Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 11:57   #4111
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Czesc Tuli, długo cie nie było, ale rozumiemy
Ania jest przesłodka, super ze tak szybko sie zaklimatyzowała w żłobku a ty nie przepracuj sie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Nie pogniewam,nie pogniewambo i o co?To nie moja teoria,zasłyszałam tak od koleżanki.Moja teściowa miała np.trzy córy no i czwarty trafił się synuś,mój mężuśChociaż taka babaka,niedaleko nas mieszka,ma 4 synów a jej teściowie w rodzinie maja 23 wnuczków i ani jednej wnuczki,ale to już pewnie w genach zapisane

Nie tylkojeszcze Zuzia Karolinki i więcej nie wiem kto
1. spoko

Tak tak już wiem, pisałam własnie że Zuzie góra
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
My na spacer pójdziemy później, bo zimno dzisiaj. Podobno pogoda ma być teraz kiepska, na weekend majowy też Chcieliśmy pojechać z Malutkiem do Kazimierza, ale jak będzie padać, to nici z wycieczki
My jesszcze mamy post od spacerków (z powodu kataru)
ale nie gadaj że weekend majowy ma byc beeee bo mialam do Jarosławia na 3 dni jechac pospacerowac

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Ja już nie mam siły z tymi zębami. Znowu jest akcja. Jak teraz Zosi nie wyjdą to się chyba zastrzelę. Znowu jest katar, nocka dzisiaj nie przespana prawie wcale... Pomimo Viburcolu i żelu. Łeb za przeproszeniem mi pęka. A dzisiaj rano jak dotknęłam dziąsełek to strasznie napuchnięte i pierwsze skojarzenie to że jak gąbka Jeszcze tak nie miała.
A w ogóle Zosia jest słodka Tak "zmądrzała" ostatnio I strasznie dużo "mówi"-mama, baba i co tam nie tylko. No i z tym stawaniem na nogi to nie możemy sobie dać rady. Cały czas prostuje. O raczkowaniu nie ma mowy
Za to z jedzeniem nie ma problemu. Je i słoiczki i moje jedzonko. W zasadzie nie zjadła tylko raz jak przesadziłam z brokułem. A i jeszcze ostatnio jak jej dawałam ziemniaczki ze szpinakiem ze słoiczka to tez był zdecydowany sprzeciw
Hej nie strzelas się, czyli jeszcze Zosia jest bezzębna? to jest ich 3?
w końcu te zębole musza wyjsc, no nie?

Nasze dzieciaczki faktycznie co dzien to madrzejsze. Zuzia cały czas tylko "ba ba", "be", "gie" no i "mami"
i tez cały czas by wstawała, ale juz nauczyła sie sama siadac ze stania

szpinak beeeeeee, nasze maluchy wiedza juz co dobre a co nie

ide d kuchni papa
Stary 2010-04-21, 12:05   #4112
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
...Ja już nie mam siły z tymi zębami. Znowu jest akcja. Jak teraz Zosi nie wyjdą to się chyba zastrzelę. Znowu jest katar, nocka dzisiaj nie przespana prawie wcale... Pomimo Viburcolu i żelu. Łeb za przeproszeniem mi pęka. A dzisiaj rano jak dotknęłam dziąsełek to strasznie napuchnięte i pierwsze skojarzenie to że jak gąbka Jeszcze tak nie miała.
A w ogóle Zosia jest słodka Tak "zmądrzała" ostatnio I strasznie dużo "mówi"-mama, baba i co tam nie tylko. No i z tym stawaniem na nogi to nie możemy sobie dać rady. Cały czas prostuje. O raczkowaniu nie ma mowy
Za to z jedzeniem nie ma problemu. Je i słoiczki i moje jedzonko. W zasadzie nie zjadła tylko raz jak przesadziłam z brokułem. A i jeszcze ostatnio jak jej dawałam ziemniaczki ze szpinakiem ze słoiczka to tez był zdecydowany sprzeciw
...

Super, że Zosia tak ładnie mówi i wciąż robi postępy

Maciejka szpinak lubi, niestey jak zje to mamy jeszcze większe problemy z kupką niż normalnie.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
u nas tez zimno dzisiaj i jeszcze padac ma

tez bym chciala gdzies pojechac ale my chyba dopiero w wakacje sie gdzies wybierzemy bo malz ma tez kupe roboty wiec mysle zeby chociaz na pare dni wyskoczyc w gory(bo blisko) albo ja da rade to nad morze
...
Wstrętna ta pogoda. My dzisiaj spacerowi mówimy pas

Odbijecie sobie w wakacje

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
....A tak w ogóle to hej

Pisze tego posta od 7, ale ciągle coś. Bartek dzisiaj na 10 szedł na autobus, bo mają wycieczkę do teatru i już z rana zaliczyliśmy spacerek.

