|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Hej Siala
![]() ![]() ![]() I jak tam, majóweczki - żadna w nocy nie urodziła? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Zakorzenienie
|
strasznie tu cicho i pusto, więc kto wie?
![]() przytaskałam wczoraj do domu 2 siaty ciuszków po moim bratanku i w odróżnieniu od tych, które pożyczyła mi koleżanka, te są naprawdę ładne i w świetnym stanie. już widzę, że moje planowane poweekendowe zakupy się skurczą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18771295] I jak tam, majóweczki - żadna w nocy nie urodziła? ![]() mi nic na ten temat nie wiadomo. ![]() Cytat:
![]() Zmykam do miasteczka gminnego na zakupy, już w zeszłym tygodniu obiecałam Maksiowi parasolkę...- może to będzie dobra zachęta do przedszkola... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
A ja mam znów wolne
![]() ![]() Dla relaksu wybieram się z koleżanką do IKEA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Zauwazylyscie ze w poczekalni zawsze jest wiecej odwiedzajacych niz w odchowalni? ![]() ![]() hanjah zazdroszcze wypadu do ikei. mi by sie przydala w Szczecinie, a tak do poznania trtzeba jezdzic. Teraz juz raczej sie nie wypuszczam w dalekie trasy z obawy przed niespodziankami ![]() Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-04-23 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Raczkowanie
|
Biricchina, Lindsley - MOJE GRATULACJE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oj... gorąco się robi na tym naszym majowo-czerwcowym wątku ![]() Ciekawe która następna ![]() Mnie nie udało się urodzić w urodziny ![]() ![]() ![]() Bydgoszczanko - tylko pozazdrościć takiego porodu... też taki chce ![]() Pozdrowionka Mamusie ![]() ![]()
#1657 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wytrzymasz, to już tak mało czasu zostało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nacinana byłam, ale nic nie czułam. Małej muszę kupić troszkę mniejszych ciuszków, bo w 56 się topi ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18763435] Wróciliśmy od gina. Agatka waży 3100g ![]() ![]() WOW, super duża dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Witajcie. Bałam się dzisiejszej nocy, ale nie było tak źle. Luiza obudziła się 3 razy na karmienie i spała do 7 rano ![]() Teraz też śpi. Jest taka słodka i malutka ![]() Pozdrawiam serdecznie i będę zaglądać ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
generalnie, sama słodycz i radość
![]() ![]() mama dzwoniła, że w drodze paczka od ciotki z USA, a w niej ciuszki dla Ewci jakieś większe, na 3m i wzwyż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Konto usunięte
|
Bydgosiu, super czyta się takie radosne wpisy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |||
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaglądaj do nas i pisz jak najwięcej, bardzo optymistyczne są wiadomości od Ciebie, aż chce się być juz PO ![]() Pozdrowienia i buziaki dla Was ![]() A ja zaraz lece na dworzec, na cały weekend przyjezdza do mnie siostra, bedziemy myć okna i pomoże mi w innych pracach domowych ![]() Miłego dnia! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny.
Na poczatku ogromne gratulacje dla rozpakowanych juz mamusiek ![]() Nie pisalam dlugo bo trafilam do szpitala. Dlatego wybaczcie ze nie nadrabiam Waszych postow. W niedziele w tyg temu bylam u lekarza i sie okazalo ze mam rozwarcie 2 cm, od razu skierowal mnie do spzitala. Tam dostawalam 2 razy dziennie fenoreol i staveran, i 2 zastrzyki na rozwoj plucek u dziecka. Wypuscili mnie wczoraj, ale mam calkowity zakaz robienia czegokoliwek poza lezeniem w dodatku na plasko z wysoko uniesionymi nogami, nawet dluzsze siedzenie jest zakazane, stad moja niemoznosc nadrobienia tego co napisalyscie. W tym spziatlu mase dziewczyn z tym samym problem co ja i w tym samym okresie ciazy sie przewinelo. Wypuszczali je a one po kilku dniach wracaly z powrotem albo juz z regularnymi skurczami, albo z peknietym pecherzem plodowym. Dlatego zdaje sobie sprawe zpowagi sytuacji. Do terminu nie dotrzymam raczej na pewno. Podejrzewam ze w maju Milenbka bedzie juz znami. byle wytrzymac jeszcze 4 tyg do bezpiecznego okresu dla dziecka-tak powiedzial lekarz. Trozke jestem podlamana, ale pocieszma sie, ze przynajmniej doatalam te zastrzyki na rozwoj plucek. Mam nadzieje,ze Wy nie macie takich problemow i ze trzymacie si8e zdorow o calo i ze donosicie wszystkie ciaze bez problemu. Sciskam Was wszytskie mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1662 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny! Już nadrobiłam czytanie wszystkich waszych wpisów a troszkę tego było.
Biricchina, Lindsley - serdeczne gratulacje !!! Bydgoszczanko, tak jak pisze Szaja cudowne i optymistyczne są Twoje wpisy, aż się chce czytać i czeka na następne ![]() Szaju pisałaś wcześniej, że dostałaś skierowanie od lekarza. Wydaje mi się, że pewnie dlatego żebyś nie musiała udowadniać że chodziłaś do lekarza z Kliniki. Skoro on Cię kieruje to znaczy że Cię prowadził i na izbie przyjęć nie będą mieli wątpliwości. A co do kolorów do pokoiku, to myślę że tak jak pisała któraś z Was może warto wybrać zielony. Kontrastowym kolorem do niego jest czerwony i pięknie się razem prezentują, a Ty pisałaś że te mebelki mogą mieć też czerwone fronty więc może warto?? Zresztą propozycji masz tyle że pewnie galimatias jest dalej. ![]() A ja wczoraj złapałam doła jakich mało. Płakałam przez 3 godziny chyba, aż małż wrócił z pracy. Już mam dość tej samotności i siedzenia w domu. Przygnębia mnie to na końcówce coraz bardziej. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
Liliputku - trzymaj się dzielnie, niech Milenka jeszcze siedzi w brzuszku
![]() Bratku - smutki precz! zajmij czymś nie tylko ręce, ale i głowę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ty mała nie rycz, bo ci oczęta popuchną i mejkap się maźnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1666 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za wsparcie dziewczyny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() siedzenie w domu czasami jest na prawde dołujące Ale już bliżej niż dalej, więc trzymaj się ciepło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | ||||||
Rozeznanie
|
witam dziewczyny
![]() po pierwsze -Biricchina - GRATULACJE !!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny ja mam tak duzo pracy,że nawet nie ma czasu tu pisać ![]() Jedyna pozytywna rzecz to to, że mam umowe o prace do końca marca porzyszłego roku, także ok, ale terz musze siedzieć do 10 maja w pracy...i jeszcze studia...czasem juz nie ma sił nic zrobić jak wracam do domu, jedynie niedziele są wolne ale tak szybko lecą... Nie wiem jak ja nazbieram sił na poród... Trzymajcie sie dzilnie kochane, czytam was na bierząco, buziaki ![]()
![]() |
#1669 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() bydgoszczanka troche mnie zmartwilas ze twoja mala topi sie w 56 ja zakupuje caly czas 62 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mała jeszcze śpi. Położyłam ją o 8.00. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Położna się śmiała, że pewnie będzie z niej koszykarka ![]() Dziewczyny, weźcie do szpitala dużo podkładów Bella. Ja zużyłam 4 paczki. Jak tylko macie szansę na masaż szyjki macicy, to korzystajcie. On naprawdę skraca poród.
![]() |
#1671 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie łatwo jest leżeć, ale czasami trzeba, dla naszych maluszków ![]() Dobrze że dostałaś zastrzyki na rozwój płucek ![]() (Mnie po nich pupcia bolała ![]() Cytat:
![]() Bo kiedyś na innym wątku dziewczyna go miała i pisała że płakała z bólu.. ![]() Za mną znów okropna noc. Myślałam już ze to TA noc.. ![]() Zaczęło się od strasznych bóli jak na @, później rozwolnienie mnie złapało, straszne mdłości i skurcze.. Ale tak bolesne że płakałam.. Do tego strasznie mnie rwało w pachwinach aż mi nogi drętwiały. Ale w pewnym momencie usnęlam, nawet nie wiem kiedy i dziś już jest wszystko ok.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |||||
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18751269]...
Tym razem sms od Biricchina: Cześć ![]() ![]() ![]() Pozdrawiamy. ![]() ... [/QUOTE] wooow ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() jeeej, następna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do tych ciuszków... to podziałało na mnie mobilizująco... liwka też gigantem nie będzie, więc to wcale nie takie niepotrzebne, ajk widać... Cytat:
![]() nie smuć się... jeszcze będziesz te chwile wspominać z utęsknieniem ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie ze juz w domu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
jesiooo nastepna ![]() ![]() ![]() patrze na termin lindsley ze miała na 15 maja !! no fajnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18763435] Wróciliśmy od gina. Agatka waży 3100g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- [QUOTE=Marta1122;18764118] zaczynam miecstresa..wczoraj mialam pierwszy raz bóle tkaie jak na okres..i wiecie co zrobiłam?położyłam sie i zasnęłam ze stresu ![]() przeszło szybko..myśle że przygotowuje sie wszystko pomalutku do porodu... ja juz miałam 3 takie akcje dzis w nocy nastepna ![]() ![]() ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-04-23 o 11:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Raczkowanie
|
LINDSLEY moje gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana leż leż leż i jeszcze raz leż jeszcze zdązysz sie z nami napisać wazniejsza fasolinka mam nadzieje ze juz jest lepiej i trzymam kciuki ze dotrwacie poprostu nie widze innej opcji !!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#1677 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
super jakos nas tu chyba uspokoiłas opisem porodu, jeszcze raz gratki ![]() Cytat:
w spokoju siła jak to mówią, odpoczywaj a bedzie dobrze, a z drugiej strony ciekawe ile z nas urodzi o czasie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj w klubie ![]() ![]()
![]() |
#1679 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szczerze powiem, chciałabym zeby Bruno wstrzelił się w poniedziałek bo od wtorku moja Ola ma egzaminy w gimnazjum i obie bedziemy miały dodatkowe stresy, małż też ma trochę zalataną końcówke tygodnia więc poniedziałek byłby idealny... może byc nawet niedziela wieczorem ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18762946] to fajnie, że już tak blisko, co? ![]() Zobaczymy jak jutro będzie... ![]() bo wolałabym nie stosować takiego brutalnego zostawiania go zapłakanego... ![]() fajnie, ale im bliżej tym mi się bardziej dłuży ![]() a Maksio powolutku się przyzwyczai, i tak jest bardzo dzielny ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
oby, chyba sama za siebie kciuki bedę ściskać ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18763435] Ja ci proponuję wspinaczkę po poręczy ![]() Wróciliśmy od gina. Agatka waży 3100g ![]() ![]() ![]() ![]() proszę jaka dorodna dziewczynka, gratki ![]() ja mam w 39 tygodniu 9 kg na plus, skierowanie do szpitala też mam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18771295] I jak tam, majóweczki - żadna w nocy nie urodziła? ![]() ja jeszcze w dwupaku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
głowa do góry, poukłada się wszystko, niedługo będziesz miała przy sobie maluszka i nie będziesz czuła się samotnie ![]() Cytat:
moja Ola miała 40 cm jak się urodziła, po miesiącu 43 ![]() Cytat:
![]() u nas tez już bóle co raz cześciej, dziś brzuch boli od samego rana chyba w końcu torbę spakuję ![]()
![]() |
#1680 |
Konto usunięte
|
Kardashi, ja bym cię w następnej kolejności obstawiała
![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam dzień pracowity = piszę sobie pracę o cukrzycy na zaliczenie, robię 2 pranie, gotuję pomidorówkę, a potem szkoła rodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.