|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja jestem najlepszym przykałdem... Mam juz synka i jak dowiedziałm sie o ciąży to nie wyobrażałm sibie nic innego nic dziewuszki....normalnie po nocach mi się śniła, tak bardzo jej pragnełam... Oglądałam jednak jakis program o chorych dzieciaczkach (cały przebeczałam) i zrozumiałam że najważniejsze jest zdrowie.... Przed usg juz mi było obojętne co usłyszę...no i los chciał żeby był chłopiec . Bede miał dwuch synków i jestem najszcześliwsza na świecie A jeszcze miesiąc temu tylko o dziewczynce myslałam. A i przyszły mi bluzeczki.... szybciutko..w poniedziałek zamowiłam a dzis juz są Są fajniusie, coc kolor ciut inny niz na zdięciach..muszą jednak zaczekać na większy brzuszek
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-04-21 o 15:15 |
||
|
|
|
#1532 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Ray Ty dajesz radę ćwiczeć z Tamilee wow! ja nawet przed ciążą nie sprostałam całemu treningowi na pośladki, teraz tylko robię czasem niektóre ćwizenia z pamięci i oczywiście mniej powrórzeń..a i tak czuję swoje w mięśniach!
U mnie dziś przeprowadzka..i w związku z tym na obiad pizza Właścicielka mieszkania znalazła nowych lokatorów na nasze miejsce tuż po tym , jak powiedzieliśmy jej o ciąży i wyprowadzce w czerwcu -próbowala nas spławić podnosząc czynsz trzykrotnie..Na szczęście znajomi odstąpili nam część domku pod ich nieobecność i jestem w miarę spokojna..Ale chyba dosięga mnie powoli syndrom gniazda-najchętniej już bym kupiła całą wyprawkę i urządzała pokoik małemu w naszym domu A tu jakieś lokum przejściowe..ale potraktuję to jak wakację, bo okolica cudna..
Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-04-21 o 15:22 |
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
aaannnnaaa calego 30 min nie robie
tylko te pierwsza 15minutowa czesc ![]() ja nawet zakwasy mam dzis po tym aktywne 9 mc co wedlug mnie lajtowe jest ![]() aneczka ja tez mam dwie bluzeczki z tej firmy tunki spoko sa kimona fajne na fotach wygladaja ale w realu chyba sa dobre na taki duzy brzuch juz.. ja zamowilam sobie zwykle kimono i super sie czuje w nim
|
#1534 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I od początku wszystkich uświadamiam (zwłaszcza tych, co to wyskakują z tekstem: "A po co chcecie tam WCZEŚNIE znać płeć?" ), że będę potrzebowała czasu na oswojenie się z myślą, że zmieniając pieluchę będę widzieć peniska a nie brzoskwinkę Ja od zawsze miałam zakodowane, że pierwsze moje dziecko to będzie córeczka i tak ma być i koniec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że znaleźliście inne miejsce na ten czas.Co do porodu, to ja jak najbardziej chcę naturalny. Bardziej się boję cesarki |
||||
|
|
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item1001687143...rt_kolory.html a z długim rekawem mam róż. właśnie ubrałąm tę bluzeczke i jest faniutka, będzie rosłą wraz z brzuszkiem ![]() http://www.allegro.pl/item992144082_...producent.html
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Elenka ja planuję tak jak ty, żeby mąż wyszedł jak się zacznie konkretna akcja Ja też chcę porób naturalny, za dużo się naoglądałam kobitek zgiętych w pół , kiedy inne już śmiagały i mogły normalnie się dzieckiem zająć. Dziwi mnie taka opinia, że cesarka to taki pikuś i nic nie boli. Wcale tak nie jest Ja wczoraj zaszalałam, kupiłam w sumie 11 sztuk kafataników i body ( promocja w carrefourze 3,50 za sztukę) i jedne śpioszki różowiutkie z weluru w komplecie z czapeczką i śliniaczkiem jutro wkleję fotkę jak będę w domciu, od razu brzuchola wstawię
|
|
|
|
#1537 |
|
Raczkowanie
|
to kciuki, żeby każda z Was zobaczyła na usg to, co chce
![]() ja nie nastawiam sie na płeć, nie mam pojecia, ani przeczuc
|
|
|
|
#1538 |
|
Zadomowienie
|
Witam WAs Kochane!!!
mam do Was pytanko: co myślicie o USG 3d? robiłyście takie, a może zamierzacie zrobić? kurcze ja bym chciała, ale strasznie się boje
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wróciłam właśnie z wizyty u ginki, słuchaliśmy jak bije serduszko naszej Kruszynki Pogoda jak dla mnie kiepska, bardzo zimne powietrze i nie chce mi się nigdzie wychodzić. Niestety dzisiaj znowu siedzę nad pracą mgr A cały dzień prawie zajęcia miałam.Dziewczyny, piszecie o jedzeniu... wiecie, że ja mam jakąś obsesję teraz na punkcie jedzenia publicznie?? Np. w przerwie między zajęciami.. Nie jem prawie nic, a już na pewno nic słodkiego. Mam wrażenie, że wszyscy na mnie wtedy patrzą i myślą, że mam zachcianki.. Czasem ktoś nawet tak pyta i czuję się idiotycznie... Nie wiem czemu tak mam ![]() A przytyłam już 6 kg, ale nikt mi nie wierzy Wszystko idzie w brzuszek i piersi A piersi niestety znowu mnie bolą, muszę szukać większych staników:/
|
#1541 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
czekająca na fasolkę na zwykłym usg połówkowym też Ci powie wszystko i szczegółowo zbada maluszka, a dlaczego akurat 3d tak bardzo się boisz?
Ja dzisiaj już pięknie oprawiłam pracę mgr i pękam z dumy ![]() ![]() jutro tylko muszę złożyć wszystko w dziekanacie, bo dzisiaj już nie zdążyłam Lenko trzymam kciuki za Twoją prackę, wiem jak ciężko to tego przysiąść. Dasz radę Ja też mam wrażenie, że teraz wszyscy zwracają uwagę na to co jem, chociaż jem tyle co wcześniej. Ale ludzie już tak mają że teraz każde nasze zachowanie będą kojarzyć z ciążą, a jak się zdenerwujemy to już na pewno hormony
|
|
|
|
#1543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana a jakie ty usg masz na myśli to połówkowe? bo o nim t nie słyszałam.Rozumiem, ze takie usg robi gin prowadzący w połowie ciąży czy może się mylę/? i mówisz , że po takim tez jest w stanie mi powiedzieć czy dziecko jest zdrowe? |
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro idę na normalne USG. Następne będzie za 4 tygodnie i może wtedy się właśnie zdecyduję na 3D - to będzie 17 tc. A USG zawsze się boję. Zawsze mam obawę, że dowiem się najgorszego. Jutra boję się panicznie. 7 lat temu właśnie w 13 tc dowiedziałam się najgorszego... Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-04-21 o 17:46 |
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1546 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma się czego bać Ja bardzo chcę zrobić, ale radiolog do którego maiłam iść ma popsutą głowicę w maszynie do usg 3d Reszta lekarzy z usg 3d w mieście to ginekolodzy, a u nich płaci się jeszcze za wizytę A ten radiolog pracuje w szpitalu położniczym i na ciążach się zna najlepiej. No cóż, poczekam jeszcze trochę.gabisun, zazdroszczę tej skończonej i oprawionej pracy mgr... ja się nadal z tym "męczę" :/
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-04-21 o 17:55 |
||
|
|
|
#1547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co się orientowałam najlepiej usg #d zrobić między 20 a 28 tyg ciąży, więc ten twój 17 tydziń to moze byc za wcześnie!!!! Kochana nie martw się jutrem na zapas!!!! bedzie dobrze!!! strasznie mocno trzymam kciuki i mam nadzieję, ze napiszesz jutro jak było u gina i co powiedział!!! Przepraszam, ze zapytam, ale 7 lat temu poroniłas w 13 tyg?( nie musisz odpowiadać) |
|
|
|
|
#1548 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja bardzo bym chciała siłami natury,ale Bóg jeden wie jak będzie. Jak by nie było,najważniejsze,żeby maleństwo przyszło na Świat bez szwanku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A o piersiach nic mi nie mów,bo ja ze swoimi niedługo zwariuję.Najchętniej wyjęłabym sobie je tymczasowo i schowała do szafy,a wyciągnęła dopiero jak mi będą potrzebne do karmienia... Mnie dziś zaszła nieziemska ochota na marchewkę duszoną z groszkiem zielonym-pycha
|
|
#1549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czuli w przyszłą środę nie zrobi mi połówkowego bo będzie za wcześnie, pewnie na następnej wizycie!!!!Dziękuje za wytłumaczenie ![]() Kochana daj znać w przysłym tygodniu co ci gin powiedział i jak dokładnie wyglądało to badanie!!! |
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym 3D, to masz rację, że 17 tc to za wcześnie. Przejrzałam właśnie w necie filmy z 16-17 tc i słabo widać, a rysy twarzy takie, że aż strach Więc chyba odczekam kolejne 4 tygodnie i wtedy zrobię, to będę w 21 tc |
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :p ala:![]() ![]() ja na razie poczekam na to usg połówkowe i później najwyżej jeszcze pomyśle o tym 3d! |
|
|
|
|
#1552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje że ta trzynastka mi pecha nie przyniesie Tez się strasznie boje każdego usg, ale najbardziej sie bałam tego w ktorym przeziernośc badano... Cytat:
przykro mi kochana,
|
|
|
#1553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana sorki za to pytanie ( bo pewnie to głupie, ale dla mnie to jest pierwsza ciąża i jestem jeszcze nie doświadczona) co to jest ta przezierność?co ona wykrywa? |
|
|
|
|
#1554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc to jest przepis na typowe kopytka ![]() ---------- Dziewczyny, czy któraś z Was używała globulek VAGICAL w trakcie ciąży?
|
|
|
#1556 |
|
Raczkowanie
|
O rany, ale pogoda. Właśnie wróciłam ze spaceru z psicą - złapał mnie deszcz z gradem. Masakra...
A ja dzisiaj zdałam sobie sprawę, że może powinnam była zrobić badania genetyczne. Owszem moja gin przy poprzedniej wizycie bardzo dokładnie robiła mi usg i mierzyła wszystko - przezierność, kość nosową itd. Zresztą przy ostatniej też - mózg, czaszkę, udo itd, ale może trzeba było jeszcze coś zrobić? Z drugiej strony ma mnóstwo jakichśtam certyfikatów na ścianie, że tu taki kurs, a tam siaki...No to chyba się zna? I tak oto załapałam małego doła, a z drugiej strony mąż mówi, że czuje dziwny spokój i ze nie powinnam się nakręcać, że skoro gin mówi, ze wszystko jest OK, że bejbiak rozwija się rewelacyjnie, że skoro poświęca tak dużo czasu na usg o znaczy ze nie może być źle. Może ma rację? Chyba muszę tak myśleć. Też czekam na badanie 3d zastanawiam się tylko czy w tej mojej pipidówie ktoś ma taki sprzęt czy czeka mnie podróż 100 km... Czasami żałuję, że po studiach nie zostałam w Wawie, większe miasto, więcej możliwości, więcej lekarzy, lepszy sprzęt. A tu? A z drugiej strony nie spotkałabym wtedy swojego męża i życie nie miałoby takiego smaku i sensu jak ma teraz.Chyba mam jakiś zły dzień dzisiaj... |
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ
zrobilam kotlety z neta ale pyyyyszka ![]() z tym 3d ja sie zastanawiam, glownie ze wzgledow finansowych bo w lux medzie mam za free normalnie ciazowe usg natomiast 3d 250 zl i taniej nie znalazlam nidzie. Duzo jak dla mnie, tym bardziej ze chce na wakacje pojechac a roznica w usg 2d cy 3d zadna tzn poza tym ze dziecko sobie mozna poogladac. Jeszcze pomysle tak czy siak ktores musze zrobic ![]() ja sie nie boje wizyt i usg nie wiem... ja wciaz sobie mowie i tak mysle ze wszystko jest dobrze i z takim nastawieniem ide a co ma byc to bedzie
|
#1558 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki nie wolno sie martwić na zapas. Ja to za kazdym razem idąc na badanie usg ciesze sie jak szalona, ze znów zobacze jak mój szkrab urósł. I nawet mi przez myśl nie przejdzie coś złego, po co sie zamartwiac. Wiem, ze czasem to sie wiąze z przeszłością. Ale im bardziej myslimy pozytywniej tym dzidzius jest radośniejszy
Ja robiłam badania genetyczne tydzien temu i wszystko wyszło bardzo dobrze, Bejbi rozwija sie prawidłowo. Uważam ze warto iść na takie badanie, daje to duzo spokoju I mężuś też sie poczuł spokojniej! A malenstwo sie kreciło po brzuszku jak szalone Chciałabym poczuć ruchy hihi.
|
|
|
|
#1559 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kupiłam też truskawki i lody malaga, mniaaaam ![]() nie
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
Przyjmiecie mnie do swojego grona?Moj termin porodu 16.o9,lat 27.Plec jeszcze nieznana ale mam nadzieje ze na nastepnym usg tj.7.05 juz bede wszystko wiedziec
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.

A z drugiej strony - znam kilku fajnych małych facetów
To może mój mógłby też być fajny? ech....
naprawde zbzikowalam na tym punkcie, moje myśli się kręcą tylko wokół tego że ma być dziewczynka i już...
), że będę potrzebowała czasu na oswojenie się z myślą, że zmieniając pieluchę będę widzieć peniska a nie brzoskwinkę 

A ten radiolog pracuje w szpitalu położniczym i na ciążach się zna najlepiej. No cóż, poczekam jeszcze trochę.
pytam się czemu nikt do mnie ie dzwonił a ona że nie mają takiego zwyszaju.

i taniej nie znalazlam nidzie. Duzo jak dla mnie, tym bardziej ze chce na wakacje pojechac a roznica w usg 2d cy 3d zadna tzn poza tym ze dziecko sobie mozna poogladac. Jeszcze pomysle tak czy siak ktores musze zrobic