Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-23, 11:24   #3811
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

zuziunia trzymam mocno kciuki
papeteria ja idę na wizytę 25 czyli w niedzielę i też się już stresuję bo dzisiaj polatałam sobie po urzędzie miasta i znowu mnie ta kolka po prawej stronie na dole brzucha dopadła.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:25   #3812
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

dziewczyny sms od zuziuni

"ja leze moge tylko na siku wstawac. mam od dzisiaj zwiekszona dawke lekow bo brzuch twardawy. doraznie tez kroplowka a po niedzieli leki ze sterydami. na sr. usg wyszla ze 22mm szyjka. mam nadzieje ze bedzie dobrze ale tak bardzo sie boje
Zuzia"

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-04-23 o 11:29
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:26   #3813
hd2005
Zakorzenienie

szoruję łóżeczko uff....

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:27   #3814
niezawsze
Zakorzenienie

Weszlam obczaic mamusie majowo-czerwcowe i zauwazylam, ze 2 dziewczyny urodzily w 38 tyg a roznica miedzy dzidziami prawie 1kg wagi, wzost podobny, ciekawe co jaki ma wplyw na wage melenst naszych.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:27   #3815
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

I znów mój post wyszedł na końcu tamtej strony i pewnie nikt nie przeczyta ;( ja to mam pecha.
Stary 2010-04-23, 11:28   #3816
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
No nie mogę "Brzuchuuuu wydymaj się!"
Czekaj no, niech tylko moja "klątwa" zacznie działać
Taki to ja przed ciążą miałam
Ale będzie ładna piłeczka
hahahaha : hahaha:

roztrzepaniec ale jesteś szczuplutka!!! zazdroszczę!!

kolandra już Cię lepiej znam witamy

a tak apropos Siala i kolandra a Wy spać nie możecie??? o ktorej to się pisze!!

Ja zjadłam kanapeczkę z wędzonym, żółtym serem i pomidorkiem, bananka i szklankę soku marchwiowo - bananowego.

Cytat:
Napisane przez hd2005
allegro wciąga
oj i to bardzo

pilotka super rady! o tej wodzie z glukozą tez słyszałam i o tym, że niektóre mamy juz do pierwszych zupek dają maslo albo do utartego jabłka cukier a pootem dzieciaczki są za grube... podobno przez 1szy msc podaje sie tylko mleko a dopiero po ukończonym miesiącu można zacząć dawać koperek na wzdęcia i tyle...

scoobs witaj

kciuki za Zuziunię
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:30   #3817
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
I znów mój post wyszedł na końcu tamtej strony i pewnie nikt nie przeczyta ;( ja to mam pecha.
Hehehe przeczytalam Tylko coz ja Ci moge doradzic, ja na mamie zawsze wszystko wymuszalam i juz meczylam ja calymi dniami az mi czeggos nie kupila no i w koncu ulegala

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:30   #3818
kashha
Zadomowienie

Cześć Mamusie!

Ja zamiast brać się za rutynowe, piątkowe sprzątanie a mnie się poprostu nie chce... odpaliłam kompa, oglądam "Na Wspólnej" i próbuje się zmotywować...
No to pierwsze podejście... zaczynam od łazienki.

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:31   #3819
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Weszlam obczaic mamusie majowo-czerwcowe i zauwazylam, ze 2 dziewczyny urodzily w 38 tyg a roznica miedzy dzidziami prawie 1kg wagi, wzost podobny, ciekawe co jaki ma wplyw na wage melenst naszych.
Wydaje mi się, że na to wpływ ma dużo czynników. Po pierwsze na pewno uwarunkowania genetyczne. Po drugie na pewno styl życia matki podczas ciąży (np. palenie papierosów, przebywanie w zadymionych pomieszczeniach, itp.). A po trzecie- każde dziecko jest inne, każde jest jedyne w swoim rodzaju

Moja mama będąc ze mną w ciąży paliła papierosy, przenosiła mnie o 2 tygodnie, a ja się urodziłam z wagą 2700g i mierzyłam 52cm.
Stary 2010-04-23, 11:32   #3820
entertete
Rozeznanie

Dzięki wszystkim Dziewczynom za gratulacje, dziś będę znowu nadrabiać wieczorem, bo trochę pracy mam.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:33   #3821
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:

Zaraz znikam do gina, ale jeszcze spacerek z piesem. Niezly dzis mialam ubaw z niego. Tz poszedl kupic mi dzis rano krople Marimer (nie egzystuje bez nich) a pies myslal, ze on do pracy i hop nie wiem jakim cudem chyba gora(zawsze zastawiamy kanape aby nie mogl wejsc) wlazl na kanape i sobie lezy a tu pan wraca, pies sie speszyl od razu do mnie przybiegl abym go bronila przed panem, cwaniak jeden, mielismy ubaw z niego. Teraz zastanawiamy sie aby umiescic kamere w pokoju duzym i wyjsc z domu a pozniej sprawdzic co tam urwis robil, kiedys go nakrylismy na krzesle przed stolem, jakby czekal na posilek na talerzu
a to niedobrota moj jak wychodzimy z dom u to wydaniamy go z salonu bo on by sie chetnie zagniezdzil na narozniku a ja niecierpie siersci nalozku wiec mamy luz

Cytat:
Ja też chcę robić zakupy na allegro tak jak Wy. Tyle rzeczy mi się podoba. Tyle rzeczy można kupić taniej niż w sklepie. Ten sprzedawca co olakola podała ma bardzo fajne rzeczy, które i tak bym kupiła w sklepie. ALE... jak mówię mamie, że trzeba zacząć kupować to, to i tamto, to ona się na mnie dziwnie patrzy i mówi, że mam jeszcze czas. Jednak nie widzi tego, że już mamy prawie maj, na majówkę ma się nam zwalić na głowę brat mamy z żoną, wiem, że nieładnie napisałam "zwalić na głowę" ale dla mnie tak to wygląda, bo nie dość, że mam do dokończenia pracę mgr (bronię się 30.06- to już pewna data), chcę odświeżyć pokój i balkon, chciałabym kupić sobie jakiś mały telewizorek, bo mój się popsuł a jak będę potem z dzidzią spędzać dużo czasu u siebie w pokoju to przynajmniej coś by do mnie gadało. Wiem, że mama ma na koncie pieniądze na wszystko, ale nie umiem powiedzieć wprost żeby dała mi te pieniądze, czy poprosić, bo chciałabym już zacząć kupować te konkretne rzeczy.
to moze wybierz sie z mama na jakas "kawke" i powiedz jej ze chcesz zaczac wszystko kupowac zeby czuc sie bezpiecznie i ze chcesz odswiezyc pokoj i balkon puki masz jeszcze na to sily i ze robi sie ladnie na dwoze i wydaje ci sie ze to najlepsza pora na to mysle ze nic nie zalatwi tak sprawy jak szczera rozmowa
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:36   #3822
papeteria
Zakorzenienie

laski nie ma żartów trzeba sukcesywnie torbe do szpitala zapełniać
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:38   #3823
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Hehehe przeczytalam Tylko coz ja Ci moge doradzic, ja na mamie zawsze wszystko wymuszalam i juz meczylam ja calymi dniami az mi czeggos nie kupila no i w koncu ulegala
Staram się przynajmniej raz dziennie przypominać, że czas zacząć gromadzić to wszystko, bo potem jak będę miała wielki brzuch i będą upały (czerwiec, lipiec) to nie będę miała sił jeździć po hurtowniach i oglądać wózki.
Mam wprawdzie jakąś niewielką sumę na koncie (niestety nie przekracza ona 500zł) ale mam też do zapłacenia ratę kredytu za samochód i rachunek za telefon w tym miesiącu.
Stary 2010-04-23, 11:39   #3824
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
miły gest nie ?

no i udanej zabawy życzę

właśnie wciągłam pyszny kisiel malinowy, chyba zrobie jeszcze z owoców leśnych....
w lodówce mam światło dziś jedziemy na jakieś zakupy....
przypomnialas mi ze mam slodka chwile malinowa

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
mam wiadomościu od Zuziuni
od wczoraj jest w szpitalu, miała mieć założony pessar, bo szyjka się skraca, ale dziś napisała mi znowu

"Hej, mam zwiększona dawkę leków, tylko na siku mogę wstawać właściwie. Od następnego tygodnia leki sterydowe na rozwój płuc małej. Trzymajcie kciuki, bo się martwię."

