telefonem głośnomówiącym odebrał poród w śnieżycy w taksówce, na podjeździe dla karetek, bo nie było już czasu. Mały urodził się zdrowy i dostał od miasta wózek .
|
|
#2756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym chciała tak urodzic hehe .. chyba bym wolała nawet urodzic w taksówce niz w szpitalu rodzic np 18 godzin a chyba Police.. wiesz.. czytałam na stronce rodzic po ludzku że tam pozwalaja rodzic w pozycjach wertykalnych, nie trzeba lezec.. że można rodzić np na stołku porodowym i to chyba przeważyło bo ja sie boje najbardziej tego leżenia bo to ponoc strasznie niewygodne i kobieta sama czuje że to nie jest naturalna pozycja do porodu... jeszcze zrobimy z mężem objazd po Szczecinskich porodówkach i zweryfikujemy w Policach ta informację
|
|
#2757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytaj od razu o poród rodzinny podczas cesarki i o pokój jednoosobowy (czy mój Łukasz będzie mógł w nim zostać ze mną na noc). No i ile to kosztuje. Bo zanim od dostanie jakieś wolne, to ja już 3 razy urodzę i się nie dowiem...
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie szpital jest na drugiej stronie wyspy lub 60km odemnie, ale ja bede rodzic w moim miesice tylko musze promem przeplynac, wrazie co bez kolejki sie ustawimy no chyba do porodu wpuszcza![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2759 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

Moja tylko wieczorem przed zaśnięciem troszkę pokopie, a w ciągu dnia cisza. Nieraz się położę i szczypię brzuch, żeby dała o sobie znać. Pomaga 

teraz jest zdrowa, ale wtedy iza jak ja zobaczyła to mówiła, że to ufoludek. Jeszcze główkę miała spłaszczoną bo wszystko wchłonięte i "na sucho" się rodziła... 

Jak mnie chwyci w maju to do końca lipca trzyma, ja jestem uczulona na trawy i zboża i co roku to samo.Najgorzej mieć alergię i byc w ciąży bo za wiele leków nie można przyjmować, pamiętam jak byłam w ciąży z Martyną lekarka przepisała mi jakiś aerozol do nosa, na którym pisało że w ciąży nie wolno więc sobie odpuściłam i tak się męczyłam.

Bardzo ładny brzusio !!!