Noc fatalna, bolała mnie głowa, kark, szyja, łopatki, wszystko ...Miałam wrażenie, ze nawzajem wszystko na siebie promieniuje. Nie mogłam się przekręcić i wstać. A jak na złość do Antosia biegałam co chwilkę, więc
Ogólnie masakra....

Wróciliśmy ze spaceru, Antoś śpi, a ja się zastanawiam, kawa czy lulu...
Jak się położę, to A. się obudzi za 15 min, czyli roześpię się jeszcze bardziej, a jak nie, to będzie spał 2 godziny....I bądź tu mądry....

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Ojjjj nie wyspałam się dzisaij ... Bartosz usnał mi wczoraj przy cycusiu po 18 i tak sobie spał i spał ... do 00.30 ... bez kąpania, bez kaszki, bez zmianypieluszki

Obudził się, przewinęłam go, zjadł cyca i usnął ... pospał do 4,30 i koniec spania ... ledwo mi się udało go uśpić to znów go obudził małża budzik o 6 ... ale pokeciliśmu się jeszcze do 8 w łóżku

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Zapomniałam napisać, ze dzisiaj idziemy na ostatnią /mam nadzieję/ kontrole bioderek

no to lecę Was poczytać, póki Bartosz drzemie

za bioderka

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
... Amelka to samo ale ja stawiam na ząbki bo wieczorem jej dałam Nurofen i spokojnie pół nocki przespała
...

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
...A ja mimo ze pisalam ze dla mnie nic ciekawego w Kazimierzu nie ma pojechalam tam znwou w swieta i potwierdzam TAM NIC CiEKAWEGO NIE MA Rynek (malyozy lepszy i ladniejszy jest na starowce) i kosciolek.
Naprawde nie moge zrozumiec po co tam ludzie jezdza, chyba z przyzwyczajenia i z opini o nim na wyrost
Za kazdym razem obiecuje sobie ze bylam tam ostatni raz i teraz to juz chyba naprawde ostatni raz. Nastepnym razem pojade do Sandomierza
Oczywiscie kazdy ma inny gust wiec jak sie komus podoba to niech sobie jezdzi
...
Ja jeszcze nie byłam w Kazimierzu. Chcieliśmy jechać na jeden dzień. Rano wyjechać i wrócić wieczorkiem. A w Sandomierzu już kiedyś byłaś?

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
...My jesszcze mamy post od spacerków (z powodu kataru)
ale nie gadaj że weekend majowy ma byc beeee bo mialam do Jarosławia na 3 dni jechac pospacerowac
...
Szkoda. A długo jeszcze będziecie pościły?

Podobno ma być kiepsko i to w całej Polsce. Oglądałam pogodę na 16 dni i jak zacznie padać 27. kwietnia, to 5. maja jeszcze pada, ale wiesz pogoda teraz zmienną jest, więc może będzie ciepełko

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:08   #4113
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jeszcze nie byłam w Kazimierzu. Chcieliśmy jechać na jeden dzień. Rano wyjechać i wrócić wieczorkiem. A w Sandomierzu już kiedyś byłaś?
Nie bylam w Sandomierzu ale slyszlam ze jest fajnie. Mam nadzieje ze nie tak "fajnie" jak w Kazimierzu

Przylaczam sie do kciukow za Bartusia bioderka

Wszystkiego najleszego dla naszych solenizantow Duzo zdrowka i nowych zabawek

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:23   #4114
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej witajcie ja tak na szybko bo na spacerek idziemy, potem wlece na dluzej - mamy gorna lewa jedynke juz przebita, prawa widac. Amelka bdb znosi zabkowanie na szczescie
Gratuluję kolejnego ząbka

Aniu, za bioderka
Daj znać po wizycie
Stary 2010-04-21, 12:30   #4115
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już nie mam siły z tymi zębami. Znowu jest akcja. Jak teraz Zosi nie wyjdą to się chyba zastrzelę. Znowu jest katar, nocka dzisiaj nie przespana prawie wcale... Pomimo Viburcolu i żelu. Łeb za przeproszeniem mi pęka. A dzisiaj rano jak dotknęłam dziąsełek to strasznie napuchnięte i pierwsze skojarzenie to że jak gąbka Jeszcze tak nie miała.
...
Gorgulku jestem prawie pewna, że sprawa rozstrzygnie się po Twojej myśli Nie może być inaczej
Biedna Zosia
dla Niej

Cytat:

, tak myślałam, że to z tego powodu. Ale nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze. My już to wiemy

Czyli u nas też będzie bjorn. Jak tyle ocen na +

A tym cybexem, to kusicie i kusicie....Ciekawe czy zmienię zdanie....
A jaki masz kolor?

...

O moim mikrogruczolaku...

...

Noc fatalna, bolała mnie głowa, kark, szyja, łopatki, wszystko ...Miałam wrażenie, ze nawzajem wszystko na siebie promieniuje. Nie mogłam się przekręcić i wstać. A jak na złość do Antosia biegałam co chwilkę, więc
Ogólnie masakra....

Jak się położę, to A. się obudzi za 15 min, czyli roześpię się jeszcze bardziej, a jak nie, to będzie spał 2 godziny....I bądź tu mądry....

Ja mam czerwonego cybexa ale on bardziej wygląda na taki jasny bordowy.

Powtórzę za dziewczynami. Idź to skontroluj
Mam koleżankę, które też to ma i leczy się już dość długo. Dzieci nie ma ale nie chce póki co.

Skąd ja to znam Jak zamierzam położyć się razem z Zuzią to śpi może pół godz

Cytat:

Zapomniałam napisać, ze dzisiaj idziemy na ostatnią /mam nadzieję/ kontrole bioderek

Cytat:
hej witajcie ja tak na szybko bo na spacerek idziemy, potem wlece na dluzej - mamy gorna lewa jedynke juz przebita, prawa widac. Amelka bdb znosi zabkowanie na szczescie

No to sobie posiedziałam. Wczoraj Zuzia o tej porze spała ok 2,5 godz a dziś zaledwie 30 min i wyspana
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:33   #4116
UnholyOne
Ola-Unhola

No i Antoś dopiero wstał. A nie mówiła, ze pośpi jak ja nie pójdę się położyć....
Zawsze tak jest...

Gorgulku, na pewno skontroluję
Stary 2010-04-21, 12:35   #4117
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam

ja znow od rana na wojazach zaliczylam solarium, kolejke na poczcie i hurtownie dziec, kupilam malemu fajny smoczek, czapeczke na cieplejesze dni, prezencik dla dzidziusia kolezanki i pajaca malemu do spania

po poludniu jade z Erykiem do dentysty (oczywiscie jest wniebowziety) i do fryzjera

Cytat:
Ja uwielbiam ziemniaczki puree knorra
Zajadałam się w ciązy i przed, jeszcze w poprzedniej pracy
hmmm to moze mowisz o innych ziemniaczkach? bo ja pisalam o takim puree w torebce co sie robi z mlekiem i woda - bleeee

ale sa tez takie ziemniaczki jako danie w kubeczku i ja np te z grzankami i cebula uwielbiam mniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaa aaaaaam i do tego barszczyk

aaaa wiecie co? chcialam zamawiac fotelik o zobaczylam, ze dwa odcienie tego brazowego z pomaranczowym - natasha i natalie, patrzcie:
http://allegro.pl/item1003779806_rom..._wa_sklep.html
http://allegro.pl/item994072235_rome...9_18_w_wa.html
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:35   #4118
megi b
Wtajemniczenie

Ania0104 my z Amelką też trzymamy

UnholyOne za linki

Cytat:
A ja mimo ze pisalam ze dla mnie nic ciekawego w Kazimierzu nie ma pojechalam tam znwou w swieta i potwierdzam TAM NIC CiEKAWEGO NIE MA Rynek (malyozy lepszy i ladniejszy jest na starowce) i kosciolek.
Poza tym pryta dosc glosno i robi zielona rzadka kupe Teraz musze dociec po czym
A mnie się w Kazimierzu podobało, ale byłam tam tylko raz

Oj coś musiało zaszkodzić

Cytat:
mamy gorna lewa jedynke juz przebita, prawa widac. Amelka bdb znosi zabkowanie na szczescie
Gratulujemy dobrze, że chociaż Amelka się nie nacierpi

Amelka się obudziła, zjadła obiadek i zbiera okruszki po biszkopcie zawsze to 5 min zajęcia

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:36   #4119
UnholyOne
Ola-Unhola

No i moja jedna półkula zaczyna myslec o cybexie
Iwonko, a zmierzyłabyś mi śr. kółek?
Co jest w komplecie (folia itp), czy kółka sie zdejmuje?
Przepraszam za 100 pytan do...
Stary 2010-04-21, 12:36   #4120
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Tulip super, ze Ania tak ladnie zniosla wizyte w zlobku

wszystkiego najlepszego dla Laurki i Majeczki
Stary 2010-04-21, 12:42   #4121
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam

ja znow od rana na wojazach zaliczylam solarium, kolejke na poczcie i hurtownie dziec, kupilam malemu fajny smoczek, czapeczke na cieplejesze dni, prezencik dla dzidziusia kolezanki i pajaca malemu do spania

po poludniu jade z Erykiem do dentysty (oczywiscie jest wniebowziety) i do fryzjera

hmmm to moze mowisz o innych ziemniaczkach? bo ja pisalam o takim puree w torebce co sie robi z mlekiem i woda - bleeee

ale sa tez takie ziemniaczki jako danie w kubeczku i ja np te z grzankami i cebula uwielbiam mniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaa aaaaaam i do tego barszczyk

aaaa wiecie co? chcialam zamawiac fotelik o zobaczylam, ze dwa odcienie tego brazowego z pomaranczowym - natasha i natalie, patrzcie:

No, no właśnie, te w kubeczku....:slina :

No podobne, ale inne
Ja chyba bym wzieła Nataszę
Stary 2010-04-21, 12:48   #4122
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
No, no właśnie, te w kubeczku....:slina :

No podobne, ale inne
Ja chyba bym wzieła Nataszę
nooooo to sie nie dogadalysmy - ja te w kubeczku tez kocham te z grzankami, sa boskie

to Ci powiem NIE KUPUJ TYCH W TOREBCE, to sa takie zwykle puree bezsmakowe, do obiadu i sa niejadalne jak dla mnie

ja chyba tez wezme natashe bo siedzisko ma ciemniejsze, poza tym natalie jakas ruda jest
Stary 2010-04-21, 13:02   #4123
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
nooooo to sie nie dogadalysmy - ja te w kubeczku tez kocham te z grzankami, sa boskie

to Ci powiem NIE KUPUJ TYCH W TOREBCE, to sa takie zwykle puree bezsmakowe, do obiadu i sa niejadalne jak dla mnie

ja chyba tez wezme natashe bo siedzisko ma ciemniejsze, poza tym natalie jakas ruda jest
Nie, nie będę.
Takie "zwykłe" puree, to wolę sama zrobic, dużo pracy to nie wymaga , ale te z grzankami, cebulką to co innego , nie chce mi się baić w tyle dodatków. Noo czaaasami zrobię, ale tak na szybko knorr jak najbardziej

Właśnie, ze względu na siedzisko . Ja to już wiem, jak dzieci się paćkają, więc im ciemniejsze tym lepsze (oczywiście musi jakoś wyglądać)
Stary 2010-04-21, 13:12   #4124
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

No to sobie posiedziałam. Wczoraj Zuzia o tej porze spała ok 2,5 godz a dziś zaledwie 30 min i wyspana
moja panna tez miala krotka drzemke mam nadzieje ze na spacerku zasnie
Cytat:
witam

a co bedziesz robic z wloskami?? ten karmelek?

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:22   #4125
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Właśnie, ze względu na siedzisko . Ja to już wiem, jak dzieci się paćkają, więc im ciemniejsze tym lepsze (oczywiście musi jakoś wyglądać)
a najlepsze sa okruchy w zgieciach
Cytat:
moja panna tez miala krotka drzemke mam nadzieje ze na spacerku zasnie

a co bedziesz robic z wloskami?? ten karmelek?
z Erykiem do fryzjera
ja juz karmel zrobilam ale przekombinowalam bo wyszedl mi ladny jasny karmel, taki miod ale pokusilo mnie zeby przyciemnic i wyszly mi rude
Stary 2010-04-21, 13:22   #4126
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

Podobno ma być kiepsko i to w całej Polsce. Oglądałam pogodę na 16 dni i jak zacznie padać 27. kwietnia, to 5. maja jeszcze pada, ale wiesz pogoda teraz zmienną jest, więc może będzie ciepełko
Zasmucilas mnie ;(
Cytat:

ja tez do dentysty zaraz mykam

a fotelik zdecydowanie natasha
Cytat:

A mnie się w Kazimierzu podobało, ale byłam tam tylko raz
ja tez tylko raz byłam lata temu ale miło wspiminam
Stary 2010-04-21, 13:29   #4127
UnholyOne
Ola-Unhola

Gorgulku, już znalazłam na stronie cybex.pl, ze 17,4 cm mają koła.
I folia przeciwdeszczowa jest w zestawie.
Zastanawia mnie tylko dlaczego jeden kosztuje 399, a inny 650/700, na pierwszy rzut okaz róznią się tylko kolorem.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:

z Erykiem do fryzjera
ja juz karmel zrobilam ale przekombinowalam bo wyszedl mi ladny jasny karmel, taki miod ale pokusilo mnie zeby przyciemnic i wyszly mi rude

O już mi nic nie mów o okruchach

Ciotka, dawaj fotę włosów.....
Co to ma byc...
Stary 2010-04-21, 13:41   #4128
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
O już mi nic nie mów o okruchach

Ciotka, dawaj fotę włosów.....
Co to ma byc...
nie bo wygladam jak kupa
Stary 2010-04-21, 13:42   #4129
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

z Erykiem do fryzjera
aaaa myslalam ze TY

kurde a chwalilas sie juz nowym kolorem???
rudy zawsze mozesz przyciemnic na czekoladke

i malz mi lapka zabiera do roboty, ale i tak na spacerek zaraz idziemy

do wieczora

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:47   #4130
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nie chce czekolady
Stary 2010-04-21, 14:09   #4131
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
My na spacer pójdziemy później, bo zimno dzisiaj. Podobno pogoda ma być teraz kiepska, na weekend majowy też Chcieliśmy pojechać z Malutkiem do Kazimierza, ale jak będzie padać, to nici z wycieczki

Udanego spacerowania
No pogoda nie nastraja , zazdroszczę wyjazdu

Ale mieliśmy spacer , jak wyszliśmy świeciło słońce, po jakimś czasie zaczęło kropić, więc skierowałam się w stronę domu, ale po drodze znów się rozpogodziło, więc jednak minęliśmy dom i poszliśmy dalej, a wtedy zaczął padać grad

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Głupio nie brzmi. Ja myślałam, że to tylko moja Zuzia taka i też mi ulżyło

Cytat:
Witam Was
(...)
, może ząbek jest tuż tuż

Cytat:
A tak w ogóle to hej

Pisze tego posta od 7, ale ciągle coś. Bartek dzisiaj na 10 szedł na autobus, bo mają wycieczkę do teatru i już z rana zaliczyliśmy spacerek.

Ogólnie masakra....

Współczuję nocy , a teraz jest lepiej?

Stosuję podobną logikę

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:10   #4132
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry :ziewa:

Ojjjj nie wyspałam się dzisaij ... Bartosz usnał mi wczoraj przy cycusiu po 18 i tak sobie spał i spał ... do 00.30 ... bez kąpania, bez kaszki, bez zmianypieluszki

Obudził się, przewinęłam go, zjadł cyca i usnął ... pospał do 4,30 i koniec spania ... ledwo mi się udało go uśpić to znów go obudził małża budzik o 6 ... ale pokeciliśmu się jeszcze do 8 w łóżku

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Ja bym Kubę obudziła na kąpiel

za bioderka

Cytat:
Kurczę wszystkie dzieciaczki tak cierpią prze z te zęby
Biedny Kubcio

Dzisiaj kupka była dobra więc mam nadzieję, że już dobrze

za zdrówko Amelki, a dawałaś ten kleik ryżowy?

Cytat:
ja mysle ze Wercia to by nie zasnela bez kapieli......chocby nie wiem jak spiaca np. wczoraj spala tylko raz i od 12.30 walczyla i co zasnela po kapieli a bez niej to raczej niemozliwe
U nas jest tak samo

Cytat:
a Antosia też we wszystkim możliwym zapinam, ale akurat pasy z fotelika dość często wrzucam do prania, bo przy takim wiercipiętku są co kilka dni tak zapaćkane, że patrząc na nie już cała się kleję...
I akurat wtedy obijały mi bęben w pralce
(...)
Ojej, to szkoda, że taka pogoda ma być - 1.05 mieliśmy wyjechać na tydzień na działkę...Ale przy takiej pogodzie, to kiepsko, chociaż wiem, że małż i tak będzie chciał jechać i nic na to nie poradzę...

Eh

Cytat:
Ostatnio zrobilam dla nas szpinak i powiem wam ze jak bym trawe tak samo przyprawila to chyba smakowalaby mi tak samo

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
My jesszcze mamy post od spacerków (z powodu kataru)
A podobno, jak jest katar, to można chodzić na spacery

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
No i Antoś dopiero wstał. A nie mówiła, ze pośpi jak ja nie pójdę się położyć....
Zawsze tak jest...
A to łobuz

Cytat:
A mi się obydwa podobają

Cytat:
Amelka się obudziła, zjadła obiadek i zbiera okruszki po biszkopcie zawsze to 5 min zajęcia
Daj dziecku całe ciastko, a nie biedna musi z podłogi zbierać

Nie pisałam Wam wcześniej, bo nie chcę w kółko o tym samym, ale znów badaliśmy mocz - przed jutrzejszą wizytą u nefrologa i jest jałowy

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-21, 14:28   #4133
UnholyOne
Ola-Unhola

Svi, no tak ten kolor koopy, to z wątku z butami się przyplątał

Miramej
Ale mieliście spacer...
Ja się boję, ze jak wyjdę o 16 po B. to się rozpada, a nie ma folii, tylko ta od gondoli...

Super, że wyniki moczu dobre. A co tam dobre, super są
Na którą jutro idziecie?

No i mam problem
Koła w chicco to 18cm, a w cybexie topaz 17,4.....
i co ja mam zrobić......
Inne spacerówki mają 14, 15 (podobno) i ten chicco właśnie dzięki tym kółkom zwrócił moja uwagę..A tu kurcze się ten Cybex przypałętał, i co??
Stary 2010-04-21, 14:47   #4134
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej
Ale mieliście spacer...
Ja się boję, ze jak wyjdę o 16 po B. to się rozpada, a nie ma folii, tylko ta od gondoli...

Super, że wyniki moczu dobre. A co tam dobre, super są
Na którą jutro idziecie?

No i mam problem
Koła w chicco to 18cm, a w cybexie topaz 17,4.....
i co ja mam zrobić......
Inne spacerówki mają 14, 15 (podobno) i ten chicco właśnie dzięki tym kółkom zwrócił moja uwagę..A tu kurcze się ten Cybex przypałętał, i co??
No właśnie ja też nie mam folii na spacerówkę

, mamy na 9.20, ale pewnie będzie poślizg

No proszę Cię, to 6 mm

I nie wiem, czy wiecie, że w Realu jest promocja na Pampersy - 162 szt (czwórek) za 95 zł

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-21, 15:00   #4135
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:

z Erykiem do fryzjera
Ciekawe jak wyglądasz Zamierzasz wrócić do poprzedniego kolorku?

Cytat:
Zasmucilas mnie ;(
...
Nie miałam tego na celu

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No pogoda nie nastraja , zazdroszczę wyjazdu

Ale mieliśmy spacer , jak wyszliśmy świeciło słońce, po jakimś czasie zaczęło kropić, więc skierowałam się w stronę domu, ale po drodze znów się rozpogodziło, więc jednak minęliśmy dom i poszliśmy dalej, a wtedy zaczął padać grad
...
Zobaczymy jak to będzie, bo jak nam się auto do końca rozleci, to nic z tego nie będzie

Z racji pogody i przymusowego pobytu w domu wzięłam się za sprzątanie, bo kurz mnie już ganiał

Wyprawa z przygodami

Cytat:
...
A podobno, jak jest katar, to można chodzić na spacery

...Nie pisałam Wam wcześniej, bo nie chcę w kółko o tym samym, ale znów badaliśmy mocz - przed jutrzejszą wizytą u nefrologa i jest jałowy
My chodziliśmy przy samym katarku Pani doktor powiedziała, że kataru siedząc w domu nie wyleczymy.

superowo

---

Moje dziecko złapało drzemkę od 11,50 do 14.50 Po 2. godzinach sprawdzałam czy oddycha

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
...
I nie wiem, czy wiecie, że w Realu jest promocja na Pampersy - 162 szt (czwórek) za 95 zł
My mamy i już nie raz korzystaliśmy

My huggiesowcy

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:03   #4136
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

, mamy na 9.20, ale pewnie będzie poślizg

No proszę Cię, to 6 mm

no własnie, to tylko 6mm, a ja byłam zdecydowana na chicco i już się do tej myśli przyzwyczaiłam, a tu taki klops
(na stronie piszą 17,4, a w sklepach 16,5 )

Niech mi lepiej gorgulek zmierzy

Oo teraz w realu
A ja zauważyłam,że jak zaczęłam używać tych z promocji (162 szt), kupionych w tesco, to Antek ma plamki na pupie i czerwone paski w miejscach gumek, ale to nie są odciśnięcia, tylko taka plama/pasek uczuleniowa(y)
Stary 2010-04-21, 15:06   #4137
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczymy jak to będzie, bo jak nam się auto do końca rozleci, to nic z tego nie będzie

Z racji pogody i przymusowego pobytu w domu wzięłam się za sprzątanie, bo kurz mnie już ganiał

Wyprawa z przygodami

My chodziliśmy przy samym katarku Pani doktor powiedziała, że kataru siedząc w domu nie wyleczymy.

superowo

---

Moje dziecko złapało drzemkę od 11,50 do 14.50 Po 2. godzinach sprawdzałam czy oddycha

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

My mamy i już nie raz korzystaliśmy

My huggiesowcy
To może na stopa?

To teraz pouciekaj przed moim

Tak też mi się zdawało, że katar nie jest przeciwwskazaniem do spaceru

Spał 3 godziny na raz? Ale masz fajnie

Ja muszę kupić tę folię, tylko ciągle mi nie po drodze

Aha, ja jakoś nie polubiłam Huggiesów

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
no własnie, to tylko 6mm, a ja byłam zdecydowana na chicco i już się do tej myśli przyzwyczaiłam, a tu taki klops
(na stronie piszą 17,4, a w sklepach 16,5 )

Niech mi lepiej gorgulek zmierzy

Oo teraz w realu
A ja zauważyłam,że jak zaczęłam używać tych z promocji (162 szt), kupionych w tesco, to Antek ma plamki na pupie i czerwone paski w miejscach gumek, ale to nie są odciśnięcia, tylko taka plama/pasek uczuleniowa(y)
Znajdź jakąś okropną wadę w którymś, ale taką, której nie przełkniesz

Nie strasz, bo Małż dzwonił, że kupił 2 paki

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-21, 15:25   #4138
UnholyOne
Ola-Unhola

No właśnie, wadę...
Na razie czekam aż Iwonka mi zmierzy kółeczka

Nie straszę, ale serio zauważyłam to i "zgrałam" właśnie z tym promocyjnym pudłem
Idę zobaczyć datę ważności.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

12 m od otwarcia, a wyprodukowane niedawno bo 23.02 br.
Otworzyłam dopiero co, wiec świeże.
No o nie wiem dlaczego
Wcześniej przeciez też pampki były i było ok.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

No dobra idę po Bartusia i trochę połazić, świeci jak na razie słońce, więc może uda się jakoś

papa
Stary 2010-04-21, 15:30   #4139
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Nie straszę, ale serio zauważyłam to i "zgrałam" właśnie z tym promocyjnym pudłem
Idę zobaczyć datę ważności.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

12 m od otwarcia, a wyprodukowane niedawno bo 23.02 br.
Otworzyłam dopiero co, wiec świeże.
No o nie wiem dlaczego
Wcześniej przeciez też pampki były i było ok.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

No dobra idę po Bartusia i trochę połazić, świeci jak na razie słońce, więc może uda się jakoś

papa
No nic, zobaczymy

Pa

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-21, 15:49   #4140
aannuullaa
Wtajemniczenie

cześć
ja tak na szybko bo dzień jakiś taki zakręcony, małej poprzestawiały się drzemki i nic nie jest jak być powinno

Aniu, trzymam kciuki za bioderka
Miramej, cieszę się ze wyniki dobre
Tulipku, witaj fajnie że Aneczka taka dzielna i że żłobek w porządku
Katarzynko, nieźle musiałaś się przestraszyć biedaku, ta Laurka to mały kombinator rośnie I mam pytanko do ciebie- jakie masz zabezpieczenia szaf przesuwnych? (widziałam ze kiedyś o nich pisałaś a musze też jakieś zamówić)

Wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych małych jubilatów

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości