Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 14:54   #4141
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Miramej, cieszę się ze wyniki dobre

Dużo zdrówka i radości dla Laurki i Mai

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:10   #4142
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Jej zapomniałam
Wszystkiego najlepszego dziewczynki

Cytat:
za zdrówko Amelki, a dawałaś ten kleik ryżowy?

Daj dziecku całe ciastko, a nie biedna musi z podłogi zbierać

Nie pisałam Wam wcześniej, bo nie chcę w kółko o tym samym, ale znów badaliśmy mocz - przed jutrzejszą wizytą u nefrologa i jest jałowy
Dałam jej normalny z mleczkiem, ale w zamiarze miałam zrobić na wodzie gdyby biegunka się powtórzyła
No co ty mam jej odebrać największą zabawę
No suuuuuuuuper ja też muszę Amelii zrobić, ale muszę odczekać bo antybiotyk brała przez 4 dni, nie wiecie ile?
Cytat:
I nie wiem, czy wiecie, że w Realu jest promocja na Pampersy - 162 szt (czwórek) za 95 zł
Nie mam w okolicy Reala kupowałam kiedyś w tesco z promocji i był ok

Obejrzałam KSD jakiś smętny odcinek był

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2010-04-21 o 15:11
megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:16   #4143
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Dałam jej normalny z mleczkiem, ale w zamiarze miałam zrobić na wodzie gdyby biegunka się powtórzyła
No co ty mam jej odebrać największą zabawę
No suuuuuuuuper ja też muszę Amelii zrobić, ale muszę odczekać bo antybiotyk brała przez 4 dni, nie wiecie ile?

Nie mam w okolicy Reala kupowałam kiedyś w tesco z promocji i był ok

Obejrzałam KSD jakiś smętny odcinek był
Mnie się wydaje, że sam kleik działa, nieważne czy na wodzie, czy na mleku, ale pewna nie jestem.

, nie wiem, a antybiotyk był na oskrzela czy na bakterie? Bo chyba mi umknęło

Mam nadzieję, że będą OK, bo mam 324 takie pieluchy

To KSD to Klub Szalonych Dziewic, tak? Nie oglądam

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-21, 15:18   #4144
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie się wydaje, że sam kleik działa, nieważne czy na wodzie, czy na mleku, ale pewna nie jestem.

właściwości zatwardzające ma każdy ale taki na wodzie bardziej

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:19   #4145
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
a nie masz takiego wyrostka między nogami w krzesełku, żeby nie można się było wyśliznąć

ja zawsze przypinam, bo mój wyłazi na maxa i sięga tak po wszystko że zwykle wisi na pasach, aż strach pomyśleć co by było bez nich
mam, ale mimo to jej sie udalo\

ja tez jestem zwolenniczka przypinania wszedzie, ale tu mialo to trwac sekunde, chcialam siegnac z szafki durszlak, tuz obok fotelika.
Wina i tak bylaby moja, wiec nie mam sie co tlumaczyc.

Teraz nie zostawiam jej nawet samej w pasach bo sciaga szelki a to w pasie niepene, pewnie przechylajac sie i z nich by sie wysunela

W foteliku od hustawki FP, tez nie moge jej zostawic bo juz mi wylazla z niego mimo zapiecia.Zdradze wam jak.Łapkami do ziemi, wiec glowka wisiala w dol i nozki wywinela i zlazła jak pies po czworakach
Pozostaje mi tylko podloga.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Dlaczego już wychowawczy?
kolezanka z kadr szepnela mi ze szefowa jej zaczela sie mna interesowac,liczyc kiedy ur, kiedy powinnam wrocic wiec nie bylo wyjscia ale dobrze ze udalo mi sie ja ubiec nim narobilby sie ambaras

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Lena 2 razy budzila sie na jezdenie Mam nadzieje ze to jednorazowy "wypadek". Poza tym pryta dosc glosno i robi zielona rzadka kupe Teraz musze dociec po czym
hmmm a moze zjadla jakiegos paprocha albo mialas niedomyta butle
oczywiscie nie sugeruje ze nie dbasz o czystosc

Cytat:
Katarzynko, nieźle musiałaś się przestraszyć biedaku, ta Laurka to mały kombinator rośnie I mam pytanko do ciebie- jakie masz zabezpieczenia szaf przesuwnych? (widziałam ze kiedyś o nich pisałaś a musze też jakieś zamówić)

Wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych małych jubilatów
nie mam zadnych
Z 1 strony sa drzwi-zablokowane grubsza tektura by paluchow nie przykrzynila, na 2 skrzydle stoi jej lozeczko wiec nie ma dostepu a na srodku jest lustro.Czasem otworzy a najczesciej to w lustrze sie przeglada i rozmawia ze soba.
Samej jej nie zostawiam, bo wspina sie o lozeczko, o nasze lozko a nawet o wiadro-puste wlazi pod fotel i beczy

Cytat:

wszystkim ciociom dziekujemy za pamiec
a teraz uciekam bo sie obudzila i płacze
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:19   #4146
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
wcz wam nie napisalam ze o maly wlos a Laura wylecialaby mi z fotela do karmienia.Siedzi w nim tylko do jedzenia, bo cieżko mi ją uziemic, a wczoraj chcialam makaron odcedzić i chwyciłam ją jak była juz przewieszona.Nie wiem jak to opisac,mialam wrazenie jakby juz sunela na dół i w ost chwili ją chwyciłam
nogi miękkie mi się zrobily, wyrzuciłam juz wkładki co w niej były i nawet na sekunde bede ją zapinac.
Nikt mi nie chcial uwierzyc jak to mozliwe, dzieci siory w nim siedzialy i sie to nie zdarzylo, w ogole nie kombinowaly jakby sie wyswobodzic.Wydaje mi sie bardzo zabudowany i ciezko sie z niego wykaraskac, a tu prosze...
dobrze,że nic się nie stało.Wyobrażam sobie,jak musiałaś się przestraszyć Niestety nie jesteśmy w stanie przewidzieć,co wymodzą nasze dzieci,a wszystkiego można się spodziewać,dlatego pasy zawsze lepiej zapiąć-od wszelkiego złego

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
U nas znowu nocka nieprzespna Maciulek wiercił się, pojękiwał, dwa razy budził się z taki płaczem, że i trudno było Go uspokoić. Co Mu jest
Biedny Maciuś

Cytat:
Wyczuwam górny ząbek, stąd tyle placzu nad ranem,Maż wstał do niej, ale ja juz zasnac nie mogłam
który to już z kolei?trzeci?

Cytat:
U nas też nocka kiepska, Kuba o 3. strasznie się rozpłakał, posmarowałam Mu dziąsełka, włączyłam konika i zasnął, ale obudził się z naprawdę przejmującym płaczem
Kolejny maluszek z nieprzespaną nocką,biedny Kubuś

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Ja już nie mam siły z tymi zębami. Znowu jest akcja. Jak teraz Zosi nie wyjdą to się chyba zastrzelę. Znowu jest katar, nocka dzisiaj nie przespana prawie wcale... Pomimo Viburcolu i żelu. Łeb za przeproszeniem mi pęka. A dzisiaj rano jak dotknęłam dziąsełek to strasznie napuchnięte i pierwsze skojarzenie to że jak gąbka Jeszcze tak nie miała.
A w ogóle Zosia jest słodka Tak "zmądrzała" ostatnio I strasznie dużo "mówi"-mama, baba i co tam nie tylko. No i z tym stawaniem na nogi to nie możemy sobie dać rady. Cały czas prostuje. O raczkowaniu nie ma mowy
Ale męczy Zosieńkę
żeby ząbek wyszedł i katarek zniknął
dla Zosi,za tą słodkość

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie przejmujcie się tak pustymi cyckami
Ja tuż po karmieniu B. też miałam takie, ale z czasem znowu nabrały gęstości. Oczywiście nie mówię, ze tak będzie u każdej z was (ale pocieszyłam...), ale się to zdarza...

Noc fatalna, bolała mnie głowa, kark, szyja, łopatki, wszystko ...Miałam wrażenie, ze nawzajem wszystko na siebie promieniuje. Nie mogłam się przekręcić i wstać. A jak na złość do Antosia biegałam co chwilkę, więc
Też miałam B po Damianie i nie było najgorzej,mam nadzieję,że tym razem będzie tak samo

czekam na dzień,aż oznajmisz,że byłaś u lekarza

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, ze dzisiaj idziemy na ostatnią /mam nadzieję/ kontrole bioderek
Pewnie już po ptakach czyt.po bioderkach,ale myślę,że wsio ok

Cytat:
Dzisiaj kupka była dobra więc mam nadzieję, że już dobrze
No i niech tak zostanie

Cytat:
Podobno zdarza się, że znika, ale jak często tego to nie wiem (pewnie nie często )

Najważniejsza jest częsta kontrola, ale jak mówi mój lekarz, jeżeli zaszłam 3 razy w ciążę, to nie jest aż tak źle, bo jak wiadomo przysadka wydziela prolaktynę i jak jest za wysoka (hiperprolaktynemia), to wtedy są problemy z zajściem w ciąże.
No ale nie tylko na to trzeba patrzeć. Można nie mieć problemy z płodnością, a jednak coś niepokojącego może się dziać

Kochana i z całego serca Ci życzę,aby jednak zniknął

Cytat:
Aaa, Kasiu, pisząc o ząbkach Bartoszka miałam na myśli Bartusia Sylki

Ale w sumie to mój Bartek tez ząbkuje, bo wychodzi mu stała 6

Wcięło mi cytat Mariolki,gorgulka i Tuli

Mariolko gratulujemy z Bartoszkiem drugiej jedyneczki

gorgulku współczuję,że musisz przez to wszystko przechodzić,ale z Ciebie dzielna kobieta i dasz radę,tylko kochana jedz-bo w choróbsko się wpędzisz,a Zuzia musi mieć zdrową mamusię.
Co do rozprawy,mam nadzieję,że sprawiedliwość będzie po Twojej stronie

Tuli Aneczka prześlicznaa z Ciebie bardzo pracowita mamusia,nie zapominaj o odpoczynku i w miarę możliwości o nas.
dla Aneczki,że tak dzielnie zniosła żłobek i aby mamusia była równie dzielna jak córeńka

Zapomniałam,że była wywieszka,że prąd wyłączą na 5 godzinpocytowałam i komputer zgasł

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-04-21 o 15:22
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:26   #4147
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
To KSD to Klub Szalonych Dziewic, tak? Nie oglądam
3 razy cię zacytowałam
tak tak

Alem śpiąca

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 15:35   #4148
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
właściwości zatwardzające ma każdy ale taki na wodzie bardziej
Aha

Cytat:
kolezanka z kadr szepnela mi ze szefowa jej zaczela sie mna interesowac,liczyc kiedy ur, kiedy powinnam wrocic wiec nie bylo wyjscia ale dobrze ze udalo mi sie ja ubiec nim narobilby sie ambaras
To dobrze, że się udało

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Kolejny maluszek z nieprzespaną nocką,biedny Kubuś
I biedni rodzice

Cytat:
3 razy cię zacytowałam
tak tak

Alem śpiąca
Dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-21, 15:41   #4149
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witam

ja znow od rana na wojazach zaliczylam solarium, kolejke na poczcie i hurtownie dziec, kupilam malemu fajny smoczek, czapeczke na cieplejesze dni, prezencik dla dzidziusia kolezanki i pajaca malemu do spania

po poludniu jade z Erykiem do dentysty (oczywiscie jest wniebowziety) i do fryzjera

hmmm to moze mowisz o innych ziemniaczkach? bo ja pisalam o takim puree w torebce co sie robi z mlekiem i woda - bleeee

ale sa tez takie ziemniaczki jako danie w kubeczku i ja np te z grzankami i cebula uwielbiam mniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaa aaaaaam i do tego barszczyk

aaaa wiecie co? chcialam zamawiac fotelik o zobaczylam, ze dwa odcienie tego brazowego z pomaranczowym - natasha i natalie, patrzcie:
http://allegro.pl/item1003779806_rom..._wa_sklep.html
http://allegro.pl/item994072235_rome...9_18_w_wa.html
Svi jakbym słyszała więcej entuzjazmuNastrój chyba wrócił do Ciebie,hmm?

Też mi sie podoba Natasha,ta Natalia jakaś taka sraczkowata,jak dla mnie oczywiście

Cytat:
nie bo wygladam jak kupa
Do tego to Ci daleko

Cytat:
Nie pisałam Wam wcześniej, bo nie chcę w kółko o tym samym, ale znów badaliśmy mocz - przed jutrzejszą wizytą u nefrologa i jest jałowy
Super Trzymam od dzisiaj,bo nie wiem o której jutro zajrzę

Cytat:
No i mam problem
Koła w chicco to 18cm, a w cybexie topaz 17,4.....
i co ja mam zrobić......
Inne spacerówki mają 14, 15 (podobno) i ten chicco właśnie dzięki tym kółkom zwrócił moja uwagę..A tu kurcze się ten Cybex przypałętał, i co??
Może weź oba

Cytat:
Moje dziecko złapało drzemkę od 11,50 do 14.50 Po 2. godzinach sprawdzałam czy oddycha
Też bym sprawdzała,ale pewnie dlatego,że wydawałoby mi się dziwne,że Bartosz śpi dłużej niż pół godzinydla niego pół godziny to o 15 min za długo

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-04-21 o 15:43
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:45   #4150
katarzynka00
Zakorzenienie

Sylko u nas 2 sa widoczne i juz duze jak u króliczka a 3 w drodze, do gory
Plakala od 5-6:30 i popoludniu tez troche marudzila, teraz odsypia i juz mysle ze ok 20 dopiero bedzie kąpiel
Chcialam jej nie klasc , ale nie wytrzymalaby mi tyle od ostatniej drzemki.Ktore sie rozregulowaly ostatnio.Za to jedzonko jest jak w zegarku.
U babci zjadla rosół na poledwiczce z warzywami i kluskami wiec na gesto i smacznie jej sie spi z pelnym brzuszkiem
Przed chwila byl placz, weszlam a ona na siedzaco placze i spi.Dalam smoka i obrocila sie na bok i dalej drzemie a to juz 17dochodzi...

Wizaz mi swiruje

http://dzieci.pl/chgid,12178569,titl...at_dzieci.html

Stary 2010-04-21, 15:47   #4151
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Zbadam, zbadam, ale muszę skończyć karmić i trochę odczekać (przysadka-prolaktyna-laktacja). Musi sie tam cały proces laktacyjny zakończyć i dopiero wtedy, bo inaczej wyniki będą zafałszowane.
ale już masz stwierdzonego tego mikrogruczolaka?
ja miałam podejrzenie ale po rezonansie wykluczono go i nadal nie znam przyczyny swojej wysokiej prolaktyny
na początku lekami się próbuje zlikwidować tego mikrogruczolaka, a dopiero na końcu operacja
jak byś miała pytania to śmiało na PW

Cytat:
mam, ale mimo to jej sie udalo\

ja tez jestem zwolenniczka przypinania wszedzie, ale tu mialo to trwac sekunde, chcialam siegnac z szafki durszlak, tuz obok fotelika.
Wina i tak bylaby moja, wiec nie mam sie co tlumaczyc.

Teraz nie zostawiam jej nawet samej w pasach bo sciaga szelki a to w pasie niepene, pewnie przechylajac sie i z nich by sie wysunela

W foteliku od hustawki FP, tez nie moge jej zostawic bo juz mi wylazla z niego mimo zapiecia.Zdradze wam jak.Łapkami do ziemi, wiec glowka wisiala w dol i nozki wywinela i zlazła jak pies po czworakach
Pozostaje mi tylko podloga.
o kurcze, to faktycznie sprytna z niej dziewczynka

------------
my byliśmy na spacerku i zmokliśmy dwa razy, ale ogólnie nie było tak zimno jak sądziłam

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 15:50   #4152
megi b
Wtajemniczenie

Miramejku antybiotyk był na oskrzela

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-04-21, 15:52   #4153
katarzynka00
Zakorzenienie

a u mnie zapowiadaja opady sniegu

Stary 2010-04-21, 15:55   #4154
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Super Trzymam od dzisiaj,bo nie wiem o której jutro zajrzę
(...)
Też bym sprawdzała,ale pewnie dlatego,że wydawałoby mi się dziwne,że Bartosz śpi dłużej niż pół godzinydla niego pół godziny to o 15 min za długo
Dzięki

No śpiochem to Bartoszek nie jest . A Kubuś śpi już ponad 2 godziny

Cytat:
Przed chwila byl placz, weszlam a ona na siedzaco placze i spi.Dalam smoka i obrocila sie na bok i dalej drzemie a to juz 17dochodzi...
Niezła

Cytat:
Miramejku antybiotyk był na oskrzela
Tak mi coś świtało, ale nie byłam pewna

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-21, 16:06   #4155
magi77
Wtajemniczenie

Kurka, nie dość, że człowiek się spieszy, to wizaż nie współpracuje Napisałam się i mi wywaliło posta. Nie mam czasu na ripley, bo zaraz wizytacja mnie czeka ( znowu) i na 19. do gina idę. Pewnie zajrzę jutro. To pa

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:10   #4156
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

No śpiochem to Bartoszek nie jest . A Kubuś śpi już ponad 2 godziny
u nas tez mija 2h... jak nigdy
zalezalo mi tylko zeby wyrobic sie z obiadem i zejsc z psem, a ja jeszcze tyle rzeczy zdazylam zrobic
Wbilam sie w przedciążowe jeansy.Coprawda gora sie wylewa, ale zapielam sie bez wiekszego problemu.

Pozbieralam pranko.Wcz pralam same czarne rzeczy.Bede mierzyc jak mala na dobre pojdzie spac.Moze bedzie wiecej powodow do radosci

Teraz wstawilam niebieskie i ide wstawic chlebek moze moj suseł kochany sie zlituje i sie obudzi

Stary 2010-04-21, 16:14   #4157
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
No i moja jedna półkula zaczyna myslec o cybexie
Iwonko, a zmierzyłabyś mi śr. kółek?
Co jest w komplecie (folia itp), czy kółka sie zdejmuje?
Przepraszam za 100 pytan do...
Pomierzę wszystko ale wieczorkiem bo wózek jest na dole
Doczytałaś już, że jest folia. Kółka zdejmuje się ale chyba tylko te przednie. Bardzo szybko składa się i rozkłada. Daję też radę znieść wózek i Zuzię z IV piętra
Nie wiem skąd ta rozbieżność w cenach. Też się zastanawiałam. Ja mam ten za 399.
Olu powiem jakie są minusy. Mnie to nie przeszkadza, ale ja też nie bardzo mam porównanie do innych takich małych spacerówek.
Po pierwsze budka, wydaje się taka delikatna i w środku te usztywniacze moim zdaniem powinny być bardziej okrągłe bo te co są mogą przetrzeć szybko materiał - póki co nic się nie przetarło
Po drugie pałąk - jest niezbyt stabilny, taki gibający się. Dla mnie to nie ma znaczenia bo Zuzia jest zawsze zapięta w pasach i nie daję jej się opierać o to. Poza tym chyba całkiem to zdejmę.
No i po trzecie. Nie jest cichy ten wózek. Tzn. jak idę cichą ulicą po polbruku to słychać te kółka, w mieście wszystko zagłuszają auta. Po zwykłym asfalcie jadąc nie słychać tego. Może dlatego, że są podwójne. W większym wózku też mam piankowe ale duże i ten jest bardzo cichy.

Cytat:
nie bo wygladam jak kupa

Cytat:

Cytat:
No i mam problem
i co ja mam zrobić......
Inne spacerówki mają 14, 15 (podobno) i ten chicco właśnie dzięki tym kółkom zwrócił moja uwagę..A tu kurcze się ten Cybex przypałętał, i co??

Ja jak go zobaczyłam to od razu chciałam i musiałam go mieć

Cytat:
Szkoda, że już musisz na ten macierzyński...
Tzn mogli by poprosić Zus o skontrolowanie i gdyby uznali, że jesteś "zdrowa" to przerwaliby zwolnienie i kazali wrócić do pracy.

Cytat:
gorgulku współczuję,że musisz przez to wszystko przechodzić,ale z Ciebie dzielna kobieta i dasz radę,tylko kochana jedz-bo w choróbsko się wpędzisz,a Zuzia musi mieć zdrową mamusię.
Co do rozprawy,mam nadzieję,że sprawiedliwość będzie po Twojej stronie

Teraz nadrabiam za te dni
Od godziny chyba piszę tego posta
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:20   #4158
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Też miałam B po Damianie i nie było najgorzej,mam nadzieję,że tym razem będzie tak samo

czekam na dzień,aż oznajmisz,że byłaś u lekarza

Kochana i z całego serca Ci życzę,aby jednak zniknął
yhym....

Cytat:
3 razy cię zacytowałam
tak tak

Alem śpiąca
Ja też, ziewałam na spacerze....

Cytat:

Może weź oba
taaa ja tu kombinuję jak zmieścić się w budżecie, a Ty mi dwa doradzasz

Cytat:
Sylko u nas 2 sa widoczne i juz duze jak u króliczka a 3 w drodze, do gory
Plakala od 5-6:30 i popoludniu tez troche marudzila, teraz odsypia i juz mysle ze ok 20 dopiero bedzie kąpiel
Chcialam jej nie klasc , ale nie wytrzymalaby mi tyle od ostatniej drzemki.Ktore sie rozregulowaly ostatnio.Za to jedzonko jest jak w zegarku.
U babci zjadla rosół na poledwiczce z warzywami i kluskami wiec na gesto i smacznie jej sie spi z pelnym brzuszkiem

Wizaz mi swiruje

http://dzieci.pl/chgid,12178569,titl...at_dzieci.html
Biedna ta moja synowa

Cytat:
ale już masz stwierdzonego tego mikrogruczolaka?
ja miałam podejrzenie ale po rezonansie wykluczono go i nadal nie znam przyczyny swojej wysokiej prolaktyny
na początku lekami się próbuje zlikwidować tego mikrogruczolaka, a dopiero na końcu operacja
jak byś miała pytania to śmiało na PW

o kurcze, to faktycznie sprytna z niej dziewczynka

------------
my byliśmy na spacerku i zmokliśmy dwa razy, ale ogólnie nie było tak zimno jak sądziłam
tak już mam stwierdzonego.
Tu post, który wczoraj pisałam:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4013

Cytat:
a u mnie zapowiadaja opady sniegu
O nie, nie chcę śniegu....

Cytat:
Kurka, nie dość, że człowiek się spieszy, to wizaż nie współpracuje Napisałam się i mi wywaliło posta. Nie mam czasu na ripley, bo zaraz wizytacja mnie czeka ( znowu) i na 19. do gina idę. Pewnie zajrzę jutro. To pa
papa, do jutra

Wróciłam ze spacerku. Ale wiało...
Brrr zimno.....

Zrobiłam Antosiowi deserek - to lubi jak robię.
Dzisiaj gruszka, brzoskwinka i kasza manna

No i ominął dzisiaj drzemkę. Już strasznie marudzi, ale nie będę go teraz kładła, jak po 19 już pójdzie. Teraz będę stawała na głowie, żeby go przetrzymać i za bardzo, żeby nie dal popalić ...
Stary 2010-04-21, 16:25   #4159
syla39
Wtajemniczenie

Lena tez spi, ciekawe o ktorej pojdzie wieczorem spac

Cytat:
hmmm a moze zjadla jakiegos paprocha albo mialas niedomyta butle
oczywiscie nie sugeruje ze nie dbasz o czystosc

nie mam zadnych
Z 1 strony sa drzwi-zablokowane grubsza tektura by paluchow nie przykrzynila, na 2 skrzydle stoi jej lozeczko wiec nie ma dostepu a na srodku jest lustro.Czasem otworzy a najczesciej to w lustrze sie przeglada i rozmawia ze soba.
Samej jej nie zostawiam, bo wspina sie o lozeczko, o nasze lozko a nawet o wiadro-puste wlazi pod fotel i beczy

wszystkim ciociom dziekujemy za pamiec
a teraz uciekam bo sie obudzila i płacze
Juz sie tego nie dowiem Odkurzam codziennie wiec ciezko znalezc paprocha ale kto ja tam wie
Butelki myje dokladnie i osoba gabeczka.
Czekam na kolejna kupe, zobaczymy czy bedzie lepiej czy gorzej.

Lena wchodzi pod krzeslo i placze bo zawsze sie tam o cos walnie

Bylysmy na spacerku i zdazylysmy tuz przed gradem.
Nasmazylam sie teraz plackow z jablkami i po raz pierwszy z bananmi i stwierdzam ze z bananami szalu nie ma, takie mdle.

Unholy wydaje mi sie ze w Cybexach taka roznica w cenie bo te tansze sa bez dodatkowego wyposazenia, ale dokladnie nie wiem. zaraz poszukam i sprawdze

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Miramej super ze tak dobre wyniki. Nawet slowkiem nie pisnelas ze robisz badanie...

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 16:26   #4160
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Pomierzę wszystko ale wieczorkiem bo wózek jest na dole
Doczytałaś już, że jest folia. Kółka zdejmuje się ale chyba tylko te przednie. Bardzo szybko składa się i rozkłada. Daję też radę znieść wózek i Zuzię z IV piętra
Nie wiem skąd ta rozbieżność w cenach. Też się zastanawiałam. Ja mam ten za 399.
Olu powiem jakie są minusy. Mnie to nie przeszkadza, ale ja też nie bardzo mam porównanie do innych takich małych spacerówek.
Po pierwsze budka, wydaje się taka delikatna i w środku te usztywniacze moim zdaniem powinny być bardziej okrągłe bo te co są mogą przetrzeć szybko materiał - póki co nic się nie przetarło
Po drugie pałąk - jest niezbyt stabilny, taki gibający się. Dla mnie to nie ma znaczenia bo Zuzia jest zawsze zapięta w pasach i nie daję jej się opierać o to. Poza tym chyba całkiem to zdejmę.
No i po trzecie. Nie jest cichy ten wózek. Tzn. jak idę cichą ulicą po polbruku to słychać te kółka, w mieście wszystko zagłuszają auta. Po zwykłym asfalcie jadąc nie słychać tego. Może dlatego, że są podwójne. W większym wózku też mam piankowe ale duże i ten jest bardzo cichy.

Ja jak go zobaczyłam to od razu chciałam i musiałam go mieć

Dziękuję Ci bardzo

Co do wad, to właśnie o tych trzech czytałam (budka, barierka i głośne kółka).
A jeszcze, te kółka są plastikowe czy gumowe/piankowe?

Ja też jak o zobaczyłam od razu chciałam go mieć, ale nie znałam nikogo, kto go używa. A ten chicco sprawdzony przez zaufaną osobę i do tego nad morzem, więc stanęło na nim
Stary 2010-04-21, 16:29   #4161
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

tak już mam stwierdzonego.
Tu post, który wczoraj pisałam:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4013
przepraszam, musiałam przeoczyć
to w takim razie trzymam kciuki

u mnie bylo odwrotnie - prolaktyna szalała - bałam się, ze nie zajdę w ciążę, włókniaki w piersi wciąż rosły, zdarzały się wycieki z piersi, a przyczyny brak (gruczolaka wykluczyli), wszystkie inne badania w normie

na szczęście Tomuś jest z nami, a po karmieniu włókniak, który w ciąży bardzo urósł (miałam w ciąży poddać się operacji, ale zrezygnowałam z obawy o ciąże) teraz zniknął

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-21, 16:33   #4162
gorgulek
Zakorzenienie

Olu są piankowe i myślałam, że będą bardzo cichutkie
Przyznam szczerze, że jak go kupiłam i zobaczyłam, że nie jest taki cichy jak poprzedni to zaczęłam zwracać uwagę na ulicy na każdą spacerówkę i żadna nie miała cichych kółek
Stary 2010-04-21, 16:34   #4163
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svi, no tak ten kolor koopy, to z wątku z butami się przyplątał

No i mam problem
i co ja mam zrobić......
hmm nie wiem o co chodzi nie siedze na plotkowym

co do wozka....to tylko 6 mm wiec wez ten, ktory podoba Ci sie bardziej
chyba, ze okaze sie, ze duzo mniejsze
Cytat:
Ciekawe jak wyglądasz Zamierzasz wrócić do poprzedniego kolorku?
napewno cos bede kombinowac
Cytat:
Svi jakbym słyszała więcej entuzjazmuNastrój chyba wrócił do Ciebie,hmm?

Też mi sie podoba Natasha,ta Natalia jakaś taka sraczkowata,jak dla mnie oczywiście

Do tego to Ci daleko
hmmm moze to przez wyjscie z domu - takie male oderwanie sie

zamowilam natashe

Mirku ciesze sie, ze wynik jalowy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:47   #4164
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:

Mirku ciesze sie, ze wynik jalowy
A ta dalej swoje
Chcesz baty od Miramej

Stary 2010-04-21, 16:48   #4165
gorgulek
Zakorzenienie

Svi a nie wymywa się Tobie ten kolor z blond włosów?

Zdradź jakie są koszty jak zamawia się ze sklepu asos. Przejrzałam trochę wątek ale nie trafiłam na to
Stary 2010-04-21, 16:58   #4166
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
A ta dalej swoje
Chcesz baty od Miramej
dostalam przyzwolenie!!
Cytat:
Svi a nie wymywa się Tobie ten kolor z blond włosów?

Zdradź jakie są koszty jak zamawia się ze sklepu asos. Przejrzałam trochę wątek ale nie trafiłam na to
wczoraj dopiero go robilam

wysylka kilka funtow, zawsze wychodzi ok jednego funta na glowe, niezaleznie od ilosci
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:02   #4167
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
dostalam przyzwolenie!!
No chyba ze tak

Stary 2010-04-21, 17:15   #4168
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Przede wszystkim zapomniałam więc teraz nadrabiam:

Samych słodkości i duuuuuzo miłosci dla Laurki i Majeczki

Cytat:

A podobno, jak jest katar, to można chodzić na spacery

niewiem, pewnie można, ale jak z nia w niedziele wyszłam na chwile to w poniedzialek mialam wrazenie ze ma wiekszy katarek

Super ze mocz w porzadku, my na drugi tydz robimy + morfologia i krew w kale
Cytat:
I nie wiem, czy wiecie, że w Realu jest promocja na Pampersy - 162 szt (czwórek) za 95 zł
wiemy
juz kupiłam, ale tam czesto jest
Cytat:

My chodziliśmy przy samym katarku Pani doktor powiedziała, że kataru siedząc w domu nie wyleczymy.
to mkoze jak jutro bedxie ładnie to sie przejdziemy
teraz pada :/

p4w super że u ciebie znikł ten gruczolak, Tomuś pomógł

Aha, byłam u dentysty i poprosiłam go na końcu żeby luknął na dziasełka mojej Zuzi i powiedział kiedy beda ząbki. a on mówi że lada dzień bo ma mocno nabrzmiałe i góra i dół

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2010-04-21 o 17:17
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:25   #4169
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

p4w super że u ciebie znikł ten gruczolak, Tomuś pomógł

Aha, byłam u dentysty i poprosiłam go na końcu żeby luknął na dziasełka mojej Zuzi i powiedział kiedy beda ząbki. a on mówi że lada dzień bo ma mocno nabrzmiałe i góra i dół
dzięuję
ale ja nie miałam gruczolaka tylko włókniaki

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-21, 17:41   #4170
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Lena wchodzi pod krzeslo i placze bo zawsze sie tam o cos walnie

Bylysmy na spacerku i zdazylysmy tuz przed gradem.
Nasmazylam sie teraz plackow z jablkami i po raz pierwszy z bananmi i stwierdzam ze z bananami szalu nie ma, takie mdle.

Unholy wydaje mi sie ze w Cybexach taka roznica w cenie bo te tansze sa bez dodatkowego wyposazenia, ale dokladnie nie wiem. zaraz poszukam i sprawdze

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Miramej super ze tak dobre wyniki. Nawet slowkiem nie pisnelas ze robisz badanie...
Antek też uwielbia wchodzić pod krzesła i stół

Mi się wydaje, zę wyposażenie to samo (folia przeciwd. i barierka), tylko chodzi bardziej o kolorystykę (2009, 2010) oraz jednolity kolor lub ze wzorami (taki trendy )

Cytat:
przepraszam, musiałam przeoczyć
to w takim razie trzymam kciuki

u mnie bylo odwrotnie - prolaktyna szalała - bałam się, ze nie zajdę w ciążę, włókniaki w piersi wciąż rosły, zdarzały się wycieki z piersi, a przyczyny brak (gruczolaka wykluczyli), wszystkie inne badania w normie

na szczęście Tomuś jest z nami, a po karmieniu włókniak, który w ciąży bardzo urósł (miałam w ciąży poddać się operacji, ale zrezygnowałam z obawy o ciąże) teraz zniknął

Nie szkodzi

Dobrze, ze się wstrzymałaś, sam zniknął i mam nadzieję, że masz go już z głowy

Cytat:
Olu są piankowe i myślałam, że będą bardzo cichutkie
Przyznam szczerze, że jak go kupiłam i zobaczyłam, że nie jest taki cichy jak poprzedni to zaczęłam zwracać uwagę na ulicy na każdą spacerówkę i żadna nie miała cichych kółek
Ogólnie spacerówki parasolki są głośne i zupełnie inaczej się je prowadzi niż wózki na dużych kołach.
A u Ciebie kolor kosza na zakupy jest w kolorze tapicerki czy siatkowy?
Zwróciłam uwagę, ze te droższe mają właśnie ta pierwszą wersję chyba.

No i głowa boli, ale na szczęście karczycho i łopatki przeszło. Chociaż tyle...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości