|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
własnie zjadłam 2 jabłka... utarte jak dla dzieci
i pychabo na takie zwykłe nie miałam ochoty (TŻ się śmieje, że przecież nie ma różnicy ale dla mnie jest ![]() i dopiero zaraz biorę się za te kopytka, bo jakoś tak się zeszlo z tym sprzątaniem, potem poleżałam, potem zrobilam sałatkę z makreli (tylko ze szczypiorem a nie z cebulą), zjadłam kanapki z sałatką i pomidorkiem, wstawiłam dwa prania, poszłam do sklepu... i weszłam na wizaż ![]() zaraz kopytka i zmiana pościeli... ech... ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
ja mam tak, że jak leżę na wznak nałóżku to czasem się ruszyć nie mogę i TŻ musi mnie turlać... |
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
![]() Też mam problemy z plecami Jak byłam (piękna ) i młoda ćwiczyłam Aikido (7 lat), siłownię i i mocno się rozciągałam - byłam jak guma potem z nienacka strzeliła mnie astma i praktycznie z dnia na dzień musiałam zaprzestać ćwiczenia... oprócz niezłej nadwyżki kilogramów po niedługim czasie zaczęły się u mnie problemy z kręgosłupem... diagnoza - zbyt luźne więzadła, które nie trzymają kości kręgosłupa tak jak powinny, więc kości się ruszają i co jakiś czas, któraś z nich "przytrzaskuje" mi jakiś nerw ból miodzio na to wszystko 4 lata temu miałam niefajny wypadek samochodowy w którym zerwałam 2 z tych już luźnych więzadeł i od tamtej pory mój kręgosłup daje się mooocno we znaki... jak zaszłam w ciążę poszłam do mojego "kręgosłupologa" i od razu powiedział, że prawdopodobnie będę z tego tytułu cierpieć bo siłą rzeczy kręgi zmieniają położenie i jest jeszcze gorzej ![]() zaproponował mi pas ciążowy ortopedyczny (można kupić na allegro) i sesje kinesiotapingu - takie taśmy przyklejają do pleców i brzucha na parę dni i one poprawiają postawę i ułożenie kręgosłupa - kinesiotaping jest przeznaczony dla kobiet w ciąży więc na pewno nie zaszkodzi ![]() może spróbuj poszukać u siebie w mieście jakiegoś dobrego ortopedy-neurologa - na pewno pomoże
|
|
#3363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli wszystko robiłaś podobnie, to być może wtedy pokroiłaś w poprzek włókna .Cytat:
A co do prześwietlenia- teraz są takie specjalne ochraniacze na brzuch i robią normalnie prześwietlenie jeśli jest taka potrzeba.
|
|
#3364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro czeka mnie usg, ciekawa jestem jak mała jest ułozona bo cos czuję że ciągle sie kręci w kółko po brzuchu, raz czuję kopniaczki po bokach a innym razem na dole macicy
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz sie pomoczylam w wannie ![]() Ale mi fajnie, a mala dzis szaleje...brzuch mi sie rusza na maxa...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3366 |
|
Przyczajenie
|
mnie też mąż turla na łóżku, bez niego nie jestem w stanie sobie poradzić i to mnie przeraża bo nie mam pojęcia jak ja mam urodzić a to już za 3 miesiące zgodnie z terminem ale lekarz twierdzi, że urodzę wcześniej....
nie raz tak bywa że jak wstaję z krzesła to mam takie wrażenie, że coś mi się przestawia i potem czuję ten potworny ból a ostatnio w sklepie bym się przewróciła, dobrze że za mną stał wózek to złapałam się go i jakoś się wybroniłam... mój ginekolog wspominał,że jeżeli ból będzie bardzo silny to wyśle mnie na rehabilitację przepraszam, że tak dużo piszę o tych plecach, ale kto zrozumie kobietę w ciąży jak nie druga kobieta która ma to samo
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie jest lepiej, wieczorami jest gorzej, ale da sie wytrzymac, bywalo gorzej... Moze basen ci pomorze?? Ja dowiem sie blizszych informacji jak pojde 11.05 co do porodu itd.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3368 |
|
Przyczajenie
|
dziękuje za rady na pewno skorzystam,bo już dłużej tak nie mogę
|
|
|
|
#3369 |
|
Wtajemniczenie
|
No i zapał minął... ale coś tam zrobiłam w tej mojej pracy mgr.
A jutro na 13tą idę do fryzjera, jupi!
|
#3370 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Raz w pęcherz, raz w żebra Czasem się też chyba w poprzek układa bo czuję ją na wysokości pępka, ale z obu boków jednocześnie - jakby się przeciągała czy coś ![]() slicznosc witaj Dzisiaj się zdecydowałam na łóżeczko od znajomej teściowej i nie wiem czy dobrze zrobiłam. Chodzi o takie konkretnie: http://www.allegro.pl/item993756993_...ansparent.html tylko, że bez szuflady (a chciałam z). Po za tym w 2 miejscach jest farba zdarta i trzeba będzie je odmalować.
|
|
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
dziś mój pierwszy dzień bez pracy
ale jakoś mi tak głupio... od 45 minut powinnam pracować a siedzę w domu... i nie bardzo wiem co mam ze sobą zrobić nie wiedziałam, że to będzie taki szok dla systemu ![]() a wogóle to spałam dziś 14 (!!!!!) godzin hehe chyba się wyspałam ![]() wklejam moje wczorajsze zakupy (do tego kupiłam jeszcze wypełnienie 120x90 z maleńką poduszeczką):
|
#3372 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a kupujcie pewnie tylko żebyście były zadowolone a i jeszcze co do tej poszewki co dają dodatkowo przy opcji wysyłki kurierem to myślałam, że to taka do kompletu a tu dupa dostałam taką moro szczerze mówiąc to paskudna hehe bardzo ładny komplet zwłaszcza szlafrok na pewno za taką cenę się opłaca muminek88 mam nadzieje że ok będzie z tym cukrem. a z synkiem to fajnie musiało wyglądać idealnecialo idz i do lekarza i do innego dentysty zawsze warto skonsultowac z innym jak odpowiedz jednego nie zadowala i wracaj do zdrowia szybko ![]() slicznosc witamy napisz coś więcej kiedy termin i wogóle a co do pleców to mnie bolą tylko jak siedze ale ja to wogóle dziwna jestem ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3373 |
|
Rozeznanie
|
Ja probowalam, ale jakos nie udalo mi sie wkrecic. Mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko, ze Was podczytuje ale fajnie mi sie czyta bo jestem w podobnej sytuacji, problemy, decyzje itd. Pozdrawiam!
|
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kobietki... ja po popołudniu spędzonym u kuzynki i małej Majeczki (1,5 tygodnia). Fajna krupcia i przekochana, taki aniołeczek mały, ale głos ma donośny
Teraz mała się kąpie, zaraz idę ją wyciągnąć, ubiorę i wrócę tutaj... wrzucę zdjęcie z dzisiaj brzuszkowe
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To odpoczywaj puki mozesz
|
|
|
|
#3376 |
|
Przyczajenie
|
już piszę
termin mam na 27 lipca na ostatnim usg dowiedziałam się, że będę miała córeczkę, malutka kręci się i wierci kopie jak szalona czasami nie daje mi spać w nocy wtedy zbiera jej się na zabawę a mi brzuch cały brzuch skacze![]() oprócz dolegliwości pleców mam jeszcze twardniejący brzuch ale biorę nospę i jak na razie ok chociaż ostatnio miałam niezłego pietra, bo po tych ekscesach z plecami jak się tak rozryczałam że taka niezdara ze mnie że nawet w łazience nie mogę sobie sama poradzić to potem miałam skurcze, czułam jak moja macica się spina i rozkurcza, trwało to ok 5 minut tak bez przerwy, spanikowałam że rodzę...![]() teraz wcinam pieguski i biorę się za robienie listy co kupić, bo tak szczerze to jeszcze nic nie kupiłam dla mojej kruszynki a już czas najwyższy
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kochana poszalałayście z tymi postami dzisiaj!! Ja nadal nocuję u rodziców. Mam nadzieję, że juz jutro będę spała w domu, bo mam dość remontu. Na szczęście TŻ się odbraził
Ale ulga. Mamy 2 pytania. Idziemy do znajomych jedynych i drugich. Jedni mają córeczke, drudzy synka oboje 2 latka. Co można kupić takim maluszkom? Jaką zabawkę, książeczkę? Nie mam pojęcia. Macie jakieś fajne aukcje na allegro gdzie mogłabym kupić dobre koszule do karmienia? Wystraszyłyście mnie tym kompletowaniem wyprawki do szpitala i musze wziąć się do kupowania. |
|
|
|
#3378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj ja bym nie chciala mieć nóg w STRZEMIONACH! |
|
|
|
|
#3379 |
|
Zadomowienie
|
Już piszę jak ceny
spódniczka 129 zł spodenki 40 zł baleriny 99 zł biustonosz 30 zł spodenki i biustonosz były przecenione ale u mnie w galeriach jeśli chodzi o rozmiary to już przebrane bardzo ![]() Padnięta jestem...
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
Doszlam do 105 strony:/ i musze isc! bo mnie wywalają z pokoju..
Nie wiem czy ejszcze dzis uda mi sie przyjsc.. chcialabym...
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Co do 2 letniego dzieciaczka... to niezłym pomysłem wydaje mi się jest jakaś fajna książeczka, bajeczki na dvd, jeśli dzieci oglądają bajki, kolorowanka, książeczka z naklejkami itd
Dużo dzieci lubi słodycze, ale wiadomo nie każde może jeść... choć ja jak kupuje to zamiast czekoladek czy czegoś wolę kupić jakieś żelki, biszkopciki, soczki itd ale tutaj też różnie bywa...Może po prostu jakaś książeczka ![]() A i wrzucam zdjęcia z ostatniego dnia 24 tygodnia
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicznie wyglądasz na tych zdjęciach. Tak młodziutko! |
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Marta dziękuje za miłe słowa... po ciąży niestety będę wyglądać staro, bo wiem jak wyglądam ważąc tyle kilogramów ile waże... ale wiem też, że jak schudnę to strasznie mi buzie odmłodnieje...
A co do książeczek, to są teraz takie fajne kolorowanki i nie drogie, do których nie potrzeba farbek czy też kredek, tylko sam pędzel i wodę... i gdy przejedziesz mokrym pędzlem to rysunki nabierają barw dla Łucji to była ogromna frajdaDostępne praktycznie w każdej księgarni o coś takiego http://allegro.pl/item971559692_10_k...owa_od_ss.html http://allegro.pl/item975719556_barb...siazeczka.html http://allegro.pl/item976377994_kubu...siazeczka.html Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-04-21 o 20:37 |
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie książeczki są fajne bo nie robi sie bałagan od farbek. Muszę takich poszukać jutro. Potrzebuje na piątek, więc allegro odpada. |
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia tak jak mówię w każdej księgarni przynajmniej u nas teraz te malowanki wodne są i są naprawdę tanie... Nie jest to jakiś duży wydatek. Myślę, że bez problemu je dostaniesz...
|
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
Hello, jestem juz po wizycie i wszystko w jak najlepszym porzadku
Nadal dziewczynka , glowka mocno do dolu ulozona, wod plodowych poprawna ilosc, rozwija sie idealnie jak na swoje tygodnie i wazy juz... 2047 g ![]() ![]() aaa no i pani powiedziala, ze ma dluuugie nogi hahahaha A to wiadomo po mamusi
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Alguien no to super, że nadal córcia i to tak ładnie duża i śliczna, a w dodatku długonoga
gratulacje! Ty już bliżej niż dalej!
|
|
|
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nogi na pewno po mamusi Dowody mamy na każdym zdjęciu!
|
|
|
|
|
#3390 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
basienko opowiadalas o twojej malej jak sie lała herbatka i mi sie o moim przypomnialo jak ostatnio lalam mu wode do wanny to biegal po lazience bo zrobil sisiu do nocnika ale wspomnialo mu sie jeszcze i nasikal do papci tz'ta :P a dzis u mnie tez pracowicie...umyslam wszystkie drzwi, framugi,meble i plytki w kuchni...jeszcze trzeba posprzatac korytarz i łazienke z myciem plytek i potem nie wiem co bede robic :P pytanie dla mam majace juz dzieci...jak i kiedy nauczyliscie pociechy pic z kubeczka bo moj sie nie chce nauczyc a chcialabym zeby juz nie mial butli jak bedzie rodzenstwo.... co do wagi to mi brzuch rosnie i rosnie,coraz mi ciezej i mniej wygodnie ale jakos o kilogramach nie mysle obsesyjnie i jakos szybko nie rosną, mam nadzieje ze po tej ciazy bedzie mi latwiej sie ich pozbyc bo ostatnio byla masakra... czy wam dziala nk czy tylko mi sie nie chce wczytac?? mialam wam cos jeszcze napisac ale zapomnialam.... |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

i pycha

Jak byłam (piękna