Trzymajcie kciuki za Zuzię
zuziunia trzymam kciuki!!! kurcze nieciekawie, ale napewno wszytsko bedzie dobrze
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:41   #3825
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a to niedobrota moj jak wychodzimy z dom u to wydaniamy go z salonu bo on by sie chetnie zagniezdzil na narozniku a ja niecierpie siersci nalozku wiec mamy luz

to moze wybierz sie z mama na jakas "kawke" i powiedz jej ze chcesz zaczac wszystko kupowac zeby czuc sie bezpiecznie i ze chcesz odswiezyc pokoj i balkon puki masz jeszcze na to sily i ze robi sie ladnie na dwoze i wydaje ci sie ze to najlepsza pora na to mysle ze nic nie zalatwi tak sprawy jak szczera rozmowa
Właśnie takich argumentów używam jak z nią rozmawiam. Mówię, że mogę urodzić już końcem lipca, że trzeba być gotowym wcześniej, że chcę wszystko sama kupić a nie obarczać ich tym, że po porodzie musieliby jeździć po sklepach i coś dokupować. Ale mama się ze mnie śmieje, że na pewno przenoszę tak jak ona i że mam jeszcze duuuużo czasu.
Stary 2010-04-23, 11:46   #3826
papeteria
Zakorzenienie

misiulka no ja tez bym teraz mogła góry przenosić ale musimy uważać.
Musze zatrudnić Tż do wyrzucenia wszystkiego co mam w szafie w dużym i zrobic przesiew bo troche bałagnu juz tam jest.On mi powymywa w środku( ja nawet na drabinie nie sięgne do końca bo szafa do sufitu na 2,5 metra gdzieś i szeroka na 5 metrów a i głeboka na metr chyba a ja mu bede podawac gdzie co ma układać

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
co do wanienki to mi sie wydaje ze mniejsza bo dziecko ok 1,5 roku ma 86 cm a jak ma ponad pol roku to zaczyna siedziec i ja juz na normalna wanne przeszlam...
no kupie mniejsza ale ja mam prysznic z płaskim brodzikiem no ale to sie potem bede martwić .....

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
ja nie omijam żadnego postu
no pakować torbe już by wypadało powolutku ...ja sie obudziłam niedawno
Stary 2010-04-23, 11:47   #3827
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Witam Was kochane moje

Wy to juz jak nałogowcy jacyś, nie daję rady za Wami nadążyć
Od godziny nadrabiam zaległości ale jak tylko przeczytam stronkę to Wy w tym czasie zapisujecie 3 nowe....litości
U mnie dziś pogoda śliczna i cieplutko.
Zastanawiam sie czy nie pojechać do teściów bo u nich na strychu ( maja swój dom) trzymam wszystkie ubranka po małej z 5- ciu lat
Jak tak oglądam te Wasze zakupione ciuszki to mi żal i też juz mi się chce pooglądać co tam po małej mi zostało, co prawda ona z listopada była ale myślę że co nie co wybiorę a dopiero później ewentualnie zobaczę co musze dokupić.Planowałam że zabiorę się za to w czerwcu ale chyba nie wytrzymam Przywiozę, upiorę i poprasuję a jest tego sporo, kiedyś mała dostawała mnóstwo ciuszków od teściowej bo pracowała na rynku w Gubinie i handlowała dziecięcymi ubrankami, zresztą od roku juz nie pracuje a ciuszków zostało jej mnóstwo więc w pierwszej kolejności będę szukała w tych jej.Teraz nieco żałuje bo dużo rzeczy jak zakończyła działalność wystawiłam na Allegro a teraz pewnie by się przydały, no ale ...
Myślałam żeby przywozić po jednym worku tych ciuchów po małej żeby się tym nie zawalić za bardzo a pogoda zapowiada się ładna więc można suszyć pranie

kolandra witaj!!!! Mam termin dzień przed Tobą
scoobs Fajnie że do nas dołączyłaś Co do trudnego wieku u córeczki to sie nie martw, tych "trudnych" okresów będzie kilka???? ...no może kilkanaście Moja ma prawie 6 lat i dalej ma "trudny okres", czasami nic tylko się załamać

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-04-23 o 11:57
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 11:51   #3828
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
przypomnialas mi ze mam slodka chwile malinowa
ja zjadłam dwie w odstępie 4 godzin malinowa i owoce leśne

jusdan fajnie z tymi ciuszkami ja mam od szwagierek podostawać wiec tym sie nie martwie, ale reszte musze kupić
Stary 2010-04-23, 11:54   #3829
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ja nie omijam żadnego postu
no pakować torbe już by wypadało powolutku ...ja sie obudziłam niedawno

Mi już nawet nie chodzi o te rzeczy dla mnie, chociaż też warto mieć wcześniej, ale chodzi mi o to żeby dziecko miało wszystko. Nie wiem chyba w ten sposób chcę zaspokoić ten mój strach przed macierzyństwem, strach przed tym, że nie dam sobie rady.
Stary 2010-04-23, 12:01   #3830
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

Mi już nawet nie chodzi o te rzeczy dla mnie, chociaż też warto mieć wcześniej, ale chodzi mi o to żeby dziecko miało wszystko. Nie wiem chyba w ten sposób chcę zaspokoić ten mój strach przed macierzyństwem, strach przed tym, że nie dam sobie rady.
Dasz, dasz radę!!!!!Masz nas i mądrze poukładane w głowie więc inna opcja nie wchodzi nawet w grę , pomyśl ile jest taki młodziusieńkich dziewczyn, które nie mają żadnego wsparcia bliskich osób i sobie radzą, zobaczysz jakiego powera i ile siły ci przybędzie jak zobaczysz swoje maleństwo
Stary 2010-04-23, 12:02   #3831
zwierciadelko
BAN stały

GG do zwierciadelko

Witajcie

Moglabym sie wprosic na watek??? podczytuje go od niedawna....i tak jakos naszla mnie ochtka w nim uczestniczyc od dzisiaj....
zwierciadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:05   #3832
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
aha prośba!
proszę wszystkie o szabat czarownic i wszelakie magie świata żeby była dziewczynka!
....żeby była ta upragniona DZIEWCZYNKA!!!!!

Stary 2010-04-23, 12:05   #3833
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Dasz, dasz radę!!!!!Masz nas i mądrze poukładane w głowie więc inna opcja nie wchodzi nawet w grę , pomyśl ile jest taki młodziusieńkich dziewczyn, które nie mają żadnego wsparcia bliskich osób i sobie radzą, zobaczysz jakiego powera i ile siły ci przybędzie jak zobaczysz swoje maleństwo
Mam nadzieję, że tak będzie

Cytat:
Napisane przez zwierciadelko Pokaż wiadomość
Witajcie

Moglabym sie wprosic na watek??? podczytuje go od niedawna....i tak jakos naszla mnie ochtka w nim uczestniczyc od dzisiaj....
Witaj
Napisz więcej o sobie, bo my tu wszystkie już dosyć dużo o sobie wiemy
Stary 2010-04-23, 12:15   #3834
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

dziewczyny jak to jest. jestem w 27 tyg i jeszcze nie poleciala mi siara (z czego sie ciesze) i zastanawiam sie, czy jezeli bede miala cc, to jak przystawie dziecko do piersi, to czy tam wogle cos bedzie? czy biedne dziecko tak sobie tylko pocmokta jak smoczek? czytalam ze po cc pokarm pojawia sie pozniej i tu pyt: czy mozna go pobudzic laktatorem? nie wiem....
...Można laktatorem i częstym przystawianiem dzidziusia do piersi,im częsciej i w większej ilości pokarm jest "pobierany" tym więcej się go produkuje .Ja miałam nawał mleka, błędem było właśnie to że dużo mleka ściągałam ale to kilku "mądrych " lekarzy tak kazało mi robić bo uważali że skoro zalega to trzeba go ściągnąć, jeden nawet polecił żebym to co dzidzia nie wypije do końca z piersi ściągnęła i tak zamykało się błędne koło bo organizm zaczął produkować tyle mleka że piersi miałam jak arbuzy,oprócz tego co wypiło dziecko wyprodukowało się i to co po wypiciu dzidziusia ściągałam

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Witajcie

Witamy!!!Napisz proszę troche o sobie
Stary 2010-04-23, 12:15   #3835
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Szalone wariatki z tym pisaniem
My z mikołajem zrobiliśmy placuszki, lubi pomagac

Zjadl 2

Zaraz pewnie pojdzie spac
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:17   #3836
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Witaj, napisz coś o sobie, wpisz się na listę

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 12:20   #3837
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:

pociesze cie bo ja mam tp na 11 lipca i dla dziecka praktycznie nic nie mam
łóżeczko które kupiłam jak za darmo i ciuszki mam dostac od szwagierek a tak to nul
najpierw chce torbe do szpitala spakowac a kupujac akcesoria do szpitala u jednego uzytkownika kupie od razu pare rzeczy dla malego

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

zwierciadelko witaj jak juz sie zdecydowałaś to pisz wiecej
Stary 2010-04-23, 12:21   #3838
itakasia
Zakorzenienie

o rety co ja czytam, Zuziunia trzymaj sie kochana
basienka, hd
no wlasnie tak to jest, i to nie chodzi o ekscytacje, bo ja sie ekscytuje jak glupia, ogladam wszystko na okraglo, a na punkcie wozkow mam swira, i jak wiecie kupuje kolejny dla corcisporym ogranicznikiem sa finanse, nasza sytuacja jest dobra, ale chcemy teraz odlozyc pieniadze na czas od lutego do sierpnia 2011 bo chce zostac tyle w domu a z jednej pensji bedzie ciezko. jak oboje pracujemy to nie ma takiego problemu. wiec teraz zaciskamy pasa zebym mogla po macierzynskim posiedziec w domu kilka miesiecy. no i wiadomo ze na biezaco zakupy dla starszych pociech wiec jest tego sporo

justyna

na fitness od zawsze chodze do mojego ulubionego klubu "gra fitness city"

dziewczyny dzieki wam - albo przez was- łaże po allegro
Stary 2010-04-23, 12:24   #3839
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
mam wiadomościu od Zuziuni
od wczoraj jest w szpitalu, miała mieć założony pessar, bo szyjka się skraca, ale dziś napisała mi znowu

"Hej, mam zwiększona dawkę leków, tylko na siku mogę wstawać właściwie. Od następnego tygodnia leki sterydowe na rozwój płuc małej. Trzymajcie kciuki, bo się martwię."

Trzymajcie kciuki za Zuzię
Przekaż jej od nas że kciuki trzymamy bardzo mocno i że ma się nie denerwować, skoro jest pod dobrą opieką nic złego jej ani maleństwu nie grozi!!!Moja koleżanka miała pessar od 23 tyg ciąży i dotrwała do końca a mały urodził się zdrowiutki
Stary 2010-04-23, 12:24   #3840
itakasia
Zakorzenienie

przypomnialo mi sie o laktacji, ja nie mialam nigdy siary w ciazy, teraz tez nie. z pokarmem nie bylo problemu. choc kiedys sie balam bo ja z tych z rodzynkami zamiast biustu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości