|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja jestem najlepszym przykałdem... Mam juz synka i jak dowiedziałm sie o ciąży to nie wyobrażałm sibie nic innego nic dziewuszki....normalnie po nocach mi się śniła, tak bardzo jej pragnełam... Oglądałam jednak jakis program o chorych dzieciaczkach (cały przebeczałam) i zrozumiałam że najważniejsze jest zdrowie.... Przed usg juz mi było obojętne co usłyszę...no i los chciał żeby był chłopiec ![]() ![]() ![]() A i przyszły mi bluzeczki.... szybciutko..w poniedziałek zamowiłam a dzis juz są ![]() muszą jednak zaczekać na większy brzuszek ![]()
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-04-21 o 14:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Ray Ty dajesz radę ćwiczeć z Tamilee wow! ja nawet przed ciążą nie sprostałam całemu treningowi na pośladki, teraz tylko robię czasem niektóre ćwizenia z pamięci i oczywiście mniej powrórzeń..a i tak czuję swoje w mięśniach!
U mnie dziś przeprowadzka..i w związku z tym na obiad pizza ![]() Na szczęście znajomi odstąpili nam część domku pod ich nieobecność i jestem w miarę spokojna..Ale chyba dosięga mnie powoli syndrom gniazda-najchętniej już bym kupiła całą wyprawkę i urządzała pokoik małemu w naszym domu ![]() Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-04-21 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Zakorzenienie
|
aaannnnaaa calego 30 min nie robie
![]() ![]() ja nawet zakwasy mam dzis po tym aktywne 9 mc co wedlug mnie lajtowe jest ![]() ![]() aneczka ja tez mam dwie bluzeczki z tej firmy ![]() ![]() ![]()
#1534 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do porodu, to ja jak najbardziej chcę naturalny. Bardziej się boję cesarki ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item1001687143...rt_kolory.html a z długim rekawem mam róż. właśnie ubrałąm tę bluzeczke i jest faniutka, będzie rosłą wraz z brzuszkiem ![]() http://www.allegro.pl/item992144082_...producent.html
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Elenka ja planuję tak jak ty, żeby mąż wyszedł jak się zacznie konkretna akcja ![]() ![]() Ja też chcę porób naturalny, za dużo się naoglądałam kobitek zgiętych w pół , kiedy inne już śmiagały i mogły normalnie się dzieckiem zająć. Dziwi mnie taka opinia, że cesarka to taki pikuś i nic nie boli. Wcale tak nie jest ![]() Ja wczoraj zaszalałam, kupiłam w sumie 11 sztuk kafataników i body ( promocja w carrefourze 3,50 za sztukę) ![]() ![]() jutro wkleję fotkę jak będę w domciu, od razu brzuchola wstawię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Raczkowanie
|
to kciuki, żeby każda z Was zobaczyła na usg to, co chce
![]() ja nie nastawiam sie na płeć, nie mam pojecia, ani przeczuc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam WAs Kochane!!!
![]() ![]() ![]() mam do Was pytanko: co myślicie o USG 3d? robiłyście takie, a może zamierzacie zrobić? kurcze ja bym chciała, ale strasznie się boje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wróciłam właśnie z wizyty u ginki, słuchaliśmy jak bije serduszko naszej Kruszynki ![]() Pogoda jak dla mnie kiepska, bardzo zimne powietrze i nie chce mi się nigdzie wychodzić. Niestety dzisiaj znowu siedzę nad pracą mgr ![]() Dziewczyny, piszecie o jedzeniu... wiecie, że ja mam jakąś obsesję teraz na punkcie jedzenia publicznie?? Np. w przerwie między zajęciami.. Nie jem prawie nic, a już na pewno nic słodkiego. Mam wrażenie, że wszyscy na mnie wtedy patrzą i myślą, że mam zachcianki.. Czasem ktoś nawet tak pyta i czuję się idiotycznie... Nie wiem czemu tak mam ![]() A przytyłam już 6 kg, ale nikt mi nie wierzy ![]() ![]()
#1541 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Zakorzenienie
|
czekająca na fasolkę na zwykłym usg połówkowym też Ci powie wszystko i szczegółowo zbada maluszka, a dlaczego akurat 3d tak bardzo się boisz?
Ja dzisiaj już pięknie oprawiłam pracę mgr i pękam z dumy ![]() ![]() jutro tylko muszę złożyć wszystko w dziekanacie, bo dzisiaj już nie zdążyłam Lenko trzymam kciuki za Twoją prackę, wiem jak ciężko to tego przysiąść. Dasz radę ![]() Ja też mam wrażenie, że teraz wszyscy zwracają uwagę na to co jem, chociaż jem tyle co wcześniej. Ale ludzie już tak mają że teraz każde nasze zachowanie będą kojarzyć z ciążą, a jak się zdenerwujemy to już na pewno hormony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana a jakie ty usg masz na myśli to połówkowe? bo o nim t nie słyszałam.Rozumiem, ze takie usg robi gin prowadzący w połowie ciąży czy może się mylę/? i mówisz , że po takim tez jest w stanie mi powiedzieć czy dziecko jest zdrowe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro idę na normalne USG. Następne będzie za 4 tygodnie i może wtedy się właśnie zdecyduję na 3D - to będzie 17 tc. A USG zawsze się boję. Zawsze mam obawę, że dowiem się najgorszego. Jutra boję się panicznie. 7 lat temu właśnie w 13 tc dowiedziałam się najgorszego... Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-04-21 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma się czego bać ![]() Ja bardzo chcę zrobić, ale radiolog do którego maiłam iść ma popsutą głowicę w maszynie do usg 3d ![]() Reszta lekarzy z usg 3d w mieście to ginekolodzy, a u nich płaci się jeszcze za wizytę ![]() gabisun, zazdroszczę tej skończonej i oprawionej pracy mgr... ja się nadal z tym "męczę" :/
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-04-21 o 16:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co się orientowałam najlepiej usg #d zrobić między 20 a 28 tyg ciąży, więc ten twój 17 tydziń to moze byc za wcześnie!!!! Kochana nie martw się jutrem na zapas!!!! bedzie dobrze!!! strasznie mocno trzymam kciuki i mam nadzieję, ze napiszesz jutro jak było u gina i co powiedział!!! Przepraszam, ze zapytam, ale 7 lat temu poroniłas w 13 tyg?( nie musisz odpowiadać) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bardzo bym chciała siłami natury,ale Bóg jeden wie jak będzie. Jak by nie było,najważniejsze,żeby maleństwo przyszło na Świat bez szwanku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A o piersiach nic mi nie mów,bo ja ze swoimi niedługo zwariuję.Najchętniej wyjęłabym sobie je tymczasowo i schowała do szafy,a wyciągnęła dopiero jak mi będą potrzebne do karmienia... Mnie dziś zaszła nieziemska ochota na marchewkę duszoną z groszkiem zielonym-pycha ![]() ![]()
![]() |
#1549 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Czuli w przyszłą środę nie zrobi mi połówkowego bo będzie za wcześnie, pewnie na następnej wizycie!!!!Dziękuje za wytłumaczenie ![]() Kochana daj znać w przysłym tygodniu co ci gin powiedział i jak dokładnie wyglądało to badanie!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym 3D, to masz rację, że 17 tc to za wcześnie. Przejrzałam właśnie w necie filmy z 16-17 tc i słabo widać, a rysy twarzy takie, że aż strach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja na razie poczekam na to usg połówkowe i później najwyżej jeszcze pomyśle o tym 3d! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tez się strasznie boje każdego usg, ale najbardziej sie bałam tego w ktorym przeziernośc badano... Cytat:
przykro mi kochana, ![]() ![]()
![]() |
#1553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana sorki za to pytanie ( bo pewnie to głupie, ale dla mnie to jest pierwsza ciąża i jestem jeszcze nie doświadczona) co to jest ta przezierność?co ona wykrywa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dziewczyny, czy któraś z Was używała globulek VAGICAL w trakcie ciąży?
![]() |
#1556 |
Raczkowanie
|
O rany, ale pogoda. Właśnie wróciłam ze spaceru z psicą - złapał mnie deszcz z gradem. Masakra...
A ja dzisiaj zdałam sobie sprawę, że może powinnam była zrobić badania genetyczne. Owszem moja gin przy poprzedniej wizycie bardzo dokładnie robiła mi usg i mierzyła wszystko - przezierność, kość nosową itd. Zresztą przy ostatniej też - mózg, czaszkę, udo itd, ale może trzeba było jeszcze coś zrobić? Z drugiej strony ma mnóstwo jakichśtam certyfikatów na ścianie, że tu taki kurs, a tam siaki...No to chyba się zna? I tak oto załapałam małego doła, a z drugiej strony mąż mówi, że czuje dziwny spokój i ze nie powinnam się nakręcać, że skoro gin mówi, ze wszystko jest OK, że bejbiak rozwija się rewelacyjnie, że skoro poświęca tak dużo czasu na usg o znaczy ze nie może być źle. Może ma rację? Chyba muszę tak myśleć. Też czekam na badanie 3d ![]() Chyba mam jakiś zły dzień dzisiaj... |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Zakorzenienie
|
HEJ
zrobilam kotlety z neta ale pyyyyszka ![]() z tym 3d ja sie zastanawiam, glownie ze wzgledow finansowych bo w lux medzie mam za free normalnie ciazowe usg natomiast 3d 250 zl ![]() ![]() ja sie nie boje wizyt i usg ![]() ![]() ![]()
#1558 |
Raczkowanie
|
![]()
Kobietki nie wolno sie martwić na zapas. Ja to za kazdym razem idąc na badanie usg ciesze sie jak szalona, ze znów zobacze jak mój szkrab urósł. I nawet mi przez myśl nie przejdzie coś złego, po co sie zamartwiac. Wiem, ze czasem to sie wiąze z przeszłością. Ale im bardziej myslimy pozytywniej tym dzidzius jest radośniejszy
![]() Ja robiłam badania genetyczne tydzien temu i wszystko wyszło bardzo dobrze, Bejbi rozwija sie prawidłowo. Uważam ze warto iść na takie badanie, daje to duzo spokoju ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nie
![]() |
#1560 |
Raczkowanie
|
Przyjmiecie mnie do swojego grona?Moj termin porodu 16.o9,lat 27.Plec jeszcze nieznana ale mam nadzieje ze na nastepnym usg tj.7.05 juz bede wszystko wiedziec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.