Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 14:13   #1531
aaneczka1984
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
chodzi o gre slowna schab to rodzaj miesa a nie kotletow, wiec z piersi mozna zrobic kotlety, a nie schabowe, bo jak mozna zrobic z kurczaka schabowe-to tak jakbys chciala zrobic wolowine z wieprzowiny
Hihi juz zakumałam....ale zaiskrzyłąm inteligencja

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Elenka mam to samo... I wiem, że najważniejsze jest to zeby było zdrowe, i że obojętnie czy dziewczynka czy chłopak, bo to będzie moje dziecko, że oszaleję z miłości po porodzie itd... a ja chcę dziewczynkę i aż boję się pomyśleć co będzie jak to facet...ech A z drugiej strony - znam kilku fajnych małych facetów To może mój mógłby też być fajny? ech....
Myśle że za bardzo nastawiłyście się na konkretna płeć, zwłąszcza Elenka...
Ja jestem najlepszym przykałdem...
Mam juz synka i jak dowiedziałm sie o ciąży to nie wyobrażałm sibie nic innego nic dziewuszki....normalnie po nocach mi się śniła, tak bardzo jej pragnełam...
Oglądałam jednak jakis program o chorych dzieciaczkach (cały przebeczałam) i zrozumiałam że najważniejsze jest zdrowie....
Przed usg juz mi było obojętne co usłyszę...no i los chciał żeby był chłopiec. Bede miał dwuch synków i jestem najszcześliwsza na świecie A jeszcze miesiąc temu tylko o dziewczynce myslałam.

A i przyszły mi bluzeczki.... szybciutko..w poniedziałek zamowiłam a dzis juz są Są fajniusie, coc kolor ciut inny niz na zdięciach..
muszą jednak zaczekać na większy brzuszek

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-04-21 o 14:15
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:21   #1532
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Ray Ty dajesz radę ćwiczeć z Tamilee wow! ja nawet przed ciążą nie sprostałam całemu treningowi na pośladki, teraz tylko robię czasem niektóre ćwizenia z pamięci i oczywiście mniej powrórzeń..a i tak czuję swoje w mięśniach!
U mnie dziś przeprowadzka..i w związku z tym na obiad pizzaWłaścicielka mieszkania znalazła nowych lokatorów na nasze miejsce tuż po tym , jak powiedzieliśmy jej o ciąży i wyprowadzce w czerwcu -próbowala nas spławić podnosząc czynsz trzykrotnie..
Na szczęście znajomi odstąpili nam część domku pod ich nieobecność i jestem w miarę spokojna..Ale chyba dosięga mnie powoli syndrom gniazda-najchętniej już bym kupiła całą wyprawkę i urządzała pokoik małemu w naszym domuA tu jakieś lokum przejściowe..ale potraktuję to jak wakację, bo okolica cudna..

Edytowane przez aaannnnnnaaa
Czas edycji: 2010-04-21 o 14:22
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:35   #1533
Ray
Zakorzenienie

aaannnnaaa calego 30 min nie robie tylko te pierwsza 15minutowa czesc

ja nawet zakwasy mam dzis po tym aktywne 9 mc co wedlug mnie lajtowe jest zastalam sie

aneczka ja tez mam dwie bluzeczki z tej firmy tunki spoko sa kimona fajne na fotach wygladaja ale w realu chyba sa dobre na taki duzy brzuch juz.. ja zamowilam sobie zwykle kimono i super sie czuje w nim
Stary 2010-04-21, 14:40   #1534
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
dziewczynki za tydzien mam usg a juz szaleje i modle się o dziewczynkę.. to chyba chore nie moge wyobrazić sobie co będzie jak lekarz powie... bedzie chłopiec naprawde zbzikowalam na tym punkcie, moje myśli się kręcą tylko wokół tego że ma być dziewczynka i już...

naprawde zwariowałam
Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
mam wrażenie że nie powinnam tak myśleć bo kiedys jak się wypowiedziałam wśród znajomych że jak będzie chłopak to ciut rozczarowana będę to myslalam ze mnie ludziska zlinczują....
taka malusia dziewczyneczka tak mi się marzy
Nie jesteś sama. Ja też jestem "napalona" na niunie I od początku wszystkich uświadamiam (zwłaszcza tych, co to wyskakują z tekstem: "A po co chcecie tam WCZEŚNIE znać płeć?"), że będę potrzebowała czasu na oswojenie się z myślą, że zmieniając pieluchę będę widzieć peniska a nie brzoskwinkę Ja od zawsze miałam zakodowane, że pierwsze moje dziecko to będzie córeczka i tak ma być i koniec Z tym, że to nie tak, że będę rozczarowana, jak się okaże, że chłopiec. Jestem mega szczęśliwa, że będę mieć bobaska, a dziewczynka to byłby taki bonus
Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
A i przyszły mi bluzeczki.... szybciutko..w poniedziałek zamowiłam a dzis juz są Są fajniusie, coc kolor ciut inny niz na zdięciach..
muszą jednak zaczekać na większy brzuszek
A możesz wstawić zdjęcia tych bluzeczek? Bo tu więcej kobietek zainteresowanych
Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
U mnie dziś przeprowadzka..i w związku z tym na obiad pizzaWłaścicielka mieszkania znalazła nowych lokatorów na nasze miejsce tuż po tym , jak powiedzieliśmy jej o ciąży i wyprowadzce w czerwcu -próbowala nas spławić podnosząc czynsz trzykrotnie..
Na szczęście znajomi odstąpili nam część domku pod ich nieobecność i jestem w miarę spokojna..Ale chyba dosięga mnie powoli syndrom gniazda-najchętniej już bym kupiła całą wyprawkę i urządzała pokoik małemu w naszym domuA tu jakieś lokum przejściowe..ale potraktuję to jak wakację, bo okolica cudna..
Co za chamstwo!! Rozumiem, że bała się, że nie znajdzie nowego lokatora, ale z takim czymś wyskakiwać, wiedząc, ze jesteś w ciąży?? No, chore! Dobrze, że znaleźliście inne miejsce na ten czas.

Co do porodu, to ja jak najbardziej chcę naturalny. Bardziej się boję cesarki
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:50   #1535
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A możesz wstawić zdjęcia tych bluzeczek? Bo tu więcej kobietek zainteresowanych
na szeleczki amm turkusową . Bluzeczka jest narazie za duża w brzuszku ale na lato będzie jak ulał

http://www.allegro.pl/item1001687143...rt_kolory.html

a z długim rekawem mam róż. właśnie ubrałąm tę bluzeczke i jest faniutka, będzie rosłą wraz z brzuszkiem

http://www.allegro.pl/item992144082_...producent.html
Stary 2010-04-21, 14:54   #1536
gabisun
Zakorzenienie

Witam!
Elenka ja planuję tak jak ty, żeby mąż wyszedł jak się zacznie konkretna akcja życzę żeby wyszła Ci dziewuszka na badaniu

Ja też chcę porób naturalny, za dużo się naoglądałam kobitek zgiętych w pół , kiedy inne już śmiagały i mogły normalnie się dzieckiem zająć. Dziwi mnie taka opinia, że cesarka to taki pikuś i nic nie boli. Wcale tak nie jest

Ja wczoraj zaszalałam, kupiłam w sumie 11 sztuk kafataników i body ( promocja w carrefourze 3,50 za sztukę) i jedne śpioszki różowiutkie z weluru w komplecie z czapeczką i śliniaczkiem
jutro wkleję fotkę jak będę w domciu, od razu brzuchola wstawię

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:46   #1537
czarnaelizabeth
Raczkowanie

to kciuki, żeby każda z Was zobaczyła na usg to, co chce

ja nie nastawiam sie na płeć, nie mam pojecia, ani przeczuc
Stary 2010-04-21, 16:18   #1538
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Witam WAs Kochane!!!:cm ok:

mam do Was pytanko:
co myślicie o USG 3d? robiłyście takie, a może zamierzacie zrobić?
kurcze ja bym chciała, ale strasznie się boje
czekajaca na fasolke26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:22   #1539
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekajaca na fasolke26 Pokaż wiadomość

mam do Was pytanko:
ale czego się boisz?
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:26   #1540
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczyny

Wróciłam właśnie z wizyty u ginki, słuchaliśmy jak bije serduszko naszej Kruszynki

Pogoda jak dla mnie kiepska, bardzo zimne powietrze i nie chce mi się nigdzie wychodzić. Niestety dzisiaj znowu siedzę nad pracą mgr A cały dzień prawie zajęcia miałam.

Dziewczyny, piszecie o jedzeniu... wiecie, że ja mam jakąś obsesję teraz na punkcie jedzenia publicznie?? Np. w przerwie między zajęciami.. Nie jem prawie nic, a już na pewno nic słodkiego. Mam wrażenie, że wszyscy na mnie wtedy patrzą i myślą, że mam zachcianki.. Czasem ktoś nawet tak pyta i czuję się idiotycznie... Nie wiem czemu tak mam

A przytyłam już 6 kg, ale nikt mi nie wierzy Wszystko idzie w brzuszek i piersi A piersi niestety znowu mnie bolą, muszę szukać większych staników:/
Stary 2010-04-21, 16:32   #1541
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ale czego się boisz?

kurcze nie wiem może tego, że boję się, że z dzieckiem może być coś nie tak! wkońcu na takim usg 3d lekarz powie mi czy z dzieckiem jest wszystko wporządku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 16:40   #1542
gabisun
Zakorzenienie

czekająca na fasolkę na zwykłym usg połówkowym też Ci powie wszystko i szczegółowo zbada maluszka, a dlaczego akurat 3d tak bardzo się boisz?

Ja dzisiaj już pięknie oprawiłam pracę mgr i pękam z dumy
jutro tylko muszę złożyć wszystko w dziekanacie, bo dzisiaj już nie zdążyłam

Lenko trzymam kciuki za Twoją prackę, wiem jak ciężko to tego przysiąść. Dasz radę
Ja też mam wrażenie, że teraz wszyscy zwracają uwagę na to co jem, chociaż jem tyle co wcześniej. Ale ludzie już tak mają że teraz każde nasze zachowanie będą kojarzyć z ciążą, a jak się zdenerwujemy to już na pewno hormony

Stary 2010-04-21, 16:44   #1543
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
czekająca na fasolkę na zwykłym usg połówkowym też Ci powie wszystko i szczegółowo zbada maluszka, a dlaczego akurat 3d tak bardzo się boisz?

Ja dzisiaj już pięknie oprawiłam pracę mgr i pękam z dumy
jutro tylko muszę złożyć wszystko w dziekanacie, bo dzisiaj już nie zdążyłam

Lenko trzymam kciuki za Twoją prackę, wiem jak ciężko to tego przysiąść. Dasz radę
Ja też mam wrażenie, że teraz wszyscy zwracają uwagę na to co jem, chociaż jem tyle co wcześniej. Ale ludzie już tak mają że teraz każde nasze zachowanie będą kojarzyć z ciążą, a jak się zdenerwujemy to już na pewno hormony
ja się boję tej niepewności czy z moim aniłkiem jest wszystko w porządku!!!
Kochana a jakie ty usg masz na myśli to połówkowe? bo o nim t nie słyszałam.Rozumiem, ze takie usg robi gin prowadzący w połowie ciąży czy może się mylę/? i mówisz , że po takim tez jest w stanie mi powiedzieć czy dziecko jest zdrowe?
Stary 2010-04-21, 16:45   #1544
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:

mam do Was pytanko:
Czekająca na fasolke ja będę chciała zrobić 3D koniecznie. Moje dzieci nie miały takiego zaszczytu, nie było takiego USG, za to temu dziecku chcę zrobić taką pamiątkę. Uważam, że to niesamowite, że można tak dokładnie widzieć coś co jest tak bardzo schowane przed światem zewnętrznym. Na pewno się wybiorę.
Jutro idę na normalne USG. Następne będzie za 4 tygodnie i może wtedy się właśnie zdecyduję na 3D - to będzie 17 tc.
A USG zawsze się boję. Zawsze mam obawę, że dowiem się najgorszego. Jutra boję się panicznie. 7 lat temu właśnie w 13 tc dowiedziałam się najgorszego...

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-04-21 o 16:46
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:52   #1545
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
ja się boję tej niepewności czy z moim aniłkiem jest wszystko w porządku!!!
Kochana a jakie ty usg masz na myśli to połówkowe? bo o nim t nie słyszałam.Rozumiem, ze takie usg robi gin prowadzący w połowie ciąży czy może się mylę/? i mówisz , że po takim tez jest w stanie mi powiedzieć czy dziecko jest zdrowe?
usg połówkowe robi się w 18-22tyg. ja będę miała je w przyszłym tygodniu. Jest to najdłuższe usg w czasie całej ciąży. Gin robi szczegółowe pomiary i bada narządy można w tym czasie wykryć wiele wad rozwojowych

Stary 2010-04-21, 16:53   #1546
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
mam do Was pytanko:
Cytat:
kurcze nie wiem może tego, że boję się, że z dzieckiem może być coś nie tak! wkońcu na takim usg 3d lekarz powie mi czy z dzieckiem jest wszystko wporządku.
Pod tym względem usg 2d i 3d są identyczne. Tzn, to samo można na ich podstawie powiedzieć, a w sumie, to na 2d nawet więcej. na 3d nie zobaczysz organów wewnętrznych dziecka (na usg połówkowym). To jest w zasadzie atrakcja dla rodziców, że mogą zobaczyć np buźkę swojego dzieciątka przed narodzinami. Może tylko płeć jest łatwiej rozpoznać w późniejszym etapie ciąży, bo wszystko masz jak na zdjęciu widoczne

Nie ma się czego bać
Ja bardzo chcę zrobić, ale radiolog do którego maiłam iść ma popsutą głowicę w maszynie do usg 3d Nie wiadomo, kiedy będzie sprawne i czy zdążą naprawić na moje usg połówkowe (chciałam iść 10 maja - po zakończeniu pełnych 21tc)
Reszta lekarzy z usg 3d w mieście to ginekolodzy, a u nich płaci się jeszcze za wizytę A ten radiolog pracuje w szpitalu położniczym i na ciążach się zna najlepiej. No cóż, poczekam jeszcze trochę.

gabisun, zazdroszczę tej skończonej i oprawionej pracy mgr... ja się nadal z tym "męczę" :/

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-04-21 o 16:55
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:55   #1547
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Czekająca na fasolke ja będę chciała zrobić 3D koniecznie. Moje dzieci nie miały takiego zaszczytu, nie było takiego USG, za to temu dziecku chcę zrobić taką pamiątkę. Uważam, że to niesamowite, że można tak dokładnie widzieć coś co jest tak bardzo schowane przed światem zewnętrznym. Na pewno się wybiorę.
Jutro idę na normalne USG. Następne będzie za 4 tygodnie i może wtedy się właśnie zdecyduję na 3D - to będzie 17 tc.
A USG zawsze się boję. Zawsze mam obawę, że dowiem się najgorszego. Jutra boję się panicznie. 7 lat temu właśnie w 13 tc dowiedziałam się najgorszego...

Z tego co się orientowałam najlepiej usg #d zrobić między 20 a 28 tyg ciąży, więc ten twój 17 tydziń to moze byc za wcześnie!!!!

Kochana nie martw się jutrem na zapas!!!! bedzie dobrze!!! strasznie mocno trzymam kciuki i mam nadzieję, ze napiszesz jutro jak było u gina i co powiedział!!! Przepraszam, ze zapytam, ale 7 lat temu poroniłas w 13 tyg?( nie musisz odpowiadać)
Stary 2010-04-21, 16:57   #1548
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam Byłam umówiona u urologa na 18.30 za 20zł wizyta i czekałam tyle w pracy żeby nie jeździć w tą i powrotem zajeździjmy do PRYWATNEJ przychodni a oni mi mówią że lekarza nie ma od soboty i nie wiadomo kiedy będzie. JA w szoku pytam się czemu nikt do mnie ie dzwonił a ona że nie mają takiego zwyszaju.
Co za olewka.Trzeba było babie,powiedzieć,że skoro do tej pory nie miałą w zwyczaju dzwonienia do pacjentów,to najwyższy czas taki zwyczaj wprowadzić

Cytat:
Mam pytanko....wspominałyście że chcecie kupić sobie te piłki do ćwiczeń....jaki rozmiar macie?? bo są chyba 55cm 65cm i jakieś większe...
Chce sobie kupić ale nie chce przesadzic z wielkością
Ja mam piłkę 65 cm.To do wzrostu chyba się kupuję.Mi pasuje akurat wielkością.Bardzo wygodnie na niej robić np. masaż krocza
Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
a ja tak z innej beczki, bedziecie rodzic naturalnie czy cesarka?
Ja bardzo bym chciała siłami natury,ale Bóg jeden wie jak będzie. Jak by nie było,najważniejsze,żeby maleństwo przyszło na Świat bez szwanku
Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
a ja robie takie ala schabowe zamiast schabu smaze takie plaskie kotlety z piersi ale mowie na to schabowe bo nie wiem jak wytlumaczyc
W moich stronach na kotlety z piersi kurczaka mówi się bitki

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Pogoda jak dla mnie kiepska, bardzo zimne powietrze i nie chce mi się nigdzie wychodzić. Niestety dzisiaj znowu siedzę nad pracą mgr A cały dzień prawie zajęcia miałam.

A piersi niestety znowu mnie bolą, muszę szukać większych staników:/
Ja to nie wiem co z moją pracą będzie.Powinnam już zacząć coś pisać,a nie mogę się zebrać.Obronę mam niby dopiero w przyszłym roku,ale jak dzidziuś się urodzi to już całkiem nie będę miała ani głowy,ani czasu by pisać pracę

A o piersiach nic mi nie mów,bo ja ze swoimi niedługo zwariuję.Najchętniej wyjęłabym sobie je tymczasowo i schowała do szafy,a wyciągnęła dopiero jak mi będą potrzebne do karmienia...

Mnie dziś zaszła nieziemska ochota na marchewkę duszoną z groszkiem zielonym-pycha Do tego duszone mięsko z indyka i zdrowy obiadek w końcu udało mi się zjeść!Mniam!!

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:59   #1549
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
usg połówkowe robi się w 18-22tyg. ja będę miała je w przyszłym tygodniu. Jest to najdłuższe usg w czasie całej ciąży. Gin robi szczegółowe pomiary i bada narządy można w tym czasie wykryć wiele wad rozwojowych

Czuli w przyszłą środę nie zrobi mi połówkowego bo będzie za wcześnie, pewnie na następnej wizycie!!!!Dziękuje za wytłumaczenie
Kochana daj znać w przysłym tygodniu co ci gin powiedział i jak dokładnie wyglądało to badanie!!!
Stary 2010-04-21, 17:10   #1550
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co się orientowałam najlepiej usg #d zrobić między 20 a 28 tyg ciąży, więc ten twój 17 tydziń to moze byc za wcześnie!!!!

Kochana nie martw się jutrem na zapas!!!! bedzie dobrze!!! strasznie mocno trzymam kciuki i mam nadzieję, ze napiszesz jutro jak było u gina i co powiedział!!! Przepraszam, ze zapytam, ale 7 lat temu poroniłas w 13 tyg?( nie musisz odpowiadać)
Tak. Serduszko nie biło. A ja nadal miałam mdłości, nie miałam plamienia itp. Nic nie zwiastowało, że jest coś nie tak. Musiałam iść na zabieg. Dlatego bardzo się boję jutra. Ale mam nadzieję, że wszystko jest OK, bo brzuchol mi już się powiększył

A z tym 3D, to masz rację, że 17 tc to za wcześnie. Przejrzałam właśnie w necie filmy z 16-17 tc i słabo widać, a rysy twarzy takie, że aż strach Więc chyba odczekam kolejne 4 tygodnie i wtedy zrobię, to będę w 21 tc
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:16   #1551
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:
Tak. Serduszko nie biło. A ja nadal miałam mdłości, nie miałam plamienia itp. Nic nie zwiastowało, że jest coś nie tak. Musiałam iść na zabieg. Dlatego bardzo się boję jutra. Ale mam nadzieję, że wszystko jest OK, bo brzuchol mi już się powiększył

A z tym 3D, to masz rację, że 17 tc to za wcześnie. Przejrzałam właśnie w necie filmy z 16-17 tc i słabo widać, a rysy twarzy takie, że aż strach Więc chyba odczekam kolejne 4 tygodnie i wtedy zrobię, to będę w 21 tc
Bardzo mi przykro!!!!!! ale jutro będzie dobrze, i mi się tu teraz nie denerwuj bo dzidzius poczuje , że się denerwujesz:p ala:

ja na razie poczekam na to usg połówkowe i później najwyżej jeszcze pomyśle o tym 3d!
Stary 2010-04-21, 17:22   #1552
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Jak ja sie umawiałam na 3D to mi powiedziano że zapisują miedzy 19 a 24 tc, że wtedy wszystko najlepiej widać. Tak więc musze czekać do 13-tego maja mam nadzieje że ta trzynastka mi pecha nie przyniesie
Tez się strasznie boje każdego usg, ale najbardziej sie bałam tego w ktorym przeziernośc badano...

Cytat:

przykro mi kochana, wiem co czujesz bo tez ok 13 tc poroniłam pierwszą ciąze. I to był naprawde szok dla nas
Stary 2010-04-21, 17:29   #1553
czekajaca na fasolke26
Zadomowienie

Cytat:
Jak ja sie umawiałam na 3D to mi powiedziano że zapisują miedzy 19 a 24 tc, że wtedy wszystko najlepiej widać. Tak więc musze czekać do 13-tego maja mam nadzieje że ta trzynastka mi pecha nie przyniesie
Tez się strasznie boje każdego usg, ale najbardziej sie bałam tego w ktorym przeziernośc badano...

przykro mi kochana, wiem co czujesz bo tez ok 13 tc poroniłam pierwszą ciąze. I to był naprawde szok dla nas

Kochana sorki za to pytanie ( bo pewnie to głupie, ale dla mnie to jest pierwsza ciąża i jestem jeszcze nie doświadczona) co to jest ta przezierność?co ona wykrywa?
Stary 2010-04-21, 17:39   #1554
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Hihi juz zakumałam....ale zaiskrzyłąm inteligencja

Myśle że za bardzo nastawiłyście się na konkretna płeć, zwłąszcza Elenka...
Ja jestem najlepszym przykałdem...
Mam juz synka i jak dowiedziałm sie o ciąży to nie wyobrażałm sibie nic innego nic dziewuszki....normalnie po nocach mi się śniła, tak bardzo jej pragnełam...
Oglądałam jednak jakis program o chorych dzieciaczkach (cały przebeczałam) i zrozumiałam że najważniejsze jest zdrowie....
Przed usg juz mi było obojętne co usłyszę...no i los chciał żeby był chłopiec. Bede miał dwuch synków i jestem najszcześliwsza na świecie A jeszcze miesiąc temu tylko o dziewczynce myslałam.
no przyznaję 10000% racji, wiem że to gdzieś "u góry" jest już zapisane... co ma być niech bedzie

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:22   #1555
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Oto przepis..my na to kopytka mówimy ale możan je kluskami sląskimi nazwać
Do klusek śląskich nie daje się ani grama mąki pszennej, tylko ziemniaczaną Więc to jest przepis na typowe kopytka

----------
Dziewczyny, czy któraś z Was używała globulek VAGICAL w trakcie ciąży?
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:29   #1556
Astorianka
Raczkowanie

O rany, ale pogoda. Właśnie wróciłam ze spaceru z psicą - złapał mnie deszcz z gradem. Masakra...

A ja dzisiaj zdałam sobie sprawę, że może powinnam była zrobić badania genetyczne. Owszem moja gin przy poprzedniej wizycie bardzo dokładnie robiła mi usg i mierzyła wszystko - przezierność, kość nosową itd. Zresztą przy ostatniej też - mózg, czaszkę, udo itd, ale może trzeba było jeszcze coś zrobić? Z drugiej strony ma mnóstwo jakichśtam certyfikatów na ścianie, że tu taki kurs, a tam siaki...No to chyba się zna?

I tak oto załapałam małego doła, a z drugiej strony mąż mówi, że czuje dziwny spokój i ze nie powinnam się nakręcać, że skoro gin mówi, ze wszystko jest OK, że bejbiak rozwija się rewelacyjnie, że skoro poświęca tak dużo czasu na usg o znaczy ze nie może być źle. Może ma rację? Chyba muszę tak myśleć.

Też czekam na badanie 3d zastanawiam się tylko czy w tej mojej pipidówie ktoś ma taki sprzęt czy czeka mnie podróż 100 km... Czasami żałuję, że po studiach nie zostałam w Wawie, większe miasto, więcej możliwości, więcej lekarzy, lepszy sprzęt. A tu? A z drugiej strony nie spotkałabym wtedy swojego męża i życie nie miałoby takiego smaku i sensu jak ma teraz.

Chyba mam jakiś zły dzień dzisiaj...
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:48   #1557
Ray
Zakorzenienie

HEJ

zrobilam kotlety z neta ale pyyyyszka

z tym 3d ja sie zastanawiam, glownie ze wzgledow finansowych bo w lux medzie mam za free normalnie ciazowe usg natomiast 3d 250 zl i taniej nie znalazlam nidzie. Duzo jak dla mnie, tym bardziej ze chce na wakacje pojechac a roznica w usg 2d cy 3d zadna tzn poza tym ze dziecko sobie mozna poogladac. Jeszcze pomysle tak czy siak ktores musze zrobic

ja sie nie boje wizyt i usg nie wiem... ja wciaz sobie mowie i tak mysle ze wszystko jest dobrze i z takim nastawieniem ide a co ma byc to bedzie
Stary 2010-04-21, 18:51   #1558
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Talking Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Kobietki nie wolno sie martwić na zapas. Ja to za kazdym razem idąc na badanie usg ciesze sie jak szalona, ze znów zobacze jak mój szkrab urósł. I nawet mi przez myśl nie przejdzie coś złego, po co sie zamartwiac. Wiem, ze czasem to sie wiąze z przeszłością. Ale im bardziej myslimy pozytywniej tym dzidzius jest radośniejszy
Ja robiłam badania genetyczne tydzien temu i wszystko wyszło bardzo dobrze, Bejbi rozwija sie prawidłowo. Uważam ze warto iść na takie badanie, daje to duzo spokoju I mężuś też sie poczuł spokojniej! A malenstwo sie kreciło po brzuszku jak szalone Chciałabym poczuć ruchy hihi.
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:17   #1559
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
a ja robie takie ala schabowe zamiast schabu smaze takie plaskie kotlety z piersi ale mowie na to schabowe bo nie wiem jak wytlumaczyc

no cos wykombinuje chyba... moze jakies pulpety wlasnie zmotam.
ja rozumiem, tylko przyczepiłam się słówka, czasem tak mam bo wiadomo, ze schabowe to ze schabu

Cytat:
A czemu nie zrobi schabowych z piersi kurczaka??
Ja robie od lat. Rozbijam tłuczkiem (najlepiej w woreczku wtedy się nie rozwalają), kroje na mniejsze części, sol pieprz, panierka smażymy i gotowe
Już napisałam i przede mną ktoś też napisał

Cytat:
na zwykłym usg też powie czy wszystko ok. Ja chciałam iść na 3d, ale czekam na jakim sprzęcie mój lekarz zrobi mi obiecane usg dodatkowe, liczę, ze też będzie to 3d to nie będe musiała sie zapisywać i płacić.

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Mnie dziś zaszła nieziemska ochota na marchewkę duszoną z groszkiem zielonym-pycha Do tego duszone mięsko z indyka i zdrowy obiadek w końcu udało mi się zjeść!Mniam!!
a ja dziś kupiłam żółtą mrożona fasolkę, o której niedawno tu pisałyście. Będzie w piątek do obiadu Kupiłam też truskawki i lody malaga, mniaaaam

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was używała globulek VAGICAL w trakcie ciąży?
nie

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 19:20   #1560
majka59
Raczkowanie

Przyjmiecie mnie do swojego grona?Moj termin porodu 16.o9,lat 27.Plec jeszcze nieznana ale mam nadzieje ze na nastepnym usg tj.7.05 juz bede wszystko wiedziec
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości