Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-22, 12:33   #3511
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Nooo kurde mam to samo!!! Cały czas coś jem , podjadam bo umieram z głodu!!! Nie mogę wyjść bez śniadania z domu co kiedyś było normą, teraz zjadałm jedną kanapkę z wędlinką a tam mnie ssie jak bym z tydzień nie jadła!
Uff....

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Poranne, piżamowo - senne zdjęcia
26 tc +7 kg
Ale Ci ślicznie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość

Ja już na nogach, choć w nocy jakoś mało spałam, w dodatku skurcz mnie w łydce chwycił i to taki konkretny, że teraz przez kilka dni noga będzie obolała... ale tak to ok Jadę zaraz z Łucją i Damianem do reala, i do moich rodziców na chwilę!...
Ja też dziś nie pospałam. Mała tak mnie kopała po szyjce, że aż się przeraziłam, że to skurcze.

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny.
Wpadlam do Was z takim zapytaniem jako ze jestescie juz bardziej doswiadczone. Czy mialyscie robiony test obciazenia glukoza i czy ktorejs z was wykryto cukrzyce ciazowa? Ja jestem dopiero w 13 tc ale troche sie obawiam, bo mam diabetykow w rodzinie. Czy te badania w Polsce to sa obowiazkowe? Wiem ze robi sie je miedzy 24 a 28 tc. Czytalam troche o objawach i sie matrwie bo od kilku dni duzo czesciej chodze do toalaety i oddaje duze ilosci moczu, co jest jednym z objawow cukrzycy ciazowej, ale nie wiem czy ona moze sie rozwinac juz w tym okresie ciazy
Dziekuje z gory za dopowiedzi
Nie martw się. To tylko macica się powiększa.
Moja teraz się znowu zrobiła tak ciężka, że latam co chwilę.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hej! właśnie zamówiłam laktator. co sądzicie?http://www.allegro.pl/item992717491_...najtaniej.html
Też zamierzam go kupić .

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Podczytuję was codziennie od momentu jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży.
Termin mam na 23. sierpnia i może dlatego nie potrafiłam się wkręcić, bo gdy ja zaczynałam mieć mdłości, wy juz czułyście pierwsze ruchy i rosły wam brzuszki.
...
Na spacerki zaczniemy chodzić gdy będzie już jesień-zima i zastanawiam, jaki wózek będzie się lepiej prowadziło w śniego 3- czy 4-kołowy? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Ja mam termin po Tobie i jakoś się wkręciłam .
A co do spacerów- jeśli nie będzie wietrznie i zimno, to zamierzam zaczynać wyjścia max po 2 tygodniach od narodzin.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
tak też robię.. nawet TŻowi nic nie powiedziałam, bo by się zdenerwował i nakrzyczał, że go nie słucham i nie uważam...
Ale mnie nastraszyłaś!!! A ja wczoraj na kolanach szorowałam podłogę, o co najpierw pokłóciłam się z Ł. Na szczęście nic się nie stało, ale więcej nie będę.

Cytat:

Boże, u mnie pada deszcz ze śniegiem
w ciągu 5 minut zrobiło się ciemno
My przechodziliśmy przez to wczoraj. Na zmianę padało i waliło słonko. Śnieg też.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
po tych moich poczatkowych przejsciach z plamieniem nadal obsesyjnie spogladam na papier po podtarciu...
Ja też, ale to już jest chore...
Mam takie majty czarne, które zafarbowały na środku wewnątrz na czerwono (od zdobień) i zawsze się boję, że tej czerwieni za dużo na środku.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
nie zwróciłam uwagi na to carmena no że one no wiesz .....
A ja już dawno widziałam.

PS. Już wiem czemu mała kopie mnie pod piersiami.
Moja macica tylko przy pępku jest taka mała. Przy żebrach sięga 2cm poniżej piersi!!!!!!!!!!!!!! Jezu... jeszcze 2 tygodnie temu była duuuuużo mniejsza. Aż się przeraziłam.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:35   #3512
belunia1985
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

cześć kobitki.
a wiecie co, tak sobie dziś pomyslalam o eleonoremio, ciekawe jak tam u niej, ostatnio pisala ze cos nie bardzo wyszla jej wizyta u lekarza, mało wód czy coś. mam nadzieje ze wszystko u niej dobrze...

aha, weźcie mnie koopnijcie zebym zaczęła pisac prace mgr, bo to juz przestaje być smieszne... nic jeszcze nie mam napisane...

