|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Bonus w postaci mojej coreczki. Tak wlasnie zasypia po uprzednim starganiu lozeczka
![]() Załącznik 3046485 Nie smiac sie z jej lysinki Pomalu zarasta ale narazie za krotkie ma zeby bylo widac
|
#3992 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
dzie,ń dobry
u nas nocka taka sobie ... jedna pobudka o 4, a potem już na dobre o 7 no dobra, nie jest źle ![]() ponadrabiałam Was wczoraj ale juz nie miałam czasu odpisać ... Karolinko - miło Cię czytać Cytat:
Cytat:
za zdrówko Oliwki! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bartosz też się tak bawi - zawsze ja rano szaleje w naszym łóżku to wspina się i robi "buc- buc" w ściane
|
||||||
|
|
|
#3993 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
moja łobuziarka zasnela a ja wstawilam jej obiadek- dzisiaj bedzie jesc lososia z warzywkami
a i dzis juz normalna kupka byla tylko ciekawe ile ich bedzie, wczoraj byly 4 mleka tez juz wiecej pije tzn. ze apetyt wrocilmalz byl wczoraj na wyjezdzie w Zgorzelcu i podpisal kolejna umowe Cytat:
w tym tesco to stalam chyba z pol godz. przy zabawkach i nic nie wzielam![]() a lista jest dluga :kula-pelazak, to lusterko co Anulla wklajala kiedys, kulki sensoryczne albo klocki... Cytat:
![]() Cytat:
chyba kiepsie warunki bio bo moja mama tez meczy sie z bolem glowy i do tego wymiotuje(mama choruje na blednik i zawsze jak boli ja glowa wymiotuje) Cytat:
mam nadzieje ze szybko cie wypisza Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
ja tam zadnej lysinki nie widze
|
|
#3994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale gapa ze mnie ... Antosiu Mariolki - gratuluję Ci ząbka ![]() |
||
|
|
|
#3995 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my wywozimy do teściów i teściowa - mistrzyni haosu sama wszystko wrzuca i sama wszystko szuka nawet chciałam ją poprosić, żeby jakieś miejsce nam wydzieliła i ja będę tam układać i składać, ale nie z nią takie układy - ona chcąc mnie uszczęśliwić i tak by tam po swojemu "uporządkowała" ![]() Cytat:
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
syla, moja Oliwka tez miała taką lysinkę
![]() czeko tak w związku z migrenami, mam nadzieje ze mnie zdiagnozują dobrze w koncu i wyleczą
|
|
|
|
#3997 |
|
Ola-Unhola
|
Wojtusiu, to dobrze, ze położą Cię do szpitala. Oby ta wizyta owocna była w znalezienie przyczyny Twoich bóli.
Ja też powinnam iść do kolejnego lekarza, ale to dopiero jak skończę karmić, bo muszę iść na rezonans magn. (Ja mam mikrogluczolaka na przysadce i trzeba sprawdzić cy nie rośnie i nic nie uciska...) A jak Oliwka znosi zastrzyki? Dużo ich jeszcze zostało? Syla, ale poza. Super fotka ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Kuuurde, przy odciaganiu fridą, napięłam tak mięśnie przy karku, że coś mi strzeliło.... Boli przeokropnie od szyji do łopatek, nie mogę się przekręcić... Ała.....
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusiu, ja też trzymam kciuki, zeby udało się znaleźć przyczynę migren, a wiem ze nie jest to takie proste nawet w dobie Rezonansu magnetycznego i innych wypasionych badań
|
|
#3999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4000 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
Wszystkim Ciociom dziekuje slicznie za zabkowe gratulacje Cytat:
![]() Wiem jak cierpisz, bo sama przed ciaza i do 4 miesiaca ciazy wlacznie mialam okropne migreny, teraz, odpukac, od urodzenia Antosia mialam tlyko 2 razy, chociaz glowa mnie czesto boli ze zmeczenia, ale to pestka w porownaniu z prawdziwa migrena. Cytat:
Zeby w ogole sie poruszac , bo Maclaren zaryje mi sie w piasku i nie mam mowy o spacerach brzegiem morza na ktorych bardzo mi zalezy, szczegolnie, ze zaczyna sie piekna pogoda A tak ja upocona, Antonio wytrzesiony...Zreszta i tak od zawsze w planach byl zakup takiej spacerowki, bo Maclaren byl kupiony awaryjnie, na szybko, bo byl najlepszy z tych dostepnych u mnie wtedy na wyspie. Dziekujemy za gratulacje i mile slowa Cytat:
Zreszta kazde z naszych dzieci jest inne i czym innym sie zainteresuje i faktycznie trudno trafic z zabawka, przynajmniej na poczatku. Cytat:
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny oglądam swoje zdjęcia z okresu ciąży i jestem w rozpaczy - gdziej jest mój biust
jest sto razy gorzej niż przed ciążą - nie mogę na siebie patrzeć dupa większa, a cyce mniejsze - jak na złość ![]() jakoś tak mnie naszło, bo ogólnie staram się ubieram nie patrząc na siebie
|
|
#4002 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wyrozumiała jestem też rzadko bywam teraz na nocnej zmianie za katar Antosia,abyscie szybko się go pozbyliHola,hola nie tak szybko Za jakieś dwa,trzy lata bym chciała![]() Ale za kciuki Cytat:
potrójne: aby głowa nie bolała,za zdrówko Oliwki,no i żebyś nie musiała siedzieć przez weekend w szpitalu.Cytat:
![]() Cytat:
Było? ![]() My już po spacerku,lecę kończyć obiadek,bo Damian do domu zawita a w garach pustawo |
||||
|
|
|
#4003 |
|
Ola-Unhola
|
Muszę jakos z tym kręczem głowę umyć i lecimy na spacer
|
#4004 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
ja dzis pozno bo od rana biegalam na miescie ale mialam dzis trafieje w h&m kupilam Marcelowi body z tygryskiem za 20zl, spodnie jedne za 20zl i drugie na podszewce z kubusiem, tygryskiem itp za 30zl, bandamke na lato za 9.99zl i bluze z gwiezdnych wojen dla Eryka za 30zl Cytat:
tak ten co czeko, tu jest rozowy: http://allegro.pl/item992366195_chic...z_3kolory.html Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wkleilam wyzej ![]() Wojtusia trzymam kciuki za szpitak ![]() Karolinka no ja mysle, ze bedziesz czesciej
|
|
|
#4005 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzisiaj niestety coraz mocniej mnie boli, a mam tyle pracy... Unholy, ja wlasnie tez bede miała rezonans, bo tomografie miałam juz i nic nie wykazała. Oliwka ma zastrzyki do piątku dwa razy dziennie, płacze przy każdym niestety, ale jakoś dajemy radę. |
||||
|
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lece z małym na podworko, ladna pogoda
|
|
|
#4007 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
u nas zimno - ale jest ladnie, sloneczko swieci, takze wystroje Marciego w nowe spodenki i lecimy po Eryka
![]() udalo mi sie zmobilizowac i wstawilam rosol, odkurzylam, powycieralam kurze i umylam podlogi ![]() a moja kuchnia wola o pomste do nieba ![]() ale nie mam weny ale to moze jakies wiosenne przesilenie czy cos, dzis rozmawialam z kolezanka i ma to samo
|
|
#4008 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
współczuje tych migren, oby pomogli w tym szpitalu ja nie mam w ogóle Cytat:
![]() wróciłyśmy ze "spacerku" - nie chciało mi się nigdzie iść i siedziałyśmy na podwórku, mała padła teraz w 3 sekundy, rzadko jej się to zdarza Syla, mała boska ![]() Jeszcze wam nie pisałam - w sobotę byliśmy na spotkanie z grupą ze szkoły rodzenia i dzieciakami fajnie było, charaktery dzieci już widać przy "zabawie" w grupie w zamian wyciągając z buzi smoczek
|
|
#4009 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A myślałam, że im starsze dziecko, tym lepiej śpi ![]() On też wciąż mi to powtarza ![]() Cytat:
, współczuję ![]() Cytat:
Cytat:
, ja się strasznie obawiam tych siniaków, upadków itp., bo Kubuś to beksa mała, a mnie się serce będzie krajało .Cytat:
|
|
|
#4010 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnych zabawek jest naprawdę mnóstwo, tylko skąd tyle kasy na nie brać? , tę żyrafę wcześniej już widziałam, ale wydawało mi się właśnie, że na sorter to jeszcze nie czas.No nieładnie , ale On jest od wczoraj Gnomem, więc się nie przejmuję, że nieładnie ![]() , ale jednak Frida to naprawdę pomocna rzecz jest.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, znów taki wybór się zrobił, że Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. A Ty jeszcze karmisz piersią?
|
|
|
#4011 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale przesadzasz jakbys widziala moje lazienki i kuchnie to bys zmienila zdanie a lodowka to juz od dawna zyje wlasnym zyciem ![]() maly mi jeszcze spi i tym sposobem zamiast jechac po Eryka o 14.30 pojedziemy o 15.30
|
|
|
#4012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kupilam juz balsam poiwiekszajacy biust ale nic z tego maz sie smieje ze mnie a mnie to wkurzadziekujemy za zyczenia dzis konczymy 9 miesiecy, ale ten czas leci
|
|
|
|
|
#4013 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
U mnie zaczęło się tak, że uciskał na nerw wzrokowy i pewnego dnia przez 30 min widziałam tylko na wprost. Miałam bardzo okrojony obraz i jeżeli nie przekręciłam głowy lub nie uniosłam, to nie widziałam nic po bokach, na górze i dole. Fatalne uczucie.... Powtórzyło się to jeszcze kilka razy, potem neurolog, rezonans, mikrogruczolak i za jakis czas znowu rezonans (który zresztą ledwo przeżyłam - mam klaustr. i myślałam, że umrę w tej rurze/trumnie). Wymiary 3mmx4mm, więc nie duży. Objawy się nie powtórzyły, farmakologicznie się nie kwalifikował, ale muszę co jakiś czas robić kontrole. To wszystko było przed urodzeniem Bartusia, a ost. kontrola jak przestałam go karmić (czyli ok 5 lat temu). Do zajścia w ciąże z Antosiem kontrolowałam tylko prolaktynę, która była w normie. Nie odważyłam sie iść na rezonans, ale będę musiała, bo ciąża, skoki horm. z tym związane mogą wpłynąć na tego dziada... Wróciłam ze spacerku. Ciepło, słonecznie, ale wieje. Kupiłam sobie ziemniaki puree knorra, Małż przywiezie mi obiad z pracy i nic dzisiaj nie gotuję. Dam tylko Bartusiowi zupkę i naleśniki ![]() Idę położyć marudę.
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobiety, dlaczego żadna nie współczuje mi Małża-Gnoma? Gdzie współczucie, gdzie babska solidarność?
|
|
|
#4015 |
|
Ola-Unhola
|
Pójdę, pójdę, tylko dopiero jak skończę z karmieniem. Ja Ci baardzo współczuję Ale Twój Mąz Gnom i tak jest lepszy od mojego nie gnoma ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- A jeszcze mam takie pytanie (książkę piszę )Cy któraś z Was nie dostała jeszcze @ od porodu? Sorki za może zbyt osobiste pytanie
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, chociaż jedna ![]() Ja , chociaż wczoraj wydawało mi się, że "skończyło się rumakowanie", bo miałam niewielkie plamienie, ale dzisiaj cisza
|
|
|
#4017 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Głupio zabrzmi, ale jak najdłużej. Tyle ile Antoś będzie miał potrzebę, ale nie dłużej niż Bartusia. Do dwóch lat wystarczy ![]() To tak jak ja jakiś czas temu (wtedy co Małż wyjechał i sama w domu byłam). Ale nic więcej i do teraz spokój. Po B. dostałam po 9 miesiącach, wiec teraz myślę, że podobnie, ale to już niedługo
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, czemu głupio? Głupio by brzmiało - jak najdłużej, nawet do 6 lat . Kuba ostatnio to taki cycusiolubny się zrobił, że Małż się śmieje, że na studia z Małym będę musiała iść Pamiętam to i tak sobie wczoraj pomyślałam, że szkoda, że to już, bo fajnie było bez
|
|
|
#4019 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ale co tam, najważniejsze, żeby Antosiowi pasowało hehe, tylko, żeby kierunek jakiś znośny wybrał ![]() No fajnie bez, to już 1,5 roku laby
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , może matematykę? Nie pisałam Ci chyba, że to by było po Tatusiu ![]() No nic, może jeszcze trochę nam się uda wymigać ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- gorgulka już trzeci dzień nie ma - podało wątkowe CBŚ , Tuli ostatnio czytała, ale nic nie napisała
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

Pomalu zarasta ale narazie za krotkie ma zeby bylo widac
no dobra, nie jest źle 

, w nocy jeszcze nie jest tak tragicznie, ale nad ranem to już masakra. Nauczył się podciągać w łóżeczku na kolanka (a dzisiaj próbował na stopy
) i teraz zamiast dosypiać jak zwykle, to ciągle się podciąga, oczy na zapałki, ryczy, ale jak Go położe, to od nowa
za zdrówko Oliwki! 

w tym tesco to stalam chyba z pol godz. przy zabawkach i nic nie wzielam

.
, ale jednak Frida to naprawdę pomocna rzecz jest.
, znów taki wybór się zrobił, że
kupilam juz balsam poiwiekszajacy biust ale nic z tego
, chociaż wczoraj wydawało mi się, że "skończyło się rumakowanie", bo miałam niewielkie plamienie, ale dzisiaj cisza