|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Napiszę tylko o wizycie, bo mam podły nastrój, wylałam potok łez i ogólnie nie mam chęci do życia.
Szyjka nadal krótka ale zamknięta i twarda. Dziecko ułożone główką w dół i właśnie główką naciska na szyjkę. Rozwinięte jest na 23 tydzień. Niestety jest tak ułożone niziutko, że ciężko wykonać pomiary. Mam na siebie uważać, nie dźwigać, nie skakać. No i zapytałam czy widać coś między nóżkami (już mnie dobijają te pytania od wszystkich) i powiedział, że prawdopodobnie dziewczynka, ale nie dałby sobie ręki uciąć.
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Kurcze ja też jestem spóźniona z tym moimi wyprawkami. Oprócz paru ciuszków, laktatora to nie mam nic. Czekam na koniec remontu,może wtedy będe miała do tego głowę. |
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
ooo a wy o wadze... Siala widzę, że nie tylko u mnie trochę na wadze jest. W każdym bądź razie ja startowałam z 78,5kg a teraz jest jakieś 10kg więcej... ostatnio na wizycie tydzień temu było 88kg
A mam 167cm wzrostu... w poprzedniej ciąży przytyłam bardzo dużo bo prawie 35kg i do porodu szłam z wagą 96kg... mam nadzieję, że do stówy w tej ciąży nie dojdę! Oby!Myśmy dzisiaj spędziły z Łucją dzień na ośrodku żeglarskim, i jadłyśmy pierwszą kiełbaskę z grilla i cieszę się jak głupia... Poza tym mała nei spała cały dzień i właśnie padła
|
|
|
|
#3094 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
No i 2 ręczniki dla dzidzi ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że na wizycie ok. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
)Moja siostra przytyła 36, a do porodu szła z wagą 103
|
||||
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o takiej wanience? http://allegro.pl/item1008934095_600..._l_nowosc.html
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe to prawie basenik Nie wiem czy dla noworodka dobra, wydaje się bardzo głęboka i musiałabyś wlać dużo wody, a weź to dźwigaj....
|
|
|
|
|
#3097 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mimo to uwielbiam te futrzaki![]() Cytat:
efekt slodkich zachcianek ![]() ja jutro 23 Cytat:
![]() Mi udalo sie wrocic do licealnej wagi przed ciaza, wczesniej wazylam 55 i bylam lekko okraglutka /przy moim niskim wzroscie/. Takze teraz znowu jestem w punkcie wyjscia i waze te 55, na szczescie to efekt ciazy i ciazowych zachcianek, a nie jakiegos wielkiego obzarstwa. Tak czy siak ciezko patrzy sie na wage po takiej wielkiej akcji powrotu do formy ale czego sie nie robi dla malenstwa ![]() No wiesz co? wracaj szybko do nas! |
|||
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz bym chciała wrócić. Ten bat to na mojego obrażalskiego męża, co by sie pospieszył. Widziałam Twój sliczny brzuszek i przesłodkiego króliczka |
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Kurde, wody nie mam!!! |
|
|
|
|
#3101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Osobiście mi się nie podoba i bardzo drogao tygodnie chodzi? U mnie się kończy 24... dziś 23 tydzień i 5 dzień... więc niebawem wchodzę w 25 tydzień A co do spotkania Ślązaczek, to ja jestem na TAK co do wtorkowego spotkania... godzina pewnie większości będzie pasować 16? |
||
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokazywali ją kiedyś i komentowali w DDTVN. To bardzo dobry pomysł, bo podobno wanienka powinna być jak największa i możliwie nieprofilowana. Chodzi o to, że dziecko nie może czuć się przytłoczone i, żeby mogło swobodnie machać rączkami i nóżkami. Co prawda pewnie takiej nie kupię, ale ciekawy pomysł. Ja jestem zwolenniczką wiaderek, ale mój Ł. się nie zgadza Anuszka, to mnie pocieszyłaś. Takie wysokie kopniaki zwykle są związane z czkawką u nas. Bajka, moja macica sięga już 2 palce nad pępek!!!
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Marta:
tutaj masz z odpływem i o wiele taniej http://allegro.pl/item990703388_wann...cm_nowosc.html a tutaj jest super dla maluchów i starszych dzieci, profilowana i z odpływem http://allegro.pl/item991276365_wani...aby_tanio.html |
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jejku jak ten czas leci! Dopiero byłam w 4t i 6 d, a teraz już 26 zaczynam ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra kobiety, ja uciekam do spania
Dobranoc
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ ja jestem głupia
Mówię do Was, że mam tylko kilka ciuszków i dwie buteleczki, a zapomniałam o łóżeczku, pościeli, przewijaku i wanience Jeszcze wyjdę na jakąś kłamczuchę
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem, jestem |
|
|
|
|
#3109 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze masz z tymi prezentami, nie ma co ![]() Cytat:
zawsze to mniej wydatkow ![]() Cytat:
to godzcie sie szybko z tz i zycze szybkiego ukonczenia remontu
|
||||
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze kiedy dziecku troszkę pupcia urośnie, to skóra może się kleszczyć w tych siedziskach. A ponadto jest w nich tak niewiele miejsca, że żeby oblać maluszka namydlonego wodą, to trzeba go przekręcić, bo nie ma skąd jej nabrać. Poza tym trzeba nalać bardzo dużo wody, żeby ciałko w większości nie wystawało i nie marzło. To oczywiście tylko moje nadmiernie mądralińskie teorie .
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam i zobaczymy czy faktycznie lipa
|
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
ja w czw ide na glukoze, ale z ciekawosci zrobie sobie tez morfologie zeby sprawdzic hgb i chyba mocz
ja musze kupic: wozek, wanienke, posciel, kosmetyki, pieluchy, mam nadzieje ze ubranek nie bede musiala
|
#3115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ja spadam spać... nieumyta
No, ale co moge zrobić jak wody nie ma?
|
|
|
|
#3117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi sie nie widzi jedynie fajna ze malo miejsca zajmuje ja wole profilowana tym bardziej ze te pieniadze sa spore za nia Cytat:
marta a juz dzisiaj sie dziewczyn o ciebie pisalam bo sie martwilam co z toba a tz'tem sie nie przejmuj ma ciazowe humorki pewnie
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoć jak dzidzia podrośnie nieco to się skóra przyszczypuje, dużo wody trzeba wlać bo dziecko marznie jak ma tylko nóżki zamoczone a znowu jak dużo wody to pępek się będzie zamaczał -ten kikutek - a nie powinien, no i że ciężko jest ręką wodę z boków nabierać do polewania dziecka. Ona ma rączki szczupluśkie a jej było niewygodnie, więc ja odrazy wybiłam sobie z głowy taką wanienkę. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Patrzcie dziewczyny jakie superowe koszulki! http://www.joemonster.org/art/13897/...estem_w_ciazy_ Ja bym kupiła taką co dzidzia jakby w wannie siedzi i korek tylko wyjąć ![]() Tylko nie widziałam takich nigdzie
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ja jestem w ciąży i nie mam humorków a on ma. Zazdrosny o mój błogosławiony stan czy co? ![]() Niech mu to w końcu przejdzie. |
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka jeden dzien sie swiat nie zawali
itakasia to tez jeszcze troszke ci zostalo alguien a ty masz juz wszystko??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

współczuje remontu, ja zaczynam w przyszłym miesiącu
ale i tak kupuję
No i 2 ręczniki dla dzidzi 

dobrze masz z tymi prezentami, nie ma co
No, ale co moge zrobić jak wody nie ma?
a tz'tem sie nie przejmuj ma ciazowe humorki pewnie