Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 08:14   #3151
vette
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Czesc! u Was tez tak pieknie sie dzien zapowiada?
Jakos pozniej dzis wystartowalam, wszystko dlatego ze zrobilam sobie wolne od pracy. Chce troche ogarnac mieszkanie i sie pouczyc.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Widzisz dobrze wiedziec, ze tak zadko wody same odchodza, ja to mialam juz wizje, ze tz(pedant) przez godzine auto przygotowywuje abym mu nie pochlapala i folia i kocami oklada a ja rodze w tym czasie ;P.
Malo nie padlam przy sniadaniu!!! Widze, ze mamy podobnie z tztami.
: hahaha:
Ja az taka nie jestem i czasami mam ochote go

wiolek fajny szczurek, taki grubiutki

zuziunia powodzenia!

pilotka no wlasnie pisz cos wiecej, co tam u Ciebie na SR
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 08:24   #3152
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Hej zaraz lece na badania....

jejku brzuch mnie na dole boli, ciągnie jakby, dobrze że już dzisiaj lekarz bo martwię się coraz bardziej.
: kciuki:

Ja za chwilke, bede uciekac pilnowac malego Mikołaja ale bede miec tam net wiec spoko
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 08:33   #3153
karolcia228
Zakorzenienie

My w zaczetym 27tc, czyli pocztek 7 miesiaca i III trymestru...

Stary 2010-04-21, 08:38   #3154
papeteria
Zakorzenienie

vette u mnie coś pochmurno
karolcia pięknie
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 08:45   #3155
bassienkaw
Zakorzenienie

Karolcia ślicznie wyglądasz... i to już 3 trymestr, a dopiero co zaczynałyśmy w sumie nawet nie wiedziałam od którego tygodnia zaczyna się 3 trymestr, u mnie też coraz to bliżej tego dnia

My nie śpimy z Łucją od 8... mała teraz ogląda bajkę, ja zdążyłam wziąć szybki prysznic i umyć włosy, teraz będziemy jeść śniadanko, a potem pójdziemy do babci posiedzieć, bo obiad mam i dla małej naszykowany i dla Nas

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 08:53   #3156
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
My nie śpimy z Łucją od 8... mała teraz ogląda bajkę, ja zdążyłam wziąć szybki prysznic i umyć włosy, teraz będziemy jeść śniadanko, a potem pójdziemy do babci posiedzieć, bo obiad mam i dla małej naszykowany i dla Nas
A ja siedze z glinka na twarzy i szyi w kolorze sraczki i zaraz pod prysznic .Zawsze to robie jak TŻ śpi bo widząc mnie w tym stanie uciekł by gdzie pieprz rośnie
A zaraz robie śląskie rolady ale musze wyjść jeszcze po musztarde do sklepu
Stary 2010-04-21, 09:04   #3157
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

karolcia śliczny brzusio
a ja się zaraz zbieram jadę kupić jakieś buty na płaskim, bo w domu nie mam ani jednej pary wszystko na obcasie ale nie bardzo już mogę chodzić w nich i muszę kupić coś na płaskim a tak nie lubię płaskich butów no ale może wypatrzę coś fajnego

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 09:12   #3158
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Sliczny jest i to chyba wlasnie ten co mi sie najbrdziej podobal, przeslodki. Takie oczka madre i te uszka!!!!
no właśnie jest mądry oczywiście jak na szczurka tylko nie wiem czy nie zdechnie bo chyba chory jest całą skóre ma w takiej dziwnej skorupce chodziłam do weta zastrzyki miał, kąpałam go w specjalnym szamponie i dupa dalej ;/
możliwe, że to od wątroby coś ;/
ale narazie jest żywy i radosny więc mam nadzieje, że jakoś samu mu przejdzie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
praktycznie tak
Nie mam karuzeli (moze dokupie albo podpowiem komus, ze na prezent moze dac), pieluch(w maju dopiero, po co mi maja zagracac miejsce) i rzeczy dla siebie - staniki (wzbraniam sie przed tymi stanikami dla karmiacych, ale bede musiala chyba sie zebrac i jakis wybrac), dokupic musze wiecej wkladek laktacyjnych i woreczkow do mleka.
wlasnie dzisiaj kupilam proszek dla dzieci i jutro bede robic wielkie pranie
a moge wiedzieć jakiej firmy te woreczki do mleka ?

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!! Znalazłam!!!!
Można kupić te koszulki ale nie wiem czy wyślą je do Polski

Może któraś z Was rozumuje po angielsku więcej niż ja, ja klepałam niemiecki całe życie
aaa siala cudowne są ja chcceeee !!!!
ale ja też angielski tak czaje ze hoho więc nie podejmę się niestety ale jeżeli któraś z dziewczyn by się podjeła załatwienia to ja jestem chętna na taką koszulke
Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
Siala super koszulki a ja mam taka
http://www.walmart.com/ip/Maternity-...y-Tee/12555354

weszlam dzisiaj na strone swojego szpitala i miesiac przed porodem bede musiala wypelnic taki formularz w skrocie oto co sie na nim znajduje:
- czy chce od razu cos przeciwbolowego jak tylko przyjade do szpitala czy chce czekac na anestezjologa,
- czy chce korzystac z wanny/prysznica podczas porodu,
- czy na lozku chce miec strzemiona zeby mi zablokowac nogi czy chce zeby je ktos trzymal,
- czy chce miec lustro podczas porodu zeby wszystko obserwowac miedzy nogami (nie wiem czy ktos by tak chcial),
- czy chce miec ustawiona kamere albo zeby ktos krecil caly porod,
- czy jakbym miala cc czy chce zeby maz byl przy tym,
- czy chce odciac pepowine sama, czy ma to zrobic maz lub lekarz,
- czy po porodzie chce dziecko od razu czy dopiero jak je umyja,
- czy chce kogos do pomocy kolo siebie, osoby ktora wszystko pokaze, jak karmic piersia, itp
- czy chce zeby syn byl obrzezany.
nie wiedzialam ze bez tego mnie nie wpuszcza na porodowke. najlepsze jest to z lustrem pozniej to by mi sie chyba koszmary snily...
no naprawdez tym lusterkiem
ale widać szanują twoje zdanie gdzie tutaj w pl ktoś by o takie rzeczy pytał heh

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
nam polozna w SR bardzo polecala mrozenie pokarmu - szczegolnie na poczatku jak podczas nawału masz go za duzo, zeby odciagać i mrozic i jest jak znalazł na potem
a właśnie wiecie może jak potem rozmrozić taki pokarm ? bo coś czytałam że nie można gotować ani nic tylko w kąpieli wodnej chyba
no ale jak w kąpieli to można rozmrozić porcje na cały dzień i trzymać w lodówce? czy każdorazowo przed karmieniem osobno rozmrażac ?
czy lepiej poprostu wyjąć jakieś 5 godzin wcześniej czy ile tam trzeba i położyć żeby się samo rozmrażało ?
tyle pytań

vette bo on jest troszke taki grubcio a na tym zdj wyszedł szczególnie grubiutko ale nie jest znowu jakoś przesadnie tłusty tylko taki puchaty
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
ładnie ładnie brzuszek już ogromny

ja dzisiaj 25 tydzień
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 09:18   #3159
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
A ja siedze z glinka na twarzy i szyi w kolorze sraczki i zaraz pod prysznic .Zawsze to robie jak TŻ śpi bo widząc mnie w tym stanie uciekł by gdzie pieprz rośnie
A zaraz robie śląskie rolady ale musze wyjść jeszcze po musztarde do sklepu
Oj roladki to ja zawsze u mamy jem, uwielbiam... rolady wołowe robisz co nie?
Co do maseczek, to ja nieraz i przy Damianie robię, i on też czasem robi... wiesz twarz mu się cholernie zanieczyszcza w jego pracy i nawet kupiłam mu taką specjalną oczyszczającą... i ani ja nie uciekam, ani on

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
karolcia śliczny brzusio
a ja się zaraz zbieram jadę kupić jakieś buty na płaskim, bo w domu nie mam ani jednej pary wszystko na obcasie ale nie bardzo już mogę chodzić w nich i muszę kupić coś na płaskim a tak nie lubię płaskich butów no ale może wypatrzę coś fajnego
A ja na szczęście mam płaskie buty, co mnie cieszy. Nie bardzo mogę chodzić na obcasach, choc teraz krzyż popuścił... więc czasem mi się zdarza

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 09:56   #3160
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć.
Zważyłam się dziś i mam 6.5 na plusie ... jestem w 23 tc. jutro zaczynam 24 :P ale i tam wydaje mi się , że to dużo.

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2010-04-21 o 10:00
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:08   #3161
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
n
ale ja też angielski tak czaje ze hoho więc nie podejmę się niestety ale jeżeli któraś z dziewczyn by się podjeła załatwienia to ja jestem chętna na taką koszulke
ja już pisałam na śląskich mamuśkach że robiłam takie zakupy kosmetyczne ale strasznie z tym dużo zamieszania tzn....cena koszulki + koszt przesyłki (koszulki chyba troche zaważą)+ vat 22% który napewno nie ominie podzielony przez uczestniczki zamówienia.Wyjdzie to nie mało a i jeszcze czas oczekiwania pewnie taki że co niektóre zdążą urodzić.Kupa zachodu z tym....a i jeszcze na pw trza by to robić bo na wątku oficjalnie nie można tzn sa specjalne fora i organizatorki ale to sie tyczy innych zamówień

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć.
Zważyłam się dziś i mam 6.5 na plusie ... jestem w 23 tc. jutro zaczynam 24 :P ale i tam wydaje mi się , że to dużo.
no to ci sie wydaje
Stary 2010-04-21, 10:11   #3162
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
ja już pisałam na śląskich mamuśkach że robiłam takie zakupy kosmetyczne ale strasznie z tym dużo zamieszania tzn....cena koszulki + koszt przesyłki (koszulki chyba troche zaważą)+ vat 22% który napewno nie ominie podzielony przez uczestniczki zamówienia.Wyjdzie to nie mało a i jeszcze czas oczekiwania pewnie taki że co niektóre zdążą urodzić.Kupa zachodu z tym....a i jeszcze na pw trza by to robić bo na wątku oficjalnie nie można tzn sa specjalne fora i organizatorki ale to sie tyczy innych zamówień

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

no to ci sie wydaje
oj no to faktycznie nic z tego nie będzie no nic trudno szkoda ze nie mamy mamuśki z angli wtedy to by może łatwiej było
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:11   #3163
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Oj roladki to ja zawsze u mamy jem, uwielbiam... rolady wołowe robisz co nie?
Co do maseczek, to ja nieraz i przy Damianie robię, i on też czasem robi... wiesz twarz mu się cholernie zanieczyszcza w jego pracy i nawet kupiłam mu taką specjalną oczyszczającą... i ani ja nie uciekam, ani on
W tej maseczce to się sama siebie boje zastyga na skorupe i wyglądam jak tubylec
aleTŻ z racji mojej szkoły będzie teraz moim testerem masaże twarzy etc ....
Co do rolad .Robiłam raz i podeszwa może jakieś stare miecho było , jednak postanowiłam mięsku wołowemu dać jeszcze jedną szansę gdy szwagierce która nie umie gotować wyszły pyszne

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-21 o 10:14
Stary 2010-04-21, 10:11   #3164
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Widzisz dobrze wiedziec, ze tak zadko wody same odchodza, ja to mialam juz wizje, ze tz(pedant) przez godzine auto przygotowywuje abym mu nie pochlapala i folia i kocami oklada a ja rodze w tym czasie ;P

Jestes okropna!!!!
niezawsze racuchy zjedliśmy w tempie ekspresowym i już nie ma...
mój TŻ też taki pedant, przynajmniej raz w tyg (czasem nawet dwa) myje auto, odkurza a deskę wyciera ściereczkami z kurzu codziennie :/

Cytat:
ślicznie!!!

co robicie dziś na obiad? ja nie mam pomysłu

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-04-21 o 10:13
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:12   #3165
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
oj no to faktycznie nic z tego nie będzie no nic trudno szkoda ze nie mamy mamuśki z angli wtedy to by może łatwiej było
ale to i tak chyba kanadyjskie koszulki
no i generalnie chodzi o czas a teraz jeszcze ten pył wulkaniczny i wszystko by się mogło przeciągnąć....
Stary 2010-04-21, 10:15   #3166
ola_k11
Zadomowienie

aaa i dziś zaczynamy 25 tc
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:18   #3167
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
weszlam dzisiaj na strone swojego szpitala i miesiac przed porodem bede musiala wypelnic taki formularz w skrocie oto co sie na nim znajduje:
- czy chce od razu cos przeciwbolowego jak tylko przyjade do szpitala czy chce czekac na anestezjologa,
- czy na lozku chce miec strzemiona zeby mi zablokowac nogi czy chce zeby je ktos trzymal,
- czy chce miec lustro podczas porodu zeby wszystko obserwowac miedzy nogami (nie wiem czy ktos by tak chcial),
- czy chce kogos do pomocy kolo siebie, osoby ktora wszystko pokaze, jak karmic piersia, itp
nie wiedzialam ze bez tego mnie nie wpuszcza na porodowke. najlepsze jest to z lustrem pozniej to by mi sie chyba koszmary snily...
W moim szpitalu, w ktorym chce rodzic jest taka ankieta :
1. Z jakich źródeł czerpaliście Państwo wiedzę na temat porodu?
▢ Szkoła Rodzenia (która?) ......................... ......................... ......................... ......................... .........
▢ literatura fachowa
▢ rozmowy z lekarzem i położną
▢ strona internetowa (która?) ......................... ......................... ......................... ......................... .....
▢ inne ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ................
2. Jak ocenia Pani swoje przygotowanie do porodu?
▢ dobrze
▢ źle
▢ nie mam zdania
3. Czy planuje Pani obecność osoby towarzyszącej przy porodze?
▢ tak (czyją?) ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .....
▢ nie
4. Czy wyrazi Pani zgodę na obecność studentek Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego podczas
porodu?
▢ tak
▢ nie
▢ nie mam zdania
Komentarz: ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ...........
5. Nacięcie krocza powinno się stosować jedynie w uzasadnionych przypadkach, np. w razie potrzeby
szybkiego zakończenia porodu z uwagi na pogorszenie się stanu dziecka. Niewielkie pęknięcie jest
rozwiązaniem korzystniejszym ze względu na krótkie gojenie się i mniejszą utratę krwi. Rzadziej
występują później bóle krocza, np. przy chodzeniu czy podczas stosunku płciowego. Które
rozwiązanie bardziej do Pani przemawia?
▢ akceptuję niewielkie pęknięcie krocza
▢ uważam, że nacięcie krocza będzie lepsze, niż pęknięcie
Komentarz: ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ...........
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........................
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........................
6. Poród nie zawsze może odbyć się w sposób naturalny i czasami konieczne jest przeprowadzenie
cięcia cesarskiego. Czy chciałaby Pani, aby podczas ewentualnego cięcia cesarskiego towarzyszyła
Pani bliska osoba?
▢ tak (kto?) ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ........
▢ nie
▢ nie mam zdania
7. Jaki jest Pani zdanie na temat stosowania leków w czasie porodu (na przykład oksytocyny w celu
wzmocnienie skurczów macicy)?
8. Łagodzenie bólu porodowego zmniejsza cierpienie związane z porodem, jednak w niektórych
przypadkach może prowadzić do przedłużenia porodu, a nawet konieczności zakończenia porodu
przy pomocy próżniociągu, kleszczy lub cięcia cesarskiego. Niektóre kobiety z góry planują
znieczulenie porodu, inne wolałyby urodzić w sposób naturalny. Są i takie, które planują podjęcie
decyzji dopiero po rozpoczęciu porodu. Jakie są Pani preferencje w tym względzie?
▢ chciałabym urodzić bez znieczulenia
▢ jestem zdecydowana prosić o znieczulenie porodu
▢ jeszcze nie wiem, będzie to zależało od tego jak będę znosić skurcze porodowe
▢ inne: ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ...............
9. Prosimy o podzielenie się z nami Pani opinią na temat:
• porodów do wody ......................... ......................... ......................... ......................... .....................
• kąpieli (immersji wodnej) w pierwszym okresie porodu ......................... ......................... ...........

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Czesc! u Was tez tak pieknie sie dzien zapowiada?
Jakos pozniej dzis wystartowalam, wszystko dlatego ze zrobilam sobie wolne od pracy. Chce troche ogarnac mieszkanie i sie pouczyc.

Malo nie padlam przy sniadaniu!!! Widze, ze mamy podobnie z tztami.
: hahaha:
Ja az taka nie jestem i czasami mam ochote go
Wiesz moj tz juz przed wyjsciem do pracy dzis odkurzyl mieszkanie oraz blaty w kuchni i lazience przetarl prontem :/

Cytat:

Ja za chwilke, bede uciekac pilnowac malego Mikołaja ale bede miec tam net wiec spoko
Juz pokazny, ladny brzuszek i uwazaj abys nie zaziebila sie bo Mikolajek chory tak?

Cytat:
no właśnie jest mądry oczywiście jak na szczurka tylko nie wiem czy nie zdechnie bo chyba chory jest całą skóre ma w takiej dziwnej skorupce chodziłam do weta zastrzyki miał, kąpałam go w specjalnym szamponie i dupa dalej ;/
możliwe, że to od wątroby coś ;/
ale narazie jest żywy i radosny więc mam nadzieje, że jakoś samu mu przejdzie
Moze ma ciemieniuche Zartuje, ale oby to nie byla watroba , ile szczurki zyja normalnie?

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć.
Normalna waga ani malo ani duzo mi sie wydaje.

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-04-21 o 10:22
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:24   #3168
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:

Juz pokazny, ladny brzuszek i uwazaj abys nie zaziebila sie bo Mikolajek chory tak?

.
Tak, ale Mikołaj wie ze ciocia nosi dzidzie i jak kaszle czasem to zatyka buzke

A brzuszek jest co raz wiekszy, musze jakies dresy chyba kupic

Stary 2010-04-21, 10:30   #3169
papeteria
Zakorzenienie

przed chwila sie zmierzyłam i jestem kwadratowa +12kg .....28tc
brzuch 102
biodra 102
biust 100

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

jak byłam u siostry Tż to pokazywali nam TEN termometr.Są bardzo zadowoleni.Wogóle to ten termometr mówi
Stary 2010-04-21, 10:33   #3170
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Znikam do wyrka, tz juz tam dawno spi... wiecie co, moja mala ma chwile najwiekszej aktywnosci w nocy i budzi mnie szalona, pozniej chyba jest tak zmeczona, ze caly dzien raczej spi, czasem sie przekreci czy cos, ale w nocy szaleje juz 2 nocy pod rzad obudzila
moj zawsze buszuje tak po 21.00 przez dosc dlugo

Cytat:
anoxa u mnie porodówka jak sama połozna mówiła nie była remontowana od początku budowy szpitala to z 50 lat będzie ? :/ a oddział wiem, że jak ja się rodziłam 22 lata temu to był remontowany a czy potem to nie wiem heheh tragedia
a moja w pazdzierniku 2009 roku zostala oddana do uzytku po generalnym remoncie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
http://www.cosmo.ru/monitor/monitor_cleaner.swf
A ja siedzę właśnie nad projektem do szkoły Jutro muszę oddać a w zasadzie prawie nie ruszyłam
no to szybko do tego siadlas

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
praktycznie tak
Nie mam karuzeli (moze dokupie albo podpowiem komus, ze na prezent moze dac), pieluch(w maju dopiero, po co mi maja zagracac miejsce) i rzeczy dla siebie - staniki (wzbraniam sie przed tymi stanikami dla karmiacych, ale bede musiala chyba sie zebrac i jakis wybrac), dokupic musze wiecej wkladek laktacyjnych i woreczkow do mleka.
wlasnie dzisiaj kupilam proszek dla dzieci i jutro bede robic wielkie pranie
no to super ja pranie mysle ze pod koniec maja zrobie zeby bylo cieplo no ale zarazem odpowiednio wczesnie w razie "w"

Cytat:
Siala super koszulki a ja mam taka
http://www.walmart.com/ip/Maternity-...y-Tee/12555354

to sie usmialam z tym lustrem hmmm no w sumie to nie wiem czemu nie chcesz popatrzyc sobie na krocze

a ja zjadlam oczywiscie tosty na sniadanko i zaraz zabieram sie za sprzatanie

lazurowa
jak sie trzymasz??
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:37   #3171
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dzień dobry.

Cytat:
lazurowa dobrze że z maleństwem ok
Cytat:
Lazurka Dzidzius najwazniejszy, reszta sama sie ulozy...
Cytat:
lazurowa nie smuć się a checi do życia musisz mieć dla swojej córeczki
Wiem, że to co teraz napiszę nie będzie zbyt przyjemne i możecie mnie skrytykować.
Moje uczucia do dziecka są bliżej nieokreślone. Owszem cieszę się, że jest praktycznie wszystko w porządku, że się dobrze rozwija. Ale jak patrzę na obraz USG to mam wrażenie, że to nie moje dziecko. Często mam takie myśli, że to nierealne, że jestem w ciąży. Nie wiem co będzie po narodzinach, jak zareaguję na widok dziecka, na to, że będę musiała mu się poświęcić całkowicie. Wiem, że myślicie, że jestem straszną egoistką. Po części jestem, bo chciałabym żeby człowiek, którego kocham odwzajemniał moje uczucie, żeby był blisko, żebym mogła z Nim porozmawiać kiedy tylko zechcę. Potrzebuję Jego bliskości, dotyku, uśmiechu. Bez tego tak trudno żyć. Czuję się tak bardzo samotna, niechciana, niepotrzebna.

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
no to będzie małe Lazurowiątko - gratulacje! uszy do góry
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
lazurowa - super, że wszystko w porządku z dzidzią no i ciche gratulacje córuni
Dziękuję dziewczyny za gratulacje ale to jeszcze nic pewnego.
Moja mama powiedziała "a myślałam, że będzie chłopak... może się jeszcze odmieni".
Stary 2010-04-21, 10:37   #3172
anoxa
Zakorzenienie

papateria fajny i nie drogi moja siostra ma brauna do ucha ale nie wiem ile kosztowal ale ja chyba i tak zaopatrze sie w jakis wlasnie taki plus jeden lub dwa zwykle kolezanka miala teraz taki zwykly ale z elektrycznym wyswietlaczem i mierzyla malemu temp wychodzilo nieco ponad 38C dostal drgawek wezwala pogotowie oni zmierzyli temp swoim i mial ponad 40C wiec warto miec jakis zwykly w zanadrzu tym bardziej ze one taniutkie sa
Stary 2010-04-21, 10:39   #3173
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Znikam do wyrka, tz juz tam dawno spi... wiecie co, moja mala ma chwile najwiekszej aktywnosci w nocy i budzi mnie szalona, pozniej chyba jest tak zmeczona, ze caly dzien raczej spi, czasem sie przekreci czy cos, ale w nocy szaleje juz 2 nocy pod rzad obudzila

Mam zgage i najgorsze jest to, ze migdaly mi juz nie pomagaja, ake za to kefir dziala na mnie.
Widzę że masz tak samo jak ja, nocne szaleństwa kochanego maleństwa ..z tym, że ja mam tak od tygodnia ....ale znalazłam sposób : leżę, nie ruszam się i daję się sprowokować bo jak wyczuje że się budzę to będzie uważała że to normalka i całkiem się przestawi i po porodzie też będzie buszować po nocy
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:39   #3174
kashha
Zadomowienie

Cześć Mamusie! My idziemy na spacer i zareklamować moje ciążowe spodnie z h&m po miesiącu zaczęły mi iść oczka na pasie ;/ a później kawka z ciocią Elą... generalne dzień wędrowny będziemy pewnie dopiero wieczorkiem. Także miłego dnia i nie piszcie za dużo...
A jakby udało się coś wymyślić z tymi koszulkami to my też się piszemy

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:40   #3175
vette
Zadomowienie

Cytat:
duzyy i sliczny

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
kasza gryczana, sos, miesko

Cytat:
Wiesz moj tz juz przed wyjsciem do pracy dzis odkurzyl mieszkanie oraz blaty w kuchni i lazience przetarl prontem :/
podobni sa !
Moj umyl naczynia po wczorajszej kolacji, poscieral blaty i umyl kuchnie. Dzwonil przed chwila i sie pyta co robie, wiec mu mowie ze zaraz zabieram sie za odkurzanie /wiem, ze go wqrza jak lataja jakies paprochy/ a on na to: nic nie sprzataj, masz odpoczywac
Wiem, ze go duuuuuzo kosztowalo to zdanie, zwlaszcza ze jak wroci z pracy na pewno bedzie zmeczony...a pierwsze co zrobi to poodkurza.
Taka natura, czasami mam z nim przes** a czasami jest bosko

A to moj brzuszek z 21 tc i najbardziej aktualny dzisiejszy, nikt mi juz nie powie, ze jest malutki! Wystrzelil w ciagu 14 dni nie moge sie do niego przyzwyczaic a znajomi przecieraja oczy ze zdumienia
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:40   #3176
anoxa
Zakorzenienie

lazurowa masz prawo do takich mysli dlatego ze nie planowalas ciazy i wiele kobiet gdy sa tak "zaskoczone" miewa rozne mysli ale mysle ze po porodzie pojawi sie u ciebie milosc matczyna narazie poprostu jest ci ciezko i ciaza bardziej ze smutnymi sprawami ci sie kojarzy niz z pozytywnymi
Stary 2010-04-21, 10:40   #3177
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

lazurowa
jak sie trzymasz??
Kiepsko. Muszę się pogodzić z tym wszystkim... z tym, że Michał chce być tylko przyjacielem.
Stary 2010-04-21, 10:42   #3178
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
twarzy etc ....
Co do rolad .Robiłam raz i podeszwa może jakieś stare miecho było , jednak postanowiłam mięsku wołowemu dać jeszcze jedną szansę gdy szwagierce która nie umie gotować wyszły pyszne
Moje wolowe zawsze jak podeszwa i tz zabronil mi kupowac ;P Porownuje tez czasem do gumy i mowi, ze tego sie nawet nie da ukroic W smaku dobre, ale coz moze za krotko smaze...
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
niezawsze racuchy zjedliśmy w tempie ekspresowym i już nie ma...
mój TŻ też taki pedant, przynajmniej raz w tyg (czasem nawet dwa) myje auto, odkurza a deskę wyciera ściereczkami z kurzu codziennie :/

Moj tak dba o sluzbowy jakby fortune za niego dal a ja wychodze z zalozenia, ze sluzbowe auto to nawet na najwiekszy kraweznik wjedzie ;P

Na obiad dzis pomyslow brak, wczoraj zrobilam kotleciki cienkie z poledwicy wieprzowej z plackami ziemniaczanymi ze szczypiorkiem i sosem tajskim.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 10:44   #3179
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
papateria fajny i nie drogi moja siostra ma brauna do ucha ale nie wiem ile kosztowal ale ja chyba i tak zaopatrze sie w jakis wlasnie taki plus jeden lub dwa zwykle kolezanka miala teraz taki zwykly ale z elektrycznym wyswietlaczem i mierzyla malemu temp wychodzilo nieco ponad 38C dostal drgawek wezwala pogotowie oni zmierzyli temp swoim i mial ponad 40C wiec warto miec jakis zwykly w zanadrzu tym bardziej ze one taniutkie sa
Mi kolezanka polecala taki z gientka miarka do pupy ale zwykle mam 2 nowe a elektryczny kupie jeden
Vetta - śliczny

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-04-21 o 10:45
Stary 2010-04-21, 10:44   #3180
anoxa
Zakorzenienie

vette naprawde znaczaca roznica

niezawsze vette
tez bym chciala zeby moj maz sprzatal tak w donku tymbardziej ze ja lubie jak jest czysto on tez tylko ze zadko sprzata sprzata zazwyczaj jak juz mu karze albo gdzies np jedziemy i ja sie szykuje a on sie nudzi to wyciaga sam z siebie odkurzacz zmyje naczynia poscieli lozko itp ale w sumie mu sie nie dziwie bo ja zazwyczaj po nim poproawialam tzn dalej poprawiam tylko jak nie widzi bo sie wkurza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości