|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Ale Ci ślicznie ![]() Cytat:
Cytat:
Moja teraz się znowu zrobiła tak ciężka, że latam co chwilę. Cytat:
.Cytat:
.A co do spacerów- jeśli nie będzie wietrznie i zimno, to zamierzam zaczynać wyjścia max po 2 tygodniach od narodzin. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam takie majty czarne, które zafarbowały na środku wewnątrz na czerwono (od zdobień) i zawsze się boję, że tej czerwieni za dużo na środku. A ja już dawno widziałam. PS. Już wiem czemu mała kopie mnie pod piersiami. Moja macica tylko przy pępku jest taka mała. Przy żebrach sięga 2cm poniżej piersi!!!!!!!!!!!!!! Jezu... jeszcze 2 tygodnie temu była duuuuużo mniejsza. Aż się przeraziłam.
|
|
#3512 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
cześć kobitki.
a wiecie co, tak sobie dziś pomyslalam o eleonoremio, ciekawe jak tam u niej, ostatnio pisala ze cos nie bardzo wyszla jej wizyta u lekarza, mało wód czy coś. mam nadzieje ze wszystko u niej dobrze... aha, weźcie mnie koopnijcie zebym zaczęła pisac prace mgr, bo to juz przestaje być smieszne... nic jeszcze nie mam napisane...
Edytowane przez belunia1985 Czas edycji: 2010-04-22 o 12:38 |
|
|
|
#3513 |
|
Rozeznanie
|
ah mamusie....ten czas tak leci ,a nasze brzuszki coraz większe....lubię ten stan... jakaś jestem dziś marzycielka, vivaldiego aż posłuchać mi się chce
|
|
|
|
#3514 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a te koła to się obracają czy tylko taka ozdoba ? i jeśli się obracają to czy można je zablokowac ? Cytat:
no dla mnie to też była ciężka dacyzja ehhe bo ja jestem taka, że nie pójde do sklepu nie popatrze która mi sie podoba i jeśli ma parametry ok to biore . nie ja musze posprawdzac i porównać 100 różnych hehe i u mnie to też był prezent od dziadków w grudniu jak zmienialiśmy mieszkanie, bo tu nie było pralki i lodówki no i musieli nam kupić ( bo byśmy zostali bez bo oczywiście brak kasy ) z lodówki jestem mniej zadowolona w sumie jest ok wszystko hehe ale jakoś ta pralka bardzo mi przypasowała
|
||
|
|
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi. Wiecie jak to jest, pierwsza ciaza, faza ekscytacji jeszcze nie minela (hmm ciekawe czy tak do konca ciazy
), czlowiek czyta rozne rzeczy a pozniej niepotrzebnie sie martwi.Pozdawiam |
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
justynacz hej
ile dałaś za tą kołyskę i gdzie ją kupiłaś?wróciłam ze sklepu z wojennym łupem -big milk, kiwi, wafelki i soczek, trzeba to zjeść jeszcze przed pójściem do pracy
|
#3519 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz widze tez Ale zapewniam ze w zblizeniu tego nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
Smaka mi narobilas, chyba pojde po cos slodkiego ![]() Ola a ty zostaw sanitariaty i lez w lozku!
Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-04-22 o 12:47 |
|||
|
|
|
#3520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pisanie na przemian z wizażem daje słabe rezultaty ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=hd2005;18750734]ja mam dwa rozdziały
ale pisanie na przemian z wizażem daje słabe rezultaty ![]() u mnie dochodzi jeszcze niedawno odkryte allegro, bo wczesniej jakos mnie nie fascynowalo- to juz wogóle kaplica... rezultaty zerowe w postępach z pracą...
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
hej hej ja dopiero wstałam
właśnie zabieram się za robienie śniadanka i kawusi - smaka mi narobiłyście i teraz nie wiem co zjeść, chyba wszystko po trochu hehe ![]() hd - śliczny brzuś, też już całkiem pokaźny no i jak zwykle zachwycasz swoimi zdolnościami bajka - współczuję przygody z autem... witam serdecznie nowe koleżanki miałam jeszcze kupę rzecczy poodpisywać i zapomniałam idę chyba najpierw zjeść śniadanko...
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
No i grad byl a tera slonce swiecie piekne.
Wiolek troche inny model mam, ale podobna, mam chyba starczy model 3 lata temu ja rowno kupowalam i 1500zl kosztowala wtedy ok. sluzy dobrze, szczegolnie, ze jest uzywana codziennie, czasem 2 razy dziennie bo tz ma manie prania On potrafi 1 koszulke wrzucic i prac za co dostaje opieprz, ale pralka sama wazy ubrania i tyle zuzywa wody i pradu ile potrzeba. Za prad np placimy tylko 60zl/miesiecznie
|
|
|
|
#3524 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziś podjęłam decyzję o tym, że nie będę marnować czasu i przygotuję się do bycia odpowiedzialną mamą trzymajcie kciuki hehe..musze zrobić sobie listę kolysanek, które będę nuciła mojemu bąblowi - wiem, że można kupic takie zbiory ale ja chcę sama. właśnie słuchamy 4 pory roku vivaldiego - maly skacze
|
||||
|
|
|
#3525 | |
|
Rozeznanie
|
Carmena kupiłam ją na allegro za 340 zł, ale używaną
http://www.allegro.pl/item1006585326...sz_chicco.html Nowa kosztuje koło 600 zł. Czekam na nią, bo kupiłam ją wczoraj. Kólka się obracają. Nie pytałam, czy się blokują, ale myślę, że tak. Na zdjęciu są wsadzone takie patyczki w kółka. Myśle, że to jest blokada. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Tylko zimno, jak się wyjdzie na dwór. Dzisiaj robię porządki. Uznierało mi się strasznie dużo ubranek dla dzidzi. Tu kupiłam jedno, tam drugie i mam nagle z 10 body 56
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
ale wy piszecie, ja dzis robie szczawiowa i racuszki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3527 |
|
Raczkowanie
|
ola a wypożyczysz mi Ją czasami
? justynacz80 kurde no, zapisałam sobie ją w zakładkach, może kiedyś się na takową natknę ![]() dobra, było miło, pora iść do pracy pa
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
musze sie wziac za obiad. dobije mnie moje cisnienie. 87/44. przeciez to zejsc mozna
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, od kilku nocek swędzi mnie skóra (wcale nie na brzuchu) na nogach, rękach, głowie. Jak w jednym miejscu zadrapie i przyniesie ulgę, to zaczyna w innym. I teraz zaczęłam się martwić, bo to wcale nie musi być przypadek.... (???)
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia poczytaj o cholestazie ciążowej... z tego co wiem to może pojawić się ok 25 tygodnia, i jak dobrze pamiętam to jest możliwy przedwczesny poród i pierwsze objawy to właśnie swędzenie ciała... wpisz na google, bo nie pamiętam dokładnie, ale w poprzedniej ciązy sporo czytałam na ten temat...
Ja właśnie nadaje z nowego komputera, wkoncu mam pewnosc ze za chwile mi sie nie wylaczy, wiec tyle dobrze, ciesze sie jak glupek a po tym weekendzie mam zamiar ostro wziac sie za pisanie pracy magisterskiej... najwyzsza pora. 7 maja chcialabym oddac calosc A u mnie dzisiaj na obiad frytki buhahaha
|
|
|
|
#3531 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak się będzie sprawował to się okaże dopiero po porodzie ![]() Cytat:
Cytat:
Tylko reakcja naszej rodzinki na ich słuchanie była dosyć oryginalna: TŻ zasnął momentalnie,ja się rozpłakałam,a mała się obudziła i zaczęła harcować jakby tańczyła zamiast spać ![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie cały czas pada
( Straszne chmury nad nami i nie zapowiada się na poprawę Nie chce nawet myśleć o spacerze z psem (ona zresztą pewnie też nie ) Zimno jakoś... Właśnie, zastawiam się jak to będzie po narodzinach maluszka. U nas właściwie przez cały rok mamy otwarte okno. Wietrzymy na potęgę Szczególnie przed snem. Boję się, że przy małym będziemy musieli przystopować ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3534 | ||||
|
Zadomowienie
|
a ja jem ( wsumie wpiep...rzam jak prosiak) kluchy śląskie ze skwareczkami a w tluszczu to normalnie pływaja hmmmmm okropna jestem
![]() Cytat:
![]() ![]() a tak na poważnie to ja się ciesze, że dopiero na 1 roku jestem bo jakbym miała teraz pisac to już to widze ahaaa też mam nadzieje ze z eleo ok wszytsko Cytat:
ale na pewno będzie dobrze i miłej ciąży bez zadnych dolegliwości.zobaczysz jak ci szybko zleci my tez dopiero co byłyśmy w 13 Cytat:
ale mamy kuchenke starą na prąd i ona pożera tyle że szok i założyliśmy sobie licznik dwutaryfowy, że mamy prąd tańszy 13-15 i 22-6 więc staram się gotować i pranie robić właśnie o 13 i tu mi się przydaje ten włącznik czasowy bo wiadomo nie zawsze jestem w domu o 13 Cytat:
podoba mi się twój podpis hehhe ![]() o matko to faktycznie niskie ja mam zazwyczaj 100/60 a czasem się zdarza 90/50 ale nie zauważyłam u siebie żebym się jakoś zle wtedy czuła. ale kurcze ja pije dużo cherbaty 4-5 dziennie ale skoro mam niskie ciśnienie to nie powinny tak szkodzić ? |
||||
|
|
|
#3535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczynki witam was bo cudnej nocy...maly tylko 2 razy wstal ale dal mi pospac az do 9.30...nie pamietam kiedy tyle spalam :P teraz robie zapiekanke na obiad a maly spi wiec was podczytuje i poluje na allegro na aukcjach konczacych sie
|
|
|
|
|
#3536 | ||
|
Zadomowienie
|
to tak jak ja przedwczoraj
![]() Cytat:
jak będę chciała swoje sprawy zalatwić...hd Twojemu psu nie podoba się śmiech a mojemu Vivaldi... uciekł do drugiego pokoju zjadłam właśnie 3 tosty!!! to chyba dużo? ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
och ty przez ciebie tez wlazlam na allegro i kupilam trzy rzeczy na tych konczacych sie:P amialam juz nic nie kupowac no ale nie moglam sie oprzec ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1004928566 http://allegro.pl/item1001771421_che..._miesiace.html http://allegro.pl/item998111939_slic...6_idealna.html |
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka, wszystkie ubranka śliczne. Ciuszki dla dziewczynek są takie romantyczne ... Mmmmmmmmmm
Jak tak się napatrzę to jeszcze mojego chłopaka tez ubiorę w coś romantycznego |
|
|
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Wpadłam się tylko przywitać. Nie dam rady Was nadrobić, bo ostatnio dużo biegam i nie mam kiedy. U mnie wszystko ok, jutro idę na morfologię mam nadzieję, że moja hemoglobina się poprawiła. We wtorek mam wizytę u lekarza i pewnie dostaną skierowanie na tą nieszczęsną glukozę. Pozdrawiam, buziaki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

.

( bo byśmy zostali bez bo oczywiście brak kasy ) z lodówki jestem mniej zadowolona w sumie jest ok wszystko hehe ale jakoś ta pralka bardzo mi przypasowała 

On potrafi 1 koszulke wrzucic i prac za co dostaje opieprz, ale pralka sama wazy ubrania i tyle zuzywa wody i pradu ile potrzeba. Za prad np placimy tylko 60zl/miesiecznie

w końcu czego się nie robi dla kochanki 

i założyliśmy sobie licznik dwutaryfowy, że mamy prąd tańszy 13-15 i 22-6 więc staram się gotować i pranie robić właśnie o 13 i tu mi się przydaje ten włącznik czasowy bo wiadomo nie zawsze jestem w domu o 13