Edytowane przez belunia1985
Czas edycji: 2010-04-22 o 12:38
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:36   #3513
Xawmeli
Rozeznanie

ah mamusie....ten czas tak leci ,a nasze brzuszki coraz większe....
lubię ten stan...
jakaś jestem dziś marzycielka, vivaldiego aż posłuchać mi się chce
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:40   #3514
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Hej, witam Was znowu. Poczułam sie wezwana do tablicy, bo podczytuję Was codziennie, a nic nie piszę.
Ja też męczę się z bólami pleców, a raczej żeber po prawej stronie i pod piersią. Myślałam,że to od stanika, ale nie... I boli już od początku 4 msca.
Co do wózka, to spędziłam długie godziny na analizowaniu plusów i minusów. I po tych analizach wyszło mi, że na śnieg lepsze są 4 kółka nieskrętne lub z możliwością blokady skrętnych kół.
A tak wogóle to po jakim czasie można wychodzić z dzieckiem na spacer?
Pochwalę się Wam łóżeczkiem- koszem, jaki kupiłam Podoba mi się, bo jest dość duży w środku 85cm na 50 cm
ale śmieszny a te koła to się obracają czy tylko taka ozdoba ? i jeśli się obracają to czy można je zablokowac ?

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Oby nie, ale w sumie kurcze cos mi niebo sszarzalo :/

Wiolek mam te same funkcje w swoim electroluxie, nie pamietam modelu, ale tez ma maly wyswietlacz po co mi komputer pokladowy caly

Justynacz przepiekna ta kolyska!!!
może mamy tą samą :P u mnie model pisze pod tym wyświetlaczem

no dla mnie to też była ciężka dacyzja ehhe bo ja jestem taka, że nie pójde do sklepu nie popatrze która mi sie podoba i jeśli ma parametry ok to biore . nie ja musze posprawdzac i porównać 100 różnych hehe

i u mnie to też był prezent od dziadków w grudniu jak zmienialiśmy mieszkanie, bo tu nie było pralki i lodówki
no i musieli nam kupić ( bo byśmy zostali bez bo oczywiście brak kasy ) z lodówki jestem mniej zadowolona w sumie jest ok wszystko hehe ale jakoś ta pralka bardzo mi przypasowała
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:41   #3515
niezawsze
Zakorzenienie

Du...pa leje jak z cebra a z psem musze isc tak sie zbieralam :/ Mam nadzieje, ze przestanie zaraz padac

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:43   #3516
monana27
Raczkowanie

Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi. Wiecie jak to jest, pierwsza ciaza, faza ekscytacji jeszcze nie minela (hmm ciekawe czy tak do konca ciazy ), czlowiek czyta rozne rzeczy a pozniej niepotrzebnie sie martwi.
Pozdawiam
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:43   #3517
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwalę się Wam łóżeczkiem- koszem, jaki kupiłam Podoba mi się, bo jest dość duży w środku 85cm na 50 cm
słodziak

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:43   #3518
Carmena_
Raczkowanie

justynacz hej ile dałaś za tą kołyskę i gdzie ją kupiłaś?

wróciłam ze sklepu z wojennym łupem -big milk, kiwi, wafelki i soczek, trzeba to zjeść jeszcze przed pójściem do pracy

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:45   #3519
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość

caprica yyy nie wiem jak to napisac ale zawsze co patrzę na Twój avatar to dostrzegam tam 2 koty co się ...no wiesz
Hehehe Teraz widze tez Ale zapewniam ze w zblizeniu tego nie ma
Cytat:
Pokaże Wam co ostatnio zrobiłam

Skrzynia w japońskim stylu
powstała na prośbę koleżanki z wizażu ))

Załącznik 3051692 Załącznik 3051693

Romantyczna doniczka

Drewniana osłonka na doniczkę z romantycznym motywem kwiatowy.
Wymiary:
  • wysokość 14 cm
  • podstawa 9 x 9 cm
  • góra 17 x 17 cm
Załącznik 3051683 Załącznik 3051684 Załącznik 3051685 Załącznik 3051686
Zdolniacha
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Waga to b. indywidualna sprawa.
Nie chce wrozyc ale mysle, ze przy koncowce trymestru moge miec kolo 7/8 kg na plusie, takie mam jakies slodkie wrazenie

znowu zajadam sie truskawami z cukrem
ale zawsze to lepiej niz zelki czy czekolada
Ja pewnie bede miec z 10
Smaka mi narobilas, chyba pojde po cos slodkiego

Ola a ty zostaw sanitariaty i lez w lozku!

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-04-22 o 12:47
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:48   #3520
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość

aha, weźcie mnie koopnijcie zebym zaczęła pisac prace mgr, bo to juz przestaje być smieszne... nic jeszcze nie mam napisane...
ja mam dwa rozdziały ale pisanie na przemian z wizażem daje słabe rezultaty

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:

wróciłam ze sklepu z wojennym łupem -big milk, kiwi, wafelki i soczek, trzeba to zjeść jeszcze przed pójściem do pracy
smacznego

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Hehehe Teraz widze tez Ale zapewniam ze w zblizeniu tego nie ma

Zdolniacha

Ja pewnie bede miec z 10
Smaka mi narobilas, chyba pojde po cos slodkiego

Ola a ty zostaw sanitariaty i lez w lozku!
ja tez widze

Stary 2010-04-22, 12:52   #3521
belunia1985
Raczkowanie

[QUOTE=hd2005;18750734]ja mam dwa rozdziały ale pisanie na przemian z wizażem daje słabe rezultaty

u mnie dochodzi jeszcze niedawno odkryte allegro, bo wczesniej jakos mnie nie fascynowalo- to juz wogóle kaplica... rezultaty zerowe w postępach z pracą...
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:53   #3522
jaszczka
Zadomowienie

hej hej ja dopiero wstałam właśnie zabieram się za robienie śniadanka i kawusi - smaka mi narobiłyście i teraz nie wiem co zjeść, chyba wszystko po trochu hehe

hd
- śliczny brzuś, też już całkiem pokaźny no i jak zwykle zachwycasz swoimi zdolnościami

bajka - współczuję przygody z autem...

witam serdecznie nowe koleżanki

miałam jeszcze kupę rzecczy poodpisywać i zapomniałam
idę chyba najpierw zjeść śniadanko...
Stary 2010-04-22, 12:55   #3523
niezawsze
Zakorzenienie

No i grad byl a tera slonce swiecie piekne.
Wiolek troche inny model mam, ale podobna, mam chyba starczy model 3 lata temu ja rowno kupowalam i 1500zl kosztowala wtedy ok. sluzy dobrze, szczegolnie, ze jest uzywana codziennie, czasem 2 razy dziennie bo tz ma manie prania On potrafi 1 koszulke wrzucic i prac za co dostaje opieprz, ale pralka sama wazy ubrania i tyle zuzywa wody i pradu ile potrzeba. Za prad np placimy tylko 60zl/miesiecznie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 12:57   #3524
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
eeeeeeeeeeej. ja też chcę sparing?
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Musze Was dziewczyny rozczarowac , z tego co mi wiadomo hd jest juz dorosla wiec adopcja odpada /sama nad tym dumalam/
Cytat:
to może romans? w końcu czego się nie robi dla kochanki
hola hola!! byłam pierwsza i kolejkę zarezerwowałam! czy to adopcja czy romans czy przygodna znajomość na wszystko się piszę

Cytat:
Hej, witam Was znowu. Poczułam sie wezwana do tablicy, bo podczytuję Was codziennie, a nic nie piszę.
Ja też męczę się z bólami pleców, a raczej żeber po prawej stronie i pod piersią. Myślałam,że to od stanika, ale nie... I boli już od początku 4 msca.
Co do wózka, to spędziłam długie godziny na analizowaniu plusów i minusów. I po tych analizach wyszło mi, że na śnieg lepsze są 4 kółka nieskrętne lub z możliwością blokady skrętnych kół.
A tak wogóle to po jakim czasie można wychodzić z dzieckiem na spacer?
witaj!! kołyska sliczna! a bol kręgosłupa to niestety norma, ja się czasem ruszać nie mogę...

Cytat:
Du...pa leje jak z cebra a z psem musze isc tak sie zbieralam :/ Mam nadzieje, ze przestanie zaraz padac
u mnie też lalo a na balkonie suszyły się dwa koce i teraz du..pa bo znowu są mokre

Cytat:
a ja zjadłam Magnum Almond...pycha!!!

dziś podjęłam decyzję o tym, że nie będę marnować czasu i przygotuję się do bycia odpowiedzialną mamą trzymajcie kciuki hehe..
musze zrobić sobie listę kolysanek, które będę nuciła mojemu bąblowi - wiem, że można kupic takie zbiory ale ja chcę sama.

właśnie słuchamy 4 pory roku vivaldiego - maly skacze
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:02   #3525
justynacz80
Rozeznanie

Carmena kupiłam ją na allegro za 340 zł, ale używaną
http://www.allegro.pl/item1006585326...sz_chicco.html
Nowa kosztuje koło 600 zł.
Czekam na nią, bo kupiłam ją wczoraj. Kólka się obracają. Nie pytałam, czy się blokują, ale myślę, że tak. Na zdjęciu są wsadzone takie patyczki w kółka. Myśle, że to jest blokada.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
A u mnie słońce Tylko zimno, jak się wyjdzie na dwór.
Dzisiaj robię porządki.
Uznierało mi się strasznie dużo ubranek dla dzidzi. Tu kupiłam jedno, tam drugie i mam nagle z 10 body 56
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:02   #3526
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

ale wy piszecie, ja dzis robie szczawiowa i racuszki
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:09   #3527
Carmena_
Raczkowanie

ola a wypożyczysz mi Ją czasami ?

justynacz80 kurde no, zapisałam sobie ją w zakładkach, może kiedyś się na takową natknę

dobra, było miło, pora iść do pracy pa

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:20   #3528
itakasia
Zakorzenienie

musze sie wziac za obiad. dobije mnie moje cisnienie. 87/44. przeciez to zejsc mozna jestem po kawie. ide lepic ruskie
Stary 2010-04-22, 13:24   #3529
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dziewczyny, od kilku nocek swędzi mnie skóra (wcale nie na brzuchu) na nogach, rękach, głowie. Jak w jednym miejscu zadrapie i przyniesie ulgę, to zaczyna w innym. I teraz zaczęłam się martwić, bo to wcale nie musi być przypadek.... (???)

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-22, 13:29   #3530
bassienkaw
Zakorzenienie

Dzidzia poczytaj o cholestazie ciążowej... z tego co wiem to może pojawić się ok 25 tygodnia, i jak dobrze pamiętam to jest możliwy przedwczesny poród i pierwsze objawy to właśnie swędzenie ciała... wpisz na google, bo nie pamiętam dokładnie, ale w poprzedniej ciązy sporo czytałam na ten temat...

Ja właśnie nadaje z nowego komputera, wkoncu mam pewnosc ze za chwile mi sie nie wylaczy, wiec tyle dobrze, ciesze sie jak glupek a po tym weekendzie mam zamiar ostro wziac sie za pisanie pracy magisterskiej... najwyzsza pora. 7 maja chcialabym oddac calosc

A u mnie dzisiaj na obiad frytki buhahaha

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:32   #3531
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hej! właśnie zamówiłam laktator. co sądzicie?http://www.allegro.pl/item992717491_...najtaniej.html
Mam taki sam Ale jak się będzie sprawował to się okaże dopiero po porodzie
Cytat:
Urocze
Cytat:
dziś podjęłam decyzję o tym, że nie będę marnować czasu i przygotuję się do bycia odpowiedzialną mamą trzymajcie kciuki hehe..
musze zrobić sobie listę kolysanek, które będę nuciła mojemu bąblowi - wiem, że można kupic takie zbiory ale ja chcę sama.
Ja wybrałam takie,które mi się podobały i nagrałam na płytę,żeby mi się trochę osłuchały. Moje zdolności wokalne są raczej średnie,więc ewentualnie zostaje też taka opcja,że będę je małej puszczać właśnie z płyty Tylko reakcja naszej rodzinki na ich słuchanie była dosyć oryginalna: TŻ zasnął momentalnie,ja się rozpłakałam,a mała się obudziła i zaczęła harcować jakby tańczyła zamiast spać

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
musze sie wziac za obiad. dobije mnie moje cisnienie. 87/44. przeciez to zejsc mozna jestem po kawie. ide lepic ruskie
Znam ten ból.Pielęgniarki nawet się śmiały z mojego ciśnienia,bo dzień w dzień miałam takie niskie.Jakbym ledwie żywa była.Na operacji przy takim to by się już pewnie do reanimacji szykowali...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:36   #3532
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzidzia poczytaj o cholestazie ciążowej... z tego co wiem to może pojawić się ok 25 tygodnia, i jak dobrze pamiętam to jest możliwy przedwczesny poród i pierwsze objawy to właśnie swędzenie ciała... wpisz na google, bo nie pamiętam dokładnie, ale w poprzedniej ciązy sporo czytałam na ten temat...
Właśnie czytałam i się przestraszyłam .

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-22, 13:38   #3533
hd2005
Zakorzenienie

U mnie cały czas pada (
Straszne chmury nad nami i nie zapowiada się na poprawę
Nie chce nawet myśleć o spacerze z psem (ona zresztą pewnie też nie )

Zimno jakoś...

Właśnie, zastawiam się jak to będzie po narodzinach maluszka. U nas właściwie przez cały rok mamy otwarte okno. Wietrzymy na potęgę Szczególnie przed snem.

Boję się, że przy małym będziemy musieli przystopować

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość

Ja wybrałam takie,które mi się podobały i nagrałam na płytę,żeby mi się trochę osłuchały. Moje zdolności wokalne są raczej średnie,więc ewentualnie zostaje też taka opcja,że będę je małej puszczać właśnie z płyty Tylko reakcja naszej rodzinki na ich słuchanie była dosyć oryginalna: TŻ zasnął momentalnie,ja się rozpłakałam,a mała się obudziła i zaczęła harcować jakby tańczyła zamiast spać
dobre

Stary 2010-04-22, 13:39   #3534
wiolek1
Zadomowienie

a ja jem ( wsumie wpiep...rzam jak prosiak) kluchy śląskie ze skwareczkami a w tluszczu to normalnie pływaja hmmmmm okropna jestem

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
cześć kobitki.
a wiecie co, tak sobie dziś pomyslalam o eleonoremio, ciekawe jak tam u niej, ostatnio pisala ze cos nie bardzo wyszla jej wizyta u lekarza, mało wód czy coś. mam nadzieje ze wszystko u niej dobrze...

no już pisać
a tak na poważnie to ja się ciesze, że dopiero na 1 roku jestem bo jakbym miała teraz pisac to już to widze ahaaa

też mam nadzieje ze z eleo ok wszytsko

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi. Wiecie jak to jest, pierwsza ciaza, faza ekscytacji jeszcze nie minela (hmm ciekawe czy tak do konca ciazy ), czlowiek czyta rozne rzeczy a pozniej niepotrzebnie sie martwi.
Pozdawiam
pewnie też nieraz się czegoś naczytałam i potem szukałam u siebie ale na pewno będzie dobrze i miłej ciąży bez zadnych dolegliwości.zobaczysz jak ci szybko zleci my tez dopiero co byłyśmy w 13

Cytat:
No i grad byl a tera slonce swiecie piekne.
Wiolek troche inny model mam, ale podobna, mam chyba starczy model 3 lata temu ja rowno kupowalam i 1500zl kosztowala wtedy ok. sluzy dobrze, szczegolnie, ze jest uzywana codziennie, czasem 2 razy dziennie bo tz ma manie prania On potrafi 1 koszulke wrzucic i prac za co dostaje opieprz, ale pralka sama wazy ubrania i tyle zuzywa wody i pradu ile potrzeba. Za prad np placimy tylko 60zl/miesiecznie
tż pedancik :p no u mnie prania 3 w tygodniu ale mamy kuchenke starą na prąd i ona pożera tyle że szok i założyliśmy sobie licznik dwutaryfowy, że mamy prąd tańszy 13-15 i 22-6 więc staram się gotować i pranie robić właśnie o 13 i tu mi się przydaje ten włącznik czasowy bo wiadomo nie zawsze jestem w domu o 13
Cytat:

justynacz80 kurde no, zapisałam sobie ją w zakładkach, może kiedyś się na takową natknę

biedna z ta pracą ;/ molestuj gina o zwolnienie !!!
podoba mi się twój podpis hehhe

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
o matko to faktycznie niskie ja mam zazwyczaj 100/60 a czasem się zdarza 90/50 ale nie zauważyłam u siebie żebym się jakoś zle wtedy czuła. ale kurcze ja pije dużo cherbaty 4-5 dziennie ale skoro mam niskie ciśnienie to nie powinny tak szkodzić ?
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:42   #3535
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Muminku no właśnie, on jest jeszcze mały chłopczyk...c hoć dla Ciebie może wydawać się duży facet... to jeszcze maleńkie dzieciątko. Wiadomo nie to samo co maluszek który niebawem się pojawi... nic na siłę, takie jest moje zdanie. Dziecko do wszystkiego dorośnie... a jak u Was jest z pampersami? Korzysta mały z nocnika?
Przyjdzie i czas na Twojego na picie przez rureczkę, czy z kubka
wiem wiem nie robie nic na sile ale delikatnie ucze go co jakis czas cos nowego...pamersy sa do spania i jak gdzie sjedziemy a tak to ma tetre i siadam go na nicnik i malo kiedy zleje pieluche...ale powiem ci ze troszke pracy z tym jest a z brzuchem coraz trudniej...

dziewczynki witam was bo cudnej nocy...maly tylko 2 razy wstal ale dal mi pospac az do 9.30...nie pamietam kiedy tyle spalam :P teraz robie zapiekanke na obiad a maly spi wiec was podczytuje i poluje na allegro na aukcjach konczacych sie
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 14:06   #3536
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
ale wy piszecie, ja dzis robie szczawiowa i racuszki
to tak jak ja przedwczoraj

Cytat:

no dobra ale tylko czasami!! jak będę chciała swoje sprawy zalatwić...

hd Twojemu psu nie podoba się śmiech a mojemu Vivaldi... uciekł do drugiego pokoju

zjadłam właśnie 3 tosty!!! to chyba dużo?

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Mam taki sam Ale jak się będzie sprawował to się okaże dopiero po porodzie

Urocze

ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 14:07   #3537
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd Twojemu psu nie podoba się śmiech a mojemu Vivaldi... uciekł do drugiego pokoju
Mój dzielnie znosi muzykę poważną

Stary 2010-04-22, 14:10   #3538
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
wiem wiem nie robie nic na sile ale delikatnie ucze go co jakis czas cos nowego...pamersy sa do spania i jak gdzie sjedziemy a tak to ma tetre i siadam go na nicnik i malo kiedy zleje pieluche...ale powiem ci ze troszke pracy z tym jest a z brzuchem coraz trudniej...

dziewczynki witam was bo cudnej nocy...maly tylko 2 razy wstal ale dal mi pospac az do 9.30...nie pamietam kiedy tyle spalam :P teraz robie zapiekanke na obiad a maly spi wiec was podczytuje i poluje na allegro na aukcjach konczacych sie

och ty przez ciebie tez wlazlam na allegro i kupilam trzy rzeczy na tych konczacych sie:P amialam juz nic nie kupowac no ale nie moglam sie oprzec

http://allegro.pl/show_item.php?item=1004928566
http://allegro.pl/item1001771421_che..._miesiace.html
http://allegro.pl/item998111939_slic...6_idealna.html
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 14:17   #3539
hd2005
Zakorzenienie

Bajka, wszystkie ubranka śliczne. Ciuszki dla dziewczynek są takie romantyczne ... Mmmmmmmmmm
Jak tak się napatrzę to jeszcze mojego chłopaka tez ubiorę w coś romantycznego

Stary 2010-04-22, 14:18   #3540
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry mamuśki
Wpadłam się tylko przywitać. Nie dam rady Was nadrobić, bo ostatnio dużo biegam i nie mam kiedy. U mnie wszystko ok, jutro idę na morfologię mam nadzieję, że moja hemoglobina się poprawiła. We wtorek mam wizytę u lekarza i pewnie dostaną skierowanie na tą nieszczęsną glukozę. Pozdrawiam, buziaki
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości