|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
tak jak Zuzia
|
#4082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() O, to fajnie, z chęcią przeczytam opinię , a kupiłaś nową czy używaną?Cytat:
Cytat:
![]() Na mnie już czas, dobrej nocy
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku, bardzo ci wspolczuje, ze musisz sie tak denerwowac i martwic niewiadoma
Wierze jednak ze bedzie dobrze Antonio z mama dziekuja za zabkowe gratulacje Malutek rowniez wszystko je , sloiczki mamy awaryjnie i u niani, a tak to staram sie mu gotowac. Nie przepada tylko zbytnio za owocowymi deserami, chociaz ostatnio wciaga nawet takie Co do Bobovity to sie nie wypowiem, bo sloiczkow nie mamy, tylko kaszki i wszystkie lubi , przemycam mu takze do nich owoce. Ja rowniez zmykam
|
#4084 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejna rozprawa za miesiąc Najgorsze to czekanie teraz... Mojej Zuzi pasi ![]() Cytat:
Nawet nie wiesz jakbym chciała, żeby oberwało się mojej byłej dyr... ![]() Cyrk ogólnie przy jedzeniu Chwilami to już nie wiem co robić. Nie chcę jej uczyć, że coś przy jedzeniu ogląda albo czymś się bawi. Chcę żeby wiedziała, że jak jedzenie to nie ma zabawy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ja z takich co za bardzo biorą wszystko do siebie i zamartwiają się na zapas i wymyślają tysiąc innych powodów do zmartwień ![]() Obiadek na jutro Zuzi ugotowałam, nam obiad prawie zrobiłam. Spać coś mi się nie chce ale idę za chwilę. Spokojnej nocki
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-04-20 o 23:41 |
|||||
|
|
|
#4085 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To tylko jedna z jej pozycji, ma ich wiecej. A najczesciej zasypia w nogach![]() Czyli juz jej zarosla? Szybko w porownaniu z moja. Mojej strasznie dlugo zarasta . Niby ma juz tam wloski ale wciaz widac lysinke.Cytat:
Moze trzeba plasterek nakleic Teraz jest taki ze smokiem, daje czaduDziekujemy Cytat:
![]() Cytat:
Slodko wyglada![]() I to sie nazywa dobra wiadomosc. Super ![]() Cytat:
Badz dzielna i walcz o swoje. Szkoda ze tyle stresu cie to kosztuje ![]() Cytat:
![]() "Do zobaczenia" i
|
|
#4086 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Wybaczycie nieobecnosc? Raport z ostatnich tygodni: 1. maz nadal chory ![]() 2. spakowalam juz 1/4 pudel ![]() 3. Ania wczoraj pierwszy raz byla w zlobku, a ja w pracy ![]() Ad 3 okazalo sie, ze zlobek juz moze w tym tygodniu ruszyc. Ja oczywiscie przeplakalam caly weekend. W poniedzialek poszlam tam razem z Ania na godzinke. Okazalo sie, ze w grupie oprocz Ani jest jeszcze 4 innych polskich dzieci Wczoraj pobudka wczesna i o 7:30 juz do zlobka. Gdy wyszlam, lzy mi lecialy jak grochy, myslalam, ze zwymiotuje z nerwow ![]() A pracy ile mam Stos papierow, ktorych nikt nie ruszyl od momentu, gdy przestalam pracowac 10 m-cy temu Zamowienia, ksiegowosc, zestawienia, platnosci- bede sie tym bawila do konca zycia...Nadrobilam Was z grubsza, wiem, jestem okropna Obiecuje poprawe.Wojtusiu ![]() Gorgulku oby wszystko sie ulozylo ![]() A na przeprosiny wrzucam fotke Ani karmiacej kucyka u tesciow
Kocham mojego Meza Kocham moja Coreczke ![]() Ania 28.08.2009 Edytowane przez Tulipfever Czas edycji: 2010-04-21 o 07:54 |
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
poczytalam,kawke wypilam i jade do pracy podpisac urlop wychowawczy ![]() wcz wam nie napisalam ze o maly wlos a Laura wylecialaby mi z fotela do karmienia.Siedzi w nim tylko do jedzenia, bo cieżko mi ją uziemic, a wczoraj chcialam makaron odcedzić i chwyciłam ją jak była juz przewieszona.Nie wiem jak to opisac,mialam wrazenie jakby juz sunela na dół i w ost chwili ją chwyciłam ![]() nogi miękkie mi się zrobily, wyrzuciłam juz wkładki co w niej były i nawet na sekunde bede ją zapinac. Nikt mi nie chcial uwierzyc jak to mozliwe, dzieci siory w nim siedzialy i sie to nie zdarzylo, w ogole nie kombinowaly jakby sie wyswobodzic.Wydaje mi sie bardzo zabudowany i ciezko sie z niego wykaraskac, a tu prosze... Unholy twój brzdac tez widzialam niezapiety byl na ost fotce.Moze cie przekonam do zapinaniaa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4088 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiedziałam,że borykasz się z takimi problemami zdrowotnymi.Trzymam aby wszystko było w porządku i nic się złego z tym dziadem nie działo.A czy jest możliwe,że może zniknąć,wchłonąć się itd?Cytat:
Cytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-04-21 o 08:23 |
||||
|
|
|
#4089 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Jakoś się dogadamy
![]() Cytat:
i jedz by mieć dużo siły i dla Zuzki i na dalsze zmagania w sądzie My też mamy Maxi Cosi Priori Podobnie jak Maciejka, tylko On wszystko lubi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
1.Współczuję Małżowi i Tobie również 2. 3.Dobrze, że Ania się odnalazła w żłobku i Ty z czasem też przywykniesz, choć trudno mi sobie wyobrazić co przeżywasz ![]() Wspaniała była reakcja Aneczki na swoją Mamusie, aż łezka w oku się kręci. Aneczka cud, miód i orzeszki Cytat:
![]() --- U nas znowu nocka nieprzespna Maciulek wiercił się, pojękiwał, dwa razy budził się z taki płaczem, że i trudno było Go uspokoić. Co Mu jest
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Sylko, dzieki za życzenia dla maleństwa
![]() Ja zasyłam Majce Wyczuwam górny ząbek, stąd tyle placzu nad ranem,Maż wstał do niej, ale ja juz zasnac nie mogłam ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- skierko moze napisz mi na pw adres, 10min jeszcze w domu bede, bo zauwazylam ze mi w sms po wyslaniu nie uwzglednilo z/ ż a mysle to istotne przy adresowaniu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Wiem, że to głupio brzmi, ale trochę mi ulżyło, że nie tylko Kubuś tak się zachowuje przy jedzeniu . Ja też nie zabawiam, bo to droga donikąd, moim zdaniem.Cytat:
Ania jest po prostu cudowna . Cieszę się, że Aneczka dobrze się czuje w żłobku, Ty też się przyzwyczaisz
|
|
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety ![]() Cytat:
U nas też nocka kiepska, Kuba o 3. strasznie się rozpłakał, posmarowałam Mu dziąsełka, włączyłam konika i zasnął, ale obudził się z naprawdę przejmującym płaczem
|
|
|
#4093 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż taka babaka,niedaleko nas mieszka,ma 4 synów a jej teściowie w rodzinie maja 23 wnuczków i ani jednej wnuczki,ale to już pewnie w genach zapisaneCytat:
,żeby biegunka minęła.Cytat:
Cytat:
Witaj Nie opuszczaj nas,co? ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*** Kto pije kawkę? Ja muszę się sprężać, bo zaraz Krasnoludek wstanie
|
|
|
#4095 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie ten przejmujący płacz jest straszny ![]() Cytat:
Postaram się Cytat:
, ale mogę zrobić drugą, bo ja kawomanka
|
|
|
#4096 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za solidarność - nikt tak nie potrafi pocieszyć jak mężczyzna
![]() Cytat:
wpadaj do nas Cytat:
a nie masz takiego wyrostka między nogami w krzesełku, żeby nie można się było wyśliznąć ![]() ja zawsze przypinam, bo mój wyłazi na maxa i sięga tak po wszystko że zwykle wisi na pasach, aż strach pomyśleć co by było bez nich
|
|
|
#4097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() tylko wpadlam sie przywitac i lece jesc sniadanko, Wercia juz po ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
niech malz szybko przegoni ta chorobe ![]() Anusia dzielna dziewczynka i sama slodycz i nie zapracuj sie czasem-odpoczynek tez sie nalezy Cytat:
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety, już muszę uciekać, bo za chwilkę ruszamy na spacer ![]() A Kubuś jadł o 5. (na śpiocha), obudził się o 7. i szalał, a teraz dosypia ![]() Do potem
|
|
|
#4099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czuję tu zmowę wizażowych Maluchów
![]() Cytat:
![]() My na spacer pójdziemy później, bo zimno dzisiaj. Podobno pogoda ma być teraz kiepska, na weekend majowy też Chcieliśmy pojechać z Malutkiem do Kazimierza, ale jak będzie padać, to nici z wycieczki Udanego spacerowania
|
|
|
#4100 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tuli wiem jakie to ciężkie wracać do pracy. Przytulam Cię mocno ![]() Stery papierów nie zazdroszczę. Najważniejsze, że Ani tam dobrze. Aneczka słodkości Cytat:
Ja dlatego Zuzię zapinam zawsze. Cytat:
Cytat:
Głupio nie brzmi. Ja myślałam, że to tylko moja Zuzia taka i też mi ulżyło ![]() Cytat:
Idę koopę przebrać
|
|||||
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
Przepraszam, że nie cytuję, ale jakoś nie mam weny. Ale przeczytałam wszystko ![]() I jestem bardzo dumna ze wszystkich ząbków, nowych umiejętności, no i życzę zdrówka wszystkim małym chorowitkom. Ja już nie mam siły z tymi zębami. Znowu jest akcja. Jak teraz Zosi nie wyjdą to się chyba zastrzelę. Znowu jest katar, nocka dzisiaj nie przespana prawie wcale... Pomimo Viburcolu i żelu. Łeb za przeproszeniem mi pęka. A dzisiaj rano jak dotknęłam dziąsełek to strasznie napuchnięte i pierwsze skojarzenie to że jak gąbka Jeszcze tak nie miała. A w ogóle Zosia jest słodka I strasznie dużo "mówi"-mama, baba i co tam nie tylko. No i z tym stawaniem na nogi to nie możemy sobie dać rady. Cały czas prostuje. O raczkowaniu nie ma mowyZa to z jedzeniem nie ma problemu. Je i słoiczki i moje jedzonko. W zasadzie nie zjadła tylko raz jak przesadziłam z brokułem. A i jeszcze ostatnio jak jej dawałam ziemniaczki ze szpinakiem ze słoiczka to tez był zdecydowany sprzeciw ![]() Jakby co ta ja jeszcze nie miałam @. Ale parę dni temu odstawiłam azalię to pewnie już niedługo będzie. Dzisiaj chyba będa nudy w pracy to będę na bieżąco ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Gorgulku jestem prawie pewna, że sprawa rozstrzygnie się po Twojej myśli Wojtusiu trzymam kciuki za badania ![]() Tuli bardzo się cieszę, że Aneczce podobało się w żłobku Unholy kurcze weź kontroluj tego guzka... To nie są żarty ![]() Apropos piersi... ja już kiedyś pisałam, że mi nic nie zwisa, bo nie ma co I myslałam kiedyś, że to niemożliwe, a jednak-zmalały mi jeszcze
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-04-21 o 10:32 |
|
|
|
#4102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez bym chciala gdzies pojechac ale my chyba dopiero w wakacje sie gdzies wybierzemy bo malz ma tez kupe roboty wiec mysle zeby chociaz na pare dni wyskoczyc w gory(bo blisko) albo ja da rade to nad morze ![]() Cytat:
Wercia kiedys nie lubila tego sloiczkowego szpinaku ale moj obiadek ze szpinakiem zajada az sie uszy trzesa
|
|
#4103 | ||||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() Zajadałam się w ciązy i przed, jeszcze w poprzedniej pracy ![]() Zbadam, zbadam, ale muszę skończyć karmić i trochę odczekać (przysadka-prolaktyna-laktacja). Musi sie tam cały proces laktacyjny zakończyć i dopiero wtedy, bo inaczej wyniki będą zafałszowane. Wg mnie też est niesmaczne. Antos jak tylko zaczynam przybliżać łyżkę, to zaciska zęby ![]() Cytat:
Cytat:
Czyli u nas też będzie bjorn. Jak tyle ocen na + A tym cybexem, to kusicie i kusicie....Ciekawe czy zmienię zdanie.... ![]() A jaki masz kolor? Cytat:
To Cię pocieszył, ale skądś to znam... ![]() Cytat:
![]() Daj znać jak zabawa nową kulą Cytat:
Cytat:
![]() Idziecie jak burza, Kaszki bobovity jak najbardziej Antosiowi również smakują Cytat:
To nie na moje nerwy, kiedyś nakleiłam i myślałam, ze oszaleję....Ściągnęłam i dałam sobie spokój... ![]() Też muszę kupić, chociaż w sumie mam kilka body, które służą do takich zabaw Dziewczyny, nie przejmujcie się tak pustymi cyckami ![]() Ja tuż po karmieniu B. też miałam takie, ale z czasem znowu nabrały gęstości. Oczywiście nie mówię, ze tak będzie u każdej z was (ale pocieszyłam... To może ja już nie będę na ten temat nic pisała.... ![]() A tak w ogóle to hej Pisze tego posta od 7, ale ciągle coś. Bartek dzisiaj na 10 szedł na autobus, bo mają wycieczkę do teatru i już z rana zaliczyliśmy spacerek. Noc fatalna, bolała mnie głowa, kark, szyja, łopatki, wszystko ...Miałam wrażenie, ze nawzajem wszystko na siebie promieniuje. Nie mogłam się przekręcić i wstać. A jak na złość do Antosia biegałam co chwilkę, więc ![]() Ogólnie masakra.... Wróciliśmy ze spaceru, Antoś śpi, a ja się zastanawiam, kawa czy lulu... Jak się położę, to A. się obudzi za 15 min, czyli roześpię się jeszcze bardziej, a jak nie, to będzie spał 2 godziny....I bądź tu mądry....
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Ojjjj nie wyspałam się dzisaij ... Bartosz usnał mi wczoraj przy cycusiu po 18 i tak sobie spał i spał ... do 00.30 ... bez kąpania, bez kaszki, bez zmianypieluszki ![]() Obudził się, przewinęłam go, zjadł cyca i usnął ... pospał do 4,30 i koniec spania ... ledwo mi się udało go uśpić to znów go obudził małża budzik o 6 ... ale pokeciliśmu się jeszcze do 8 w łóżku ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Zapomniałam napisać, ze dzisiaj idziemy na ostatnią /mam nadzieję/ kontrole bioderek no to lecę Was poczytać, póki Bartosz drzemie
|
|
|
|
#4105 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawo dla Werci ![]() ![]() Tulipfever: 1. Anulka 2. oby robótka szybko się skończyła ![]() 3. za zdrówko tż ![]() Cytat:
mogę sobie wyobrazić co czułaś bo dziś mała omal minie spadła z łóżka A w foteliku zawsze ją zapinam ![]() Cytat:
Amelka to samo ale ja stawiam na ząbki bo wieczorem jej dałam Nurofen i spokojnie pół nocki przespała Cytat:
![]() Biedny Kubcio ![]() Dzisiaj kupka była dobra więc mam nadzieję, że już dobrze Cytat:
![]() Chociaż jedna z nas zadowolona ![]() Cytat:
![]() Allllllllle ziiiiiiiimno brrrrrrrrr nici ze spacerku Coś ostatnio pisałyście o rajstopkach dla maluchów, ale nie pamiętam jakie polecałyście na all?
|
|
#4106 | ||
|
Zakorzenienie
|
i bym zapomniala...........Sto lat dla malych solenizantek
Cytat:
cyckonosze mam dobre te same co przed ciaza ale bez biostonosza to porazka jest![]() ad. 2 Cytat:
![]() za bioderka
|
|
#4107 | |||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, ze tak dobrze Anusi w żłobku Wiem jakie to uczucie zostawiać dziecko na tyle godzin a jeszcze do tego tak malutkie, ale na pewno będzie dobrze. Zdjęcie śliczne, a Aneczka jak zwykle przecudnej urody Zaglądaj w miarę możliwości jak najczęściej. Cytat:
Musiałaś mieć serce w gardle... Ja Antosia też we wszystkim możliwym zapinam, ale akurat pasy z fotelika dość często wrzucam do prania, bo przy takim wiercipiętku są co kilka dni tak zapaćkane, że patrząc na nie już cała się kleję... I akurat wtedy obijały mi bęben w pralce ![]() Ucałuj moją cudowna synową Sto lat, zdrówka i jak najwięcej miłych chwil z Mamusią i Tatusiem Cytat:
Podobno zdarza się, że znika, ale jak często tego to nie wiem (pewnie nie często )Najważniejsza jest częsta kontrola, ale jak mówi mój lekarz, jeżeli zaszłam 3 razy w ciążę, to nie jest aż tak źle, bo jak wiadomo przysadka wydziela prolaktynę i jak jest za wysoka (hiperprolaktynemia), to wtedy są problemy z zajściem w ciąże. No ale nie tylko na to trzeba patrzeć. Można nie mieć problemy z płodnością, a jednak coś niepokojącego może się dziać ![]() Z @ zanotowałam i pamiętam jak pisałaś Cytat:
U nas też dzisiaj deszczowo i zimno... Ale jeszcze drug spacer mnie czeka po Bartusia ok 16... Cytat:
Kolejna Mamusia po kiepskiej nocy i ząbkowaniu... Bardzo dobre podejście
|
|
#4108 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item1001022455...80_piekne.html z tej serii http://www.allegro.pl/listing/search...category=26571 kolezanka kupowała te ze spódniczka i mówiła, ze fajne. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- A no i gapa ze mnie, ale mam nadzieję, że zostanie wybaczone, że o synowej najpierw pomyślałam i jej złożyłam wcześniej życzenia ![]() Sto lat również dla Majeczki Aaa, Kasiu, pisząc o ząbkach Bartoszka miałam na myśli Bartusia Sylki ![]() Ale w sumie to mój Bartek tez ząbkuje, bo wychodzi mu stała 6
|
|
#4109 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mialam juz pare podejsc![]() Kurcze jak tak piszesz ze Ani sie podobalo to moze i Lenie bedzie Chcialabym ja zawozic na 4-5godzin dziennie![]() Cytat:
Dobrze ze nic sie nie stalo Cytat:
Rynek (maly ozy lepszy i ladniejszy jest na starowce) i kosciolek.Naprawde nie moge zrozumiec po co tam ludzie jezdza, chyba z przyzwyczajenia i z opini o nim na wyrost ![]() Za kazdym razem obiecuje sobie ze bylam tam ostatni raz i teraz to juz chyba naprawde ostatni raz. Nastepnym razem pojade do Sandomierza Oczywiscie kazdy ma inny gust wiec jak sie komus podoba to niech sobie jezdzi ![]() Cytat:
. Chcialabym tak myslec o sobie.Za Zosi zabki Oby szybko wyszly zeby sie juz bidulka nie meczylaCytat:
![]() Zastanawiam sie.... twoj maz jest kucharzem... jak mu gotujesz? bo ja chyba bylabym w ogromnym stresie zanim bym mu cokolwiek ugotowala ![]() Cytat:
![]() Tak o ten rozgrzewajacy mi chodzi. Ja nie uzywalam ale slyszalam ze jest "mocny" i ze pomaga Lena 2 razy budzila sie na jezdenie Mam nadzieje ze to jednorazowy "wypadek". Poza tym pryta dosc glosno i robi zielona rzadka kupe Teraz musze dociec po czym![]() Milego dnia
|
|
#4110 |
|
BAN stały
|
hej witajcie ja tak na szybko bo na spacerek idziemy, potem wlece na dluzej - mamy gorna lewa jedynke
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

, a kupiłaś nową czy używaną?
Wierze jednak ze bedzie dobrze 

Obiecuje poprawe.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie wiedziałam,że borykasz się z takimi problemami zdrowotnymi.Trzymam